Eddy Assan krijgt JawaVibes award i.v.m. 40-jarig jubileum

6

De Surinaams-Javaanse zanger Eddy Assan is afgelopen zaterdag gehuldigd in Reeuwijk. De zeer populaire Assan kreeg van de organisatie JawaVibes een award uitgereikt in verband met zijn 40-jarige muzikale carrière. Niemand minder dan zangeres Silvy Singoredjo reikte de prijs uit aan de 60-jarige levende legende.

“Het is voor mij en Winston Soekimo een grote eer een JawaVibes award te mogen overhandigen aan the one and only Eddy Assan ten ere van zijn 40 jarige jubileum. Wij van JawaVibes zijn hem niet vergeten” aldus zanger Stanlee Rabidin op zijn Facebook pagina.

Eddy Assan is een graag geziene gast in de muziekwereld en enorm populair bij vooral Javaanse Surinamers. Zijn eerste hit in Suriname scoorde hij met ‘Mi wan ai karu’. Daarna volgde ‘Sting fu lobi’ , ‘No Bemoei’ en ‘Un Eigie’, een duet met Silvy Singoredjo. In 1978 kwam hij vanuit Suriname naar Nederland om zijn carrière verder vorm te geven.

6 REACTIES

 1. Proficiat Eddy Assan met je 40 jarige jubileum. Geniet van je Award. Je hebt het verdiend.
  Aan Winston en Stanlee zou ik zeggen: Het is een goed gebaar om Eddy te eren met een Award. Zet het goede werk voort. Succes.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Eddy mijn hartelijke felicitaties !!!
  De nummers ” Astria ” en ” Lémbe Lémbe ” zijn voor mij echte TOPPERS !!!

  Yu beng kir’ mi nanga deng poku ini a Disco Amigo Family Show via STVS.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.