Sinterklaasjournaal sluit af met ‘Zwarte Sinterklaas’

43

In de laatste aflevering van het populaire Sinterklaasjournaal was donderdag een Zwarte Piet te zien die volkomen gelijkwaardig was aan de Sint, met een mijter op en een tabberd aan, op een wit paard. De oude Opa Piet reed aan het einde van het kinderprogramma samen weg met de traditionele Sinterklaas, die op een zwart paard zat.

Omroep NTR speelde in het programma al eerder in op de discussie over Zwarte Piet. Zo was te zien dat een blanke piet-in-opleiding door de schoorsteen kwam en zodoende iets zwarter was geworden. Ook maakten de ‘clownpieten’ hun opwachting. Daarnaast waren er ook nog volop traditionele zwarte pieten te zien.

„De meerderheid van de redactie vond het tijd voor verandering”, vertelde presentator Dieuwertje Blok bij De Wereld Draait Door. „Ik vind dat het Sinterklaasjournaal heeft laten zien wat je met creativiteit kunt doen. Het is aan mensen zelf om daar uiteindelijk invulling aan te geven.” (Beeld: NTR)

zwarteklaas


43 REACTIES

 1. 05 dec. 2014

  Srika had een compromis verwacht, dat zou moeten uitmonden tot een Nelson Mandela-dag.

  De traditie van Sinterklaas is nu doorbroken ? Of is dit maar een noodgreep voor een gemaakte vorm van gelijkwaardigheid?

  Doet Srika denken aan het verschijnsel van de jaren 70, vorige eeuw, waarbij werknemers in gemaakte gelijkwaardigheid werden gesteld met hun directeuren (bazen) – de baas werd bijv. aan zijn voornaam genoemd en geen mijnheer meer genoemd – maar de directeur bleef de baas.

  Wat een idiote streek is dit !! Hij wordt geen zwarte sint genoemd, maar die zwarte oude opa piet !

  De geloofwaardigheid kan er alleen inzitten, als volgend jaar alleen en slechts alleen een zwarte sint de hoofdrol krijgt van de sinterklaasviering in Nederland – bijv. de witte sint is ziek – met daarbij de witte pieten die in opleiding zijn.

  Als daadwerkelijk de traditie doorbroken wordt, dan moet volgend jaar die zwarte goede Sint met zijn witte pieten en andere kleurrijke pieten centraal staan.

  De waarheid ligt in de toekomst en is een gemaaktheid.

  Vergeten jullie de gemaaktheid van de minpunten voor Srika niet!!
  Srika


  Maak melding

 2. Wat een idioterie. Nu gaan ze zich in allerlei idiote bochten wringen om het begin van het einde van Zwarte Piet in te luiden. Hier is vast een team van psychologen en psychiaters aan te pas gekomen. Hier zijn weken aan vergaderen, analyseren, onderzoeken, debatteren, aan voorafgegaan. Zelfs de dieptepsychologen zijn er bij gehaald. Nacht- en weekendwerk!

  En dit is er voorlopig uit gekomen, vooral heel langzaam en heel voorzichtig te werk gaan om de zielige hartjes van het NL volk vooral niet te krenken en boos te maken. En als we nu laten zien dat piet en sint gelijk zijn dan zijn ook de zwartjes even stil!
  We willen geen getraumatiseerde papa’s en mama’s want dat zal het land niet goed doen!

  Wat vreselijk voor Zwarte Piet om zo’n langzame, vertraagde, uitermate pijnlijke dood te moeten sterven.
  Onmiddellijke euthanasie was toch veel beter geweest.
  Maar het volk kiest! Langzaam, tergend traag, maar uiterst pijnlijk zal het afscheid zijn!

  Arme zwarte piet, wat doen ze je toch aan?
  Als het aan jou lag was je in één keer gegaan!


  Maak melding

 3. Weg met Sinterklaas en alle pieten. Voor een nieuw feest in op 5 dec voor kinderen, volwassenen en dieren. Met een nieuwe hoofdrolspeler: de Cadeauman!!!


  Maak melding

 4. Een compromis is meestal karig en niemand wordt er echt gelukkig.

  Maar probeer je ook eens in te beelden in de situatie van mensen voor wie het sinterklaas echt niets meer of minder is dan een kinderfeest met fijne herinneringen. Waarvan zwarte piet een onderdeel is zonder daar racistische gedachten bij te hebben of opzettelijk iemand te kwetsen.

  Geef het tijd, in plaats van extreem je eigen zin door te willen drijven. (gebeurt vanuit beide ‘kampen’)
  De extremen aan beide zeiden vallen wat mij betreft onder ‘de zielige hartjes’ om de woorden van Srika te gebruiken.

  Een stap is gezet.


  Maak melding

 5. Ze hebben echt kunkun in hun kop bij het Sinterklaasjournaal. Hoe ga je een blackface promoveren van piet tot sint. Het blijft een fu…… blackface. Dat is gewoon racisme in het kwadraat.

  Dachten die gasten ons zo te paaien en dan gewoon door gaan met blackface racisme. Kom op toch!

  Wat hebben deze mensen niet begrepen? Snappen ze niet dat we tegen het fenomeen blackface zijn.

  Nu hebben ze van die blackface piet een basja gemaakt. Het is gewoon het slavernij verhaal. Als de witte baas er niet was dan werd er een zwarte basja aangesteld.

  Wie blij is dat er nu een zwarte klaas te zien is, moet echt een beetje harder nadenken, want ze hebben je gewoon gefopt. Het is gewoon blackface racisme,


  Maak melding

 6. Geef mij maar gewone witte Sint. Wat zag die zwarte Sint er afschuwelijk uit. Moest bijna braken. Kinderen krijgen juist nachtmerrie van hem.
  Gelukkig gaat Quincy met zijn knechtjes morgen het land uit.
  Komt zwarte Sint nu ook op een zwarte paard? En heeft hij een witte staf? Of toch zwarte?

  Get a live stomme pieten.


  Maak melding

 7. Lees een stukje wat in de krant staat::::

  vr 05 dec 2014
  ’Zwarte Piet nóg zwarter!’

  Terwijl we ons in Nederland al jarenlang druk maken over wel of geen Zwarte Piet en het soebatten over racisme, lachen ze ons op Aruba vierkant uit. Men snapt niets van alle commotie rondom de knecht van Sinterklaas.
  -In Aruba hebben zij hun gezichten nog zwarter gemaakt en dit is gebeurd door zwarten zelfs.


  Maak melding

 8. Hallo mag ik nog even iets zeggen? Het is weliswaar leuk door de heer Quinsy met de neus op de feiten te drukken, maar gelet op de verhoogde ongeoorloofde ongenuanceerde uitlatingen geuit door kwaadaardige mensen vindt ik dat het nu welletjes moet zijn met de heer Quinsy keer op keer door het slijk te halen.

  Ik ben het volkomen met velen eens dat de heer Quinsy sprekend lijkt op zwarte Piet zoals deze wordt voorgesteld door de conservatieve Nederlandse orde, te weten de Katholieke kerk en andere afstammelingen van kolonialisten die deel hebben uitgemaakt van de dreig en haat twitters op het adres van deze goedheilig man Quinsy, onder het wakend oog van hun God, de bewaker van de tien geboden.

  De afschaffing van de slavernij is vroeger bij de kolonialisten niet in goede aarde gevallen, omdat het grootste deel van de slaven niet meer voor hun blanke baas wilde werken. Toen circa 50 jaar na de uitspraak van afschaffing, eindelijk de slavenpopulatie de vrije hand kreeg om zich daadwerkelijk los te rukken van hun Christelijke baas zonder dat hiervoor strafrechtelijke vervolging stond, rees er in Suriname een groep van gedupeerde blanken die Klu Klux Klanachtige inborst had, hun stelling was “de beste manier om een neger te doden is door een neger zelf”, dit zeggende wist deze groep middels kralen, spiegels en voedsel een grote groep domme negers te bewegen tot negatieve acties jegens hun soortgenoten.

  En ditzelfde gedrag is heden ten dage op dit Forum gaande ten opzichte van de heer Quinsy. Dat de voorgenoemde stelling op dit forum en daarbuiten van kracht is, is overduidelijk te lezen aan de reacties van de veelal gekleurde posters die geregeld worden opgehitst door Piet-sympathisanten met een kwade inborst.

  Ik snap de heer Quinsy wel waarom hij fel gekant is tegen de Sint en Zwarte Piet, maar aan de andere kant vindt ik wel dat hij zich op glad ijs begeeft, want wie tegen deze blanke traditie is moet ook de God van de blanken laten varen, want het was de schuld van God en alles geschiedde namens God en de Kerk; lees hiertoe de Bijbel maar een keer helemaal uit. Dus wie zwart is en religieus, aldus de blanke God aanbidt, maar moeite heeft met Zwarte Piet, is nog dommer dan de achtereind van een varken die buitendien nog geboren moet worden, want owee deze afstammeling van degenen, die eeuwen geleden mede door de godsdienst van hun moordenaars op onbarmhartige en wreedaardige wijze werden afgeslacht, haalt schande over zich en zijn in werkelijkheid de verachtelijke verraders van hun voorouders en vervloekt tot bam evenals diegenen die zweren bij God.

  En als er iemand mag beslissen of Zwarte Piet mag bestaan dan ben ik de aangewezen persoon ervoor, want ik ben vrij van koloniale invloeden en ben niet religieus, en mijn stelling luidt; Sinterklaas en Zwarte Piet is een kinderfeest die moet altijd blijven bestaan zodat mensen wereldwijd eraan wordt herinnert hoe verschrikkelijk de slavernij periode is geweest, en door de afschaffing van de slavernij periode symbolisch te vieren en te handhaven in een kinderfeest doet ons aller hart verblijden dat die onmenselijke periode voor altijd tot het verleden is gaan behoren.

  Jonge kinderen zijn feitelijk onschuldige schepsels, ze discrimineren niet en zijn kleurenblind, maar het zijn meestal de ouders en kwaadaardige opvoeders o.a. Kerkgasten etc. die later rascisten van ze maken en dan komen deze kinderen in de leeftijd dat ze zich tot de meest ondankbare wezens ontwikkelen en zich dienovereenkomstig gedragen, precies zoals hun opvoeders ook hebben gedaan.
  django


  Maak melding

 9. @django,

  De creolen hebben deels blank bloed. Dwz dat ze mede beinvloed worden door de sanskaars van hun blanke voorouders. Dus ze worden aan beide kanten getrokken, door zwart en blank. Dat ze sinterklaas en zwarte piet normaal vinden is dus niet abnormaal.

  Daarom is het belangrijk niet in gemengde huwelijken te stappen. Vooral niet voor Hindoes, want dan krijgen je kinderen sanskaar van niet-Hindoe voorouders mee en gaan ze mogelijk het Hindoeisme vernietigen. Vroeger sprak men van Varna Sankar. Arjun was bevreesd voor deze Varna Sankarisme.


  Maak melding

 10. @django, ik zal het negatieve nooit goed keuren, maar als je denkt dat slavernij al opgehouden is vergis je je heel erg. En verandering gaat niet zoals heer Quinsy dat zelfs wilt hebben.

  -Na jaren van de afschaffing van de slavernij heeft Brunswijk b.v nog steeds niets geleerd. Brunswijk doet hetzelfde wat toen gebeurde met de kraaltjes, maar nu met geld en over het gedrag heeft men het over trauma’s van zijn voorouders die hij heeft opgelopen!!

  -Ik had ook gedacht dat het veel beter zou worden in Zimbabwe met een zwarte president die toen vond dat de blanke misbruik maakte van de zwarte bevolking en het land leeg plunderde.
  Helaas doet Mugabe precies hetzelfde en nog veel erger, terwijl onder de blanke het land in de geschiedenis veel beter ging en financieel veel sterker was dan in de regio.
  Men zal zijn gedrag weer spelen op: “dit heb ik geleerd van de blanke”

  =Ik zou zeggen laat het nou eens op gaan houden en naar ons zelfs gaan kijken hoe ver we komen.
  Suriname zou het ook ver schoppen zonder de blanke en wat zie je nu!!!!!!

  -Ik zou aan de heer Quinsy vragen om naar de therapie te gaan en nooit meer een blanke vriendin te zoeken en naar eigen kleur te kijken.

  -Daarom hou ik me ver van al dat gedoe en mensen doe zo negatief in elkaar zitten en steeds vinger naar anderen wijzen.


  Maak melding

 11. Velen verschuilen zich achter een nikszeggende Nick maar vergeten dat hun schrijfsels haast precies vertellen tot welke groep de schrijv(St)er behoort, of zichzelf rekent. Het is beter als jullie met open vizier de reacties neerpennen ipv zich als mietjes te verschuilen achter zogenaamd neutrale nicks.


  Maak melding

 12. ja mensen,,

  na morgen zal niemand meer praten over ,,sinterklaas – pieter-baas,,. gedoe meer..

  dan breekt de hel weer los over,,,,het 8 december moorden proces..,,..

  daarna gaan we samen het hebben over de …. gouden-kerst…

  en pas dan gaan we het hebben over de ..oroe–jari…vestifieteiten..

  en na nieuwjaar,,,,het nieuwe gebeuren voor 25 mei a.s…

  wie zal het worden..


  Maak melding

 13. @Mujrim!

  Het artikel gaat over het Sinterklaasjournaal sluit af met ‘Zwarte Sinterklaas’

  En dan kom je met het verhaal over “creolen” met een deels ‘blank bloed’ in jouw reactie.
  Wat voor een kleur ‘bloedgroep’ heb je?

  En zo te lezen, ben je geen voorstander van een ‘gemengd’ huwelijk!
  Met a.w. mag een Creool, Marron, Afrikaan, Chinees, Javaan of een Blanke, niet met een ‘Dalit’ in het huwelijk treden en kinderen krijgen.

  De Dalits of de Onaanraakbaren vormen een groep mensen in India, onderaan de maatschappelijke ladder. Zij zijn buiten het kastenstelsel gesloten. Dalit is oorspronkelijk een woord uit het Marathi.
  Het gaat om een groep van ruim 260 miljoen mensen, die voornamelijk in India leven en ook in Bangladesh, Nepal, Pakistan en Sri Lanka.

  En tot slot:
  @django zijn reactie is in deze duidelijk geweest.


  Maak melding

 14. Fer E.

  Het lijkt erop dat je zelf een dogla bent.
  Blanke, zwarte of gele Hindoes mogen best trouwen met een Hindoestaanse Hindoe, no problem.
  Maar wanneer een creool of blanke of marron of chinees trouwt met een Hindoe, wie denk je dat z’n gewoonten en gebruiken moet opgeven? ALTIJD de Hindoe. Dus die gemengde huwelijken vernietigen de continuiteit van het Hindoeisme en worden in feite gebruikt als bekering. En ja, daar heb ik zeker wat op tegen! Het hoort niet zo! Laat die anderen maar Hindoe worden in zo’n relatie. Maar dat vertikken ze en de Hindoe partner accepteert dat! Domoren!


  Maak melding

 15. @Mike,

  De moslims en christenen van India hebben die achterlijke kastensysteem overgenomen. Daarom keren steeds meer bekeerde christenen terug naar het Hindoeisme. Voor moslims is het moeilijker want wanneer een moslim wil terugkeren naar het Hindoeisme of net is teruggekeerd, wordt hij door andere fanatieke moslims doodgeschoten.
  De Koran zegt ook eenmaal moslim, altijd moslim, islam of de dood!
  Bovendien zie je in India dat het kastensysteem, m.n. in de steden, langzaam aan kracht begint te verliezen. Hindoes zijn het aan het veranderen. Het gaat tijd kosten, maar het begin is er al.


  Maak melding

 16. Hoeveel hindus zijn er in sme en nl?
  En hoeveel Indiase hindus zijn er wereldwijd?

  Bovendien weet je toch ook tot welke cast de SME hindus gerekend worden door de Indiers.


  Maak melding

 17. Nederlanders zoeken altijd naar compromissen om iets te verlengen, zo ook hun nazaten in Zuid-Afrika.
  Terwijl de Apartheid politiek lang en breed failliet was, de boycot wurgend begon te worden en het geweld om zich heen sloeg, probeerden de Boeren van de Transvaal met alles wat ze hadden om de macht vast te houden om als nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

  Zo is het ook met Zwarte Piet, het figuur en de gedachte is al lang en breed failliet en valt historisch niet te verklaren, noch goed te praten, toch proberen de Boeren uit de Polder de karikatuur in allerlei bochten en wringen te behouden, nu met een zogenoemde zwarte Sinterklaas, triest en zielig!

  Desbetreffende 30 sec. Zwarte Sinterklaas was nooit bedacht als de Anti Zwarte Pieten lobby niet had bestaan.


  Maak melding

 18. Iemand schreef, die zwarte sinterklaas ziet er duivels uit.
  Ligt dat aan de zwarte kleur?. Of komt de inborst duidelijk tot
  uiting door zwarte schmink?.
  Conclusie: Niet de zwarte kleur is een masker maar de witte.
  Denk na !


  Maak melding

 19. 06 dec. 2014

  Ernst of Luim ?

  Henk Molenaar popelt om de eerste officiële oude piet te worden.

  Dat zit gewoon in de meel-(bloem)gekleurde inborst van deze Henk. Met een masker op van zwarte schmink en een versleten pak van de witte Sint, is Henk niet te herkennen. Zeker ook niet voor zijn kinderen in Suriname ! Die komen dan makkelijk op schoot.

  Ja toch, Henk ?
  Srika


  Maak melding

 20. @Abaisa,

  Hou jij je maar lekker bezig met de zwarten. Breek je hoofd niet over Hindoes. Over 30 jaar is 50% van de wereldbevolking Hindoe. Niet door bekering, maar omdat ze zelf de waarde van het Hindoeisme hebben ingezien. Wie weet, misschien zitten jou nakommelingen er ook tussen.


  Maak melding

 21. Mijn nakomelingen zullen nooit de waarde van het castsystem kunnen inzien, en met hen velen.

  Reken je bovendien niet rijk want: De Islam is al enige tijd het snelst groeiende geloof ondanks de negatieve berichtgeving, en over 30 jaar herbergt Afrika de grootste deel en de jongste bevolking van de wereld.


  Maak melding

 22. Abaisa,

  De Afrikanen radicaliseren flink. Of ze worden fanatieke moslims die de oude cultuur van Afrika al behoorlijk vernietigd hebben en dit werk zullen afmaken of ze worden christenen die in leugens van de kerk geloven, maar zichzelf zullen ze niet meer zijn.

  Bovendien gaan zelfs moslims straks walgen van hun moslimbroeders wegens de ongelovelijke wreedheden van de jihadisten. Islam heeft een toekomst .. in de paper shredder.

  Christendom heeft niks substantieels te bieden. Boedhisme wil niet weten of God bestaat.
  Dus alleen Hindoeisme blijft aantrekkelijk voor de wereld, omdat de Vedaant de enige leer is die de mens oproept eerst te onderzoeken en dan pas te geloven of niet. De rest van de godsdiensten legt je geloof op, de Vedaant legt je onderzoek op. Je weet dus waar de moderne mens uiteindelijk voor zal kiezen!


  Maak melding

 23. Ja leuk een zwarte Sint in Suri. Dit is uniek.Waarom moet de Sint blank zijn. Oorsronkelijk komt hij uit Turkije.Dus het maakt niet uit als hij zwart is.


  Maak melding

 24. Molenaar,

  Heb je gisteren weer een waardeloos kkado gekregen die je vandaag bent gaan terugbrengen bij de Hema? Goed dat ze die kassabon goed bewaard hebben.
  Wat was het? Stropdas, sjaal of after shave?


  Maak melding

 25. Abaisa

  Without castsystem there is no hinduism!!

  Alle andere sprookjes ten spijt!!
  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

  Abaisa kun je bewijzen dat het Hinduisme bestaat dankzij het kastenstelsel?
  Je weet niks af van het hinduisme, dus hou liever je grote mond.
  Volgens het hinduisme is iedereen gelijk, het zijn de zogenaamde Indiers die zich tot de elite rekenen, die het kastenstelsel in het leven hebben geroepen. Deze verwaande elite behoort niet tot de oorspronkelijke bewoners van India.
  Ze van elders India binnen gedrongen en hebben dat verfoeilijke kastenstelsel ingevoerd.

  Ben je vergeten hoeveel moorden christenen hebben begaan?
  Volgens jouw redenatie betreffende het hinduisme kan ik zeggen dat het christendom een verderfelijke godsdienst is.


  Maak melding

 26. @Jiyani,

  Abaisa is afgestudeerde in de boskunsten. Hij weet hoe je een poppetje moet snijden uit een stam van de kankantrieboom. Maar hij wil ook eens een keer schaatsen en gooit zich op glad ijs als kenner van het Hindoeisme.
  Als boskunstenaar dacht hij dat als je je insmeert met bossappen, dat een kogel je niet kan raken. Maar die kogel zag achter die boom geen bos.


  Maak melding

 27. Jullie denken zeker dat Afrikaanse SME dom en achterlijk zijn, die tijd is voorbij. Dat zijn we trouwens nooit geweest.

  Ik heb geen zin om over het hinduisme te praten maar probeer ons geen ronamtisch beeld van het hinduisme voor te spiegelen want je weet dat ook jij, Jiyani, en zeker Bakasur tot de parias gerekend worden.

  Probeer mij niet het tegendeel te bewijzen maar ga naar India en vertel het aan de Indiers; ik hoop dat je het nog kan na vertellen. Loop ook aub niet te dichtbij langs bepaalde tempels, maar hou je aan de demarkatie lijn tot waar je van de tempel verwijderd moet zijn zodat je anderen niet “bevuilt”.


  Maak melding

 28. @abaisa,

  Jouw christenbroeders vertellen het al eeuwen aan de Indiers en ze floreren zelfs. Ze hebben de laatste 67 jaar het land geregeerd. Met nep-Hindoes als stromannen onder zich.


  Maak melding

 29. Mujrim
  @Abaisa,
  Hou jij je maar lekker bezig met de zwarten. Breek je hoofd niet over Hindoes. Over 30 jaar is 50% van de wereldbevolking Hindoe. Niet door bekering, maar omdat ze zelf de waarde van het Hindoeisme hebben ingezien. Wie weet, misschien zitten jou nakommelingen er ook tussen.
  )
  )
  Racistische Koelie Hond Mujrim, er is maar 1 super Goddelijke ras en dat zijn de Creolen.
  De koelies vertellen ons dat hun vader de ApenGod is daarom zijn ze flink behaard en worden geboren met een Staart. Net als Mujrim ben ik tegen het mengen van Rassen want de Super Creoolse DNAPool moet onvervuild blijven en door ons te mengen met koelies en andere vervuilen wij onze DNA POOL. Het is niet racistisch om het tezeggen, het is een Feit de koelies en blanken worden geboren met Staart en zijn behaard. op aarde lopen PRIMATEN rond die geboren worden met staart we hebben een naam voor ze DIEREN. Mujrim je hebt het lef om de Goddelijke Creolen Zwarten te noemen wat zijn de Koelies, zijn die soms BLANK. De Creolen zijn de enige ras die verschillende Soorten rassen kunnen produceren van zwart tot Blank! We krijgen kinderen in alle kleuren en het is meerdere malen bewezen, zelf de wetenschap hebben geen antwoord op de super genen van de Goddelijke Creolen. Mujrim zal ik jou geschiedenis les geven de ECHTE KOELIE in INDIA is de Zwarte Koelie net als de Tamils uit Sri Lanka. Toen de Blanken India binnen vielen hebben ze Verraderlijke Mulo’s met de koelie vrouwen gecreëerd en hebben een kasten systeem op gezet om hun mulo’s kinderen de blank achtige koelies te beschermen tegen de echte De ZWARTE KOELIES. MUJRIM je praat zo dapper over de zuiverheid van de hindoes maar er bestaat geen zuivere hindoes jullie DNA pool is vervuild door de Arabieren en blanken en de enige echte Koelie van India zijn de ZWARTEPIETKOELIES derest zijn ONZUIVERE Verraderlijke Mulato ’s. Tot opheden worden de echte koelies de zwarte koelies in India gediscrimineerd en vernederd door de lichte Mulato ‘s koelies. Mujrim je voorouders hebben dezelfde geintje geprobeerd met de Goddelijke Creoolse voorouders maar die lieten de PRIMATEN in hun waarde. De tijden zijn veranderd en de Goddelijke accepteren niks meer van deze PRIMATEN geboren met staart , Als jullie denken dat je dezelfde Geintjes die je met de Goddelijke voorouders hebben uitgehaald kan herhalen met deze Goddelijke generatie dan raad ik al die koelie Primaten aan om hun levensverzekering in orde temaken want die zullen ze spoedig nodig hebben.
  > voor de mulo’s VERRADERS als RUDINHO en JOJO die Keihard komen vertellen dat geen Ras Goddelijk of superieur is mijn vraag ga je keihard vertellen dat geen ras worden geboren worden met staart of zijn flink behaard. Rudinho en JOJO jullie doen waarvoor jullie primaten ouders jullie geschapen hebben en dat is onrust zaaien in de Creoolse gemeenschap maar binnenkort zullen we alle onzuiverheden en VERRADERS in ons midden verwijderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.