Video: Roué Verveer over zijn reis door het Heilige Land

6

Het Heilige Land, het land waar Jezus werd geboren, laat niemand onberoerd. Ook cabaretier Roué Verveer was diep onder de indruk. Zijn reis naar Israël was er een om nooit te vergeten. In het nieuwe EO-programma Sterren van Bethlehem treden zes bekende Nederlanders onder leiding van Bert van Leeuwen in de voetsporen van Maria en Jozef.

Ze maakten de reis van Nazareth naar Bethlehem en bezochten plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Jezus. Roué Verveer vertelt aan NPO Spirit hoe hij deze bijzondere reis beleefd heeft:


6 REACTIES

 1. Het wordt steeds gekker met de mensheid; een land is heilig, koeien zijn heilig, voetbalvelden zijn heilig, oorlogen zijn heilig! Is er niets meer HEILIG vraag ik me af?


  Maak melding

 2. Alweer een die zich door het verleden laat verleiden en weigert naar de toekomst te kijken. Hoe ziet dhr. R. Verveer een toekomstig Jeruzalem ? Als hoofdstad van een op te richten Palestijns staat ? Als Joods grondgebied dat door Israel in de Zesdaagse oorlog veroverd werd en deze annexatie door geen enkel land is erkend ? Of als een verdeelde hoofdstad waar moslims, joden en christenen vreedzaam met elkaar kunnen leven ? Overigens beste heer Verveer, de historische figuur die echt indruk op mij heeft gemaakt, is Saladin (de legeraanvoerder van de moslims in de strijd tegen de Kruistochten). Deze Saladin was het namelijk wel gelukt om de 3 geloven vreedzaam met elkaar te laten leven. Denkt u daar eens aan en laat u vooral niet ringeloren door allerlei zoetgevooisde verhalen en sprookjes. Want op een kind maakt een sprookje veel indruk. Hoe dat komt ? Omdat een kind meestal emotioneel en niet rationeel reageert.


  Maak melding

 3. Dat hij daar gedoopt is, is een feit. Dat geloof ik meteen.

  Dat hij daar over water gelopen heeft, is een feit. Dat gaat er bij mij nog niet in, of misschien was hij een goochelaar a la David Blaine?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.