Indiase kredietlijn van vijftig miljoen voor Suriname

43

PARAMARIBO, 14 jan – India geeft Suriname een kredietlijn van vijftig miljoen dollar. Dit is besloten na een bijeenkomst in New Delhi tussen minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en de Indiase onderminister van Buitenlandse Zaken, Vijay Kumar Singh. Volgens Buitenlandse Zaken kan het krediet worden verhoogd.

Suriname zou dan de behoefte moeten aangeven. Via de kredietlijn zal onder meer worden gefinancierd het ethanolproject van Staatsolie, verbeteringen bij de Melkcentrale Paramaribo en waterpompen voor het dorp Wageningen. Indiase betaalt ook de upgrading van het mortuarium van ’s Lands hospitaal. Suriname heeft nog meer projecten ingediend ter financiering. Het betreft onder meer ondersteuning van de cassave-industrie.

Ook zullen computers en apparatuur worden aangeschaft voor het Natuur Technisch Instituut, Natin. Tijdens het overleg is afgesproken om samen te werken op een aantal gebieden, zoals handel, de agrarische sector, onderwijs, capaciteitsversterking en wetenschap, cultuur en justitie en politie. Ook is afgesproken informatie uit te wisselen over regionale integratieprocessen, waar beide landen aan deelnemen.


43 REACTIES

 1. Lackin met smile, komt zijn vrouwtje met een nieuw
  casssaveproject met nog een cassavemeelfabriek ??

  Wat i uw beroep ? Ik verkoop cassavemeelfabrieken
  aan de staat !


  Maak melding

 2. Een groot deel zal naar alle waarschijnlijkheid verdwijnen in de zakken van de rijk geworden paarse corrupte poepvleigen en vieze geldgierige parasieten. De rest moeten het volk en alle oliedomme paarse aanhangers gaan alflossen. De srd devalueerd verder, en vele oliedomme aanhangers die werkloos zijn krijsen……we go foefoeroe leki oenoe lijders. Geen wonder dat de laatste vier jaren roof en moord blijven stijgen, want onberechte rovers en moordenaars is de macht gegeven door deze oliedomme oaarse stommelingen.


  Maak melding

 3. Dan is er in ieder geval geld om de verkiezingen te organiseren.
  10 miljoen voor de verkiezingen en 40 miljoen om stemmen te kopen.
  Is toch goed voor 40.000 stemmen 1000 usd. per stem.


  Maak melding

 4. Zonder een competente regering heeft Suriname niets aan deze lening. De huidige paarse bestuurders hebben een smet corruptie over zich. India moet geen cent over maken.


  Maak melding

 5. Frapant wel weer dit, veel NDP aanhang en DDB adepten verketteren alles wat uit India komt of mee te maken heeft, en wat doet de regering onder leiding van hun baas, ze accepteren weer geld uit dat vergruisde land.
  Mogelijk krijgen we straks ook nog een naamsverandering,

  De Nieuwe Dalits Partij,

  voor de goedwillende, vergeef me mijn cynisme.
  De bedoelde DDB volgelingen moeten zich nu toch wel in hun hemd gezet voelen, financieele hulp uit dat vergruisde land, of zijn ze zo principeloos dat ze dat niet uitmaakt, iets wat me niet zou verbazen


  Maak melding

 6. @

  laat minister Winston Lackin de homo hater pronken met SURINAAMSE middelen en niet met kredieten die hij en zijn vrienden straks niet kunnen terug betalen en Suriname alleen maar kapot wordt gemaakt als het al niet kapot is!

  Kom minister Winston Lackin vertel eens over de staatskast, vertel eens hoeveel van de verduisterde overheidscenten terug zijn.


  Maak melding

 7. gaat lack ook hier zeggen//// houdt je kaa geld // //wij wij n d p ers hebben het niet nodig..

  of zal hij voor over gebukt broek gezakt zeggen,, aai geef het maar..

  je moet nu alles maar accepteren want, de staats kas is letterlijk leeg en verder bek houden..

  onder tussen hebben al eigen partij genoten heftig kritiek gelevert,dat de bende lijder moet vertrekken functie neerleggen..

  hij is het niet waardig staats hoofd te zijn na deze harde klap wederom door den-haag toegewezen..

  dus rot op man..


  Maak melding

 8. Kredietlijn onder andere voor het Ethanolproject van Staatolie. Staatolie heeft dat zelf gefinancierd tenzij de staat dat geld uit de kassa gehaald heeft en het er niet meer is.
  In dat geval neemt de financiering van Staatsolie nog verder toe.

  Een kredietlijn is iets anders dan een lening. De rente is vaak hoger en het is alleen maar aan te wenden voor aankopen in India. Ofwel men leent te zijner tijd $ 50.000.000 om iets te kopen dat $ 30.000.000 waard is. Er wordt rente en aflossing betaald over $ 50.000.000 en india viert men feest. Omdat er rente en aflossing betaald wordt over geld dat feitelijk nooit uitgeleend is.

  Alle leningen moeten in de toekomst terug betaald worden.


  Maak melding

 9. 50 miljoen dit geld is niks voor india is snoep geld kan een afrikaan land dit neer zetten de geld nee nooit en trouwens india heb nu ook maffia en ze weten dat suriname corupt is en de stuun is goed voor de hele volk maar nee de domme criools of bos tjoekaas zeuren te veel ga maar eerst bruinswijk en bouta aan pakken die zoo veel elende bezorgt in het land van india kan je veel leren met alles india discrimineer niet kijk maar zoo veel films worden gemaakt in de land mauristis en altijd speel afrikaans mannen en vrouwen mee in film om te dansen op achter grond trouwens in india in goa woon ook afrikanen die uit amerika in india woon en werk met plezier en ook rijke criools die bedrijf heb in sport wereld en gaat goed waarom de hindu geloof zeg we zijn allemaal gelijk wit zwart bruin allemaal 1 god heb we heb afrika ooit zen slaaf voor ouders mensen terug gekeken nooit india doet dit wel nu maar tegelijke tijd doet die het voor heel suriname niks voor niks zijn mensen van india naar japan en china voor idee en ook leer hen beiden landen wat van elkaar tjauw


  Maak melding

 10. hans maak je niet druk geen enkele vinger wijst naar jou, dat zou te veel van het goede zijn. Het is gewoon voldoende jou als minderwaardige hypokriete zwijn te negeren. Misschien iets voor domme jojo om zich met je bezig te houden, die neemt het tegenwoordig zelfs op voor pedo’s, dat is lijkt mij een goede reden.


  Maak melding

 11. Baja wie gaat het allemaal terugbetalen als strakjes baasje bouta in gevang zit in Amerika,Nederland,of Suriname. Baja deze crimineel heeft keuze zat. Hij mag kiezen waar hij zijn levenlange gevangenisstraf wil uit zitten..


  Maak melding

 12. india en engeland china japan werken samen en al deze mensen komen naar suriname om bedrijf neer te zetten en zaken doen waarom omdat ze producten over heel zuidamerika verkopen en tot amerika en suriname is een plek snel op en neer en de vracht met boot en ook in suriname heb je geen belasting veel en is corupt niks voor niks heb de turk maffia casino open gemaakt in suriname en wit was drugs geld en door dit komen meer landen naar suriname en bouta en alle regering duivels genieten van de geld want ieder land betaal veel geld en dit doen alle crimineels van ander land in suriname en trouwens de afrikaano mag en boot klaar zetten richting afrika want de pret gaat voor bij niet lang dan heb andere landen te zeggen in suriname azie dus en europa en over dat waar gaat dit naar toe zoo veel india mensen komen naar suriname straks hindustanen zijn van india die nu in suriname woon domkop dus de india mensen mogen komen met hoe veel hun wil ze werken maar de criools werken nee roof en lui en zeuren net ook over sinterklaas en slaaf zeur pieten tjauw


  Maak melding

 13. Alweer een krediet, dit keer niet bij China, maar bij India, zo ongeveer de grootste vijand van een aantal posters op dit forum.
  Houdt dat handje ophouden nu nooit eens op en in dit geval ook nog met de nodige financiele aflossingsverplichtingen?
  We zijnzo langzamerhand wereldkampioen bedelen.
  Wat een land en het wordt steeds erger onder deze regering.
  De toekomstige generatie mag op een houtje bijten, want wat deze regering in bijna 5 jaar tijd bij elkaar heeft geleend, valt bijna niet meer af te betalen zonder grote consequenties voor het bestedingspatroon van de bevolking.


  Maak melding

 14. Wat ik wel frappant vind aan al die leningen is dat ik nooit lees wat de voorwaarden zijn.
  Hoeveel procent ze aan rente moeten betalen,
  Over hoeveel jaar de lening loopt.
  Hoe ze het terug gaan betalen.

  De projecten en benamingen worden uit de grond gestampt..
  Om geld te kunnen verduisteren voor de verkiezingen in mei 2015.
  Corruptie ten top in Suriname.

  Ai mi gado, Mi moi switie sranang.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 15. Het feit dat zoveel landen klaarstaan om SME financieel bij te staan geeft aan dat al deze landen de potentie van Suriname en haar leiding zien, en onderkennen.
  Nu jullie als stronters nog. 😀


  Maak melding

 16. Ik lach mij weer de pleuris om de idioten die regeren in boergoe land.Ook de achterlijke mensen zoals Abaisa en Afoe sensie, die waarschijnlijk erg proviteren onder een dictatuur of een fam lid hebben in de ambtenarij van Su.Iedereen met hersens kan inzien dat een land als Su met een creool aan macht zal er nooit wat bereikt worden,ook niet met een hindoestaan want men werkt elkaar alleen tegen.Dus mijn idee!!!! allmaal terug naar waar je vandaan komt met de boot.en laat het land aan de inwoners van wie het is.


  Maak melding

 17. HENK,straks komen ze naar Holland voor schuldhulpverlening.Zijn allemaal zakkenvullers.Maar ik heb gemerkt dat een creool geen schaamtegevoel kent of heeft.Kijk maar eens om je heen die gasten kunnen gewoon op straat staan dansen of met hun broek op hun enkels over straat lopen.Dus om je te schamen om je hand open te houden bij een ander geeft aan dan men geen trots of eigenwaarde heeft.


  Maak melding

 18. Een regering is meestal een weerspiegeling van de samenleving. Lokale kondremans leven bij de dag en sluiten op alles bijna een lening. Stelen van je baas wordt als normaalste zaak van de wereld beschouwd. Moreel verval ten top


  Maak melding

 19. Allen,

  Wat mij opvalt is dat, zodra er geld wordt gegeven aan Suriname er alleeen maar negatief hierover gereageerd wordt.
  Ik heb al eerder gevraagd aan jullie: wat wil men nu: dat Suriname beter moet gaan stelen van andere landen zoals wij hier van Nederland in het verleden hebben gedaan ?
  Succes !!!!


  Maak melding

 20. Afu sensie, hoe korter je postings, Hoe hoger het Tokkietaal gehalte, en dat voor iemand die zich intelligent en superieur t.o.v. anderen voelt, het is net wat anderen ook al poste , je zou zowat medelijden met je krijgen om dat zielige gedrag


  Maak melding

 21. W. Whome laten we eerlijk wezen. Als jij zelfstandig kon wonen, had je reeds lang een woning, sleutel klaar van onze Minister Alice Amafo. Zij is de minister van Sociale zaken. Allemaal lof over deze minister. Ze heeft oog voor sociaal – zwakkeren waar jij zeker ook onder valt.


  Maak melding

 22. Allen, vooral Djamoe,

  Ik begrijp jou reactie,want er zullen zeker voorwaarde zijn niemand doet iets zonder winst.
  En er zal zeker een gedeelte gebruikt worden voor de verkiezingen van mei 2015, maar dat gebeurd overal.
  Bij gaat gaat het erom dat ik de hoop heb dat het grootste gedeelte goed benut wordt.
  Hoop doet leven.
  Succes !!


  Maak melding

 23. Suriname ontvangt van India een krediet van $ 50 miljoen. Onder welke voorwaarden dat krediet verstrekt wordt is niets over bekend gemaakt.
  Suriname dient zeer voorzichtig om te gaan met deze kredietverstrekking omdat sinds de BJP aan de macht is, India discriminerend met minderheden omgaat. Niet alleen de Bodo minderheid, de Tamils, Moslims maar ook Christenen worden gediscrimineerd.
  Een kredietverlening van dergelijk omvang brengt met zich mee dat veel Indiërs die in grote armoede leven de trek naar Suriname zullen maken. In India is het gewoonte om zeer jeugdige meisjes verkracht worden. De daders wordt niet strafrechtelijk vervolgd en niet zelden wordt de schuld bij de slachtoffers gelegd. Ook politici van de BJP hebben zich in die richting uitgesproken dat de slachtoffers de verkrachtingen hebben uitgelokt. Welke garantie heeft de Surinaamse overheid bij de fundamentalistische Hindoes afgedwongen dat onze dochters in Suriname niet hetzelfde onmenselijk leed en het beestengedrag ondergaat ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.