Santokhi: niet om posities vechten, maar om Suriname

80

PARAMARIBO, 21 okt – Het blok dat het Nieuw Front met partners smeedt, moet gaan voor ontwikkeling. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi heeft Suriname dit het hardst nodig. ‘Vechten’ om posities is minder belangrijk.

Het kan al gauw de boventoon voeren, maar Suriname heeft er geen baat bij. De zeven politieke partijen die het volgend jaar opnemen tegen Desi Bouterse’s NDP moet dit goed voor ogen houden. “Het is belangrijk dat partijen niet voor posities vechten, maar voor de ontwikkelingsvisie en het regeerprogramma dat Suriname moet redden van verdere vernietiging en Suriname uit de crisis kan halen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Die hogere doelen moeten in de grootste eenheid worden nagestreefd. “Het beste zou zijn om op alle niveaus samen te werken, omdat je hierdoor de verkiezingswinst maximaliseert en de onderlinge eenheid en samenwerking bevordert, maar meer nog, dat je hierdoor sneller de regeerverantwoordelijkheid overneemt na de verkiezingen”, aldus Santokhi.


80 REACTIES

 1. Santokhi gaat met niemand gaan vechten, want hij is geen vechtersbaas. Rusland van de NPS is dat ook niet. Alleen Somo is wel een geharde uitlokker en vechtersbaas. Deze man kan wel eens de splijtzwam worden. Hij heeft geen coalitieagenda, maar een persoonlijke agenda.


  Maak melding

 2. Santoki is de beste kandidaat om president van Suriname te worden na 25 mei 2015

  – Hij is er voor alle Surinamers, ongeacht etniciteit, cultuur,
  godsdienst, levensovertuiging,enz;
  – Hij is voor is voor normen en waarden;
  – Hij is voor corruptiebestrijding;
  – Hij is voor de rechtsstaat, democratie, Trias politica, tw: wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de Republiek Suriname, internationale wetten, die hoger staan van nationale wetten;

  Verder is hij voor:
  – eerlijke verdeling van de inkomsten uit de natuurlijke rijkdommen voor alle Surinamers in het hele land, stad, distrikten, platteland, (diepe)binnenlanden van Suriname, de kleine man/vrouw in de prasie oso, polderoso, kampongoso, dorposo van marron en inheemsen, enz, enz, enz;

  Hij heeft kennis en ervaring nationaal en internationaal als het gaat om veiligheid, criminaliteit, die ook grensoverschrijdend is;

  Hij kan zich vrij over de hele wereld begeven en vrij reizen naar elk land en in elke vliegtuig stappen;

  Hij heeft een goede reputatie, goede uitstraling, persoonlijkheid, welbespraakt, representatief, kent zijn dossiers, kort gezegd heeft kennis, ervaring , persoonlijke kwaliteiten, competenties; bestuurlijk,organisatories, sociale, taakgericht, daadkricht, emotioneel/gevoelskracht, intellectueel/denkkracht.

  Bestuurlijk-organisatorische competenties
  Leidinggeven
  Visie
  Plannen en organiseren
  Resultaatgerichtheid
  Ondernemen
  Sociaal-communicatieve competenties
  Samenwerken
  Betrokkenheid
  Overtuigingskracht
  Organisatiebewustzijn
  Netwerken
  Klantgerichtheid
  Overtuigingskracht
  Communicatieve vaardigheden
  Intellectuele competenties
  Analytisch vermogen
  Oordeelsvorming
  Omgevingsbewustzijn
  Creativiteit
  Vakmanschap
  Emotionele competenties
  Inlevingsvermogen
  Integriteit
  Zelfvertrouwen
  Moed
  Stressbestendigheid
  Taakgerichte competenties
  Initiatief
  Inzet
  Kwaliteitsbewustzijn
  Besluitvaardigheid
  Flexibiliteit
  Competentie ontwikkeling
  Coachen
  Leervermogen

  (NPS, VHP, PL, KTPT, SPA, BEP, DA91) deze samenwerkende partijen afgekort SP hebben ook hun leiders en andere personen met deze eigenschappen en kwaliteiten en vullen elkaar goed aan en Suriname naar grote hoogten kunnen brengen, ook met Surinamers uit het buitenland. Ook de jongeren van deze partijen die voor normen en waarden, principes, enz. enz, gaan.

  Opo Kondreman Oe Opo
  Sranan gron dé karrie kong
  Wiens Opé tata komopo
  Wie moe Setie Kondre boeng
  Stree Dé Foe Stree,
  Wie No Sa Frede.
  Gado dé wie Fesie mang
  Herie Libie Té Na Dede
  Wie Moe Fetie Gie Sranan.

  Leve de Democratie!
  Leve de rechtsstaat!
  Leve de Samenwerkende Politieke Partijen ( VHP, NPS, BEP, SPA, DA 91, KTPI)

  Hoera, Hoera, Hoera!

  ps:

  zie het stuk, Wat is er fout aan “Santokhi for president”? van Drs Eddy Monsels in avondblad De West


  Maak melding

 3. Benne benieuwd hoe Santokhi de wolf in schaapskleren zal benaderen.
  Want deze Somo kent geen integriteit noch is hij betrouwbaar.
  Straks zal hij eisen, ja eisen dat hij de voorzitter van het DNA wordt en dat zijn zoon de nieuwe CTU leider word en dat zijn 2 vrouwen de nieuwe ambassadeurs worden Nederland en Indonesië.

  Wacht en zie at er achter de schermen chantage zal worden gebezigd die zijn weerga niet kent.


  Maak melding

 4. Whahaaahhaaaaaaa….hahahaaaaaaa.

  Mensen even lezen,

  Het Ministerie van Justitie en Politie overweegt een showroom op te zetten in de gevangenis waar de door gevangenen vervaardigde meubelen getoond kunnen worden aan het publiek. Onderdirecteur Paulus Pinas van de afdeling Delinquentenzorg zegt dat de gevangenen momenteel de meubelen tijdens de bezoekdagen in de inrichting aan de bezoekers kunnen tonen, zodat ze die …

  kunnen kopen. Hij zegt dat eraan gedacht wordt om de vervaardigde meubelen aan het grotere publiek te tonen in een showroom. De inrichting heeft in het weekend meegedaan aan de meubelbeurs die gehouden is in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

  Hierbij zijn verschillende meubelen van gedetineerden getoond aan het publiek_ Er is voldoende belangstelling onder de gedetineerden om meubelen te vervaardigen. Ze hebben hun eigen materiaal gebruikt en ook spullen van de gevangenis om mooie meubelen te maken. Indien een meubel verkocht is, wordt het geld gestort in de inrichting.

  De gevangenisleiding trekt geld af voor de kosten die zij heeft gemaakt. Het resterende geld wordt voor de gevangene gespaard. Dat geld krijgt hij bij vertrek uit de gevangenis. Volgens Pinas hebben gedetineerden voorbereidingen getroffen om op de meubelbeurs producten te kunnen tonen. Er zijn diverse meubelen met de hand gemaakt. De onderdirecteur uit echter zijn bezorgdheid omtrent het feit dat 60% van de gevangenen steeds terugvalt in het criminele circuit.

  Hij denkt dat het bezighouden van gevangenen met het vervaardigen van meubelen een van de manieren is om hen van het criminele pad te houden. Volgens hem kunnen de gevangenen zich in de inrichtingen op verschillende vakgebieden specialiseren, onder meer kleermakerij, meubelen vervaardigen en op de technische afdeling. Er zijn ook gedetineerden die aan tuinbouw doen. Het doel van al deze projecten is om elke gevangene geresocialiseerd terug te laten keren in de maatschappij, zodat ze op een eerlijke manier hun inkomsten kunnen verdienen

  Hahahaaaaaaa…als het aan bellie ligt dan praten we niet meer van Santo Boma gevangenis ,nee dan praten we liever over Santo boma showroom of Santo boma mall ,waar je kan gaan shoppen till you drop !!

  Baja hoe gaat een reclame boodschap dan eruitzien,

  ‘Damens en heren de mooiste eetstellen etc..gemaakt door de BOEVEN van santo boma’!!!!

  Meneer Santokhi PLEASE NEEM OVER !!!
  Anders gaan wij nog meer gekke dingen meemaken met bellie de beschermheer of godfather van de criminelen. Bellie leeft alleen voor de criminelen !!!
  Red ons meneer Santokhi en snel ook !


  Maak melding

 5. Pokai Tongo
  Ik denk niet dat Somo in een positie zit om eisen te stellen.Als hij in de oppositie wil blijven dat moet hij richtlijnen volgen of anders mag hij opdonderen!!


  Maak melding

 6. Hmmmmmmm…het AANMELDEN oproep van Bellie zal dan anders klinken ,
  Het zal nu klinken….

  Gevraagd; boeven voor het maken van stoelen en tafels
  Vereiste: solicitant moet een Boef zijn
  Aanmelden :Santo Boma Showroom. bij meneertje bellie
  Als de boeven zich aangemeld hebben voor deze job zal bellie de beste boef kiezen uit de rest van de boeven.
  Let wel, een bon zal uitgeschreven worden door de boeven dus aub vergeet niet je naam en adres erbij te vermelden zodat de boeven zonder moeite te maken thuis bij jou langs oingevraagd kunnen langslopen .


  Maak melding

 7. Iedereen met een klein beetje verstand kan inzien dat een coalitie van de 7 graaiers verlammend zal zijn voor SU. Alle positieve ontwikkelingen van de afgelopen 5 jaren zullen teniet worden gedaan door deze dievengilde. Omdat het en zeer wankele en onstabiele coalitie zal zijn zullen alle bestuurders binnen een zo kort mogelijke tijdbestek proberen om te stelen wat er te stelen valt, omdat ze niet weten hoelang ze in de gelegenheid zullen zijn om dit te doen. We moeten ook niet vergeten dat ze tot op bot uitgemergeld zijn doordat ze de afgelopen 5 jaren niet in de gelegenheid waren om hun jarenlange praktijk van diefstal voort te zetten.

  God behoede Suriname voor zo’n coalitie van uitgemergelde dieven!!


  Maak melding

 8. @Abaisa

  Luchtkastelen bouwen en Amnestie zijn geen vooruitgang!
  Over welke vooruitgang heb jij het over,praat jij nog steeds over Suriname of ben jij in de war met een ander land!?


  Maak melding

 9. @ ray
  gelijk heb je hoor.

  @yere no
  santokhi komt van goeie huize, los daarvan heeft hij ook een goeie opleiding met behoorlijke mensen kennis. En ik denk dat dit alles voldoende is om zijn doel te bereiken.


  Maak melding

 10. “Het is belangrijk dat partijen niet voor posities vechten”
  Hoe leg je dat seniel Somo uit?

  “Het beste zou zijn om op alle niveaus samen te werken”
  Surinamers en samenwerken???
  Suriname krijgt gewoon zeven presidenten. Alles is mogelijk in dit land.


  Maak melding

 11. @hans,

  “Waarom is Bouterse nog steeds president en nog steeds niet veroordeeld?”

  Dat is wat ik o.a bedoel met ‘alles is mogelijk in dit apenland’.


  Maak melding

 12. @Ray ,
  In Ollandse PI’s worden opendagen gehouden voor het publiek .
  Wat de huidige minister van Juspol doet is iets normaals .
  Nek’s no fout !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!


  Maak melding

 13. @Abaisa, de 3 wetten en de verhoging van de aov en kinderbijslag heeft deze regering heel snel ingevoerd en dir kost suriname enorm veel geld.

  -Misschien weet jij welke projecten in de 5 jaar onder Bouterse zijn afgerond en wat je denkt dat een ander zak gaan verlammen. Noem ze graag maar op dan weet ik het ook.

  -Als we praten over het stelen dan is baas Bouterse de eerste die de bak in zou moeten gaan. Is Abrahams wel berecht of is er een onderzoek naar hem gedaan?????
  =In Nederland verdenkt men politieagenten van corruptie en er komt gelijk een strafrechtelijk onderzoek. Hoe zit het dan in Suriname??????


  Maak melding

 14. -Ik heb geen partij, maar vind het wel leuk om te lezen:::::::::

  @Passant heeft een aantal Bestuurlijk-organisatorische competenties van Santhoki geschreven.

  -Wie kan die van Bouterse ook schrijven voor mij???en!

  Wijdenbbosch
  Brunswijk
  Abrahams


  Maak melding

 15. @Sempa

  Wat Santokhi kan doen kan bouta niet doen. Bouta zijn kop zit vol van de PSAers,alsof zij een specialer behandeling in Suriname zullen genieten als ze besluiten neer te strijken hier om van hun oude dagen en pensioen te genieten.
  Kijk Sheriff Santokhi zit in Nederland,zonder vrees dat hij gearresteerd zal worden en hij heft geen Amnestie.
  Kan jou baasje bouta dit nadoen?!!!


  Maak melding

 16. @Armand

  Als je nagaat dat je baas bouta 34 jaren van de 39 jaren dat wij onafhankelijk zijn geworden, terreur aan het zaaien is in Suriname.
  Coup 1980
  Telefooncoup
  Moiwana oorlog
  Dec moorden
  Bouta Amnestie
  kogelbrief
  Begin bij 25 feb 1980 ,okay Armand ,Revobaby,,ga eerst optellen en aftrekken leren okay

  ….


  Maak melding

 17. @Armand

  34 jaren lang babbelt je baasje over ontwikkeling, die hij aan het brengen is, . Maar luchtkastelen bestaan eenmaal niet het enige dat je baasje in die 34 jaren gedaan heeft dat zichtbaar is ,is zijn Amnestie!!!En Amnestie is geen ontwikkeling

  Kleine ,kleine Armand,
  de defenitie van Amnestie moet je echt leren en onthouden ,okay,

  Amnestie is het vrijstellen of herroepen van strafvervolging voor bepaalde daden door het hoogste gezag van een staat. Het woord amnestie komt van het Griekse amnestia, vergetelheid. Iemands daden worden door een amnestieverlening als het ware aan de vergetelheid prijsgegeven en daarmee volledig uitgewist. Een collectieve amnestieverlening wordt ook wel een generaal pardon genoemd.

  Er kan amnestie verleend worden aan bepaalde individuen of aan allen die een bepaald strafbaar feit hebben gepleegd. Amnestie kan zelfs betrekking hebben op alle strafbare daden die in een bepaalde periode of in verband met bepaalde omstandigheden gepleegd zijn.


  Maak melding

 18. OVERDUIDELLIJK RAY is PASSANT en is weer op propaganda TOER.
  de VERENIGDE HYENA’S PARTIJ zeg tegen hun partners in CRIME dat ze niet voor posities moeten vechten. Misschien heb ik iets gemist maar was het niet de VERENIGDE HYENA’S PARTIJ die tegen de NPS en andere zeiden dat hun de President leveren en die heet Santhoki. Is het niet Santhoki die zich als de president die hij nooit zal worden presenteert. Santhoki eigen worden waren ik wordt de nieuwe president van Suriname en nu zegt hij tegen hun partners in crime dat posities niet belangrijk zijn, als dat zo is dan moet Santhoki en zijn VERENIGDE HYENA’S PARTIJ afstand doen op de claim presidentschap. Ik zet mijn geld op Somohardjo die gaat ze duidelijk maken dat het feest niet door gaat je kan je partner niet vertellen niet om positie vechten terwijl jezelf de hoogste positie bij voorbaat claim in NA MI boeken heet dat iemand met open OGEN NAAIEN!


  Maak melding

 19. Armand

  Santokhi gaat 39 jaar na de onafhankelijkheid met de ontwikkeling van Suriname beginnen. Wat een clown deze man.

  >
  >
  Santhoki en zijn VHP willen de vruchten van de NDP beleid STELEN en claimen dat het hun beleid was die Suriname voorruit brengt!


  Maak melding

 20. Wacht even gisteren was het dat de VHP met een dreamteam komt, en nu is het “niet om posities vechten, maar om Suriname”

  De boodschap is duidelijk naar de andere mammoetpartijen toe. Mijn dreamteam gaat het doen en jullie moeten straks niet om de posities vechten. Wij gaan het regelen en jullie mogen toekijken, maar vooral voor zorgdragen mensen op jullie stemmen zodat ik President kan worden.


  Maak melding

 21. Om te beginnen even dit Santhoki is de SLECHTSTE kandidaat om president van Suriname te worden na 25 mei 2015 geef mij Mw. Mr. Ruth J. Wijdenbosch!
  Pim Fortuyn zei dit over het nieuw front en er is niks verandert hij heeft nog steeds gelijk.
  nieuw front is een corrupt zooitje in een nieuwe jasje gestoken met dezelfde waanideeën. Nieuw front wordt het einde van Suriname als ze weer aan de macht komen met al die schurken bij elkaar die niet wachten kunnen om te roven. Somohardjo en Rusland zijn de twee grootste schurken binnen nieuw front hoe kan je een coalitie met schurken vormen en passant schrijft dat Santhoki oordeelvorming beschikt net als of hij een profeet is waarop Suriname zit te wachten ik denk dat we de duivel niet in ons huis moeten uitnodigen. http://www.pimfortuyn.com/pim-fortuyn/archief-columns/145-suriname


  Maak melding

 22. Misschien moet Santokhie eens vaker in Suriname dan in Nederland zijn want hij slaat steeds grotere wartaal uit. In Nickerie zijn zijn soortgenoten letterlijk al aan het vechter en op elkaar aan het spugen.

  En misschien kan Santokhie dan ook eindelijk eens openheid geven over de onschuldige jongen die hij heeft vermoord door hem in de rug te schieten, zijn prive- en zakenrelaties met drugsdealers als Segebai en zijn eigen buitenvrouw die hij tot de raio toe liet ten koste van geschiktere kandidaten.

  Nee Santokhie en zijn clan zijn zelfs nog een groter gevaar voor de rechtstaat Suriname dan de huidige regering.


  Maak melding

 23. ‘Kennelijk heeft de minister iets te verbergen’
  August Boldewijn:
  ‘Kennelijk heeft de minister iets te verbergen’
  Geplaatst: 04/09/2008
  Paramaribo – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie
  heeft door de afgegeven verklaring van gisteren meer vragen opgeroepen dan beantwoord. Ook komen bepaalde uitlatingen conflicterend over, als eerdere reacties van Santokhi worden geanalyseerd. Politiekanalist tevens wetenschapper August Boldewijn heeft het gevoel dat de minister iets te verbergen heeft.

  [b]Boldewijn kan zich heugen dat de bewindsman niet lang terug verklaarde dat August ‘Segebai’ Adjoeba een ‘zakenman’ was. De minister zou ook de indruk wekken als zou Segebai geen crimineel zijn. Een verklaring die bij de wetenschapper niet opgaat, omdat Santokhi een hechte relatie heeft met de Justitie van Nederland.[/b] Er is ook een verdrag waarbij Suriname en Nederland vonnissen en justitiële gegevens uitwisselen. Op grond hiervan zou de bewindsman moeten weten dat Segebai een notoire drugscrimineel was die in Nederland was veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf, vindt
  Boldewijn.
  Verder wil de bewindsman de indruk wekken alsof er tussen hem en zijn echtgenote Sharda Santokhi-Harkisoen, geen enkele vorm van
  communicatie bestond. Zo zou zijn echtgenote hem nooit over deze grote transactie hebben verteld. ‘Hij komt zeer ongeloofwaardig over’, zegt Boldewijn. ‘De minister heeft me verschrikkelijk teleurgesteld. Ik ben erg ontevreden over de manier waarop de minister zichzelf verdedigd heeft.’

  De geleerde laat blijken dat Santokhi zijn vrouw als schild heeft gebruikt en ook heeft opgeofferd. Bij Boldewijn kan het niet in dat de bewindsman helemaal onwetend was, omdat hij gisteren gedetailleerd zaken over de transactie en de staat van de woning en het perceel uit de doeken kon doen.
  Gregory Rijssen


  Maak melding

 24. ‘Minister Santokhi torpedeerde operatie Oreon’
  Geplaatst: 08/09/2008
  Paramaribo – Het was minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en
  Politie die operatie Oreon heeft laten mislukken. Operatie Oreon was een
  groots opgezette onderneming die alle grote drugsbaronnen in Suriname
  zou oppakken. Dit zei Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale
  Democratische Partij (NDP), zaterdagavond tijdens een goedbezochte
  bermmeeting in Ocer.
  ‘Jij Chandrikapersad, jij hebt het getorpedeerd en jij hebt het gefrustreerd.
  Laat Kruisland (advocaat Freddie Kruisland, red) me maar naar de rechter
  brengen, dan zullen er meer onthullingen worden gedaan’, zei Bouterse.
  De NDP-voorzitter bracht nog meer schokkende zaken naar buiten. Zo
  was de crimineel Roger Khan in Suriname om personen dichtbij de
  minister dood te schieten. Maar door een simpel telefoontje kon deze
  crimineel worden opgepakt en het land worden uitgezet.
  De NDP-leider hield ook enkele markante zaken tegen het licht die
  faliekant mis zijn gegaan op justitie. Zo zou Segebai, in leven, aan de
  Klepperstraat te Ramgoelam, hebben gevochten met een zekere ‘Biga
  Ceder’. Bij dat gevecht zijn er schoten en ongelukken gevallen. Nadat
  Segebai door de politie was gearresteerd, werd hij na enkele uren weer
  vrijgelaten. Volgens Bouterse in opdracht van ‘hoge’ justitiële autoriteiten.
  De NDP-leider ging verder en zei dat de politie 3 mannen met ruim 207 kg
  cocaïne oppakte. Op heel mysterieuze wijze ‘liepen’ de mannen de
  gevangenis uit om daarna naar Nederland te vluchten.
  Bouterse zei dat hij, na ‘het onrecht’ dat de gewezen gewestelijke
  politiecommandant Biervliet is aangedaan, heeft besloten om deze
  onthullingen te doen. Minister Santokhi verklaarde dat Biervliet in een
  ‘drugshol’ ‘strategische informatie’ prijsgaf. Op zijn beurt zei Bouterse dat
  de bewindsman vaker bij Top-Ice werd gesignaleerd. De eigenaar, een
  zeker ‘Remi’, werd enkele jaren terug door Justitie Nederland gezocht.
  ‘Dan hoe kan je zeggen dat Biervliet in een drugshol zat. Jij zat bijna elke
  dag bij Remi. Dat is een drughol’, aldus Bouterse.
  Gregory Rijssen /dagblad suriname


  Maak melding

 25. Vrouw Surinaamse minister deed zaken met Adjoeba
  PARAMARIBO, 4 sep – “Het goed is gekocht met geld dat niet behoort tot het huwelijkse vermogen. Het is een puur zelfstandige aangelegenheid van mijn vrouw.” Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie in de nasleep van berichten over de aankoop van onroerend goed door zijn echtgenote Sharda Santokhi-Harkisoen bij drugscrimineel August Adjoeba.

  Elke betrokkenheid wordt categorisch ontkend: “Ik heb geen enkele band met de verkoper, niet als natuurlijke en nog minder als rechtspersoon.” De onlangs in Nederland doodgeschoten Adjoeba heeft de deal keurig per notaris geregeld. Afgesproken is dat de volledige betaling zou geschieden nadat de woning op het betreffende perceel zou zijn afgebouwd. Of een justitieel onderzoek komt, is nog niet duidelijk.

  [b]Volgens Santokhi heeft hij zijn vrouw gewezen op Adjoeba’s achtergrond, aan de hand van informatie van de inlichtingendienst van de politie. [/b]Dat moet dus gebeurd zijn nadat de deal reeds beklonken was, omdat Santokhi naar eigen zeggen pas achteraf op de hoogte werd gesteld. “Het eerste dat ik hoorde was dat het een persoon betrof, die ongunstig bekend stond.”

  [b]Adjoeba is ooit in Nederland veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens drugshandel.[/b] Overigens wordt de aandacht van de pers afgedaan als koude drukte. “Het gaat om een privé aangelegenheid. Laat het duidelijk zijn: ik kom niet aan uw privé leven, kom ook niet aan dat van mij.” De Times of Suriname mag op een aanklacht rekenen bij justitie, “niet zozeer vanwege de berichtgeving.” Santokhi struikelt eerder over het redactioneel van de krant, waarin de ministeriële integriteit aan de kaak wordt gesteld.

  Ah die Santohki heeft zoveel gezegd, alleen mag je niet zeggen dat hij het gezegd heeft.
  Eerst kent hij adjoeba niet, dan zegt de rechter dat het huis bij een stichting gekocht is.Vreemd dat je vrouw een huis bij een stichting koopt, je direct de leden van die stichting natrekt, terwijl je beweert niets met de zaak te maken te hebben.De inlichting dienst gebruiken voor prive aangelegenheden?


  Maak melding

 26. Advocate Asarfi-Lalji:‘Santokhi heeft ook aanspraak op gekochte woning’
  Tuesday, September 09 @ 03:08:02 MDT
  Paramaribo – Justitieminister Chandrikapersad Santokhi is momenteel ook aansprakelijk over het huis en perceel dat onlangs door zijn echtgenote Sharda Santokhi is aangekocht van de in Nederland geliquideerde August Adjoeba alias ‘Segebai’. Dit onroerend goed valt onder de huwelijksboedel. Beide personen zijn in algehele gemeenschap van goederen gehuwd. Indien zij een echtscheiding aangaan, wordt ook het aangekochte huis van ‘Segebai’ verdeeld. Dagblad Suriname sprak over deze kwestie met de jurist mr. Irene Asarfi-Lalji. Zij gaf het volgende te kennen: ‘Bij Decreet C11 is de handelingsonbekwaamheid van de vrouw opgeheven. Dat houdt in dat de vrouw zelfstandig rechtshandelingen mag plegen. Voor de aankoop van een onroerend goed, is de vrouw volkomen bevoegd. Hierbij heeft zij de toestemming of de medewerking van haar echtgenoot niet nodig.’ Betreffende de aankoop van de woning door zijn echtgenote, gaf minister Santokhi te kennen dat hij van niets op de hoogte is.

  De juriste vervolgt verder: ‘Maar bij Decreet C11 is ook geregeld dat bij het verkopen van een onroerend goed, de toestemming danwel de medewerking van de echtgenoot vereist is. Bij verkoop van een goed dat tot de huwelijksgoederengemeenschap behoort, heeft de ene echtgenoot de medewerking en de toestemming van de andere echtgenoot nodig. Dat betekent dat, al heeft de vrouw alleen de aankoop gedaan, het huis en perceel, onroerend goed dus, vallen in de huwelijksboedel. En als partijen nu gaan scheiden, dan moeten ook dit huis en perceel in de boedel verdeeld worden. Wanneer zij gaan scheiden, wordt tot verdeling overgegaan. Het aangekochte huis van ‘Segebai’ wordt ook verdeeld. Meneer Santokhi heeft er voor de helft recht op. Dat is zo volgens het huwelijksgoederenrecht.’

  Dagblad Suriname heeft ook gesproken met notaris Loyd Hirasingh die de notariële akte tekende tussen Sharda Santokhi en August Adjoeba. ‘Vrouwen zijn ook handelingsbekwaam’, zegt Hirasingh in deze kwestie. Hij benadrukt wel dat bij het aangaan van een verkoopovereenkomst, het vereist is dat zowel de man als de vrouw aanwezig moeten zijn voor het ondertekenen van de verkoopakte. Bij een aankoop kan slechts de vrouw tekenen.
  In de notariële akte van Sharda Santokhi d.d. 04 december 2006, die Dagblad Suriname onder ogen heeft gehad, staat ook het volgende vermeld: ‘in algehele gemeenschap van goederen gehuwd met de heer Chandrikapersad Santokhi en bezitster van de Nederlandse nationaliteit, houdster van het Identiteitskaartnummer……’.
  Notaris Hirasingh geconfronteerd met deze zaken, zei dat hij ‘zaken van zijn cliënten niet in het openbaar bespreekt’. Hij wilde slechts van dienst zijn middels het verschaffen van algemene informatie. De Nederlandse nationaliteit van Sharda Santokhi zou naar zeggen van hem een ‘normaal verschijnsel’ zijn voor het aangaan van een aankoopovereenkomst.
  Dagblad Suriname(www.dbsuriname.com)


  Maak melding

 27. Waardeloze minister Santohki !
  Alsof dat niet genoeg blijkt Santohki opdrachten van braziliaanse parlementariers en ministers uit te voeren.Ik wil wel weten welke zaken hij heeft besproken met deze gasten.Het is te gek voor woorden dat buitenlandse parlementariers hier komen bepalen op welke wijze de minister van justitie met hun burgers moeten omgaan.Tenminste sprak Biervliet met Surinaamse parlementariers.Santokhi mag nu echt opstappen.En zoals altijd is Santohki weer onvindbaar voor commentaar.Biervliet onvindbaar?Nee Santohki is onvindbaar.

  Brazilie wil stopzetting razzia’s op Brazilianen
  door Fenny Zandgrond
  26/09/2008

  Paramaribo – Parlementarier Márcio Junqueira van Brazilië heeft minister Chandrikapersad Santokhi gistermiddag tijdens een onderhoud op het ministerie gevraagd de acties tegen illegale Brazilianen in de goudsector tijdelijk te staken.

  Het assembleelid wil nog een poging wagen om de economische activiteiten van zijn landgenoten in de formele sfeer te krijgen, nu de regering hen twee jaar de gelegenheid heeft geboden om verblijf te regelen en toch rechtmatig in Suriname te vertoeven.

  [b]Junquiera zegt in gesprek met dWT dat informatie het Braziliaans parlement heeft bereikt dat hun landgenoten in Suriname in problemen zijn geraakt na een grootscheepse actie.
  De volksvertegenwoordiger is vanaf gisteren voor een speciale missie in Suriname aangekomen en blijft voor onbepaalde tijd. [/b]

  Aan het eind van zijn bezoek zal hij een verslag maken dat, naast aan het Braziliaans parlement en de minister van Buitenlandse zaken, ook aan de Surinaamse autoriteiten wordt aangeboden.[b] Ook zal Junquiera zich samen met vertegenwoordigers van het ministerie en de Braziliaanse ambassade oriënteren in de goudvelden. Onder de Brazilianen is nu een Crisis Commissie samengesteld die de veldbezoeken zal coördineren. [/b]

  [b]Junquiera zegt dat Santokhi net als in zijn telefonisch onderhoud eerder met de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Celso Amorin, heeft toegezegd niet meer tegen Brazilianen in het binnenland te zullen optreden.[/b] Partijen hebben in dit kader geen tijdspanne bepaald, maar verzekert het assembleelid dat de Brazilianen alles willen doen om hun inspanningen en verblijf in het land te verduurzamen. De Braziliaanse overheid zal hen, samen met de crisis commissie, daarin assisteren. Ook zou de bewindsman hebben benadrukt dat de razzia’s binnen Clean Sweep niet expliciet gericht zijn tegen Brazilianen, maar bedoeld zijn om wet en recht te herstellen in het binnenland.

  Junquiera stelt dat zijn landgenoten Suriname als hun tweede thuisland zien en ook fors investeren in het land. De mythe dat zij naar Suriname zijn uitgeweken om de rijkdommen naar hun eigen land te sjouwen, moet volgens hem worden verholpen. Verkoop van goud in Suriname brengt veel meer op dan in Brazilië, waardoor smokkel oninteressant wordt. Ook is hij ervan overtuigd dat zijn landgenoten zich moeten confirmeren aan de Surinaamse wetgeving. [b]Santokhi was niet bereikbaar voor commentaar.-.[/b]

  dWTfoto / Stefano Tull
  De Braziliaanse parlementariër Márcio Junqueira staat een journalist van dWT te woord, gisteravond tijdens een diner met een groep landgenoten. De parlementariër heeft minister Chandrikapersad Santokhi gistermiddag gevraagd de acties tegen illegale Brazilianen in de goudsector tijdelijk te staken.


  Maak melding

 28. Koop vastgoed bij een drugscrimineel en noem het prive
  Wat gebeurt er als een minister van Justitie in Suriname in een huis woont gekocht heeft van een drugscrimineel?
  Absoluut niks.Hij beweert gewoon dat het prive is en voegt er aan toe dat zijn vrouw het huis gekocht heeft en hij niks te maken heeft met de koop.En daarmee is het basta.Niemand mag het onderzoeken en niemand mag er over praten.
  Een man heeft er wel overgesproken en hij kreeg een kortgeding aan zijn laarsgelapt omdat de minister zich beledigd voelde.
  De volgende artikelen geven de onthulling van de zaak weer, de leugens en de intimidatie waarmee de minister de zaak in de doofpot wist te krijgen !


  Maak melding

 29. Santokhi schoot Boyke Bikharie neer

  Paramaribo – Boyke Bikharie en nog een paar vrienden van hem liepen
tegen 12 uur ’s avonds na de film terug naar huis. Dat deden ze in de
revolutieperiode, toen de avondklok nog telde. Ze spraken nog na over de film die zij die avond in de theater hadden gezien. Niet ver van de
Sevagramweg te Charlesburg en niet ver van Boyke’s huis, werden hij enzijn vrienden staande gehouden door de politie.
Boyke, die zich onzeker voelde, probeerde weg te komen door over de
trens die evenwijdig aan de Charlesburgweg loopt, te springen.
Halverwege die sprong werd hij doodgeschoten door een politieman,
Chandrikapersad Santokhi, nu minister van Justitie en Politie. Dat vertelt Boyke’s moeder, Somaria Bikharie, tijdens een persoonlijk gesprek aan DBS. Het geluid van de schoten die Santokhi op haar zoon lostte, kan ze nooit meer vergeten.Boyke, een jongeman van 19 jaar, was ongewapend, toen de politieman hem neerschoot. Santokhi zou later, op politiepost
Geyersvlijt, aan de moeder vertellen dat hij dacht dat Boyke een dief was.

  Moeder Bikharie rouwt nog steeds om haar zoon. Na de dood is zij van
het kastje naar de muur gestuurd om uiteindelijk haar zoon die levend
wegging, als een lijk terug te zien. Ze is nu een oude vrouw van dichtbij
de 80 jaar en lijdt aan ouderdomskwalen. Pijnlijker is het dat zij niet eens een foto van haar zoon heeft.  Nadat ze haar verhaal vrijwillig aan de NDP-leider, Desi Bouterse, en een zekere ‘Hardoar’ had verteld, is Bikharie’s wereld ingestort. Ze had niet gedacht dat haar bekentenis op een politiek podium zou worden afgespeeld en het grote publiek zou bereiken. Haar kinderen zijn nu
woedend en haar buurman wil dat zij binnen 3 maanden van zijn erf
moet. Dit nadat zij langer dan 50 jaar op het perceel heeft gewoond. Ze is wanhopig. ‘Mi no wan probleem moro. NDP no go gi mi wan tra presi. A sani psa’ k’ba en mi zoon no e go kong moro. Me e’ libi ala sani gi Gado’, zucht Bikharie.

  

De minister van Justitie en Politie,Chandrikapersad Santokhi, heeft 
intussen verlof aangevraagd en zit momenteel in het buitenland. Hij
verwees afgelopen woensdag constant naar zijn raadsman, Freddie
Kruisland, toen journalisten hem vroegen naar zijn verleden. De
rechtszaak die hij tegen Bouterse wegens belediging en smaad heeft
aangespannen, gaat vandaag voor.
Gregory Rijssen
/dbSuriname

  Toen dit bericht verscheen raakte de minister zodanig in paniek dat hij een kortgeding aanhangig maakte aan D.Bouterse.
  Hij beloofde ook de krant voor het gerecht te dagen. Uiteindelijk deed hij dat niet.Dit verhaal is waar.
  Santohki schoot die jongeman in de rug neer, er is nimmer een onderzoek gekomen en de justitie minister heeft ook nu niet meegewerkt aan een onderzoek.De zaak is weer in de doofpot, waar het zal blijven.

  Deze minster wekt de indruk voor het herstel van de rechtstaat te zijn, maar zijn eigen wandaden daar mag niemand over praten.Hij is nimmer verantwoordelijk voor zijn daden.Als het niet de revolutie is, dan schuift hij het zelf af op zijn echtgenote.


  Maak melding

 30. Santokhi heeft WEL de BGmaffia-boss Roger Khan uitgezet
  zodat de VS hem alsnog kon pakken voor zijn internationale misdaden !

  De haat tegen Santokhi is bij de NDPers groot, Roger Khan
  getuigt thans tegen Dino en Desi in de Drugs-, wapen- en terrorismestrafzaak in de USA !

  Moro problema o doro !!!


  Maak melding

 31. Veiligheidsmannen ‘Sheriff’ reden in Segebai’s auto
  Geplaatst: 14/10/2008
  Paramaribo – ‘Ik ga je hersenen even opfrissen. Jullie hebben het huis
  van Segebai op 15 november 2006 gekocht. En die blauwe Surf (autotype,
  red.) van Segabai met kentekennummer 78-66 RP, is overgeschreven op
  12 december 2006 op uw naam. En je veiligheidsman reed de auto van
  Segebai. Hoe komt het dan dat je Segebai niet kent? Je veiligheidsman
  reed in de auto van Segebai.’ Dit zei Desi Bouterse tijdens zijn
  feestvergadering afgelopen zondag in Ocer. Bouterse noemde deze keer
  niet openlijk de naam van justitieminister Chandrikapersad Santokhi, maar
  sprak constant over ‘de minister’ en ‘Sheriff’. Hij publiceerde terstond een
  foto van de auto van Segebai. ‘Minister je weet niet met wie je bent
  begonnen’, sneerde Bouterse. ‘Te mi taki: minister yu sabi Segebai, yu
  sabi August Adjoeba, dan yu no man teigi mi tak yu no sabi en. Want als
  je zegt dat je hem niet kent, zeg ik dat je jokt’, aldus Bouterse.

  De NDP-leider deed veel meer uit de doeken afgelopen zondag. De
  voormalige echtgenote van de bewindsman kookte vaker voor Segebai en
  de zijnen. ‘Als de jongens het eten niet konden afhalen, kan ik ook zeggen
  waar jullie het eten achterlieten. Deze dingen wilde ik niet zeggen. Maar
  toen jij mij steeds begon te beschuldigen van: crimineel, crimineel, heb ik
  de president gevraagd om even na te gaan dat jij in drugs zit’, zei
  Bouterse overwegend in het Sranan Tongo.

  Bouterse heeft naar zijn eigen zeggen de hand op e-mails weten te
  leggen tussen ‘Sheriff’ en een zeker SM. In die e-mail luidt een zinsnede
  van de minister ‘Ken je het liedje: love hurts…’ ‘Hij heeft zijn MOT en BOT,
  ik heb mijn BID, Bouterse Inlichtingendienst’, liet Bouterse optekenen. De
  informatie die de bewindsman over het korps in die e-mails vrijgeeft zijn
  volgens Bouterse niet mals.

  ‘De minister’ heeft na zijn aanstelling een inspecteur in dienst genomen
  die enkele jaren terug een verdachte ‘agent Koebeer’ had laten
  ontsnappen. Deze inspecteur was volgens Bouterse in het holst van de
  nacht Koebeer gaan ophalen. Als de inspecteur even later terug op post
  is, verklaart hij dat Koebeer is ontvlucht. Die inspecteur wordt daarop door
  de korpsleiding ontslagen. Bouterse: ‘Wanneer de minister weer aantreedt,
  neemt hij die inspecteur weer in dienst en regelt de pensioengrondslag
  van diezelfde inspecteur.’
  Gregory Rijssen

  Hilarischer kan het niet worden met deze minister.


  Maak melding

 32. Er is iets mis wanneer de politie zich straffeloos misdraagt olv Santokhi
  [b]Politieagent speelt pistolero[/b]
  Geplaatst: 20/09/2008
  Paramaribo – Een agent in burger heeft zich woensdag ernstig misdragen aan de Kankantriestraat, zoals enkele ooggetuigen dat vertellen aan DBS. Een van de ooggetuigen, zus van de latere benadeelde, vertelt wat er gebeurd is. De jongeman Ratneal Dhauntal, die als vakantiejob taxi rijdt bij Kankantrie Taxi, reed op de rotonde te Poelepantje. Op een gegeven moment reed Dhauntal op de verkeerde baan en haalde de auto, waarin de agent in burger zat, in. De agent achtervolgde hem en sommeerde hem te stoppen. Maar Dhauntal wist niet dat het om een agent ging en reed verder. De agent haalde hem in en blokkeerde de auto net voor de woning van Dhauntal, vlak naast Kankantrie Taxi. Dit veroorzaakte een file aan de Kankantriestraat en de vader van Dhauntal kwam ook kijken wat er
  aan de hand was. Hij vroeg aan zijn zoon of hij een aanrijding had
  gemaakt. Toen Dhauntal ontkennend antwoordde, zei de vader dat hij
  door moest rijden, omdat er een klant in de auto zat.

  De agent achtervolgde Dhauntal, die intussen wegreed, weer. Na de klant afgezet te hebben kwam hij terug in de garage van Kankantrie Taxi. Enkele seconden na hem arriveerde de agent ook. Hij stapte uit zijn auto en spande zijn pistool voor Dhauntal. De agent begon Dhauntal te trappen, waardoor de collega-chauffeurs begonnen te gillen. De agent richtte nu zijn pistool op de collega-taxichauffeurs. De vader, die op de hoogte was gebracht dat de agent weer was gekomen, kwam ook ten tonele. De agent richtte zijn pistool nu op hem en zei: ‘Ik schiet je neer als je zeurt.’ De vader van Dhauntal ging naar huis om de politie op te bellen.

  Intussen had de agent Dhauntal meegenomen naar de politiepost. De
  vader reed ook naar de post om aangifte te doen, waar ook de vader
  werd aangehouden. Hij werd beschuldigd van het hinderen van een
  politieagent om zijn werk te doen. Van 10.00 uur ‘s morgens tot 18.30 uur zaten ze op de post. Na 18.30 uur werden ze vrijgelaten. De familie wilde een klacht indienen bij Meldpunt Politieoptreden (MPO), maar haar werd geadviseerd om een brief te richten naar de procureur-generaal. De familie die radeloos is, heeft een advocaat in de arm genomen. De politie was niet bereikbaar voor commentaar.

  Maar ja wat verwacht je van een minister die zelf niet weet dat je niet ongestraft ongewapende mensen kan neerknallen.


  Maak melding

 33. POLITIEAGENTEN nemen het SANTOKHI
  kwalijk in kwestie BIERVLIET
  Geplaatst: 26/09/2008
  Paramaribo – Politieagenten nemen het justitieminister Chandrikapersad Santokhi kwalijk dat hij het onderzoek naar de handelingen van politie-inspecteur George Biervliet in Nickerie, openlijk in de media heeft besproken. Nu de zaak bij de rechter is, gaat de Politiebond inhoudelijk niet in op de zaak. Dat zegt bondsvoorzitter John Telgt aan DBS. Na de uitspraak van de rechter, komt de bond wel uit met een verklaring. Deze Santokhi/Biervlietcase is volgens Telgt zodanig in de media opgeblazen, dat het de Politiebond noch het korps goed doet.

  Het bestuur heeft zich, na uitspraken van de justitieminister, intern met de case beziggehouden. Daarbij heeft Biervliet zijn deel van het verhaal verteld. Uit strategische redenen heeft de bond ervoor gekozen de media er niet bij te betrekken
  ‘Het is wel opvallend dat een onderzoek tegen een politieman zo breed
  wordt uitgemeten in de publiciteit. Ik weet niet of dit de eerste keer is,
  maar het is geen gebruik’, aldus Telgt
  [b]Uit politiekringen begrijpt DBS dat Biervliet niet onvindbaar was. Hij is door twee politieagenten naar de plek waar hij NDP’er Rashied Doekhie en later Desi Bouterse zou ontmoeten, geëscorteerd.[/b] Daar is tijdens het nuttigen van gebakken vis en wijn gesproken over een [b]marihuanaverkoper [/b]die niet lang daarvoor door de Nickeriaanse politie in verzekering was gesteld. [b]De bronnen stellen verder dat Biervliet geen rapport moest opstellen over de locatie en de reden van zijn afwezigheid op het politiebureau, maar simpelweg omdat hij in gezelschap van Bouterse en Doekhie was. Hij moest verklaren welke informatie hij heeft prijsgegeven. [/b]
  Uit Biervliets eigen rapport is komen vast te staan dat hij over een
  marihuanaverkoper heeft gesproken en [b]niet over een inlichtingenrapport. [/b]
  Op 6 augustus 2008 zei minister Santokhi dat Biervliet in een drugslocatie, bij een geregistreerde drugscrimineel, in gezelschap van ongewenste figuren, gevoelige informatie heeft prijsgegeven. Omdat dit een ernstig plichtsverzuim is, is Biervliet per direct naar de stad ontboden. Biervliet zit nu op bureau Keizerstraat
  dagblad suriname
  ****************************************
  De leugens van Santohki stapelen zich op.Net toen ik dacht dat dit zou verdwijnen in die doofpot, komt er nu meer.


  Maak melding

 34. Santokhi verliest kort geding Biervliet
  Minister Chandrikapersad Santokhi is de verliezer in het kort geding, dat hoofdinspecteur George Biervliet tegen hem aanhangig had gemaakt wegens aantasting van zijn goede naam, reputatie en maatschappelijke positie. Na het vonnis deelde de dolgelukkige hoofdinspecteur het voor hem goede nieuws als eerste aan zijn vrouw mee.
  -Zarissa Windzak-

  Tegenover de pers ver-klaarde Biervliet, dat hij vanaf het moment dat hij uit zijn bed stapte 100 % verze-kerd was van een goede uitspraak. ,, Want ik heb niets verkeerd gedaan. Eerlijk, echt niet. Ik was daarom op zoek naar gerechtigheid”, legt hij uit. Vanochtend deel-de de rechter binnen de vier muren van het Kantonge-recht voor Civiele Zaken mee, dat de minister van Jus-titie en Politie binnen twee dagen in de lokale kranten en op de verschillende radio- en televisiestations zijn ge-dane uitspraken over Bier-vliet zal moeten terugnemen. Santokhi floot de hoofdinspecteur en gewestelijk politiecommandant uit Nickerie terug begin augustus, omdat hij meende dat deze nauwe banden zou onderhouden met drugscriminelen. In de media deelde Santokhi mee dat Biervliet na een uren durende zoektocht gevonden werd in het huis van een be-kende drugscrimineel. De minister vervolgde door de politiecommandant ernstig plichtverzuim te verwijten, hetgeen heeft geleid tot het onmiddellijk vertrek van Biervliet. Met deze handeling zei Santokhi ‘een daad te willen stellen richting alle hoge politiefunctionarissen’ en naar een schoon politiekorps te willen gaan. Uitspraken, die volgens Biervliet helemaal niet op waarheid berustten en die juist zijn goede naam, eer en maatschappelijke positie schade toebrachten. Zijn advocaat Stanley Marica diende hierop een klacht in bij het Openbaar Ministerie tegen minister Santokhi voor zijn uitspraken. Dit kort ge-ding was het tweede, waar deze minister in een maand tijd bij betrokken was. Eerder maakte de minister zelf een kort geding aanhangig tegen politiek leider Desi Bouterse voor diens uitspraken over de banden van de minister met drugscriminelen. ,,Het is voor mij een begin van de weg op zoek naar gerech-tigheid”, zei Biervliet over het vonnis. Binnen het korps zelf moet nog besloten worden hoe het werk weer opgepakt kan worden, maar hij meent zich nu vooral te moeten richten op de toekomst.

  De minister zijn onkundigheid komt nu naar boven!


  Maak melding

 35. Passant jou fabeltjes over Santhoki is uit, ik heb nog meer nieuws over Santhoki nu kunnen de lezers een patroon zien wie die Santhoki daadwerkelijk is. Het zal mijn niet verbazen als men besluit om mijn berichten van waterkant te wissen want dit is geen propaganda materiaal maar WARE NIEUWS en alles wat waar is en die mensen aan het denken zet moet gewist worden. De mensen mogen niet voor zichzelf denken ze moeten bestuurt worden als marionetten. Mijn Naam is WARE NIEUWS mijn doel is om de slapende MASSA wakker maken! BINNENKORT IS DOSSIER BOUTERSE AAN DE BEURT!


  Maak melding

 36. waarom zo’n herrie rondom Santokie, kijk naar bouterse en zijn club. Hoeveel moorden heeft desi bouters niet gepleegd en dat in koele bloede ook nog. Als het zo is dan heeft Santokie dat tijdens het uitoefenen van zijn werk gedaan en dat is het verschil. en je kunt hem dat niet blamen.


  Maak melding

 37. @Ware nieuws,.je gaat het druk krijgen,..er zijn meer dossiers die je mag openen,.Abrahams,Dino Bouterse, Errol Alibux, Jules Wijdenbosch,Naarendorp etc.


  Maak melding

 38. ECHT Nieuw NIEUWS : NDP en Bellie doen geen onderzoek
  naar misdadiger Dino, voor in Sranang gepleegde strafbare
  feiten. Mede-verdachten Dino lopen vrij rond in Sranang !

  NDP en Bellie doen geen onderzoek naar het neerknallen
  in koelen bloede van vier ongewapende verdachten !
  (neerknallen dooor CTU en politie, duistere tori)

  NDP en Bellie weigeren extra strafmaatregelen in te
  stellen om enorme criminaliteitsgolf te stoppen !
  Bijzondere straffen kunnen deescalerend werken.
  Bijvoorbeeld gebiedsverboden/stadsverboden !

  NDP en Bellie gedogen nog steeds duizenden illegale
  goudzoekers die de staatskas en het land bestelen,
  door geen verplichte afdrachten te betalen.
  Zij doen zich voor als werklozen en krijgen door NDP en
  Bellie nu ook gratis ziektekostenverzekering !

  NDP en Bellie weigeren de scalians aan te pakken !
  Ongeveer VEERTIG werken ongestoord op het stuwmeer
  en op onze rivieren. Het milieu wordt door deze criminelen vernietigd !
  NDP en Bellie zeggen niet te weten wie de EIGENAREN
  zijn van deze scalians !

  PS : Maarrr Sranang kan NOG MEER lenen, dus no spang !!
  Dusss steeds maar Santokhi proberen neer te halen ! !


  Maak melding

 39. @WARE NIEUWS, je emoties ben je al kwijt, maar een ding is zeker wie heeft de hoogst genoten opleiding en werkervaring???Jij, Bouterse of Santhoki?

  -Santhoki kan de hele wereld rondreizen en heeft zijn landgenoten nooit landverraders genoemd. Een ieder maakt fouten in zijn of haar leven, maar de vraag is welke fouten wegen het zwaar.

  =Ik zou mijn zorgen gaan maken over de criminaliteit van die schoften die niet werken en anderen gaan roven. Hoor je iets van Belfort? misschien dat zij zich ook zullen melden bij Belfort. Droom maar niet.

  =Ik zou mijn zorgen gaan maken over die 200 goudzoekers die zich NIET aan de regels houden en denken dat zij alles mogen doen wat ze maar willen.

  -Ik hoop niet dat die dam kapot gaat, maar als dit moet gebeuren hetzij zo dan hoop ik dat alle kinderen, ouderen ect in de stad zijn en Pokie met die 200 man maar gaan drijven op water.
  men moet eerst zien dan geloven.


  Maak melding

 40. Santhoki heeft de afgelopen haast vijf jaren die achter ons liggen wederom zijn huiswerk niet kunnen maken, maar schreeuwt als een klein jongetje die een psychiatrische inrichting vertoeft.

  Als je niet doet waar het volk omvraagt, maar blijft volharden in jou ‘hokjes-denken’ dogma, dan ontneem je jezelf alle recht van spreken.

  Santhoki weet wat voor verdorven breinen en onverbeterlijke racisten hij binnen zijn VHP-gelederen weet en welke ‘goede’ bedoelingen hij voor ogen heeft met de overige bevolkingsgroepen in Suriname, kan logisch geen beleid uitstippelen, waarbij andere bevolkingsgroepen in z’n smerige VHP-keuken een kijkje zouden gaan nemen althans in de ’top’ van z’n RACISTISCHE VHP.

  Mensen, mensen, bij deze SMERIGE kliek, is het doodgewoon bij het oude verhaal gebleven. Dus mensen, maakt u zich geen illusie. Bij deze RACISTISCH-partij, gaat het louter om economische macht veilig stellen voor een STELLETJE-GELDDIENAREN als vanouds.

  Op deze partij uw kostbare stem uitbrengen, zal wederom ‘een terugwerpen in de tijd’ betekenen. Wat Santhoki wel voor mekaar heeft, is zijn complot tegen van alles wat geen volbloed Hindostaan is, op nog GERAFFINEERDERE wijze, zijn doel ten uitvoer brengen.

  Om bovenstaande genoemde redenen is deze ONVERBIDDELIJKE RACIST zelf bereid geweestom zelf voor zijn ‘grootste vijand’ Bouterse, zijn deur op een kier open te houden. Simpel vertaald: als het ene niet lukt, dan maar het andere. Zo’n houding geeft deze GELUKZOEKER-PURSANG zijn op z’n zachts gezegd, kwade bedoelingen weer.

  Een partij die RACISME hoog in haar vaandel draagt en op slinkse wijze de macht in Suriname wil veroveren, moet tot het bot worden bestreden in Suriname en overal ter wereld.

  Een VHP als vertegenwoordiger van de ware Surinamer is een GROVE en nogmaals GROVE belediging voor de Surinamers als bevolking.

  Het onder het mom werken met andere politieke partijen is de GROOTSTE CAMOUFLAGE in de Surinaamse historie. De VHP is voor de Surinamer een meer dan ONBETROUWBARE KLIEK. Derhalve mogen dergelijke lui, Suriname nimmer vertegenwoordigen.


  Maak melding

 41. Tan pi,
  De Ware Surinamer is pro RECHTSSTAAT

  De Ware Surinamer blijft met zijn fikken van de Grondwet af
  en respecteert het Grondwettelijk VERBOD om zich te
  mengen in zaken die onder de rechter zijn, NIEMAND !

  De Ware Surinamer is voor directe invoering Anti-
  corruptiewet en een zware Screeningswet !


  Maak melding

 42. @Uncle : Fascistisch is alle Niet-NDPers STAATSVIJANDEN
  noemen en discrimineren !!

  Dus babbel ook onterecht niet over racisme van andere
  politici !

  VS discrimineren DINO , daarom adjosi tot over veertig jaar !

  PS : WIKI sribi srafu !! NDPRacisme no e wroko moro !
  A heri volk e sjie den luchtkastelen ! Gouden Kerst 2044 !


  Maak melding

 43. Hoorde vanmiddag op Apintie een schoolgaand meisje antwoorden op de vraag: Wat wil je later worden?
  “Dokter”.
  “O, dokter, waarom dokter?
  “Omdat die veel geld verdienen”.

  Do I have to say more? Dat dokters volgens hun ambtseed verplicht zijn zieke mensen te helpen, ging volkomen aan het kind voorbij.

  Time for a mindshift. Vooral bij jonge kinderen. Ze zijn al geinfecteerd met het geld-virus.


  Maak melding

 44. @WareNieuws Kom op met de SCREENINGSWET dan
  wordt duidelijk wie direct GESCHRAPT zal worden als presidents-kandidaat ! Praatjes vullen geen gaatjes !

  Heb je de opsproringslijst van Interpol wel doorgenomen ?

  En weet je niet wie de massamoorden op onze ongewapende burgers heeft gepleegd, zoals de Moiwana en de 8 dec
  massamoorden ? Yu tjading yere !!!

  PS : Tjek de getuigenis van BGMaffia Roger Khan in
  proces Dino. Zijn Handlangers in Parbo worden in het
  zonnetje geet, inclusief Papa !


  Maak melding

 45. -Ik merk dat de verkiezing dichterbij aan het komen is vandaar dat men nu met felle emoties reageert.

  @blaka bakra, je schrijft:::::::3/4 van de mensen wonen in Nederland, natuurlijk, omdat zij in Suriname allang vermoord waren onder Bouterse want je weet zelfs dat je moet oppassen met wat je zegt. Geen vrijheid dus.

  @Uncle, je schrijft:::de VHP partij is een racistische partij en ze zijn een stelletje gelddienaren van ouds. Heb je je zelfs al afgevraagd in welke partij er geen racistische toestanden voorkomen???

  @Parbo, je schrijft:::VHPérs zijn geboren dieven en leugenaars>

  ==Wel hier een paar antwoorden:::ik heb geen partij, maar vind het jammer om te lezen hoe dom sommige Surinamers zijn in hun denk wereldje.

  ==Uit onderzoek is gebleken dat de Hindoestanen steeds verder en hogerop te komen als het gaat om ontwikkeling. Zie maar de vele afgestudeerden en bedrijven die zij hebben. Ben ook blij dat anderen dat ook doen.

  =Uit onderzoek is gebleken dat niet de Hindoestanen steeds percelen opeisen en woningen kraken van anderen dat niet van hen is, maar de afro Surinamers.

  =Uit onderzoek is gebleken dat niet de Hindoestanen de overhand hebben als het gaat om criminelen daden, maar de afro Surinamers.

  -In plaats dat men zijn of haar verstand gaat gebruiken om Suriname aanzien te geven op de wereld, neemt men het gewoon op voor en moordenaar. Santhoki hoeft geen president te worden, maar denk maar goed na voor wie je kiest.

  -In men vergeten dat Santhoki gevraagd heeft dat als men vind dat hij daden heeft verricht die niet mochten zij een klacht moeten indienen zodat er een strafrechtelijk onderzoek moet komen. NIEMAND heeft dit ooit gedaan en toch blijven en paar steeds domme en kromme zaken herhalen.

  Mensen toch lees de onderzoeken nou even en ga je verstand nou schonen, omdat uw kinderen en u zelfs ook eronder zullen lijden.

  =Jammer genoeg zie je dit probleem ook in Guyana en vele Afrikaanse landen waar de afro mensen botsen tegen andere culturen, omdat zij vinden dat anderen alles hebben en zij niets hebben.

  =Een tip, scholing is de beste salaris die je kunt hebben en dit kan niemand meer van jou weghalen. Ik ben geen Hindoestaan noch een Javaan.


  Maak melding

 46. Ik heb sinds mensenheugenis nog nooit meegemaakt dat politici
  in Su gaan voor ontwikkeling van het land . wie kan mij een voorbeeld geven ? voorzover ik weet gaan ze allen voor ontwikkeling van hun bankrekening . je mag je ook afvragen hoe het komt dat politici altijd zo rijk zijn of na .

  als Santokhie dat nu stelt dan zou het een kentering zijn in de Su
  politiek .

  wij benne benieuwd ! zou Johnny gezegd hebben .


  Maak melding

 47. Bouta en zijn corrupte vriendjes moeten opgeruimd worden!
  We hebben een sterke eerlijke leider nodig!
  Hoe kan Bouta nog president zijn terwijl zijn zoon 15 jaar heeft gekregen? In elk ander land zou een president gedwongen moeten aftreden!


  Maak melding

 48. ”Santokhi gaat 39 jaar na de onafhankelijkheid met de ontwikkeling van Suriname beginnen. Wat een clown deze man.”

  Santokhi is nu 55 jaar oud en 39 jaar geleden yu oliebol was hij….. dus klets niet uit je nek man…. hij is altijd al bezig geweest zich in te zetten voor Su, toen het in Su op zijn slechts ging heeft hij niet gekozen heerlijk in Ned te blijven waar het leven des tijds TOP was nee hij koos voor Suriname waar het vet CRISIS was en DIT was ook zijn redne om JUIST terug te keren , MIDDEN IN EEN CRISIS wat hij kwam doen ? Steentje bijdragen om Su omhoog te helpen, wat ik respecteer zijn DADEN…. en bid keihard laat hij een goed mens blijven en niet door rijkdom het verkeerde pad opgaan… ik bid keihard laat hij opkomen voor Su alle vertrouwen in deze man, en ik zal de 1e zijn als hij het vertrouwen beschadigt die hem gaat schelden dan, maar ik weet dat hij goed inelkaar zit en Su omhoog kan helpen op een verantwoorde manier…

  Santokhi is coming !!!!


  Maak melding

 49. Ware nieuws je roeptoetert maar wat dat je nieuws over Santo hebt, wel kom op dan, zomaar maak je een venstje vol met je mededeling meer nieuws te hebben alleen huh je vergat het nieuws te melden noh… ach ga toch fietsen man, Santo’s ware aard mi sabi en daarom respecteer ik deze man….

  Wat mij betreft is hij de juiste man voor het Presidentschap, juist hoe hij met verschillende partijen werkt is een ieder in Su gedekt… en als er iemand is die mensne op 1 lijn kan krijgen is SANTO dat wel… vision 2030 😉 tenminste iemand die VOORUIT kan denken !

  [niet oh we hebben al chikungunya maandne in het land, en dan de school een week uitstellen om voorbereidingen te treffen, ja ja als het schaap verdronken is de put dempen , zo noerm ik dat joh, ze kunnen niet vooruit denken hebben niet de benodigde capaciteiten om een grote verantwoording als het land te regeren aan te kunnen ! tjoerie


  Maak melding

 50. @ Unclew wat roeptoeter jij nou weer als er iemand is die braaf en goed zijn huiswerk doet is het verdorie SANTO WEL, WAT VOOR LARIEKOEK KOM JIJ NOU WEER VERKONDIGEN, DIE REGERING VAN NU WAAR JIJ ZO TROTS OP BENT KAN GEEN EEN EEN EPIDEMIETJE AAN LAATSTAAN VOORUIT DENKEN TOT 2030…. SORTO HUISWERK….

  wat voooooor huiswerk, yu oliebol yu, en jij maakt je huiswerk ook al niet maar ik weet bij deze ook wie je voorbeeld is en ben niet verbaasd… roeptoeter niet zoveel dinges terwijl je niets weet man.


  Maak melding

 51. Ooh die Santhoki hij is veel erger dan ik had gedacht wat een stoute mannetje en telkens de goedheilige spelen terwijl hij meer boter op zijn hoofd heeft dan een gevaarlijke crimineel. Santhoki is een uitgekookte crimineel die ieder keer de dans weet te ontspringen, zijn geluk raakt vroeg of laat op.


  Maak melding

 52. Er is geen land in de wereld die financieel, economisch, sociaal, cultureel, democratisch, geografisch, enz, enz. enz onafhankelijk is. Landen en mensen hebben elkaar nodig om velerlei redenen. voordelig, maar ook nadelig, evenwicht is er niet.

  voorbeelden:
  – westerse landen, Japan, landen hebben grondstoflanden nodig
  om hun grondstoffen.
  – Onderontwikkelingslanden hebben westerselanden, Japan nodig
  om vele van de eindprodukten, enz
  – Bepaalde Afrikaanselanden, Suriname hebben de
  westerselanden, de USA nodig om de Ebola te bestrijden,
  vraag,
  – Suriname heeft Nederlandse ondernemingen nodig voor de
  infrastructuur, vraag naar aan DDB, nee niet de smeergelden,
  Ballast Nedam. enz
  – Adviseur Jozeszoon kwam naar Nederland en kocht met
  tientallen miljoenen schoolboeken voor het onderwijs en
  wetenschappen in Nederland, oa dat biologieboek met
  sexinformatie voor het mulo, ja dat was lachen, dat was een
  dolleboel, ja toch? weggegooid gelden.

  Er wonen in Nederland ongeveer 500.000 Surineds en deze bezoeken Suriname om allerlei doelen, vakantie, sport en ontspanning, culturele gebeuren, economische redenen, onderwijs en wetenschapredenen, Nederlandse Studenen die naar Suriname komen, geldovermakingen van uit Nederland naar Suriname, dozenpost naar Suriname, ( ook omgekeerd export van uit suriname naar Nederland, grondstoffen, groeten, fruit, enz, enz.) Bolletjes van uit Su naar Nederland, enz, Zie maar welke bron de belangrijkste is als het gaat om nieuws, wereldnieuw uit het buitenland in Suriname vandaan komt, NOS, Nederlandse Kranten, zie maar welke buitenland voor Surinamers de belangrijkste is, Nederland, Zie de officiele taal spreken op school, de overheid, die Surinamers

  zie naar welke land de meeste Surinaamse Studenten komen als de in het buitenland gaan studeren
  zie welke land heel veel geld naar Suriname brengt, oa Nederland,
  Enz, enz, Enz

  Zie Israel en de joden, Zie hoeveel Joden in de USA wonen en zie hoe belangrijk deze joden in de USA zijn voor Israel.

  Chandrikapersad Santokhi is vaak in Nederland, omdat deze man deze bovengenoemde zaken heel goed kent en en het is alleen toe te juicken dat de relatie tussen Suriname als onderontwikkelde land, kolonialeband met Nederland heeft, deze naar de Carico, Latijns-Amerikaanselanden, USA, Canada, China, India, Indonesie, Afrikaanse landen, enz, enz ook in stand houdt.

  Mensen die kritiek op Chan Shantokhi hebben moeten maar zien in welke taal ze dat doen en hoe ze op de hoogte komen/zijn van het buitenlands nieuws. Waar komt het vandaan. NEDERLAND.

  De Surinamers die kritiek hebben op Chandrikapersad Shantokhi moeten ophouden met navelstaren

  Navelstaren= overmatig bezig zijn met zichzelf voorbeeld is DDB. Hij kon geen stoel vinden voor de Nederlandse Ambassadeur in Suriname toen hij president werd van Suriname, Nu enige weken geleden is er toch een Nederlandse Ambassadeur in Suriname en komt er ook één in Nederland.
  Frankrijk zou de poort van Suriname worden naar Europa. Nu is de hele Ambassade met de crimineel Naarendorf in Parijs dicht.

  Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard. Zoals de Joden in USA dat ook zijn met Israel, vele ontwikkeldelanden in Latijns-Amerika, Azie, Afrika, enz met hun moederlanden in Europa.


  Maak melding

 53. Vanity
  We dopen je naam om in Sanity
  het was niet mijnbedoeling om jullie baasje Santhoki zo bloot teleggen maar die kerel is een echte RAT, trouwens als jij denkt dat hij het land zal besturen dan heb jij het mist. Zowel Brunswijk als Somohardjo lopen over Santhoki heen. Santhoki Ballen zijn met zijn Ex-vrouw meegegaan daarom kan hij zo lekker zitten die BALLOZE Liegende RAT.
  Sanity hou je propaganda munitie nog voor je je hebt nog 7 maanden tegaan.


  Maak melding

 54. President Bouterse noemt VHP en -voorman Santokhi ‘gangsters’
  De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse, heeft de VHP en zijn voorzitter Chandrikapersad Santokhi ‘gangsters’ genoemd. Zij hebben volgens Bouterse gronden van mensen afgepakt en gaan nu huis aan huis om hun gunst te vragen.
  Bouterse noemde’ op de ‘owru yari’ bijeenkomst in Ocer gisteren, Santokhi ‘Chandrika Segebai’. Bouterse merkte op dat hij geen namen heeft genoemd, dus niemand kan hem naar de rechter brengen, zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 29 december 2013.
  ‘Ik zie al de voorzitter van de NPS in een gezamenlijke meeting met de VHP de mensen vraagt om op te staan en te kloppen, want onze presidentskandidaat Chandrika komt binnen.’
  Bouterse haalde aan dat vroeger de NPS een respectabele partij was. Hij kan zich dit niet voorstellen. ‘En ik ben in Wanica. Wanneer we met de ressortvoorzitters lopen, vertellen de mensen ons hoeveel gronden zijn afgepakt door toppers van deze partij die denkt dat ze president gaat leveren. Den man teki den sma gron. A man teki yu gron wiens yu habi wan beschikking, maar het kan ook niet anders. Die mannen zijn gangsters. Daarom zeg ik je. Ik zie de voorzitter van de NPS opstaan en kloppen voor hier komt binnen de president Chandrika Segebai. A man e teki yu sani gewoon en nou ga je huis aan huis. Je hebt alle dingen van Segebai overgenomen. Chandrika Segebai, president van het land.’
  Bouterse zei verder, dat de strijd gaat tussen dekolonisatie en rekolonisatie. ‘Dit gaan wij nooit toestaan. Wij voeren een dekolonisatie beleid en wij gaan vechten voor elke millimeter grond in dit land. Laat die gangsters dit weten, laat Segebai het weten’, zei de NDP-voorzitter.
  Volgens hem is Suriname ‘onder attack’, met alle steun van de ‘witte mannen’. Ambassadeurs zouden Santokhi ondersteunen tegen Bouterse. De president merkte op dat zij de dieven en gangsters niet zullen kunnen helpen, want het volk zal het niet toelaten.


  Maak melding

 55. Van Holt: “Santokhi mag presidentschap vergeten
  Ex-Justitieminister/VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi mag wat NDP-stunfutu Gilly van Holt betreft zijn zinnen zetten op iets anders dan het presidentschap van Suriname. Zoals Van Holt stelt zal Santokhi met zijn kortzichtige visie over het regeren van een land niet instaat zijn om Suriname te leiden, de VHP-voorzitter is ook vaak in verband gebracht met drugscriminaliteit en zou in dienst zijn van Nederland.
  “Santokhi reist vaker af naar Nederland en verspreid in het Europees land allerlei leugens over de regering Bouterse-Ameerali. Hij mag ermee stoppen, omdat het de VHP geen windeieren zal leggen bij de verkiezingen van 2015”, zegt Van Holt. De NDP-politicus brengt om de mogelijke drugsactiviteiten van de Ex-justitieminister te staven de kwestie van August Adjoeba alias ‘Segebai’ in herinnering. De toenmalige vrouw van de VHP-voorzitter had voor een ‘appel en ei’ een woning bij deze drugscrimineel gekocht. De korting op de woning zou een ‘cadeau’ aan Santokhi zijn voor het onderhouden van drugsrelaties.
  De ex-justitieminister mag liever ook stoppen met het spotten met de oproep aan criminelen door Justitieminister Edward Belfort. Zoals Van Holt aangeeft voert de regering Bouterse-Ameerali deugdelijke criminaliteitsbeleid met als gevolg dat de criminaliteitspiek die is ontstaan tijdens het bewind van Santokhi is afgebouwd. President Desi Bouterse heeft in zijn jaarrede van 2014 ook een waarschuwend geluid laten horen aan criminelen, terwijl Belfort hetzelfde heeft gedaan. Dat de oproep van Belfort vruchten afwerpt hoeft geen betoog. Bijna 50 criminelen, inclusief twee die betrokken waren bij de brute roof aan ‘L Hermitageweg, hebben zich aangemeld. De andere vier verdachten van deze roofoverval worden door de justitiële autoriteiten opgepakt. Intussen heeft de politie al drie van deze vier achter slot en grendel gezet.
  Van Holt vindt dat Santokhi dus zijn luchtkastelen mag bouwen, echter zal hij geen mandaat krijgen van het volk voor het presidentschap in 2015. President Bouterse daarentegen zal wel de nodige ondersteuning krijgen voor een tweede termijn als staatshoofd.


  Maak melding

 56. peiling Edunet
  Bouterse schiet Santokhi voorbij in peiling Edunet
  President Desi Bouterse staat nu aan kop in de peiling van http://www.edunet.sr. In totaal hebben tot zaterdagavond 24.00 uur 3.247 personen hun stem uitgebracht op de meest favoriete presidentskandidaat. De strijd gaat tussen Bouterse en Chandrikapersad Santokhi. 1837 van de in totaal 3.247 stemmen zijn uitgebracht op Bouterse.

  Santokhi kreeg er 1210, respectievelijk goed voor 56,5% om 37,3%. 6,2% van de stemmers vindt geen van beide kandidaten geschikt om het ambt van president te vervullen.
  Op dinsdag 19 februari stond Santokhi nog voor in de peiling. Er was toen 381 keer gestemd op Santokhi, terwijl president Bouterse 49 hits kreeg. Dat was goed voor respectievelijk 84.5% om 10.9%. 4.7% van de ‘voters’ gaf aan geen van de twee kandidaten goed te vinden.
  Deze peiling duurt tot en met 28 februari. Het is de bedoeling op weg naar de verkiezingen van mei 2015 maandelijks een issue te behandelen. De peilingen zijn niet bedoeld om de mening of keuze van de lezer te beïnvloeden. (Edunet)


  Maak melding

 57. Oude wijn, nieuwe flessen? De branding van Chan Santhoki en Desi Bouterse
  De leider van de VHP Chan Santhoki is op reis gegaan. New York. Aruba. Met als kennelijk doel de diaspora in die landen te bewegen te investeren in de kandidaatstelling voor het presidentschap in 2015. Het behoeft geen betoog dat de oppositie een goedgevulde ´war chest´nodig zal hebben om zich voor te bereiden voor de komende electorale strijd die veel weg heeft van een horse race. De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft reeds een aanvang gemaakt……..langzaam worden er kernen geïnstalleerd. Bezoekjes gebracht. Jongeren begeesterd en lekker gemaakt met ideeën over een samenleving waar Desire Delano Bouterse voor eeuwig de scepter zal zwaaien.
  De boodschap van beide heren is : KIES MIJ. Een korte en simpele boodschap ontdaan van elke dubbelzinnigheid en elke substantie. De vraag is of het Surinaamse electoraat in staat is om te vagen: En waarom???? Waarom zouden we op u stemmen meneer Santhoki? Wat zijn uw wapenfeiten? Wat heeft u voor het land gedaan toen u nog minister van Justitie was? Bent u toen bezig geweest met het versterken van het justitiële apparaat? Bent u toen bezig geweest om onderzoek te doen naar schendingen van mensenrechten gepleegd door het huidige regime? Heeft u toen een aanvang gemaakt met de corruptiebestrijding van de vorige regering en binnen uw eigen groeperingen? Of was u als lid van een etnische partij bezig om etnische belangen te dienen? Waarom bent u als oppositie vrijwel onzichtbaar en hebt u nog steeds geen adequaat antwoord op het verbale geweld van de zittende president?
  Waarom is een verrader als Salam Somohardjo opeens weer aantrekkelijk als coalitiepartner?
  De lijst met vragen voor de zittende president is mogelijk nog langer: Meneer Bouterse waarom bent u zo bang voor de rechters? U heeft toch niets misdaan? Beste meneer Bouterse, hoe zit het nu met de corruptie? Waarom is meneer Abrahams uw beste mattie nog steeds een vrij man? U had beloofd hard tegen corruptie op te treden? Hoe zit het met al die moni-drebas en abanies in uw omgeving, die allemaal een stukje van de koek willen, zodat er niets voor ons het volk overblijft? Wie gaat al die leningen betalen? Waarom zijn er zoveel mensen naar huis gestuurd? En waarom komt u nooit naar het parlement? Meneer Bouterse is het waar dat u geen democraat bent en dat we na de volgende verkiezingen kunnen rekenen op Venezolaanse toestanden?

  De vraag is of de Surinaamse kiezer, met zijn portemonnee in de hand, en de toekomst van zijn kinderen in het vizier, in staat zal zijn om door deze farce heen te prikken, en te kiezen voor zijn eigen belang. Kan de Surinaamse kiezer wel een goede keus maken op basis van de beschikbare informatie?
  Even relevant is de vraag of het Surinaamse politieke landschap een kritische, oplettende kiezer kan accommoderen. Laat me beginnen met de tweede vraag, door te stellen dat het Surinaamse politieke landschap 65 jaar oud is, dat er sinds 1955 geen politieke waterscheiding heeft plaatsgevonden, ook de opkomst van een partij als de NDP kan niet als feitelijke doorbraak gekwalificeerd worden. Meneer Bouterse denkt van wel. Zijn partij presenteert zich als een nieuwe, progressieve beweging, maar feitelijk heeft de NDP, de NPS (Nationale Partij Suriname) als grootste Creoolse volkspartij van zijn sokkel gestoten. Feitelijk is het Surinaamse politieke landschap een sleets monolithisch bolwerk, die elke vorm kritiek uitsluit. M.a.w. Er is geen ruimte voor kritiek op het beleid, want er is geen beleid, er zijn alleen personen; elke vorm van kritiek is feitelijk kritiek op een persoon.
  En laat deze subjectiviteit de moeder aller problemen zijn; want hoe kun je de performance van een regering objectief in kaart brengen?

  Het sterk subjectieve karakter is de reden waarom de NPS zich op geen enkel moment, tussen dramatische nederlagen van 1992, 1996, 2005 en 2010 heeft afgevraagd of het moment voor drastische vernieuwing en verjonging niet aangebroken was. Het waren persoonlijke issues, de vraag of meneer Venetiaan wel goed genoeg was om het land te leiden. De vraag of men genoeg gedaan had om de noden te ledigen, of om veranderingen door te voeren kon niet gesteld worden. Dus daarom viel men maar in een diepe Doornroosjes-achtige slaap. “They snoozed so they lost everything”.

  Het onvermogen van de NPS om te verjongen en te vernieuwen, daar heeft de NDP van geprofiteerd. Ze boden een alternatief door het uitspreken van loze beloften, een zogenaamde boodschap van bevrijding waarbij de men zich profileerde als bekeerlingen, wedergeboren Christenen die God gevonden hadden. De NDP, de partij van de deugdzaamheid, de partij voor de toekomst. De zittende regering werd geframed door ze alles wat fout en slecht was in het land in de schoenen te schuiven. Of die boodschap succesvol was? Niet bepaald, want de NDP boekte niet de overwinning die ze nodig had om zonder problemen Desi Bouterse als president te kiezen. Het feit dat de Hindoestanen, Boslandcreolen en Javanen in grote meerderheid etnisch stemmen bracht de redding.

  Meneer Bouterse is dus gekozen omdat het Surinaamse politieke landschap gekenschetst wordt door etnisch partijen die draaien om een sterke man. Het positioneren van Chan Santokhi als Brand, als merk, als sterke man is dus geen noviteit, DE nieuwe sterke man…..deze keer uit de gelederen van de VHP.
  De politieke geschiedenis van Suriname toont aan dat in het begin van de jaren 50, een dergelijke manier van politiek voering op de kaart is gezet door wijlen Johan (Jopie) Pengel en Jagernath Lachmon. Het waren die twee heren die zichzelf als merk positioneerde, door zichzelf te verkopen als ‘politieke underdogs’ vis a vis de zittende elite. Zij waren in staat om de nomenclatura te framen door ze te verwijten dat ze niet wilde samenwerken met zwarten, Hindoestanen en andere minderheden woonachtig in Suriname. Het lukte ze om de macht over te nemen en hun merk te versterken. En voila, het label “verbroederingspolitiek’ was geboren. Net als vandaag, positioneerde de Hindostanen zich als een partij voor alle mensen, een partij die er was voor allen. Intern lagen de zaken anders. Het was de heer Jhnan Adhin die de feitelijke standpunten van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) verwoorde: ‘eenheid in verscheidenheid’, en het waren de havikken in de partij die elke toenadering tot de andere etnische groepen tegenhielden louter om de eigen belangen te beschermen. Wie goed kijkt naar de VHP van het heden ziet dat er weinig is veranderd. De basis van de partij is sterk verankerd in religieuze organisaties als Arya Dewaker en Arya Samach…Ook Sanathan Dharm is nog steeds een van de ankers waarop de partij rust.
  Veel Surinamers van Hindoestaanse afkomst maken zich zorgen om hun positie, bang om overklast te worden door een nieuwe Chinese bezittende klasse, bang om overheerst te worden door de Creolen. Bang om bestolen te worden door Marrons. Angst als basis voor stemgedrag, is nimmer een solide basis om een land te regeren.

  ‘Chan Santokhi for president’, een frame die niet gebaseerd is op een programma, maar op het feit dat meneer Santhoki een loyale electorale aanhang heeft waarop hij kan rekenen. De NPS of zelfs de NDP, kunnen zich een dergelijke branding niet permitteren. Zelfs meneer Bouterse niet. De partijen met overwegend Creoolse aanhang moeten strijden om de stem van het Creoolse STADSE electoraat, want er valt wat te kiezen. Het feit dat de VHP, een elite kartel partij is die weinig voor zijn arme achterban heeft gedaan, zegt deze loyale achterban niets, omdat hun prioriteiten eerst etnisch zijn en dan pas economisch. Feit is dat er voor deze categorie kiezers weinig te kiezen valt. Een stem aan Nieuw Suriname of een andere Hindoestaanse splinter partij is immers een verloren stem.

  De NPS is feitelijk de oudste elite kartel partij (elite-kartel partij= is een politieke partij die bestaat uit een elite-top die als een kartel opereert, en waarbij de leden feitelijk alleen maar nodig zijn om een stem uit te brengen). Net als de VHP heeft de NPS een agenda en geen programma gebaseerd op belangen-aggregatie. De belangen die prevaleren zijn behalve de obligate baantjes voor de top, studiebeurzen voor de kinderen van de leiders, grond, percelen, reizen voor de top en de subtop van de partij. Maar ook als vergunningen en gunningen (tenders) voor zowel import als export van goederen zijn zaken die men via de partij moet bemachtigen. “Niet uw kennis, maar uw kennissen bepalen uw rijkdom” is het devies in politiek Paramaribo. Maar zoals eerder vermeld verkeerde de NPS nimmer in die luxe positie om zijn achterban te verwaarlozen. ‘Double digit’ (meer dan 10%) electoraal verlies sinds 1967 heeft de partij gedecimeerd tot de splinterpartij die het vandaag is. Grun Djari is een mythe, en de top leeft nog steeds met de illusie dat ze hun oude achterban, de z.g. Volkscreolen terug gaan winnen. En dat gaat niet gebeuren, omdat deze urbane onderklasse vandaag de dag etnisch anders is samengesteld dan pakweg 40 jaar geleden. Zolang de partij dit feit niet onderkent en een nieuwe support market gaat aanboren onder de middenklasse is de partij gedoemd.
  De NDP is au found op dezelfde leest gebouwd als de NPS. Het progressieve gezicht is slechts een masker waarachter een elite-kartel partij zich angstvallig schuil houdt. Ook bij hun gaat het om privébelangen: Banen, percelen, goud, reizen. Bijkomend probleem is het feit dat de NDP uit een andere structuren die hun beslag in de georganiseerde misdaad vinden, is voortgekomen, waardoor een groot deel van de belangen verweven is met zowel de onder-als de bovenwereld, waardoor de belangen ook een sterk transnationaal karakter hebben.
  Het is deze verwevenheid tussen de onder-en de bovenwereld die de verkiezingsuitslag mogelijk zal bepalen. Cruciaal is bijvoorbeeld dat Venezuela is niet langer de pleisterplaats voor gespuis uit de hele wereld, niet langer het overpad voor al het misdadigs dat vanuit Centraal -Amerika en Colombia richting Suriname reist, op weg naar markten in Europa en via een omweg, Noord -Amerika
  Het behoeft geen betoog dat meneer Bouterse de verkiezingen MOET winnen.

  In een politiek landschap waar elke verkiezing alles weg heeft van een paardenrace, kunnen er alleen maar wangedrochten geboren worden, simpel weg omdat het electoraat geen kans krijgt om rustig de partijen en programma’s door te nemen en zaken te verkennen.
  Inderdaad is het maar de vraag of de kiezer wel een goede keus kan maken op basis van de beschikbare informatie van het kaliber ‘veel geschreeuw en weinig wol’.
  Dat de heer Chan Santokhi zich profileert als ‘merk’ is een slechte zaak. Het zal de campagne alleen maar slechter maken. Het wordt een campagne met een stevig etnisch karakter, want alleen door te appelleren aan ras zal achterban van de VHP in beweging komen, wat men binnen de partij ook beweert. Hetzelfde kan gezegd worden over Salam Somohardjo en Ronny Brunswijk. Blijven over de Creoolse partijen…..en drie keer raden hoe zij de campagne zullen inrichten….zij zullen zich richten op elkaar, en elkaar te vuur en zwaard bestrijden in een piepkleine arena in de stad. Paramaribo als key-battleground voor de Creoolse partijen. Wat een scenario!


  Maak melding

 58. @Ware Nieuws, heb je naar de branding gekeken waar afro Surinamers zijn gaan inbreken bij de Hindoestanen???Denk je dat ze zich zullen aanmelden bij Belfort. Deze gasten zetten ons mensen te schande!!!!!!

  =Ik hoop echt voor jou dat Bouterse weer de macht krijgt, maar vergeet niet dat het iets zegt over jou opvoeding, waarde en normen.


  Maak melding

 59. Waar negers wonnen daar is leven niet zeker
  Negers zijn lui ,zijn mordenaars ,rovers.
  Kijk naa r afrika ,daar zie alleen moord partijen ,verkrachting ook onderling zijn eigen ras nergers zijn dom en blijven dom’deze zijn niet in staat een huis te runnen ,laat staan een land ‘waar dan ook.
  Deze mensen kunnen alleen afpakken,ik hoop dat santokhi de bos negers wat bij kan brengen ,met harde aanpak ik hoop dat de volk voor santokhi kies ,als de surinaamse veilig wil wonen en slapen.


  Maak melding

 60. @NaMi Gewoon de TOP van het land SCREENEN en dan
  wordt duidelijk wie uit de top dienen te worden gedonderd !!

  We don’t need CRIMINALS to run the country !!!

  PS : Leve Sranang met ongeschonden Grondwet !
  Pot’a Grondwet baka !!!


  Maak melding

 61. @ zwampoe
  “Waar negers wonnen daar is leven niet zeker, etc”

  beste Zwampoe.
  Afgelopen weken was ik in Kenya en Tanzania. landen met een BNP van ongeveer $ 2.000/inwoner/jaar. Ik heb de achterbuurten van Nairobi gezien en hun centrale markt bezocht (tot de enkels in de modder).

  Ook ik had een enigszins genuanceerd beeld over de eerlijkheid en kracht van de samenleving in die landen.

  Ik heb mijn beeldvorming enorm moeten bijstellen. De mensen zijn vriendelijk, actief en ijverig en vooral bezig met overleven.
  Men laat onverkochte groente, fruit en planten ’s avonds gewoon onbeheerd (afgedekt) in stalletjes langs de (snel)weg liggen en vind het de volgende ochtend gewoon terug.

  In Nederland (BNP/ inwoner/jaar ongeveer $ 40.000) en Suriname (BNP/inwoner/jaar ongeveer $ 9.000) zou men de hele voorraad ’s nachts wegslepen en men zou 500 meter verder een eigen kraam beginnen.

  Zwampoe generaliseren kan verhelderen echter eerlijkheid is niet afhankelijk van kleur het is onderdeel van de ziel en geweten. Onder alle kleuren en soorten van mensen heb je lieden met een lage moraal en hoge moraal.

  Echter hoe rijker wij zijn hoe minder goed wij kunnen delen. Laat Afrika nu 1 heel groot voordeel hebben. Het heeft heel weinig en de gemeenschap zin (familie) is heel hoog.

  Van Niets delen is makkelijker dan van Veel delen.

  Abraham Crijnzn


  Maak melding

 62. JOJO volgens mij lul je uit je nek en ben je in de hemel geweest! Want daar doen ze het wel goed, want daar is sinterklaas de baas.Ik heb scholen gebouwd en zoveel gedaan in KENIA. Nu heb ik boko haram daar aan de macht,en waar in Kenia heb je men zien werken.Snap je niet dat het genetisch er niet in zit bij jullie.feiten mijn vriend spreken voor zich.


  Maak melding

 63. @Jojo, je schrijft::::::::::Ik heb mijn beeldvorming enorm moeten bijstellen. De mensen zijn vriendelijk, actief en ijverig en vooral bezig met overleven.
  Men laat onverkochte groente, fruit en planten ‘s avonds gewoon onbeheerd (afgedekt) in stalletjes langs de (snel)weg liggen en vind het de volgende ochtend gewoon terug.

  -Ik kan jou vertellen dat dit beeld ook in het binnenland van Suriname te vinden “was”. Helaas heeft de binnenlandse oorlog en de hebzucht van goud een eind hieraan gebracht. Jammer vind ik dit.

  -Dat er teveel criminelen onder de afro Surinamers van het binnenland komen heeft ook een oorzaak die de overheid moet oplossen anders heeft Suriname een groot probleem in de toekomst.
  Dit kan alleen als Brunswijk en Bouterse niet meer aan de macht zijn, omdat deze twee schoften teveel leed hebben aangebracht in het binnenland.


  Maak melding

 64. @Zwampoe, als ik jou was zou ik me eerst gaan omscholen om een beetje fatsoenlijk te kunnen schrijven, want het is echt schrijnend om te lezen hoe jouw reactie van een zeer laag niveau en zonder inhoud is.
  Heb werkelijk medelijden met je.

  Mijn advies is:
  Ga terug naar de schoolbanken, want zelf een kind van 10 jr. kan het veel beter.
  Maak jezelf niet belachelijker nu het nog kan, laat deze kans je niet voorbij gaan en je zal er profijt van hebben.


  Maak melding

 65. DDB is de grootste (drugs)crimineel van Suriname. Toen Nederland de ontwikkelingsgelden stop zette na de jaren 80 van de vorige eeuw, heeft hij deze actie laten plaats vinden. Suriname werd toen een doorvoerland van cocaine en berucht over de hele wereld.

  De USA willen DDB hiervoor veroordelen in de Miami/USA, omdat deze grote hoeveelheden coca/cocaine vanuit Columbia, Venezuela, Guyana die in Sipaliwini/drugslaboratoria werden bewerkt en met speciale transporten naar Paramaribo werden gebracht om via de nieuwe haven van Suriname naar USA, Europa/Nederland, Zuid-Europa, Frankrijk, Spanje, enz, Westafrikaanse landen naar Europa werden getransporteerd

  In Nederland is DDB voor 11 – jaar gevangenisstraf hiervoor veroordeeld door de rechtbank in Nederland en moet deze straf komen uitzitten.

  Ook is Dino Bouterse in de USA voor strafbare zaken als drugs, wapenhandel en andere strafbare zaken opgesloten en zal hiervoor van de rechtbank in NY een gevangenisstraf krijgen. Dino was hoofd van de CTU in Suriname, een omstreden orgaan dat rechtsstreeks onder DDB valt.

  DDB is ook een hoofdverdachte van de 8 december 1982 moorden,
  DDB is ook verantwoordelijk voor de Moiwanamoorden

  Er zijn nog talrijke criminele zaken waarvoor DDB verantwoordelijk voor is.

  DDB is een wolf in schaapskleding. Kent u het sprookje van Roodkapje en de Boze Wolf in Schaapskleding, ik wel! U toch ook?

  Een vos verliest wel zijn (hoofd)haar, maar zijn grijze snorhaar/baard niet.

  Over vele zaken druk DDB momenteel zijn snor, maar het is een kwestie van tijd, plaats en het moment, dat dit niet meer zal lukken.

  DDB is grootste en zwaardste (drugs)crimineel, moordenaar van Suriname van de afgelopen 50 jaar, ja toch? zie hierboven enkele van de misdrijven/misdaden.


  Maak melding

 66. De paarse ezels hier doen veel moeite om eerlijke mensen als Santokhi zwart te maken. De criminelen van de NDP worden verdedigd. De NDP ezels schromen niet om racistische taal uit te slaan een zo een wig te drijven in de samenleving. Hun drugs en moordenaar president is heilig voor de NDP futuboys.


  Maak melding

 67. Posities worden door de NDP als warme bollen verspreid. Corruptie viert hoogtij. Vraag het maar aan Sital. De NDP heeft al haar moraal verloren. De strijd tegen corruptie is een leugen van Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.