Stoelendans Saramacca ook in andere delen NDP

43

PARAMARIBO, 31 okt – De politieke stoelendans die zich nu schaamteloos voltrekt binnen de afdeling Saramacca van de NDP is geen beperkt verschijnsel. Volgens Badrissein Sital, oud-strijdmakker en fervent NDP-lid treft de hebzucht alle afdelingen van Desi Bouterse’s partij.

Het lijkt wel een niet te stuiten golf, compleet met spaanders en slachtoffers. “Saramacca is slechts een reflectie van wat er landelijk gebeurt met de NDP”, zegt Sital tegenover de Ware Tijd. In het westelijke district Saramacca lijkt de hel losgebroken. Partijleden staan elkaar haast naar het leven om zoveel mogelijk goed gepositioneerd te zijn. Het gaat dan om niets minder dan een plek op de kandidatenlijsten voor parlement en districts- en ressortraden.

Bouterse had voor de goede vrede voormalig president Jules Wijdenbosch aangesteld als ‘coördinator’. Maar volgens Sital is Wijdenbosch niet geslaagd in zijn missie. De chaos is groter dan ooit. Overigens overweegt Sital geen moment uit de partij te stappen, in navolging van andere prominenten en halve prominenten. “Je moet niet wegrennen van het vuur. Je moet blijven en proberen het vuur te doven.”


43 REACTIES

 1. ‘President Desi Bouterse e dangra a volk met zijn basiszorgverzekering. Hij stuurt het volk abrupt de dood in.’ Zo bestempelt het VHP-assembleelid Mahinder Jogi de kwestie rond de basiszorgverzekering, die sinds 9 oktober in werking is getreden. Jogi die dagelijks op het veld is, wordt overladen met vragen van ongeruste burgers. Omtrent de basiszorgverzekering had de president doen overkomen alsof deze zaligmakend zou zijn en onderdeel zou zijn van het sociaal contract dat hij met het volk had gesloten. Hij had doen overkomen alsof de basiszorgverzekering perspectieven zou bieden voor het volk en dat de Staat zou opdraaien voor de onkosten. Maar de harde realiteit wijst uit dat het merendeel van de bevolking maandelijks keihard het bedrag van SRD 165 uit eigen zak moet ophoesten. Jogi is ervan overtuigd dat de basiszorgverzekering opgeschort moet worden en dat het oud systeem van de on- en minvermogenkaarten gecontinueerd moet worden.
  Uitvoering basiszorgverzekering moet opgeschort worden
  Jogi zegt ook dat Bouterse nooit de indruk heeft gewekt dat de on- en minvermogenkaarten zouden verdwijnen. Deze bieden ruimere dekking aan patiënten die een operatie of ingreep moeten ondergaan. Terwijl hiervan geen sprake is bij de basiszorgverzekering. Daar wordt tot een bedrag van SRD 30.000 gedekt. ‘Dus wanneer een persoon ernstig ziek is en de medische ingreep en de medische onkosten daaromheen het bedrag van SRD 30.000 overschrijden, wordt dit niet gedekt door de verzekering. Dan worden al de bezittingen van de zieke persoon op de veiling gegooid.


  Maak melding

 2. Ook is het zo dat de instituten die moeten zorgdragen voor uitvoering van de verzekering nog niet in paraatheid zijn gebracht. Verder snapt de politicus de rol van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, (KKF) niet in dit concept. ‘Het rammelt aan alle kanten.’ Volgens het assembleelid zou de overheid echt wijs handelen indien zij de uitvoering van de verzekering voor een bepaalde tijd opschort, totdat er duidelijkheid in zaken is verkregen en de premiebedragen acceptabel zijn. Het bedrag van SRD 165, dat de grootste doelgroep tussen de 16 en 59 jaar maandelijks moet betalen, is veel te hoog.
  Ook is het voor Jogi onbegrijpelijk waarom studerenden vanaf de 16 jaar geen gratis zorgverzekering vanuit de Staat kunnen genieten. ‘Studenten moeten vrijstelling krijgen van betaling.’ Verder is het ook onduidelijk welke personen wel en welke niet in aanmerking komen voor de basiszorgverzekering. Deze is niet transparant en consequente richtlijnen hieromtrent ontbreken. De beoordeling hiervan is gewoon natte vinger werk, zegt Jogi met klem. ‘Want wanneer men een televisie en een wagen onder je huis ziet staan van je zoon, gaat men ervan uit dat je de SRD 165 per maand kan betalen. Terwijl een tv en auto beslist geen luxe meer zijn. En juist bij de persoon die gouddelver is en maar 4 hangmatten heeft staan in zijn hut, bij die persoon gaat men ervan uit dat hij niet in staat is om de premie te betalen.’ Dus schijn bedriegt, de waarheid is wat anders.
  Jogi wijst erop dat vooral de landbouwer en de mevrouw die onder de markt verkoopt het zwaar te verduren zullen hebben. Vooral wanneer ze nog schoolgaande kinderen hebben. Volgens Jogi is Bouterse zich goed van bewust dat hij het volk in een wurggreep plaatst met deze basiszorgverzekering. Daarom begint hij nu al aan te kondigen dat er een verhoging van de kinderbijslag en de AOV-uitkering zal plaatsvinden. ‘Dus Bouterse weet waarmee hij bezig is, daarom begint hij stroop te smeren op de lippen van het volk.’


  Maak melding

 3. Bijna 35 jaar na de staatsgreep noemt hij zichzelf nog steeds revolutionair in hart en nieren. En ja, hij is ook nog steeds een lid van de Nationale Democratische Partij (NDP). Toch is voormalig chef-staf van het Surinaamse leger Badresein Sital (68) woedend over de gang van zaken binnen zijn partij. “Het gaat ernstig fout. De partijtop kan de weelde van de regeermacht duidelijk niet verantwoord dragen.”

  De afgelopen weken kwam Sital vooral in het nieuws als politiek coördinator van de NDP in het district Saramacca. Het rommelt binnen de gelederen van de paarse partij in het landbouwdistrict, waar twee groepen openlijk strijden om de macht. Het gaat om het kamp van Sital en hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, dat lijnrecht staat tegenover een groep onder leiding van voormalig assembleelid Robby Malhoe. De strijd escaleerde zo openlijk, dat Bouterse eind juli besloot om de leiding in het district voorlopig in handen te geven van ex-president Jules Wijdenbosch. Zijn taak is om tegen deze maand de eenheid in het district te hebben hersteld.

  Volgens Sital is de ordinaire machtsstrijd binnen de NDP Saramacca echter vooral een symptoom van veel grotere problemen waaraan de grootste regeringspartij van het land lijdt. Dat hij naar eigen zeggen zelf aan de basis van die partij stond, maakt het voor hem allemaal nog stukken erger. “De NDP verkeert ideologisch overduidelijk in een vrije val. Beslissingen die binnen de organisatie op democratische wijze zijn genomen, worden niet langer door de top gerespecteerd. Terwijl de NDP van oorsprong de partij is met de grootste mate van interne democratie. Ik weet waarover ik praat, want ik heb al die structuren tijdens de jaren tachtig zelf mee helpen opzetten! Wat er nu in Saramacca aan het gebeuren is, is slechts één voorbeeld van die neergang.”


  Maak melding

 4. Sital gebeuren, ‘het einde van de NDP’.
  Sital van splintergroepen elkaar nu opeten.
  tiSal te laat zaken op orde te brengen.
  Sital overweegt geen moment uit de partij te stappen.

  latiS zien.


  Maak melding

 5. Vroeger was Saramacca een eenheid. Intussen is daar niks meer van over. De christianisering – bekering door christenen – treft Saramacca heel hard en dan niet in goede zin. De dommerikken laten zich bekeren voor een appel en een ei. Ze zijn net de Indianen die hun goud en land weggaven voor wat spiegeltjes en kraaltjes.


  Maak melding

 6. @Ray, het probleem met vele Surinamers is het woord gratis zonder zelfs onderzoek te gaan doen. Wanneer het heet onder hun voeten wordt dan breekt de dam.

  =Tot juni 2015 is de zorgbasis gratis dan moet een ieder keihard gaan betalen voor alles en nog wat.
  Ik heb al gezegd dat deze regering zand in de ogen van het volk gooit.

  Heeft niemand door dat Bouterse het gedrag van andere leiders van Zuid-Amerikaanse landen overneemt om aan de macht te blijven??? Zie wat er nu in Afrika gebeurt.
  Nu al zijn er signalen voor een dictator en vele NDPérs willen er ook van genieten vandaar dat er nu ook onrust is wie ook hun zakken mag gaan vullen.

  Brunswijk en Bouterse aan de macht is einde van een “goede” welvaart voor Suriname.


  Maak melding

 7. =Bouterse gaat de AOV en kinderbijslag verhogen en zo gaan vele weer blij worden met die verhoging.
  Niet wetende dat deze zelfde verhoging WEER in kas gaat bij de overheid om hun zorgpremie te betalen.

  Succes voor een ieder.


  Maak melding

 8. nou goed, in ieder geval schijnt de ndp te imploderen. en het mooiste van alles is: ze hebben het geheel zelfstandig gedaan, gewoon van binnen uit.

  de kracht van de ndp is ook de zwakte van de ndp; de ndp heeft van ieder ras een goede vertegenwoordiging, maar tegelijkertijd zijn de vertegenwoordigingen van de rassen boeven en rovers. daarmee wordt de kracht omgezet in een zwakte.

  abrahams.


  Maak melding

 9. @Ira

  Gelijk heb je .
  In Suriname denkt men niet aan de bevolking maar aanzichzelf en hun families alleen,
  Zie Keshopersad gangaran panday die heeft de VHP verruild voor de NDP omdat de VHP hem geen cadeau’s heeft gemaakt,hij is overgelopen niet ten gunste van het volk maar tengunste van hem en hem alleen,
  Zie Gordon die heeft de NPS verlaten omdat hij een een aanbod van de NDP niet kon weigeren en dit heeft hij niet gedaan in naam van volk maar alleen om zijn EIGEN BELANG!
  Herden is zijn politieke carriere die net begonnen was,STUK ,KAPOT !
  Zijn hebzucht naar meer heeft hem de genadeslag gebracht !
  Gelijk heb je Ira ,als de surinamers voor vandaag hun maag kunnen vullen met gratis bruinen bonen en rijst zijn ze tevreden. Ze denken niet aan morgen,overmorgen of de verre toekomst. Wanneer het weer morgen is gaan ze weer op zoek naar gratis eten en de NDP laat deze gelegenheid niet voorbijgaan maar maakt flink misbruik hiervan.


  Maak melding

 10. Badriesein Sital of Bedriegschein Sital? Hij droomt er nog steeds van de NDP op de goede tramrails naar Para te krijgen. Hij weet dat wanneer hij uit de NDP stapt, de kogelbrieven zullen binnenstromen en hij mysterieus aan z’n einde zal komen. Wat voor goeds heeft de NDP dan gedaan voor Saramacca? Sital durft geen woord van kritiek direct te uiten tegen Bouterse en houdt zich ergens in de achterhoede op in de NDP. Wat een loser! De NDP kan best omschreven worden als de Nationale Degeneratie Partij. Alles wat de NDP aanraakt, verwelkt.


  Maak melding

 11. Geef het volk brood en spelen en de rest komt vanzelf.
  het overgrote deel van de Su bevolking is niet goed of laag geschoold en zijn ook nog politiek
  niet bewust . vlak voor de verkiezingen zal je zien hoe Bouterse
  ze weer te grazen neemt . de verkiezingskas van de NDP puilt uit en ze zullen groot uitpakken . en als ze iets tekort komen dan is er nog altijd oom Dilip bigie bere.Dominee Polanen had altijd een gezegd : de klinkende zijn voor jullie en de niet klinkende( munten) zijn voor mij . en iedereen schreeuwde halleluja . de modderbakken liggen ook al klaar want er gaat flink gesmeten worden.


  Maak melding

 12. Al zou D.D Bouterse voorzitter zijn van een voetbalclub … dan nog zouden er allerlei problemen zijn, ook dit zou hij niet succesvol kunnen leiden.

  Deze man is gewoon niet in staat op een integere wijze leiding te geven aan een groep mensen … of welke organisatie dan maar ook.

  Het zit er niet in en het zal er de rest van zijn leven ook niet van komen …


  Maak melding

 13. -Vanuit de vele berichten die ik lees en ook nog naar de branding luistert, valt het mij op dat niet een buitenstaander de NDP om zeep zal helpen, maar hun eigen groep mensen binnen de NDP. zelf. Het is nu een zooitje binnen deze groep.

  -Wat mij ook opvalt is het volgende:::::van de vele berichten en kritische punten richting de NDP was het forum te klein, omdat de NDPérs dat tegenspreken. Als voorbeeld dat de NDPérs NIET tegen kritiek kunnen.
  Nou, volg maar het bericht van meneer van Samson via de branding.

  =Meneer Dompig zei dat de buitenlanders GEEN investeringen meer willen doen in Suriname en vooral niet in de goudindustrie vanwege de chaos in het binnenland.

  -Dit zegt Aboel:::
  1. Met een economische groei van 4.75% hebben wij ѐѐn van de hoogste groei in de regio. “Wat ik niet begrijp is als ze niet lezen hoeveel bedrijven in dit land hun investeringen uitbreiden en hoeveel buitenlandse bedrijven hier willen komen investeren”, merkt Abdoel op.
  Wie moet ik dan geloven::::::

  =Niet te vergeten de vele NDPérs die de laatste tijd overstappen naar een ander partij uit onvrede.

  -Blijkt dat Bouterse nieuwe partijen tegenwerkt om zich in te laten schrijven voor de verkiezingen. Bouterse wil zo de macht houden en zijn vijanden uitschakelen. Een NDPér zit bij biza om dit te doen.
  -Het wordt heel erg spannend met de verkiezingen.


  Maak melding

 14. Stoelendans of niet binnen de Ndp, in mei 2015 is het allemaal voorbij voor deze criminele roversbende , en zal de nieuwe regering weer een hoop puin moeten ruimen, voor de chaos die veroorzaakt is door een stelletje graaiers en leeghoofden.


  Maak melding

 15. hoe het ook zij,,,einde tijdperk ddb is komende..

  iedereen heeft genoeg van al die djoedjoe djoekoe djoekoe,het volk de domboos hebben het al ingezien en ook genoeg van alle ellende..

  de mislijders zullen zelf het gelaag moeten betalen..na 25-mei 2015 en als hij ddb met één of ánder coup komt,staats beleg,zal het niet goed aflopen voor hem..


  Maak melding

 16. De economie van Suriname heeft te lijden van de daling van grondstoffenprijzen van vooral goud op de internationale markt. Hierdoor zijn de staatsfinanciën in 2013 verslechterd. De afname van de exportopbrengsten heeft ook gevolgen voor de betalingsbalans. Ondanks de tijdelijke uitdagingen waar het land voor staat, zijn de economische fundamenten robuust. Suriname is een van de snelst groeiende landen in de regio. De economische groei blijft op een aanvaardbaar niveau. Er wordt een groei van 4 tot 5 procent verwacht. In de bouw-, olie- en mijnbouwsector vinden er grote investeringen plaats.

  Dit blijkt uit de Article IV publicatie van de Executive Board van het Internationale Monetair Fonds (IMF) en een persbericht van Centrale Bank van Suriname (CBvS) die zojuist zijn vrijgegeven. Het IMF-team is in juni naar Suriname geweest en heeft in oktober, later dan normaal, de economie beoordeeld. Hierdoor zijn de recente ontwikkelingen en beleidsacties ook meegenomen in de publicatie. Het IMF is tevreden over de inspanningen van de Surinaamse autoriteiten om economische problemen aan te pakken. Het IMF verwelkomt de beheersing van de staatsuitgaven en de belastinginningsinspanningen van de regering.

  Een positieve ontwikkeling is dat door de productie van de nieuwe raffinaderij van Staatsolie, de import van olie voor groot deel zal worden vervangen. De lopende rekening van de betalingsbalans zal naar schatting met 2 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP) toenemen vanaf 2015. Met de investeringen in de goudmijn in oost-Suriname, het Merian Goudproject, van ongeveer 20 procent van het BBP, zal de goudexport in 2017 toenemen met ongeveer 8 procent.

  Het monetaire beleid van CBvS is in lijn met de ontwikkelingen in de economie. De Executive Board van het IMF concludeert dat de autoriteiten toegewijd zijn aan de waarborging van de externe stabiliteit van de economie en als het nodig zal blijken het beleid verder zullen aanscherpen. De CBvS roept alle betrokkenen op om hun bijdrage te leveren aan het behoud van de stabiliteit van de economie. Dit blijkt uit een persbericht dat is uitgegeven door de bank. Het ministerie van Financiën wordt aangemoedigd onverkort door te gaan met het terugdringen van het begrotingstekort.


  Maak melding

 17. Chaos is compleet binnen het Ndp !

  Murphy Dahoe, een prominente NDP’er heeft zijn partij de rug toegekeerd en is met zijn hele familie overgestapt naar de VHP, die zijn ‘moederpartij’ is. Hij was ooit lijfwacht van de gewezen partijvoorzitter Jagernath Lachmon (nu wijlen). De redenen die hij aangeeft voor zijn herintrede in de VHP, is dat hij die echte bromtyi dyari bij de NDP van voorzitter Desi Bouterse niet heeft gevonden, meldt de oranjepartij in een persbericht.

  Dahoe is zeer ontevreden over het functioneren van de leiding van de partij, maar vooral van Bouterse. “Hij en velen die op hem lijken, voelen zich misleid door Bouterse, terwijl juist deze groep ervoor gezorgd heeft dat hij vandaag president is van het land”, heeft Dahoe aangegeven aan de VHP-leiding. Hij werd in ‘de Olifant’ ontvangen door onder andere voorzitter Chan Santokhi. Dahoe heeft ook in een open brief aan Bouterse op 10 oktober zijn lidmaatschap van de NDP opgezegd.

  De beloftes die president Bouterse in 2010 had gedaan heeft hij niet kunnen waarmaken. De 18.000 woningen, de criminaliteit en de kruistocht tegen de corruptie zijn tot nu toe enkel loze kreten geweest. De corruptie viert hoogtij binnen de huidige regering. Volgens Dahoe lijkt het erop alsof corruptie is gelegaliseerd. Dahoe zegt ingenomen te zijn met de nieuwe leiding van de VHP en de democratische beginselen van de partij. Hij en zijn familie zullen hun energie stoppen om meer leden te werven voor de partij. Ook zullen zij hun krachten geven aan de jongeren en de mediacommissie van de VHP.
  pdf-icon.gif open_brief_Dahoe.jpg


  Maak melding

 18. De enige wier stoel niet danst is die van Bouterse. Zijn stoel is met lijm geplakt en hij probeert met alle macht z’n kont op die stoel te plakken.


  Maak melding

 19. het zal mij en velen niet verbazen,wanneer ddb zelf het hazepad zal kiezen naar mate de tijd verkiezing nadert..

  nu is hij bezig verkennende routes uit te zoeken om zijn plan te realiseren..

  verder heeft hij schijt aan land en volk..


  Maak melding

 20. Sital is in deze zelf de grootste pyromaan, dus welke brandje hij zegt te gaan blussen weet alleen God. Hij is net een verwend kind dat zijn zin niet heeft gekregen en daarom stampvoetend door het huis loopt. Als het allemaal zo slecht is, hoepel je toch op? Maar nee, hij blift hopen op die ene slag om die grote njang te maken, daarna gaat hij zich koest houden. Hij voelt zich verraden, niet beloond voor zijn inzet voor de revolutie maar durft alleen niet zover te gaan als Roosendaal omdat hij weet dat er daarna geen weg terug is en wie zou hem dan nog vertrouwen???


  Maak melding

 21. Beste Koos, Dahoe heeft in 2012 de NDP verlaten, maar het wordt nu gebracht als een recente gebeurtenis om politiek te scoren. Het waren bedriegers en blijven bedriegers die VHPers.


  Maak melding

 22. Niet alleen STOELENDANS in het district Saramacca, maar in geheel Suriname.

  Hoe geloofwaardig is de politiek in SU.?
  De stoelendans is een politiek gezelschapsspel in SU.
  Het zijn allemaal “Mee-eters”.


  Maak melding

 23. Pas op wat je schrijft Mujrin. Suriname is een gezegend land, onder meer omdat alle religien vreedzaam naast en met elkaar leven, maar jij schijnt een andere inborst te hebben, een die zo zwart is als pek, anders zou je zo een opmerking niet plaatsen. Bevalt het overgaan van de ene naar de andere kerk jou niet, rot dan op naar Syrie en ga daar je ding doen, maar kom geen dingen kweken die je niet kan bezweren. Je opmerking is zo on-Surinaams als maar kan.


  Maak melding

 24. Hoi domme Ray, ben je mede eigenaar van deze site of ben je gewoon verslaafd aan onzin schrijven. De ene na de andere domme reactie komt er uit die ene hersencel van jou, knap hoor. Ik zei het eerder al, de VHP is en blijft een bedriegersbende! Ze zullen hemel en aarde aan elkaar blijven liegen om de huidige regering te stuiten uit angst nooit meer aan de macht te komen, want wat deze regering in 4 jaar heeft gedaan heeft de VHP in de vele tientallen jaren dat zij bestaat nooit kunnen doen, ook niet in samenwerkingsverband met anderen. Al die gunningen die altijd aan VHPers werden gegeven zijn plotseling weg en dat doet pijn. Sommigen hebben toen gedacht dat ze middels overlopen weer aan het graaien konden en zijn nu terug bij de VHP daar ze niet hun zin kregen. De VHP moet een ding leren en dat is werken in landsbelang, iets dat zij altijd ondergeschikt hebben gemaakt aan persoonlijk en partijbelang. Daarmee zeg ik niet dat er nu daarin veel is veranderd, maar er wordt nu tenminste het land opgebouwd en aan de armsten der mensen gedacht en dat was eerder niet zo, niet door de politiek van voor 80 en niet door het front van na 80.


  Maak melding

 25. @Lucien,

  De christenbekeerders moeten gewoon ophouden gif te strooien in de samenleving. Waarom kunnen ze niet respecteren dat iemand een bepaalde geloof heeft? Waarom moet die persoon een christen worden? Om de kindertjes te kunnen verkrachten zoals die pedo christelijke priesters?
  Ben je soms zelf bekeerd of ben je soms zelf zo’n nietsnuttige bekeerder? Hoeveel geld krijg je van je kerk/gemeente?

  Ik wil graag iedereen wijzen op de gevaren van bekering! Je wordt tot vijand gemaakt van de gemeenschap waar je eerder deel van uitmaakte en in de ogen van God wordt je echt geen beter mens door van godsdienst te veranderen.
  Echte bekering houdt in het achterlaten van slechtheden en het aannemen en uitvoeren van goedheden. Maar daar hoor je deze nietsnut-bekeerders nooit over. Ze werken voor de kerk, krijgen een vorstelijk salaris en moeten dit terugverdienen door zoveel mogelijk mensen tot hun godsdienst te lokken. Rome still rules!


  Maak melding

 26. Zie je wel, ik heb gelijk, jij hoort in Syrie thuis met je radicale hersenspinsels. Er zijn velen die zich van het Christendom hebben gekeerd en Moslim geworden. Zo zijn er ook velen die het omgekeerde heebn gedaan. Weet je, ik begin, als ik jou reacties zo lees, steeds meer te snappen wat Wilders bedoelt als hij bepaalde (let wel niet alle) opmerkingen maakt over de Islam. Hij heeft het dan over uitwassen als jou. Jou soort maakt het geloof te schande door je achterlijke hersenspinsels. De Islam is een geloof dat vrede predikt, zo ook het Christendom en alle andere geloven. Wat jij schrijft heeft totaal niets met vrede te maken. Wij zullen allen eens moeten verantwoorden wat we als levende ziel gedaan hebben. Ik ben bang dat jij terug geworpen wordt op de dag des oordeels als je je denkwijze niet corrigeert. Wist je trouwens dat de eerste boeken van de Koran exact hetzelfde zijn als het oude testament uit de Bijbel en dat dat ook geldt voor de oude Joodse geschriften uit de Thora? Als Christen wens ik u vrede toe in je hart, je hoofd en je leven. Shaloom!


  Maak melding

 27. @Lucien,

  Beste man. Prediken is een en doen is twee. De vos preekt ook passie en de boer weet dan wat hij moet doen met z’n kippen.

  De naakte waarheid is dat bij alle conflicten in de wereld of christenen of moslims en heel vaak allebei betrokken zijn en die conflicten hebben aangesticht. In de praktijk zijn het godsdiensten met denkbeelden dat alleen hun god de ware is en de aanhangers van andere godsdiensten moeten vermoord, geslaafd, beroofd of bekeerd worden en alle gebedshuizen en geschriften van die andere godsdiensten moeten vernietigd worden. Christendom en Islam hebben een heel grote historie hierin. Zoek het maar op. Waarom denk je dat een zwarte als jij Lucien heet en niet Mugabe of zoiets dergelijks?

  Nogmaals waarschuw ik iedereen: laat je niet bekeren, hoe aanlokkelijk het ook lijkt. Gelukkig zul je er niet van worden, je zult wel jezelf en vele anderen erg ongelukkig maken!! En je voorouders heel diep beledigen!!!


  Maak melding

 28. Beste Mujrin, je snapt het nog steeds niet. In principe zijn we het voor een deel met elkaar eens. Het gaat mij enkel om de uitspraken (in geschrift) die je hier doet. Bijvoorbeeld haal je er pedofilie bij en brengt dat in verband met het Christendom. Inderdaad zijn er Christenen en Christelijke leiders die daarin over de schreef zijn gegaan en nog steeds gaan. Maar dat geldt voor alle geloofsstromingen. Bijvoorbeeld een Rabijn die internationaal is gesignalleerd vanwege ontuchtelijke handelingen, de priesters die zich daar in de wereld aan hebben schuldig gemaakt. Maar ook onder de andere religien heb je dat. In hoeveel Moslimgemeenschappen worden meisjes niet al vanaf hun 11e of 12 e uitgehuwelijkt? Ken je het deel in de Koran die het over Aicha heeft? Moet ik verder gaan of begin je het te snappen? Een ieder is vrij om van religie te veranderen en een ieder is vrij om zijn religie uit te dragen naar de ander. Het is een menselijke eigenschap die we de vrije wil noemen. Dit onderscheidt ons van het dierenrijk. Als we zelfs daar over gaan zitten zeuren, dan zijn we als mens verder van huis dan we dachten. Daarom snap ik het gezeur ovenr de z.g. overstappers in de politiek ook niet. Laat de mensen, het is hun vrije wil, gedreven door motieven die wij niet weten maar al te vaak denken dat wel te weten. Daarom is het beter niet te spreken van overlopers maar gewoon te zeggen dat men is veranderd van mening en inzichten en zich daarom aansluit bij een andere politieke partij die meer beantwoordt aan die menig en inzichten. Zullen we het hierbij laten, ik vrees namelijk dat jij je anders weer van je slechte kant zal laten zien. Ik ga nu een lekkere kasiri drinken. Krakti!!


  Maak melding

 29. Lucien is een goede jezusvertegenwoordiger met dat belerende vingertje, heb een ander lief gelijk u uzelve lief hebt, maar met dezelfde liefde slaan ze elkaar de hersens in omdat zij het ene waarachtige geloof hebben en dus gelijk hebben, of dat nu de christenen, de moslims, de zionisten of wat dan ook zijn, maar van wederzijds respect voor elkaars overtuigingen, vindt je in de praktijk maar bitter weinig terug, prediken is wat anders dan in de praktijk brengen


  Maak melding

 30. @ Nero en Lucien
  Please, reageer op het bericht dat nu aan de orde is. Sital is geen VHP’r maar kang kang NDP. Reageer op de teleurstelling van Charles Pahlad op de gunning van het ziekenhuis in Wanica. Hij is geen fronter, maar een kang kang NDP’r. Reageer op het nieuws van een lid van een NDP-kern op Rainville (see Starnieuws dd. 31-10-2014) die de president en Dino met de grond gelijk gemaakt heeft. Deze meneer si geen oppositielid, maar een NDP’r. Reageer daarop, dan ben je een man!


  Maak melding

 31. @ Lucien
  Ja, je hebt gelijk hoor, want als Sital verder durft te gaan dan Rozendaal, wordt hij ook op de vlucht geschoten. Misschien “verhangt” hij zichzelf ook als Roy Horb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.