dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameDatacentrum voor moderner werkende overheid

Datacentrum voor moderner werkende overheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 dec – De regering maakt voortaan gebruik van haar eigen datacentrum. Vicepresident Robert Ameerali zei bij de opening dat het een belangrijke stap is.

De automatisering van overheidsinformatie en het handelen van de overheid gaat met rassé schreden vooruit. Het ontbreken van een datacentrum voor de verwerking en opslag van informatie was steeds een zwakte. “Dataverzameling is belangrijk bij het plannen. We zijn er nog niet, want er moet nog veel gebeuren”, zei Ameerali.

Het datacentrum is beschikbaar voor zowel de overheid als het bedrijfsleven en de vakbeweging. Volgens Ameerali is het centrum wel van de overheid maar staat het ten dienste van de hele samenleving. “Een heleboel van de sociale wetgeving gaat hierdoor heen”, aldus Ameerali. De verwachting is dat het datacentrum een versnelling teweeg brengt in de dienstverlening naar belangengroepen en de burger toe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Voor een klein land als Suriname waar alles is geconcentreerd binnen Paramaribo is glasvezel ideaal.
  Datacentra slurpen veel electriciteit (koeling + servers die dag en nacht zoemen). Een goede noodscenario igv uitval van stroom is daarom belangrijk, evenals beveiliging tegen krakers. Voor je het weet liggen alle gegevens van iedereen op straat. Een mooie uitdaging voor de Nederlandse overheid die graag gegevens over eigendommen van Surineds wil hebben. Even digitaal inbreken en …. kassa.


  Maak melding
 2. Bagson
  Nederlandse overheid die graag gegevens over eigendommen van Surineds wil hebben. Even digitaal inbreken en …. kassa.

  Ja ik zie het al voor me. Even hacken en alles ligt op straat. Ja zelfs DDB en consorten hun banksaldo en buitenlandse rekeningen.

  Dus Vicepresident Robert Ameerali gelijk doen en niet lullen zoals Jozefzoon.


  Maak melding
 3. Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) had al eerder aangekondigd dat hij niet aanwezig zou zijn. Hij vindt het politieke werk belangrijker op dit moment en zal alleen aanwezig zijn bij wetsontwerpen die volgens hem noodzakelijk zijn voor het volk.

  Hier blijkt hoe belangrijk de datacenter is want Rashied Doekhie wil op afstand, video conference, vanuit Nickerie de vergadering bijwonen.
  Blijkt dat hij dus het Constitutioneel hof bij lange na niet belangrijk vind.
  Dus eindelijk, hoop ik, dat deze Shit Doekhie het licht heeft waargenomen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES