dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: geen draagvlak, vervroegde verkiezingen

Santokhi: geen draagvlak, vervroegde verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 dec – De regering heeft duidelijk geen politiek draagvlak. Dit stelt VHP-leider en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Het parlement kan maar niet bijeenkomen, omdat de coalitie niet voldoende man op de been kan brengen.

Het beste is vervroegde verkiezingen te houden. De laatste uitgeschreven vergadering ging niet door, deze keer vooral omdat de oppositie de agenda niet lustte. Het eerste agendapunt was de behandeling van een wetsvoorstel voor een constitutioneel hof. De oppositie ziet het als een poging de gewraakte amnestiewet te bestendigen. “Dat is de enige reden waarom de voorzitter van het parlement het snel wil afhandelen”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

De oppositie hield zich afzijdig, tekende de presentielijst niet en was er dus geen quorum. Het is al de vierde vergadering die niet door ging sinds de opening van het nieuwe parlementsjaar. Santokhi vindt een vergelijking met buurland Guyana op zijn plaats. Daar worden vervroegde verkiezingen gehouden, omdat de regering niet meer kan rekenen op een meerderheid in het parlement.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

78 REACTIES
 1. “Daar worden vervroegde verkiezingen gehouden, omdat de regering niet meer kan rekenen op een meerderheid in het parlement.”
  ========

  Maar tokkie toch; ligt het aan jou of ligt ’t aan mij.

  In SME kan deze regering nog steeds rekenen op een meerderheid.

  Oppositionele quorum boycot acties ten spijt.
  Als zelfbenoemde presidentskandidaat moet je dat toch weten.


  Maak melding
 2. Mooie democratie. Als je tegen een wetsvoorstel bent blijf je gewoon weg in plaats van discussie en vervolgens tegen stemmen.
  Geef dna leden gewoon een minimum uitkeren in per aanwezige activiteit een vergoeding. Wat een kleuterschool.


  Maak melding
 3. @Abaisa,

  Geef ons een reden waarom Bouterse nog 5 jaar moet regeren ?

  Om maar iets te noemen:

  1) verkiezingsbeloftes bleken luchtkastelen te zijn
  2) suriname staat voor aap met haar amnestie regeling
  3) schulden zijn toegnomen
  4) criminaliteit is toegenomen
  5) regering is niet in staat om een vergader quorum te halen

  Conclusie : deze regering gedraagt zich als een tandeloze tijger, wetten worden niet aangenomen om parlementsleden hun plichten verzuimen.

  Waarom dan toch doorregeren ? Bouterse heeft zijn partij niet eens onder controle. Abaisa graag jouw antw. hierop.


  Maak melding
 4. Deze regering heeft haar hele regeertermijn op deze manier uitgezongen. Geen verantwoordiging afgelegd in het parlement en deze nooit serieus genomen.
  De BOG moet maar eens langs in DNA. Het stinkt daar zo erg dat niemand er wil vertoeven. Laat staan de mond open doen en de stank inademen en weer uitademen tijdens het spreken. Aai, a sang tingie!


  Maak melding
 5. @blanke

  Voor het afwezig zijn van ‘Dokkie’ alias didibrie voor het continu niet verschijnen in het parlement tijdens de regering Venetiaan, ook met terugwerkende kracht de ontvangen vergoedingen terugvorderen!!!


  Maak melding
 6. Dokkie, de president van Suriname, verschuilt zich achter de amnestiewet en is te laf om verantwoording af te leggen in het december strafproces.

  @Abaisa
  Op welke meerderheid kan deze corrupte boevenbende rekenen?
  Vormen degenen die aan het corruptie-infuus liggen en hun sympathisanten de meerderheid in SME?


  Maak melding
 7. Inderdaad, heer Santhoki heft gelijk.Vervroegde verkiezingen uitschrijven is de beste oplossing zoals in Guyana. Maar dat kan alleen plaastvinden als er sprake is van van daadwerkelijke beleving van de democratie en het respecteren van gewoonte recht, en zich zelf en anderen .Helaas is dat er niet in deze regeringscoalitie. Wat dat betreft kan men in de ler gaan bij mr. Donald Ramotar. Guyana heft een beter beleving van de democratie en alles erom heen.Guyana Zindbaad. Ik mis wijlen de heeer F.Derbij en zijn strijd makkers van de SPA.


  Maak melding
 8. @Abaisa,

  Je slaat de plank weer mis. Suriname kent geen rechtsstreeks gekozen president. Het is nog maar de vraag of het NDP met grote cijfers gaat winnen, die kans is heel klein. En al zouden ze nipt winnen dan is Bouterse nog steeds afhankelijk van anderen.
  Populariteit van Bouterse neemt af, zo geliefd is hij niet meer.


  Maak melding
 9. @Abaisa

  “De meest voor de hand liggende en legitieme rede is dat het electoraat hem een mandaat geeft tot regeren.”

  Beste Abaisa,
  Dan is de realiteit van heden heel duidelijk dat de president dat mandaat niet meer heeft, dat het verlopen is, indien er zoveel leden van zijn coalitie niet de moeite nemen om naar de DNA te komen.

  Hieraan kan toegevoegd worden dat het volk de NDP ongeveer 16 zetels gegeven heeft en geen 26. Indien de NDP een 26 zetels veroverd had dan moet iedereen erkennen dat de NDP en haar leider een Mandaat van het volk zou hebben.
  Het laatste zou moreel gezien ook nog kunnen indien er minder DNA zetels veroverd zouden zijn maar meer dan 50% van de mensen NDP gestemd zouden hebben.
  Ook in megacombinatie verband heeft men geen meerderheid en ongeveer 40% van alle stemmen behaald.

  Indien de president via de verenigde vergadering van volksvertegenwoordigers gekozen zou zijn dan zou hij ook hard kunnen maken een persoonlijk mandaat te hebben. Echter tot die stemming heeft hij het niet laten komen.

  De president heeft een mandaat op basis van Coalitie vorming. U weet ondertussen hoeveel er van de coalitie afgevallen zijn. Indien er geen overgelopen BEPers zouden zijn was de meerderheid echt helemaal weg.

  Abiasa indien de regering geen 26 leden in de DNA kan brengen heeft zij geen mandaat. Dit is de werkelijke waarde van het Quorum wapen. Het toont genadeloos aan dat de regering geen mandaat heeft en de president geen gezag heeft binnen de eigen gelederen.

  Als Brunswijk zegt ik kom wel als er 25 mensen zijn, Als Doekhie zegt ik heb belangrijkere dingen te doen. Wie ontnemen de president diens mandaat dan.
  Er zijn echter meer leden van de eigen partij die saboteren. Het is alleen niet duidelijk of dit bewust is, des interesse of onbewust.
  U mag er van uitgaan dat alle NDPers die weten dat zij hun plekje verloren hebben nog weinig voor hun geld gaan doen en dat Quorum een illusie geworden is.


  Maak melding
 10. ‘Santokhi: geen draagvlak, vervroegde verkiezingen’

  Zou volgens mij moeten zijn:

  ‘Santokhi: “Geen draagvlak? Vervroegde verkiezingen!” ‘

  En dat zou terecht zijn, als Bouterse en zijn aanhang vinden dat hij nog genoeg draagvlak heeft, dan moet hij dat maar zo snel mogelijk bewijzen, nu komt er van regeren niets terecht. Hoe denkt Bouterse b.v. de suppletoire begroting om het geld voor het bouwen van de spoorbaan rond te krijgen, als hij geen quorum krijgt? Volgens figuren als Abaisa staat het vast dat de NDP bij de volgende verkiezingen de absolute meerderheid behaalt, waarom wachten tot 25 mei 2014, terwijl ze dat in januari al voor elkaar kunnen hebben?


  Maak melding
 11. Koos,

  Om even voor mijn beurt te reageren:
  Meningen van een ieder dienen gerespecteerd worden. Dus ook jouw mening en visie. Helaas onbreekt elke evenwichtigheid in jouw manier van redeneren. Natuurlijk is deze regering niet geheel perfect maar ze hebben wel degelijk dingen voor elkaar gekregen waar de vorige regering in 10 jaar tijd nimmer aan zijn toegekomen. Natuurlijk mag je aangeven wat niet goed gaat maar dan moet je ook wel bereid zijn om aan te geven wat wel
  goed gaat. Maar daar houdt die evenwichtigheid bij jou op.
  Hoe kan het zijn dat zelfs de Nederlandse overheid zeer te spreken is over het economisch beleid van Suriname dat ze zelfs bereid zijn alle diplomatieke betrekkingen weer te te herstellen? Is dat een aanwijzing die je niet wil zien of niet kan zien? Ik denk dat toegeven dat de huidige regering het nog lang niet zo slecht doet zou betekenen dat jouw aangenomen standpunt dat de huidige regering onder Bouterse een puinhoop zou maken van het economisch beleid ondergehaald zou worden. En dus ben je standvastig en hardvochtig bezig om aan te geven dat de huidige regering er totaal niks van bakt.
  Diep in jouw hart weet je dat dat niet zo is.

  Koos,

  1) niet jij of de oppositie bepaalt in welke mate de verkiezingsbelofte zijn waargemaakt. Het is het electoraat dat bepaalt. In mei heeft het electoraat de keuze of ze de huidige regering de kans gunnen om die beloftes die niet of nog niet zijn waargemaakt alsnog waar te maken.
  Nogmaals dat ligt niet aan jou om dat te bepalen.

  2) Het enige land in de wereld dat ferm reageerde tegen het aannemen van de amnestiewet was Nederland.
  Nu heeft zelfs Nederland haar ferme beleid omgezet in een zoetsappig beleid ten opzichte van Suriname. Hoezo staat Suriname dan voor aap in wereld?

  3) Dat de schulden zijn toegenomen is een logisch gevolg van het feit dat men bereid is te investeren in het land.
  Ter vergelijking; de staatsschuld in Nederland neemt dagelijks toe met miljoenen en die van Amerika zelfs met miljarden.
  Dat komt onder andere omdat die landen moeten blijven investeren in hun land.

  4) Hoofd van de politie heeft onlangs bekend gemaakt dat de criminaliteit juist is afgenomen.
  Feit is wel dat de criminaliteit is verhard. maar dat is een wereldwijd probleem.
  Jouw mening dat de criminaliteit is toegenomen is dus geen feit maar een gevoelskwestie.

  5) Het is niet aan de regering om te zorgen dat er quorum is.
  Het electoraat heeft de 51 DNA leden het mandaat gegeven om namens hun aanwezig te zijn tijdens de vergaderingen. Het is geen keuze maar een PLICHT voor elke DNA lid om bij elke vergadering aanwezig te zijn. Daar worden ze ook voor betaald..
  Ik denk dat Suriname het enige land is waar de oppositie denkt
  te pas en te onpas weg te blijven uit de vergadering.
  natuurlijk hoef je als oppositie het niet altijd eens te zijn met het beleid van de regering. Maar zorg dan als oppositie dan dat je gewoon in de vergadering aanwezig bent en gewoon tegenstemt.
  Waarom bestaat in Nederland de quorumspook niet en in Suriname wel?


  Maak melding
 12. Helemaal mee eens met Santokhi!!!
  De bouta/Ndp regering heeft geen ENKEL DRAAGVLAK !
  Wat het wel heft is BOUTA AMNESTIE,en het is heus niet iets om TROTS op te zijn !!
  Deze Amnestie stelt Crimineel bouta in staat om recht te ontlopen voor nu en het ligt niet in VOLKSBELANG maar EIGEN BELANG !!!!
  Weg met deze Amnestie REGERING.
  Zelfs de fanatieke ndp ministers hebben geen zin om naar hun LIJDER te luisteren !!!

  IK ben trots op de OPPOSITIE ,zij zijn geen ja -knikkers netals de rest van de 28 ndpers die voor AMNESTIE, BOUTA AMNESTIE GETEKEND HEBBEN..
  Verleen geen quorum Oppositie ,verleen geen quorum om een treinbaan aan te leggen doie in niemands belang liggen!!!
  Geen enkel Constitutioneel Hof oprichten om bouta amnestie te beschermen!!!!!
  Deze crimineel bvecht voor zijn amnestie netals of hij voor zijn leven vechten moet.
  \BOUTA AMNESTIE LIGT NIET IN VOLKSBELANG !!!!


  Maak melding
 13. Elke vergelijking met welke democratie dan ook, gaat mank. Deze narcostaat is niets meer of minder dan een corrupte, criminele dictatuur, o.l.v. een drugsveroordeelde mensenrechtenschender, coupe-pleger en meervoudig moordenaar. Zo liggen de feiten en niet anders. En al die geindoctrineerde, paarse hersenloze paupers op dit forum, die menen alles wat krom is, recht te moeten lullen, staan bij de verkiezingen hun bedelklauwen op te houden voor een bak oud vreten en een lauwe soft. How low can u go.


  Maak melding
 14. De lijders van de Meka Combinatie zijn onberechte misdadigers,moordenaars en crimninelen die letterlijk en figuurlijk alles zullen doen om de komende verkiezingen te boycotten. De oliedomme aanhangers zullen spoedig de Jaren tachtig ervaren. Zevenmaal erger. De misdaad zal nog verder stijgen alsook de wetteloosheid en verder morel en geestelijk verval. Wacht maar af en zie, de hele wereld zal het weten hoe oliedom de paarse en gele aanhangers zijn. NEKS NO FOUT is hun motto met als logo…leve onze onschuldige lijders…al zijn ze onberechte misdadigers…..wiens we ka .NEKS no fout


  Maak melding
 15. je kunt duidelijk zien horen lezen dat die blakaaas totaal geen verstand hebben,net zo als hun haren gekruld zijn,zijn hun verstand ook naar binnen gekruld.

  ze wilden dol graag zelfstandig srefidinsi zijn,maar met die verantwoording weten ze totaal niet om te gaan.

  ze kunnen niks ondernemen,alles moet door een ander gedaan worden en zij staan te kijken..,maar een grote bek hebben ze allemaal..

  het gaat u goed..


  Maak melding
 16. @ (b)engeltje
  ‘Het is geen keuze maar de plicht om elke vergadering te bezoeken’.

  Heeft Dokkie, toen in de oppositie, dat ook gedaan nl. aanwezig zijn bij elke vergadering???????????????


  Maak melding
 17. waarom zegt pankaa geen letter over doekhie zijn afwezigheid in het poppenkast die ook n . d .p .er is.. zijn eigen coal. lid..

  hij doekhie zwijgt in alle talen en verdedigt die moordenaar omdat zijn dochter een relatie heeft met hem..,dat wordt in sme beweert.


  Maak melding
 18. Heeft “Steenhard de Waarheid” wel door wat hij heeft geschreven.

  Hoe het zij. “Geen verantwoordiging afgelegd in het parlement en deze nooit serieus genomen” typeert deze regering en zou een reden moeten zijn om ze naar huis te sturen, of beter. Op te sluiten omdat ze geen decharge krijgen voor de uitgave die ze gedaan hebben.


  Maak melding
 19. Nou, meneer Bouterse, ik verzoek u vriendelijk doch dringend om zaken te verbeteren. Ik verwacht alles behalve een stuurloos kabinet en regering.

  Stel uw kiezers niet teleur, alhoewel ik nooit heb gestemd meende ik dat u mij nu wel redenen gaf om voor u te kiezen. Mijn Suri genoten, mijn Suri broeders en zusters hebben niet alleen op u gestemd, maar daarmee ook het vertrouwen in u uitgesproken en gegeven!.

  Aasgieren liggen op de loer en willen al te graag versnelde verkiezingen alsof zij een kans zouden maken, ha!

  Meneer Bouterse, laat nu zien dat u uw werk serieus neemt, laat nu zien dat u het vertrouwen van uw kiezers waard bent.
  Ik heb nog altijd vertrouwen in U en dat wil ik zo houden!

  Voor het overige:
  Santokhi, houd je mond en ga eens kijken en goed nadenken hoe het komt dat Bouterse de president van Suriname is geworden!

  Als jullie het allemaal goed deden hé, waarom verkoos het volk Bouterse boven jullie?. Leg het me eens uit. Ditzelfde geldt voor het feit dat Bouterse altijd wordt uitgemaakt voor drugscrimineel, veroordeeld, moordenaar en ga zo door……….

  MAAR toch heeft het volk voor Bouterse gekozen.

  Met andere woorden, als de aantijgingen en veroordeling ZOU kloppen, dan heeft het volg veel meer vertrouwen in de heer Bouterse uitgesproken ONDANKS dat Bouterse veroordeeld was voor drugs etc..

  Begrijpt u het nog? Het is zo simpel het volk was klaar met VHP NF gedoe en wilde dan nog liever een meervoudige voor moord beschuldigde man als president.

  Santokhi, ik wil slechts aangeven dat VHP NF NPS gedoe allang over haar houdbaarheidsdatum is.

  De tijd dat Surinamers voor achterlijk gezien werden is allang voorbij.

  Santokhi, wat was je als minister van JusPOL in Suriname? Wat deed je al die jaren?. Altijd maar het gelul van jullie kant over hoe slechts Bouterse is en hoe goed jullie waren. Als Santje echt ballen had hé, waarom heeft hij dan nagelaten om Bouterse op te laten pakken desnoods met hulp van Buitenland????????

  Nee, we kunnen alleen maar lullen wat geen gaatjes kan vullen en als Bouterse aan de macht is lopen we weer met onze zielen onder de arm, Bouterse dit, Bouterse dat en zelf kun je geen moer van bakken.

  Jullie zijn alleen maar goed in om rechters aan te sturen op een beliefde uitspraak, en frauderende advocaten vrij door te laten gaan na hun val als rechter, ja in Suriname mag je dan nog altijd advocaatje spelen, he gevallen engel Frank Truideman?

  Suriname is kapot gemaakt, de hele rechtstaat is om zeep geholpen tijdens regering VHP NF NPS. Frauderen, feesten, witte neus halen dat kunnen we erg goed!

  Dus kom niet lullen, ga wat anders doen, zoek een baan als schoenpoetser of als onderkruiper.


  Maak melding
 20. Dank u voor de mintekens… krijg ik die nu van de mega combinatie of van het mammoet blok?
  Dit land wordt al lang niet meer geregeerd door wegblijven van gekozen volks vertegenwoordigers. Dat is in de huidige regeer periode het geval, maar was ook toen front aan de macht was het geval. Vandaar mijn opmerking over een soort verplichting tot opkomst. Niets werkt zo lekker als een verplichting koppelen aan een beloning. Als oppositie mag het het niet eens zijn met wetsvoorstellen, dat heet democratie. Maar dan geen gebruik maken van je democratische ter beschikking gestelde middelen is gewoon flauw.
  Nu vervroegde verkiezingen uitschrijven is natuurlijk alleen van politie betekenis. Om alles uit de kast te halen voor vervroegde verkiezingen met de hele organisatie erbij zijn we zo 4 tot 5 maanden verder. Stel dat het dan lukt in april 2015… Dan wachten we die maand nog wel even tot de feitelijke verkiezingen.


  Maak melding
 21. De oppositie heeft het constitutioneel hof nooit gelust, vandaar dat ze nooit werk van hebben gemaakt die in te stellen ondanks ze bijkans 20 jaren aan de macht zijn geweest. Dit ondanks de grondwet duidelijk voorschrijft dat er een constitutioneel hof ingesteld moet worden.

  Van front zijn we gewoon dat ze de grondwet aan hun laars lappen.Nu houden ze de democratie ook in gijzeling door niet aanwezig te zijn in het hoogste orgaan van de staat, nl de DNA.

  En nu wordt het lachen ze willen vervroegde verkiezingen want de regering zou geen draagvlak hebben.

  Hun gebrek aan kennis is dus manifest, want de regering kan gewoon door regeren zonder dat de DNA ooit nog bijeenkomt, ze kunnen dat nl doen met de bestaande begroting die vorig jaar is aangenomen.

  vervroegde verkiezingen volgens front zou dus al volgende week moeten plaatsvinden, deze gasten zijn een grote fat. Een verkiezing vervroegd of niet zal maanden voorbereiding nodig hebben, nu hebben we al een datum 25 mei, wat bedoelen die grapjurken van front precies.


  Maak melding
 22. En voor de onwetenden onder ons. De Surinaamse grondwet kent geen oppositie en coalitie in de DNA, de Surinaamse grondwet spreekt enkel en alleen over VOLKSVERTEGENWOORDIGERS.

  Het wegblijven van de frontjes uit de DNA betekend impliciet dat zij het volk die ze de mandaat heeft gegeven niet langer vertegenwoordigen. De Regering heeft nogsteeds een Mandaat te regeren, dat ik de frontjes dit nog moet komen uitleggen, triest en zielig zijn ze.


  Maak melding
 23. de coalitie moet regeren dus de lakens uitdelen in het parlement..

  niet weg blijven uit het parlement..,anders ben je onbetrouwbaar niet waardig om aan de macht te zijn..

  kan je niet regeren,trek de stekker eruit en ga naar huis..


  Maak melding
 24. De Suri Grondwet kent wel een VERBOD zich met zaken te bemoeien die onder de rechter zijn ! De onafhankelijkheid van
  de Rechterlijke Macht proberen aan te tasten met een NEP-amnestiewet is ziekelijk !

  Personen die de Grondwet schenden hebben hebben daartoe
  geen mandaat ! Wie niet binnen de regels van de Grondwet
  opereert moet opdonderen !

  Mandaat voor illegale, onwettige, ondemocratische acties
  bestaat niet !

  PS : De Amerikaanse rechter zal de crimineel Dino begin
  januari vonnissen, zij heeft WEL MANDAAT !
  Waar zijn de onderzoeken naar deze crimineel voor misdaden gepleegd in Sranan ? Of heeft de PG hiervoor geen mandaat ?


  Maak melding
 25. @Sabidieri
  Een volksvertegenwoordiger heeft het recht om zonder last of ruggespraak dat te doen wat hij of zij van belang acht voor diens kiezer en de achterban in het gebied waarvoor hij of zij gekozen is.

  Als de volksvertegenwoordiger er van door drongen is dat de wet voor het constitutionele hof een slechte wet is kan hij of zij daar met argumenten proberen daar verandering in te brengen. Laat 1 ding duidelijk zijn de niet regering partijen worden niet gehoord en hun inbreng wordt genegeerd in het debat in de DNA.
  Dan rest slechts het enige wapen en dat is obstructie als dat mogelijk is. Net zo als men in de VS de zogenaamde filibuster heeft (eindeloos vergaderen) en elders met motities van wantrouwen iets tot stand te brengen of leden van regeringspartijen verleidt tegen te stemmen als de argumenten goed zijn. De regeringspartijen laten argumentatie niet toe dus werkt slechts het quorum wapen om een slechte wet tegen te houden.

  De wet op het Constitutionele hof maakt het mogelijk afhankelijke leden te benoemen en zo politiek te bedrijven. De president wil snel een hof met Loyalisten benoemen zodat de amnestie wet tegen alle logica en alle wetten in en internationale verdragen en afspraken in een schijn legitimiteit krijgt.

  Oppositie en Coalitie, regeringspartijen of niet regeringspartijen zijn vrij vormen die helemaal niets met wetgeving te maken hebben maar hoe men de meerderheid van de regering in het parlement organiseert.


  Maak melding
 26. @ Sabidieri

  “Hun gebrek aan kennis is dus manifest, want de regering kan gewoon door regeren zonder dat de DNA ooit nog bijeenkomt, ze kunnen dat nl doen met de bestaande begroting die vorig jaar is aangenomen.”

  Heeft u wel nota genomen hoeveel hoger de begroting 2015 was ten opzichte van 2014.
  Denkt u dat de inkomsten enigszins gelijke tred hebben gehouden met 2013 en 2014 nu de olie inkomsten en goud inkomsten weg zakken.

  Ja men mag door regeren op basis van de oude begroting 2014. Die was schijnbaar al heel slecht omdat die in mei 2014 pas goed gekeurd kon worden na heel veel cosmetische aanpassingen en heel veel tekorten in de eerste maanden van 2014.
  Indien men nu 1 cent uit gaat geven aan de Spoorlijn is men on overtreding sabidieri. Elke ambtenaar die willens en wetens geld besteed wat niet geoormerkt is begaat een misdrijf als deze het wel doet.

  Beste Sabidieri ga nu eens begrijpen lezen en u zult zien dat elke uitspraak van de regering, elk plan op drijfzand staat.

  Hoe hard wordt er nog gewerkt aan het academisch ziekenhuis in Wanica, hoe staat het met de snelweg van Pengel international naar Paranan, Hoe staat het met de brug bij Carolina, waar is de woningbouw fabriek of waarzijn de Broad Homes woningen waar al miljoenen voor is aanbetaald, Hoeveel huizen zijn er nu echt gebouwd die ook als huis gebruikt kunnen worden.

  Beloven is iets anders dan doen.


  Maak melding
 27. @Koos, begin je maar voor te bereiden op een nieuwe termijn regering Bouterse. Wen maar aan het idee dat NieuwFront weer in de oppositiebanken zal moeten plaatsnemen. Mijn inziens mogen ze voor altijd wegblijven uit het parlement.


  Maak melding
 28. Beste Robby de staatsschuld is nu gestegen naar 5 miljard
  terwijl de monetaire reserves elke maand dalen !

  Het failissement van Venezuea met zijn gratis-Chavez-
  maatschappij zal de kiezers nog meer wakker schudden !

  De prestaties van Desi zijn miniem terwijl de staatskas is
  leeggehaald voor ONZIN-uitgaven ! De on-en-minvermogen-karta-maatschappij van Desi dondert in mekaar !

  Wat zijn trouwens de lopende kosten van de ambassade
  te Parijs !

  Helaas zit er niets anders op dan dat Desi zich bij de
  Krijgsraad meldt en opening van zaken over zijn
  wandaden geeft, zijn mensenrechtenschendingen !

  PS Dino voor 30 jaar in USA-jail en Desi voor 30 jaar in Santo Boma.

  Een parlement dat de Grondwet schendt IS GEEN parlement !
  Is een prasi-oso forum !


  Maak melding
 29. Wel laten ze jozefzoon erop afsturen.
  Hij was belast met de aanschaf van eenvoudige schoolboeken en maakte er een rotzooi ervan.
  Ze sturen hem nu om treinen en spoorbanen aan te schaffen voor een route van onbedacht naar onverwacht. Hij haalt daarbij een veroordeelde dief om er een nog grotere rotzooi van te maken zonder instemming van het parlement.
  25 Mei pe joe de?


  Maak melding
 30. off-topic,

  maar wordt de wereld straks een stukje kleiner voor DDB nu Obama en Castro elkaar op Cuba elkaar de hand geschud hebben en een lichtelijke vrijage zijn begonnen.
  Nog even en het liedje “vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe en waar naar toe”


  Maak melding
 31. Je moet wel een onverbeterlijke masochistische inslag hebben om nog te overwegen op de huidige regeringspartijen te stemmen. Vòòr de vorige verkiezingen had niemand van de NDP, de A Combinatie of de PL kunnen vermoeden dat deze drie partijen de kern van de regering zouden vormen (over het volk dat Bouterse als president heeft gekozen, gesproken). Nu staat al vast dat geen enkele partij met een beetje aanhang, misschien op de ABOP na, zelf maar overweegt om met de NDP in een regeringscoalitie te gaan zitten, het is, nu men dit van tevoren weet, verwacht baar dat veel minder kiezers van deze twee partijen bereidt zullen zijn om op dit tweetal te stemmen, ook omdat van tevoren vast staat dat ze alleen in de oppositie zullen kunnen plaatsnemen en Surinaamse kiezers vinden nu eenmaal dat als je op een partij stemt die in de oppositie terecht komt, yu las yu sten’. Eerlijk gezegd denk ik dat dit vooruitzicht al meer dan genoeg redenen oplevert voor Brunswijk om, met net zoveel gemak als hij het Front in de steek liet, de NDP te laten vallen.

  Bouterse kan dus alleen weer president worden als de NDP gaat groeien en geen enkele partij meer nodig heeft om de regering te vormen, en dat zien zelfs de meest optimistische NDPers, als Panka, Misiekaba, Bouva, Doekhie en zelfs Bouterse nog niet gebeuren.

  Bij de vorige verkiezingen kon Bouterse nog een heleboel onrealistische luchtkastelen beloven, waar een heleboel kiezers in trapten, nu kan hij slechts een treintje beloven dat nu al is ontspoord door zijn eigen partijgenoten die geen quorum verlenen, hoe hij nog meer Surinamers, dan de vorige keer, zo gek gaat krijgen om op hem te stemmen is de vraag.


  Maak melding
 32. Nieuwe luchtkastelen voor de herkiezing man de NDP

  19000 huizen
  Super sneltrein naar Brazilië
  Staatsolie koopt nieuwe Boeing 787 voor de president
  8 baans highway met fly-overs naar Zanderij
  Een nieuwe gepantserde caddilac voor de president voor elke dag
  100000 SRD per maand voor de first lady en staatsadvizeurs.
  En ten laatst 1 kg vaseline voor dino per week
  Graag aanvullen met jullie suggesties.


  Maak melding
 33. Mark my words,

  Let op vóór de verkiezingen komt de NDP met een andere naam

  NBP Nationale Bruinebonen Partij.

  En ja hoor de kiezers hoeven niet te werken want 5 jaar gratis bruine bonen met zoutvlees eten waarom zou je werken.
  Vraag het maar aan mevrouw Abaisa?


  Maak melding
 34. Wanneer ze geen klote verstand van bestuur wetgeving of staatsrecht hebben, dan moet het je niet verbazen dit soort onzin als dat van ene jojo te lezen.

  “Oppositie en Coalitie, regeringspartijen of niet regeringspartijen zijn vrij vormen die helemaal niets met wetgeving te maken hebben maar hoe men de meerderheid van de regering in het parlement organiseert.”

  Deze onwetende snapt helemaal niet dat “Oppositie en Coalitie, regeringspartijen of niet regeringspartijen” enkel en alleen hun bestaansrecht kunnen ontlenen aan wetgeving oftewel de grondwet.

  Verder zweert jojo dat obstructie plegen door de volksvertegenwoordiger een gepaste wapen is, ja lezen jullie het goed obstructie maw ondermijnen van de democratie. Jojo als volksvertegenwoordigers niet eens zijn met een wet, zijn ze vrij een eigen wet in te dienen en horen in een democratie in debat te gaan, met valide argumentatie, zo werkt dat in een democratie, obstructie is het verzaken van je taken als volksvertegenwoordiger. Trouwens waarom obstructie plegen maar wel maandelijks je toelage toucheren, je hebt toch niets gedaan voor het geld.

  Verder gaat jojo met zijn banale posting door, waarbij hij als frontje zijn gebrek aan kennis schaamteloos etaleert.

  De regering kan door regeren en alle lopende projecten goedgekeurd bij de vorige begroting zullen doorgang vinden, nieuwe projecten zullen niet uitgevoerd kunnen worden. Waarom zou de regering dan nu nieuwe verkiezingen moeten uitschrijven.

  Het is duidelijk dat jojo de DNA en de regering als een en hetzelfde orgaan ziet, terwijl het twee verschillende organen zijn, ja jojo volgens de wetgeving/grondwet is de regering de uitvoerende en de DNA de controlerende orgaan.

  Jojo je zal duidelijk iets moeten doen aan je basiskennis, je dom geleuter hier is schaamteloos.


  Maak melding
 35. Trouwens jojo als frontje moet je je gaan afvragen waarom jullie frontjes geen motie van wantrouwen in de DNA aannamen als jullie vinden dat de regering geen draagvlak meer heeft.

  Zo een motie van wantrouwen zou toch makkelijk aangenomen moeten worden want de regering heeft volgens jullie frontjes geen draagvlak meer.

  Jullie frontjes zijn me toch wat ezels bijelkaar,


  Maak melding
 36. Forummers, odi odi.

  En wat krijgen wij vandaag nu weer te lezen via (starnieuws.com)?

  Dus de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet!

  Bouterse sleept Santokhi voor het gerecht
  18-12-2014 (Foto via starnieuws.com)

  VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens de vergadering van Pertjajah Luhur op Lelydorp.

  President Desi Bouterse sleept VHP-voorzitter Chan Santokhi naar de groene tafel voor uitspraken die hij heeft gedaan op een vergadering van Pertjajah Luhur te Lelydorp op 23 november.

  Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft volgens de VHP-voorzitter Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht. “Dat mi kan tak’ lek’ skowtu”, stelde Santokhi op de vergadering.
  De uitspraken zijn via diverse media gepubliceerd.

  De rechtszaak gaat vandaag voor. Nailah van Dijk van het Advocatenkantoor Van Dijk-Silos, is de gemachtigde van de president, terwijl Gerold Sewcharan Santokhi verdedigt.

  Starnieuws verneemt dat de president eist dat de VHP-voorzitter zijn verontschuldigingen aanbiedt.

  Santokhi zei dat Bouterse Suriname ook in handen gebracht heeft van wapenhandelaren. “En alsof dat nog niet voldoende is, a man e tyar’ wan tra internationaal terrorist kon: a man e tyar’ Hezbollah kon ini a kondre.
  Zo gaat hij om met het vraagstuk van onafhankelijkheid in het land,” betoogde de VHP-voorzitter, die ook minister van Justitie en Politie is geweest en daarvoor commissaris van politie.

  Mijn vraag is.
  Is DADA ooit voor het Surinaams Gerecht verschenen?

  Ik Benne benieuwd naar de uitspraak van de Rechter in deze.


  Maak melding
 37. In dit geval een sluwe zet van Bouterse dan. Want indien Santokhi de beschuldigingen niet kan staven, dan zal Bouterse pronken met z’n onschuld en dat er plannen tegen hem beraamd worden.
  Santokhi lijkt niet bepaald een strateeg of tacticus te zijn. Heeft die man wel goede media- en politieke adviseurs?


  Maak melding
 38. marcel
  je kunt duidelijk zien horen lezen dat die blakaaas totaal geen verstand hebben,net zo als hun haren gekruld zijn,zijn hun verstand ook naar binnen gekruld……
  =================================================

  Je laat duidelijk zien jij degene bent zonder verstand. 😀

  Wij zijn de uitverkorenen der aarde.

  De mensheid is onder ons ontstaan.

  Elke wetenschap in deze wereld is door ons voortgebracht.

  Wij hebben alles wat het menselijk lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

  Ons haar krult net zoals alles in het heelal rond is en spirale bewegingen maakt.

  enz. enz.


  Maak melding
 39. Cees, op 6 jan. 2015 gaat de rechter uitspraak doen inzake de Dino case. Geloof me, de amerikanen zullen dan een boekje open doen over de Bouterse sr.

  De paarse regering is wanhopig !

  De openbare behandeling van de ontwerpwet ter uitvoering van artikel 144 lid 4 van de Grondwet van de Republiek Suriname, Wet Constitutioneel Hof, kan maar niet plaatsvinden.
  Voor de 5e maal wordt dit agendapunt opgebracht voor openbare behandeling. De DNA-leden zijn voor donderdag 18 december wederom geconvoceerd door voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

  De samenstelling van de agenda is ongewijzigd. Juist op dit punt kan er geen overeenstemming worden bereikt. De oppositie blijft bij haar standpunt dat de rangorde van de agenda gewijzigd moet worden, anders wordt er geen quorum verleend. De behandeling van de instelling van het Constitutioneel Hof geniet is niet in het belang van de natie.

  De coalitie is de afgelopen 4 vergaderingen niet in staat gebleken zelf quorum op te brengen. Enkele leden zitten in het buitenland, terwijl zeker 2 leden vanwege ziekte de vergaderingen niet kunnen bezoeken. Rashied Doekhie van de NDP prijkt steeds van afwezigheid.

  Boycotten die handel !


  Maak melding
 40. @Sabidieri
  “Obstructie plegen ondermijnt de democratie etc.”
  Wat een gezwam, soms vergeten dat je paarse leider met zijn aanhang structureel de DNA vergaderingen boycotte ten tijde van regering Vene.
  En gewoon maandelijks hun vergoeding toucheren zonder iets te doen. Wie ondermijnde toen de democratie door de DNA een poppenkast te noemen?
  Wie ondermijnt nu de democartie door in de DNA geen verantwoording af te leggen. Juist ja, je baasje.


  Maak melding
 41. Bouta Santokhi voor het gerecht slepen ahahahah?
  Santokhi vertelt toch de waarheid of niet soms?
  Is bouterse op de zitting te boxel verschenen?

  Waarom is hij zo bang, waarom wil hij het constitutioneelhof zo snel installeren?


  Maak melding
 42. Definitie OBSTRUCTIE : Met een NEP-wet de Rechterlijke
  Macht verhinderen haar werk te doen !

  Ondanks Grondwettelijk VERBOD de Rechterlijke Macht willen
  uitschakelen ! Dat is Obstructie !

  Als coalitie geen quorum kunnen realiseren is ineenstorting,
  als gevolg van corrupte-prasi-oso-politiek !

  Trouwens rechtsstaat Sranan heeft als prioriteit dat de Anti-corruptiewet en een Screeningswet, as soon as possible
  worden aangenomen in DNA. De rest van de conceptwetten
  kan voorlopig in de vrieskast !

  PS Leve een vrij Sranan met ongeschonden Grondwet !


  Maak melding
 43. @Lotez,

  De oppositie moet nooit en te nimmer meewerken aan de Wet op het Constitutioneel Hof dat een verlengstuk is van de Amnestiewet. De criminele regering heeft tot nu toe ook geen respect getoond. Wetten en voorstellen zijn in het verleden doorgedrukt, waarvoor de oppositie had gewaarschuwd. De oppositie heeft zich bereid getoond om samen te werken, maar dat is vaker afgewezen door de coalitie. Wanneer het hun goed uitkomt, dan willen ze wel. Zo werkt dat niet.

  De enige reden waarom Bouta zsm de hof wil installeren is bekrachtiging van de amnestiewetgeving. Dan kan hij de wereld laten zien dat de amnestiewetgeving niet haaks staat op de Surinaame grondwet. Natuurlijk bepaald Bouta wie zitting gaat nemen in het hof. Het is één grote poppenkast en terecht dat de oppositie niet meewerkt. Ze laten Bouta in zijn eigen sop gaar koken.


  Maak melding
 44. Dat gezeur ivm quorum verlenen doet de coalitie allemaal zelf, niet de oppositie de schuld geven, en wanneer je mensen wat door de strot wil douwen ik herhaal DOUWEN ja… dan doet de oppositie daar niet aan mee, ach ach wat vreemd heh, en dan nu oppositie schuld geven, hee laat me ni lachuh hoor. En ja laat DDB Chan voor de rechter slepen, goedzo DDB zo doe je dat , gebruik maken van het rechtssysteem… we zullen zien hoeveel rechten DDB nog gaat overhouden. EN Chan heeft 100% gelijk. En wat las ik Chan is geen tacticus whahahhahha nee de helft van het land uitmaken voor LANDVERRADERS dat is tactisch… sodemieter op hoor… tjoerieeeeeee Chan heeft meer tact dan deze hele regering bijelkaar .


  Maak melding
 45. Segebai is de weg kwijt baja. Deze foetuboi denkt met zijn acties zieltjes te winnen. Onze president gaat op een nette manier gehakt van deze seniele hindoestaan.

  a man e tyar’ wan tra internationaal terrorist kon: a man e tyar’ Hezbollah kon ini a kondre. Whahaaaa

  Volgens mij tokkie massale gesnoven. Laat de rekter maar spreken. Sherif gaat zijn billen branden.


  Maak melding
 46. laat santokhi eerst gaan vergaderen want hij wordt toch met harde belasting geld van het volk betaald dan moet hij gewoon zijn werk doen en niet achter af lullen als hij dat man in het land is want hij is ook een grote boef met zijn mooie praatjes rot op santokhi


  Maak melding
 47. Grappig dat NDPers durven spreken over seniele man,
  terwijl hun Massamoordleider in pampers rondloopt !

  Die spreekt nu over 18 000 kartonnen huizen, in plaats
  van over 18 000 EKTE huizen !

  PS : NDPcriminals gaan nog voor uitspraak rechter USA
  inzake Dino, gekke streken uithalen ! Voorbode is de
  verzonnen drugsbeschuldiging tegen Boutje door een
  DIRECTE huisslaaf van de president !


  Maak melding
 48. De regering in Guyana houdt vervroegde verkiezingen. Zal wel. Onze president is een Indiaan en in Suriname wordt terecht de Indianenwet toegepast. Wil je de leider vervangen dan moet je hem uitdagen voor een gevecht. Durft Santokhi dat? Of iemand anders? Bang om een flink pak slaag te krijgen?


  Maak melding
 49. @glenn, Santhoki hoeft niet te gaan vergaderen, dat moeten Brunswijk en Bouterse doen, omdat de mensen van de coalitie steeds afwezig zijn.

  @Parbo, heb respect voor de doden zoals de moeder van Segebaai dit wilt hebben.

  =Bouterse heeft Santhoki aangeklaagd over zijn uitspraken op het podium. Bouterse denkt dat wat Santhoki kan hij ook kan dus zal er nu via de rechter gebekvecht worden.

  -NDP’ers, zie maar wat met de staatskas van Suriname gebeurt onder deze zelfde regering die jullie op armen dragen. lees een stukje tekst::::::

  -PARAMARIBO – De monetaire reserves van Suriname zijn wederom gekelderd en lijken in een vrije val te zijn gekomen. Voorts is de binnenlandse staatsschuld fors opgelopen met SRD 208 miljoen. Dit blijkt uit de maandag geactualiseerde data op de website van de Centrale Bank van Suriname, alsook het webportaal van het Bureau voor de Staatsschuld. Er heeft vorige maand een verdere …

  inkrimping van US$ 16,3 miljoen van de monetaire reserves plaatsgevonden, hetgeen een voortzetting van de dalende trend is van de laatste maanden. De internationale reserves zijn per ultimo november bepaald op US$ 604 miljoen, terwijl het in oktober, september, augustus en juli nog om respectievelijk US$ 621 miljoen, US$ 662 miljoen, US$ 739 miljoen en US$ 794 miljoen ging.

  lees ook nog een stukje:::::

  -Uit dankbaarheid voor de grote inspanning van het Korps Politie Suriname (KPS) bij de bescherming van de rechten en het belang van de Chinese gemeenschap in Suriname heeft de Chinese ambassade wederom een schenking aan deze overheidsinstantie gedaan. Ambassadeur Yang Zigang overhandigde 2 motorfietsen, 2 bromfietsen, 3 computers, 3 laptops, 2 zonne-energie generatoren, een dvd-player, een Iphone,7 mobieltjes, 2 voicerecorders,10 tafels en 50 stoelen aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.
  De ambassadeur verwacht meer Chinezen naar Suriname.

  -En nu de man die ons geschiedenis overboord gooit. Deze man reageert op emoties en handelt ook zo. Als hij wilt hebben dat de voorouders van de slavernij niet vergeten moeten worden, zou je ook geen beelden weg moeten halen en alles gaan veranderen. Dit heeft Frankrijk ook niet gedaan. meneer Zunder:::::en vandaag gaan heel veel toeriste daar om een stukje van de geschiedenis te komen weten.:::::
  -Ter illustratie kan het Oranjeplein van vóór 1975 worden genoemd, dat tot Onafhankelijkheidsplein is omgedoopt. En niet te vergeten de verwijdering van het standbeeld van de Nederlandse Koningin Wilhelmina naar de achtertuin van het museum, waar zij van ergens naar nergens kijkt.


  Maak melding
 50. DDB kan chandrikaperkash Shantokhi niet voor geen enkele gerecht in de wereld dagen, omdat DDB zal worden uitgelachen en men zal hem vragen of die goed is in zijn hoofd.

  DDB is:
  – drugscrimineel, veroordeeld in Nederland voor 11 jaar
  gevangenisstraf;
  – wapenhandel ruil met de FARC in Columbia ruilen voor drugs
  – 8 december 1982 moorden en moet voor de krijgsraad in Boxel
  in Commewijne verschijnen;
  – Moiwana86moorden;

  Chan Shantokhi is voorzitter geweest van de CICAD
  CIDAD = Comision Interamericana el Contol del Abuso de Drogas/Inter American Drug Abuse Control Commission, een zelfstandige onderdeel van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), dat zich bezig houdt met drugsbestrijding van het Westelijk Halforond. Hierdoor is Chan goed geinformeerd.

  ook Roger Khan wordt stevig aan de tand gevoeld en wil niet zijn leven lang in de cel blijven zitten..

  DDB zit als een rat in de val en heel veel van zijn misdaden tegen de menselijkheid zijn bekend bij de CIA, DEA, CIDAD, CHAN en de Surinamers.

  DDB is de grootste crimineel die Suriname gehad heeft de laatste 50 jaar.

  JanKees wil hem voor lange tijd achter slot en grendel. Bij welke Jan Kees gaat hij eerst de bak in?


  Maak melding
 51. Ik vermoed dat die Chinese ambassadeur de verouderde spullen van de Chinese ambassade medewerkers geschonken heeft aan de politie omdat hun medewerkers nieuwe spullen kregen.
  Als je niet naar de grofvuil wilt, dan ga je naar de politie toch?


  Maak melding
 52. Kan iemand de sterke punten van Santokhi opnoemen? En dan plaatsen naast de sterke punten van de president en vergelijken?
  Ik denk dat Bouterse met vlag en wimpel uitsteekt boven iedereen.


  Maak melding
 53. toen in 2010 deze bende was geïnstaleerd,had de oppositie slechts 14 leden en de coa. 36 één lid moest nog beëdigd worden..

  de oppositie was zo sterk in zijn betoogd dat zij gezorgd heeft dat de coalitie uit elkaar is gespat en gereduceerd tot slecht 26 leden die niet eens bij elkaar kunnen/willen komen om hun goeroe de moordenaar te dienen..

  al zijn vrienden hebben hem links gelaten en varen op de koers van eigen belang lachen zich suf..

  zelf zijn linker hand in nickerie heeft hem letterlijk in de steek gelaten..

  die jungle commando lid romeo bravo vaart zijn eigen koers en chanteert openlijk doet wat hij wil en de moordenaar kan niks dan ook niks zeggen/doen..

  de volgende stap is,,z.a. men beweert gewoon opstappen en weg lopen..

  tra fasie / pasie no dé..


  Maak melding
 54. @Bouserte, kijk alleen maar de de cv’s van beide heren dan zul je gauw erachter komen dat Bouterse achter loopt met zijn ontwikkeling.

  -Zie Finisi via de branding die tanden mist in zijn mond en hoor maar hoe hij praat. Dit is ook geen vooruitgang voor het land, omdat je een voorbeeld moet zijn voor het volk.
  Ik gun een ieder, maar dit is verschrikkelijk.

  @glenn, maar Santhoki heeft geen strafblad hoe dan een boef?


  Maak melding
 55. Kan het zijn dat oom DESI de Rechtbank heeft kunnnen
  vinden voor zijn klacht tegen Santokhi ! Kan de Krijgsraad
  deze en andere reeds lopende zaken mbt de Opper-
  bevelhebber niet in een klap afhandelen ?

  Sranan sa wini ! We don’t tolerate massmurder !

  P.S.
  Ter plekke een bevel tot gevangenneming overhandigen !


  Maak melding
 56. Nonsens,
  De Pres DDB is jullie aan het taxeren.
  Geen quorum verlenen, dus jullie maand salaris wordt eind v/d mnd ingehouden en daarna gaat de Pres DDB draagvlak bewijzen.


  Maak melding
 57. @Rajaramramram President is door zijn in het verleden
  gepleegde misdaden en vanwege zijn krappe meerderheid
  in DNA hoogst CHANTABEL !

  Wanneer is door de pres aan de eisen van Doekhi voldaan ?

  Wanneer zijn Brunsi’s eisen voldoende ingewilligd door de
  dappere Desi ?

  Komen de andere ondemocratische sukkels, die hebben meegewerkt aan de schending van de Grondwet ook met
  nieuwe eisen aan de pres ?

  De eindeloze chantage van de NDPers holt onze staat uit !

  Er komt geen einde aan !

  PS : Daarom, GEEN criminals in de leiding van ons land !


  Maak melding
 58. Sommige koebeesten die pro bouta zijn hebben de hersens van een garnaal.
  Ze zijn stoned en zien niet wat er met het land gebeurt!!!
  Ze hebben liever een geen rechtsstaat, waar er geen wetten zijn, want men leeft volgens het rechtssysteem van het oerwoude. Dit gedrag zie je heel goed bij brunswijk.

  Als ik al die postings hier lees dan zie je dat 80 procent deze huidige regering zo snel mogelijk wil vervangen en terecht.
  Deze huidige regering is een catastrofe voor dit land. Het land gaat dagelijks naar de klote.

  De overige 20 procent zijn mensen die dagelijks hun gratis portie coke en bruine bonen met zoutvlees krijgen.
  Ja die weten natuurlijk niet beter want als ze een beetje scholing hadden gekregen, waren 360 graden gedraaid.
  Voor hen is het enige wat telt feesten en beesten en werken daar zijn ze allergisch voor.


  Maak melding
 59. Santokhi je bent zo vaak in den haag,de eerst volgende keer wanneer je weer in taa ta zit ga dan ff langs bij het internationaal srtafhof en zoek ook gerechtigheid voor jou vooroudres die te Marienburg zijn geexecuteerd en in massa graven zijn verdwenen.je moet je schamen je wil wel gerechtigheid voor 15 Surinamers/Nederlanders maar jou eigen soort degene die op jou lijken en uit India kwamen daarvoor zoek jij geen gerechtighied.maar het kan zijn dat dit komt doordat jou blanke vriendjes ( taa ta’s ) deze moorden op hun geweten hebben dat je je bek niet durft open te trekken.het volgende gezegde is hier van toepassing wiens brood men eet diens taal men spreekt.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 60. Ik merk steeds weer dat heel wat figuranten aanvallen uitvoeren op de mening van elkaar.maar heeft niet een ieder het recht om zijn mening naar voren te brengen zonder dat het wordt afgekraakt.een eigen mening is heel belangerijk respecteer dat.we hoeven het niet met elkaar eens te zijn

  odi odi Mundo


  Maak melding
 61. Ik merk dat bepaalde mensen hier jaloers zijn op Santokhi.

  Zijn de nazaten van de slaven ook naar het internationaal strafhof geweest voor de gruweldaden van de Hollanders tijdens de slavernij periode?

  Zijn de slachtoffers van de hutu’s en tutsi’s naar het international strafhof geweest?

  Zijn de joden naar het international strafhof geweest voor de misdaden in de 2e wereldoorlog?

  Nee de nazaten van de slaven voelen nog steeds de zweepslagen in 2014 en voor de komende jaren.
  Hun falen in de maatschappij is vanwege de trauma van de slavernij.


  Maak melding
 62. @Bouserte
  een paar sterker punten voor Chanthoki:

  1) heeft geen veroordelingen op zijn naam staan.
  2) heeft een opleiding op minimaal HBO niveau afgerond.
  3) kan zonder problemen overal ter wereld gaan.
  4) kan redelijk analyseren en is niet afhankelijk rare adviseurs.
  5) heeft zijn rechtzaak tegen bouterse gewonnen.
  6) heeft een visie document tot 2030 geïnitieerd.
  7) hoeft niet weg te duiken voor familie problemen.
  8) weet diens team zo samen te stellen dat er vrijwel geen mutaties plaats vinden.
  9) is beheerst en gaat niet lopen zingen omdat hij zijn beperkingen kent.(is redelijk beschijden).

  nu u met negen sterke punten van Bouterse.


  Maak melding
 63. JoJo,

  Slechts enkele sterke punten van de president:

  1) heeft gezag
  2) heeft aanhang
  3) kan communiceren met het volk
  4) heeft een sociaal gevoel en dus ook een sociaal contract
  5) geeft om de armen en doet daadwerkelijk iets voor hen
  6) kan beslissen
  7) durft te investeren in grote projecten
  8) heeft charisma
  9) is een goede spreker
  10) boezemt angst in bij z’n tegenstanders
  11) schuwt vuile handen niet
  12) geniet van eenvoud
  13) laat zich niet afbekken
  14) maakt grapjes maar ook geen grapjes, heeft humor
  15) kan de wereld aan
  16) denkt altijd 5 stappen vooruit


  Maak melding
 64. El Cojone
  Ik merk dat bepaalde mensen hier jaloers zijn op Santokhi.
  …………..
  ……………
  Nee de nazaten van de slaven voelen nog steeds de zweepslagen in 2014 en voor de komende jaren.
  Hun falen in de maatschappij is vanwege de trauma van de slavernij.

  =================================================

  Ben je de bal of de balzak??

  Wij voelen volgens jou nog de zweepslagen maar jij hoopt met al je hopen dat je in een volgend leven terug mag keren als lid van de blanke uppercast, daarom durf je niet te ageren tegen jouw lowercast positie. Blijf maar rustig dienen en misschien zal ooit 1 van jouw nakomelingen deel uitmaken van de “white uppercast”.


  Maak melding
 65. @ Bouserte
  U bent een grappenmaker. zie achter de puntjes mijn waarneming.

  1) heeft gezag. …… Zijn eigen partij laat hem voor joker staan

  2) heeft aanhang ……Zijn eigen partij komt niet naar de DNA en laat hen barsten en zelf durft hij al niet meer naar Ocer te komen.

  3) kan communiceren met het volk ….. ja met kogels. Hij durft echter de DNA niet te vertellen wat er gepresteerd is en hij legt het vol niet uit wat er met hun belasting geld gedaan wordt/ is. Hij laat alles aan Limbo over.

  4) heeft een sociaal gevoel en dus ook een sociaal contract. ….. Lees de berichten en u weet dat het sociaal contract potverteren is en niet duurzaam zal zijn. Het is windowdressing. Alle potjes zijn leeg.

  5) geeft om de armen en doet daadwerkelijk iets voor hen …. Welke armen. Ze zijn werk nodig en geen subsidies die het land niet kan opbrengen.
  U bedoelt zeker hij verdeelt veel onder de armen, zijn linker en zijn rechter arm

  6) kan beslissen … behalve als het er op aankomt. hij beslist niet maar belooft zonder het na te komen. dat is niet beslissen maar struisvogel politiek.

  7) durft te investeren in grote projecten ….. welk groot project. Ik zie er geen een.geen haven, geen echte bruggen, geen spoorlijnen naar Brazilie of naar Onverwacht, en zelfs geen goudmijn want dat moet staatsolie voor hem doen, geen woningen, geen van alle grote woorden uit het onwikkelingsplan 2012-2016

  8) heeft charisma …… ja u heeft gelijk hij heeft uitstraling tot dat hij iets inhoudelijks moet vertellen. Dan wordt hij een clown en hij weet het want na zijn eerste act is hij nooit meer naar de jaar vergadering van de Verenigde Naties geweest.

  9) is een goede spreker ….. heeft u de live stream van de jaar rede gezien in de DNA . Je zou bijna denken dat de man net een broerte gehad heeft. Na elke 2de zin was hij zijn zakdoek nodig om het angstzweet weg te vegen. Hoe heeft de voorzitter hem door die kwelling geleid.

  10) boezemt angst in bij z’n tegenstanders. ……. Niet meer hij is bang voor zijn tegenstanders en medestanders want hij ontwijkt ze. Zelfs in zijn eigen partij spreekt hij alleen in de luwte van de eigen veranda Johny Walker taal.

  11) schuwt vuile handen niet ….. Ik denk dat u daarin gelijk heeft. Hij heeft heel vuile handen.

  12) geniet van eenvoud. …. Ja want als het een beetje moeilijk wordt raakt hij echt de weg kwijt.

  13) laat zich niet afbekken …. Erger, hij laat zich door eigen partij leden negeren. Daar komt nog bij dat Brunswijk overal verkondigd dat hij de baas is. Hij komt wel als er 25 man getekend hebben. Wie is de presidident van Suriname of zijn er 3. 1 in Nickerie, 1 in het Binnenland en 1 dronken op de veranda in Leonsberg.

  14) maakt grapjes maar ook geen grapjes, heeft humor. …. u heeft gelijk hij is een grote grap geworden een Karikatuur van de keizer wiens hofhouding hen vertelt hoe mooi zijn kleren zijn terwijl hij in een boeven pakje rond loopt of geheel verfrommeld uit Suri Airforce one stapt.

  15) kan de wereld aan …. Hij durft zich al een jaar niet meer buiten Suriname te laten zien (behalve in het gezelschap van Dima R van Brazilie.

  16) denkt altijd 5 stappen vooruit … maar loopt achter uit.

  Beste Bouserte open uw ogen en onderzoek. een paar voorbeelden hoe goed het gaat:
  Ziekenhuizen worden 6 maanden niet betaald.
  Binnenlandse AOV wordt al maanden niet betaald.
  SoZaVo kondigt aan geen geld te hebben voor de min en onvermogenden.
  De gevangenis staat op instorten.
  Bedrijven ontslaan mensen omdat de ziektekosten verzekering te duur en onduidelijk is.
  Investeerders staan in de rij achter de Kankantrie want niemand heeft er 1 weten te ontdekken.
  Petro Caribe heeft nog niets opgeleverd.
  Van alle grote projecten is er niets opgestart of opgeleverd behalve dat wat al door de vorige regering opgestart is.
  De deviezen voorraad neemt al 2 jaar maandelijks met $ 16 mio af om de Srd te ondersteunen.
  Nog even en de deviezen voorraad is onder het minimum en dan kan de Srd niet eer gesteund worden.
  Daar waar Venetiaan 300% groei gerealiseerd heeft staat deze regering weer bij nul en glijdt het aardig weg.
  Zelfs een gegeven Cassave fabriek kan men niet tot productie krijgen.

  Het is een zooitje,


  Maak melding
 66. Kogelvanger

  Sommige koebeesten die pro bouta zijn hebben de hersens van een garnaal.
  Ze zijn stoned en zien niet wat er met het land gebeurt!!!
  Ze hebben liever een geen rechtsstaat, waar er geen wetten zijn, want men leeft volgens het rechtssysteem van het oerwoude. Dit gedrag zie je heel goed bij brunswijk.

  Als ik al die postings hier lees dan zie je dat 80 procent deze huidige regering zo snel mogelijk wil vervangen en terecht.
  Deze huidige regering is een catastrofe voor dit land. Het land gaat dagelijks naar de klote.

  De overige 20 procent zijn mensen die dagelijks hun gratis portie coke en bruine bonen met zoutvlees krijgen.
  Ja die weten natuurlijk niet beter want als ze een beetje scholing hadden gekregen, waren 360 graden gedraaid.
  Voor hen is het enige wat telt feesten en beesten en werken daar zijn ze allergisch voor.
  =====================
  Die “koebeesten zijn er talrijk hoor” rare rrrrukeend!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES