Surinamers krijgen negatief reisadvies ‘ebola-landen’

10

PARAMARIBO, 21 okt – Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buza, geeft een negatief reisadvies voor de zogenaamde ebola-landen. Het betreft Sierra Leone, Guinnee en Liberia. Het advies maakt deel uit van een reeks maatregelen.

De maatregelen zijn opgenomen in een speciaal protocol. Suriname wil zich zo goed mogelijk beveiligen. Het reisadvies wordt daarom ook nu uitgegeven. “Aan Surinaamse staatsburgers en ingezetenen wordt het advies gegeven niet af te reizen naar bovengenoemde risicolanden”, staat in een persbericht. Het protocol schrijft voor dat buitenlanders die een en twintig dagen voor vertrek naar Suriname, één van de risicolanden bezochten, niet worden toegelaten.

Wie er in de aangegeven tijdspanne in de risicolanden is geweest, kan wel worden toegelaten, maar dan met een internationaal erkend gezondheidscertificaat. Het certificaat moet aangeven dat de betreffende persoon ‘ebola-vrij’ is. Anders wordt het drie weken quarantaine op één van de grensposten. Reizigers naar Suriname krijgen ook een gedetailleerd en uitgebreid gezondheidsformulier in te vullen als ze per vliegtuig reizen.


10 REACTIES

 1. Straks horen we dus dat al die plannen om water te exporteren vergevorderd waren maar door de Ebola problemen tot na de verkiezingen in de ijskast gaan maar dat het allemaal geweldig gaat.

  Vraag je, Is het hoge kwikgehalte in het water ook dodelijk voor het Ebola virus??


  Maak melding

 2. Welke Surinamer behalve bouta reist naar de Ebola geteisterde lnden?!
  Wie behalve Obiang uit Afrika brengt bezoekjes aan Suriname?
  Bouta + Obiang = Ebola.


  Maak melding

 3. Volgens mij gingen elke week vele duizenden naar de ebola landen.
  Het probleem is dat de regeringlijder nu haast nergens naar toe kan gaan.Hij kan zelfs niet naar de VS om zijn bloedeigen zoonlief op te zoeken,terwijl die daar vaderziel alleen zit te huilen.


  Maak melding

 4. Welke surinamer heeft zakelijk belang in west-afrika dat hij daar gaat wie gaat daar voor toerisme of wie gaat door voor wat dan ook lijkt mij erg sterk dat veel surinamers gaan naar west-afrika want arme mensen gaan niet zo vaak bij arme mensen op bezoek west afrika heeft suriname niets te bieden misschien is omgekeerde wel geval dat west-afrikaners zien suriname als plaats voor mooie toekomst en ze komen massal naar suriname als economische vluchteling op deze mensen moet je dus scherp letten en ze het land ingooien in de atlantische oceaan dan gaat die virus die ze hebben daar vanzelf koud worden.


  Maak melding

 5. He eluister dan ze kunne Chikungunya al niet aan laatstaan Ebola ik zeg alle grenze dicht tot dat ebolo weer onder de duim is… ja huh voor je het weet is het een wereld epidemie … en check nieuws… tegengaan van besmetting ONmogelijk daar in West Afrika de mensne hutje mutje opelkaar zitten en admemen enz… HOE dang…. no mang eigenlijk moet nieman dde grens ff verlaten hoor…. en met toeristen moetne we uitkijken hoor… die komen overal en nergens, en veel Europeanen vindne het juist spannend om naar landen af te reizen die afgeraden zijn, lekker goedkope ticket toch… nee hou Ebola UIT Su wij gaan het niet aan kunnen… er zal meteen een 9e volkstelling moetne komen want ik vrees dat de helft dede gaat als ebola binne onze grenzen komt wakkeren, no mik grap nanga disi….


  Maak melding

 6. Een besmette toerist die het virus in zich heeft en Suriname bezoekt, is voldoende om binnen een half jaar de hele bevolking van maar ongeveer 500.000 mensen van deze aardbodem af te vegen.
  Zelfs de Chicungunya muskieten gaan het helpen verspreiden, als ze die persoon gestoken hebben.
  Surinaamse regering wees op uw hoede, beveilig al onze grenzen, dat ook niemand het land illegaal binnen kan komen. Dat is uw taak! En ik wil niet horen: “al onze grenzen liggen open”, zoals de president dit in z’n jaarrede aankondigde. Want we zijn toch niet machteloos om onze eigen te beschermen, voor indringers. Het moet ook gaan ophouden met illegalen, dioe zich vestigen in ons land. Waarom laten we dit toe hier? We zijn toch geen “free for all.”
  Ver God wees ons genadig en bespaar ons geliefd land Suriname, voor Ebola. Daarvoor moeten we alleen God bidden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.