vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFikse loonsverhoging voor Surinaamse rechters

Fikse loonsverhoging voor Surinaamse rechters

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 dec – Rechters mogen rekenen op een fikse loonsverhoging. Dit zegt president Desiré Bouterse. De regering geeft gehoor aan de oude klacht van de rechterlijke macht.

Vanuit het Hof van Justitie worden al jaren bedekt en onbedekt signalen gegeven. Volgens de rechters wordt niet omgekeken naar hun materiële positie. Oud-rechter Robbie Rodriguez is zelfs naar het gerecht gestapt om zijn pensioen beter geregeld te krijgen. Het tij lijkt te keren. “Op korte termijn zal er een aanmerkelijke aanpassing komen van de rechtspositie van de rechterlijke macht”, zei Bouterse bij de beëdiging van tien rechters en plaatsvervangers.

Volgens waarnemend president van het Hof, Iwan Rasoelbaks, is er sprake van ‘scheve’ verhouding tussen de drie machten. Rechters zitten in de nadelige positie dat ze niet kunnen onderhandelen over onder meer hun loon. Van kunnen afdwingen is al helemaal geen sprake. Dat het zo lang duurt is overigens onbegrijpelijk. Regering na regering predikt de ‘onafhankelijkheid’ van de rechterliojke macht. Intussen zit deze financieel en administratief wel in een wurggreep.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Dit is het einde !
  De RECHTERS ZIJN AL OMGEKOCHT !!!
  VERGEET een algemene vrije en geheime verkiezingen, nu gaat het weer gaan om middels VERRAAD de verkiezingen winnen ,zogenaamd winnen !!!
  De RECHTERS doen geen enkel WERK maar bouta trakteert ze met een LOONSVERHOGING, en zo vlak voor 8 DEC!!
  Hadden de rechters hun werk gedaan zou de crimineel bouta al lang in de gevangenis zitten voor de DEC MOORDEN,MOIWANA ,MOORDEN ,TELEFOON COUP EN COUP 1980 !!!!
  WAARDELOZEN ED(Z)ELACHTBAREN !!!!!
  In Suriname zijn de Rechterlijke machten ook TE KOOP !!!!
  Ze ziujn in de UITVERKOOP EN BOUTA HEEFT ZE GEKOCHT !!!!


  Maak melding
 2. @Ray,

  En is het Bouterse’s schuld dat rechters zich laten omkopen? Indien dat het geval is? Rechters zijn misschien wel gieriger dan anderen. Waar opleiding en een vooraanstaande positie niet goed voor is.


  Maak melding
 3. Wat Front heeft nagelaten moet deze regering weer rechttrekken. Maar dan is het weer niet goed! Sommige mensen blijven altijd zwartkijkers en angsthazen.


  Maak melding
 4. Bouserte
  Wat Front heeft nagelaten moet deze regering weer rechttrekken. Maar dan is het weer niet goed! Sommige mensen blijven altijd zwartkijkers en angsthazen.

  Dat wordt in de toekomst vrijspraak voor alle Paarse Criminelen


  Maak melding
 5. Molenaar,

  Je gaat er vanuit dat AL die rechters gewetenloos zijn. Waarom? Zou jij loonsverhoging weigeren? Of zou jij het accepteren en dan je ziel verkopen? Of zou jij het accepteren en gewoon naar eer en geweten werken? Als jij wel het laatste, waarom die rechters dan niet? Voel jij je verheven boven andere mensen? Als Rutte rechters loonverhoging geeft, worden de rechters in NL dan corrupt?


  Maak melding
 6. @Bouserte

  Hallo iedereen in Suriname is bang voor Bouta,zelfs degenen die je moet beschermen zijn bang voor hem!
  Vraag het maar aan de fechters.
  Weten de rechters niet dat bouta terecht moet staan voor dew DEC Moorden?! En ze gaan loonsverhoging ontvangen van zo een bruut aan wiens handen het bloed van vele onscvhuldigen kleeft ?!
  Gaan ze echt loonsverhoging accepteren van een crimineel met Amnestie ?!
  Sjeesje als amnestie een titel is waar je trots op moet zijn zou jij dan ook geen amnestie willen ?
  Hallo het is de angst dat parten spelt bij de rechters. Hun collega’s we
  Zij werden uit hun bed gesleurd en geexecuteerd!!
  Dat weten de rechters ook en uit angst dat hetzelfde met hun zal gebeuren als ze bouta zullen weigeren dus wat doen ze ze gaan eerbied tonen voor deze crimineel !
  Ons land zit heden nog opgescheepd met deze crimineel omdat de rechters BANG zijn hun werk te doen en deze crimineel niet durven te straffen.

  Waardeloze rechters van Suriname !!!!


  Maak melding
 7. @Ray,

  In mijn buurt is een kat die andere katten terroriseert. Toen had een klein poesje er genoeg van en beet de grote terrorkat in de staart. Sindsdien mijdt die terrorkat het kleine poesje. Maar die andere katten krijgen er flink van langs.

  Maar in Suriname zijn er geen kleine poesjes, alleen angsthazen die zich verschuilen achter de grondwet opdat ze zelf niks hoeven te doen. Ze willen niet eens dat kleine poesje zijn! Wie niet waagt, die niet wint!
  Bouterse heeft een les wel goed geleerd. De brutalen hebben de halve wereld. De anderen hebben alleen stro in hun brein.


  Maak melding
 8. @Mujrim
  Klopt wat je zegt.
  Seesjes degenen die ons zouden kunnen bevrijden van bouta zijn de rechters zelf.
  Maar die staan in de rij om loonsverhoging te ontvangen van degene die zij moeten STRAFFEN.!!
  Daarom dat ik geen enkel waardereing kan opbrengen voor de rechters in Suriname.Zij stellen ons teleur en vandaag ook !!


  Maak melding
 9. @Bakra Basi,

  Het lijkt mij een goed idee om die rechters elke dag een mail te sturen met de inhoud van hun eedtekst. Opdat ze het niet vergeten.


  Maak melding
 10. Om geld uit te geven moest je eerst geld hebben.En telkens heeft EL VENE een lege kas aan getroffen.Werden er de hoog nodige uitgaven gedaan.Voor de rest werden er leningen afgelost.
  Deze regering heeft haast gemaakt om de sociale wetten door te drukken.Zelf werden er assemblee leden met loeiende sirene opgehaald om de wetten door te drukken.Niet om het volk te dienen maar met de premie’s een financieele armslag te krijgen.Zo plots verscheen er een begrotings overschot.Dat is de geschatte pensioen premie’s over december.9 december gaat dat in en heeft de regering weer geld.Ook voor de rechters.


  Maak melding
 11. @Simpel,

  Wie teveel gelooft in de grondwet die blijft aan de grond genageld. Onze president heeft dat goed door. Zoals alle slimme politici overal ter wereld.


  Maak melding
 12. Bouserte,

  De grondwet is het fundament van iedere staat.
  Als je je niet meer houdt aan deze wet zijn alle normen zoek.
  Daarom is Suriname een bananenrepubliek, omdat Bouta wanneer het hem past de grondwet opzij zet.
  In een beschaafde democratie is zoiets onmogelijk, maar ja, in Suriname kan alles hebben we de afgelopen jaren gemerkt.


  Maak melding
 13. Presie amnestie desie moordenaar van de volgende advocaten en nooit voor berecht of komen opdagen voor de krijgsraad.

  Mr John Baboeram
  Mr Kenneth Gonsalves
  Mr Eddy Hoost

  8 December 1982.


  Maak melding
 14. @Rudinho,

  Had Arron iets gegeven om Suriname – hij is per slot achter de onafhankelijkheid aangegaan – dan waren we niet in de situatie van vandaag beland.
  Dan was Bouterse gewoon een legerinstructeur geweest en hadden we nooit en coup gehad. Maar de zelfoverschatting van deze mensen van we zullen eens aan die Hollanders laten zien hoe we een land onafhankelijk kunnen maken en kunnen ontwikkelen is funest geweest voor Suriname en voor alle Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES