dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWat gebeurde er werkelijk bij de intocht in Gouda?

Wat gebeurde er werkelijk bij de intocht in Gouda? [VIDEO]

-

Does Travel - naar Suriname

[Verslag van www.voorbeeldallochtoon.nl] – Afgelopen zaterdag vond de Sinterklaas intocht plaats in Gouda. Zoals u mee hebt gekregen, is het niet helemaal vlekkeloos verlopen. U hebt in de mediaberichtgeving, verklaringen van de politie en een toespraak van de burgemeester van Gouda het een en ander toebedeeld gekregen. Maar is alles wat u voorgeschoteld hebt gekregen wel waar?

Onze verslaggever Kevin P. Roberson was die dag aanwezig om verslag te doen en is getuige geweest van de gebeurtenis. Wij kunnen u mededelen dat u bent voorgelogen door de politie en de burgemeester en onze media concullega´s hebben dat klakkeloos overgenomen en zelfs bijgedragen om u voor te liegen. Ook kunnen we u mededelen dat etnische profileren door de politie en zinloos geweld door de politie jegens allochtonen niet enkel in Schilderswijk voor komt, maar ook in Gouda.

In het videoverslag hieronder ziet u hoe mensen met een kleurtje door de politie gewoon op straat worden aangesproken voor “controle”, al voordat mensen op plaats van bestemming zijn en het hele festijn gaande is. Wie een kleurtje heeft, mag volgens de politie niet naar de Sinterklaas intocht, deze is enkel voor witte autochtone Nederlanders. De bruin gekleurde allochtonen worden zonder pardon staande gehouden door de politie. Was het niet een feest voor iedereen?

Volgens mediaberichtgeving zou er een opstootje zijn geweest tussen pro-Zwarte Pieters en anti-Zwarte Pieters, echter is dit niet geheel waar. De anti-Zwarte Pieters zijn met duidelijke afspraken onderling naar de intocht gegaan, namelijk: geweldloos en geluidloos aanwezig zijn bij de intocht. Enkele neonazi´s die aanwezig waren, begonnen de anti-Zwarte Pieters te belagen en deze groep werd in bescherming genomen door de politie. De media vertelde u iets anders. Ook een autochtone vrouw die zich had aangesloten bij de anti-Zwarte Pieters werd uit de groep verwijderd en niet gearresteerd. De missie van de politie? Aanval op gekleurde allochtonen.

Dat is ook te horen in de video. U ziet de groep in stilte staan tussen de menigte en vervolgens hoort u een agent zeggen “Actie, nu” en ze sluiten alle donkere allochtonen in. De burgemeester zei in zijn verklaring later dat de er aanleidingen waren om hardhandig op te treden. In de beelden die wij hebben, is te zien dat door de anti-Zwarte Pieters geen onrust wordt veroorzaakt en dat ze ook geen weerstand bieden en niet agressief doen wanneer ze zonder aanleiding omsingeld worden door de politie. De politie begint wel op hen in te beuken. Een van de demonstranten werd zelfs half uitgekleed, zwaar mishandeld en afgevoerd als een zwaar crimineel. Een buitengewoon agressief en beestachtig optreden van de politie. De hele verklaring van de burgemeester achteraf was dus lulkoek en een gescripte leugen om de agressie en etnisch profilering door de politie te rechtvaardigen.

De aanleiding waar de burgemeester het heel vaag over had, blijkt dus de huidskleur van mensen te zijn.

Bron: www.voorbeeldallochtoon.nl
Verslaggever: Kevin P. Roberson

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

91 REACTIES
 1. -In en in triest voor de kleintjes die hiermee niets te maken hebben.

  -Allereerst weten de tegenstanders die in Nederland wonen dat je niet zomaar en zonder toestemming kan gaan demonstreren.
  Zodra bepaalde leuzen op je shirt staan geschreven en bepaalde foto’s erop zijn gedrukt die echt provocerend kunnen zijn en je een team gaat vormen ben je al verkeerd bezig.

  -Ik heb gezien dat zowel zwarten als blanken zijn opgepakt.

  -Ik zou zeggen probeer dit probleem op een professioneel manier op te lossen anders bereik je niets. Wat gebeurt er na 5 december dan? voelt men zich dan niet meer gediscrimineerd?

  -Dit gaat precies het geval van 01 juli worden. Op 01 juli praat een ieder over schadevergoeding en na deze datum hoor je helemaal niets meer over. Ook niet in de krant kun je wat van lezen.


  Maak melding
 2. Neonazi’s en rechts-extremisten verzieken intocht Sinterklaas Gouda op (15-11-2014)

  De landelijke Sinterklaas intocht in Gouda (15-11-2014) is verziekt door een twintigtal neonazi’s en rechtsextremisten die, tijdens de speech van Sinterklaas op het bordes van het gemeente huis, de confrontatie aangingen met een groep anti zwarte piet demonstranten die op dat moment een stil protest hielden.

  https://www.indymedia.nl/node/25488
  En denk je dat De Telegraaf, PowNews en de rest van BV. Nederland dit naar buiten zullen brengen?

  En over Jan Schenkman gesproken: Het was gewoon een Amsterdammer met een vreemde gedachtegang.
  De door Jan Schenkman met opzet gecreëerde karikatuur van “Zwarte Piet”.
  Geboren op 01-10-1806 te Amsterdam/Ned.
  Overleden op 04-05-1863 te Amsterdam/Ned.
  Dus 2 maanden voor de afschaffing van de Slavernij op 01-07-1863 in Suriname.

  Hij kon het niet verkroppen dat de Slavernij zou worden afgeschaft in Suriname.
  Want zijn familieleden en omgeving in Amsterdam, waren ook betrokken bij de Slavernij.
  Maar als leraar heeft hij dat nimmer verteld aan de kinderen met zijn gecreëerde karikatuur van een “Zwarte Piet” verhaal.


  Maak melding
 3. Dat gaat eens een keertje heel SLECHT aflopen tijdens een intocht.
  Mocht het zijn dat MAROKKAANSE RELSCHOPPEERS het nodig achten om zich met de zaak te gaan bemoeien en met stenen gaan gooien naar de politie puur uit VERVELING of om te PROVOCEREN, dan is het HEK VAN DE DAM !!!

  Franse ” BANLIEUE ” taferelen zullen dan het gevolg zijn en weinig tot GÉÉN SPRAKE van een intocht vrees ik.
  De Surinaamse Anti- Zwarte Pieters kunnen plotsklaps ” STEUN ” krijgen uit ONVERWACHTE hoek.
  De politie staat dan in haar ” HEMPIE ” !

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 4. WIE in Nederland had bijvoorbeeld nou gedacht dat Karst Tates op 30 april 2009, een ZONNIGE Koninginnedag, een MOORDAANSLAG in zijn achterhoofd had en daarmede 8 personen inclusief zijn persoon de EEUWIGE Jacht velden mochten bezoeken ??????????????????????

  Dus bij een intocht van de SINT bestaat tegenwoordig een zekere dreiging. Hoop niet dat het zover komt.

  Sov Gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 5. Willens en wetens zijn de demonstranten niet naar de hun toegewezen plek gegaan maat hebben zich tussen het andere publiek gemengd, dan kun je wat verwachten, een bijzonder eenzijdig verslag


  Maak melding
 6. @Hugo CHAVÉZ!
  Dus bij een intocht van de SINT bestaat tegenwoordig een zekere dreiging. Hoop niet dat het zover komt.

  Als mens hoop ik niet dat het zover komt.
  Maar er zijn altijd van die idioten aanwezig in deze samenleving.
  Zie de fotobeelden van de Neonazi’s en rechts-extremisten uit mijn vorige reactie.

  Maar tot slot kan ik jullie dit niet onthouden.
  Het is tevens een heel goed artikel n.a.v.:
  Leroy Fer een Zwarte Piet noemen?
  Dan ben je expliciet racistisch.

  nrc.next (woensdag 19-11-2014)

  Catarina Dutilh Novaes is universitair hoofddocent bij de afdeling Theoretische Filosofie van de Faculteit Wijsbegeerte in Groningen en schrijft over drie verschillende types racisme en waarom met name die derde variant verontrustend is.
  Leroy Fer een Zwarte Piet noemen? Dan ben je expliciet racistisch

  Racisme: Een selfie van voetballer Leroy Fer en acht medespelers leidde tot racistische reacties op sociale media. Waarom is het racistisch om een donker iemand ‘Zwarte Piet’ te noemen? En wat is racisme eigenlijk? Filosoof Catarina Dutilh Novaes geeft drie definities.

  Het debat rond de Zwarte Pietendiscussie bereikte dit weekend een hoogtepunt. Bij de intocht werden afgelopen zaterdag negentig demonstranten gearresteerd, want ondanks Kaaspiet en Stroopwafelpiet zijn critici nog lang niet blij met het resultaat.

  Maar ook voordat de goedheiligman voet aan wal had gezet, woedde de discussie. Zo ontstond er ophef nadat voetballer Leroy Fer vrijdag een foto met acht donkere teamgenoten op Twitter en Instagram plaatste.
  De foto werd veel gedeeld op sociale media en leidde tot een stroom aan reacties, waaronder enkele racistische: de spelers werden vergeleken met Zwarte Pieten, slaven en apen. ‘Losgebroken van de ketenen en dan krijg je dit’, schreef iemand. En: ‘Moeten jullie niet in Gouda zijn?’

  Hoewel de KNVB na overleg met de spelersgroep besloot geen aangifte te doen, bekijkt het Openbaar Ministerie nu of de uitlatingen strafbaar zijn.

  Verdedigers van de Zwarte Pieten-traditie zeggen vaak dat er geen misverstand over moet bestaan dat ze tegen racisme zijn. Dat is opmerkelijk: wat ze hier bedoelen met ‘racisme’ moet dan duidelijk verschillen van wat de Pieten-critici bedoelen als ze de traditie als racistisch beschrijven. Zoals wel vaker het geval is, lijkt het alsof de betrokkenen in het debat langs elkaar heen praten, omdat er meerdere betekenissen van ‘racisme’ worden gebruikt.

  Nu zijn conceptuele analyse en de precisering van taalvaardigheden precies datgene waar wij als filosofen ons voor op de borst kloppen.
  Daarom zal ik proberen een onderscheid aan te brengen tussen enkele verschillende betekenissen van ‘racisme’ die aan het debat ten grondslag liggen, in de hoop dat dit verduidelijking kan brengen en zo kan bijdragen aan vooruitgang van het debat.

  1 Historisch racisme
  Een van de punten die in het debat over Zwarte Piet naar voren komt, is de historische oorsprong van de traditie. Sommige voorstanders betogen dat de traditie niet racistisch is, omdat deze is terug te voeren op middeleeuwse legenden waarin een ‘zwarte duivel’ St. Nicolaas begeleidt.

  De iconische afbeelding van Zwarte Piet die nu gebruikt wordt, dateert echter uit de negentiende eeuw en verwijst duidelijk naar het uiterlijk en de kleding van de zwarte knechten uit die periode.
  Hoewel de ‘knecht’ in kwestie strikt genomen misschien geen slaaf is, is het duidelijk dat de wortels van de ‘zwarte knechtentraditie’ in de praktijken van slavernij liggen, al was het maar omdat de vrijgelaten slaven vaak nergens heen konden en daarom bij hun voormalige meesters bleven werken.
  Hieruit kunnen we concluderen dat er een overduidelijk historisch racistische component aan de traditie zit.

  2 Expliciet racisme
  Dan is er expliciet racisme: dit komt overeen met de sterke, Klu Klux Klan-achtige betekenis van racisme, waarin een bepaald ‘ras’ gezien wordt als inherent inferieur ten opzichte van een ander ras.
  Deze betekenis wordt onderschreven door de Amerikaanse filosofieprofessor Lawrence Blum, auteur van het boek I’m not a racist but…Hij stelt dat er twee basisvormen van racisme zijn: ‘afkeerracisme’ (antipathy racism) en ‘denigrerend racisme’ (inferiorizing racism), waarbij sprake is van fanatisme, vijandigheid en haat tegenover een andere groep op basis van vermeende erfelijke fysieke eigenschappen.
  De reacties op de selfie van de voetbalspelers zijn hier een goed voorbeeld van: volgens sommigen geven de niet-blanke spelers geen mooi beeld van ‘ons land’.
  Het lijkt erop dat dit de betekenis is die sommige verdedigers van de Zwarte Piet-traditie bedoelen wanneer ze aanstoot nemen aan wat zij zien als persoonlijke beschuldigingen van racisme. Hierop antwoorden ze dat Zwarte Piet wordt afgeschilderd als een zeer aangenaam figuur dat wordt aanbeden door kinderen van alle leeftijden – Zwarte Piet deelt immers snoepgoed en cadeautjes uit.
  Hoe kan dat nu racistisch zijn?

  Een andere redenering die hierbij in de buurt komt is: „Ik ben geen racist, in ieder geval niet van de Klu Klux Klan-soort. Ik geniet van Zwarte Piet, daarom is Zwarte Piet niet racistisch.”
  Hoewel sommige aanhangers van de traditie wel degelijk racistisch kunnen zijn in deze sterke betekenis, ben ik ervan overtuigd dat de meerderheid dit niet is.
  In welke zin kan de traditie dan wel racistisch zijn, en in welke zin kan hij negatieve gevolgen hebben voor de (vermeend) aangevallen groep?
  Dit brengt me op de derde en laatste betekenis van racisme die ik hier wil bespreken.

  3 Impliciet racisme
  Wie enig verstand heeft van psychologie is waarschijnlijk bekend met het concept van ‘impliciete bias’. Dit komt voor wanneer iemand stereotypen op bewust niveau verwerpt, maar onbewust wel negatieve associaties heeft met bepaalde groepen mensen, zoals zwarten, vrouwen, homoseksuelen enzovoort.
  Onderzoek toont aan dat we allemaal vatbaar zijn voor dergelijke vooroordelen.
  Uit recente experimenten blijkt bijvoorbeeld overduidelijk dat bepaalde gender- of raciale associaties ertoe kunnen leiden dat twee identieke cv’s significant anders worden beoordeeld.
  In dit opzicht is iedereen een racist.
  De mens is extreem vatbaar voor het ontwikkelen van associaties die een effect hebben op hoe we over andere mensen oordelen.
  Het is dus belangrijk om de effecten hiervan te matigen. Hoe? Simpel. Impliciete biases worden gevormd en versterkt door blootstelling aan stereotypen, maar ook weer gematigd door blootstelling aan individuen van een bepaalde groep die níét aan het stereotype voldoen.
  Zwarte Piet is zo’n stereotype, net als bijvoorbeeld de personages uit de literaire klassieker De hut van Oom Tom – donkere slaven en blanke plantagebezitters – stereotypen zijn.

  Zwarte Piet vertegenwoordigt het stereotype van hoe een knecht eruitzag in de negentiende eeuw.
  Tot niet zo lang geleden werd hij uitgebeeld als een ietwat dom persoon met een grappig accent – meestal het accent dat wordt geassocieerd met Suriname.
  Dit is dus een zeer saillant beeld van een zwart persoon waar Nederlandse kinderen aan worden blootgesteld vanaf een zeer jonge leeftijd: de niet zo slimme, maar toch zeer sympathieke knecht van Sinterklaas.
  Het zal duidelijk zijn dat de associatie tussen zwart zijn en de speelse, niet zo slimme knecht niet snel zal leiden tot het leggen van de verbinding tussen zwarte mensen en het zijn van een kundige professional.
  De vraag is wat voor effecten dit zal hebben wanneer deze kinderen opgroeien en terechtkomen in machtsposities waar zij bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het aannemen van werknemers.
  Het is goed mogelijk dat deze associaties die op vroege leeftijd worden gelegd, het beeld van zwarte mensen voor de rest van het leven negatief zullen beïnvloeden.
  Misschien niet expliciet, maar dan toch wel impliciet.
  Dit is het negatief effect van de traditie dat mij het meeste zorgen baart: deze associaties worden op zeer jonge leeftijd gelegd, waardoor ze diep verankerd raken in het denken.
  In andere woorden, de Zwarte Piet-traditie beklemtoont het impliciete racisme waar we allemaal toch al vatbaar voor zijn, en is daarom zeer problematisch.
  Dat sommige mensen niet blij zijn met het feit dat het Nederlandse elftal veel donkere spelers telt, laat in ieder geval duidelijk zien dat racisme wél bestaat in ons land.

  En wat zegt de wet?
  Discriminatie op grond van ras is in Nederland bij wet verboden. In artikel 1 van de Grondwet staat dat iedereen in Nederland recht heeft op een gelijke behandeling.
  Aanzetten tot haat of discriminatie is ook strafbaar.

  Behalve de Grondwet zijn er verschillende andere wetten die discriminatie verbieden, zoals de Algemene wet gelijke behandeling. Omdat het soms lastig te bepalen is of iemand wordt gediscrimineerd, heeft het Openbaar Ministerie een Landelijk Expertise Centrum Discriminatie opgezet.
  Hier kunnen officieren van justitie advies vragen.

  Dit artikel is verschenen in de nrc.next van woensdag 19 november 2014 op pagina 14 & 15

  Het artikel is wel lang als bijdrage voor een (reactie) maar wel belangrijk en leerzaam.


  Maak melding
 7. Blablablabla enz., zelfs dwazen spreken wijze woorden, en ondertussen gebeurd er toch geen zak mee, gewoon gelul uit de ruimte m.b.t. “impliciet en expliciet.”
  django


  Maak melding
 8. Dit noemen ze hier in den haag en nederland democratie.daarom is het goed dat Poetin heel europa bij de ballen heeft gegrepen.hij zorgt ervoor dat ze niet over ons heen kunnen lopen en ze SCHIJTEN in hun broek.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 9. ik vind dit gebeuren schokkend, namelijk is het politieoptreden volkomen voorbereid en niet te rechtvaardigen.

  zoveel geweld voor een geweldloze demonstratie! of is dit oefenen voor wanneer de echte terroristen komen?!


  Maak melding
 10. Iedereen weet dat de politie in Nederland, Europa, het hele Westen heel veel racisten bevat. In feite stimuleert die politie’s ook de aanname van racisten. Er is een code dat 10% van het personeel duidelijk racistisch MOET zijn, om zo de blanke superioriteit in stand te houden.
  Tuurlijk zal dit ontkend worden. Zoals altijd. Mar het is daarom niet minder waar!
  Waarom zijn in de (voor 80%) zwarte wijken bijna alle politiemensen blank? Waarom zijn in de gegoede blanke wijken e bijna geen gekleurde politiemensen?


  Maak melding
 11. @ FER.E

  de lengte van het artikel als reactie speelt bij mij geen rol. De inhoud ervan namelijk de verschillende betekenissen van racisme vind ik echt BOEIEND en vooral LEERZAAM.

  Wie zijn of haar kop in het zand blijft steken wat betreft dit onderwerp die gaat zijn/haar gang maar.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ !


  Maak melding
 12. M.

  “Er is een code dat 10% van het personeel duidelijk racistisch MOET zijn, om zo de blanke superioriteit in stand te houden”

  Hoe ziek in je geest moet je zijn om dit te denken….


  Maak melding
 13. Henk Molenaar,

  Ontken de werkelijkheid maar!
  De werkelijkheid is erger dan welke fictie dan ook!!

  Niet alleen is er een code voor een minimum % hardliners (racisten), ook is er een code voor een maximum % allochtonen in de politie en in bepaalde posities.

  Je kunt dit opnieuw ontkennen en ziekelijk noemen, het geeft alleen maar aan dat je niet weet hoe veiligheidsdiensten denken.


  Maak melding
 14. Ware liefde is niet te koop. Je krijgt het of je geeft het.
  Jezelf hartgrondig liefhebben is het scheppen van een positieve basis van bestaan. Alles is een schepping. Ook de zwarte Piet is vanuit een eeuwenlange negatieve situatie (slavernij) geschapen.

  Een kunu die in de harten en gedachten een plek heeft en
  voortleeft is niet gemakkelijk uit te drijven.


  Maak melding
 15. Er zijn mensen die hier al eerder hebben vermeld dat het NOS-journaal een staatsgecontroleerde instituut is die nooit het hele verhaal laat zien. Zo dus in dit geval ook niet.

  Ik vertrouw het NOS-journaal niet. Zelfs hun weerbericht vertrouw ik niet. Er lopen veels te veel super ambitieuze ‘journalisten’ en redacteuren rond bij de NOS. Kijkcijfers en scoren is dan belangrijker dan objectiviteit. Kijk eens naar hun ogen. De scorings- (en parings)drift straalt er vanaf. De eerlijkheid en waarheid telt minder.
  Kijk ook naar Studio Sport. Allemaal van die jongens die alleen willen scoren en met de meest fantastische marketingzinnen het programma openen. En enthousiast doen!!
  Een klote sport als schaatsen de hele dag promoten en na 8 uur nog steeds enthousiast doen. Volstrekt oingeloofwaardig!

  Dan nog iets. Indien in Nederland een toernooi wordt georganiseerd, bv een hockey-toernooi, dan zie je alleen de wedstrijden van Nederland. Je zou verwachten dat men dan ook de moeite neemt om de kijker te informeren hoe en wat de andere terams gedaan hebben, beelden laten zien, maar nee. Niks van te zien. Alleen oranje. Zo eenzijdig en het doel van informatie voorbijstrevend.
  NOS is brainwashing (in mijn ogen)!


  Maak melding
 16. Henk Molenaar heeft zowat 8 reacties nodig om het racisme van zijn broeders goed te praten.

  Het is mij bekend dat racisten heel vaak een partner hebben van de andere kant om hum racisme te verbergen voor de buitenwereld en om het tegelijkertijd te botvieren op de partner.


  Maak melding
 17. @Phalaane, ik hoop dat jij het hele verhaal kent en de waarheid op papier zet.

  -Weet je wat ik mij afvraagt:::als de zwarte piet in Nederland veranderd en alles weer rustig is geworden, hoe zit het dan in de andere landen waar het gewoon doorgaat?
  Op de Antillen wordt het gewoon gevierd en de zwarte piet daar is gewoon ook een afro persoon.
  Waar eindigt dit dan.

  -Als men dit soort zaken wilt veranderen waar ook in anderen landen het feest wordt gevierd, dan zal men het internationaal moeten aanpakken. In Afrika is de piet wit.


  Maak melding
 18. @Ira,

  Geef mij 1% van het budget van de NOS en ik zet het verhaal op papier en in audio-video! Ik weet zeker dat heel wat mensen heel wat hebben gefilmd met hun i-pods e.d. en dat er dus heel veel beeldmateriaal voorhanden is. Zolang men het maar zoekt.

  Het protest wordt door de anit-Zwarte Pieten van Nederland gevoerd en andere landen doen er op dit moment niet toe. Zij moeten dan maar hulp vragen aan de actievoerders hier indien ze het in hun landen ook willen veranderen.

  Indien de NOS iets laat zien, denk dan altijd aan het tegenovergestelde! De NOS laat vaak alleen fragmenten en flarden zien van gebeurtenissen. Heel vaak ook buiten de context om. Denk niet dat er alleen maar specialisten daar rondlopen! Ze veranderen bv hun buitenlandse correspondenten om de haverklap. Terwijl de ziel van een land kennen vaak een halve leven wonen daar vereist.

  Bovendien hebben ze vaak van die politie- en militaire woordvoerders als gast van wie je al aan hun gezichts- en ooguitdrukkingen kunt zien dat ze liegen en getraind zijn in liegen. Zoals woordvoerders inderdaad getraind zijn in the Art of Lieing.
  Kortom: media zijn corrupt. De NOS probeert een middenweg te vinden tussen de Telegraaf en de Volkskrant ipv de Waarheid te vinden. Dat met belastinggeld. Triest gewoon!


  Maak melding
 19. zijn jullie er nu pas achter gekomen dat de NOS omroep
  alleen uitzent wat de staat haar beveelt
  immers het is een gecontroleerde instutuut

  niks mag buiten hun om vertelt worden op het nieuws
  dat is al meer dan 40 jaren dat ik het zie
  kijk voortaan naar belgisch nieuws
  iets meer tolerantie maar het zelfde schuitje allemaal

  dat suriname op 25 november 1975 onafhankelijk is geworden werd met geen woord over gezged op het nieuws vorig jaar
  wat een mentaliteit van nederland
  immers bij hollander draait alles alleen maar om geld

  EEN VOS VERLIEST WEL ZIJN HAREN MAAR NIET ZIJN STRKEN HE HOLLANDER
  BLIJF LACHEN OKE
  ALTIJD GOED


  Maak melding
 20. @Phalane en @Vaderlander,

  Helemaal eens met jullie.
  De VVD heeft behoorlijke druk uitgeoefend op de NOS omdat die zgn te links zou zijn. Terwijl de NOS altijd een beetje rechts is geweest. Maar nu zijn ze helemaal doorgeschoten en nog rechtser geworden.

  Je ziet ook heel vaak dat ze VVD-politici en PVV-politici veel softer aanpakken dan bvb SP-politici of PvdA-mensen.
  Bij topics betreffende misdaad laten ze bijna altijd een allochtoon in beeld zien en autochtonen worden veel softer geinterviewd terwijl allochtonen haast tegen het onbeschofte en generende aan worden aangepakt (ipv geintervieuwd). Voor brutale moslims echter tonen ze wel enig respect, of is het vrees?

  Heel vaak vermelden ze ook niet het nieuws op internet dat een andere kant van een zaak belicht of waar nieuwe informatie op staat, waarschijnlijk uit concurrentieoverwegingen.

  Dus voor mijn opinievorming en een eerlijke beeld van een topic zie ik de NOS slechts als een van de info leveraars. Want zo is het wel. Ze hebben niet alle feiten kant en klaar op een rijtje en als staatsgefinancierde omroep moeten ze wel de mening en opinie van de staat verkondigen, immers daar halen ze veel van hun info vandaan.
  Dat de staat regelmatig de boel naait (bewust of onbewust, maakt mij niet uit) bewijst wel het bestaan van de Nationale Ombudsman die de staat en de gemeenten zo vaak moet corrigeren in diverse dingen.


  Maak melding
 21. Dit feest is nooit een discussie geweest.Totdat er een paar idioten die niet eens weten waar ze echt vandaan komen zich ermee gingen bemoeien.De meesten hebben niet eens ooit een boek gepakt om te weten waar ze het over hebben.Ik vraag mij af of ze ook schade vergoeding gaan vragen, en zichzelf in 2014 als slachtoffer zien.Dat je niet naar je ouders heb geluisterd en je school niet hebt afgemaakt.Dat je daardoor nu geen werk heb,of je voelt je onheus behandeld.Ik denk dat het allemaal aan jezelf licht als mens.Wees blij dat je hier jezelf mag zijn en je mag hier je mond opentrekken.Ik merk dat juist nu hierdoor de blanke man het dan keihard terug speeld.Tuurlijk zijn er in NL ook van die idioten die tegen alles wat een kleur heeft demonstreren,maar de meerderheid moet er niks van hebben.Maar zo kijk ik ook naar degene die tegen zwartepiet zijn het zijn er maar een paar die zo idioot zijn.Meeste mensen met een donkere kleur zie ik toch met trots door het leven gaan, en zo hoort het .Zo! en nu de indianen,wat moeten die wel niet voor schadevergoeding krijgen hoor je hun klagen over roodhuid of betalen van schade.Terwijl ze in SU geen rechten hebben in een land dat al eeuwen van hun is.


  Maak melding
 22. @vaderlander, je schrijft:::::dat suriname op 25 november 1975 onafhankelijk is geworden werd met geen woord over gezged op het nieuws vorig jaar
  wat een mentaliteit van nederland

  -Een ander land mag en zal altijd zijn eigen verhaal verzinnen of weglaten en verdraaien. Als men maar in Suriname het juiste antwoord en beelden teruggeven via de media is dit al voldoende.

  @Phalaane, je schrijft::::::Kortom: media zijn corrupt. De NOS probeert een middenweg te vinden tussen de Telegraaf en de Volkskrant ipv de Waarheid te vinden. Dat met belastinggeld. Triest gewoon!

  -Waar ook ter wereld zal men altijd alles eraan doen om sensatie aan een bericht toe te voegen zodat het spannend is en wordt. Waar of niet. Het gaat erom dat het gelezen wordt en ook verkocht wordt.

  =Het belangrijkste is dat je als persoon zelfs op onderzoek uit gaat en je eigen mening hebt over zaken. Mijn motto is daarom blijf je zelf en laat je niet gek maken door al die berichten.


  Maak melding
 23. Wat er werkelijk bij de intocht in Gouda gebeurde is dat men flink wat punten heeft willen scoren door de anti-Piet demonstranten als ordeverstoorders weg te zetten en met geen woord heeft gerept over de rechtse extremisten. Het volk, dat daar op zat te wachten, werd aldus van hun favoriete voedsel (vooroordeel) voorzien.


  Maak melding
 24. Eigenlijk is dit nog steeds een Christelijk feest, dus niet bestemd voor iedereen. De intocht van Sinterklaas lijkt wat op de intocht van de Paus. De kruizen op de pakken laten niets te wensen over: een religie wordt hier uitgedragen. De kruisvaarder die triomferend binnenkomt en wat buit heeft meegebracht voor de kinderen. De kinderen die moeten begrijpen dat ze later ook kruisvaarder kunnen worden.


  Maak melding
 25. wat willen de donker gekleurde mensen toch hebben..

  eerst ben je tegen elke vorm van bemoei zucht met sme

  dan ben je tegen de wit man die de les komt voorlezen in sme..

  dan wil je zijn geld niet hebben met een verklaring van;;

  ; houdt je ka geld,we hebben het niet nodig ;;

  letterlijk gezegd door lackien op de grote podium..

  dan zegt de grote ..hoofd moord verdachte…

  ,,je komt niet door de voordeur of

  de achterdeur of

  door de schoorsteen

  maar hij komt via zanderij met de k.l.m. en meldt zich netjes aan in parbo bij de president,die hem met open armen verwelkomt….

  nu is er een wit-man feest in gouda of te wel in heel nederland en wat doen die zelfde donker gekleurde mensen aldaar,,ze gaan ook feest vieren met de nodige tam tam..

  ik zeg blijf toch lekker heel ver weg van die dingen van de witman en lul niet..,,ga terug naar de jungle..


  Maak melding
 26. Preken voor eigen parochie heet het opgetekende verhaal van http://www.voorbeeldallochtoon.?
  Dat e.e.a. niet soepel is verlopen tijdens de intocht moge duidelijk zijn. Dat nu in ene weer de nos beticht wordt van éénzijdige berichtgeving slikken vele (klaarblijkelijk, gezien de vele reactie’s op dit verslag) wel de “opgeklopte” berichtgeving van K.Roberson/ en de “publiciteitsgeile” K.Balker!!!! uuuhhhhhmmmmm………

  Kevin P. Roberson is een Afro-Amerikaanse Nederlander die focused op maatschappelijke onderwerpen. Na het krijgen van een laag studieadvies hier in Nederland, besloten zijn ouders naar de Verenigde Staten te verhuizen.


  Maak melding
 27. Als de overheid vind dat de openbare orde wordt verstoort, wordt er altijd de politie ingezet om de orde met geweld te herstellen. Er wordt dan niet naar ras, kleur, geloof, geslacht of leeftijd schuldig of niet schuldig gekeken. Iedereen die zich op de verkeerde plek bevindt, wordt ondersteboven geknuppeld en traangas, waterkanonnen en rubberen kogels bestookt. De agenten staan zelf ook stijf van de adrenaline. Dit gebeurt in alle landen zo.

  Maar om terug te komen naar de kern van de zaak. Hulde aan deze helden die met hun actie Zwarte Piet ter discussie hebben gesteld. Zwarte Piet gaat verdwijnen. “Keep hope alive” mijn dappere broeders en zusters.


  Maak melding
 28. @Henk Molenaar

  Bespaar ons je engelse Quotes aub. Dat talent heb je ook al niet. Hou het aub op je moederstaal, dan is die onzin dat je zo vaak uitkraam nog een beetje verdraagzaam.


  Maak melding
 29. Alberto
  @Henk Molenaar

  Bespaar ons je engelse Quotes aub. Dat talent heb je ook al niet. Hou het aub op je moederstaal,

  Het is “hou je bij je moederstaal”


  Maak melding
 30. Molenaar is klaar wakker!
  Hij probeert nu zijn afwezigheid bij de topic van de racistische uitlatingen op Facebook n.a.v de voetballers foto, te compenseren.
  Waar was je Molenaar?
  Druk op facebook zeker!
  Was jij die mark, die dirk, die lennard of die jochem?
  Je bent een wolf in schapenvacht, een half jaar woon je in Suriname tussen de zwarte mensen om geld hier te maken en dat andere half jaar ga je het geld spenderen in jouw racistische Nederland. Jij zet voort wat je voorouders deden, uitbuiten, discrimineren en daarvan profiteren!


  Maak melding
 31. Eën ding is zeker: het Sinterklaasfeest, de intocht althans, zal nooit meer zijn zoals die was.
  Als Zwarte Piet (black face) verklede, gewapende politie-agenten, zullen de rol van Zwarte Piet moeten vervullen, nu en in de toekomst. Wie zal daar nou plezier aan beleven?
  Dat is de toekomst van het feest, dat is verworden tot een beladen gebeurtenis waar ieder zich onprettig bij voelt.

  Wit Nederland vecht voor iets dat al dood en begraven is.
  De wereld zal dit racistische gebeuren steeds meer afkeuren en de beelden zullen de wereld over gaan. Nl verliest mondiaal, aan sympathie, geloofwaardigheid en beschaafdheid. Klein dom eng landje met zijn wereldvreemde bevolking.

  Dit is geen strijd voor het behoud van een traditie. Dit is regelrecht racisme in zijn meest pure vorm. De film lijkt te komen uit de vijftiger jaren toen de rassenrellen gewoon waren in de VS en de Kukluxklan op straat, negers levend verbrandde.
  Want geloof mij, als er geen camera’s waren, waren deze mensen er ook niet meer geweest. De haat stond in de ogen van de ME ers en omstanders.
  Er is iets vreselijk mis met Nederland!
  Iets dat beangstigend is en dat zal uitmonden in een tragische ellende! Een wond die aan het etteren is, een tijdbom!

  Niemand zal winnen! Want Racisme kent geen winnaars, alleen verliezers!


  Maak melding
 32. Heb je om wat voor reden geen zin in die feest blijf dan lekker weg, en blijf met je tengels van dit kinderfeest af en rot een eind op, niemand vraagt of je mee wilt doen toch


  Maak melding
 33. Héééé zeg, ook die hans is wakker geworden! In een heel slechte bui!
  Wat heb ik je commentaar gemist hans bij de voetballersfoto met de “alleen maar zwarte voetballers”.
  Heb je de reacties ook gelezen op facebook?
  Wie was jij nou? Martijn, tinus, geertje, femke of peter of gewoon één van de hansen?
  En hans..eh..eh..eh sinterklaas is allang geen kinderfeest meer.
  Alleen de onnozelen denken dat nog.
  Het is een racistisch grote-mensen-feest geworden.


  Maak melding
 34. Ja, het is maar wat je er van maken wilt he, met dat negatieve gelul
  De geruchtmakende foto van die voetballers, kwam voor mij een beetje over als olie op het vuur, gezien het moment dat hij geplaatst werd, of het nu wel of niet provocerend bedoelt was, neemt niet weg dat ik ook het commentaar racistisch vond en wat mij betreft mogen die gasten flink aangepakt worden, maar of ze er door zullen veranderen?, ik betwijfel het , net zo goed dat je zwarte piet tegenstanders er niet van kunt overtuigen dat voor veel Nederlanders zwarte Piet niets met racisme te maken heeft, de associatie ontbreekt


  Maak melding
 35. Kwaku.
  Hoe kortzichtig kun je zijn als je de Sinterklaasviering bestempeld als een racistisch grote mensen feest! Het gaat allang niet meer over hoe we in de toekomst (eventueel) om moeten gaan met de kleur en de uitstraling van “de medewerker” van Sinterklaas. Het gaat nu inmiddels om het om zeep helpen van een aloude traditie. Een traditie die klaarblijkelijk door een aantal, in mijn ogen kortzichtige lui die koste wat kost hun gelijk proberen te halen over de ruggen van onschuldige kinderen. De vergelijkingen met de KKK die een paar postings terug werd gedaan! Te bizar voor woorden!!! In Sranang zelf halen ze hun schouders op en vieren ze gewoon het feest! Nog even en we moeten onze lieve heer bidden om het met kerst gekleurd te laten sneeuwen!


  Maak melding
 36. astaman

  “Het gaat nu inmiddels om het om zeep helpen van een aloude traditie.”
  ============================================

  Is het nou simpele naiviteit van jou dat je dit zegt of praat je de diehard racisten zoals hans, henk, enz.. na?

  Uit geen enkel woord van de tegenstanders heb ik kunnen opmaken dat ze dit “feest” om zeep willen helpen. Waar het nog steeds omgaat is het uiterlijk van ZP. Laat maar een witte, gele, of groene piet lopen zonder Afrikaanse kenmerken; dat is waar het omgaat.
  Een ieder die iets anders beweert liegt gewoon.
  Liegen is ook een specifieke karaktertrek van racisten.


  Maak melding
 37. @abaisa

  een ander die iets anders beweert liegt gewoon. \\

  in jou ogen, jou ogen,m kun je niets aan doen hoor met je vooringenomenheid en vertroebelde geest


  Maak melding
 38. Abaisa.

  Ik voel me absoluut niet aangesproken door jouw verkapte opmerking als zou ik een racist zijn. Ikzelf weet wel beter. Alles wat ik schrijf doe ik op persoonlijke titel en zonder iemand na te praten.
  Naïviteit? Lees de postings eens goed zou ik zeggen, en kijk dan wie er naïef is! Ik heb me na al die jaren in NL aan kunnen passen en dat bevalt mij prima, zouden er meer moeten doen. Nu steeds meer worden de Nederlanders beticht van kleinzieligheid maar het is meer de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.


  Maak melding
 39. Zwarte nieuwslezers mogen nooit het NOS 8 uur journaal lezen omdat ze niet “het gezicht van Nederland” zijn.
  Niet uit de duim gezogen, vraag het maar na!


  Maak melding
 40. Kwaku:

  “Jij zet voort wat je voorouders deden, uitbuiten, discrimineren en daarvan profiteren!”

  En wat voor traditie zet jij voort behalve maar blijven kruipen in ene comfortabele slachtofferrol?


  Maak melding
 41. Kwaku
  Zwarte nieuwslezers mogen nooit het NOS 8 uur journaal lezen omdat ze niet “het gezicht van Nederland” zijn.
  Niet uit de duim gezogen, vraag het maar na!

  Vraag het maar na wie racistische idioot,.


  Maak melding
 42. Als er iemand is, hier op WKN die het woord “slachtofferrol”, te pas en te onpas gebruikt, stokpaardje nummer 1, dan is het Molenaar wel. Molenaar, je moet nodig aan woordenschat-uitbreiding gaan doen want het wordt nu echt eentonig!

  Racisme? De NL kranten staan er bol van. Ik ben geen redacteur of uitgever hoor! De hele media doet er aan mee. Ook op facebook. Dat ben ik niet hoor, dat zijn jouw landgenoten!


  Maak melding
 43. Kwaku, lees eens andere fora, werkt misschien verhelderend, maar alleen lezen en proberen op te nemen, want op het moment dat jij je bekrompen mening geeft, maak je je zelf alleen maar belachelijk, hier kun je nog ondersteuning krijgen van lieden van het zelfde allooi


  Maak melding
 44. Kwaku.
  Met jou valt geen goed garen te spinnen, je hoeft mij niets uit te leggen. Misschien snap je het gezegde, “de pot verwijt de ketel…….enz.” niet.

  typerende uitspraak trouwens,
  Racisme? De NL kranten staan er bol van. Ik ben geen redacteur of uitgever hoor! De hele media doet er aan mee. Ook op facebook. Dat ben ik niet hoor, dat zijn jouw landgenoten!

  Dus ook jouw landgenoten!! te pas en te onpas???


  Maak melding
 45. “Ik heb me na al die jaren in NL aan kunnen passen en dat bevalt mij prima, zouden er meer moeten doen.”
  =============================

  Wil je soms beweren dat de tegenstanders zich niet kunnen aanpassen?

  man, je lijkt henk, hans, en koos wel!


  Maak melding
 46. hans
  Kwaku, lees eens andere fora, werkt misschien verhelderend, maar alleen lezen en proberen op te nemen, want op het moment dat jij je bekrompen mening geeft, maak je je zelf alleen maar belachelijk, hier kun je nog ondersteuning krijgen van lieden van het zelfde allooi
  ======================================
  Jij moet eens de reacties lezen van jouw geestverwanten op elk willekeurig forum of nieuwssite. Het zal me niet verbazen als je daar ook prominent aanwezig bent, het stikt er toch van de henken, hansjes, en koosen.

  Wees blij dat je hier nog gedoogd wordt ondanks je buitenproportioneel grote bek vol anti SME bagger.


  Maak melding
 47. Totaal geen medelijden met dit stelletje oproerkraaiers die zich laten aansturen door de verkeerde mensen,en alles voor zichzelf verknallen.Deze onaangepaste groep zal uiteindelijk niet “Kans Arm” maar Kansloos worden in deze maatschappij


  Maak melding
 48. Eén of ander nietszeggend figuur die zichzelf miss Kitty noemt,probeert via de radio een paar volgelingen te vinden en zg te mobiliseren om van zichzelf een nog groter karikatuur te maken.


  Maak melding
 49. Iedereen die een kinderfeest aangrijpt om te protesteren en daarbij er bewust voor kiest dat er ongeregeldheden uitbreken is niet goed bij zijn hoofd.


  Maak melding
 50. Henk Molenaar,

  Dan heb ik meer respect voor Halloween. Dat is tenminste een echte kinderfeest. Ook demonisch van oorsprong net als sinterklaas, maar intussen aangepast.

  Deze kaffer sinterklaas straft de kinderen wanneer ze stout zijn geweest (dwz de priester niet gehoorzaamd hebben) en beloont ze wanneer ze wekelijks en zonder mekkeren naar de kerk zijn gegaan. Zo kweek je slaafse fanatieke christenen dus. Jong geleerd is oud gedaan.


  Maak melding
 51. @Molenaar, jij geilt op het woord slachtofferrol. Zielig!
  Wat heeft het jou tot nu toe opgeleverd??
  De geschiedenis is en blijft. Dat verandert nooit. Soms zijn er nog levende bewijzen. Kijk maar naar jullie zwarte piet!

  @Hans die andere sites waar jij naar verwijst zijn allemaal wit. Daar zit alleen maar WHITE TRASH op. Die lijken veel op jou.


  Maak melding
 52. Hans,

  Die Halloweengriezels preken tenminste niet. De rood-wit gekruiste griezel en moraalridder van de kerk wel. Straf en beloning, de kern van het christendom en de kerk, die leer wordt nog steeds uitgedragen door deze schijnheiligman. Kinderen inpakken met cadeautjes en dwingen om een liedje te zingen. Laf.


  Maak melding
 53. Gelukkig wel dat ik bij de meer dan 90% overgrote meerderheid hoor, dat jij dat Trash noemt, is jou tekortkoming, gebrek aan aanpassing vermogen en rationeel en relativerend denken, zoek jij (jullie) het maar lekker uit, met je frustraties en complexen, stelletje mafkezen


  Maak melding
 54. Gewoon het anti-pieten zooitje ne-geren,

  en van mij mag mogen jullie hier het laatste woord wel hebben , want dat is toch wat jullie willen een grote bek en als kleine kinderen doordrammen


  Maak melding
 55. Hans,

  Ik ben niet alleen anti-Piet, ik ben ook anti-sinterklaas. Die kaffer moet maar cadeautjes uitdelen in de kerk. Daar is zijn domein.


  Maak melding
 56. Steenhard de Waarheid
  Hans,

  Ik ben niet alleen anti-Piet, ik ben ook anti-sinterklaas. Die kaffer moet maar cadeautjes uitdelen in de kerk. Daar is zijn domein.

  Zwaar leven heb je toch….


  Maak melding
 57. Henk Molenaar en hans,

  Willen jullie je CV hier neerkwakken? Dan kunnen wij zien wat jullie zoal gepresteerd hebben in het leven. Behalve dan schelden op 700.000 uitkeringsontvangers.

  Overigens, je CV niet gaan vervalsen he!

  Reken je Bolle Willem, LaTina en die puppies Ahalia, Akalia en Azalia ook tot de uitkeringsontvangers?


  Maak melding
 58. Ach Jese als jij dat graag wilt, na 43 jaar gewerkt te hebben geniet ik nu van een vervroegd pensioen, heb genoeg bij gedragen aan sociale premies om veel uitkeringstrekkers aan hun geld te helpen, ik hoef me niet te schamen, veel anderen die hun hand opgehouden hebben en alleen maar afgeven op de NL. maatschappij, wel


  Maak melding
 59. Een misverstand opruimen. Velen denken dat een mens moet werken om in leven te blijven. Wrong!

  Elk mens dat geboren wordt komt in de wereld met een hoeveelheid dagen dat hij mag leven en een hoeveelheid rijkdom (of armoede) dat hij mag genieten. Dit is gebaseerd op 2 dingen: zijn karma in vorige levens en de Genade van God-Natuur.
  Dus iemand kan van alles hebben en krijgen (van God-Natuur) zonder ook maar 1 minuut gewerkt te hebben!
  De Karma-filosofie zegt dat je geen rechten hebt op bezit omdat je werkt. Alle werk dient om God te behagen of de medewezens, de maatschappij, te dienen. Zo moet je werk ook zien. Wat voor werk je ook doet, je moet het zien als het dienen van je medemens, van de maatschappij.
  Iemand die niet werkt maar weet dat het de Genade van God-Natuur is waardoor hij toch krijgt is beter af dan iemand die werkt maar denkt dat hij door z’n eigen inzet verkrijgt.
  Kijk naar een hond en kat in Nederland. Hebben ze 1 dag gewerkt? Maar vele leven als prinsen. Kijk naar een schaap in de weide of een koe. Werken ze?
  Kijk naar een baby. Heeft deze ook maar 1 dag gewerkt? Maar ze krijgt wel 3xdaags de fles of de borst. M.a.w., je krijgt door de Genade van God-Natuur-anderen, niet door je arbeid. Kijk naar India of andere arme landen, waar mensen 15 uur per etmaal ploeteren en toch hun buikje niet rond kunnen krijgen. Helpt de arbeid hen afdoende? Neen.
  Arbeid MOET niet! Maar het is wel DE manier om God-Natuur-Maatschappij-Medewezens te dienen! En daar mag je trots op zijn, niet op je salaris!!


  Maak melding
 60. @astaman,

  Zal wel van de planeet Niburu zijn. De goden uit de bijbel kwamen daar vandaan. Ze kruisten apen met hun eigen genen om zo een werkersvolk te krijgen die in de goudmijnen in Afrika moesten werken. De dochters van deze hybriden waren zo mooi dat enkele Ninburianen met ze trouwden en kinderen kregen. Deze kinderen worden in de bijbel de Reuzen genoemd. Verdere kruising leidde tot betere genen waardoor de mens ontstond. Adam en Eva waren experimenten van deze Niburianen. Adam mocht zich nog niet voortplanten met Eva omdat de tests (genencheck) met hem nog niet waren voltooid. De slang, een Niburiaanse mijnmanager die echter haast had met het winnen van goud, ‘versnelde’ het experiment en zo ontstond de eerste misdadiger genaamd Cain, want Adams genen bleken niet helemaal in orde. Dit noemt de bijbel dan ook als de zonde die de mens erft en van generatie op generatie gaat.
  Sommige hybriden hadden betere genen dan anderen en zo zie je dus de diversiteit bij de mensen die daar het gevolg van is. Indien een mens zijn stamboom kent tot enkele eeuwen terug, kan hij achterhalen of hij de betere genen heeft of de slechtere en ook een partner kiezen waarvan de genen bekend zijn. In Europa zijn dit de koningshuizen. Ze selecteren voorzichtig hun partners omdat ze kennis hebben van hun stamboom en de ‘regeer-genen’ niet willen verkwanselen. Ze trouwen dan ook vaak onder elkaar.


  Maak melding
 61. @Henk Molenaar
  “Beste Hans,

  kwaku en Niks dan de Waarheid zijn van die types die anti alles zijn en zelf nog nooit wat in hun leven hebben gepresteerd”

  Henk molenaar en hans,
  Ongefundeerd, als altijd!
  Kom met feiten en onderbouwde beweringen.
  Dan kom je serieus en geloofwaardig over.


  Maak melding
 62. Onbegonnen moeite bij jou, geloofwaardig overkomen, als het maar enigszinszins afwijkt van jou overtuiging klopt het in jou ogen toch al niet, dus als er 1 is die maar niet serieus genomen moet worden ben jij het zelf, beste Kwaku.(Kodongo?)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES