‘Vuurwerk afsteken is weggegooid geld’

21

PARAMARIBO, 28 dec – Vuurwerk afsteken is weggegooid geld. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. “Voor mij hoeft het niet”, zei Belfort bij een personeelsbijeenkomst van het Korps Brandweer Suriname, KBS. Over de bijkomende risico’s en gevaren nog niet gesproken.

Het is ook waarom Belfort de samenleving opriep tot voorzichtigheid. Dat er vuurwerk zal worden afgestoken en heel veel ook, lijdt geen twijfel. De honderden winkels en speciaal opgezette vuurwerkverkooppunten liegen er niet om. “Ik begrijp wel dat anderen er plezier aan hebben”, zei Belfort. De brandweer heeft handen vol werk aan het managen richting een veilig verloop. Hoewel geen vuurwerk mag worden verkocht, knalt het al luid en schel.

Volgens wetgeving mag vuurwerk pas worden verkocht na de kerstperiode. Te oordelen naar de salvo’s en knal- en spatfestijnen overal, zijn er niet veel die zich storen aan de wet. Belfort behoudt desondanks de hoop dat het er allemaal veilig aan toe gaat. Hij drukt burgers op het hart er rekening mee te houden dat ze makkelijk lichaamsdelen of hun woning kwijt kunnen raken. Vandaar ook zijn pleidooi voor ‘nul vuurwerkongelukken’.


21 REACTIES

 1. Ja ja Belli waarom wijs je nie took op het feit dat er met de DIEREN rekning gehoudne moet worden, we hebben zoveel dierne hier in Su en voor de dieren is deze periode een HEL… any how ik vind dat een ieder maar lekker zelf moet uitmaken of ze hun geld de lucht in willen knallen met het oog op geestuitdrijving zeg ik JA schiet veel bommels… het liefst onder deze regering die nl ook uitgedreven dient te worden.

  Bedankt voor het kunnen ventileren van mijn VRIJE MENING in DEMOCRATISCH Sranan 😀


  Maak melding

 2. Dan vier jij maar geen oud op nieuw en steek geen vuurwerk bellie?!
  Wat denk jij bellie, dat onder jou gezag suriname en surinamers zich veilig voelen?!!

  En Vanity heeft gelijk
  Een ieder heeft de vrijheid zelf te bepalen of zij vuurwerk gaan schieten of niet !!,


  Maak melding

 3. Dat geld kan je het beste weggooien tijdens propaganda meetings, kan je ook nog aan de haak met een schatje voor een one night stand.
  Bellie hou toch op man, wil met deze uitspraken kiezers winnen? Erg doorzichtig.


  Maak melding

 4. Zo iets heb ik een nederlandse minsiter nog nooit horen zeggen terwijl het helemaal waar is wat die man zegt, een knal en wat flits en lichtjes en weg is je geld. Die nederlandse ministers durven zo iets niet te zeggen uit angst voor het verstoren van geldstromen naar vriendjes. Ze zien liever dat het klootjesvolk zijn geld de lucht in knettert en zo kunnen ze altijd zeggen dat zo lang mensen het geld op deze manier de lucht in kunnen jagen kan er ook nog wel wat in de zorg, pensioenen, wao e.d. bezuinigt worden.
  Nuchter bekeken door minister Belfort.


  Maak melding

 5. “Ik begrijp wel dat anderen er plezier aan hebben”, zei Belfort.

  Maar tegelijkertijd doet hij niets aan de criminaliteit om het plezier en leefgenot in Suriname naar een hoger niveau te tillen.
  Daar is hij of te dom en kortzichtig voor of hij schakelt niet op tijd waardoor planmatig en vooruit denken niet zijn sterkste punten zijn doch achteraf praten en reeds achterhaalde info geven lijken zo wat alles wat hij kan.
  Zelfs als security medewerker zou je Bellie niet willen hebben.


  Maak melding

 6. Wat een gezeik, en geld gooien in een kasje, geld uitgeven aan rommelspullen, geld uitgeven aan politieke propaganda enz enz is wel besteedt? Of wel besteelt?


  Maak melding

 7. Goed werk van deze Minister. denk ook eens aan de huisdieren en andere dieren, die steken toch ook geen vuurwerk af ? Het is erg primitief om de afgoden tengunste te zijn (dat is de oorsprong) en dieren te mishandelen. De verspilling van geld, vervuiling en het risico op brandwonden en ergere zaken.

  Het volk schreeuwt om “spelen” , allemaal afgoderij. Handel doen met verkeerde zaken.

  Alleen de Christenen als Jehovah Getuigen doen nooit mee aan al die onzin in Suriname en elders. Groot gelijk hebben ze, als enigen hebben ze hersenen die werken op gezond verstand .


  Maak melding

 8. Ik betrap Belly voor het eerst op het zeggen van iets nuttigs en conform de waarheid.De conclusie die je kan trekken is: Belly is dom,maar gaat vooruit!


  Maak melding

 9. Het maakt lawaai, het stinkt, laat een bende na en is lang niet ongevaarlijk, dus van mij mag het afgeschaft worden of het nu in Su. in Ned. of waar dan ook ter wereld is


  Maak melding

 10. Wat een nieuws zeg!!! dit is pas nieuws!!! hereft deze lullo stront of zo???! waarom legt hij de chinezen niet uit bij de openingen van een zaak!!!!


  Maak melding

 11. Ik ga die geld va me liever steke in die vuurwerk.
  Tege etentijd zorg ik wel voor dat ik bij vriende of familie ben.
  Zo doe ik elke jaar; ik hou va bombel meer dan va mezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.