Eerste oefeninterland van ‘nieuw’ elftal Suriname

33

De wedstrijd tussen het Surinaams Nationaal elftal natio en W.Connection is gisteren in een uitverkocht André Kamperveenstadion in reguliere speeltijd geëindigd in een gelijkspel. Om een winnaar te bepalen werden er penalty’s genomen. W. Connection won met 4-2.

Lees ook: “Experiment Surinaams voetbal: lange weg


33 REACTIES

 1. @ Flyer:

  Wie is Roy Raymond de Miranda? Nooit van gehoord. Bovendien schrijft hij dit artikel in een nieuwsmedium dat gelieerd is aan de coaltie. Als ditzelfde artikel van mijn hand zou komen zou ik meteen 40 minnetjes gescoord hebben. Deze De Miranda is eenzelfde megalomane xenofoob als DDB. Wat had hij dan gedacht? Dat een nauwelijks ingespeeld elftal die jongens van Trinidad (die trouwens een substantieel deel uitmaken van het nationale elftal van T & T) even zouden inpakken met een nulletje of tien? Bovendien is Suriname het enige land ter wereld dat de dubbele paspoorten vooralsnog weigert voor sportmensen. Ik vind dat de mensen achter deze organisatie een kans verdienen om het Surinaamse voetbal op een hoger peil te brengen. Een zwaluw maakt nog geen zomer.


  Maak melding

 2. @blaka bakra,
  Hij is die lijkenpikker die over de ruggen van de nabestaanden van de vliegramp een benefietwedstrijd probeerde te organiseren, maar met succes door werd gestopt!
  Vandaar die haat tegen de Surineds voetballers.


  Maak melding

 3. Ik weet eerlijk gezegd niet veel van voetbal, maar ik weet wel dat zelfs de nationale elftallen van Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië wel eens (oefen) interland wedstrijden verliezen, alleen in Suriname denkt en verwacht men dat een Surinaams elftal dat voornamelijk uit profs bestaat, vanaf de eerste dag, nooit zal en mag verliezen.


  Maak melding

 4. Deze jongens hebben tenminste het lef gehad om in konkreto iets terug te willen doen voor Suriname. Dit in tegenstelling tot de velen, die op fora de geweldige Srananmang uithangen, maar wanneer puntje bij paaltje komt zij in geen velden of wegen zijn te bekennen. Ik ben derhalve dik tevreden met de tekenen van dit initiatief.
  Young men thank you!
  Na decennia was er weer topvoetbal te zien in Suriname!


  Maak melding

 5. Paraman en genoten kotsen de diaspora weg, maar behalve wanneer de diaspora misbruikt kan worden voor het nationale elftal. Wat voor ziekelijke denken is dat?
  Bovendien, er zit geen killer spits in de diaspora selectie, dus zal het nationaal Surineds elftal ook geen potten kunnen breken.


  Maak melding

 6. In 2018 zijn 10 van deze spelers al ruime 30’ers (Greene zelfs 36) en amateurs (Slijgard en Ubbergen) waarschijnlijk gestopt.
  Of Waterberg bij zijn huidige club iets leert, is zeer de vraag en als Breevelt bij Almere en Telstar niet mee kon komen, zal hij er over 4 jaar niet meer bij zijn.


  Maak melding

 7. Ik blijf het zeggen. Wat niet goed is voor Oranje is ook niet goed voor Suriname. Deze jongens kunnen en willen alleen voor Suriname spelen omdat Oranje ze niet heeft geselecteerd. Elke speler van Surinaamse afkomst zou voor Oranje kiezen wanneer deze een uitnodiging zou krijgen. Ik vergelijk dit puur met die afgedankte jumbo die SLM van KLM heeft gekocht. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Als je een echt goed Surinaams elftal wilt dan moet je selecteren op kwaliteit en niet op nationaliteit. De beste spelers van Surinaamse komaf spelen in Oranje. Jeremain Lens, Kenneth Vermeer, Quincy Promes, Luciano Narsingh en Nigel de Jong. Zodra Suriname geen expertise in huis haalt zal Oranje ook over de beste Surinaamse spelers beschikken. Kijk naar de Arabische Emiraten. Alles wat je daar ziet hebben ze niet zelf gebouwd. Is allemaal gedaan doordat ze experts uit buitenland hebben laten overkomen en die he ben het voor ze geflikt. Hiermee weten ze zich wel zeer professioneel te positioneren naar de buitenwereld. Suriname moet eerst voetbal experts laten overkomen zodat Surinaams talent verder ontwikkeld kan worden. Nu gaat alles via Nederland met als grootste bedreiging dat Oranje altijd de beste spelers zal kapen. Denk je dat de KNVB achterover zit te leunen? Ik weet bijna zeker dat ze al een strategie in petto hebben om de beste Surinaamse spelers als vast te leggen. Geloof mij nou maar de volgende Kluiverts, Davids, Seeders, en noem maar op zullen weer in Ora je komen ipv Natio. Dit elftal wat ik heb gezien is leuk. Sranang mang ongeveer breedte maar hiermee halen we zeker niet het WK.


  Maak melding

 8. @aibokoni : het zijn allemaal Nederlanders die ergens een band hebben met Suriname en het voetballen voor 100% in Nederland hebben geleerd. Als een van die jongens voor Oranje zou worden geselecteerd, zou hij niet meer aan spelen voor Suriname denken.


  Maak melding

 9. @singel Sat waardeer ik ook. Maar Suriname is nu nog hun enige optie. En tenslotte gaat het om hun carrière. Het parlement moet alleen rekening houden met de concurrentie die ze gaan krijgen. De KNVB gaat het echt niet zomaar toestaan dat de beste spelers die in de Nederlandse competitie zijn opgeleid 1 2 3 voor Suriname. Het gaat om kwaliteit en de beste Surinaamse spelers spelen in Oranje. Die jongens denken ook aan hun carrière en soms gaat dat nou eenmaal boven landsbelang.


  Maak melding

 10. @Paraman: ik citeer ‘ Deze jongens hebben tenminste het lef gehad om in konkreto iets terug te willen doen voor Suriname’. Dan hadden ze beter hun best moeten doen en de wedstrijd met gemak moeten winnen. De doelstelling is om over 4 jaar deel te nemen aan WK 2018. Dat zal wel een utopie blijken. Als je tegen een nietszeggende tegenstander al niet kan winnen dan belooft het voor de kwalificatiewedstrijden niet veel goeds. Heeft u echt van topvoetbal genoten ? Het liep zeker dunnetjes tussen de bilnaad van de spanning ? Of is overdrijven (‘jaf’) ook niet een eigenschap van de Surinamer ?
  @Aibokoni: Uw vergelijk met de Arabische Emiraten gaat niet op. Allereerst heeft de VAE een ongelooflijk budget te besteden. Wat heeft het arme Suriname te besteden ? NIKS !
  Verder zijn de Arabieren trots om met iets te pronken, Surinamers gunnen elkaar het succes niet. In het Arabisch kent men een woord daarvoor; tolanti (afgunst). Vergeet ook niet dat buitenlanders graag zaken met VAE en andere landen (Dubai) doen. Deels komt het door de enorme financiële potentie, deels ook door de mentaliteit van de mensen zelf maar ook door de politieke stabiliteit.


  Maak melding

 11. @Sweet Mofo,
  “(Dubai). Deels komt het door de enorme financiële potentie, deels ook door de mentaliteit van de mensen zelf maar ook door de politieke stabiliteit.”

  Ben ik niet helemaal met je eens. Met name de mentaliteit van de mensen. Wat een onvriendelijk volk is dat en minachtend en met veel vooroordelen naar alles en iedereen wat niet Arabisch is.
  Inderdaad een stinkend rijk land in de woestijn met heel veel futuristische gebouwen, maar het volk, koud en kil.
  Mijn motto luidt; Eens Dubai nooit meer Dubai.


  Maak melding

 12. Fata Morgana op GFC Nieuws gelezen. Wat een onzin verkondigt de schrijver. Ik heb mijn twijfels of hij de wedstrijd heeft gezien. Was hij in het stadion? Duidelijk een zwartkijker, kennelijk omdat hij niet is gevraagd meet te helpen bij deze plannen. Wie de schrijver kent, weet wat voor vles we in de kuip hebben. Google hem maar. Niet teveel woorden aan vuil maken.
  En nu het initiatief: prima initiatief, hoewel ik denk dat 2018 te vroeg komt. Misschien 2022. Dit initiatief zal hopelijk ook bijdragen aan het veranderen van de mentaliteit van de jongens die in Suriname voetballen.


  Maak melding

 13. Om mijn latente onkunde betreffende het reilen en zeilen van Roy de Miranda enigzins te upgraden, heb ik enige websites bezocht. Het blijkt dat ik, ondanks dat ik nog nooit van hem had gehoord, het in mijn posting bij het rechte eind heb gehad. Dit is een levensgevaarlijke charlatan, haat- en onrustzaaier en fiscale vluchteling. Ceuta? Nou, laat hem maar lekker daar zitten. En vooral doodzwijgen.


  Maak melding

 14. Kijk, ik begrijp wat de heer de Miranda bedoeld hij heeft ook in het Suriname stadion gevoetbald,dus als je een team uit Nederland haalt die heel ver weg is van Suriname 100% beter moet zijn dan de spelers in Suriname anders heeft het geen nut.

  Er zijn heel veel spelers die in het team zijn en die niet hogerop kunnen.
  Anders kan je beter trainers uit het buitenland halen om de Surinaamse spelers op hogere niveau te brengen
  Ik ben heel blij dat men dit wil doen maar dan moet je met goede spelers komen,anders ben je weer bij af.


  Maak melding

 15. @sweeti Mofo,

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben zelf in Dubai geweest en wat me opvalt is dat ze expertise en mensen van overal uit de hele wereld halen want als ze het eigen kracht moesten doen zouden ze NOOIT zo ver zijn. Ik weet ook dat Suriname geen budget heeft. Maar dan moet Suriname ook geen hoge verwachtingen hebben want het huidige natio mag je gerust een tweede rangs of B elftal noemen. Is niet het beste van het beste wat betreft Surinaamse voetballers. Tuurlijk ik wil Suriname ook op het WK zien. Maar liever met kwaliteit. Daar ontbreekt het aan. Dit elftal had met 0-20 verloren van Brazilie. Vind je het gek dat ze niet in Oranje spelen.


  Maak melding

 16. @ singel; het zijn allemaal Nederlanders die ergens een band hebben met Suriname en het voetballen voor 100% in Nederland hebben geleerd.

  Correctie, het zijn allemaal Surinamers die door Suriname zelf buiten de deur werden gehouden maar graag voor Suriname op sportgebied uit willen komen, niks is hun tenslotte opgelegd!

  @ aboikoni; Zodra Suriname geen expertise in huis haalt zal Oranje ook over de beste Surinaamse spelers beschikken. Nu gaat alles via Nederland met als grootste bedreiging dat Oranje altijd de beste spelers zal kapen. Denk je dat de KNVB achterover zit te leunen?

  De KNVB heeft nog nooit achterover geleund, wij Surinamers vertegenwoordigd in de SVB hebben jarenlang achterover geleund en geslapen, daarom staat Suriname ook diep laag op de FIFA ranglijst, presteert niks!

  In jouw redenatie blijven Surinamers in den vreemde buiten de deur, oerdom en zeer ouderwets.
  Suriname moet gebruik maken van haar diaspora op elk vlak, zoals vrijwel elk land in de wereld doet en men had het al jaren geleden moeten doen.

  Oranje heeft altijd over de beste Surinaamse spelers kunnen beschikken omdat er geen Surinaamse NATIO optie is/was, daar wij koppige Surinamers zelf nooit desbetreffende optie hebben gecreëerd. Onze eigen arrogantie heeft ons als volgt opgeleverd, een voetbalcompetitie van likmevestje & een Natio die op de 131e plaats op de FIFA ranglijst prijkt! Maar met buitenlandse expertise zullen we het niveau binnen no time opkrikken, lariekoek. Suriname krijgt al decennia hulp van de KNVB plus clinics. Het voetbal blijft laag omdat er geen fundamentele veranderingen plaatsvinden zoals mentaliteitsverandering wat een groot kwaal is bij Surinamers.

  Het AK stadion was sedert 40 jaar volledig uitverkocht, een unicum.
  het bescheiden stadionnetje zat tjokvol. Dat zegt volledig de gedachte van de bevolking, ze hebben lak aan jouw gedateerde visie!


  Maak melding

 17. @PATRIOT Je interpreteert mijn redenatie verkeerd. Natuurlijk moet Suriname gebruik maken van zijn diaspora. Maar dat moet geen nummer 1 prioriteit zijn en de nadruk zou niet daarop moeten liggen. Nummer 1 prioriteit is kennis en expertise halen zodat Surinaamse voetballers en trainers verder ontwikkeld worden. Als men dit niet doet dan heeft het geen zin om serieus te voetballen in Suriname. Ik zeg haal kennis en expertise zodat ook spelers die zelf woonachtig zijn in Suriname zich verder kunnen ontwikkelen en ook in natio kunnen spelen of een kans maken om gehaald te worden door een buitenlandse (top)club.
  De huidige spelers van natio zijn nooit geselecteerd voor oranje of hebben er nooit gespeeld. Dan is het makkelijk om voor Suriname uit te komen. Van elke speler in de Nederlandse competitie met een Nederlands paspoort wordt verwacht dat die voor Oranje uitkomt. Dus die wet is leuk en aardig maar het is maar te hopen voor wie de voetballers om wie het gaat zullen kiezen. Ik ben zelf in Suriname geboren en als ik zelf zou voetballen en de keuze kreeg om te voetballen voor Oranje of Suriname dan had ik voor Oranje gekozen. Reden waarom Oranje heeft een sterker team, meer mogelijkheden dus goed voor mijn cariere. Ik zal je 2 voorbeelden geven Mesut Ozil en Jerome Boateng. Ozil is Turks maar koos voor Duitsland. Boateng is half Ghanees en had net als zijn broer voor Ghana kunnen uitkomen. Maar hij koos voor Duitsland. Beide spelers zijn dit jaar met Duitsland wereldkampioen geworden. Als je het mij vraagt hebben ze de juiste keuze gemaakt. Daarom moet je niet teveel leunen op die diaspora wet want is geen garantie dat we de beste voetballers van Surinaamse afkomst ermee in huis halen. Ik blijf het zeggen. Haal KENNIS en EXPERTISE in huis. Als de SVB haar keuken niet beter organiseert zal iedereen bij de KNVB blijven eten.


  Maak melding

 18. @Globbetrotter. Onbekend maakt onbemind. Dat is overal zo en daarom heb ik de Arabische taal en de gewoontes van dat land aangeleerd. In mijn eerste reactie verwijs ik ook naar het woord tolanti (afgunst) en die is er. Uiteraard ! Maar zodra je in hun waarden en normen verdiept, zijn het zeer betrouwbare mensen. Een voorbeeld van mijn ervaring. Ik kon door omstandigheden mijn hotelrekening niet voldoen. Wat doet de hotelmanager ? neen, die stuurt mij niet de keuken in om de afwas te doen maar verscheurt de rekening. Ziet u dit in bijvoorbeeld in de Torarica gebeuren ? NEEN !


  Maak melding

 19. De Surinaamse voetballers in Suriname kunnen beter bananen en cassave gaan planten!! de gemeenschap heeft tenminste iets!!!

  Zodra zij een balletje kan schieten, denken zij gelijk dst zij te vergelijken zijn met de msat=ster Pele/Maradona en nu Neymar en Messie!!! a no fu djie deng wang banabong naga casaba tiki!!!


  Maak melding

 20. @ aboikoni;

  Ik ben het deels met je eens en begrijp wat je zegt maar in Europa wordt nou eenmaal het beste voetbal ter wereld gespeeld daarnaast worden voetballers het best betaald in Europa. Dus waar wil je schitteren als voetballer, in Europa natuurlijk.

  De diaspora wet want is inderdaad geen garantie dat we de beste voetballers van Surinaamse afkomst in huis halen. Maar wij Surinamers moeten ergens beginnen, we stellen nu helemaal niks voor op voetbalgebied. Dan maar de tweede of derde garnituur laten spelen voor de Natio, liften onze eigen getalenteerde voetballers al mee met hun niveau.

  Het Nederlandse elftal beter bekend als Oranje heeft een geschiedenis opgebouwd als voetbalnatie, daar heeft men veel tijd en energie in geïnvesteerd. Daarom heeft men successen behaald. Daarentegen heeft Suriname nog nooit serieus geïnvesteerd in geen enkele sport daarom zijn de successen op sportgebied incidenteel. Suriname moet eerst serieus gebruik maken van de kennis uit eigen bron, zoals van de diaspora welke waarschijnlijk vele malen goedkoper is en bovendien begrijpt men elkaar vanaf dag 1. Sommige uit de diaspora doen dingen voor Suriname uit vaderlandsliefde, dat staat geheel los van de diasporawet. Zoiets hoef je absoluut niet te verwachten van een zogenoemde buitenlandse expert. Maar het allerbelangrijkste is, wederom mee eens, dat we onze eigen organisatiegraad aanzienlijk op peil brengen want die is op het moment zeer bedenkelijk.

  Een voorbeeld, Suriname stelt op het moment op tennis gebied zoals het ook gesteld is met voetbal geen moer voor, terwijl een Surinaamse topcoach woonachtig is in Suriname genaamd Stanley Franker, notabene onderscheiden voor zijn verdiensten door de International Tennis Federation (ITF). Wel is waar heeft hij een Nederlandse paspoort maar dat heeft de toekomstige directeur van Staatsolie ook op het moment.
  Een slim land als Nederland had de heer Franker in zo’n gestelde situatie betrokken bij genoemde sport, mogelijk in een adviserende functie. Suriname daarentegen doet niets. En zo zijn er talloze voorbeelden op sport vlak te noemen. Suriname sterft van koppigheid op sportvlak.

  Kijk wij Surinamers houden er van ons zelf keuzes op te leggen; we moeten kiezen tussen het ontwikkelen van onze eigen voetbalcompetitie plus voetballers of voetballers van Surinaamse afkomst uit Nederland laten spelen voor Natio!

  Onzin, we moeten gewoon beide doen, het voetbal in Suriname ontwikkelen en spelers uit de diaspora selecteren voor de Natio. Dat is de juiste methode, zo doen alle landen in de wereld het!


  Maak melding

 21. Allen,

  Voor het voetbal van Suriname is dit een super goed idee.
  Voetballers spelen overal ter wereld en als het kan dat zij voor hun land willen/kunnen komen waarom niet ?
  In Nederland spelen bijna alle spelers in het buitenland.
  Laat politiek er wel buiten het gaat hier om een sport.

  Suriname succes.


  Maak melding

 22. @Eerlijk,

  Het gaat om kwaliteit. Je kan zoveel houden van Suriname dat je zoveel voor het land wilt doen maar als je die kwaliteiten niet bezit of onvoldoende hebt dan heeft het geen zin.
  Surinamers denken in dit geval niet verder. Ja we willen het WK halen maar niemand denkt aan hoe we willen presteren op het WK. Het is tijd om de lat hoog te te zeggen. Ik wil niet negatief zijn maar dit natio wat ik heb gezien gaat het WK NIET halen.


  Maak melding

 23. @ aboikoni,

  Dit Natio was pas 2 dagen samen, let wel 2 hele dagen, dus je trekt veel te snel conclusies! Bovendien was dit gelegenheidselftal want dan dat was het ook, niet elke speler betrokken die belangstelling hadden getoond voor de Natio.

  Even een flashback want Surinamers hebben een zeer korte termijn geheugen. Jamaica haalde het WK van 1998 ook niet met een glorieus elftal maar ze hadden het wel gehaald, Trinidad & Tobago had het WK van 2006 ook niet gehaald met een super elftal maar wel bereikt, Honduras had het WK van 2014 ook niet gehaald met een fantastisch elftal maar ze stonden er wel.

  Suriname heeft een kans maar alles moet kloppen en alle neuzen moeten richting hetzelfde doel staan, het WK 2018!


  Maak melding

 24. En als we ooit het WK halen, zullen we niet beter doen of presteren dan Jamaica, Trinidad & Tobago en Honduras.
  Waarom? Suriname heeft geen enkele ervaring op een mondiale toernooi!


  Maak melding

 25. Allen,
  Wat maakt het uit hoe we het halen, er moet toch een begin zijn, iemand
  moet toch laatste worden op een WK?
  Natuurlijk moet er heel wat geregeld worden maar voor alles is er een begin.
  Geef het een kans en we zien daarna wel verder.
  Suriname SUCCES.


  Maak melding

 26. hahaha ik zie allemaal waardeloos spelers hee is dit surinaams elftal of een afrikaans elftal ik dacht dat suriname kleurrijk was dus dacht ik ook een elftal met javanen hindustanen want er zijn ook wel van deze groepen die ook kunnen voetballen kijk maar in nederland bronkhorst de molukker en zoo veel meer hun voor ouders zijn ook van ambong of molukken en de javanen zijn ook hun familie dus en ik weet dat hindustanen niet veel zijn in de sport voetbal maar zijn er wel maar in suriname speel discriminatie een groot rol en de criools en marons van bos die willen het te zeggen hebben in suriname kijk maar naar de vlag van suriname de simbool van de indianen zijn weg gehaald van de eerste surinaams vlag en nu is het een vlag van ghana denk wel de land suriname is van de indianen en denk ook dat de hindustanen en chinees en javanen de land suriname draai anders was er geen eten in suriname de surinaams elftal is vriendjes poletiek en bestaat alleen uit negers en jullie zitten de nederlands voetbal jongens naar suriname te trekken die komen niet alleen de sukkels want deze jongens zijn hier geboren en leef in een land met alle cultier en nederlands elftal blijf een bezonder elftal kleurrijk dus suriname vergeet wk tjauw


  Maak melding

 27. Thanks voor jullie opinie.
  Heb genoten van jullie reacties. Jullie waren kritisch, opportunistisch, realistisch maar het belangrijkste was dat jullie suriname en in dit geval het natio een heel warm hart toe dragen.En in deze forum waren er gelukkig geen azijnpissers zoals Henk mollenaar, Koos en al die andere malotten. Natuurlijk weet iedereen die een beetje verstand heeft van internationaal voetbal dat deze geselecteerde spelers eingelijk vierde ranks spelers zijn op international nivea en daar zijn deze spelers zich ook wel van bewust. Daarom vindt ik het heel moedig van deze spelers dat ze lef hebben getoond om voor de leeuwen te worden gegegooid en eerlijk is waar; ze hebben zich als helden gedragen met als doel oen sa feti yi sranang. Kijken naar het potential surinaamse voetballers geloof ik dat naast voor het nederlands elftal er genoeg kwaliteit overblijft om een behoorlijke natio op het veld te krijgen.Denk hierbij aan denswil, Kahn, Donk, van Dijk, Nelom etc, 2018 wordt moeilijk maar 2022 is zeker haarbaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.