Abop: rekruteringsrecht moet weer bij VP

23

PARAMARIBO, 14 okt – Het recht tot het rekruteren van ambtenaren moet terug naar de vicepresident. Dit vindt coalitiepartner Abop. Tijdens een spoedbijeenkomst hebben leden van de partij om opheldering gevraagd.

Partijleider Ronny Brunswijk kon daar niet onmiddellijk op antwoorden. Hij is zelf niet op de hoogte gesteld van het besluit van president Desiré Bouterse. Die heeft het recht tot rekruteren doorgeschoven naar minister van Binnenlandse Zaken en partijgenoot Edmund Leilis. De achterban van Abop vindt het kwalijk. “Maar wij gaan dit niet zo laten. En als het een politiek besluit is, gaan we ons verzetten”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd.

Het besluit had niet zonder voorkennis van de regeerpartner mogen plaatsvinden. Vandaar ook de bittere nasmaak bij Abop, die Robert Ameerali voordroeg als vicepresident. Bouterse heeft eerder het huisvestingsbeleid naar zich toegetrokken. Dit beleid hoort formeel bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Bouterse stelde Abop toen wel vooraf op de hoogte. Het aantrekken van ambtenaren is traditioneel het alleenrecht van de vicepresident.

23 REACTIES

 1. Brunswijk dient als wormvormig aanhangsel in de coalitie. Dat Bouterse de lakens uitdeelt weet Brunswijk maar al te goed. Dus waarom hij denkt deze stap te kunnen terugdraaien is een raadsel.


  Maak melding

 2. Deze crimineel ervaart nu ook hoe onbetrouwbaar zijn dictariale president is. Een halfjaar voor de verkiezingen wordt een dergelijk eenzijdig genomen besluit doorgevoerd. Dit geeft te denken. Het ambtenarenapparaat zal de komende maanden met hersenloze ndp’ers worden versterkt. Allemaal stemvee!


  Maak melding

 3. aan alle abop ers

  dit is het begin van het einde
  let maar op hoe dichter we bij de verkiezingen zijn hoe meer er gemanipuleerd zal worden omde abop te kleineren en de stemmen van de abop af te snoepen
  hij heft de abop van de bep gescheiden waardoor jullie van geen betekenis meer zullen binnenkort zullen er hoge functies worden aangeboden aan dna leden v abop
  via de straat hond kesho wordt de vhp onder druk gezet om met ndp te werken
  gelukkig is de vhp er niet happig voor
  dus abop ers bezin u het is nog niet te laat
  nu kunnen jullie nog wat druk uitoefenen maar straks is het te laat


  Maak melding

 4. wat ik aan brunsie wil meegeven is dat hij niet moet vergeten dat hij dank zij de betrouwbare front regering op dit niveau is. hij staat al op de zwarte lijst, laat hij zich niet verder misbruiken en laat hij afstand nemen van die rioolratten want de gevolgen zullen heel groot zijn als het zo doorgaat.


  Maak melding

 5. Ik vraag me af, komt erop maandag, 25 mei 2015 algemene verkiezingen voor de kiezers om hun DNA-leden voor de DNA in Suriname te kiezen?

  DDB & The Gangster zijn met een scenario bezig, dat niet veel heil voorspelt.
  Het heeft er veel van een slechte gangster movie/Venezuela; 25 februari 1980 in Suriname, 8 december 1982 in Suriname, telefooncoup in Suriname, militaire boten die Albina beschoten, moiwanamoorden van de vorige eeuw in Suriname, mensen op de vlucht naar Frans – Guyana, Paramaribo, Guyana, Nederland, Antillen, Frankrijk, USA, enz, enz. enz. Mensen die hun vege lijf moesten reddden en een veilig heen komen zochten voor hun familie en zichzelf.
  DDB is bezig alle macht naar zich toe te trekken en met het ontnemen van het recht tot het rekruteren van ambtenaren van de vicepresident geeft hij hiermee de opmaat wat Suriname te wachten staat.

  DDB & The Gangsters doen er alles aan om DDB op de troon te behouden en hun rollen te blijven vervullen. Hun zakken met geld van het volk volstoppen, graaien bij schijnprojecten zoals bruggenbouw, dure zware limousine auto’s, helicopters, hunderden miljoenen in hun eigen zak steken, Radio Man die maandelijks betaald wordt met uw geld en dagelijks mensen beledigt, zich vol vreten, zie hun lijven/buikomvang, sterke dure drank drinken, SLM-vliegtuig als hun eigendom gebruiken en reizigers duperen,enz, enz. enz., het arme volk en hun noden zand in de ogen strooien en niet naar hen omkijken.
  Bravo en ABOP zijn gewoon spek en bonen die nog steeds niet door hebben wat er zich aan het afspelen is, net als het gepeupel, de domme aanhang van de NDP, dat genoegen neemt met linzensoep op het onafhankelijkheidsplein en Ocer.

  Bravo en de kiezers hebben het nakijken en als Bravo uit de regering stapt en er geen meerderheid meer is in de DNA, in zoverre die er nog is, er geen meerderheid meer is in de DNA, kan hij en de gangsters dan alle macht naar zich/hen toe trekken. Als het volk op straat komt kunnen we ons borst nat maken, want hetzelfde dat zich in Venezuela heeft afgespeeld, afspeelt zal ook in Suriname plaats vinden. Het voorbeeld van DDB was Hugo Chavez in zijn rode overhemd en een grote badlaken om zijn kale kop te vegen, communisme. Anderen zijn Raul Castro van Cuba, Theodoro Obiang van Equatoriaal Guinee, Vladimir Poetin van Rusland, Kim Jong-il van Noord – Korea,enz, enz, enz.

  Het draaiboek dat erin Venezuela werd gebruikt en werd uitgevoerd, zal ook door DDB & the Gangsters/adviseurs, criminelen in Suriname van toepassing zijn en worden uitgevoerd. Let op deze uitspraak of die in de buurt komt: na guns/gon pot mi dja en na guns/gon kan poer mie foe dja.

  DDB isThe Fugitive; a person who has escaped from a place or is in hiding, especially to avoid arrest or persecution.
  “fugitives from justice”
  andere woorden: escapee, runaway, deserter, etc.
  De USA moeten hem hebben, Het Koninkrijk Der Nederlanden moeten hem hebben, 8 december 1982 moorden, Moiwanamoorden, enz, enz. enz.

  Mochten er verkiezingen komen dan vraag ik mij af of de uitslag wel eerlijk correct is.

  Er staat heel veel op het spel niet alleen voor DDB & the Gangsters, criminelen, maar ook voor de democratische rechtsstaat, de Surinamers/ de kiezers. Deze criminelen gaan voor de machtsstaat.

  Ik hoop dat ik mij vergis.

  Verkiezingen op maandag, 25 mei 2015
  Surinaamse (jonge) kiezers opo oe ai en loekoe, opo oe jessie en arkie boeng, dinkie a torie boeng en tik/mik wan boeng bostrotie.

  Wat vast staat is: democratische rechtsstaat of machtsstaat.

  Ik ben voor een democratische rechtsstaat, u toch ook? Ja toch?

  Time4Change!
  Leve de democratische rechtsstaat.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname/rs.


  Maak melding

 6. Alsof Brunsie actie gaat ondernemen tegen bouta!
  Niks van waar straks krijgt hij nog een goudmijn cadeau van zijn vriend en vijand bouta en staat brunsie dan paraat t om nogmaals een dolk in de rug van de surinamers te steken. Hij heeft het eerder gedaan en kan het weer doen.
  Alleen de lichgelovigen vertrouwen deze verrader.


  Maak melding

 7. God mag weten wat deze VP de ganse dag doet. Niet veel productiefs in ieder geval. Nu mag hij zelfs geen ambtenaren meer tewerk stellen, dus draait hij alleen maar nog duimen of films. Is ook een manier om de dag door te komen.


  Maak melding

 8. Als de koeien op hol slaan word dit stampede genoemd.
  Als DDB en zijn coalitie partijen op hal slaan noemt men dit laspasie.
  Als DDB zich onderscheid en afscheid van zijn coalitie genoten noemt men dit dja-napejoe-moesdé.
  Mensen mensen toch dit word een Peytonplace story zonder end


  Maak melding

 9. Overheidsdienst is een MEGA-blok aan het been van Sranang !
  Teveel nietsnutters zogenaamd “in dienst”, dient gewoon drastisch te worden afgeslankt, maar Bouta en de VP hebben dit steeds geweigerd !

  Er zijn nu ook nog presidentiele-mini-ministeries opgericht
  en taskforces die spookbeleid uitvoeren, alles gericht op
  persoonlijke belangen/verheerlijking en niet op staatsbelang.

  STOP met aannemen van personeel bij lanti ! Afslanken !

  Maakt niet uit wie de regie heeft, tapu nanga dong sani !

  PS Trouwens, is Dino nog steeds in dienst ?? Wordt daarom
  geen onderzoek gedaan naar zijn misdaden in en tegen
  Sranang ?


  Maak melding

 10. Fawaka ABOP jullie denken misschien ala dol mensen te kunnen aannemen als de rekruteringsrecht weer bij VP komt, noh. Nou die vlieger gaat mooi niet op. Suriname heeft al teveel ambtenaren en er worden momenteel geen mensen meer aangenomen.


  Maak melding

 11. Dada wil de betrekkingen met de Fransen niet voor niets intensiveren, als lonnie lastig gaat doen wordt hij op de post gedaan met of zonder postzegel dan mag hij de envelop behouden ook, ie sabie toch a droga pres ne mek grap hij betaald contant.
  Vraag maar aan roy horb, alleen kan die geen antwoord meer geven


  Maak melding

 12. Elke politieke partij die overweegt met de NDP in zee te gaan moet hieruit leren dat ze zich maar op enkele manieren zullen mogen gedragen:
  1. ze zullen alleen de tweede viool mogen bespelen.
  2. ze zullen mogen ja-knikken.
  3. ze zullen voor spek en bonen mogen meedoen.
  4. ze zullen Pajong waaier mogen zijn.
  5. ze zullen gat- of hielenlikker mogen zijn.
  M.a.w. ze zullen geen moer in te brengen hebben, daarvoor krijgen ze echter wel een paar kruimels toegeworpen en mogen ze tot op zekere hoogte hun eigen corrupte zaakjes regelen.


  Maak melding

 13. Als deze beslissing zonder overleg met de Abop is gemaakt, rest deze club nog maar 1 ding, namelijk uit deze coalitie stappen.
  Een president kan veel, maar zonder overleg met je nog enige coalitiepartner zo’n beslissing nemen, getuigt van non-respect.
  Inderdaad is de Abop een partij geworden, die alleen maar in het water van Bouta mag meevaren.
  Zij zijn anders gezegd de Jan Lul van deze regering.


  Maak melding

 14. Hahahaha brunsie heeft nog niet begrepen wie de echte baas is. Brunsie kan een das en jas aantrekken in de DNA en presidentiele fooitjes ontvangen maar dat maakt hem nog geen volwaardig lid van de regerende bende, gewoon assistent meeloper en getolereerde kruimeldief.


  Maak melding

 15. Goed Advies Jungle Commanda : Eer je aan het denken komt iets tegen BAAS te zeggen denk eerst aan die koffer met $ 1 miljoen.

  Baas heeft jou monddood. en handelingsonbekwaam en handelingsonbevoegd gemaakt.

  R.B. : je bent al lang onder curatele gesteld.


  Maak melding

 16. Brunswijk moet niet teveel eisen,want straks wordt ook hij opgedonderd.Brunsie ga met de hoed in je hand en maak diepe buigingen.Misschien mag je dan nog langer van de honingpot genieten.


  Maak melding

 17. de president heft de zgn abop er ameer alie deze bevoegdheid ontnomen simpelweg omdat hij zegt dat de abop geen VISIE heft ,htegeen ook klopt
  het doel is om voor de verkiezingen het stemvee v d obop in de stal v d ndp onder te brengen
  success ndp


  Maak melding

 18. De Surinaamsche Bank (DSB Bank) is aan uitbreiding toe. Daarom gaat de instelling meer aandelen uitgeven. “Een reden waarom een bankinstelling tot zo een actie overgaat, is omdat ze in nood zou zitten. Maar dat is bij ons geenszins het geval”, verzekert algemeen directeur Sigmund Proeve. “Het gaat goed met de economie, er zijn heel goede perspectieven. Om daarop in te spelen is er geld nodig. Wij gaan op deze manier het eigen vermogen van de bank uitbreiden.”

  De actie is goedgekeurd door de aandeelhouders. Normaal wordt twee derde deel van de winst toegevoegd aan het eigen vermogen. Maar dat is niet genoeg omdat de bank blijft groeien, geeft Proeve aan. “We merken dat wat het publiek ons toevertrouwt behoorlijk toeneemt, meer deposito’s, meer spaargeld, meer girorekeningen, meer klanten”, stelt Proeve. “Desondanks merken we dat de groei van het bedrijf harder is dan de groei van het eigen vermogen. Om het eigen vermogen een boost te geven, gaan wij nu aandelen uitgeven.”


  Maak melding

 19. Ameerali waarschijnlijk ook geen ORAG-voorzitter meer
  Wednesday 15 October

  Hoewel de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (ORAG) nog intact is, wordt die hoogstwaarschijnlijk niet meer geleid door vicepresident Robert Ameerali.

  Op het kabinet van de vicepresident is behalve de ORAG nog drie andere Onderraden actief, te weten: de Onderraad voor Personeelsaangelegenheden (OPA), de Onderraad voor Grondbestemming en Gronduitgifte (De Grondraad) en de Onderraad voor Ontwikkeling van het Binnenland (De R.O.B.)

  De vicepresident is ambtshalve voorzitter van alle Onderraden. Sinds kort is de vp geen voorzitter meer van de OPA. Die bevoegdheid ligt thans bij de minister van Binnenlandse Zaken(Biza).

  Vermeldenswaard is dat de minister van Biza ambtshalve ook al belast was met de coördinatie van de OPA. Met de coördinatie van de ORAG is de minister van Openbare Werken belast.

  De abop wordt stukjes bij beetjes ontmanteld, ben benieuwd of ameerali nog vieze president is.


  Maak melding

 20. brunsie jou rol is lang en breed uitgespeeld bij ndp..

  je had nooit vóór amnestie moeten stemmen en dit krijg je voor dank,,

  dus oprotten nu het nog kan..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.