woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname moet grondig afrekenen met honger

Suriname moet grondig afrekenen met honger

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 dec – Suriname zal grondig moeten afrekenen met structurele honger bij delen van de samenleving. Dit zegt parlementariër Carl Breeveld (DOE). Het lijkt weliswaar positief dat ‘slechts’ ongeveer tien procent echt honger lijdt.

Het percentage komt van de Wereldvoedselorganisatie, FAO. Vergeleken met de regio en andere delen van de wereld zit Suriname goed. Tegenover de Ware Tijd zegt Breeveld dat er onderzoek moet komen naar personen en groepen die onder de tien procent vallen. Met de resultaten kan dan gericht beleid worden gevoerd. Er zijn dan programma’s nodig die helpen de leefomstandigheden te verbeteren. Suriname heeft al een overeenkomst lopen met de IDB.

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank is bereid een programma te financieren dat gezinnen steunt. Gezinnen krijgen dan elke maand een bedrag uitgekeerd. De gezondheidstoestand en onderwijsprestaties van de kinderen worden steeds gevolgd. Hoe beter het gaat, hoe meer kans op steun. Uiteindelijk moeten gezinnen dan zelf verder kunnen. Hoewel het programma al enkele jaren terug is goedgekeurd, lukt het op een of andere manier niet het te starten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

32 REACTIES
 1. Beste Suriname,

  Mevrouw Abaisa heeft 5 jaar gratis bruine bonen met rijst en zoutvlees gegeten omdat zij voor de NDP heeft gestemd.

  Maar na mei 2015 gaat ze honger lijden kunt haar niet tegemoet komen om nog eens 5 jaar gratis bruine bonen met zoutvlees te voorzien.


  Maak melding
 2. Suriname kan grondig afrekenen met honger als de neuzen/monden, de wil, aanpak en doel van alle Surinamers daarop gericht zijn.

  Wat is het doel: hongersnood voor 100 % oplossen.
  Wat is de plan van aanpak?
  Welke mogelijkheden heeft Suriname als het gaat om landbouwgewassen, visserij, gronden, bronwater, oppervlakte water
  Hoe groot is de totale bevolking van Suriname?
  Hoeveel mensen komen in aanmerking dat ze geen voedsel, eten en drinken hebben?
  Waar wonen en leven deze mensen?
  Hoe bereikt men deze mensen
  Voedseldistributiepunten in deze plaatsen/soort lantiegrond
  Wat voor soort werk wordt hierdoor gemaakt dat het voedsel bij deze mensen verzameld wordt?
  Welke Ministeries spelen hiereen rol in? LVV, Onderwijs en Wetenschappen, transport en logistiek, Sociale zaken. enz, enz.

  Mensen aan de oostwestverbinding,
  Mensen langs de Indira Ghandiweg naar Stuwmeer
  Mensen in de oerwouden, inheemsen en Marrons?

  Transport en Logistiek

  Rijst is hoofdvoedsel van Suriname en dit is meer dan voldoende aanwezig in Suriname, ja of ja? De Overheid kan door middel van Lantigron er zorg voor dragen dat die families die hiervoor in aanmerking komen, enkele maand of om de drie weken, rijst ontvangen. Overal in het land.

  Groenten, fruit, wordt ingewikkeld, omdat de houdbaarheidsdatum van bladgroenten bepaalde voorzieningen eist. koeling. Koeling in welke plaatsen kan dit wel en waar niet?
  Hoe wordt het aangepakt voor plaatsen, dorpen enz, waar die voorzieningen erniet zijn. Welke gewassen worden daar geleverd? kleine landbouw, tuinbouw uitoefenen, zelfvoorziening, planten van groenten en fruit, enz, enz

  In distrikten als Nickerie, Coronie, Sarmacca, Commewijne, Para mag in wezen geen hongersnood voorkomen. Grond zat, kleine landbouw, rijstbouw, groenten en fruit, visserij enz, Er kan volstaan worden met socialezaken kaarten, en wat een een kleine hoeveelheid geld. Dat ook al plaats vindt. Ook de medische voorzieningen moeten in tact zijn.

  In de diepe binnenlanden,moet men aan kleine landbouw gaan doen en dit gebeurt ook al door de vrouwen op hun kostgronden. LVV, zou hierin kunnen ondersteunen door, fruitbomen, kokosbomen, sinaasappelbomen, enz, enz te leveren of voor een kleine bedrag te laten inkopen. distrikt Brokopondo,
  Een bepaalde hoeveel rijst kan dan worden geleverd en andere gedeelte moet worden ingekocht, zoals iedereen ook levensmiddelen inkoopt.

  Dan blijft er iets over over gezond drinkwater: Hiervoor moet men oppervlakte water, rivierwater in gebieden waar geen kwik gebruikt worden, worden gezuiverd. Ook het opwekken van Zonne-energie kan zorg dragen dat er elektriciteit komt waardoor er licht in die gebieden van de marrons, inheemsen komen en zij over ijskasten, diepvriezen kunnen beschikken. Er moeten wel plaatsen komen oa in Brokonpondohoofdstad waar er winkels komen, waar dit soort huishoudelijke artikelen kunnen worden gekocht. ijskasten, diepvriezen, en land- en tuinbouwmaterialen en landbouwtuinbouwproducten, zaden en kleine jonge fruitbomen enz. Ook moeten mensen van LVV er zijn om de mensen te wijzen hoe ze hun kostgronden beter kunnen inrichten en er meer rendement uit te halen.

  In wezen moet gewoon een goede plan van aanpak worden gemaakt en de Surinamers in deze gebieden begeleiden en ondersteunen om geen honger en dorst te hebben. Ook op het gebied van gezin, familie en buren samenwerking zal men dit moeten bereiken.

  Een goede registratie van elke individu, gezin van elke plaats, waar ook in Suriname is wel heel belangrijk, waardoor men weet, wie de persoon is, gezin en plaats. Iedere persoon moet een nummer hebben, die op zijn identiteitskaart te vinden is en bij de overheid bekend is.

  Het probleem in Paramaribo, Wanica en wellicht Para, vraagt om een andere aanpak, wellicht zoals de vroegere Lantigron, dat deze arme mensen een bepaalde hoeveelheid voedsel elke maand gaan afhalen. Waar in Para, Wanica mensen op gronden land- en tuinbouw kunnen doen, moet dit worden uitgevoerd. Ouderen en zieken, gehandicapten vraagt een speciale aanpakt van gezin, familie, vrienden, buren en de overheid.

  Als men een goed plan van aanpak maakt is dit probleem binnen de kortste keren opgelost. De wil moet er zijn en het plan moet er zijn.

  Een goede registratie van iedere Surinamer waar ook in Suriname is wel het eerste wat moet plaats vinden en dan kijken in welke regio en hoe men dit per regio kan oplossen, zelf te doen en waar andere oplossingen oa lantigron moet plaats vinden.

  De Burgerlijke stand moet alles d.m.v. een goede registratie alles goed plaats vinden. binnenlandse zaken.
  Onderwijs en Wetenschappen, Sociale Zaken en werkgelegenheid, LVV, enz, enz, en particulieren, rijstondernemers, EBS, Waterleidingbedrijf, enz.

  De studenten van de ADEK, zowel van de sociale studies als de technische, itc, landbouwgebied, zullen ook hun rol in moeten spelen. Alles duurt veels te lang in Suriname.

  Jammer dat deze regering erop gericht is dat alles gratis moet gebeuren, waardoor er luie mensen ontstaan en het vertrouwen in eigen kunnen de kop in wordt gedrukt.

  Hopelijk dat ik hiermee u aan het denken zet en dat er mensen opstaan, die de koppen bij elkaar steken, gaan brainstormen, punten opschrijven, alle regio’s bekijken, mogelijkheden voor die regios, een goede registratie d.m.v. ITC, de bevolking helemaal goed vastleggen en dat de Identiteitskaarten heel belangrijk worden en met een plan van aanpak komen en uitvoeren.

  De marrons, hebben hun tradities en families, hindoestanen met hun joinfamilies, Javanen van samen werken, chinezen, Indianen, eenouder gezinnen onder creeoolse vrouwen vooral in Paramaribo, wanica.

  Ik wens alle deelnemers hiermee succes, Alle Surinamers moeten dit gezamenlijk willen doen en willen bereiken dat de hongersnood voorgoed wordt opgelost.

  Ook de corruptie, mikkie njang mag hier geen rol in spelen zoals bij de schoolmaaltijden. Het doel is hongersnood mag niet en at wordt/hoe wordt het gedaan om dit tegen te gaan. De controle op corruptie moet men voorkomen door allerlei controles op te laten plaats vinden. Knollen, aarvruchten

  Suriname heeft heel veel land, bronwater om landbouw, tuinbouw, veelteelt en visserij op uit te oefenen.

  Alle regio’s dorpen, plaatsen, in de distrikten moet een speciale aanpak hebben, ook gelet op de mogelijkheden van zelf land-en tuinbouw te doen.

  De stad heeft een andere aanpak nodig voor deze arme mensen, maar ook daarvoor is lantigron een oplossing.


  Maak melding
 3. De waslijst met NDP beloftes zouden alle problemen oplossen. Intussen eten vele gezinnen de drek van Bouterse en moet de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank bijspringen om ervoor te zorgen
  dat er ook sardien met rijst op tafel komt. De grootste winnaar is Jos Steeman, die ziet zijn business weer groeien.


  Maak melding
 4. Het ministerie van Sociale Zaken heeft bekendgemaakt dat de Financiële Bijstand over de maand december niet zal worden uitbetaald. De uitbetaling is tot nader order uitgesteld. Dit vanwege bijzondere omstandigheden.

  De overheid laat de sociaal zwakkeren weer in de steek.

  Schandalig ! Graag reactie van de paarse kliek… Deze mensen gaan dus met kerst op een houtje bijten. Sranang is skeer


  Maak melding
 5. @Passant,
  Ik ben volkomen eens met je. Men dient het probleem systematisch aan te pakken. In structuren denken.

  Alleen vraag ik me af of de huidige machthebbers gewend zijn om systematisch en planmatig te werken. Tot nu toe lijkt het daar helemaal niet op. Misschien kunnen ze in de komende 5 maanden alsnog veranderen. Ik blijf ze volgen!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 6. Off topic, alvast noteren in de agenda:

  De Amerikaanse rechter Shira Scheindlin is voornemens om op 6 januari 2015 een uitspraak te doen in de rechtszaak tegen Dino Bouterse.

  Zojuist een reserve fles bubbels koud gezet.


  Maak melding
 7. Huh luister eens ik ben wel van mening dat als jij in een broko houtern huisje woont en al 5 kinderen de wereld op heb geneukt en weer zwanger bent, dat je beter gesteriliseerd kan worden… moe tje opletten hoe goed het dan met zoiemand gaat…. ja want het zijn mensne die maar kinderne blijven baren tewrwijl hun levensomstandigheden bar slecht zijn, hoe durf je dan nieuwe leven op dexe werel dte zetten en dan val je bij die 10% hongerende mensen…. ???????

  ”Gezinnen krijgen dan elke maand een bedrag uitgekeerd”

  Hee YO keer ajb lekker condooms uit of d epil of betaal di esterilisatie operatie…. kost ons minder want alles gaat uit het belasting geld, sorry hoor, de een neukt zich dede en maar kinderen op de werld gooien ja… en wij hardwerkende belastingbetalers moeten dit indirect sponseren, nee sorrygeen zin in… blijf met je poten van MIJN geld, laten die mensne eerst leren hoe je NORMAAL behoort te leven met normen en waarden toch….

  hoe gek moet het nog worden, nee nee ik heb er geeeeeeeen begrip voor…. ga kijken welke mensn ehonger lijden en weer zwanger met honger TJOERIEEEEEEEEEEE


  Maak melding
 8. Huh luister eens ik ben wel van mening dat als jij in een broko houtern huisje woont en al 5 kinderen de wereld op heb geneukt en weer zwanger bent, dat je beter gesteriliseerd kan worden… moe tje opletten hoe goed het dan met zoiemand gaat…. ja want het zijn mensne die maar kinderne blijven baren tewrwijl hun levensomstandigheden bar slecht zijn, hoe durf je dan nieuwe leven op dexe werel dte zetten en dan val je bij die 10% hongerende mensen…. ???????

  ”Gezinnen krijgen dan elke maand een bedrag uitgekeerd”

  Hee YO keer ajb lekker condooms uit of d epil of betaal di esterilisatie operatie…. kost ons minder want alles gaat uit het belasting geld, sorry hoor, de een neukt zich dede en maar kinderen op de werld gooien ja… en wij hardwerkende belastingbetalers moeten dit indirect sponseren, nee sorrygeen zin in… blijf met je poten van MIJN geld, laten die mensne eerst leren hoe je NORMAAL behoort te leven met normen en waarden toch….

  hoe gek moet het nog worden, nee nee ik heb er geeeeeeeen begrip voor…. ga kijken welke mensen honger lijden en weer zwanger met honger TJOERIEEEEEEEEEEE


  Maak melding
 9. Triest dat de gevestigde orde zich blijft verrijken en zich niet bekommeren om de minder bedeelden.

  We zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars, triest maar waar.


  Maak melding
 10. @koos
  De grootste winnaar is Jos Steeman, die ziet zijn business weer groeien…

  Broeder Koos, ik stuur in elk geval al geruimetijd geen moer meer….het geld besteed ik aan mijn vrouw en kinderen, die zijn tenminste dankbaar.

  De wolf heeft ze een gouden kerst beloofd….het wordt kakastong met warme rijst..


  Maak melding
 11. Je hoeft je niet af te vragen wat de oorzaak kan zijn, dat een gedeelte van het volk honger lijd, zolang je rovers als een Abrahams hebt rond lopen in dit land, die in weelde leeft van alle miljoenen die op Ow van het volk geroofd zijn, en ene Brunswijk die hout en goudconcessies bezit, waarvan de inkomsten het volk toebehoren.


  Maak melding
 12. @kogelvanger

  Whahahahaha, arghhhh, die is goed zeg!

  “Beste Suriname,
  Mevrouw Abaisa heeft 5 jaar gratis bruine bonen met rijst en zoutvlees gegeten omdat zij voor de NDP heeft gestemd.
  Maar na mei 2015 gaat ze honger lijden kunt haar niet tegemoet komen om nog eens 5 jaar gratis bruine bonen met zoutvlees te voorzien.”

  Heerlijkkkk…………die tekst bedoel ik.

  Volk van Suriname.
  Afrekenen met armoede/honger is een equivalent voor afrekenen met bouta!
  Zo simpel is dat!

  @Koos,
  Bedankt voor de info mbt junior.
  Op de schoen getimed, noemen ze dit!


  Maak melding
 13. Mee eens, MAAR Suriname is een groot land, zeer groot land als we naar de aantal inwoners kijken. Men moet maar wat meer de handen uit de mouwen willen steken. Ga een groenten verbouwen, kweek je eigen dieren, kun je wat verkopen en heb je er zelf ook wat aan.

  Ik woon in een land waar het allemaal niet zo tropisch is en toch leef ik voor 90% geheel zelfvoorzienend. Dit alles naast onze 32 uur werkweek.

  Ik heb slechts feitelijk tijdens mijn bezoeken in Suriname kunnen constateren dat mensen tamelijk lui zijn terwijl ze makkelijk grote stukken land bezitten achter hun woning zitten ze liever op hun wammes en kijken ze liever naar anderen dan dat zij zelf iets nuttigs uitvoeren.

  Al met al heb ik nooit de Surinamers begrepen omdat ze liever alles gedaan willen hebben. Eerder hielden families in Holland de kranen open, maar door de crisis zijn vele kranen dicht en maar goed ook.

  Mensen die het echt nodig hebben moeten dat ook krijgen, zeker onze ouderen en alleenstaande moeders die niets anders kunnen omdat ze de mogelijkheden niet hebben en bijvoorbeeld geen tuintje hebben voor dieren en planten.

  Wil de overheid iets voor gezinnen doen, prima, maar laat ze ook werken. laat ze Suriname schoonhouden. Laat ze wieden, laat ze de straten en stoepjes schoonmaken. Dit is de normaalste zaak in Europa. We moeten het samen doen en niet eenzijdig bediend worden.

  Ik kan ook zitten zingen: O lord buy me a mercedes benz, maar die komt er niet als ik zelf niets aan doe!. Je mag wel blijven bidden en hopen tot je een ons weegt.

  Hij heeft ons alles gegeven, alles wat er nodig is om te leven op een menswaardige wijze. God heeft ons in alles voorzien!

  De kwetsbare groepen dienen voorts een cursus en ondersteuning
  ZELFREDZAAMHEID krijgen.

  Dit was het dan!


  Maak melding
 14. Vreemd bericht dit.

  Volgens IFPRI neemt het in Suriname juist af.

  lees dit (bron DWT)

  PARAMARIBO – Het beleid in Suriname om honger uit te bannen, blijft vruchten afwerpen. Dat blijkt uit de eerder deze week uitgekomen 2014 Global Hunger Index. Suriname bezet de negende plek uit 76 landen en behoort tot de landen die vanaf 1990 honger met tussen de 25 en 50 procent hebben teruggedrongen.

  Van het International Food Policy Research Institute ( Internationaal instituut voor onderzoek naar voedselbeleid – IFPRI) dat dit jaarlijkse rapport samenstelt, kreeg Suriname een score van 6.0. In 2013 bezette Suriname de twaalfde plaats met een score van 6.6.

  Het IFPRI stelt dat in ontwikkelingslanden als groep sinds 1990 honger met 39 procent is teruggedrongen. Toch zijn er volgens schattingen nog 805 miljoen mensen die honger hebben. Daarmee is het niveau van honger in de wereld nog steeds ‘ernstig’.Het hongervraagstuk is in Zuid-Azië en Afrika het ergst, voornamelijk in het gebied ten zuiden van de Sahara. (

  Tussen 1990 en 2014 hebben 26 landen hun score met minstens 50 procent verbeterd. In zestien landen is de situatie nog “(zeer) alarmerend. Volgens het IFPRI worden de positieve resultaten van de afgelopen jaren overschaduwd door “verborgen honger”, of een ernstig tekort aan essentiële vitaminen en mineralen in het dieet. Mensen hebben dan wel te eten, maar het voedsel is eenzijdig. Wereldwijd kampen twee miljard mensen met verborgen honger (gebrek aan vitaminerijk voedsel).


  Maak melding
 15. Honger kun je niet uitbannen. Als je vandaag je buikje vol eet, dan krijg je geheid morgen weer honger. Tenzij je ernstig ziek bent of de dood zich aankondigt (bij ouderdom bvb).
  Maar wat ze waarschijnlijk bedoelen is dat het tekort aan voedsel voor sommigen wel uit te bannen is.
  Een goede coup van de regering zou zijn om in kaart te brengen welke groepen honger lijden en waarom. Zo moeten hele gezinnen die een goed leven met zekerheid leiden in het binnenland ontmoedigd worden om in de stad te komen wanneer ze daar helemaal niks hebben. Laat slechts 1 persoon uit dat gezin naar de stad komen om te werken en te sparen zodat hij later – wanneer hij grond en huis kan kopen – het hele gezin kan overbrengen. Zo voorkom je onzekerheid en tekorten bij deze groepen.
  Ik vraag mij af of mensen die in Paramaribo komen wonen zich daar niet moeten inschrijven. Welk adres geven ze dan op? Kunnen ze een huurcontract e.d. overleggen?
  Ik vraag mij ook af waarom de president een treinspoor naar het binnenland wil leggen. Is het om het aantrekkelijk te maken om in het binnenland te wonen (goed) of het voor de binnenlanders aantrekkelijk te maken om snel naar de stad te verhuizen (slecht).
  Maar deze regering kennende, zal men voor het eerste kiezen, want straks gaat men arbeiders nodig hebben in het binnenland en trein of niet, van de stad willen ze echt niet gaan werken in het oerwoud.


  Maak melding
 16. De grote Indiase leider Mahatma Ghandi zei ooit : ‘ de wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht’. En dat laatste gebeurt in Suriname. Door hebzucht gedreven politici (m/v) die niet alleen hun zakken vullen maar ook de plicht op zich nemen om voor de hele familieclan te zorgen, belangrijke zakenlui die liever de winstpercentages zien groeien ipv te delen, de onderlinge haat etc. etc. zorgt ervoor dat Suriname geen stap vooruit komt. Een stap vooruit, twee stappen achteruit is kenmerkend voor Suriname. En maar dagdromen over de grote zonnige toekomst die het volk staat te wachten en door het gepeupel voorgehouden wordt. WORD WAKKER !!!


  Maak melding
 17. Wat een grap! Afrekenen met honger! Zelfs in Nederland zwerven er in de winter mensen rond die huis noch haard hebben. LdH wil ze nog opvangen, maar komt capaciteit tekort.
  In Suriname hoeft niemand van honger om te komen. Wat wil je eten? Manja, papaya, appels, casaba, oker, wirie’s (bita, taya), bana, sopropo, vis? Alles voor het oprapen indien je op wil rapen. Waarom gaat deze regering geen volkstuintjes uitdelen? Dan kunnen de stadsmensen ook wat verbouwen.
  Veel kleding is ook niet nodig. Een BH en een slip voor de dames en een boxershort voor de heren. That’s all. Een hangmat om te slapen. Even naar de rivier of kanaal lopen voor een bad. Bananenbladers als badjas.
  Nou ja, als mensen alles uit een fabriek willen ipv rechtstreeks uit de natuur, dan wat dan?


  Maak melding
 18. De vraag is: welke honger???????
  Honger naar macht
  Corruptie honger
  Stelende honger
  Verkrachtingshonger
  Overlevingshonger
  Echte honger wegens gebrek aan inkomen en voeding

  Suriname is een land met zovele honger dat honger zelf al ingeburgerd is zoals “mi o soet je mars kiri” of “pssssssssst e oema waar gaan die mooie benen naartoe”””””””””””


  Maak melding
 19. @ ROY
  @koos
  De grootste winnaar is Jos Steeman, die ziet zijn business weer groeien…

  De wolf heeft ze een gouden kerst beloofd….het wordt kakastong met warme rijst..

  of een faja birie met een Kacks of hals in de mond, want stroom no de foe kowroe a birie, voelt het alsof a faja birie kowroe


  Maak melding
 20. Hebben jullie je boodschappen al afgehaald bij de Voedsel Bank?

  Hou rekening met de Kerst drukte vanwege de crisis is de bevoorrading ook niet meer wat het was. Haast je!

  Koos en anderen; Jos Steenman is al jaren failliet komt door de crisis, jullie hebben geen kopercent om je ggo te krassen en zitten thuis met een blikje halve liter Aldi aktie bier te bleren achter een ouwe pc. Pas op voor je toetsenbord dat bier is best plakkerig. 😀

  Gelukkig hebben we mega regering, dus ini SU, neks no faut!!!


  Maak melding
 21. = verwijderd = wegens onnodig HOOFDLETTER gebruik…

  P.s. al je andere comments worden meteen verwijderd dus probeer eens te reageren zonder HOOFDLETTERS te gebruiken


  Maak melding
 22. Aan kogelvanger,

  Wij gaan na mei 2015 zorgen dat niemand meer honger lijdt in Suriname. En voor mevrouw Abaisa gaan we een gironummer openen zodat ook van buiten Suriname gedoneerd kan worden om haar een hongerdood te besparen. Want dan hoeft ze levenslang niet meer te werken.

  Maar in ieder geval bedankt voor uw bezorgdheid voor de medemens.

  Ik groet u mede namens het assemblee.


  Maak melding
 23. @Suriname

  Meneer/mevrouw van het ‘assem-plee’.
  Héél goed van u dat het toch nog op het nippertje gelukt is, om ‘ergens’ de financiële middelen los te peuteren, ten behoeve van de on en minvermogenden in suri.
  Applaus!!!

  Laat me raaien; de leden van de coalitie hebben unaniem besloten hun salaris in te leveren.
  Januari is de langste maand, enig idee hoe dit euvel dan wordt opgelost.
  Of is deze vooruitstrevende denkwijze voorlopig niet aan de orde.
  Het is immers Ocer-time!

  Wat bent u vroeg op trouwens, lang vergadert vannacht???

  Het valt erg op, dat er plots uit het niets doekoe op duikt!!!
  Eigenaardig hoor………..


  Maak melding
 24. Linglong het land is groot duuuhhhhh,gaat om aantal mensen 400.000.Men kan niet eens een land regeren en 400.000 mensen eten geven.In Holland is dat een gemiddelde stad en het werkt.En armoede bestaat zeker in Su.Het is hoe je door Suriname loopt.Als je heel de dag op je mars zit met een johny walker,of net als ik door het land gaat met een rugzak en een slipper en op plekken kom waar de echte Surinamer leeft! dan zie je dingen die ik in Afrika en India ook zie.Dus lul maar lekker SURINAME is een 3e wereld land.


  Maak melding
 25. Allen,

  Niemand en zeker kinderen mogen GEEN honger lijden.
  Een ieder die gezond is moet ook actief werk gaan zoeken om zich zelf of zijn/haar gezin te kunnen verzorgen, maak niet in welk land je woonachtig bent.
  Voor de mensen die echt niet anders kunnen moet wel gezorgd worden, wij moeten wel als mensen met elkaar omgaan niet als beesten.

  Sterkte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES