vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameEerste beleidsoverleg Suriname - Nederland over onderwijs

Eerste beleidsoverleg Suriname – Nederland over onderwijs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 dec – Suriname en Nederland hebben mogelijk in januari al hun eerste beleidsoverleg sinds het aantreden van de regering Bouterse. Dit meldt de Ware Tijd. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling wil de spits afbijten.

Als de voorbereidingen goed verlopen ontmoet hij in Den Haag zijn Nederlandse collega Jet Bussemaker. Adhin is dan op de terugweg van zijn bezoek aan India, waar een migratiemonument wordt opgericht. In Met Bussemaker wil hij overleg voeren over onder meer de situatie van Surinaamse studenten in Nederland. Vooraf hoopt de minister een ontmoeting te hebben met de studenten zelf, om precies te weten welke problemen zij ondervinden.

ER kan dan meer onderlegd gesproken worden met Bussemaker. In Nederland studeren ruim duizend personen met de Surinaamse nationaliteit. Adhin heeft enkele oplossingen voor onder meer de financiële problemen waar de groep mee kampt. Gedacht wordt onder meer aan een financiële vergoeding onder strenge voorwaarden. Wie in aanmerking komt, zal wel een aantal jaren in Suriname moeten werken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. ze hebben de hele wereld afgereisd nergens succes geboekt en nu kruipen naar de noord-zee letterlijk om te komen bedelen..

  laat ddb zich zelf eerst melden in scheveningen dan praten we verder..


  Maak melding

 2. Overleg? Beleid?
  Beide woorden zijn nagenoeg onbekend binnen de coalitie en het DNA.
  Inzicht ontbreekt en at is een belangrijke vereiste om overleg te kunnen organiseren om daarin tot beleid te komen en uit te stippelen.

  Ja zelfs de onderhoud van de wegen en de sloten vormen een groot probleem want ook daarover kunnen ij in Suriname niet overleggen en beleid voeren.

  Waarheen?
  Geef de moed niet op want de intellectuele zijde van de Suri’s, die buiten de grenzen, wonen willen wellicht meehelpen met overleg en beleid maar dan moeten die domme DNA leden van de coalitie (voorop de voorzitter) eerst komen met een verzoek om hulp.


  Maak melding

 3. HHHmm alleen rasechte nederlanders die hier praten zie ik ! Welke land heeft niet har probleempjes. Hoor ik Wilders de mensen oproepen om alle marokannen uit het land te zetten. Zodirect zijn de zogenammde echt nederlanders aan de beurt. Dan moeten ze terug naar de bedelachtige suriname. Jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES