Bouterse op jaardag: mensgericht beleid op koers

32

PARAMARIBO, 13 okt – De regering is op koers met de uitvoering van haar op de mens gerichte beleid. Dit zei president Desiré Bouterse bij de ceremonie rond de start van een nieuw Academisch Ziekenhuis Paramaribo. “We zijn goed op weg”, aldus Bouterse.

Het sociaal beleid met een algemene pensioenregeling en ziektekostenverzekering voor alle Surinamers moeten als pijlers worden gezien. “Het nieuw ziekenhuis past in dit beleid, het is nog zo een belangrijke stap op weg. Ik beschouw dit als een prachtig verjaardagscadeau”, zei het jarige staatshoofd. Met de bouw van het ziekenhuis moet ook de zorg naar een hoger niveau. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid sprak van een ‘referentieziekenhuis.’

Het moet een inrichting worden waar de rest van het Caribisch gebied naar opkijkt. Volgens Bouterse geldt dit niet alleen de fysieke uitstraling. “Het gaat om meer dan een gebouw neerzetten. Het moet door de beste professionals worden geleid met moderne diensten, trainingsfaciliteiten en ICT-voorzieningen. Ik geloof dat we alleen op deze manier de hoogste standaarden bereiken en handhaven. De financiering komt van de Islamitische Ontwikkelingsbank en het Opec Fonds.

32 REACTIES

 1. “De regering is op koers met de uitvoering van haar op de mens gerichte beleid.”

  Wat een gezwets! Zijn de nabestaanden van de slachtoffers van 8 december 1982 dan geen mensen? Waarom wordt hen dan geen recht gedaan?


  Maak melding

 2. “We zijn goed op weg”, aldus Bouterse en daarom zit dinaootje in amerika lekker uit te rusten voor al het “harde” werk en “moeite” wat hij voor land en volk heeft gedaan in de afgelopen jaren.
  en natuurlijk hoop ik dat vader dibrie binnen kort ook zijn lang verdiende rust krijgt.


  Maak melding

 3. Net als bij de CTU zal hij eigenhandig uit zijn directe omgeving de beste professional(s) kiezen om leiding te geven aan dit ziekenhuis, het moet daarom niemand verbazen als dit ziekenhuis straks geleid wordt door Ingrid, Steve, Brampie, Gillmore of, als het lot hem een beetje goed gezind is, Dino.


  Maak melding

 4. Ik heb nog nooit mee gemaakt dat in Nederland bij het openen van een brug de vlaggen wapperen van een politieke partij,……alleen in Suriname.


  Maak melding

 5. Mensgericht beleid is democratie, ongestoorde rechtsgang,
  vrijheid voor allen, gelijkheid burgers !

  Dus ALLE moordenaars straffen, vooral massamoordenaars !

  Krachtige screeningswet/anti-corruptiewet, anders geen
  rechtsstaat, doch onderdrukking !

  Mensgericht geldt voor ALLEN in Sranang en dus Desi :
  NIET alle NIET-NDPers bestempelen tot STAATSVIJAND !

  PS : Dino is ook een mens had ook GEWOON bestraft
  moeten worden voor zijn misdrijven ! Dan was hij niet id
  USA-jail beland !


  Maak melding

 6. Mensgericht? Kan je toch niet verwachten van deze barbaarse moordenaar. Van sergeant tot rijkste man in Suriname. Moord, drugs, corruptie en staatseigendommen direct en indirect inpikken.


  Maak melding

 7. de v.p.moet de eer aan zich zelf houden en hard weg lopen..

  heeft totaal geen rol van betekenis zit op een waardeloze stoel zonder enig inhoud die helemaal uit gehold is….

  het is een vernedering van deze meneer om te blijven zitten..

  geld zegd veel,maar is ook niet alles..

  je hebt nog een eer gevoel en nog lang te leven deze periode is toch al voorbij..


  Maak melding

 8. Waarom kijkt het Caraïbisch gebied niet op naar de bestaande ziekenhuizen in Suriname? Waarom worden de bestaande ziekenhuizen in Sur. niet geleid door de beste professionals met moderne diensten, trainingsfaciliteiten en ICT-voorzieningen.? In plaats van wat je al hebt verder te professionaliseren etc. belooft Bouta een nieuwe te bouwen met geweldige faciliteiten.
  Soso voor de gek houderij.

  Droom verder.


  Maak melding

 9. @patriot

  Je bent n redi musu half geschoren baviaan.

  Gebruik je ton ton en wees bly.

  Proficiat president ik hoop dat u nog heel heel lang in ons midden bent!


  Maak melding

 10. Bouterse en zijn Meki Njang projecten, het is allemaal gebakken lucht. In de geciviliseerde wereld betekend politieke verantwoording nemen…OPSTAPPEN EN WEGWEZEN!!!!!!! Maar deze megalomane gek wordt in het zadel gehouden door een zootje geindoctrineerde, paarse revokleuters inclusief de rechtelijke macht.


  Maak melding

 11. De drugsdealer en volksverlakker staat lachend te vertellen dat hij het land naar ongekende hoogte heeft getild, en dit jaar geen gouden maar een diamanten kerst word.
  In extase staan de abanies en de ongeschoolde parasieten aan de kant hallelujah te schreeuwen stree de foe stree bouta na wi fessie mang


  Maak melding

 12. Beste krofaja,

  “In extase staan de abanies en de ongeschoolde parasieten aan de kant hallelujah te schreeuwen stree de foe stree bouta na wi fessie mang

  Lijkt het nu zo of worden het er staad meer?


  Maak melding

 13. @henk molenaar

  Ga jy op de verjaardag van de president. Idioot.

  Ga je hem goede dingen toewensen en hou j rug recht zeg alles wat je op te hart hebt.

  Je stinkt naar witte banaan.


  Maak melding

 14. Sari
  @henk molenaar

  Ga jy op de verjaardag van de president. Idioot.

  Ga je hem goede dingen toewensen en hou j rug recht zeg alles wat je op te hart hebt.

  Je stinkt naar witte banaan.

  Een typische reactie van een ongeschoolde Paarse Kakkerlak.


  Maak melding

 15. Armand
  Gefeliciteerd Zijne Excellentie de President Desiré Bouterse van de Republiek Suriname !

  Je bedoelt, Gefeliciteerd, moordenaar, couppleger, drugsdealer en vader van een criminele zoon….


  Maak melding

 16. Allemaal heel mooie plannen, waar ik helemaal achter sta, maar wie gaat dit betalen.
  De olieprijzen zijn gezakt tot het laagste niveau sinds 5 jaar, de goudprijs is in elkaar gedonderd om over de prijs van bauxiet maar niet te spreken, want dat wordt op dit moment door Alcoa – jawel het bedrijf, dat ook in Suriname actief is – in Nieuw Guinea voor minder de helft van de prijs dan hier uit de grond gehaald.


  Maak melding

 17. Overigens, ik zie Bouta op deze foto staan met een (strop)das om.
  Het is geen gezicht, maar hij voelt zich waarschijnlijk ook niet echt happy bij dit soort bijeenkomsten, nog even afgezien van zijn gezondheid, want die is volgens in gewijden gewoon niet goed.


  Maak melding

 18. Overigens, ik zie Bouta op deze foto staan met een (strop)das om.
  Het is geen gezicht, maar hij voelt zich waarschijnlijk ook niet echt happy bij dit soort bijeenkomsten, nog even afgezien van zijn gezondheid, want die is volgens in gewijden gewoon echt niet goed.


  Maak melding

 19. Nou nou wat een plannen,is het wel voor het volk of is het voor de Chinees.Begin eerst met alle goudmijnen staats eigendom te maken, stuur de Canadese profiteurs eruit en dan de Chinees.Ennnn ga als volk ook eens werken om je land op te bouwen en je kinderen een betere toekomst te geven.maar blijf geloven in deze man dan beland je van zelf in ziekenhuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.