Ondervoorzitter parlement weigert blaam impasse

32

PARAMARIBO, 14 jan – Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) wijst elke blaam van de hand voor het vastlopen van het parlementaire werk. Hoewel zij in de oppositie zit, heeft Wijdenbosch zich ingezet. Toch beweert Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, dat de impasse voorkomen kon worden.

Recent overleg tussen oppositie en coalitie had meer succes kunnen opleveren. “Wij tillen zwaar aan de houding van Wijdenbosch. Ze had de impasse kunnen doorbreken, maar ze koos ervoor achter Nieuw Front-fractieleiders Randjietsingh en Castelen aan te lopen”, zegt Panka tegenover de Ware Tijd. Het overleg had moeten leiden tot het voortzetten van het parlementaire werk. De oppositie werkt niet mee.

Maar Wijdenbosch vindt niet dat het haar verweten mag worden. Panka zou de hand maar in eigen boezem moeten steken. De coalitiefractie is door de jaren heen alleen maar geslonken. De regering steunt nu op een richelsmalle basis. Dat het overleg mislukte komt door “onderling wantrouwen en het vasthouden van de coalitie aan de behandeling van het wetsvoorstel Constitutioneel Hof”, aldus Wijdenbosch.


32 REACTIES

 1. “vasthouden van de coalitie aan de behandeling van het wetsvoorstel Constitutioneel Hof”, aldus Wijdenbosch.”

  Ja Mevr. Het constitutioneel Hof moet uiteindelijk wel ingesteld worden, jullie fronters leven nou eenmaal buiten de weten, dus begrijpt U niet dat de Staat Suriname buiten de Grondwet handelt zolang er geen Institutioneel Hof is ingesteld. Alleen voor mensen met hun hart op de juiste plek en die het landsbelang voor hebben willen zo’n Hof ingesteld hebben.


  Maak melding

 2. Laten Panka en zijn maties liever de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat hun baas minachting voor de DNA toont. In de vorige periode was hij zolang achter elkaar afwezig dat hij er uit getrapt is en als president verzaakt hij zijn plicht de DNA in te lichten en er verantwoording af te leggen.


  Maak melding

 3. Meneer Panka, u wilt met kracht en geweld dat mw. Wijdenbosch achter u aanloopt. U vergeet kennelijk dat zij tot de oppositie behoort.

  Deed uw NDP dat ook 6 jaar geleden?

  Wilt u dat een ieder dienstbaar moet zijn aan de corrupte paarse partij?
  En als dat niet gebeurt dan schreeuwt de NDP moord en brand. Dan heeft de oppositie het gedaan.
  Arrogant, niet realistisch en anti-democratisch!


  Maak melding

 4. Als een brug, die voor 99,9% door het Front voorbereid en betaald is, nu opgeleverd wordt, zie je slechts paarse vlaggen wapperen bij de feestelijke ingebruikname. Maar zodra er iets fout gaat of niet gerealiseerd kan worden tijdens deze regering, is het de schuld van het Front.


  Maak melding

 5. Even ditbericht lezen allemaal,

  Doekhie weet alleen te schelden op de VHP’, zegt VHP’er Leakat Mahawatkhan uit Nickerie vandaag, 14 januari 2015, in het Dagblad Suriname. Het wordt nu tijd voor Doekhie, dat hij de naakte waarheid over zichzelf verkondigt in plaats van andere personen en politieke partijen met modder te besmeuren, aldus de politicus.

  ‘Ook Doekhie heeft een jaar in de gevangenis gezeten. Hij had op een agent, een zekere C., geschoten. Die arme man loopt nog steeds met kogels in zijn lichaam rond.’

  Mahawatkhan is de beschuldigingen van Doekhie spuugzat. Zo zou Doekhie hebben beweerd, dat het VHP-partijcentrum De Olifant aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat in Paramaribo met drugsgelden is gebouwd. De VHP’er stelt dat dit een pertinente leugen is. ‘Het gebouw dateert uit de jaren ‘80.’ Volgens Doekhie zou het partijcentrum in 2009 zijn gebouwd met drugsgelden. Deze zouden binnengebracht zijn door de huidige voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi.

  Het partijcentrum dat naast de open zaal staat, zou naar zeggen van Mahawatkhan in 1990 zijn gebouwd. In deze periode was Santokhi helemaal niet gerelateerd aan de VHP. ‘Hij was niet eens in beeld.’ Op zondag 25 maart 1990 werd het besluit genomen om het centrum neer te zetten. Toen zat Dilip Sardjoe aan als penningmeester van de VHP. ‘Ik heb toen duizend Surinaamse gulden gedoneerd voor de bouw van het partijcentrum’, zegt Mahawatkhan.

  Hij stelt dat het voor personen uit andere politieke partijen gemakkelijk is om de VHP op continue basis uit te schelden en te beschuldigen. ‘Altijd neemt Doekhie het woord drugs in de mond en relateert Santokhi ermee, terwijl hij vergeet dat zijn eigen partijvoorzitter, Desi Bouterse, in 1999 in Nederland is veroordeeld vanwege cocaïnesmokkel. En dat zijn zoon Dino Bouterse in de VS zit opgesloten op verdenking van wapen- en drugshandel.’


  Maak melding

 6. Deze NDPers inclusief hun baas hebben nog NOOIT de schuld aan zichzelf gegeven voor niets en dan ook niets.
  Dat die 18000 huizen er niet zijn is de schuld van de oppositie?
  Dat die Fly over er niet is ook de schuld van de oppostitie.
  Dat er 15 Surinamers zijn vermoord omdat ze probeerden te vluchten?
  Dat Dino Bouterse vast zit wegens drugsmokkel..een complot van Nederland?
  Dat Dezi voor 11 jaar is veroordeeld in Nederland ook een complot?
  Dat Ramon miljoenen heeft gepikt omdat de Coalitie de brandkast open heeft gelaten?
  Dus je bent goed op weg PAN KA om NDP voorzitter te worden wanneer jouw fossiele baas zijn ROT OP Kaartje krijgt op 25 Mei.


  Maak melding

 7. Met Somo in de coalitie,had de NDP maar één chanteur.Nu Somo eruit is,hebben ze 26 chanteurs.En die moeten door Panka verweten worden van eigen belang.Kijk maar naar Doekhie en Frits Musafir Hussein.Te ziek om vergaderingen te bezoeken,maar niet ziek om wat ander werk te doen in hun voordeel.[oa gronden aanvragen]


  Maak melding

 8. Panka heeft zijn taak als fractievoorzitter van de MC/NDP al 5 jaar verzaakt. En wat doet meneertje? Hij legt de bal bij de vice-voorzitter van de DNA neer. Weer zo’n typische Surinaamse actie. Nooit de hand in eigen boezem steken (= geen quórum verlenen), maar met het vingertje naar anderen wijzen. Dit noem ik ‘paars rattengedrag’.


  Maak melding

 9. -Een deel va de tekst::::

  Ik heb geen partij, maar ik geef Wijdenbosch wel gelijk. Het wetsvoorstel Constitutioneel Hof is om Bouterse vrij te pleiten!!!!!, aldus Wijdenbosch.

  ==Wijdenbosch ligt niet wakker van de kritiek. Ze vindt dat Panka de hand in eigen boezem moet steken. De vicevoorzitter vraagt zich af waarom Panka haar verwijten maakt over de crisis binnen de coalitie. “Wat wel een feit is, is dat de coalitie onder zijn leiding geslonken is van zesendertig naar minder dan zesentwintig leden, waardoor de basis waarop de huidige regering steunde weggevallen is. Een situatie die ongekend is in onze geschiedenis”, aldus Wijdenbosch.

  Ze stelt verder dat Panka haar niet moet beoordelen als lid van de NF-fractie, maar op basis van haar optreden wanneer ze de voorzittershamer hanteert. “Laat meneer Panka en anderen weten dat ik niet geaarzeld heb om vergaderingen uit te schrijven, toen ik waarnemend voorzitter was, onder andere de vergadering ter behandeling van de sociale ontwerpwetten en ik daarbij ook de presentielijst getekend heb”, kaatst Wijdenbosch.


  Maak melding

 10. pan kaaa jou voorzitter is de grootste drugs dealer aller tijden in de wereld zo wel in sme als daar buiten..

  hij ver-beoordeeld zowel door sme als nederland en nog zie jij dat niet in..

  wat een afgang en schaam te loos ga jij gewoon verder..

  wat een lul ben je..


  Maak melding

 11. Wat zijn de ndp elite hypocrite. Arrogant opschepperijg krijsten ze, we kunne alleen regere, we hebbe de oppositie niet nodig. Ma kut ondanks al deze paarse feiten, krijsen ze nog steeds beneveld…neks no fout. Wat een kloters die alle aanhangers verdienen.


  Maak melding

 12. Bij het belachelijke af, Panka en de rest van de Nationale
  Debiele Personen gedragen zich net kinderen.

  Met de voeten stampend huilen ze, dat men met 23 zetels
  van de 51 niet als meerderheid gezien en gerespecteerd
  worden!!!


  Maak melding

 13. Afu Sensie
  Leer eens na te denken. De oppositie is niet tegen een constitutioneel hof. Het hof moet alleen helemaal onafhankelijk zijn. De wet voor met betrekking tot het Constitutionele hof is echter zo samengesteld dat het Hof niet onafhankelijk is. Het hof wordt bezet met politiek benoemde personen waardoor het niet meer is dan een stempel kussen.
  De fouten in de sociale wetten die ook zonder rekening te houden met het commentaar van de oppositie zijn ontstaan bewijzen voor de oppositie genoeg dat er geen zaken te doen zijn met de coalitie. Als het constitutionele hoog bij wet geheel onafhankelijk samengesteld kan worden dan kan er morgen gestemd worden.

  Deze wet heeft geen ander doel dan een ongrondwettelijke amnestie wet goed te keuren en zo een extra barrière voor het inter amerikaanse hof voor de mens op te werpen.


  Maak melding

 14. Wat Panka zegt, is een regelrechte giller.
  Deze coalitie heeft een meerderheid in het parlement, maar slaagt er maar niet in om het quorum te halen, omdat alle NDP-ers hun eigen agenda hebben voor de verkiezingen.
  Niet Wijdenbosch, maar Simons moet ervoor zorgen, dat er in de Assemblee vergaderd kan worden als partijgenoot van Bouta.
  Ik heb Panka altijd al een rare man gevonden, maar nu zakt hij voor mij helemaal door het ijs.
  Door dit soort figuren wordt het nooit iets met Suriname.
  Hij kan beter een andere baan zoeken.


  Maak melding

 15. Het is makkelijk om Ruth hiervan de schuld te geven er moet nu eenmaal een zondebok worden gezocht. Simons, voorzitter van de DNA wil slechts opdrachten van de president uitvoeren. Trias politicas wordt terzijde gelegd om de eigen enge belangen van de moordverdachte te dienen.
  Een ieder weet dat de hoofdverdachte er alles aan doet om zichzelf buiten de gevangenismuren te houden. De Bouterse clan is samen met de NDP de grootste schande in de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 16. Mevrouw Wijdenbos zal toch die telefoontje aan de uitvinder van de telefooncoup moeten maken. Zonder namen en kwalen te te noemen de party is over. Dus mevrouw Wijdenbosh moet een zaken kabinet benoemen en onder de leiding van de hoogste rechter in Suriname plaatsen.


  Maak melding

 17. @Ray

  Doekhie, de meest irritante man van Nickerie. Ik wist wel dat Doekhie tot veel in staat was maar heeft hij ook in het verleden op iemand geschoten die nog met een kogel rond loopt?

  O my God, waar gaat het naar toe?

  Deze dictator heeft ook al een eigen omroep genaamd Ishara FM in NW Nickerie. Zodoende kan hij allerhande onzin verkondigen.

  Sorry hoor mensen, maar jullie mogen van zo een crimineel als Doekhie echt geen fatsoen verwachten. Hij en al zijn nakomelingen???

  Laat Doekhie eens via Ishara FM uitleggen dat hij zo ver binnen dit partij is gekomen door zelfs zijn gezin in te leveren bij Bouterse.

  Immers de ex van Doekhie was met Bouterse er vandoor gegaan, dus zijn de kids van Doekhie niets anders dan stiefkinderen van Desi Bouterse.

  Hoezo geen belangenverstrengeling?

  Ik word spontaan misselijk van Doekhie als ik zijn kop zie.

  Wat een verbitterde zielige man die zich over de rug van de arme Surinamers heeft verrijkt…..maar een troost……Ik hoop dat hij NOOIT zal kunnen genieten van al die gestolen centen.

  Ik ken Doekhie al jaren en heb hem ook persoonlijk gekend. Alles moet gaan zoals hij dat wilt, zo niet dan heb je hommeles.


  Maak melding

 18. “De oppositie is niet tegen een constitutioneel hof. Het hof moet alleen helemaal onafhankelijk zijn. ”

  Bovenstaande volgens ene jojo. En wie bepaald wat helemaal onafhankelijk is, de oppositie zeker, de moreel corrupte fronters zeker.

  We weten inmiddels ook al hoe helemaal onafahankelijk jullie frontjes de rechtmacht hebben gemaakt. We ervaren het elke dag weer.

  Jullie front onafhankelijk kan ons Surinamers gestolen worden. We willen gewoon niet meer van dat hebben.


  Maak melding

 19. Constitutioneel Hof heeft op dit moment met een
  drugsveroordeelde president geen prioriteit !

  Kwestie Nep-amnestiewet wordt binnenkort door Inter
  Amerik Hof vd Mensenrechten opgelost. De nepwet is net
  zoals de eerdere amnestiewet NIETIG !

  Meer prioriteit hebben de Anti-corruptiewet en de
  Screeningswet !
  Alleen al bij het noemen van deze twee wetten krijgt Desi
  het moeilijk en grijpt naar zijn zoveelste pamper !

  PS : Waar blijft het verdrag/wet Uitvoering Straffen, opgelegd
  in buitenlandse vonissen !


  Maak melding

 20. @ Afu Sensie

  “We weten inmiddels ook al hoe helemaal onafahankelijk jullie frontjes de rechtmacht hebben gemaakt. We ervaren het elke dag weer.”

  Heeft Bouterse u na 4,5 jaar met zijn Powerhouse aan regeermacht en regeerkracht u nog niet weten bevrijden, zodat u dagelijks niet meer aan al die front ellende herinnert wordt. Hij heeft toch zo veel veranderd.


  Maak melding

 21. @ Afu Sensie
  Een onafhankelijk hof wordt benoemd door onafhankelijk professionals en ook niet door andere politieke partijen. Net als de rechtelijke macht zorgt het hof uit eindelijk zelf voor de benoeming van te vervangen leden. Zij zal de aspirant leden (voor te stellen) eerst zelf moeten screenen en zorgvuldig op hun antecedenten moeten onderzoeken.
  Zo gaat dat ten minste in de rest van de Wereld. In de VS wordt het hof wel politiek ingevuld zodra er leden wegvallen. Echter aspirant-leden die de president voorstelt moeten wel door commissies goed gekeurd worden. Aangezien de leden langer zitten dan de presidenten neutraliseren de politieke voorkeuren op termijn en wint de professionaliteit en de grondwet.


  Maak melding

 22. Ay Baya…….Wantrouwelijk zijn is een lastig woord,dat heb je nu met de Oppositie en de Coalitie in de Marjonetten Regering. De Bigi Baas Bouta die trekt van niks aan wat die luiaards in de DNA doen.
  Bouta wil z,n termijn afmaken als Pres en met de rest Basta.Waarom heeft hij de regio adviseurs als beste vrienden. Zoals Castro, Maduro.Ik vraag m

  Ay Baya…..Het onderling wantrouwen van Oppositie en Coalitie komen er geen oplossinge in deze Marionetten Regering.Die Bigi Baas Bouta die is weer in z,n hol ingekropen en trekt niets van aan.Van de Regio adviseurs Castro en Maduro weet hij ,dat hij goed zit zijn vel als Pres van Suribabwe. Die Bouta kan de aankomende Verkiezingen uitstellen en blokkeren. Kijk wat die Pres Machel van Haiti doet. Dus “”een domme kracht heeft macht “” beste mensen.


  Maak melding

 23. Beste Neus,

  Volgens mij werkt je reukorgaan erg slecht. De huidige President was als DNA-lid vaak afwezig, maar………… hij heeft als een echte “vent met ballen” ook geen geld willen incasseren. Vele van de huidige DNA-leden van de oppositie weigeren deel te nemen aan de DNA-vergaderingen maar incasseren wel, dat is het grote verschil. Als je naar het gedrag in DNA van bepaalde figuren van de oppositie kijkt krijg je valse schaamte en denk je echt dat het een ongeorganiseerde markt is waar een stelletje asociale dronkelappen bezig is te bewijzen wie het grootste geslachtsdeel heeft. Inhoudelijk stellen ze namelijk geen moer voor en toch hebben ze de grootste waffel als ze een keertje aanwezig zijn. Een DNA-lid die weigert te werken en die toch gelden van staatsfinancien opstrijkt is voor mij een ordinaire boef en volksbedrieger. Van mevrouw Wijdenbosch had ik hele hoge verwachtingen als ondervoorzitter van het DNA. Zij was het enige DNA-lid van de oppositie waarin ik vertrouwen had. Maar met deze houding (weigeren deel te nemen aan DNA-vergaderingen om wat voor reden dan ook) heeft ze mij erg teleurgesteld. Zij moet met haar ervaring en kennis toch weten welke verplichtingen een DNA-lid heeft. U moet zich diep schamen mevrouw Wijdenbosch. Welk voorbeeld bent U voor uw studenten?????????


  Maak melding

 24. @Orlando Samson

  Beste Neus,

  Volgens mij werkt je reukorgaan erg slecht. De huidige President was als DNA-lid vaak afwezig, maar………… hij heeft als een echte “vent met ballen” ook geen geld willen incasseren
  ==========================
  Wat een lang en onzinnig verhaal. Ik volsta met bovenstaande deel want dat geeft al voldoende aan hoe dom je bent.
  Immers Als DDB van mening is dat hij niet in de DNA thuis hoort, dat het slechts een poppenkast is dan moet hij de functie niet aanvaarden. En ACHTERAF het inkomen terug geven is ook onzin want hij heeft wel flink geprofiteerd van de andere voorzieningen en de mogelijkheden die zijn DNA positie bood.
  —————–
  Jouw logica is dat van een kettingdief die voor de rechter staat en komt zeggen “Maar meneer de rechter ik heb de kenning nooit omgehad”
  =============
  Ook geef je er duidelijk blijk van totaal niet te begrijpen wat de DNA functie inhoud. Stel je bent de specialist op vervoer dan hoef je echt niet elke DNA vergadering aanwezig te zijn en kun je de rest van de tijd gebruiken om inforamtie te verzamelen, wetten voor te bereiden, etc.
  DDB zat meer dan een jaar formeel in de DNA en heeft die gehele periode tot geen enkele vergadering bezocht en geen enkel stuk opgeleverd.
  De vraag is niet of die man ballen heeft. Daarvoor kunnen we beter naar een rund in de wei gaan. Die heeft grotere ballen. De vraag is of DDB inhoudelijke kennis en adequate vaardigheden heeft. Het antwoord daarop in GEEN ENKELE.


  Maak melding

 25. Het tekenen van het presentielijst werd door Wijdenbosch geinterpreteerd als een daad van vaderlandslievendheid en niet als “plicht” !
  Wie vraag het kiezers – volk om een gunst ? ( leest ; gekozen te worden als volksvertegenwoordiger )
  Het niet tekenen van het presentielijst of bijwonen van een vergadering , zonder legitieme redenen , betekenen ; – het niet nakomen van de verplichtingen jegens het volk ( kiezers bedrog )
  – debet aan het verlammen van de democratie
  – nationaal veiligheid in gevaar brengen ( onnodig en zinloos )
  – politiek bankroet / a-nationaal
  – politiek onethisch
  Ironisch , maar over 5 maanden stellen zij zich wederom verkiesbaar om de mogen regeren .
  Heer , ontferm u over mijn volk en vaderland !!!
  AMEN .
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.