Bouterse: we zijn er nog lang niet

42

PARAMARIBO, 30 dec – “We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens de jaarafsluiting van zijn politieke partij NDP. In een pleidooi voor ‘nog eens vijf jaar’ gaf Bouterse aan de indruk te hebben dat er nog veel werk aan de winkel is.

Dat het de goede richting uitgaat, zou af te lezen zijn aan de bewondering van andere landen voor de economische prestaties van Suriname. “In de wereld van vandaag, waarbij grootmachten terugvallen en een klein land een groei haalt van rond de vier procent.”, zei Bouterse. Toch is er nog veel te doen. “We hebben geen tijd om uit te schelden op andere politieke partijen. Deze partij heeft maar één vijand, de armoede”, aldus Bouterse.

Hij herinnerde eraan dat de regering bij haar aantreden verkondigde dat Suriname zich op een kruispunt bevond. Het valt niet te rijmen dat Suriname rijk is aan natuurlijke hulpbronnen en er toch zoveel schrijnende armoede heerst. “Zolang er nog armoede is en er krotten zijn en ons onderwijs en hospitalen nog net op het hoogste niveau zijn, hebben wij een strijd te leveren.”


42 REACTIES

 1. De missie van de partij is om door te gaan tot mensen niet meer in krotten wonen, de beste onderwijsmogelijkheden hebben en totdat kinderen geen knippa’s verkopen.

  Wat een doelstelling geeft deze man weer. Weet hij dan niet op te houden om de burgers van het land zo te kleineren en zo voor te liegen en zo te belazeren en doen alsof hij met debielen te maken heeft?????????
  Zoveel beloven en weinig realiseren:
  18.000 woningen, niet gerealiseerd
  Fly over, niet gerealiseerd
  Opkopen cassave, niet gerealiseerd
  Criminaliteit terugdringen, niet gerealiseerd
  Dievenijzer vrij wonen, niet gerealiseerd
  Aandelen Surigold, niet gerealiseerd zijn nu van Staatsolie
  Terugdringen van verslaafden en zwervers, niet gerealiseerd
  Vordering op Sardjoe wegens brugbeschadiging, niet gerealieerd
  Terugdringen corruptie, niet gerealiseerd
  Zoon Dino terughalen uit de VS, niet gerealiseerd
  etc etc etc

  Het enige wat is gerealiseerd is de eigen broekzak en dat van zijn vrienden.
  De vraag is dus:
  Wat gaat er gebeuren in Suriname als er geen knippa verkopers meer zijn?
  Dan moet hij alle mannen die misbruik maken van de armoede waaronder de meeste vrouwen leven opsluiten wegens verloedering en het nalaten van hun verantwoordelijkheid en buitensporig tollie gedrag


  Maak melding

 2. Zodra de president Bouterse een monoloog houdt is mij opgevallen dat hij (NDP) altijd steeds een vijand heeft. Het is wel opmerkelijk dat de vijand altijd van naam veranderd. Eerst was het buitenland, daarna de buitenlanse agenten in Suriname, daarna de mensen die voor wet en recht voor uitkomen, daarna de NDP zelf en nu de armoede. Wie / wat zal de volgende zijn?

  Freeway


  Maak melding

 3. Wij zijn er nog lang niet. Aldus die awarie domri. Hij denkt niet dat nu zelf de domsten onder ons wel door hebben met wie ze te maken hebben. Van die 18000 huizen zijn er 8 gebouwd. Van die computers voor elk kind bedoelde hij die kinderen van zijn vrienden en kennisen. De Abangies hebben over de afgelopen 4.5 jaar de schatkist haast leeg gehaald.

  Zelf de domsten onder ons weten dat wij in die 5 jaren veel verder van huis zijn. 25 Mei waar ben je?


  Maak melding

 4. Wel gerealiseerd:

  Onbetaalde rekeningen.
  Niet realistische en duurzame sociale wetten.
  Niet verantwoorde begrotingen.
  Heel lage realisatie graad van jaarbegrotingen
  Afname deviezen met 40% en toenemen tot meer dan 50%.
  Toename geld in omloop = inflatie
  Toename schulden.
  Verborgen schulden.
  Geen economische groei.


  Maak melding

 5. Sranansma, Oe wiki no!
  Sranansma Oe Bondroe Kon Na Wan!

  DDB, familie en vrienden hebben zichzelf flink verrijkt en behoren tot de aller rijkste Surinamers in Suriname.

  Het grootste gedeelte van totale volk van Suriname, van Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Para, Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne is straat arm geworden.

  Zie daarom goejaba ting, schoolmaaltijden, een mikie njang, waarbij bepaalde ook flink aan verdienen. Verdienen aan de nood/hongersnood van de arme gezinnen met arme kinderen.

  Weg Met DDB & De Gangsters
  Recht en Waarheid Maken Vrij!

  Sranansma Oe Bondroe!
  Wi, Na Wi, Wi Na Famiriman
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma!
  Jongoe Wan, Nanga Owroe Oe Bondroe Kon Na Wan
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma!
  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!
  Maandag, 25 mei 2015
  Time4Chan(ge)1
  Flogo, Flogo, Flogo, Stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP
  Fri, Frim Fri!, Sranan Kon Fri!
  Sranan Sa Wini!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 6. “We zijn er nog lang niet.”
  Zolang er nog geld uit s’landskas te halen valt, zal hij erin willen blijven. In de jaren tachtig toen er niets meer te halen viel, had hij de frontleiders nodig om zijn puinhoop op te ruimen. De geschiedeinis zal zich jammergenoeg herhalen, onze kinderen zullen het gelag betalen.


  Maak melding

 7. Andere landen hebben bewondering voor Suriname ?!
  Wie in de wereld heeft tijd om een lijder met amnestie te bewonderen ?! Criminelen zij in geen enkel geval bewonderenswaardig !!!


  Maak melding

 8. Suriname sluit het jaar af met een grote politieke crisis. Dat vindt VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing. Één van de dieptepunten van het jaar is dat het parlement het hele jaar door slecht heeft vergaderd. Door de uitzetting van de PL uit de coalitie is deze met een minderheid komen te zitten, die niet in staat is geweest om te zorgen voor quorum in het parlement. Verschillende huishoudelijke en openbare vergaderingen zijn steeds afgeblazen als gevolg hiervan. “Het parlement heeft een heel jaar slecht gefunctioneerd en dat is een dieptepunt voor Suriname. Er is sprake van politieke neergang en de democratie is in gevaar.” Volgens hem is Suriname van een rechtstaat veranderd in een machtsstaat. Ook de bemoeienis van het kabinet van de president bij politionele onderzoeken die gaande zijn bij NDP-toppers en loyalisten noemt Girjasing een dieptepunt voor Suriname. Als voorbeeld haalt hij aan de stopzetting van het onderzoek tegen Nocolaas Priesierie, voorzitter van de Baasa, tegen wie tientallen mensen aangifte hebben gedaan voor oplichting ten aanzien van gronden in Moengo. “Kijk maar naar het incident met de first lady Ingrid Bouterse-Waaldring, waar een politiefunctionaris buiten functie is gesteld alsof wet en recht niet gelden voor de first lady. Er is ook een militair buiten functie gesteld die de inbraak bij ex-minister Ramon Abrahams onderzocht. Kijk maar naar de gebeurtenissen rondom de raio-opleiding, allemaal duidelijk bewijzen dat wij in een machtsstaat leven”, aldus Girjasing. De sociale wetten die zijn aangenomen, maken de chaos in het land compleet, vindt Girjasing. De parlementariër verwacht in 2015 geen veranderingen. “We stevenen rechtstreeks de afgrond in en deze regering wil nog 5 jaren regeren”, merkt hij spottend op. “Op 25 mei 2015 zal het volk echter zelf beslissen of de zittende regering nog een kans verdient”, aldus Girjasing

  Op 25 Mei 2015 gaan wij afrekenen met de NDP en hun baas bouta. ,echt het is nu tijd voor bouta om de gevangenis van binnen te zien,denoods exporteren wij hem naar Amerika kan hij dicht bij zoonlief dino zijn.!


  Maak melding

 9. Importdocumenten BMW X-6 vervalst

  Kabinet van President zou betrokken zijn bij vrijgeven BMW

  Ondernemers: Met huidige Douane-top wordt haven meest corrupte in Caribisch gebied

  Er is mogelijk sprake van grootschalige fraude op de Nieuwe Haven. Dit bericht het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 30 december 2014, dat zich baseert op ‘bronnen’. Op de foto is een BMW X-6 te zien, dat terug is op het haventerrein. De papieren van deze BMW X-6 waren, aldus de krant, vervalst.

  Volgens het Dagblad Suriname probeerde men deze auto onder het bedrag van 25.000 Amerikaanse dollar in te klaren, terwijl het voertuig een waarde heeft van ver boven de 25.000 Amerikaanse dollar. Voor auto’s onder de 25.000 Amerikaanse dollar wordt 50 tot 7% invoerrechten betaald, terwijl voor voertuigen boven dit bedrag 83,75% invoerrechten moet worden betaald.

  Ondernemers vrezen, dat als dezelfde top van de douane blijft aanzitten, de kans groot is dat de haven van Suriname, de meest corrupte haven wordt van het Caribisch gebied. Uit betrouwbare bron zou de krant hebben vernomen, dat zelfs het Kabinet van de President zich bemoeit met het vrijgeven van de BMW X-6. Verder wordt aangegeven, dat er heel veel op de haven gebeurt, maar dat slechts enkele kleine zaken in de publiciteit komen.

  Onlangs werd voor de zoveelste keer bericht, dat een container met drank was ontvreemd van Nieuwe Haven. De douanerecherche gaf nadien te kennen, dat de zaak was onderzocht en dat het was overgedragen aan de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname. De politie weet echter van niets.

  Volgens de ondernemers lijkt het erop alsof alles in de doofpot belandt. Verder geven zij aan dat de indruk wordt gewekt alsof men volgens de regels werkt en dat men alles onder controle heeft, terwijl in de praktijk blijkt dat eerlijke ondernemers de dupe worden van malafide ondernemers. Volgens hen worden stukken dagen achtergehouden door de douane, omdat zij zogenaamd op zoek gaan naar stukken uit het buitenland. Recentelijk zijn twee containers met sigaretten onderschept, waarop invoerrechten van bijna 1.5 miljoen per container betaald zou moeten worden. Deze containers zouden zonder vooraf een inklaringsstuk te maken en zonder het betalen van invoerrechten de haven verlaten.

  Men geeft aan dat een container niet achterhaald is, terwijl bekend is dat beide containers gevonden zijn en dat er bedragen van 150.000 Amerikaanse dollar zijn betaald aan de verantwoordelijke douaniers, die gezorgd hebben dat deze zaak in de doofpot is beland. Recentelijk zijn ook 16 containers sappen (drank) van een bekende importeur van de haven gesmokkeld onder de noemer zonnebloemolie. Op zonnebloemolie betaalt men geen invoerrechten, terwijl op sappen 34% invoerrechten wordt betaald. Verder blijkt dat steeds dezelfde inklaarders betrokken zijn bij de diverse vervalsingen. De namen van Ruby en White Boy worden hierbij genoemd.

  Er zijn ook zeker 8 containers met alcohol van een bekende slijterij aan de Tourtonnelaan, waarop de invoerrechten en zegelrechten hoog zijn, ingeklaard als te zijn bestemd voor doorvoer naar Brazilië. Eenmaal van de haven bereiken deze containers gewoon het magazijn van de importeurs. Er worden valse zegels gemaakt, geplakt op de dop van de flessen en ten verkoop aangeboden. Er worden veelal valse Braziliaanse namen gebruikt op de doorvoerstukken. Deze personen kunnen zogenaamd niet achterhaald worden.

  De ondernemers vinden dat er ook sprake is van willekeur. Recentelijk heeft een bekende firma aan de Domineestraat een beschikking en vergunning gekregen van het ministerie van Financiën, dat zij al hun producten invoerrechtenvrij kunnen importeren. Jaarlijks brengt dit bedrijf vele tientallen containers het land binnen. Zogenaamd zou deze firma de goederen voornamelijk aan toeristen verkopen, welke het land uit zouden gaan. Daarom zou het bedrijf invoerrechtenvrij mogen inklaren. De overige ondernemers vragen zich niet alleen af hoe het staat met de andere importeurs, maar ook hoe eerlijk dit systeem is.

  De ondernemers geven aan dat zij binnenkort een protestbrief zullen richten aan de minister van Financiën. Volgens de importeurs betalen Chinese ondernemers slechts bedragen tussen de Srd 12.000 en Srd 20.000 aan invoerrechten op de containers die zij binnenhalen. Over het algemeen is het bekend dat die containers een waarde hebben van 100.000 Amerikaanse dollar. Surinamers die zaken doen met Amerika zijn verplicht Srd 50.000 per container aan invoerrechten te betalen, aldus het Dagblad Suriname vandaag.

  De douane en de minister van Financiën waren niet bereikbaar voor commentaar.

  En dit moeten de andere landen bewonderen?!
  Is de bouta corruptie echt iets om te bewonderen ?!

  Gd helpe /behoede ons.


  Maak melding

 10. Het is niet goed dat dit gebeurd. Maar het is goed voor die ondernemers die voor Bouta hadden gestemd. Hij had ze gouden bergen belooft. Maar ze kregen bakstenen.

  Hopelijk stemmen ze tegen fraude op 15 mei 2015.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. “We hebben geen tijd om uit te schelden op andere politieke partijen. Deze partij heeft maar één vijand, de armoede”, aldus Bouterse.

  Er is genoeg met modder naar elkaar gegooid in de afgelopen 4 jaren, dus moet men niet komen met dit soort goedkope smoesjes.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 12. “In de wereld van vandaag, waarbij grootmachten terugvallen en een klein land een groei haalt van rond de vier procent.”, zei Bouterse, en hiermee wordt Amerika bedoeld richting Cuba!!!!

  @Ray, ik heb het ook gelezen en vraag mij daarom ook af of er een link is dat de heer August van Hammen Douanen hoofd, weg gaat bij de douanen en Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie weg gaat ij de politie.
  Ik hoop het niet.

  Het kabinet van de president Bouterse bemoeit zich ook met het “inklaren van goederen”!!!!
  Corruptie zegevier in Suriname en vandaar dat men nog 5 jaar of langer wil aan blijven. De rijkdommen van Suriname zijn echt niet veilig.


  Maak melding

 13. @Ira

  Echt ,bouta die steekt zijn neus overal ,ook zaken waar hij zich niet mee moet bemoeien laat hij niet met rust.
  Hij weet niet eens wat zijn taken zijn maar wij verwachten ook niets goed van deze crimineel..
  Hij bemoeit echt met alles geen wonder dat iedereen zich zo machteloos en hulpeloos voelen. De rechters ,punwasi, noem maar op …zij voelen zich ook machteloos tegenover deze crimineel


  Maak melding

 14. Wel gerealiseerd, Dino Bouterse in de bak, uitspraak rechter 6 jan 2015 ! Bevrijding is op komst. Deze criminelen zullen stuk voor stuk verantwoording moeten afleggen. Bevrijding is op komst.


  Maak melding

 15. Ik heb echt mijn buik vol van DDB als ik hem te OCER hoor roepen dat hij van IEDEREEN houdt en dat zijn enige tegenstander DE ARMOEDE is.

  Nadat deze Charlatan zich schaamteloos heeft verrijkt over de rug van deze samenleving, komt hij hiermee

  Sorry, maar ik walg echt van deze IDIOOT DDB.


  Maak melding

 16. deze man heeft zoveel dréé aai,dat hij gewoon op een bijeenkomst gaat verklaren,dat het niet waar is,,dat zijn zoon opgesloten is in new-york , maar op vakantie is voor lange tijd..en het dombo volk gelooft hem ook nog..


  Maak melding

 17. Wonderboy Desi, is de kluts kwijt, mw WIJNERMAN
  gedumpt omdat zij zaken in de haven zou aanpakken,
  aandrong op bezuinigingen en weigerde de volgorde
  van staatsbetalingen te wijzigen tbv NDP-bonzen !

  Wonderboy en aanhang wensen zelf te bepalen wie
  er wel en wie er geen geld ontvangen, ook al zijn er diensten
  en producten geleverd aan de staat !

  Betalingsachterstanden zijn op dit moment GIGANTISCH !

  Dus Desi verhoog de energieprijs, leg meer belastingen en heffingen op, verhoog de bedrijfskosten met nieuwe lasten
  tbv werknemers !
  Dat zal volgens Desi bloei brengen en de armoede
  verminderen !

  Onze DRUGSeconoom Desi, ziet de bodem van de
  schatkist niet en personen in zijn omgeving zwijgen als
  het graf of komen met geruststellende statements !

  PS : Een van de opvallende ZWIJGERS is hr Lackin, onze Cassave-expert !
  Of heeft hij tips ontvangen over hetgeen de USA in het Dino-proces allemaal te weten is gekomen over Desi ???


  Maak melding

 18. Warangfisi : Wij werken HARD en zijn er nog lang niet,
  nog 17.988 woningen te gaan !

  Katfisi : Devaluatie SRD HOEFT nog niet !

  Geen fisi : Screeningswet, Anti-corruptiewet, Krijgsraad-
  zitting, Dino-zitting !


  Maak melding

 19. Pokay en anderen,
  Keurige analyse.
  Er is echter een (1) probleem. Het gaat niet om DDB, het gaat om de Surinamers in Suriname, die willen allerlei privileges zonder er voor te hoeven werken. Het moreel verval is bijzonder groot.
  Ser yu ma, naai wan man etc. geen probleem, als ik maar wordt geaccommodeerd zonder ervoor te hoeven werken is het goed.
  rationele argumenten werken niet meer. Het is mek Bouta Naai me an sorgu me


  Maak melding

 20. Bouterse vraagt net als de andere sprekers voor hem “nog vijf jaar”.

  DDB bedoeld kennelijk “nog vijf jaar”heb ik te leven want na a cel no mik mi tang libie moro langa


  Maak melding

 21. HENK! het is het volk wat bang is,ik heb nog nooit zo een laf en bang volk gezien.En die grote bek van ze.Uiteindelijk gaat Su failliet,en staat de deur open voor elke idioot met een geweer en grote bek.Kijk om je heen in Su om de 150m wel een casino een restaurant en bordeel.Allemaal maffia wat in het land zit en geen belastingen betalen.


  Maak melding

 22. oeng kang tak sang oeng wannie ,desi delano bouterse is en blijft de onbetwiste leider ,de onbetwiste surinamer die toch veel heeft gedaan voor dit surinaamse volk.wat hebben die traditionele antieke partijen gedaan al die tien tallen jaren ,corrupt dat ze waren .dankzij de ndp zijn er vele huizen gebouwd ,het hoeven geen 18000 te zijn ,dankzij de ndp zijn er grote bruggen op vele punten gebouwd en waar economische activiteiten plaats vinden .ndp staat voor vooruitgang .de vhp verenigde hindoestaanse partij wat hebben ze voor suriname gedaan leg dat uit.vriendjes politiek ten top als het om corruptie gaat is deze partij nooit meer in te halen .natuurlijk gellof ik heilig in dat de ndp ook corrupte lieden heeft ,wij willen er geen maar dat moet zeker bestreden worden ,toch zeg ik dat dankzij de ndp suriname op de goede weg is zonder nederlandse hulp .de nederlandse regering ziet liever de regering bouterse aan de macht omdat wij geen economische last zijn voor nederland als wanneer de oude politiek het voor het zeggen zou hebben met bedelen .dankzij de regering bouterse heeft nederland respect voor ons ze hebben gemerkt dat wij zaken willen doen en niet komen belelen .santhoki segebai persad zal suriname weer als bedelaar maken voor nederland en dat moet dit volk inzien .suriname wil nogmaals zaken doen en zich waardig opstellen met wederzijts respect als het om nederland gaat .wij hebben niets tegen nederland wij hebben tenslotte meer dan 350 duizend surinamers in nederland een goede band moeten wij zeker hebben maar op gelijkwaardige basis en daar heeft bouterse voor gezorgd met dit ndp .
  en daarom op naar 2015 op naar de overwinning.


  Maak melding

 23. Beste Pero
  U bent een grappenmaker. Welke grote bruggen heeft deze regering gebouwd.
  1) Die bij Moengo was onderdeel van een opdracht van de voroge regering.
  2) Die over het Saramacca kanaal was ook reeds opgedragen en gefinancieerd door de vorige regering.
  3) Die bij Carolina is uit eindelijk met veel kadootjes aan Ballast Nedam etc. in iets meer dan een jaar gebouwd. Het was ook geen grote brug maar een bruggetje vergeleken bij wat door Sardjoe gemold is.

  Met of zonder (marginale hulp van Nederland) hebben de front regeringen Suriname 2 maal uit de Bouterse ellende gehaald. Van niks naar iets en van niks naar een enorme economische groei een gevulde kas en projecten in voorbereiding.
  De regering Bouterse Amerali is begonnen met heel goede vooruitzichten en eindigen met:
  1) Opgeblazen begrotingen die niet gedekt worden door de geplande inkomsten. Ze kunnen ook de “mooie”sociale wetten nu al niet meer betalen.
  2) Enorme toename van binnen en buitenlandse schulden incl. de bij staatsolie verstopte schulden.
  3) Zeer forse aantasting van de deviezen voorraad om de SRD niet te laten devalueren.
  4) Een nul en wellicht negatieve economische groei als de echte feiten op tafel komen.

  Er hoeven geen 18.000 woningen gebouwd te worden. Er zijn nog geen 1.800 woningen gebouwd en wellicht slechts de helft indien men de woningen rekent die af zijn en aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.

  Veel geschreeuw, Veel steekpenningen en heel Weinig resultaat.


  Maak melding

 24. @Pero,

  Je bent een grote grappenmaker a la DDB of Misiekaba met zijn Dubai Project.Of strooien jullie bewust met LEUGENS om het volk te belazeren?

  Nee bij nader inzien zijn jullie geen GRAPPENMAKERS maar ordinaire NDP- LEUGENAARS.

  Pero, je werkt echt op mijn lachspieren door te zeggen dat de NDP een partij die staat voor vooruitgang.
  Ramon heeft als mini-ster van OW de boel belazerd en zichzelf schaamteloos verrijkt.

  Voorzitter en Ondervoorzitter (BROTHERS IN CRIME) van de NDP behoren tot de Welvarendste lieden in Suriname.


  Maak melding

 25. @Pero, Nederland heeft Suriname niet nodig, maar omgekeerd hebben wij de Nederlanders wel nodig. Dit zie je ook met al die projecten en waar Surinamers hun kennis vandaan halen.

  -Waarom ga je niet op het podium staan in Ocer en aan Hooghart en Zunder vertellen dat zij niet meer naar Nederland moeten gaan en hun familie ook niet?
  Laten zij ook geen lange broeken, dassen, overhemden en schoenen meer aan doen die uit Europa afkomstig is zoals meneer With dit gezegd heeft vanwege het geklaag over de koloniale producten. Jammer maar deze producten komen niet uit Afrika.

  =Ik zou het fijn vinden als Bouterse zou vertellen wat hij met dat goud en geld heeft gedaan die hij ongevraagd van de bank heeft weggehaald.

  =Ik zou het fijn vinden als Bouterse een echte man is om ook energie te betalen voor het gebruik van Ocer.
  En jij komen vertellen dat de NDP aan vooruitgang denkt??????

  Pero, je bent zielig, maar ik hoop het beste voor jou en je partij en zie Venezuela waar er geen toiletpapier te vinden is.


  Maak melding

 26. @Ray

  Maak je niet druk Reetje. We hebben ook bewondering voor India waar meer dan de helft van de bevolking geen eigen toilet heeft. Dat is meer dan een half miljard mensen Ray. Hoe zit het met jou op de pot?


  Maak melding

 27. Bouterse: we zijn er nog lang niet! Natuurlijk niet, want er moet nog meer worden geroofd, gemoord, drugs worden doorgevoerd, corruptie, mensen zand in de ogen worden gestrooid. Laat mij zo gauw mogelijk plaats maken voor een representatieve President en een fatsoenlijke regering. Geen incompetente lieden, die zogenaamd van een niet-erkende universiteit ADEK afkomstig zijn. Van een docent heb ik begrepen dat het niveau minder is dan een MBO-opleiding.


  Maak melding

 28. Bouterse zegt, we zijn er lang niet. Maar weet deze man ook waar hij naar toe wil? En denkt hij dat de Surinamers daar naar toe met hém meewillen? Wie wil er nou terug naar een coup-achtig verleden? Waar je als hond op straat wordt afgeranseld? Met een militaire zweep?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.