donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidStrenger toezicht op reispubliek West-Afrika

Strenger toezicht op reispubliek West-Afrika

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 okt – De controle op reizigers uit West-Afrika wordt strenger vanwege Ebola. Dit zegt kolonel Jerry Slijngaard van rampenbeheersingsteam NCCR. Alleen reizigers met een certificaat mogen vrij door. Het moet dan wel een medisch keuringscertificaat zijn van een ‘gerenommeerd’ laboratorium. Dat leidt wellicht tot irritatie en kritiek.

De autoriteiten zijn er op voorbereid. “Ik heb liever dat één of een paar personen boos worden dan dat de volksgezondheid in gevaar komt”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd. Nu worden alle mogelijke middelen in stelling gebracht om zo spoedig mogelijk aan de slag te kunnen gaan.

Met de controle wordt ingespeeld op een campagne in het Caribisch gebied. Er is bezorgdheid om snelle verspreiding via het toerisme. De autoriteiten op Trinidad & Tobago overwegen zelfs of het befaamde carnaval moet worden afgelast. Er moet met alles rekening gehouden worden. In Suriname hoeft niet worden gevreesd voor het lot van het eindejaarsfeest. Volgens Slijngaard is afstel niet nodig. Het gros van de buitenlandse liefhebbers komt immers uit Nederland.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Hoeveel Surinamers reizen naar West-Afrika? Wat doe je met terugkerende Surinamers indien ze geen geldig certificaat hebben? Quarantaine op Zanderij?


  Maak melding
 2. Klink een beetje hard, maar ebola heeft de potentie de halve wereld bevolking uit te roeien. Lijkt wel op een rampen film. Beste remedie. Luchthavens in besmette landen op slot. uitgaand verkeer verplicht 3 weken quarantaine op de luchthaven van vertrek. Dan met certificaat laten vertrekken. Maar ja het blijft Afrika dus die certificaten zal je ook wel kunnen kopen….


  Maak melding
 3. Theodore Obiang telefoneert met zijn vriend Desi Bouterse: “Desiré my friend, why don’t you come to visit me in beautiful Africa” Bouta: “Oh my dear Theodore, you’ve surprised me with your call. Butt I’am a busy man preparing for the coming elections”. “Desiré, don’t lie to me. You’re afraid for Ebola. You don’t treat a friend in this way. When the whole world spit you out, I was on your side. Remember that.”

  Zo liet Bouta zich ompraten en veroorzaakte twee weken na zijn vertrek uit Equatoriaal Guinee een Ebola epidemie, die de hele NDP wegvaagde.


  Maak melding
 4. @Paulus de boskabouterse

  Tja de enige toeristen uit Suriname die Afrika bezoeken is je baas bouta en zijn handje vol aanhang die hem overal volgen gewoon zomaar.
  Het moet je toch niet verbazen dat je baasje niet meer naar Afrika reist en of geen bezoek meer ontvangt van zijn grote broer Obiang?


  Maak melding
 5. @Ray

  Bouta is niet meer onbespreekbaar voor jouw liefje de draaikont Santokhi. Als boeler moet jij wel een acrobaat zijn om het die draaikont geriefelijk te kunnen maken. 😉


  Maak melding
 6. @Paulus de boskabouterse

  Waarom zoek je niet gewoon een porno site op?!
  Daar kan jij je seksueel beluste gevoelens kwijtraken met ziel en zaligheid.
  Onbeschaamde Zwijn!


  Maak melding
 7. Wat zal er gebeuren met de grote regeringsdelegatie die binnenkort naar Obiang gaat bij terugkeer? Stel dat de lijder besmet raakt,wie zal dan de regering leiden ,nu de vp vleugellam is gemaakt?


  Maak melding
 8. Paulus de boeler
  jouw reakties lezende krijg ik steeds meer het idee dat je in een pension aan de watermolen straat bent verwekt
  het lijkt me dat je uit meerder zaadcellen bent verwekt


  Maak melding
 9. “Ik heb liever dat één of een paar personen boos worden dan dat de volksgezondheid in gevaar komt”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd.
  Vraag
  Hoeveel Nigerianen wonen er in Suriname?
  Wordt DDB tegengehouden als hij naar maat gaat wiens zoon het voorbeeld is geweest van Dino?
  Suriname kan de import van Coke niet stoppen ondanks de wetenschap waar de kleine vliegtuigjes landen want na CTU e plei a torie


  Maak melding
 10. @Ray

  “Onbeschaamde Zwijn!”

  Een strontzak als jij, die totaal geen respect voor de mening van anderen heeft en hen van alles en nog wat in de mond legt, wordt door mij als stront behandeld.


  Maak melding
 11. De controle op reizigers uit West-Afrika wordt strenger vanwege Ebola. Dit zegt kolonel Jerry Slijngaard van rampenbeheersingsteam NCCR.

  Alleen een (certificaat) is in deze niet voldoende.
  Ga samen met het ministerie van Volksgezondheid w.o. B.O.G goed overleggen hoe Suriname zich goed moet voorbereiden op Ebola.
  Zomaar wat verhaaltjes lopen vertellen via de media over een Afrikaanse (certificaat) is onzin.

  Er zijn wat kleine voorbeelden te lezen over enkele CARICOM- landen.

  Over 1600 medical personnel for Ebola training in Guyana.
  -as Health Ministry steps up preparations
  OCTOBER 13, 2014 • BY STAFF WRITER • 25 COMMENTS

  http://www.stabroeknews.com/2014/news/stories/10/13/1600-medical-personnel-ebola-training/

  EBOLA WATCH in T&T
  By SASHA HARRINANAN Saturday, October 11 2014

  THE Government is taking an extremely serious approach in dealing with the threat posed by the deadly Ebola virus — which so far has claimed 4,000 lives mostly in West Africa — and in an effort to keep the disease out of Trinidad and Tobago, Health Minister Dr Fuad Khan yesterday announced several initiatives aimed at detection and containment.

  http://www.newsday.co.tt/news/0,201479.html


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES