Kritiek op houding justitie tegenover corruptie

23

PARAMARIBO, 29 dec – Parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) is niet te spreken over de houding van het Openbaar Ministerie tegenover een reeks voorgelegd corruptiezaken. Er gebeurt niets, ondanks verzoeken tot onderzoek van onder meer Gajadien zelf.

Onder meer is gevraagd om onderzoek naar geknoei bij het uitgeven van vergunningen voor grootschalige goudwinning. “In het afgelopen jaar heb ik zeker meer dan drie verzoeken bij de procureur-generaal ingediend en de belangrijkste daarvan was die over roof van natuurlijke hulpbronnen. Tot nu toe heeft de pg geen aanstalten gemaakt om dit aan te pakken”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Toch werd anders verwacht, omdat het OM ook uit zichzelf corruptie mag onderzoeken. “In sommige kwesties kan ik zelfs zeggen dat men bewust selectief te werk is gegaan”, aldus Gajadien. Hij ziet het allemaal beter worden als het Nieuw Front en partners aan de macht komen. “Ik kan nu alleen maar zeggen dat zaken anders zullen lopen. De mensen die verantwoordelijk zijn voor het aanpakken van corruptie, zullen dat moeten doen ten dienste van deze natie.”


23 REACTIES

 1. De slager keurt zijn eigen vlees.

  Zolang de Paarse Roversbende nog aan het graaien is, zal er echt geen (serieus) onderzoek naar corruptie komen.


  Maak melding

 2. Lijkt alsof punwasi alleen maar met zijn piepeltje heeft zitten spelen! (Daarom hebben wij niets van hem gehoord) wij wachten ook nOg steeds op het vervolg van de diplomatiekpaspoort zaak van de heer ddb jr.


  Maak melding

 3. Mijnheer Asis Gajadin;

  Maak het een VHP verkiezingsplatform dat jullie corruptie serieus gaan aanpakken met een speciale anti corruptie-politierechter.
  Alle corruptiezaken die je nu om vraagt kan je dan zelf aanpakken.
  Op deze manier kan je de corrupte vhpers alvast de deur wijzen.
  En mijn top 3 zijn;
  Bouterse/Sardjoe/Ballast Nedam
  Ramon Abrahams/OW verdoezeling
  Masra Bokito de gekke Lonnie geldstrooier

  Verder aanraden aan de bevolking om alle corrupte handelingen van ambtenaren etc met een smartphone op te nemen en naar de corruptie rechter te zoeken voor onderzoek en bestraffing.


  Maak melding

 4. Corruptie kan alleen bestreden worden als de bodem daarvoor wordt weggenomen. Met geschreeuw alleen komt men niet ver.
  Allereerst moet er een onafhankelijke commissie opgericht worden die onderzoek gaat doen en de bevindingen vastlegt in een rapport. Het verstrekken van vergunningen dienen aan zeer strenge regels te voldoen.

  Indien politici bij corruptie zijn betrokken moet dit tot politieke consequenties leiden zonder dat desbetreffende corrupte politica recht op wachtgeld en of andere privileges hebben. Dan moet het project dat middels corruptie verkregen is, per direct worden stopgezet. Eventueel de schade die aangericht is ook verhalen op de uitvoerder van het project onder het adagium ‘ de vervuiler betaalt’.

  Verder dient in een vergunningstelsel een clausule opgenomen te worden dat een deel van de opbrengsten ten goede komt aan het volk van Suriname ook al is dit een miniem percentage. Zo wordt het volk bij de projecten ook betrokken en dit kan een drijfveer zijn om zich van corruptie te onthouden.
  Ben benieuwd of er medestanders voor mijn plannen zijn !


  Maak melding

 5. Poeni wasi is net bezig met corruptie maar meer met erectie.
  Deze man is al decennia lang onderdeel van het corrupte kliek die Suriname in zijn macht heeft


  Maak melding

 6. Het is in een zich ontwikkelend land niet vreemd dat iedereen probeert mee te snoepen van grot kasstromen.
  Het begint aan de top waar gezagdragers proberen projecten zo te definiëren en te organiseren dat er voor hun en vrienden links en rechts van de wagen vallen.

  Deze regering probeert het echter een beetje te snel te regelen.

  Toen ik in 2011 een project voorstel voorlegde aan een minister begon deze per omgaande over de aanleg van een haven. Toen ik per omgaande uit kon rekenen dat er genoeg capaciteit in de bestaande haven beschikbaar was in de vorm van de lege retour containers overleed het project binnen 24 uur.

  Een haven project kan namelijk veel makkelijker afgeroomd worden dan elke dag een vergoeding voor een paar containers jaar in jaar uit.
  Het afromen van een brug, een haven, een spoorlijn of een goudmijn via area’s of interest is veel makkelijker dan elke dag een beetje.

  Zie de hele informele goud industrie waar in vrienden extreem gefaciliteerd worden zonder dat zij over hun 20% voor de verhuur van de concessies een cent belasting betalen of enig risico lopen.

  Door op de kleine goudwinning te handhaven volgens de wet kan Suriname 2 maal meer aan het goud overhouden dan het nu doet.
  Rara waarom men het niet doet.
  Lees aub Gowtu en weet waar de grote goudwinsten verdwijnen.


  Maak melding

 7. Elke minister moet een sprekende papegaai cadeau krijgen en verplicht in z’n kantoor houden. Een papegaai die constant roept: corruptie is strafbaar, corruptie is verkeerd, corruptie is verkrachting van volk en vaderland.
  Zodra zo;n papegaai onder verdachte omstandigheden sterft, moet de minister aftreden en 2 jaar de cel in.


  Maak melding

 8. Meneer Gajadien, u vertoeft toch in een partij met de hoogste corruptiegehalte.

  Wij begrijpen dat u alle haast wilt maken om uw leeuwendeel op te eisen. Wat corruptie betreft behoort uw VHP in Suriname tot het zwaarste en meedogenloze kaliber.

  Weet u nu pas hoe verderfelijk corruptie is. Wat zijn u en uw partij dan ongelofelijke laatbloeiers. Om de PG op het verkeerde been te zetten is ook, een zware vorm van corruptie. Hetzij direct of indirect maakt niet uit, het blijft strafbaar.

  Ga-ja-dien wederom het geld, had u graag gewild zeker.


  Maak melding

 9. VHP bestaat uit corruptie (schurken) dus men zal een ezel zijn om achter VHP te lopen met dit soort praatjes……..dief schreeuwt houd de dief……suma law ! VHP is ook niet te vertrouwen.


  Maak melding

 10. Bouterse: we zijn er nog lang niet

  30 december 2014 | Reageren uitgeschakeld | Nieuws uit Suriname | Politiek

  Nee amnestie zal jou of je zoontje niet redden. Van revo lijder tot rijkste man van suriname, corruptie, drugs, staatseigendommen stelen.


  Maak melding

 11. @Bagson,
  “Elke minister moet een sprekende papegaai cadeau krijgen”

  Misiekaba stapt een bar binnen met een sprekende papegaai op z’n schouder.
  De barkeeper vraagt; en waar heb je die vandaan gehaald?
  Uit Afrika natuurlijk roept de papegaai heel kras.


  Maak melding

 12. Je zal het allemaal niet serieus moet nemen. Zolang er inspanningen worden gepleegd om verdachten van moord uit de gevangenis te houden door het hoogste orgaan van de staat, dan is het dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 13. And again, zonder een anti-corruptiewet is onder de vorige regering D. Balesar gevonnist en A. Amafo als minister de laan uitgestuurd. Maar ja, deze president heeft een boterfabriek op zijn kop dus wat zou je anders verwachten.


  Maak melding

 14. In Su gebeurt precies hetzelfde wat in heel veel andere landen gebeurt.Proberen jullie de internationale politiek ook een beetje te volgen,voordat jullie Su steeds naar beneden halen.Vergeet 1 ding niet wanneer jullie moeten vluchten uit europa na Su wo long go bakka.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 15. @Mundo,
  “Vergeet 1 ding niet wanneer jullie moeten vluchten uit europa na Su wo long go bakka.”

  Te wan sani p’sa nanga unu dja ini Su, un no abi no wan see fu long go bakka.
  Afrika, India, Indonesië, China nanga Olland no e s’dong wakti unu.

  Think about it.


  Maak melding

 16. ik denk het niet, in ieder land heb je corruptelingen. ja, zover kan ik het met je eens zijn..
  maar in rechtsstaten worden deze corruptelingen aan de schandpaal genageld.

  dat is het verschil.

  comments are closed? is dat zelfcensuur?


  Maak melding

 17. “Girjasingh e beledig a pres als hoogste autoriteit van het land, het kan niet!”,

  Waarom niet?????????
  Als deze hoogste autoriteit weigert te verschijnen voor de DNA die democratisch gekozen is door het volk..
  Zelfs daar heeft deze hoogste autoriteit letterlijk schijt aan dus is het niet verbazingwekkend dat hij ook heel veel schijt heeft aan de rechterlijke macht.
  Wacht maar af wat er na 25 mei 2015 zal gebeuren.
  Het front zal de amnestiewet intrekken waardoor deze hoogste autoriteit of zal worden veroordeeld of zelfmoord zal plegen om zijn straf te ontlopen.
  Maar zelfmoord plegen is op zichzelf ook een straf.


  Maak melding

 18. als je echte lijder bent van de club de natie van al die brada nanga sisa,dan roep je die gedoe bij elkaar wat je zelf een regering noemt,,om de zaak goed te bespreken wat er komende is..

  maar je gaat niet werkloos toekijken en wachten op wie..

  dus houdt je zelf niet voor de gek,want de oordeel op 25 mei a.s. zal niet mals zijn..


  Maak melding

 19. Er gebeurt niets, ondanks ingediende klachten. Natuurlijk gebeurt er niets. 50% van de Surinaamse werknemers lijdt aan burnout verschijnselen. M.n. sinds de Amnestiewet er door is.


  Maak melding

 20. Corruptie zie je niet alleeen aan het zich toe-eigenen van
  gronden, gelden en goederen van de overheid/toebehorend
  aan het Volk, maar ook aan andere wantoestanden in de
  staat !

  Bij voorbeeld het ontduiken van belastingen en heffingen
  door politici en partijgenoten. Zie de goud- en houtsector,
  waarbij sommigen (ook bijvoorbeeld de eigenaars van de verwoestende scalians), tot op heden NIETS betalen !

  Ook de afdrachten van zogenaamde kleine gouddelvers
  zijn miniem gebleven. Alles ten koste van de gewone
  eerlijke man en vrouw in Sranan, het Volk.

  Corruptie vreet aan de rechtsstaat wanneer criminelen
  kans zien grip te krijgen op het bestuur, zoals in Sranan.

  Door hun corruptie verkrachten zij de Grondwet via een
  nietige amnestiewet.

  Ook hun greep/ernstige bedreiging van de justitie, die
  feitelijk volgens de wet onafhankelijk dient te zijn, blijkt
  duidelijk uit een paar voorbeelden :

  1. Justitie is NIET IN STAAT onderzoek te doen naar de
  zeer ernstige misdaden van Dino B, de zoon van de
  president, tegen de staat en ook in Sranan gepleegd.
  Terwijl de veiligheid van de staat Sranan IN GEVAAR is !

  2. Justitie is niet IN STAAT onderzoek te doen naar VIER vermoorde VERDACHTEN van roof.
  Deze ONGEWAPENDE personen zijn met veel wapen-
  geweld neergemaaid in een auto, door politie-eenheden
  en CTU-medewerkers.

  3. Justitie onderzoekt GEEN van de TALLOZE CORRUPTIE-gevallen. Terwijl met de HUIDIGE wetgeving reeds tot
  vervolging kan worden overgegaan. Een betere anti-
  corruptiewet zou de vervolging wel vergemakkelijken.

  5. Corruptie blijkt ook wanneer een minister van Justitie,
  personen die al lang zijn gescreend volgens de vooraf afgesproken wetten en procedures, toch tracht te
  verwijderen van een rechterlijke opleiding.
  Via het bestuursrecht zal de staat Sranan een FORSE schadeclaim opgelegd krijgen.

  Ten slotte ziet men de corruptie ook uit het feit dat een
  Voorzitter van de DNA, de opdracht krijgt, een wetsontwerp
  dat in flagrante strijd is met de Grondwet, te behandelen in
  de DNA. Mevrouw handelt gewoon alsof de Grondwet van
  ons land NIET BESTAAT !
  EN zij vergeet BOVENDIEN dat een VERBOD in de
  Grondwet van het land NIET IS te OMZEILEN met een
  gewone wet !

  PS : 6 januari 2015 is DINO-day in de USA !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.