Comité vraagt minder geweld op TV

8

PARAMARIBO, 4 dec – Het comité Kindvriendelijke Media Suriname vraagt om minder geweld op de televisie. “Een wet, waarbij een mediabedrijf dat ‘s middags films of overige mediaproducties uitzendt, die ongeschikt zijn voor jonge kinderogen automatisch wordt beboet, is nodig.”

In een brief aan president Desiré Bouterse wordt dan ook om invoering gevraagd van een mediawet voor controle op radio- en televisiestations “Wij als NGO’s en bezorgde burgers zijn bereid mee te helpen met de instelling en handhaving van een stichting mediaraad als uitvoerend orgaan. Hierin kunnen zowel mediabedrijven als overheidsorganen betrokken zijn”, stelt comitévoorzitter Gloria Lie Kwie Sjoe – Wong Swie San.
.
De roep om meer controle speelt allang. In januari 2008 zijn ruim twintigduizend handtekeningen geplaatst onder een petitie om mediaregulering. “Genoeg is genoeg. Wij zijn de huidige situatie meer dan beu. Wij leven in een wereld die in een versneld tempo verandert. Werkeloos toezien is geen optie. Als natie zullen wij onze eigen identiteit moeten bepalen”, aldus Lie Kwie Sjoe – Wong Swie San.


8 REACTIES

 1. Je kan politie beter organiseren en zorgen dat er minder geweld is op straat,en dat men in de avond buiten kan lopen.En wat moet je veranderen aan het gecensureerde tv van Suriname.


  Maak melding

 2. Willen ze zomaar onze oude traditie afschaffen? Het gaat toch om onschuldige voorlichting aan kinderen? Ze zouden een voorbeeld aan de pro Zwarte Piet beweging moeten nemen; ze mogen het geweld op de T.V. geleidelijk aan afschaffen, eerst verbieden we moord en doodslag door middel van pistolen, geweren en bommen, maar laten we moord en doodslag door middel van steekwapens, ophanging en vergif toe, geleidelijk aan schaffen we dat ook af, totdat er geen geweld meer getoond wordt op de T.V.. Op die manier doen we de tere zieltjes van onze kinderen geen geweld aan.


  Maak melding

 3. Geweld. Wat is geweld?
  Voor mij is iemand doodmeppen geen geweld. Voor mij is iemand leren hoe een ander dood te meppen geweld.
  Wat niet geleerd is kan vaak ook niet worden uitgevoerd.
  Wie nooit een pistool in z’n hand heeft gehad, weet ook niet hoe het te bedienen.
  Wie nooit geleerd heeft dat je anderen moet doden om gelukkig te worden, zal ook niemand doden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.