zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameIngrijpen Bouterse moet eigen parlementariërs wakker schudden

Ingrijpen Bouterse moet eigen parlementariërs wakker schudden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 nov – Het ingrijpen van NDP-leider Desi Bouterse zelf is broodnodig. Volgens parlementsvoorzitter Jennifer Simons (NDP) is het de laatste strohalm. DE coalitie krijgt maar niet genoeg parlementariërs bijeen voor quorum.

Het parlement kan dus ook niet bijeenkomen voor het behandelen van wetsvoorstellen. Ook de begrotingsbehandeling loopt gevaar. Het is daarom tijd voor ingrijpen op het hoogste niveau. De NDP heeft verreweg de meeste zetels in de fractie van de Mega Combinatie. Het zijn vooral leden van deze politieke partij die het laten afweten. “De voorzitter van de partij zal ernaar moeten kijken, omdat leden misschien de aanmoediging moeten krijgen”, zegt Simons tegenover de Times of Suriname.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Bouterse erbij komt. Ook toen zijn coalitie op meer parlementariërs kon rekenen, was het trekken. Nu de zes parlementariërs van Pertjajah Luhur geschoven zijn naar de oppositie, valt het halen van quorum moeizamer. Overigens had de leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, bij zijn vertrek al gewaarschuwd. Elk der zes en twintig overgebleven coalitieparlementariërs zou met gemak kunnen chanteren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

46 REACTIES
 1. Ach,..laat die man in zijn pyjama,.de “amnestie buit”is binnen de bankrekening is gespekt,..eeee Suriname is een heerlijk land voor een crimineel,..


  Maak melding
 2. er is toch iets mis als zelf de NDP leden het laten afweten . heeft Bouterse ,voorzitter NDP en President , toch fouten gemaakt die zich nu laten wreken door zijn eigen achterban .

  gaat de kwestie Abrahams hem nu parten spelen . maar ook andere geesten komen nu boven drijven zoals Balast Nedam ,zoon Dino, Manhinder Gopi (96000 ha) , Abrahams ,
  aanstelling ex veroordeelde Barlessar en nog vele andere geesten.


  Maak melding
 3. En deze lui willen herkozen worden. De (s)quorum spook blijft een heet hangijzer voor de paarse roversbende. Waarschijnlijk is de boel leeggeplunderd en valt er niets meer te halen. Dat verklaard waarom de parlementariërs massaal wegblijven. Sranang is skeer


  Maak melding
 4. Het ingrijpen van NDP-leider Desi Bouterse zelf is broodnodig. Volgens parlementsvoorzitter Jennifer Simons (NDP) is het de laatste strohalm. DE coalitie krijgt maar niet genoeg parlementariërs bijeen voor quorum.

  En Jennifer Simons weet je wat de reden hiervoor is?
  Misschien omdat de NDP ministers
  – Nu al proberen hun zakken verder te vullen in deze woelige dagen.
  – Eer het te laat is hun zaken, grond en familie accommoderen, in orde brengen zodat ze gezegend hn verlies tegemoet kunnen gaan.
  – Ze bezig zijn de poten onder de stoelen van hun partijgenoten af te zagen (NDP in Nickerie, Saramacca, Para enz)
  – DDB alleen bezig is met zichzelf wegens het onderoek van de mensenrechten organisatie en de OAS
  – De meeheulers nu al de wind voelen aan komen waaien dat e mogelijk worden opgeroepen als getuigen in de zaak van amnestie verlening
  – Dat de meeheulers nu al in hun broek schijten voor de getuigenis van de beruchte Kahn en zijn rechterhand in de zaak Dino Bouterse en bang als ze zijn om ook genoemd te worden.
  ik zal nu maar stoppen want het is veels te veel om op te schrijven


  Maak melding
 5. Hahahaaaaaa…zelfs de coalitie leden binnen Eigen partij geloven NDP baasje niet meer !
  Ook zij denken dat Baasje alleen maar sprookjes aan het vertellen is.
  Hmmmmmmm…wat zal baasje aan tjoekoe betalen om ze in het dna gebouw binnen te krijgen….Geld,lapjes grond, job op het cabinet a la gangaram panday style,ministers-ambassadeurspost ?!


  Maak melding
 6. De enige manier waarop Bouta dit voor elkaar kan krijgen is dat hij zijn oude, vertrouwde Uzi uit de mottenballen haalt.

  Dat figuren als Abrahams, Visnudath, Bouva, Panka en Miesikaba, waar het schurkachtige van alle kanten ervan afstraalt, Bouterse door dik en dun blijven steunen, kan ik nog snappen, maar dat een arts, moeder en grootmoeder, als Simons hem blijft verdedigen, terwijl ze, met haar verstand, heel goed door moet hebben dat hij Suriname, het land waar haar kinderen en kleinkinderen in moeten leven, alleen maar achteruit helpt, begrijp ik niet.


  Maak melding
 7. Die 300 meter van het paleis naar de DNA is moeilijk te belopen voor die esi dent. Als hij vandaag vertrekt, komt hij misschien over een maand aan.


  Maak melding
 8. Het ingrijpen zal niet geschieden daar zijn eigen parlementariërs royaal worden beloond voor het kussen van zijn kont….maar aan alles komt er eens een eind..zodra het kussen ophoudt dan staat de wolf er alleen voor….de oranje leeuw staat immers ook klaar.


  Maak melding
 9. HAHAHA SURINAMERS,waarom denk je dat hij wegen heeft aangelegd,en mensen voor het leger zoekt.Dat is de voorbereiding van een kat in het nauw die zijn coup al klaar heeft staan als het niet meer gaat om het volk voor de gek te houden.maar ik maak mij niet druk zodra hij weer met zijn gedonder begin,ben ik er weer bij met mijn vrienden voor mijn ingy volk te beschermen.Ronny weet wat ik bedoel want zijn bewakers kunnen het niet navertellen.


  Maak melding
 10. Op deze manier weten de kiezers wat ze bij de volgende verkiezing moeten doen: Er voor zorgen dat een geminimaliseerde oppositie het regeringsbeleid niet meer in gijzeling kan nemen d.m.v. weigering om quorum te verlenen.


  Maak melding
 11. @Abaisa,

  De MC heeft een krappe meerderheid. En deze meerderheid komt niet opdagen, maar jij geeft de oppositie hiervan de schuld. Dit is nu precies wat er aan de hand is in Suriname. De regering telt veels te veel Abaisa’s (mensen die geen goede analyses kunnen/willen maken, wel altijd een zondebok klaar hebben staan) binnen haar gelederen.


  Maak melding
 12. Je zegt het verkeerd. De regering telt juist te weinig.
  De kiezers moeten er bij de volgende verkiezingen voorzorgen dat het er veel meer worden zodat er slechts een gemarginaliseerde oppositie overblijft. Die hoeven dan niet eens meer naar de DNA te komen, om vervolgens toch niet aanwezig te zijn.


  Maak melding
 13. @Abaisa,

  Waarom haal je Mugabe dan niet naar Suriname?
  Een van jullie leiders zegt dat jullie vrouwen wat duurder moeten worden. Gaat de Surinaamse economie dat aankunnen? Die prijsverhoging?


  Maak melding
 14. @Abaisa, jij wijst maar al te graag met het vingertje naar de oppositie. Maar was het niet Bouterse dat al te graag president wilde worden. Het is te zielig voor woorden dat je de oppositie de schuld geeft. Wat mij betreft kan kan de NDP opgeheven worden, op deze manier heeft de partij geen bestaansrecht meer. Kabinet is demissionair. Oplossing is simpel, de regering mag oprotten en tegelijkertijd nieuwe verkiezing uitschrijven. Tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.


  Maak melding
 15. @Abaisa, er staat geschreven::::De coalitie krijgt maar niet genoeg parlementariërs bijeen voor quorum. Dit heeft niets met de oppositie te maken. Van de 26 personen hebben maar 16 getekend.
  Ach ja, iemand moet weer de schuld krijgen.

  =Is dit ook de schuld van de oppositie:::lees dit stukje

  -PARAMARIBO – De medische staf van het Sint Vincentius Ziekenhuis dreigt per 1 december geen diensten meer te doen voor de Spoedeisende Hulp (SEH). De medici hebben al zes maanden geen salaris ontvangen voor hun diensten aan de SEH.
  Dit had de overheid toen gesteund!!!!

  ==Ik hoop alleen niet dat Suriname richting Venezuela en Guyana opgaat anders mogen zelfs de NDP’ers het schudden. Behalve de zakkenvullers met geld van de belastingbetaler.


  Maak melding
 16. Bouterse en ingrijpen?
  Hoe moet hij ingrijpen wanneer hij niet weet wat is aan de hand? De halve week is hij stoned, de rest van de dagen komt hij bij en een halve dag in de week vertelt iemand hem valse dingen in z’n oor. Dan wat moet zo’n iemand denken en doen? Hij zegt tegen ze zoeken jullie maar uit en dan laat mij weten. Zo ben je toch geen president?


  Maak melding
 17. Paniek bij NDP-massamoordenaars-lovers, chantage wordt
  ingezet ! Bouta moet LEVEREN om quorum te verkrijgen !

  Alle individuele leden van NDP en Abob zetten chantage-
  politiek in !

  Sranan en belangen bevolking tellen niet mee bij de
  criminelen !

  Een dure les voor diegenen die misdadigers steunen
  en voordagen voor hoge funkties !

  De bar slechte Bouta-adviseurs doen de rest !

  Hun 18000 kartonnen huizen, NEP-amnestiewet en
  bamboespeelgoed-treinproject doen de rest !

  Pot’a Grondwet baka, veroordeel de massamoordenaars,
  Sranan is rechtsstaat !

  PS : Desi, waar zijn USA justitie en Obama mee bezig ???


  Maak melding
 18. bouta is zelf een chanteur hij komt niet in het poppenkast om zijn verantwoording af te leggen..

  elke keer geeft hij een sneer aan zijn onder geschikten m.n. aan de leden parlement zelf van eigen partij..

  hij noemt zijn eigen leden ,,visie-loze ,, bende bij elkaar..


  Maak melding
 19. DDB is de grootste Crimineel en misdadiger die Suriname kent sinds 25 febrauri 1980, 8 december 1982, de Moiwanamoorden 86 ( 29 november 1986), enz, enz, enz.

  Aan al de gewapende machten en Burgers van Suriname
  Wat Bouterse heeft gedaan op 25 februari 1980, 8 december 1982, 29 november 1986 moeten jullie nooit doen. Het zal u en familie, nakomelingen alleen verdoemenis brengen en voor uw geweten kunt u nooit liegen. U zult geen rust en vrede kennen.

  Wat belangrijk is voor Suriname en de Surinamers is rust en vrede, veiligheid, respect, normen en waarden, principes,eerbied voor elkaar/de medemens, eerlijk alles verdelen, d.m.v. hard en eerlijk werken je geld verdienen en daarmee jezelf te onderhouden, door leren en studeren jezelf te verheffen, het aller beste uit jezelf halen, je talenten ook gebruiken, eerbied voor de grondwet van de republiek Suriname, de trias politica;wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen. liefde, geloof, anders denkenden in hun waarde laten, een eigen menig hebben, samen werken om doelen te verwezenlijken en alle wat verkeerd is moet worden tegen gegaan en politie, justitie, om, pg,, rechters moeten daarin optreden, ook de ouders, familieleden, buren, onderwijzers/docenten, mediamensen, kerken, verenigingen, enz, enz, enz, moeten het juiste voorbeeld geven. Regels en wetten, zijn gemaakt om je aan te houden, thuis maar ook in de maatschappij. Een gezin is een hoeksteen van de samenleving en kinderen daar de regels als eerste te leren, normen en waarden, luisteren, goed gedrag, slecht gedrag moet de kop worden ingedrukt. Regels en wetten, afspraken, enz, enz, is zeer belangrijk, Netheid, een schoon milieu, in je omgeving, erf, straat, de natuur, enz, enz. Ook voor jezelf, keurig je lichaam badderen en verzorgen, schone kleding, goede manieren en gedrag, beleefd zijn tegen over de andere, een heer/dame in het verkeer, in de maatschappij. Behandel een andere zoals je ook behandeld wilt worden.

  Suriname is momenteel onder de huidige coalitie van NDP/DDB en ABOP/Bravo aan het afglijden en vertoont veel kenmerken van heel veel Afrikaanse landen, Moslimlanden in het middenoosten, dictatoriale landen zoals, Equatoriaal Guinee, Venezuela, Cuba, Rusland, Noord-Korea; landen die geen mensenrechten erkennen en niets te maken willen hebben met internationale wetten/zie Jenny Simons, die vindt dat Suriname alleen aan de DNA verantwoording schuldig is aan het volk.

  Surinamers oe wikie no!

  Algemene verkiezingen op maandag, 25 mei 2015
  Aan alle (jonge) kiezers van Suriname, jong en oud man en vrouw
  Flogo, Flogo, Flogo/Stem massaal op:
  VHP, NPS. BEP, SPA, DA 91, Pl, KTPI

  Time4Chan(ge)!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. De oproep van een incompetente voorzitter.
  Dit heeft zij ook zelf op zich geroepen. In de politiek is het deal sluiten met de vijand. Arrogantie wordt gestraft.
  Zij heeft zich nooit als een voorzitter gedragen. Een voorzitter van een parlement dient onpartijdig te zijn. Dat is zij niet en hier is het bewijs.
  Maar ja. Ook haar verkiezing is gehuld in nevel..
  Wanneer bedankt jij als voorzitter?


  Maak melding
 21. Nu moet ” Desiderius ” zijn ” PAARSE PIONNEN ” richting de plaats DIRIGEREN waarvoor hij zelf VOLLOP in het verleden MINACHTING toonde wat tot HEDEN ook het geval is !!!

  De DNA kreeg van hem de benaming ” POPPENKAST ” opgespeld.

  ” Madame Jennifer ” , hoofd van de ” Popenkast ” , is duidelijk de WANHOOP nabij om nu de hulp in te roepen van de NOTOIRE ” Poppenkast HATER ” !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding
 22. Vader van Maxima is overleden, Leider IS in Irak plat gebombadeerd en de regering Bouterse wankelt. Gods molen maalt langzaam maar zeker. Wat een prachtige dag… Wat mij betreft bezoekt Bouterse zijn vriend Chavez in de hell. Opruimd staat netjes.


  Maak melding
 23. simons houdt de eer aan je zelf en hoepel op..

  jou rol is uitgespeeld en stelt verder geen enkele betekenis meer..

  oas is wachtende om ook jou mee te nemen voor verhoor.


  Maak melding
 24. 20 nov. 2014

  “De voorzitter van de partij zal ernaar moeten kijken, omdat leden misschien de aanmoediging moeten krijgen”, zegt Simons tegenover de Times of Suriname.

  Houd toch op mw. Simons !!

  Die parlementariërs moet je niet aanmoedigen, ze moeten gewoon hun verantwoording voor land en volk kennen !!
  Srika


  Maak melding
 25. Bouta moet NDP-DNAers aanmoedigen : met ONS goud, hout,
  percelen, geld, goudconcessies etc !
  Allerlei tjoekoes, waardevolle eigendommen van het Sranan volk !

  Alleen de kogebrieven niet !

  Jenny pe yu verstan de ?????

  PS : Leve Preet Bharara en zijn twee extra BrG-getuigen !


  Maak melding
 26. Deze moordenaar moet nu parlementariërs van zijn eigen partij er op aanspreken dat ze aanwezig moeten zijn bij openbare vergaderingen,terwijl hij zelf schitterde door afwezigheid als parlementarier, toen hij in de oppositie zat.


  Maak melding
 27. ”Die parlementariërs moet je niet aanmoedigen, ze moeten gewoon hun verantwoording voor land en volk kennen !!
  Srika”

  100% en wat doen ze ze verzuimen extreem hun verantwoording voor LAND en VOLK…

  ”ja ga weer stemmen op deze regering noh ?”
  Nee natuurlijk niet denk ajb na en ga maar voor het MAMMOETBLOK


  Maak melding
 28. Zag katrijntje Simons in het programma inde branding, en zo te zien is ze helemaal de weg kwijt, vooral met de uitspraak van dat het parlement geen verantwoording hoeft af te leggen aan de OAS, maar alleen aan het volk, je kon duidelijk aan katrijntje zien dat ze de wanhoop nabij is, net als haar fractie genoten, die tegen beter weten in een positief beeld scheppen van hoe geweldig het momenteel in dit land gaat, terwijl het schip aan het zinken is.


  Maak melding
 29. Meneer Bouta. Dit is heel simpel, stuur ze een aangetekende brief. Elke maand dat ze niet verschijnen wordt er 10% extra van hun salaris ingehouden.

  Let op het parlement is vanaf dan tjokvol.
  Want ze willen niet dat ze aan hun duur verdiende geld komt. LOL

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 30. 21 NOV. 2014

  Beste @Vanaty,

  Srika kent al enkele potentiële kandidaten van het MAMMOETBLOK, voor de voor de verkiezingen voor de Assemblee in Suriname. Ook deels al vanuit VHP-Nederland en USA voorgesteld aan VHP-Suriname.

  Maar deze kandidaten verschillen qua karakter en persoonlijke dromen echt niet van bedoelde leden van de NDP en Abop.
  Dus is er straks nog een echte alternatief ?
  Srika


  Maak melding
 31. @Srika,

  Maar hebben ze wel meer kunde in hun mars? Je kunt liever voor de gek gehouden worden door iemand die er helemaal niks van kan dan door iemand die toch iets weet klaar te krijgen.

  Btw, hoe is jou schoolproject verlopen? Komt er een school voor de Afro community?


  Maak melding
 32. Waar zijn die 36 zetels waarover Ramon Abrahams zo prat afging? Laat mij mijn woorden van weleer herhalen. Er komen in mei 2015 geen verkiezingen in Suriname. Theo Vishnudat heeft het volk hierop reeds voorbereid. Desi heeft nu maar een keus, en dat is om de Grondwet alla Guyana en Venezuela tijdelijk op te schorten. Helaas breekt daarna de hel los in Suriname. Mi no wani, ma wakti!!!


  Maak melding
 33. Ik vraag me echt af wat de president en de vice-president de hele werkdag doen. Hoe ziet hun werkweek er eigenlijk uit? Waar houden ze zich mee bezig? Er is zo weinig over bekend. Het lijkt wel een mysterie.


  Maak melding
 34. @ Eduard Lupson

  Ik vermoed dat de wolf vóór mei 2015 achter de tralies zit net als zijn zoon die nu flink aan het zweten is.
  Roger Khan houdt nu wel de gemoederen bezig van de oa wolf, doekhi en zwarte sjaam…
  Als de wolf niet achter de tralies zit dan vermoed ik ook dat hij het leven gaat laten..voor mei 2015.


  Maak melding
 35. @Eduard Lupson,

  Je haalt de woorden uit mijn mond.

  – een woordvoerder van het NDP verkondigde in oktober aan dat een coalitie met de VHP alleen mogelijk is als Bouterse president blijft. De VHP wees dit af.

  – Theo Vishnudat bereid het volk voor op een legale coupe

  – OAS gaat de amnestiewetgeving toetsen, dit tot ergernis van de
  NDP

  Alles hangt van af van de peilingen en de amnestie standpunt van de OAS. Indien de peilingen in het voordeel zijn van de oppositie
  zijn en de OAS de amnestiewetgeving illegaal verklaard dan wordt de noodtoestand van kracht, zo simpel ligt het. Want The Yanks komen eraan 🙂

  En dan komen er geen verkiezingen.


  Maak melding
 36. In plaats van in te grijpen in het DNA waar de leiders van het land moeten trachten een goed bestuur ten toon te spreiden gaat DDB ingrijpen, via Doekhie, op DC niveau.

  Doekhie merkt op dat Miranda gewoon op zijn post is vandaag. Mogelijk zullen meer dc’s een andere post krijgen. De politicus stelt dat de dc’s reeds op de hoogte zijn gesteld door de president dat er enkele veranderingen zullen komen.

  Sarie torie want dit noemt hij beleid uitstippelen en laten uitvoeren.


  Maak melding
 37. 22 nov. 2014

  Beste Phalaane,

  Ethisch is dat volksvertegenwoordigers de kiezers geen zand in de ogen strooien. Helaas !!

  In Nederland is er een verschijnsel aan de gang, dat sommige schoolbesturen hun VMBO, waar toch ook veel ‘zwarte’ leerlingen zitten, proberen te sluiten of af te stoten. Op dit moment frustreren veel van deze leerlingen op deze scholen. Ze voelen zich vaak als minder gezien dan andere leerlingen op die scholen.

  In Nederland zijn veel , ervaren en goed opgeleide ‘zwarte’ leerkrachten met ontslag en kunnen geen werk vinden. Veel onbevoegde, goedkope,, krachten worden in dienst genomen. Ik bestudeerde, ondernemingsplan/ maatschap, de mogelijkheid voor een aantal van deze docenten om zo te proberen de leerlingen van een afgestoten VMBO over te nemen of zelf een school op te richten. Maar hiervoor heb je ook politieke steun nodig. Te beginnen bij de Surineds in de politiek. Interesse ? Misschien!!

  Maar dit alles bevindt zich in een prille fase.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES