Belfort wil in parlement reageren

26

PARAMARIBO, 13 okt – Minister Edward Belfort van Justitie & politie wil in het parlement reageren op berichten over het terugdraaien van ontslagen. De klokkenluider, parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zou niets goeds in de zin hebben.

Beweringen dat Belfort ontslagen heeft terug gedraaid van politierekruten, zouden niet meer zijn dan een politieke aanval. De publiciteit opzoeken wordt dan ook als ongepast ervaren. “Laat hij die vragen aan mij stellen in het parlement. Dat is zijn forum en dan geef ik hem tekst en uitleg over alles wat hij wil weten over mijn bevoegdheid als minister”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. De rekruten gingen in beroep tegen door het politiekorps verleend ontslag.

Belfort draaide het ontslag terug van vijf van de zeven rekruten. Volgens de korpsleiding hadden zij gelogen tijdens hun sollicitatieprocedure. Anders dan zij beweerden, waren ze ooit wel in aanraking gekomen met de justitie. Belfort vindt het ontslag onterecht, omdat het niet om veroordeelde personen zou gaan. Politievakbond SPB vreest voor ontevreden in het korps, omdat er in ‘sommige gevallen’ een streng beleid wordt gevoerd.

26 REACTIES

 1. Hahahaaaaaa….whahahaaaaaaa…..
  Ze zijn geen veroordeelden maar zijn wel in aanraking met de politie gekomen!!Alleeen om deze redenen al moghen zij geen politie opleiding volgen!!!
  Maar we weten dat iedereen die op Belfort lijken beschermd worden door Belfort zelf.Hij straft de criminelen die op hem lijken helemaal niet. Hij geeft ze zelf een ulo en computer diploma mee zonder dat deze criminelen voor de rechter verschijnen !Ze ontvangen geen straf maar Mogen politie manne worden volgens Belfort. Straks moet je horen dat alleen de criminelen van Belfort rechters Mogen worden in Suriname !!

  Baja ik wil graag zien hoe de Belfort liefhebbers als Paulus de boskabouter en Na Mie Belfort gaat komen verdedigen hier….


  Maak melding

 2. Belly mag antwoorden waar en wat hij wil.Zijn antwoorden gaan niets aan veranderen dat hij grote stenen bijdraagt om Sur.als bananen republiek te bestendigen.Honger en ziekten nog dan lijken we op Afrika met de onbeschofte chinezen en de rovende djoeka’s bij de gewapende machten.


  Maak melding

 3. Paulus de boskabouterse,

  In de DNA lijkt het erop alsof de oppositie een ZWIJG VERBOD is opgelegd door je baasje .
  Dus moeten de oppositie leden andere wegen bedenken om met het volk te communiceren,.Hadden wij dit bericht van Gajadien niet gelezen dan zouden wij NOOIT geweten hebben waarmee Belfort alweer bezig is.
  Dat je Belfort het voor de criminele gedeelte opneemt is geen geheim meer.


  Maak melding

 4. Bellie was het niet ongepast kandidaatrechers te herscreenen zonder goede en in het parlement geopenbaarde redenen ??

  Ook verdachten van ernstige strafbare feiten horen NIET in
  het korps !

  Zijn de eigenaars-milieumaffia van de scalians gescreend ?
  Had jij Bellie DINO persoonlijk gescreend voor de topjob
  bij de CTU ??? Het resultaat zit in de USA-jail for 50 Years !

  PS : Neemt Bellie als Min v Just de Interpollijsten wel door ???
  Mag hij dat wel ??


  Maak melding

 5. @Ray

  Ik kan er niets aan doen, dat jij je als een valse nicht gedraagt, omdat jouw liefje de draaikont Santokhi Bouta zo graag wil boelen. Ik heb je gewaarschuwd! Nu gedraag je je als een afgewezen minnaar, maar voor jouw verontwaardiging moet je toch echt bij Chandrikapersad zijn.


  Maak melding

 6. Laat Belfort dan in de parlement verklaren wat voor feiten deze plitiemensen verzwegen hebben. Misschien hebben ze gewoon minder belasting betaald of hun rijbewijs niet op tijd verlengd. Dus er moet een einde komen aan alle speculaties hierover.


  Maak melding

 7. @Paulus de boskabouter

  Santokhi is en blijft in mijn ogen de IDEALE LEIDER .

  Oh ,dat van die ultimatum aan Santokhi,
  ik kan toch niks eraan doen dat jij niks ervan begrepen hebt?!
  Ik heb aangegeven dat wij van de VHP onze mening vrij uit kunnen geven zonder bang te zijn voor de heer Santokhi of enige consequenties die eruit zouden kunnen vloeien. Je moet terugaan op dat onderwerp en je zal mijn reaktie alsnog kunnen lezenWij van de vhpers zijn geen ja- knikkers zoals de ndpers die in koor zeggen…ja baas,goedzo baas, wat u zegt baas,alles is goed baas. Wij van de VHP geven en hebben een mening. Wij doen het op democratische wijze terwijl jij en je ndp kliekje het doen op baasje en volgeling wijze.

  Wat Santokhi heft uitgelegd in dat stukje van eerder is kort en bondig het volgende;

  ‘het ligt aan de bevolking van Suriname of zij bevrijdt willen worden van de huidige lijder of als zij weer van plan zijn mandaat te geven aan de huidige lijder wiens plaats eigenlijk de GEVANGENIS is.

  Je hoeft toch geen genie te zijn om de woorden van Santokhi te begrijpen?!
  En o ja die van boelen en zo,
  niet Santokhi maar JIJ hebt een stevige beurt nodig, wat is er aan de hand mie boi kabouterse, geeft je baasje je geen aandacht meer? Geeft bhij je niet meer wat je gewend bent van hem in bed?!.


  Maak melding

 8. Belfort vindt het ontslag onterecht, omdat het niet om veroordeelde personen zou gaan.

  Wat een grote KUT reactie van Belfort.
  Wat was zijn reden om de personen te verwijderen van de opleiding tot rechters?
  Is hij dat alweer zo snel vergeten?
  Hij schijnt nu pas tot het volk te dagen dat deze heer, die 20.000 SRD heeft beloofd, te leiden aan of grootsheidswaanzin of een snuif heeft genomen of zijn hersenen zijn aan het verkalken waardoor delen niet meer werken.


  Maak melding

 9. die hele poppenkast stel geen reet voor..

  ze doen allemaal hun uitlatingen buiten deze poppenkast en daar wordt wetgeving van gemaakt..

  de rest is belaserij..


  Maak melding

 10. @Ray

  Je bedoelt, dat jij er niks van begrepen hebt, of te stom bent om het te begrijpen. Eerst was Bouta onbespreekbaar en vorige week maakte Santohki ervan, dat samenwerken met de NDP niet ondoenlijk is. DE NDP IS BOUTA! In gewoon Nederlands noemt men dit gedrag van Santohki DRAAIEN, of met een voor jou moeilijk woord OPPORTUNISME. Als je geen Nederlands kunt lezen en begrijpen, vraag aan het COA om samen met de asielzoekers bij een cursus ‘Nederlands voor beginners’ in te stromen. Ik benoem slechts het weinig integere gedrag van Santohki met de termen, die er in de Nederlandse taal voor bestaan.

  Maar bij jou speelt iets anders mee. ‘Liefde maakt blind’ luidt het gezegde, wat zoveel betekent, dat men de fouten van iemand niet wil inzien, omdat men op deze verliefd is. In 2014 is het echt geen schande om als boeler uit de kast te komen. Je moet tegen een stootje kunnen, ook al gaat men jou Ray de Koeliboeli noemen.


  Maak melding

 11. brunsie als jij ballen hebt,stap nu eruit..

  verder geen discussie mogelijk..

  je bent nu een speelbal van je coalitie genoot en verder stelt het geen bal voor..

  dus er uit..nu..


  Maak melding

 12. Ik heb nog nooit gezien dat een een minister van justitie in Nederland zich persoonlijk gaat bemoeien met het aanstellen van een paar rekruten.

  Dat laat hij over aan het korps. Maar in bananen republiek Suriname is het wel mogelijk.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. het woord integer mag nooit en te nimmer gebruikt worden door de ndp . ze stinken al uit hun mond is al voldoende . is not done paulus de kontekruiper.


  Maak melding

 14. Ai Baja,
  Als ik dit allemaal lees en wat er nog meer allemaal loos is ben ik bang dat een aanzienlijk deel van de regering lijdt aan een vorm Alzheimer. Kan toch niet zo zijn dat men in een regeerperiode zowel tegenstrijdige besluiten neemt. ik zeg je: straks komen ze er per toeval achter dat men niet door had dat Suriname is verworden tot een satelliet van China. En dan maar lopen huoelbalken dat ze niet aardig worden gevonden door Amerika. Begin langzaam aan het gevoel te krijgen dat ze tegen de tijd dat ze zich moeten verantwoorden niet meer toerekeningsvatbaar neer zijn.


  Maak melding

 15. Desie Bouterse staat op de lijst van Interpol, hij bij verstek in Nederland veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf, hij hoofdverdachte bij de december 1982 moorden en heeft nog meer moorden op zijn kerfstok. En zie die speelt voor president, hoe laag kan een land nog vallen.


  Maak melding

 16. Mensgericht beleid is democratie, ongestoorde rechtsgang,
  vrijheid voor allen, gelijkheid burgers !

  Dus ALLE moordenaars straffen, vooral massamoordenaars !

  Krachtige screeningswet/anti-corruptiewet, anders geen
  rechtsstaat, doch onderdrukking !

  Mensgericht geldt voor ALLEN in Sranang en dus Desi :
  NIET alle NIET-NDPers bestempelen tot STAATSVIJAND !

  PS : Dino is ook een mens had ook GEWOON bestraft
  moeten worden voor zijn misdrijven ! Dan was hij niet id
  USA-jail beland !


  Maak melding

 17. Vrouwe Justitia wordt keer op keer bruut verkracht door deze man. Het apatische Surinaamse volk staat erbij en kijkt ernaar.

  Gods molen maalt langzaam, maar zeker.


  Maak melding

 18. @ Ray & Paulus de boskabouter

  Jullie moeten elkaars posting beter lezen en niet te snel reageren want feitelijk zitten jullie op één lijn. Beide met een goed gemotiveerde en terechte afkeer voor het handelen van DDB en zijn maties.


  Maak melding

 19. @Neus

  Ik geef je groot gelijk ,maar de waarheid is ook dat Paulus de boskabouter geen enige verstand heeft van wat hij schrijft . Als je zijn postings goed leest zal je merken…vandaag vindt hij bouta goed want volgens hem is bouta de enige lijder en niemand anders is beter dan bouta.Hier doen wij juist ons best de kiezers te laten zien waarom bouta een volgende regeer termijn niet verdiend, maar dan heb je wer Paulus die van ergens opduikt en de motivatie process verstoord.Hij heeft kennelijk iets tegen meneer Santokhi,wat hij niet beseft is dat meneer Santokhi op dit ogenblik de LEIDER is die Suriname verdiend !!Als Paulus een betere kandidaat heeft dan moet hij dat zeggen maar de boel hier niet afkraken.


  Maak melding

 20. bellie..,, het parlement of te wel de poppenkast is de enige plek op deze aarde,alwaar jij jou mening kan verkondigen en nergens anders..

  dus als je lef hebt kom dan op..

  en neem vooral je baas mee,want er is het één en ander uit te leggen..

  dat is dan de-mo-cra-tie en geen macht-cratie

  als jij je werk niet naar behoren kunt doen,,houdt de eer aan je zelf en ga wat anders doen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.