Bouterse: rechterlijke macht garandeert groei

24

PARAMARIBO, 5 dec – “De rechterlijke macht is een waarborg voor economische groei en ontwikkeling en een garantie voor maatschappelijke stabiliteit.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de beëdiging van leden en plaatsvervangende leden van het Hof van Justitie. Communicatie tussen regering en rechterlijke macht is daarom van groot belang.

“De regering wil de constructieve communicatie met de rechterlijke macht koesteren met inachtneming van de constitutionele bevoegdheden”, zei Bouterse. Hij verwacht een ‘waardige en wezenlijke bijdrage’ aan de rechtsspraak. Die moet onafhankelijk zijn en blijven, net als de rechterlijke macht zelf. Volgens het staatshoofd wordt zwaar ingezet op modernisering en het opheffen van tekorten. Het aantal rechters bedraagt nu negentien.

Gestreefd wordt naar minstens een verdubbeling. Intussen wordt bij het Hof zelf uitgekeken naar een ‘betere waardering’. “We ontkomen er niet aan te stellen dat de rechterlijke macht betere waardering verdient. Maar de scheven verhoudingen tussen de drie staatsmachten dienen te worden weggewerkt. Want die verhoudingen zijn nu bijzonder scheef wat betreft rechtspositie”, zegt mr. Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof.


24 REACTIES

 1. Aldus presie amnestie desie die geen bal respect heeft voor de rechtsstaat. Hij kwam zelf nooit opdagen in Boxtel en hij lult over maatschappelijke stabiliteit terwijl een paar maanden geleden hij kandidaten in de RIO die zijn positie zouden bedreigen uit rancune liet verwijderen uit de opleiding met een kinderachtige smoesje. Als hij echt wilt weten wat rechtsstaat is moet hij maar het proces tegen Dino op de voet volgen. Misschien kan de STVS dat live uitzenden lijkt mij spannender dan WK voetbal. Amnestie desie houdt Suriname al voor bijna 32 jaar in de wurggreep, en in die tijd werd hij van sergeant/sportleraar tot rijkste man van Suriname door smeergelden, stelen en zichzelf land laten toewijzen.

  En desie je mag zelf je weerwoord geven.


  Maak melding

 2. Bouterse heeft weer met zij neus in het witte poeder gezeten.

  De grootste verkrachter van het Surinaamse recht van de afgelopen honderd jaar.


  Maak melding

 3. De grootste idioten in deze wereld zijn de westerse leiders die in alle landen terroristen/criminelen zien,.onder aanvoering van amerikaaa gevolgd door gb,frankrijk,duitsland ezn enz worden moslim landen continu gebombardeerd waarbij er heel veel burger slachtoffers vallen.kijk maar naar de laatste oorlog tussen die joden en de palestijnen.dan hoor ik bijna niemand reageren.het westen lult over corruptie waarom boycotten zij de wk in rusland en quatar niet nee daarvoor hebben ze de ballen niet.waarom doen ze er niets aan om Blatter uit zijn functie te zetten.deze ongelijkheid in de wereld zal er altijd voor zorgen dat er mensen als Bin Laden,Sadam Hoessein,Gaddafi en enz in opstand zullen komen tegen het westen.nu is Poetin een probleem who is next

  odi odi Mundo


  Maak melding

 4. Puur verkiezingsretoriek van deze Bouta. Bij de laatste bijeenkomst met de vaste assembleecommissie van Financiën heeft Rusland meegedeeld dat er een betalingsachterstand is van SRD 183 miljoen aan aannemers en leveranciers.


  Maak melding

 5. Mundo
  wat hebben idiote westerse leiders, WK voetballen, Blatter en Bombardementen op vermeende en echte terroristen maken met de President van Suriname.

  Suriname moet zijn eigen zaken regelen. Het Surinaamse vingertje naar de rest van de wereld is vele malen groter dan dat van die Hollanders.
  Het gaat er om dat de president van Suriname leiding geeft aan een regering die de wette en grondwet van de Republiek Suriname met voeten treed en de DNA belachelijk maakt, de rechtelijke macht buiten spel zet en die dan gaat roepen dat die zelfde rechtelijke macht voor groei zorgt.

  Hoeveel lijntjes heeft die man voor zijn toespraak gesnoven


  Maak melding

 6. Hopelijk krijgt hij heel binnenkort een slechte’trip’en ziet dat zijn trein ontspoord is, dat hij de ambts keten weer dragen moet en dat de sjerp voor Ingrid is.


  Maak melding

 7. De president heeft de criticasters een toontje lager laten zingen. Hij heeft duidelijk gemaakt dat de internationale gemeenschap meer gaat investeren in Suriname omdat de rechterlijke macht nu sterker wordt en rechtspraak in Suriname beter wordt.


  Maak melding

 8. Volgens de leer van de trias politica houdt een president zich verre van de rechterlijke macht.
  Uitvoerende macht (de regering), wetgevende macht ( de Assemblee) en de rechtsprekende macht zijn in een democratie volstrekt gescheiden van elkaar.
  Niet in Suriname, want deze regering bemoeit zich met van alles en nog wat op het gebied van de jurisdictie.
  In de opleiding voor rechter wordt geintervenieerd en de positie van de Krijgsraad wordt beinvloed om maar een paar voorbeelden te noemen, die dit jaar hebben gespeeld.
  Niets wat Bouta ook maar enigszins kan schaden op het terrein van de rechtspraak heeft een schijn van kans.
  Deze man is een schande voor een land, dat zich een democratie noemt.


  Maak melding

 9. Heeft dit volk nou nog steeds niet door dat ze met een krankzinnege spychopaat te maken hebben.al zijn uitspraken en beloftes brerusten op drijfzand.


  Maak melding

 10. in sme heb je mensen die boven en onder de grondwet leven..

  en niet volgens de grondwet.

  de wet geld niet voor iedereen

  je mag / moet ook legaal stelen zonder gepakt te worden..

  dat is sme..


  Maak melding

 11. @Rudinho,

  Jij ook elk keer met je triootje politi kka’s.
  De enige machthebber is de man die de mannen met het geweer bestuurt. Deze man is uitvoerend, wetgevend en controlerend en bepalend en bestraffend en corrumperend en meedogenloos.
  Het zal de Goden worst wezen hoe deze man aan de macht is gekomen.
  In de VS noemen ze deze machthebber de bevelhebber van de strijdkrachten. In andere landen ook. Altijd is deze man gekoppeld aan de strijdkrachten, nooit aan de intellectuele krachten of aan de humanistische krachten. You see?


  Maak melding

 12. Jhagjhinder,

  Wat bedoel je nu precies te zeggen met je posting.
  Ik vertel iets, dat in bijna alle beschaafde westerse landen de normaalste zaak van de wereld is.
  Ook Suriname was eens een beschaafd land.
  Het zal de goden misschien een worst zijn, hoe Bouta aan de macht is gekomen, maar voor goden koop ik helemaal niets.
  Dat is misschien jouw afdeling.
  Ik word helemaal dizzy van al die goden, die voorbij komen.
  Belangrijkste is, dat deze man niet terugkomt als president en wel om een aantal redenen, die ik hier niet meer zal noemen, want die zijn genoegzaam bekend.


  Maak melding

 13. Stabiliteit komt wanneer Amnestie-presi inziet dat hij een
  GEWONE burger is die gadagvaard is voor de Krijgsraad
  te verschiijnen in een zaak van MASSAMOORD !

  Dan komen groei en bloei van de Rechterlijke Macht terug !

  Daarna kan Sranan door maatschappelijke stabiliteit als land
  weer gaan groeien en bloeien !

  Zolang de NDP de Rechterlijke Macht blijft destabiliseren,
  oa NEP/amnestiewet, komt er geen vooruitgang !

  Start met terugbrengen van een goede onafhankelijke
  beveiliging van de Rechterlijke Macht.

  Zorg voor een onafhankelijk bij wet vastgesteld budget voor
  de Rechterlijke Macht, waarbij ook rekening is gehouden
  met een goed en wettelijk geregelde rechtspositieregeling.

  Trek de Nep-amnestiewet in, voltooi de massamoord-
  processen en voer de opgelegde straffen uit !

  PS : Desi blijkt nog niets geleerd te hebben van de blunders
  van hem en zijn veiligheidsdiensten , waardoor zoon DINO
  voor ongeveer dertig jaar moet zweten in USA-jail !

  Door dit zelfde Prasi-Oso-beleid is er NOG STEEDS geen strafrechterlijk onderzoek tegen DINO B, naar de misdrijven
  die hij op Sranan grondgebied heeft gepleegd, waaronder ook misdrijven gericht tegen veiligheid van de staat Sranan !

  Dus Desi, tan pi !


  Maak melding

 14. @Rudinho,

  Wat ik bedoel te zeggen is heel simpel. Je moet maar hopen en bidden, en in elke democratie is dat zo, dat een militaire kopstuk het niet op z’n heupen krijgt en de regering afzet. Ook in Nederland is het heel wel mogelijk. Hoewel sommigen denken van niet.
  Maar het grootste gevaar in democratische landen is dat de inlichtingendiensten – in deze tijd de meest invloedrijke instanties – hun boekjes te buite gaan. Af en toe zie je het gebeuren. Dan is er even rep en roer en gaat men weer over tot de orde van de dag. En is er weer een aanslagje gepleegd onde het mom van veiligheid op de rechten van de burgers.
  Ook een democratie biedt geen enkele garantie dat iedereen zich trouw in letter en geest aan de grondwet zal houden. Trias politicas of niet.


  Maak melding

 15. stel je voor,,dat de o. a.s met een open brief komt in januari / februari dat alle n d p poppenkast leden in Amerika verhoort moeten worden t.a.v. de amnestie-wet,,hoeveel zullen zich dan aanmelden in Amerika op kosten van de o.a.s.,met het risico dat je al daar voor langer verblijf komt te zitten..

  aan de andere kant is het ook goed,dan kunnen ze daar een partijtje voetballen met neef dino..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.