Proces over Decembermoorden in Suriname niet hervat

52

Nabestaanden herdenken in Fort Zeelandia de slachtoffers van de Decembermoorden in Suriname. Het proces over de Decembermoorden wordt niet hervat. De Krijgsraad van Suriname heeft de nabestaanden van de slachtoffers niet ontvankelijk verklaard.

Lees verder: Familie 8 december-doden geeft niet op.

52 REACTIES

 1. Zo gaat het in Suriname.Je kunt mensen doodschieten zonder om veroordeelt te worden.Deze man wilt nog een tweede termijn als President hebben in Suriname.Kiezers als jullie dat weer doen dan zijn jullie stapel gek geworden.Het is een schande voor het land en die inwoners om zo iemand te hebben als President van het land.
  Denken jullie goed na in welke land jullie willen worden.Dat is mijn boodschap aan jullie.


  Maak melding

 2. beste @anitha,

  die tweede termijn gaat hij krijgen ook, de basis voor deze bewering is het feit dat er zoveel “domme” mensen in suriname wonen, en zij zijn in de meerderheid. arm suriname, ook een groot deel van de toekomst raakt in normen en waardenverval, ik heb een zwaar hoofd voor een mooie toekomst voor suriname. er gaat een filmpje rond op de surinaamse fora waarin kinderen sexueel dansen, dit feestje is gegeven voor een van de kleinkinderen van de president, desie bouterse, dit is dus een dochter van zijn zoon dino.

  komt er een einde aan het normverval? nee, zo te zien niet.
  zal suriname een normen en waarden in acht nemende keuze kunnen maken? nee, omdat er te weinig mensen zijn die de juiste waardevolle moraal aanhangen. het is niet meer recht en waarheid maken vrij, al wat goed is te betrachten dat geeft aan ons land waardij. het grootste deel van onze surinamers geeft geen waardij meer aan ons land. ik schaam me iedere dag een beetje meer om surinamer te zijn.


  Maak melding

 3. Zo dit is zwaar corrupt! Weg met Bouta en zijn vriendjes!
  Ze plukken SU kaal, en tja domme mensen zijn makkelijk om te kopen dus gaan ze weer op deze idioot stemmen!
  Mensen vermoorden en een land leeg roven en hij komt ermee weg!
  Hij komt er nu mee weg maar hij zal branden in hel!


  Maak melding

 4. Geen paniek mensen. De zaak is slechts aangehouden in afwachting van een uitspraak van het Constitutionele Hof over de amnestiewet. Het is één grote poppenkast. Intussen kan de wolf geen kant meer op. Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname gaat brieven sturen naar alle democratische landen waar Bouterse naartoe reist om te vragen of hij kan worden aangehouden. En die kans reëel ! Een goede actie van Romeo Hoost. Zijn naaste adviseurs hebben hem internationale afgeraden, omdat hij zou kunnen worden opgepakt. Dat zegt al genoeg.

  Bouterse is geïsoleerd en met hem ook Suriname. Dus 2x nadenken voor dat je op hem stemt. Suriname is 1 grote bananen republiek, met meervoudig moord krijg je amnestie ooh wee als je illegaal kwie kwie of krobia probeert te vangen.


  Maak melding

 5. In een land waar wetteloosheid, misdaad en corruptie hoogtij vieren kun je ook niets anders verwachten, na wang brokkobana republiek.
  Neks noh fout toh bika moro e doro


  Maak melding

 6. Ray
  Zo te zien hebben d rechters de gevreesde KOGELBRIEF ontvangen !
  }
  }
  Als er zoiets bestaat als een kogelbrief dan moeten ze een paar naar jou sturen, we zijn Ray gelul en ophitserij op waterkant meer dan zat.
  volgens anonieme bronnen op de chatroom waar RAY de onderwerp is denk men jou identiteit te weten het zijn jou soortgenoot die je gaan verraden.
  Ik zou zeggen wees voorzichtig zo niet ziet ik je bij de programma vermist !


  Maak melding

 7. Wat ik me afvraag is hoe kunnen mensen op een misdadiger stemmen? zie je die persoon als idool, alleen omdat hij mensen heeft doodgeschoten? wat als het je bloedeigen familie/broer, vader was? had je dan ook op hem gestemd? Vergeten jullie niet dat hij Surinamers heeft vermoord. Zijn eigen bevolking. laffe reptiel dat hij is.


  Maak melding

 8. De aanhangers van Bouterse gaan zelfs al forumleden bedreigen.
  De nick Keihard de Waarheid heeft geluk dat dit geen forum in Nedrland is want anders had hij een aanklacht aan z,n broek.
  Het MDI pakt zulke bijdrages absoluut aan.


  Maak melding

 9. @Keihard de Waarheid,

  “Ik zou zeggen wees voorzichtig zo niet ziet ik je bij de programma vermist”

  Wat een infantiele reactie om op deze op manier een discussie te beslechten. Het bewijst maar weer eens dat jullie paarse beesten laag allooi zijn.


  Maak melding

 10. Broeder Ray,

  Een kogelbrief ?

  Iemand op deze forum had het ervoor dat vrouw Justitia keer op keer werd verkracht door Bouterse. De aanklacht zou eerder groepsverkrachting moeten zijn want daar heeft de paarse aanhang patent op. Trias politica is in Suriname ten dode opgeschreven. Baap re baap, de rechtstaat bestaat alleen nog symbolisch, voor de rest zijn het Boko Haram achtige toestanden in Suribabwe.


  Maak melding

 11. De Asurs hebben zich verenigd in Suriname binnen de NDP en zijn zeer machtig. Ik zie op korte termijn geen Surinamer of partij opstaan die deze Asuri leger kan verslaan.
  Helaas zal het juist het tegenovergestelde kunnen worden. Decembermoorden kunnen worden uitgebreid met Juni-, Juli, April- en Septembermoorden en meer.


  Maak melding

 12. @Tune,

  Het antwoord is simpel. Voor wat subsidie, een baantje, financieel voordeel, positie, feestjes enz.
  Ik denk niet dat er ook maar 1 NDP-stemmer is die op die partij stemt vanwege de ideologie van die partij.


  Maak melding

 13. Allen,

  Henk Molenaar: als Su ziek is ga er niet/nooit naar toe, want iedereen over één kam scheren is DOM.
  De rest van de schrijvers: schelden en bedreigen is DOM.
  Dit is een forum: dus iedereen mag zijn mening geven, maar wel als een volwassen persoon.
  Op deze forum doen wij allemaal nu hetzelfde, vinger wijzen naar elkaar beschuldigen.
  Met deze houding komen wij er nooit.
  Klagen doen we allemaal, maar wie komt met oplossingen ?

  Sterkte.


  Maak melding

 14. Het is werkelijk te zot dat DDB nog steeds vrij rondloopt en geniet van alles wat hij crimineel heeft verworven.

  Gelukkig is het, zoals Koos aangaf, slechts een tijdelijk uitstel. Het wachten is op een C.H. dat de amnestiewet de prullenbak in verwijst.


  Maak melding

 15. Hard maar waar !!!

  het recht is sinds het aanstellen van de wolf als press geen recht meer maar vormt ook een onderdeel van een criminele organisatie.


  Maak melding

 16. De druk op houden, elke keer als bouta decembermoorden hoort poept hij in zijn broek. Dat deze schoft na 33 jaren nog vrijloopt is schande maar kijk zijn zoontje zit vast gewoon, elke keer als hij langs sarwa oedai langs rijdt weet hij precies waar de begraafplaatsen van zijn slachtoffers zijn.


  Maak melding

 17. @Keihard de Waarheid

  Niemand is bang voor je bedreigingen hier/ We leven niet meer in de jaren 80 ,en je baasje die gaat zijn Amnestie niet kwijt willen raken . Die crimineel leeft net als op Huisarrest. Kan nergens in de wereld reizen behalve de armste landen in de wereld.Er zij anderen die het wel zien maar jou kop ligt in het achterste van je baasje en je ziet daarom Niks!


  Maak melding

 18. @Koos
  Gelijk heb je,

  Sinds 25 augustus 1980 spreken we niet meer van Democratie maar SCHIJNDEMOCRATIE IN SURINAME.
  Recht en Wet is zoekgeraakt dankzij deze crimineel.
  Het lijkt alsof de criminelen alleen rechten hebben in dit land..
  En kijk wie de ndpers steunen…JUIST ja de CRIMINELEN !


  Maak melding

 19. @Abaisa, stel dat Brunswijk jou familie zou uit vermoorden dan was ik benieuwd hoe jij je zou voelen en hoe je zou reageren als hij vrijgesproken zou worden.

  -Een ding mag een ieder weten en dat is het feit dat Bouterse deze verkiezing weer kan gaan winnen. Redenen::::::::::Bouterse heeft een vinger in de pap op alle hoge posten en mensen.
  Bouterse bepaald de koers van het land en neemt voorbeelden over van andere Zuid-Amerikaanse landen.

  -Op de radio is er al gewaarschuwd voor Venezuela en Cuba situaties in Suriname.

  -Op een nette manier wordt Brunswijk ook al eruit gegooid en hij koop de VHP mensen op om samen te gaan werken.


  Maak melding

 20. DDB moet een enkelband krijgen en een cip in zijn linker bil van de CIA/USA, waardoor hij overal in de wereld met satellieten gevolgd en gelokaliseerd kan worden en hij zijn vervolging en zijn straf niet kan ontlopen voor misdaden tegen de menselijkheid als hij wil onderduiken.

  DDB en de Gangsters zijn over bejaard, overbehaard, kaal, grijs, slappe lichaamsonderdeel, obesitas, slecht ezelgebit, vies, stinkt, bloed aan zijn/hun handen, misdadiger, crimineel, dief, zuiplap, leugenaar, grote muil, bedrieger, huichelaar, zo goed als blindt, vervalingsdatum is ruim overschreden, enz, enz, enz. Horen thuis in Huize Asiana e/o levenslang opgesloten te worden in de gevangenis in USA, Nederland en Suriname.


  Maak melding

 21. Bouta wint tijd, Inter Amerik Hof vd Rechten vd Mens zal
  amnestiewet nietig verklaren !

  Ook een NEP-Sranang Constitutioneel Hof kan daarin geen verandering brengen. De internationale maatstaven voor
  amnestie zullen Sranang ten tweede male worden ingepeperd !

  Zie het terugdraaien van amnestie in Chili, Argentinie
  etcetera door het Mensenrechtenhof !


  Maak melding

 22. Een juiste beslissing. Waarom de samenleving opzadelen met een schuldgevoel. De huidige generatie heeft niks te maken met 8 december, daarom is Bouterse de president van de republiek Suriname.


  Maak melding

 23. Armand, de huidige generatie heeft ook niks te maken met nazisme. Misschien moeten we het 3e rijk maar invoeren in suriname met Bouterse als opper fuhrer.

  Je argument raakt kant nog wal.


  Maak melding

 24. Ira
  @Abaisa, stel dat Brunswijk jou familie zou uit vermoorden dan was ik benieuwd hoe jij je zou voelen en hoe je zou reageren als hij vrijgesproken zou worden.

  -Een ding mag een ieder weten en dat is het feit dat Bouterse deze verkiezing weer kan gaan winnen. Redenen::::::::::Bouterse heeft een vinger in de pap op alle hoge posten en mensen.
  Bouterse bepaald de koers van het land en neemt voorbeelden over van andere Zuid-Amerikaanse landen.

  -Op de radio is er al gewaarschuwd voor Venezuela en Cuba situaties in Suriname.

  -Op een nette manier wordt Brunswijk ook al eruit gegooid en hij koop de VHP mensen op om samen te gaan werken.
  ===========================================

  Is overdrijven soms jouw sterkste kant.

  “Als Brunswijk jou hele familie…..”

  Dit slaat toch nergens op!
  Ik weet zeker dat ik dichterbij enkele slachtoffers sta dan jij; ’t is maar dat je het weet.

  ” …Venezuela en Cuba situaties in het land…”

  Je luistert te vaak naar de haat zaaiende aan de VHP gelieerde radiostations.
  Wordt wakker mens we leven niet meer in de jaren ’60 van de vorige eeuw waarin iedereen de stuipen op het lijf werden gejaagd voor het Cubaisme..

  Natuurlijk gaat Bouta winnen, en dat komt omdat heel veel mensen geen boodschap hebben aan jullie bangmakerij. Wat ze willen is vooruitgang en een eerlijke verdeling van sLands rijkdommen.


  Maak melding

 25. Armand
  Een juiste beslissing. Waarom de samenleving opzadelen met een schuldgevoel. De huidige generatie heeft niks te maken met 8 december, daarom is Bouterse de president van de republiek Suriname.

  Beste Armand.,

  Dommer dan jou komen ze niet voorbij op Waterkant….

  Echt om medelijden mee te krijgen zo dom en zo zonder moraal. Een typische Paarse Kakkerlak.


  Maak melding

 26. Wat maakt het uit dat Bouterse een tiental mensen die het niet met hem eens waren van hun bed heeft gelicht, kapot heeft gemarteld en als honden heeft afgemaakt.

  Daar heeft de huidige generatie toch geen boodschap aan Armand……

  Wat als jou vader tot deze groep behoorde wat zou je dan tegen tegen je kleinkinderen zeggen die toen nog niet waren geboren

  Jammer van je Opa maar Bouta is een prima president?


  Maak melding

 27. Beste Henk Molenaar,

  Met je laatste opmerking haalde je de woorden uit mijn mond.
  De sensitiviteit van Armand is ver te zoeken. Deze mensen hebben geen enkele besef wat Bouterse vele families heeft aangedaan. Velen zijn in de jaren 80 hals over kop vertrokken uit Suriname. En dan nog trekken de kakkerlakken mijn motieven in twijfel. Laat ik het zo stellen mijn vendetta met Bouterse gaat ze geen flikker aan maar iedereen die de democratie en rechtstaat een warm hart toe draagt neemt afstand van Bouterse en zijn companen. Misschien heb ik nu al teveel verteld.


  Maak melding

 28. @sabidirie,

  Weet je wat een schande is, ongewapende burgers zonder proces executeren. Wat zeg ik zelfs als je gewond op een brancard ligt wordt je op een beestachtige afgeslacht.

  Weet je wat ook een schande is, dat je eerst in de media roept politiek verwoordelijk te zijn voor deze massamoord, vervolgens leg je de rechters het zwijgen op met een amnestieregeling.

  Een echte vent neemt toch verwoordelijkheid. Als Bouterse onschuldig is heeft hij niets te vrezen. Ik kan je verzekeren dat wij ware surinamers niet rusten tot dat Bouterse in Santo Boma zit. Al wordt die man posthuum veroordeeld. De doodstraf is te makkelijk voor hem. Weet je wat ook een schande is dat je deze moordenaar de hemel in prijst. En echt niet omdat hij een geweldige president is. Waarschijnlijk komen wij daar nooit achter.


  Maak melding

 29. Een terechte beslissing om het proces tegen de nobele verdedigers van het land stop te zetten.Het werd een langdradig gedoe.Dit ontnam de haatdragers/duivelse afbrekers de creativiteit om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land. De mensen moeten niet zeuren. Obama heeft op zijn geweten de dood van honderden onschuldige mensen die omkwamen bij drone aanvallen van Amerika. Niemand durft Obama voor het gerecht te slepen.Dus mensen laten we overgaan tot de orde van de dag en geen gezeur meer.


  Maak melding

 30. RobG

  “Dus mensen laten we overgaan tot de orde van de dag en geen gezeur meer”

  En dit soort mensen noemen zich ‘echte Surinamers…”

  Te walgelijk voor woorden..


  Maak melding

 31. Schrik van opmerkingen over de 8 december massamoord van ene Armand !

  Hij wil de massamoord zo weer over laten doen, maar dan
  incluis zijn gehele familie !

  Wij die overblijven zullen niet opgezadeld worden met schuldgevoel en zullen volgens de theorie van Armand
  de daders ook niet vervolgen !

  Sranang o go na fesi ?????


  Maak melding

 32. Zolang Bouta president is, zal het nooit komen tot een hervatting van het proces over de decembermoorden.
  Als hij dat wel doet, betekent dat zijn einde als president en het einde van zijn politieke onschendbaarheid.
  Dan moet hij het bos invluchten, omdat hij nog steeds op verschillende internationale opsporingslijsten staat.
  Of hij nu dementerend is en het land over een paar jaar bij een eventuele herverkiezing nog kan leiden, wordt daaran volstrekt ondergeschikt gemaakt.


  Maak melding

 33. ++++++++++++++
  0000000000000000000000
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  En dat is het verschil.


  Maak melding

 34. Anitha! Hij krijgt ook zijn tweede termijn want in su is alles mogelijk met geld.Maar het is ook een volk wat er voor kies om zo met zich te laten sollen.Dus denk aan je kinderen en je oude dag als je stemt.


  Maak melding

 35. @Paramang

  Opdracht is opdracht tok, yo ellendige deserteur.
  Die padvinders die je hebt achtergelaten, werden betaald om opdrachten uit te voeren.
  Dat ze in ’the heat of the fight gesneuveld zijn pech…..

  En toch ren je als een dagoe achter bouterse aan, de opdrachtgever… de indirecte moordenaar van dezé padvinders.

  Rot Op mens!!!


  Maak melding

 36. Hallo,

  Bouta is de beste president aller tijden.
  En wij gaan met de zelfde tempo door niets kan Bouta meer stoppen.

  Blijven jullie maar lekker slapen met jullie 8 december!
  Suriname go,go,go!!!
  Groetjes,


  Maak melding

 37. 1. “Bestaat er dan nog een corrupter land dan Suriname?”
  2. “Suriname is ziek,,,,, doodziek”

  Dit zeggende, heer Molenaar, vraag ik mij af hoe u het weken/maanden uithoudt in Suriname. En dan ook nog in de broek piesen van het lachen.

  Ik wist niet dat Suriname zo’n leuk land was.


  Maak melding

 38. armand,,

  de huidige generatie heeft ook niks te maken met het slavernij verleden,dus waar lullen we over elk jaar..

  voel jij je als een zwarte piet,,ik niet..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.