Ex-adviseur Bouterse: aftreden na besluit HR

87

PARAMARIBO, 14 jan – Desi Bouterse moet aftreden als president nu hij bakzeil heeft gehaald bij de Nederlandse Hoge Raad. Dit stelt Bouterse’s voormalig juridisch adviseur en ex-vervolgingsambtenaar Ramon de Freitas. De politieke gevolgen mogen niet uitblijven.

Bouterse moet voor zichzelf conclusies trekken uit de afwijzing van zijn herzieningsverzoek. De Hoge Raad heeft beslist dat het vonnis voor elf jaar gevangenisstraf wegens drugshandel overeind blijft. “Deze uitspraak brengt met zich mee dat Bouterse moet aftreden om te voorkomen dat in het parlement een motie tegen hem wordt ingediend om deze zaak”, zegt De Freitas tegenover de Ware Tijd. Bouterse zou de eer dus aan zichzelf moeten houden.

De Freitas vindt het overigens dom dat in Suriname allerlei politieke uitspraken zijn gedaan. Zo zei Roy de Miranda, adviseur van Bouterse, dat het strafproces tegen Bouterse politiek geschoeid was. Kroongetuige Patrick van Loon zou geld hebben geëist om zijn getuigenis in te trekken. “Door dit soort verklaringen af te leggen, zet je Van Loon neer als onbetrouwbaar en zal de Hoge Raad er rekening mee houden. Dat was de grootste fout.’


87 REACTIES

 1. over het algemeen komt waterkant als allerlaatste met berichten. waarom nu zo vroeg?

  straks wordt het weer verwijderd door de zelfcensuurtak van waterkant.

  maar goed, zoals ik al zei, onze president heeft het zwaar met alle kleine en grote rechtszaken die hem omringen en natuurlijk waarin hij de main man is!.

  would not want to be in his shoes!


  Maak melding

 2. Santhoki staat nu wel een stukje sterker in de rechtzaak tegen Bouterse. Het is 1 grote spel. De rechtzaak wordt pas na de verkiezingen behandeld. Intussen is Bouterse al aangehouden door de Amerikanen en Nederland. Er lopen zoveel zaken tegen Bouterse hij ziet de bomen het bos niet meer door. Zijn redding zal een nieuwe coupe zijn anders zie ik het somber voor hem in.


  Maak melding

 3. Een ongeschoolde,veelvuldige moordenaar, drugshandelaar, verkrachter is toch geen GOED voorbeeld om press te zijn…

  Zo’n figuur wordt alleen gekoesterd door figuren die ook ziekelijk gedrag vertonen.
  vader en baby de wolf zijn criminelen….die ook gekoesterd worden door andere criminelen.


  Maak melding

 4. Baas no go zakka. Een duister paarse complot alla jaren tachtig (Zimbabwe) is in de maak om zodoende de macht te behouden, ook al moeten mensen het ontberen als toendertijd. Nog vier maanden te gaan en de paarse kat in het nauw zal wederom rare sprongen maken. Is men vergeten de dure gepanterde wagens die zijn gekocht, voor wie allemaal? Ma kut, ze zijn er om al die paarse oliedomme stommelingen tegen te houden wanneer ze radeloos paars op straat en voor zijn poort thuis gaan krijsen…baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssss….I lee gi oenoe poti wang…………..pe a oso,njang nanga paarse stroop de sa I beloof wi dongwang? Ondertussen lachen alle rijk geworden parasieten en paarse poepvliegen in hun vuisten, met de gedachte, wij als eerst in plaats van zij (de oliedomme paarse stommelingen). Ma kut, tjies deng mooi beet wat gaat komen. De noodtoestand. Back to the eighties, whahahaahahahahaha vol sarcasme


  Maak melding

 5. “Bouterse moet voor zichzelf conclusies trekken uit de afwijzing van zijn herzieningsverzoek”

  ================================================
  The Grand Jury has spoken: His appeal has not been honoured.
  The time has come to stand trial and he will be informed for how long to stay behind BARS. There is no place on earth to hide.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 6. Advies aan de verrader de freitas met zijn grote bek ga naar de wijdenbos brug en doe wat je moet doen. Toen het goed ging tussen jou en bouterse was alles koek en ei en een ieder was een verrader toch !!!!!!!!


  Maak melding

 7. Het parlement in Haïti is ontbonden nadat de laatste onderhandelingen over een nieuwe kieswet zijn mislukt. De politieke onzekerheid in het land neemt hierdoor toe.

  President Michel Martelly heeft geprobeerd een door de VS-gesteunde plan om de verkiezingen weer uit te stellen, veilig te stellen. Effectief regeert hij het land nu per decreet, maar zijn ambtstermijn loopt volgend jaar af. De Haïtiaanse oppositie zegt dat ze haar maandenlange straatprotesten zal voortzetten om Martelly tot aftreden te dwingen.

  Oliedomme paarse stommelingen bereiden jullie alvast hierop. Suri Babwe of Haiti de tweede.


  Maak melding

 8. aan de idioten onder ons: een duister complot a la jaren 80? hij hoefde niet mee te spelen met politiek. hij had het land kunnen verdedigen tegen aanvallers van buitenaf. maar wat doet hij? integendeel wordt hij een aanvaller van binnenuit.

  ga met jezelf spelen @jona, dat zal voor jou leuker zijn en ook voor ons want dan horen wij jou niet.

  handen wassen.


  Maak melding

 9. “Bouterse zou de eer dus aan zichzelf moeten houden.”

  Keizer Bigi Mofo I en de eer aan zichzelf houden!
  Over welke eer heeft ex-vervolgingsambtenaar Ramon de Freitas
  het?! Hij was toch na de moorden december 1982 juridisch adviseur en ex-vervolgingsambtenaar. Wat heeft deze man toen ter tijd gedaan met de voorde hand liggende feiten.

  Nu dat hij als toiletpapier (uitspraak Pahlad) is doorgespoeld
  heeft hij problemen met de moordenaar!
  Als iemand moet weten dat de rat Keizer Bigi Mofo I
  geen eer heeft is het dhr. Ramon de Freitas.

  De rat Keizer Bigi Mofo I blijft zitten en waant zich in
  het Fort Zeelandia!!!


  Maak melding

 10. Na 8 december verdedigde Ramon de Freitas Bouterse met alle hem ten dienste staande middelen, nu is hij de grote vijand van Bouterse. Ramon is nog onbetrouwbaarder dan van Loon, hij moet de laatste zijn die commentaar levert op de handel en wandel van Bouterse. Ik vraag me af wat Ramon niet gekregen heeft van Bouterse waardoor zijn houding ten opzichte van Bouterse zo radicaal veranderd is.


  Maak melding

 11. Weer die achterlijke surinamers die denken dat nederland mag beslissen wat er met onze land genoten moet gebeuren , wat denkt het hogerraad van nederland ?
  zo maken ze alleen maar vijanden kijk maar naar wat in parijs is gebeurt .
  nederland is gewoon een voedingsbodem voor terreur dat werken ze zelf in de hand , je kan nooit beslissen voor een anderland , wie ben jij ? .
  het land van de leugen is weer bezig om paniek te zaaien in suriname maar het gaat ze niet lukken want ze hebben zelf veel op te lossen in eigen land .
  er is altijd wat eesrt de moslim , dan de antiliaan , dan de suri’s , wie is de volgende .


  Maak melding

 12. en menneer de vrijtas heeft niet alles op een rijtje , of denkt hij munt te slaan uit deze kwestie .
  bepaalde suri’s hebben hun ziel verpand aan de duivel .


  Maak melding

 13. Afoe sensie, pero en consorten noemden hem de grootste leider die Suriname heeft gekend. Elke weldenkende, rechtgeaarde Surinamer en de rest van de wereld zal hem betitelen als een veroordeelde crimineel, die ook alszodanig de geschiedenisboeken zal ingaan. (Over schandvlekken gesproken, deze schandvlek bedekt het hele aardoppervlak inclusief de wereldzeeen, oceanen en rivieren) Wij, de huidige Surinamers en de Surinamers die nog geboren moeten worden, zullen er tot in lengte van dagen nog last en hinder van ondervinden (zie bijvoobeeld die 2 Surinaamse studenten die in Trinidad zijn aangehouden)

  De veroordeling door de hoge raad is zeker wel munitie voor Santokhi en het legt legt tevens een fundering voor de beschuldigingen van Santokhi aan het adres van DDB. Dus…. de door hem aangespannen rechtzaak tegen Santokhi kan zo de prullebak in. Gezichtsverlies in het kwadraat.


  Maak melding

 14. Bouterse had nooit president mogen worden omdat hij als legerleider een democratisch gekozen regering heeft afgezet (wat in mijn ogen wel terecht was). Dus als iemand zegt dat Suriname een bananenrepubliek is dan moet ik die persoon helaas gelijk geven wat betreft bovenstaande. Probleem in Suriname is dat integriteit en kwaliteit ver te zoeken is. Anders was Bouta ook geen pres geworden he. We hebben misschien maar 1 Bouterse maar degene die van Suriname een welvarend land kan maken is dood of moet nog geboren worden. Santhoki, Somo of wie dan ook zullen het echt niet beter doen hoor laten we eerlijk zijn. Allemaal OPLICHTERS!!! Ook die zouden zich niet op het politieke podium mogen vertonen.


  Maak melding

 15. Beetje vreemde redenering. De H.R. heeft gewoon gezegd dat een eerdere uitspraak gestand blijft. Als er dus reden is waarom DDB geen president mag en kan zijn dan was die reden er altijd al.
  Ik vraag mij dan ook af wat de agenda van Ramon de Freitas is om nu met een dergelijk verhaal te komen. Heeft het soms met de recente stoelendans en ratten op het schip te maken???


  Maak melding

 16. Nou, gezien de huidige ontwikkelingen kan aftreden niet gerealiseerd worden. Door deze uitspraak is alles op losse schroeven komen te staan omdat Bouterse zich letterlijk in een isolement heeft verdreven.

  Nu deze zaak wereldwijd weer in de media komt, is het nu gevaarlijker voor Bouterse zich ergens buiten Suriname te begeven. President of niet, hij is in zijn situatie zeer kwetsbaar en het is nu nogmaals bevestigd door de HR dat Bouterse schuldig blijft.

  De Surinaamse wetgeving sluit een presidentschap van een veroordeelde NIET uit, inhoudende dat ieder crimineel/veroordeelde president van Suriname kan worden.

  IK GRAAG dat onze Surinaamse wetgeving aangepast wordt op dit gebied. Maar ik zie ook graag dat onze wetgeving zodanig wordt aangepast dat ontslagen ex rechters, notarissen, economen etc NOOIT meer het beroep in Suriname mogen uitoefenen.

  De vraag is:
  Hoe nu verder en hoe ziet de toekomst van Suriname straks uit????????

  Nou mensen, het wordt een zeer moeilijke tijd in Suriname, want Bouterse wil de president blijven en zoals al enkele keren eerder geschreven, ik denk echt dat de kans heel groot is dat Suriname een dictatuur gaat worden, we zijn niet ver van verwijderd.

  Bouterse laat zich NIET afzetten en Bouterse wordt met een beetje geluk of pech wel of geen president.

  Andere kant van het verhaal is dat Bouterse nooit gestraft zal worden als de nieuwe regering niet alles aan doet om ervoor te zorgen dat Bouterse zijn straf gaat uitzitten…….Ook moet de nieuwe regering zorgen dat Bouterse en zijn vrienden die gelden verduisterd hebben of voor privé doeleinden aangewend, gestraft worden.

  Ik ben benieuwd of er ooit een regering met ballen komt in Suriname……..

  Dus er is voor mij te veel om aan te nemen dat we moeten waken dat Suriname geen dictatuur wordt.

  Veel wijsheid


  Maak melding

 17. Beste Seng Sang.

  “Weer die achterlijke surinamers die denken dat nederland mag beslissen wat er met onze land genoten moet gebeuren , wat denkt het hogerraad van nederland ?”

  Een misdrijf wordt door de rechter behandeld in het gebied waar het plaats gevonden heeft. Er is in Nederland door Justitie een onderzoek gedaan naar iets wat in Nederland als misdaad (in Suriname ook) gekwalificeerd wordt. Zodra het onderzoek afgerond is (kan jaren duren) en het Openbaar ministerie is er van overtuigd dat de verdachte schuldig is wordt de zaak voor de rechter gebracht. Daar bij doet de nationaliteit van de verdachte er niet toe. Ofwel Nederland bemoeit zich in deze niet met Suriname, Nederland beslist niets over Suriname. Nederland is een rechtstaat en laat het oordeel Schuldig/Niet Schuldig en de strafmaat aan de Rechter(s) over. Niet de straat bepaald of iemand schuldig of niet schuldig is en welke straf gegeven moet worden.

  U stelt een Surinaams staatsburger boven de wet. Dat is onmogelijk en onverantwoord. De heer Bouterse denkt al jaren dat hij zich nergens voor behoeft te verantwoorden omdat er mensen zoals u zijn.
  Als mevrouw Weski het vonnis krijgt zoals het uit gesproken is wees dan gerust. Dan heeft de verdacht Bouterse geen poot om op te staan en is hij dus nu wat Nederland betreft helemaal definitief veroordeeld en schuldig. Een gang naar het Europese hof voor de rechten van de mens is kansloos omdat de zaak daar al eens behandeld is hij ook daar verloren heeft.

  De heer de Freitas heeft als voormalige bond genoot van de heer Bouterse ingezien waar het hier omgaat en beseft dat de rechtsgang compleet doorlopen is en het vonnis on herroepelijk vaststaat. de Freitas begrijpt dat zodra de presidentiële onschendbaarheid eindigt de heer Bouterse moet gaan zitten in Scheveningen hij binnen de macht van de Nederlandse justitie komt. Het is slechts de vraag; kan Suriname een elders veroordeelde drugscrimineel (zo staat hij nu officieel te boek) als haar president handhaven. Welke wereldleider kan de man nog serieus een hand geven.

  Kan een land iemand met het CV van de heer Bouterse aanvaarden als haar president. De heer Bouterse zal nooit terug treden maar de kiezer heeft het antwoord op 25 mei 2015.


  Maak melding

 18. @JoJo

  Ik denk niet dat Bouterse zijn verlies zal accepteren, echt NIET, straks laat hij effe snel de wet veranderen dat voortaan een in de 10 jaar nieuwe verkiezingen komen????? Het is allemaal mogelijk in Suriname!


  Maak melding

 19. @Neus
  “Als er dus reden is waarom DDB geen president mag en kan zijn dan was die reden er altijd al.”

  JA en NEE.
  JA voor elk normaal mens en NEE voor de heer Bouterse en clan omdat deze nog steeds zeggen dat de zaak nog onder de rechter was en het vonnis nog niet definitief was.
  Hoeveel misdadigers blijven zo lang uit de cel.

  Suriname heeft nu een President die na het doorlopen van alle Nederlandse rechtsmogelijkheden VEROORDEELD is.
  Het trucje van dat van Loon zijn verklaring ingetrokken heeft was niet meer dan een schijnbeweging van de verdachte. De verdachte had wat meer moeten betalen en dan was er ook een motivatie geschreven. de heer van Loon moet nu veel achterom kijken voor laag vliegende voorwerpen.


  Maak melding

 20. @Linglong
  Dan zal het eerst moeten lukken een vergadering in de DNA door te laten gaan.
  Er zijn nog 3 maanden dat de DNA “actief’ zal kunnen zijn. Daarna zijn alle ratten met verkiezingsverlof.


  Maak melding

 21. Geen enkel gekke hond heeft DADA gebeten dat hij aftreedt.Hij koos voor de presidentschap om Boma te vermijden.Al zette hij daarmee Sur.te schande maakte het tot een regelrechte BANANA Republiek.
  Ook het oppakken van zijn zoon deert hem niet.Hij danst,zingt en schreeuwt vrolijk verder.
  Een afgewezen herziening houdt hem ook niet wakker.En dat in Ned.die hij €20 miljoen cadeau gaf voor de voedsel banken aldaar.
  Die man houdt zich aan geen enkele conventie,geschreven of niet.


  Maak melding

 22. Vergeefse moeite JoJo om uilskuikens als een seng-sang dat aan het verstand te brengen, ziende blind en horende doof zijn ze, het redlijk en objectief denken aangetast door het paarse virus


  Maak melding

 23. @Linglong

  Ben je nou van je geloof gevallen?

  Nederland is gek, er klopt niets van die veroordeling….dat we waarde hechten aan uitspraken van NEDERLAND?????

  Wat stellen die rechters nog voor in Nederland? Kijk maar op de website van Peter R de Vries, Hollandse rechters misbruiken graag beklaagde minderjarigen. Nederland en de rechtspraak ha ha ha Nederland en gerechtigheid ha ha ha…. Waar is Demmink en wat is de Nederlandse OM nog waard?

  Dus laten we niet beginnen over de veroordeling.

  Als Bouterse al betrokken was bij de drugshandel, wat dan nog?
  Wat is erger?

  Dat Demmink minderjarige kids in het buitenland besteld en ze misbruikt en vervolgens in Nederland niet wordt vervolgt

  of

  Dat Bouterse drugs exporteerde?

  Geef zelf een antwoord en wel nu want ik ben echt boos op jou, stommerd!


  Maak melding

 24. @Quincy R.

  Dit schrijf ik al enige tijd, ik denk dat Suriname een dictatuur boven het hoofd hangt, letten jullie maar op!

  Een coup plegen heeft niet zoveel zin, Suriname is al onafhankelijk dus rest er nog om een dictatuur van te maken.

  You will remember my words!


  Maak melding

 25. Resto, dus als Demming wel veroordeeld wordt, is er van jou kant geen bezwaar tegen de veroordeling van Bouterse, andersom geredeneerd, als de ene crimineel/misdadiger op een vormfout of gerechtelijke dwaling niet vervolgd kan worden of berecht, geldt dat ook voor de andere criminelen en misdadigers, dat is in ieder geval een conclusie die ik kan trekken uit jou posting, rare redenering, die trouwens wel past bij iemand die het blijkbaar ook normaal vindt dat hij een president heeft die vele doden op zijn geweten heeft en een land zowat op de rand van een bankroet heeft gebracht


  Maak melding

 26. woensdag 14 januari 2015 om 15:10 uur

  Resto

  @Linglong

  Ben je nou van je geloof gevallen?

  Zie hier het bewijs dat de paarse club een sekte is o.l.v. DDB.
  Let met name op op het woord “geloof”
  Voortschrijdend inzicht en eigen mening worden niet getolereerd door DDB, onze Surinaamse brada Jonesie


  Maak melding

 27. Stroomversnelling!

  De gebeurtenissen volgen elkaar op, als in een eindeloze stroomversnelling.
  Er valt niets meer te halen, de geldschieters druipen af en de staatskas.. tsja.

  Waarom velen heden met ‘oud zeer’ tevoorschijn komen, maakt mij niets uit, als ze maar afstand nemen van deze man.

  Being a ndpér is sooo 1980.
  Je bent hip als je ontsnapt!
  Zegt het voort, zegt het voort.
  Zoals voorspeld, met pek & veren……….

  Trouwens die suri advocaat, gespecialiseerd in echtscheidingen, wordt 3x gevloerd door dhr. Santhoki.
  Mevrouwtje is helemaal flabbergasted door het wrakingsverzoek.
  En nu wraakt ze wreed…hihihihi.

  Welke ex (adviseur) van desi volgt.


  Maak melding

 28. Als DADA na een verloren verkiezing toch nog voor tumult blijft zorgen in Sur, kan hij zich plots bevinden in een buitenlandse tuchthuis of in Z.Afrika.Zie Aristide.


  Maak melding

 29. Voor alle duidelijkheid, niemand met een gezond verstand zal enige waarde hieraan hechten, elk land zal dit met gefronsde wenkbrouwen waarnemen, zelfs interpol zal hier geen enkele waarde aanhechten zoals ze dat al eerder hebben gedaan.

  Dit soort uitspraken zijn als zoethoudertjes voor het zwakzinnig en front gepeupel in Nederland.


  Maak melding

 30. In elk fatsoenlijk land zou een dergelijke afwijzing leiden tot aftreden van de betreffende bewindsman. Maar in Suriname is er een groot gebrek aan politieke ethiek, waardoor we een dergelijke actie niet hoeven te verwachten. Dit geldt niet alleen voor Bouterse. In het verleden hebben zich meerdere gevallen voorgedaan, waarvan gedacht mocht worden dat de persoon in kwestie zou aftreden. Ik denk aan de arrestatie van de zonen van Bouterse, Brunswijk en de waarnemend PG Rasoelbaks. Ook Parmessar had met die leugen over zijn nationaliteit in 2005 nooit het ambt van minister mogen bekleden. Bewindslieden moeten op de eerste plaats betrouwbaar zijn. Ook de mensen die de schijn van verdenking op zich hebben zouden om die reden moeten aftreden. Denk daarbij aan de vele corruptiegevallen. Als ik die namen moet opnoemen, dan zou ik nog even bezig zijn.


  Maak melding

 31. Beste Resto
  U probeert de aandacht af te leiden met Demmink. Zeker een schandvlek (schandknaap) voor Justitie in Nederland.
  De man was echter geen rechter maar een hoge ambtenaar op de ministeries die van zijn positie onschendbaarheid ontleende en dingen achter de regelde. Zeg maar een mini Bouterse.

  Ja de man heeft gebruik gemaakt van Schandknapen en waarschijnlijk niet echt op hun leeftijd gelet. Hij is echter aan de schandpaal genageld, hij hoeft nergens meer te komen, hij wordt nergens meer gevraagd, hij is een sociale out cast en hij is nog niet veroordeeld. Maar het laatste kan nog komen. Justitie pakt in Nederland ook haar eigen volk aan. Men moet echter wel met het juiste bewijs komen. Mensen als Demink hebben nu eenmaal heel goed inzicht in hoe het recht werkt en wat wel een geen houdbaar bewijs is. Ook het recht heeft haar zwakke kanten.
  Ik wil hier wel aan toevoegen dat indien je als Schandknaap werkt je achteraf niet moet gaan zeuren tenzij je als minderjarige gedwongen bent (mensenhandel).

  Het valt wel op dat er weer geen argumenten weerlegd worden maar dat ongefundeerde schuttingtaal de norm is voor zij die de sterke leider denken te moeten verdedigen.
  Volgens mij moeten de moeders van een aantal van deze lieden hun kroost de mond eens uitwassen met zeep en leren tegenstanders met argumenten te bestrijden en niet met scheldwoorden omdat dat meer zegt over hun dan over diegene die uitgemaakt worden voor Varken etc.


  Maak melding

 32. @afoe sensie,

  Iedereen die steekhoudende argumenten plaatst, wordt door jou uitgemaakt voor zwakzinnig of simpele ziel.
  Ik ben liever zwakzinnig of een simpele ziel dan een puppet on a string zoals jij. Zwakzinnigen en simpele zielen hebben ook nog een eigen mening, een ruggegraat en een eigen stel hersens die hun bewegings- en gevoelszenuwen aanstuurt. Een puppet on a string zoals jij wordt aangestuurd door een puppet master lees ddb.

  Vanwege bovengenoemde redenering mijnerzijds, zie ik jou reactie met de voorspelbare woorden als “zwakzinnig” en “simpele ziel” vol tros tegemoet.


  Maak melding

 33. Als ooit de paarse duisternis hangt boven heel verworden Suri Babwe, zullen vele oliedomme paarse stommelingen tot inzicht komen, vooral al die onnozele jongeren die zich lieten misleiden, zoals Noereeune Cheungo door Melphino Boufta. Ook velen paarse sekteleden die alleloeja aan hun paarse afgo,d tijdens de vele bermshows krijsten, zullen de paarse geldgierige valse apostel die zich dik laat betalen voor zijn religieuze diensten uitmaken voor ….vul maar zelfs in. Ma kut, al deze dingen zullen gebeuren, als oliedomme paarse stommelingen hun paarse idool der onberechte mensenrechtenschender, sir his majesty I’m nasty, wederom een tjens geven. Dan is de paarse duisternis een feit, welkom in misdaadstaat.Suri babwe. Land der onberechte mensentrechtenschenders, land vol van onrecht en leugen aan de naaste medemens, inclusief al die paarse olidomme stommelingen. Ai da na werkelijk afrikaanse wantoestanden.


  Maak melding

 34. Leuk hoe men tegenwoordig bewezen pedo’s tracht te moeten verdedigen en dat op een Surinaamse website. Voor alle duidelijkheid onze beleveniswereld hoeft niet hetzelfde te zijn.


  Maak melding

 35. Su je bent veels te dom om door te hebben dat je niet aan een string hangt. je bent wel grappig.

  Jojo onze waterkant ezel springt in de bres voor een pedo, je moreel kompas is duidelijk uit koers, de zoveelste waterkant dieptepunt op de conto van de front zwakzinnigen.


  Maak melding

 36. Begrijpend lezen is voor een aantal toch weer heel moeilijk hè! Afu- Sabidirie! Lekker simpel afgeven zonder inhoudelijk te zijn. Maar ach, verdiepen in de materie doen jullie net zo goed als je baasje DDB, Niet dus! Ook middels kunstgrepen zal DDB aan het kortste eind trekken en in moeten zien dat het “een over en uit is”.


  Maak melding

 37. en nu een verkeerde beweging en je wordt lekker op geruimd voor lange lange lange tijd.. uit sme..

  dan zijn wij iedereen kwijt,, zowel de vader als de zoon..

  kunnen we rustig en volle vaart welvaart brengen in surbo..

  alleen die djoekas nog..


  Maak melding

 38. Ik kan maar een ding zeggen en dat is het feit dat vele Surinamers geen waarde en normen meer hebben en leven gewoon wat een ander van ze verwacht, omdat ze gehersenspoeld zijn.

  Zie hun gedrag, alles wat fout is moet goed gepraat worden. het lijkt alsof zij bedwelmd zijn met witte poeder!!!!!!!


  Maak melding

 39. Het ’s zijn weer de zelfde paarse Pipo’s die toejuichten dat de gothic advocaat in opdracht van de baas naar de hoge raad stapte om het vonnis aan te vechten, nu valt het besluit negatief uit en zitten ze hier een beetje te janken en te schelden op de hoge raad waar die dame vrijwillig naar toe is gestapt, zielige slechte verliezers net als hun baasje die nog niet goed in de gaten dat zijn spel ook eigenlijk uitgespeeld is, de eer aan zich zelf houden is er niet bij, kan ook niet, want eergevoel moet je bezitten


  Maak melding

 40. Bouta, wat je oogst zul je zaaien. Eigen schuld dikke bult, oprotten! Ps waar zijn de paaese bobo s die mee veerennuit het pot. Jullue gaan bagger schijten.


  Maak melding

 41. Dat Afu Sensie en Sabidirie (Anna Z) samen hokken wisten we al maar dat ze dezelfde schrijfstijl hanteren is bizar te noemen. In hun ogen is iedereen die tegen Bouterse is zwakzinnig of het zijn varkens. Feit is dat ddb op moet rotten.


  Maak melding

 42. De bende heeft verschillende scenario’s klaar liggen om uiteindelijk koste wat het kost de politieke macht in handen te consolideren.
  Het (levens)lot van Desi is door hemzelf en zijn mede abangies in de loop der jaren door intriges, verdelen en heersen, onderdrukking en corruptie zodanig verweven in onze staatkundige politek dat deze oude snuiver voor het leven president van ons land moet blijven.
  Dat is niet mijn mening.
  Dat is machtswellustelingen taal.
  Die taal spreken Desi en dat groepje duistere figuren en donkere schaduwen die hem omringen.

  @Linglong 🙂 @Quincy R
  De alarmbellen hebben jullie goed gehoord ja.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen en we hebben die kat vaker in het nauw die verschrikkelijk rare sprongen zien maken.
  De Guyanese matie van Desi, meneer Ramautar heeft zijn land regeringloos gemaakt. In Haiti regeert de matie van Desi, Michel nu per decreet.
  Er zijn scenario’s genoeg voor de roekeloze politieke misdadigers waarmede zij het surinaamse volk nog meer in het verderf kunnen storten.


  Maak melding

 43. @Afu Sensie
  Leer aub te begrijpen wat u leest. Ik spring niet in de bres voor de heer Demmink. Ik stel hem zelfs op 1 lijn met de heer Bouterse.

  Het Nederlandse rechtssysteem werd ter discussie gesteld en daar reageer ik op. Ook Nederlandse rechters kunnen fouten maken maar je hebt alle mogelijkheden om fouten aan te vechten. Ik durf er dus op te vertrouwen dat indien men alle rechtsgangen door lopen zijn de vraag bewezen schuld of onschuld met 99,9% zekerheid goed is afgehandeld.

  De rechter bepaald de schuld en niet de straat of u of ik.

  Demmink is geen zuivere persoon. Demmink is geen rechter maar een hoge ambtenaar met protectie van hoge vrienden die zijn sexuele voor keuren door de vingers zagen (waarom ook niet als hij het maar niet met kinderen doet). Het laatste is nooit echt zo bewezen dat de rechter hem als pedo veroordeeld heeft.
  Als schandknapen niet gedwongen worden en vrijwillig in die business participeren wie zijn wij dan om een absolute leeftijdgrens bij 18 jaar te plaatsen. Ze doen het toch voor een soft of een telefoon abonnement. Kijk rond in Paramaribo.

  Het ergelijke aan Demmink is niet zijn sexuele voorkeur maar zijn Bouterianse gedraag binnen de top ambtenarij van Nederland.


  Maak melding

 44. Beste posters,

  Ik heb al eerder gemaild, dat Afu Sensie de almacht denkt te hebben op dit forum.
  Hij is als enige poster hoogbegaafd en als je het niet met hem eens bent, ben je zwakbegaafd.
  Ik weet niet welke opleiding deze man heeft genoten, maar het kan nooit veel zijn.
  Discussies op dit forum ga je aan op basis van de inhoud van een artikel.
  Niet op basis van iemand zwakbegaafd te noemen als die toevallig een andere mening heeft, dan hij heeft.
  Eigenlijk is diep medelijden met deze man op zijn plaats.
  Hij weet niet beter en hij kan niet beter.


  Maak melding

 45. deze man is alles in staat,een militair blijft een militair maar met zijn stomme adviseurs wordt hij dommer dan hij al is,
  als de mensen in Suriname en met name de jeugd geen verstand heeft helpen ze hem weer in de zadel,en dan is het afgelopen voor Suriname,want dit keer maak hij zich zelve onsterfelijk,dus sranag mang opo oeng ai


  Maak melding

 46. Sabdirie, ik durf nog wel verder te gaan, ik plaats
  jou ook op die zelfde lijn, als je het doen en laten van de moordenaar en drugshandelaar konsekwent goed probeert te laten, erger nog probeert te ontkennen ben jij in mijn ogen geen haar beter


  Maak melding

 47. “Discussies op dit forum ga je aan op basis van de inhoud van een artikel.”

  Bovenstaande volgens ene Rodihno, dat je geen enkel benul heb wat een discussie inhoud of betekend is mij overduidelijk. En deze vind niet dat hij zwakbegaafd is.


  Maak melding

 48. De bij verstek veroordeling van de charismatische voormalige Surinaamse leger bevelhebber/politicus Desiré Delano Bouterse is zoals de zaak er nu voor staat onrechtvaardig/onrechtmatig. De veroordeelde politicus Desi Bouterse is het zoveelste slachtoffer van een juridische dwaling in Nederland.

  Zonder dat het Openbaar Ministerie (OM) over harde (waterdichte) juridische bewijslast/ bewijzen beschikte, werd de verdachte Desi Bouterse bij verstek veroordeeld. In de wandelgangen zijn velen van mening dat het duidelijk een politieke veroordeling is geweest. Deze omstreden veroordeling is een van de vele c.q. grootste trieste juridische dwaling in het Nederlands rechtssysteem geweest.http://wetenschap.infonu.nl/recht-en-wet/54387-lucia-de-b-en-andere-dwalingen-van-justitie.html.

  Niet alleen Patrick van Loon en zijn levenspartner hebben verklaard dat Patrick geen drugszaken gedaan heeft met Desi Bouterse. Zelfs de drugsbende/kompanen van Patrick van Loon hebben stelselmatig verklaard geen drugszaken met Desi Bouterse te hebben gedaan. Ze hebben ook verklaard dat de belastende verklaringen/beweringen van Patrick niet op waarheid berusten, maar behoren tot de wereld der fabels.http://www.politics.be/nieuws/2981/

  Is de veroordeling van Desiré Delano Bouterse een politieke veroordeling, juridische dwaling of is hij veroordeeld door toedoen van rancune, juridische onkunde van het OM of een combinatie daarvan? Meer onschuldigen in de Nederlandse bajes; Bij dwaling is er sprake van een onjuiste voorstelling van zaken.

  Een groeiend aantal mensen zit onschuldig achter de tralies in afwachting van een proces. Per jaar gaat het inmiddels om bijna vijfduizend mensen. Dat is tien keer zoveel als in 2002. Het kost de Staat miljoenen aan schadevergoeding. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het feitelijke getal van het aantal onschuldigen kan nog hoger liggen, want de cijfers hebben betrekking op het aantal toegekende schadevergoedingen voor ten onrechte in hechtenis gehouden verdachten. Omdat niet iedereen zo’n claim neerlegt, kan het daadwerkelijke aantal nog hoger liggen. In totaal kosten de schadevergoedingen de Staat elf miljoen euro. Bron: De Telegraaf

  Hier nog enkele links uit een reeks van/over juridische dwalingen in Nederland:http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3504682/2013/09/06/Record-aan-claims-na-onterecht-in-cel.dhtmlhttp://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3387460/2013/02/02/Vrijgesproken-maar-wat-geluk-is-weet-ik-niet-meer.dhtml

  Bij huiszoekingen door de justitie bij de valse kroongetuige Patrick van Loon zijn er heel wat belastende zaken in beslag genomen over hem en zijn bende. Bij die huiszoekingen is er geen enkele belastende bewijslast aangetroffen over welke drugsgerelateerde misdrijven of de witwas praktijken van Patrick van Loon en zijn bende, die betrekking kunnen hebben of gelieerd kan worden tot de ex leger leider annex politicus D.D. Bouterse. Het was voor de Justitie toen al meer dan duidelijk dat Desi Bouterse niets, maar dan ook niets met de drugscriminelen Patrick van Loon en zijn kompanen te maken had/heeft.

  De Belgische justitie & politie heeft toen ook van zijn kant laten horen, dat de valse kroongetuige v. Loon een zware drugscrimineel, alsmede een (fantast) pathologische leugenaar is. Door de informatie die de Belgische justitiële autoriteiten hebben over kroongetuige Patrick V. heeft de Belgische justitie & politie bekendgemaakt dat de belastende verklaringen die Patrick V. aan het Nederlandse OM afgelegd heeft tegen de Surinaams politicus D.D. Bouterse nooit op waarheid kan berusten. Temeer de Belgische justitiële autoriteiten een dossier (telefoontap) van kroongetuige Patrick v. Loon erop nahoud over zijn handel & wandel tijd & data’s van strafbare verdachte zaken/ contrabande.

  Zelfs de grootste tegenstander van Desi Bouterse, advocaat mr. Gerard Spong, heeft in een andere zetting verklaart dat Patrick van loon een onbetrouwbare (kroongetuige) persoon is. Boek: Leugens om bestwil auteur mr. Gerard Spong.

  Uiteindelijk ging het geweten knagen bij de (ex) kroongetuige Patrick van Loon alsmede van zijn vrouw Rasidan Z. Hij gaf achteraf toe dat hij meineed zou hebben gepleegd in de Stellendamestrafzaak tegen D.D. Bouterse. Hij gaf toe een deal te hebben gesloten met het Nederlandse OM voor het verkrijgen van strafvermindering en gouden bergen die de OM voor hem in het vooruitzicht had gesteld, als hij zou meewerken om belastende verklaringen onder ede zou afleggen tegen de Surinaamse voormalige legerbevelhebber/politicus D.D. Bouterse. Zo werd Desi Bouterse uiteindelijk door een valse beschuldiging, schuldig bevonden en veroordeeld. http://www.vn.nl/Archief/Justitie/Artikel-Justitie/Liegen-over-Bouterse.htm

  De buitenlandse (autoriteiten/geheime diensten) justitie en politie probeerden Bouterse al in de jaren tachtig zonder succes achter de tralies te krijgen door hem coûte que coûte te willen liëren aan drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar (Nederland) Europa. Er is zelf een onderhoud geweest (gedocumenteerd) tussen verschillende (regeringen) geheime diensten (VS & NL) die de Surinaamse bevelhebber/politicus niet goed gezind waren. Bouterse moest hoe dan ook verdreven worden van het politiek toneel. Hij moest desnoods betrokken worden bij vermeende internationale drugstransporten.
  De (regering Reagan) geheime diensten hebben aangegeven dat het hen niet eens interesseren of Desi Bouterse zich daadwerkelijk bezig houdt met illegale drugsgerelateerde zaken. Als hij maar veroordeeld wordt en van het politiek toneel verdwijnt. In het uiterste geval is er zelfs een invasie overwogen in Suriname. Boek: Dekmantel: de geheime oorlogen van de CIA (1987). Auteur; Bob Woodward
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1060293/2010/11/20/Reconstructie-Hoe-Nederland-een-aanval-op-Suriname-overwoog.dhtml

  In 1999 was het zover, het Nederlandse Openbare Ministerie kon eindelijk Desi Bouterse betrekken en vervolgen voor zeven drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar (Nederland) Europa.De verklaringen van een hele stoet anonieme valse getuigen (van gedetineerde bankrovers tot drugsdealers) moesten het bewijs leveren dat Bouterse in de drugshandel zat. Maar ze vielen met de valse belastende verklaringen bij de rechter-commissaris door de mand en vielen tijdens het proces af wegens verregaande onbetrouwbaarheid.

  Op het allerlaatste moment werd Patrick v Loon werd de valse kroongetuige Patrick van L. met behulp van het OM van stal gehaald. Met zijn geïnsinueerde geïnstrueerde belastende verklaringen kon Bouterse uiteindelijk door het Nederlandse OM betrokken worden bij de smokkel van een lading van 474 kilo cocaïne, die van een zeilboot van Suriname naar het Zuid-Hollandse Stellendam was vervoerd. Dit resulteerde in de bij verstek veroordeling van Bouterse in juni 2000 tot een gevangenisstraf van elf jaar.

  Al bracht Bouterse sindsdien nog geen dag in de cel door, dat deert de buitenlandse (geheime diensten) politiek niet, hij kon tenminste niet meer zorgeloos Suriname verlaten. Door deze veroordeling staat hij nu internationaal gesignaleerd als een belangrijke drugshandelaar. En kon als Surinaams parlementariër/politicus Suriname niet als zodanig vertegenwoordigen op de internationale politieke arena. Zelfs de opponenten van Desi Bouterse in de Surinaamse politiek e.a. juichten deze omstreden onrechtvaardige juridisch ondemocratische veroordeling in een rechtstaat toe.
  Op 8 oktober 2003 werd v. Loon. in België aangehouden, daar hij moest getuigen in een proces in Nederland tegen een medeverdachte in de Stellendamestrafzaak . De medeverdachte Marcel beweerde dat Patrick nooit zaken heeft gedaan met Bouterse. Erger nog is dat zijn voormalige advocaat, mr. Gerard Spong, die nu Marcel bijstaat, bij die gelegenheid Patrick v. Loon een onbetrouwbare (kroon)getuige noemde.

  Volgens velen in de wandelgangen was het OM hoogst waarschijnlijk onder zeer zware politieke druk gezet om de politicus D.D. Bouterse zonder harde bewijslast hoe dan ook uiteindelijk veroordeeld te krijgen.

  Patrick V. werd eerst tot acht jaar veroordeeld, later verminderd tot zeven jaar en zeven maanden cel, zijn twee mededaders vlogen vier jaar tot acht jaar achter de tralies. Patrick V. keerde na penitentiair verlof in juni 2000 niet naar zijn Nederlandse gevangenis terug. Hij ‘vluchtte’ naar België, waar hij opnieuw een drugslijn organiseerde. Naar eigen zeggen van Patrick van Loon was zijn zogenaamde vlucht georkestreerd met medeweten van de Nederlandse justitie.

  Officier van justitie mr. Evert Harderwijk, die met het onderzoek was belast, verklaart dat de kroongetuige v. Loon tegen alle afspraken met het OM in ”na een dag verlof uit de gevangenis in mei 2000 op de vlucht is geslagen”.

  De advocaat van Bouterse, Bram Moszkowicz, geloofde hier niets van en vermoedde dat de kroongetuige met medeweten van justitie niet terug was gekomen, omdat hem meer was beloofd dan alleen maar strafvermindering die formeel op papier stond. Het leek er volgens de raadsman op dat het OM een oogje had dichtgeknepen en dat v. Loon vervroegd naar huis mocht gaan. Justitie zal dat volgens Moskowicz nooit toegeven, want als blijkt dat de officier van justitie onrechtmatig heeft gehandeld, zou dit de bodem onder de zaak Bouterse vandaan kunnen slaan.

  Volgens de vrouw van Patrick van L. is haar man niet gevlucht.”Waarom zou hij dat moeten doen?”, vraagt zij zich af. Er zijn vervolgens duidelijke afspraken met de Nederlandse justitie gemaakt. Dit werd ook bevestigd door Patrick in een interview met Vrij Nederland. Toen hij kroongetuige was, zat hij eerst in het huis van bewaring in Zwolle. In 1999 mocht hij op 14 juni, zoals door Harderwijk schriftelijk was vastgelegd, onder begeleiding van twee Nederlandse rechercheurs samen met zijn familie de verjaardag van zijn dochter vieren.

  ”Als ik had willen ontsnappen, had ik dat toen al kunnen doen. Maar waarom zou ik?”, vraagt hij zich af. Alles leek te gaan zoals was afgesproken met de Nederlandse justitie en hij kreeg in februari 2000 officieel onvoorwaardelijk verlof. Dat zegt hij te kunnen bevestigen met een brief van de penitentiaire instelling in Zwolle. Met andere woorden: hij was vanaf dat moment vrij om te gaan en staan waar hij wilde.

  Filosofie over het onvoorwaardelijk verlof dat Patrick van Loon verleend werd door het OM. Welke delinquent, schuld bevonden lang gestrafte zware drugs baron, lid/leider van een criminele (witwas) internationaal misdaadorganisatie wordt na een veroordeling van 8 jaar gevangenisstraf kort daarop op verlof gestuurd zonder politie of penitentiaire begeleiding? Dan kan het OM niet verwacht hebben dat de langgestrafte zware drugsbaron/delinquent vrijwillig zal terugkeren in zijn gevangenschap. Hier lijkt het erop dat het OM duidelijk een oogje had dicht geknepen.

  Het Nederlandse OM is een verklaring verschuldigd aan de veroordeelde politicus, Surinaamse alsmede de Nederlandse samenleving en de advocaat van de toch nog toe veroordeelde Desi Bouterse. De verklaring moet licht in de tunnel brengen wat zo urgent was dat langgestrafte kroongetuige Patrick v. Loon kort na zijn veroordeling verlof werd verleend en van de justitie het penitentiaire detentie inrichting zonder begeleiding mocht verlaten.

  Dit geval is zowel extreem als uniek in de crimineel circuit/onderwereld, juridisch jargon & gevangeniswezen. De man van de straat is er nog steeds niet over uitgesproken over deze juridische dwaling.

  Wat nog centraal staat, om welke reden al de privileges die de drugs baron en lid van een witwas criminele syndicaat Patrick Van Loon genoot?: Zie de link hieromtrent: http://www.politics.be/nieuws/2981/

  Het schijnt dat Patrick van Loon en het OM een juridisch monsterverbond hadden afgesloten! Zoals hij zelf alsmede zijn vrouw Rasidan Z. toegegeven hebben dat Patrick v. Loon. meineed zou hebben gepleegd in de Stellendamstrafzaak tegen Desi Bouterse na een deal/contract te hebben gesloten met de Nederlandse OM voor het verkrijgen van strafvermindering, als hij zou mee werken om belastende verklaringen onder ede af te leggen tegen de Surinaamse politicus Desi Bouterse om hem zo uiteindelijk veroordeeld te krijgen.

  Mensen alstublieft rust een beetje over de omstreden 11 jaar veroordeling. Dit beestje krijgt nog een staartje, denk ik zo! In een waarachtige democratie en rechtstaat kan een verdachte niet veroordeeld worden als er geen tastbare belastende bewijzen zijn.

  De Nederlandse Hoge Raad heeft in 2006 het vonnis nogmaals bevestigd. Bouterse blijft voor de Nederlandse staat veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor zijn omstreden betrokkenheid bij een cocaïnetransport. Boek: Recht in de ogen van mr. Abraham Moszkowicz.

  Nog voor alle duidelijkheid, juridische gezien zou in een (dictatoriaal regiem) dictatuur/machtsstaat geen enkele rechter zijn vingers eraan willen branden om een opgelegde (politieke) veroordeling van bijvoorbeeld 11 jaar gevangenisstraf door middel van een dubieuze bewijslast op een (dissident) niet goedgezinde buitenlandse (politicus) politieke leider ongedaan te maken.

  Dit (politiek) veroordeling kan en zou in een dictatuur alleen politiek opgelost kunnen worden. Nederland is een democratie en rechtstaat waarin de rechtszekerheid van iedere (verdachte) individu gewaarborgd is. In de Nederlandse rechtsstaat moet iedere verdachte van een misdrijf gegarandeerd zijn van een eerlijk proces. Het is er op of er onder, het vonnis moet hoe dan ook onherroepelijk nietig verklaard worden.http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/05/07/Bouterse-houdt-massameeting-in-Nederland/

  Het koninkrijk der Nederlanden moet behoed worden van de willekeur in de rechtspraak. De wereldgemeenschap moet getuige zijn van het feit dat het koninkrijk der Nederlanden een waarachtige democratie c.q. rechtstaat is. Het omstreden vonnis van Zijne excellentie president Desiree Delano Bouterse moet hoe dan ook nietig verklaard worden. Aansluitend met een schadevergoeding, rectificatie, eer en herstel van de gedupeerde politicus.

  Citaat van de Nederlandse Top Advocaat Inez Weski:‘IK BEN OVERTUIGD VAN BOUTERSE’S ONSCHULD’!


  Maak melding

 49. @Sabidieri & Afu Sensie
  U soort reacties komen overeen met die van Wilders. Overschreeuwen en vooral niet naar de inhoud kijken.

  U gebruikt zelfs zijn woorden voor hen die iets uitspreken wat u niet uitkomt. “Alleen iemand met een zieke vuile geest kan hierop komen.”

  Wanneer weerlegt u nu eens de feiten die gepresenteerd worden.

  Met de stelling dat iemand geen benul heeft van wat een discussie inhoud kom je nergens en geeft u aan niet open te staan voor discussie ofwel u bewijst dat u geen idee heeft wat discussie inhoud.

  Een discussie is een gesprek tussen twee of meerdere partijen. Als men dan iemand vanwege een andere mening gaat uit maken voor Vuile Zieke Geest, Zwakbegaafd of Hypocriet diskwalificeerd u zich zelf.


  Maak melding

 50. Een oproep van het slaafse teefje van Bouterse de ‘heer’ Roy Frits Lansdorf die alle sociale media in Nederland en Suriname bestookt om Bouterse te ondersteunen. Wat een charlatan,

  Surinamers in Suriname, als jullie het voortouw willen nemen om in Suriname (te protesteren/demonstreren) in actie te komen richting de Nederlandse Ambassade om onze leider en volkspresident Desiré Delano Bouterse te ondersteunen en hem een hart onder de riem te steken, zullen ook de Surinamers in (Nederland) diaspora ook massaal naar het Surinaamse consulaat en ambassade vertoeven, om hun steun/solidariteit te betuigen aan de Republiek Suriname, alle Surinamers en in het bijzonder aan het Surinaamse Staatshoofd, Zijne excellentie president Desiré Delano Bouterse.

  Roy Frits Lansdorf


  Maak melding

 51. Beste Roy Frits Lansdorf,

  Hoeveel mensen verwacht je bij de Nederlandse ambassade?

  Gaan jullie weer busladingen bejaarden ontvoeren en gratis BBR uitdelen?


  Maak melding

 52. @Henk Molenaar, je schrijft:::Beste Roy Frits Lansdorf,
  Hoeveel mensen verwacht je bij de Nederlandse ambassade?

  Ik heb het ook gelezen en je merk wel dat het echt een NDPér is zonder zijn hersenen te gebruiken.
  Als de uitspraak van Bouterse positief was uitgepakt zou ik mij dan afvragen wat deze persoon op papier zou zetten. Dit:
  “Wij bedanken Nederland voor de oprechtheid”.
  Nu is het negatief en een ieder moet de straat op voor een echte moordenaar.
  Een stelletje zieke die achter Bouterse staan.


  Maak melding

 53. jojo stamp het nou eindelijk in je stomme kop, het is nergens verplicht onzin te weerleggen, dat zou wat moois zijn.

  Heel veel wat jullie hier beweren is duidelijk ontsproten uit een zieke geest, daar kan ik ook weinig aan doen, zoek hulp.


  Maak melding

 54. jojo op zich zou men jullie moeten negeren, was het niet dat jullie zieke soort mijn geliefde land Suriname op een schandalige manier schade probeerd te berokkenen op een site als waterkant.net.

  Er zijn maar 2 mogelijkheden.

  1. Of jullie zijn geen Surinamers en hebben daarom geen enkele affiniteit met mijn land – Dit begrijp ik nog.

  2. Of jullie zijn zwakbegaafde Surinamers en goed ziek dus – dit lijkt mij meer voor de hand liggend.

  In geen van beide gevallen zie ik dus de noodzaak veel woorden aan jullie soort vuil te hoeven maken.


  Maak melding

 55. op gfc nieuws (15-1-2015), zegt een idioot dat surinamers moeten protesteren tegen de veroordeling van bouterse. ik zeg een idioot (lansdorf), omdat bouterse al veroordeeld was voordat hij president werd. hij heeft president willen worden om zich hiermee te beschermen tegen oppakken en wegsluiten.

  zullen surinamers dom / lief blijven en hem beschermen? terwijl hij hun totaal niet beschermt?, integendeel, zij oogsten nu en zullen dat nog even blijven doen, wat hij gezaaid heeft. en dat is niet fraai.

  @afu sensi, soms is het leven ook voor jou een beetje hard, he? ik voel met je mee.


  Maak melding

 56. Hallo,
  Bouterse is de grootste aller tijden.
  Holland kom met jou 40 miljoen uitbetalen dat ding.

  Holland had moeten weten dat er schade vergoeding zou dreigen.
  Jullie hebben heel zwaar gezondigd,kom op waar zijn de gelovigen!
  Jullie hebben het altijd over mensen rechten is dit mensen recht of niet?


  Maak melding

 57. Afu Sensie

  “het is nergens verplicht onzin te weerleggen” Natuurlijk is het niet verplicht om iets te weerleggen. Ik kan u ook niet dwingen middels een sanctie of iets dergelijks.

  U verwijt echter anderen dat zij geen idee hebben wat discussie inhoud. U geeft met uw niet inhoudelijke reacties heel duidelijk aan geen notitie te hebben van de strekking van uw woorden. Alleen haat, verwijten en schelden komt er uit uw toetsen bord.

  Het wordt tijd dat uw moeder of tante u eens onder handen neemt en u Surnaamse beleefdheid bij brengt.


  Maak melding

 58. @Sjang
  1) Bouterse heeft alle tegoeden van Nederland terug gegeven. Het zou wel heel erg hypocriet zijn iets van Nederland te willen ontvangen.

  2) Op welke gronden zou er iets te claimen zijn. Daarnaast moet hij wel eerst een bankrekening in Nederland komen openen als hij durft en zijn NL paspoort kan terug vinden.

  3) Hoe groot is deze meneer eigenlijk. Het enige wat hij eigenlijk doet is verantwoordelijkheid ontgaan en ontlopen. Wanneer heeft hij zoals de grondwet dat van een President eist verantwoording afgelegd op de plaats waar dat hoort.

  nee beste Sjang deze President is niet meer dan een schreeuwende kwa jiongen die snel weg rent als de buurman hem aanspreekt op zijn brutaliteit.


  Maak melding

 59. je hoort ook niks meer van die trein die toch niet zou komen..

  die hype is weer voorbij met een aderlating van minstens 10 miljoen euro die ook al naar de maan is verdwenen.

  josef en de zonen hebben zich weder rechterlijk weer verrijkt..

  het poep volk is weer beet genomen en kijkt ernaar…

  zo zal het verder gaan..


  Maak melding

 60. De reinste onzin!!!

  DDB was niet als President gekozen onder de voorwaarde dat:…..

  Deze zaak loopt al vanaf de jaren ’90 en alle kiezers waren op de hoogte hiervan, ondanks dat hebben ze massaal voor DDB gestemd.

  Deze man roept weer eens wat en heeft een beetje media aandacht. Ooit had hij toch de bijnaam elastiekenmond; toen ie verzorger van een jeugdprogramma was.


  Maak melding

 61. @Afu Sensie
  geef mij aub het inzicht wat ik schjnbaar niet in mijn spiegel zie.
  Leg het mij aub een keer uit zodat ik het licht zie en begrijp waarom ik een zwakzinnige hypocriet ben.


  Maak melding

 62. “Je reinste onzin” dat Sranan met een voor internationale drugshandel, gevonniste criminele president zit !
  “Je reinste onzin” dat Sranan met een Hoofdverdachte van massamoorden (8 december- en Moiwana-massamoorden)
  op eigen volk, als president opgescheept zitten !

  Je Reinste Onzin dat Desi de afbouw van de 18000 woningen
  tot nader order heeft uitgesteld !

  Je Reinste Onzin dat Dino de eerste treinreis naar
  Onverwacht niet zal kunnen meemaken !

  Je Reinste Onzin dat Dino, vader Desi niet zou kunnen
  opvolgen !

  Daarom is het ook Je Reinste Onzin dat de staatskas
  leeg is en dat de landsreserves zijn geminimaliseerd !

  PS : Venezuelaanse toestanden op komst ! Alleen personen
  die een ID-kaart bezitten met een ONEVEN nummer kunnen morgen, als er voldoende voorraad is, een kilo rijst kopen !

  Gewapende militairen zorgen bij de supermarkten voor orde
  en rust ! In uw belang !

  Alleen de president heeft vrijstelling om onbeperkt Pampers
  in te slaan !


  Maak melding

 63. Als Nederland lef heeft laten ze Bouterse hier u dan uitnodigen ga je zien waar de Surinamers vandaan zullen komen laat ze dat maar doen.
  Ze zullen in hun broek poepen.
  De massa die zich hier zullen verzamelen zullen iedereen doen schrikken.
  Laat ze maar komen wij zijn benieuwt!


  Maak melding

 64. Als Venezuelaanse toestanden in Suriname ontstaan, dan zullen de hongerende en dorstige Surinamers hun kracht en eenheid in verscheidenheid laten zien.

  De kracht van het Surinaamse volk dat honger lijdt is sterker dan diamant en is vernietigd dan welke atoombom die er op deze aarde tot nu toe gemaakt is.

  DDB moet zo doorgaan om het Surinaamse volk te tiranniseren.
  DDB moet maar denken dat het Surinaamse volk So mofo is.
  DDB is So mofo.
  DDB is priet broekoe billen.
  DDB stelt niets voor.
  DDB is een crimineel, (inter)nationaal.
  DDB is nada, notie, neks1
  DDB is een grote lafaard.

  Weg met DDB!
  DDB Graatie!
  DDB tik joe bondroe dai hoepel op. joe na wan loser! poepe desie.
  NDP stelt niets voor.
  Fri, Fri, Fri!
  Sranankondre Fri!

  Time4Chan(ge)!
  Chan4pres!

  De kracht berust bij het totale volk van Suriname en nergens anders, niet in van een geweer, uzi, granaat, tank en miltaire wapens.

  Recht en Waarheid maken vrij.

  Sranansma Sa Wini!

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 65. Ik word een beetje ziek van al die dingen van Bouterse.Ik vind het schaamteloos dat deze man President van Suriname is geworden.
  In het buitenland lachen ze ons uit.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 66. beste mensen iedereen weet dat bouta en zen zoon en amiralie en meer regeringleden band had en heb nu nog met teroristen hezbhola is al in suriname geweest en voelde zich thuis is om te lachen dat zulke gevaarlijk terorist in suriname mocht komen ook de turken die casino heb en witwas en ontvoerd vrouwen via guyana naar europa om te werken en pers zelf in suriname vrouwen af en brasiliaan vrouwen hoe kan dit de volk van suriname word wakker doe wat tegen deze crimineels en bouta en dino die nu vast zit in amerika is al een bewijs grote smeerlappen terrorist vrienden en nu heb suriname een slecht naam in de wereld is niet te vertrouwen door deze idiooten want in suriname leef nu nog cristen hindu bhoedha en moslims goed met elkaar geen haad onderling en iedereen laat ieder in zen waarden hoe het hoort en de volk van suriname moet zen trots niet af laten pakken door deze duivel bouta en anderen ik hoop dat santokie win en eenheid in het volk breng en samen gaat werken met nederland en santokie moet geen enkel discriminatie in het volk laten zien en komen we moeten eenheid hebben kleur maak niet uit we heb 1 god iedereen en iedereen bid op zijn manier ander landen zijn jaloers op suriname omdat het volk leef goed met elkaar en heb geen haad over god dienst schop de turken de land uit het zijn vrouwen handelaars en wit was drugs geld in suriname en bouta een mee met meerderen ook de politie is omgekocht de meesten dan als suriname santokie niet wil laat een nieuw jong iemand de land leiden die geleerd is en heb klase en iemand van universiteit of het nu een criool is javaan of hindustaan bakra maak niks uit als de land maar beter word tjauw


  Maak melding

 67. Huilen,en schelden maar…tot ziens na 25 mei als ik weer de baas wordt,…praatjes makers…Ira jij hebt teveel witte poeder in je nosso,..democratie noem jij hersenspoeling…Marcel,jij hoort thuis in de generatie folklore.[ dommerik 1ste klas].adios hombre !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.