woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit SurinameMotie van wantrouwen tegen regering ‘optie’

Motie van wantrouwen tegen regering ‘optie’

-

PARAMARIBO, 10 jan – Het indienen van een motie van wantrouwen tegen de regering mag niet worden uitgesloten. Volgens parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) is het in elk geval een ‘optie’.

De regering kan niet langer rekenen op een meerderheid in het parlement. Twee leden van president Desiré Bouterse’s NDP, Charles Pahlad en Noreen Cheung, drijven af. De indruk is dat de coalitie de minimale meerderheid verliest. De oppositie scherpt de messen. “We hebben die motie al in onze achterzak en als de gelegenheid zich voordoet, zullen we die zeker indienen”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd.

Weliswaar heeft de coalitie de wetgeving mee. Het is in Suriname niet mogelijk de regering naar huis te sturen met een motie van wantrouwen. De oppositie beseft het ook wel. “Het gaat echter om het politiek signaal dat we willen geven”, aldus Tjin A Tsoi. Het parlement moet sowieso bijeenkomen om ten minste de begroting te behandelen van bepaalde ministeries. Anders kan geen geld vrijkomen voor onder meer de parlementsverkiezingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

29 REACTIES
 1. Met jullie motie van wantrouwen wetende dat een Surinaamse president niet naar huis gestuurd kan worden omdat de wetgeving dat niet toelaat…..bla bla bla…..

  O zijn de hersenen van NF VHP NPS nu gespoeld, zijn ze schoon, zijn we wakker?

  Motie van wantrouwen dus willen jullie motie van vertrouwen, ha ha …..

  Wel laat me jullie een ding zeggen: doe alles wat jullie willen om Bouterse zwart te maken, ga door en door en door ZONDER resultaat.

  Bouterse is onze president en Bouterse blijft onze president.

  Succes met jullie waanbeelden.

  Blijf af van onze president.

  Laat NF VHP NPS zichzelf eerst een spiegel voorhouden…..


  Maak melding

 2. Ja, jongens. Als je iets doet moet je ervoor zorgen dat jij jezelf niet meer tegenkomt, hebben ze mij geleerd. Klein foutje in de grondwet en je kan de grootste boef aller tijden van Suriname niet naar huis sturen.


  Maak melding

 3. Zo’n motie heeft geen enkele zin gelet op de wetgeving in Suriname en is alleen een vorm van window dressing.
  Bovendien heeft de oppositie al meerdere keren een verkapte motie van wantrouwen afgegeven door niet mee te werken aan het quorum in de Assemble.
  Iedereen weet, hoe het Front over de huidige regering denkt.


  Maak melding

 4. @ Linglong & paraman,

  Jullie zijn zo idolaat van jullie afgod. Jullie verliefdheid is onvoorwaardelijk, grenzeloos en tegelijkertijd destructief. In jullie ogen kan hij niks fout doen. Jullie zitten op jullie roze wolk. Jullie zijn de marionetten die een gevaar vormen voor de veiligheid in Suriname.
  Heeft ie van jullie sterretje al een rondje gemaakt? In ruil daarvoor heeft ie jullie bevorderd tot officieren (sterren op jullie schouders) in het Nutteloze Leger.


  Maak melding

 5. Linglong niemand hoefd de grootste moordenaar van Suriname zwart te maken ,want dat doet hij zelf ,want hij heeft al alles gedan wat tegen de wet is dat weet je tog zelf ook vb moorden,drugs beroving noem maar op.


  Maak melding

 6. Motie of geen motie,..Surinamers stuur die zakkenvullers gewoon naar huis.
  Het kan zo niet verder. De regering heeft geen draagvlak in het parlement wat doen ze daar nog? De schatkist is bijna leeg geplunderd.


  Maak melding

 7. Deze regering moet direct naar huis.Een zakenkabinet oner voorzitterschap van de ondervoorzitter van het parlement moet de viekiezingen voorbereiden.In de voorzitter heb ik totaal geen vertrouwen.


  Maak melding

 8. Front is wanhopig. Bouta blijft ook na de verkiezingen de sterke man van suriname. Bouta is geliefd in Su. Redimusus heb je overal. Bouta maakt zich nergens druk om


  Maak melding

 9. @linglong, niemand maakt Bouterse zwart dat heeft hij al zelfs gedaan. Hoe dom moet jij nou niet zijn om te weten dat vanaf oktober 2014 er niet gewerkt wordt voor de staat en het volk???
  Dit is niet de schuld van de oppositie maar van Bouterse zelfs.

  Een ieder wordt maandelijks netjes uitbetaald en zelfs Brunswijk. Zie waar al dat geld gaat van de belastingbetaler.
  Shame on you om dit goed te praten.

  Ik hoop dat als een stevige regering ooit aan de macht komt alle mensen verbied om extra banen te hebben en verplicht worden gesteld dat er gewerkt wordt voor het volk.

  @linglong, dat je zo weg bent van Bouterse zegt iets over jou waarde en normen, omdat als iemand verkeerd bezig is je wel erover mag praten.

  +Zie waarom er in heel veel families zware ellende voorkomen, men steelt en houd zich bezig met alle verboden zaken en ook nog met mishandeling en toch houd een ieder zijn mond dicht tot dat dit gaat escaleren. Dan nog gaat men de persoon beschermen.
  Geen voorruitgang dus in deze familie dan alleen maar stres en psychische problemen.

  Zie hetzelfde bij Bouterse en zijn achterban.


  Maak melding

 10. Verspilling van energie.
  Stel je coöperatief op en men zal zien dat de NDP er ook dan een rotzooi van maakt.
  Werk mee aan bezuinigingen want dat is nodig en zie dat de NDP niet wil en niet kan bezuinigen en alleen maar een consumptief voor de eigen achterban heeft.
  Het programma is GRATIS.
  Alleen de zon komt gratis op voor de rest moet je werken.


  Maak melding

 11. Ira

  Wanneer ga jij eens aan het werk. Ik ben ook fan van Bouterse en met mij vele anderen die werken en geen tijd hebben om dag in dag uit op onzin-artikelen hier te reageren. Aangezien je vaak tijdens werkuren reacties plaatst kan ik me niet voorstellen dat jij werkt. Tenzij je in de kleine uurtjes je lichaam verkoopt natuurlijk. Vandaag heb ik vrij maar jij waarschijnlijk niet denk ik.


  Maak melding

 12. De MC moet aantonen alles wat in het democratisch rechtsstaat mogelijk is om aan te tonen of ze nu nog verder kunnen. De oppositie moet ook kunnen overtuigen of de MC de doek in de ring moet werpen volgens het democratisch systeem.

  De middenweg moet m.i. ook bekeken worden, in zoverre de grondwet dit toelaat, zo niet is het einde oefening. Ik hoop niet dat regeren tot de verkiezingen plaats vindt met een presidentieel decreet(AMvB).

  Een coalitie die geen meerderheid/draagvlak heeft in deDNA volgens de grondwet van de republiek Suriname moet opkrassen. Regeren is een kwestie van verhoudingen, vooral in landen bananenlanden, cq, Suriname momenteel, waar een veroordeelde president, een omstreden amnestiewet aan het hoofd staat.

  DDB moet zo snel mogelijk opzouten. DDB har a dan, Weg met DDB!, DDB Graatie!
  zo vader, zo de zoon. Zoek maar op via het internet.

  God Zij Met Ons Surinamer/s!


  Maak melding

 13. Gewoon samenbundelen en de CRIMINELE NDP regering nar huis sturen op 25 mei 2015,De meesten horen toch eenmaal in de gevangenis thuis ,paarse baasje kan kiezen waar hij zijn straf wil uitzitten ..in Suriname of in Amerika, dicht bij zoonlief dino de surinaamse terrorist !!


  Maak melding

 14. @Asitere
  @Ira

  Wat nou, wordt niet gewerkt, tot nu toe is er genoeg gewerkt. Laat het domme volk met hun ass eens werken in plaats van de hele dag te vreten en te lullen.

  Jullie zijn een gevaar voor Suriname en NIET Linglong. Schaam je eens diep dat jullie nu pas wakker worden nu het allemaal te laat is.

  Bouterse is de enige slimme in Suriname is Bouterse.

  Zij die hier beweren wat Bouterse allemaal doet of juist niet doet…… Hou je smoel en bemoei je er niet mee.

  Jullie lege hoofden bij elkaar, de hele rotzooi van NF VHP NPS, jullie hebben verstand noch ballen. Jullie zijn zelf de grootste criminelen, het verschil is slechts dat Bouterse het openlijk doet omdat hij lef heeft, maar Bouterse doet zijn werk heus wel.

  Bouterse is een man van wonderen, ik adoreer hem en samen met mij zovelen……..

  Ondanks alle aantijgingen, hij onze president geworden. Bouterse laat zien dat je respect kunt verdienen en NIET gratis cadeau krijgen bij een pak boter zoals velen in Suriname hun papieren hebben behaald.

  Dus rot op of verhang jezelf aan een peperplant ofzo, of neem wat koeliecola, en je bent af van Bouterse.

  Bouterse gaat jullie stuk voor stuk leren naaien, dankzij die domme leden van NF VHP NPS.

  Waar heeft Santokhie zijn papieren behaald?. Hoever reikt zijn kennis en kundigheid? NIET dus!

  We kunnen alleen maar lullen en lullen en lullen, maar Bouterse zal gestand houden jaar op jaar en Suriname wordt een dictatuur, gegarandeerd!


  Maak melding

 15. @Fergie

  Nee, jij hoeft geen vrij te nemen . Jij woont in de gat van bouta !!1×24 uur ben jij die crimineel aan het anbidden.
  Mars ga de naam bouterse googlen,idioot!


  Maak melding

 16. De President, de regering, de Coalitie, de MC en ten slote de NDP hebben door hun handelen en slechts hun handelen een zeer comfortabele meerderheid in de DNA weten te reduceren tot een minderheid.

  Voor zij die het willen horen. Het reduceren van die meerderheid is begonnen met het met stoom en kokend water door drammen van een Amnestie wet. Een wel heel erg duidelijk ongrondwettelijk stil leggen van een zaak die onder de rechter was.
  Zij die binnen de coalitie kritisch waren zijn afgevoerd (reshuffelen heet dat), monddood gemaakt en weg gezet. Daarna is de discipline niet gehandhaafd en heeft men nimmer met de rest van de DNA willen communiceren. Hierdoor heeft de oppositie grip gekregen op de regering en is de regering en coalitie onder gegaan en verworden tot een stelletje schreeuwers die nog geen deuk in een pakje botter kunnen duwen.


  Maak melding

 17. Off topic.
  Bij een ander onderwerp waar de subsidie van de EBS 750 miljoen SRD bedraagt, heb ik opzettelijk een flinke rekenfout gemaakt. Terecht werd ik door Jojo en Neus tot de orde geroepen.
  De reden van mijn rekenfout was tweeledig, te weten:
  1 Ik wilde controleren of de bezoekers van het forum wakker zijn en
  2. Ik kon niet geloven dat de Subsidie aan de EBS 750 miljoen oftewel ruim 1/3 deel van de Surinaamse begroting bedraagt. Nu heeft de heer Chirangally ex directeur van EBS ingegrepen en cijfers gepresenteerd. Hij zegt dat hij maandelijks 1 miljoen US dollars nodig had om stroom op te wekken. Op jaarbasis bedraagt dit 12 miljoen US dollars oftewel 36 miljoen SRD. Let op: voor de toekenning van de subsidie moeten natuurlijk eerst de eigen ontvangsten worden afgetrokken. Ik schat dat het tekort bij het EBS daarom 20 miljoen SRD bedraagt. Dit betekent dat indien dit tekort over 200.000 huishoudens wordt uitgesmeerd, de verhoging per huishouding 100 SRD zal bedragen. En dat valt in mijn ogen reuze mee indien je dit vergelijkt met die moordende tarieven die wij in Nederland moeten betalen. Dank u wel meneer Chirangally voor uw toelichting. Hieruit blijkt dat ik meer geloof heb in uw toelichting dan in die van de anderen.


  Maak melding

 18. je kunt lullen wat je wil,maar de hele buiten wereld hoort,ziet,leest, weet dat er in sme een tering bende aan de macht is en ziet het afschuwelijk voor bij gaan..

  ze schamen zich wezenloos voor het land,dat zij ook betrokken zijn middels allerlei overeenkomsten,protocollen enz enz enz waarbij zij het buitenland ook nog een ambassade hebben in sme ..


  Maak melding

 19. Citaat Doekhie van de NDP
  Men vergeet volgens hem te zeggen dat de president in zijn laatste Jaarrede ook heeft aangehaald dat alle vermeende corruptiezaken zijn onderzocht en is er strafrechtelijk niets aan de hand.

  Ik vraag me af als deze man wel weet wat er volgens de dikke van Dale word verstaan onder corruptie.
  Ik adviseer hem dit eerst te lezen en daarna zijn mening te geven over de NDP en DDB in het bijzonder.

  In Nederland heeft Ballast Nedam de omkoping in Suriname toegegeven.
  Het is alom bekend dat de Carolina brug, in de tijd van Abrahams, is gegund voor vele miljoenen meer dan waarvoor het anno heden is gebouwd. Dus voor zie was deze 40% hogere bedrag??
  Hoe kun je een lening aangaan voor 3 keer het gegund bedrag voor de bouw van het ziekenhuis in het district Wanica. Dit riekt naar fraude want niet de goedkoopste alleen geeft de doorslag maar de kwaliteit van gebruikte materialen etc en de nazorg zijn van bijzonder belang

  Ai Doekhie joe tjar ing no k. jeré. Corruptie is onderzocht en er is niets strafbaars gevonden


  Maak melding

 20. DDB geeft zelf aan dat 2015 het jaar van de waarheid gaat worden. Is dit een profetie of een boemerang?
  Geld onttrekken uit het de economie die het geld genereert, werkenden en ondernemers, ten gunste van potverteren en consumptie. Geef ze brood en spelen hadden de oude Romeinen bedacht. Ook die zijn verdwenen in de geschiedenis.
  De economie van gratis heeft een einde die opgebracht moet gaan worden door de werkenden. Gratis perceel, waar kan ik mijn geld terug declareren. Ik heb er gewoon voor betaald. Gratis huis, ik zie de storting voor de bouwkosten wel tegemoet. Geld uitdelen tijdens bijeenkomsten, maak het gewoon over ik heb een hekel aan mensen massa’s.
  DDb wordt wakker, gratis bestaat niet. Maar helaas is het nu te laat en is de economie weer naar de knoppen en moeten de werkenden dit weer opvangen.


  Maak melding

 21. Starnieuws:
  “Assembleelid Charles Pahlad, die besloten heeft de VHP en het Nieuw Front te ondersteunen, zei zaterdag in Nickerie dat NDP’ers als toiletpapier worden gebruikt. NDP’ers die voor hem de partij hebben verlaten, zijn verguisd. Nu gebeurt hetzelfde met hem. Hij stelde op de VHP-massameeting dat toiletpapier dat al gebruikt is, door het toilet wordt gespoeld”.


  Maak melding

 22. zie maar naar de moordenaar op – top be-oordeeld – veroordeeld door de hele natie,zelfs zijn eigen mensen rondom hem ..

  zolang zij kunnen vreten uit die pot,zijn ze ja stemmers,daarna zijn het gewoon de vijanden,z.a. hij zelf zegt beweert,zijn zijn eigen mensen de vijanden en de rest zijn zijn echte vijanden z.a. hij ook zegt..

  dus de vijand van de vijand zijn de vrienden van antjes in de abop..

  wat een bende tering zooi leeft in ons land..

  moeten wij zo doorgaan..


  Maak melding

 23. Off topic maar niet helemaal

  Nederlandse ambassadeur schiet persoonlijk treinplan af.

  Zodra er een officieel financieringsverzoek gedaan wordt bij ING zal de ambassade verzocht worden, in het kader van de exportverzekering, te adviseren.

  Hierbij kunnen de volgende kanttekeningen geplaatst worden:

  1) Er is nog geen formeel verzoek tot financiering gedaan terwijl Jozefzoon en co het reeds als een voldongen feit presenteren.
  2) In het advies zal mee wegen het vast te stellen draagvermogen in de samenleving. Hierbij stelt de ambassadeur dat hij veel weerstand registreerd.
  3) Dat de ambassadeur een dergelijke investering graag beziet in de context van een masterplan voor de gehele verkeersproblematiek van Suriname.

  Allemaal zaken die een goed functionerende regering en bekwame adviseurs vooraf hadden moeten onderkennen voordat zij zoveel onrust veroorzaken en zoveel kosten maken.

  Ook dit dossier staat bol van de misleiding en bedrog van het volk. Naar mijn mening toont dit dossier met harde feiten aan dat de regering niet te VERTROUWEN is en daar hoort slechts 1 vertrouwensstemming over en dat is die op 25 mei.

  Indien het volj bedrogen wil worden dan stemt het voor zij die loze beloften doen en elk project laten mislukken.


  Maak melding

 24. Harish Monorath “zeer verheugd”. Behalve dat dit besluit ertoe zal leiden dat het ambt van rechter aantrekkelijk wordt, ziet hij het als een garantie om deze functie “onpartijdig” en “onafhankelijk” te kunnen uitoefenen.

  Monorath, hoe dom kun je zijn / overkomen???????
  Elk artikel heeft een prijskaartje de ene 100.000 de ander 1.000.000 en die daar 10.000 dus ik wil maar aangeve dat je opmerking over onpartijdig en onafhankelijk nergens op slaat tenij je een degelijke integere betrouwbare persoon bent.
  Velen zijn gesneuveld voor het geld dat makkelijk is als je het hebt.
  Vraag het aan DDB, Bravo, Sardjoe, Wijdenbosch, Abrahams, Somo en nog velen. het is niet vreemd want het is en blijft een bekend verschijnsel.
  Wijlen prins Bernhard is ook omgekocht door Lockheed of was je toen net uit de luiers toen dit gebeurde???????????
  Laat je niet kennen mang doe je ding en onthou je van zulks dom commentaar.


  Maak melding

 25. Ze hebben niet gekregen wat ze wilden, vandaar, ma kut, hoe geloofwaardig zijn verraders. Vertrouw nooit mensen die onberechte moordenaars op handen hebben gedragen, zij zijn ook debet geweest aan al die corruptie want ze weten bliksemsgoed wie hun misleider en lijder is…..een dictator…enne al zijn boze werken zijn te lezen op het internet. maar hebzucht en machtzucht heeft hun de ogen en de oren doen sluiten. Ook de oliedomme arme aanhangers die grotendeels achteruit zijn gegaan en het misdaad circuit zijn opgegaan krijsen………stree de foe stree……….baas en lon na oenoe lijders. Misdaad en corruptie lonen in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES