woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Tramproject populistisch en zonder waarde’

‘Tramproject populistisch en zonder waarde’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 okt – Het tramproject van president Desiré Bouterse is populistisch en zonder waarde. Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP). Het is niet meer dan een verkiezingsstunt in een periode van grote noden.

Zo heeft Paramaribo meer behoefte aan goede afwatering. Precies daar had de vorige regering al voor gekozen. “Maar neen, de verkiezingen zijn genaderd, dus we gaan populistische projecten zonder enige waarde uitvoeren”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. Het is dan nog zeer de vraag hoe hard nodig een tramverbinding is. Het project gaat ruim honderd miljoen euro kosten.

‘Puur meki njang (pure hebzucht, red.)”, aldus Jogi. Hij heeft liever dat bijvoorbeeld de landbouw een duwtje in de rug gegeven wordt. “Je kan het geld gegarandeerd terugverdienen, terwijl het bouwen van een treinverbinding beslist geen geld in het laatje zal brengen.” Ook is geld nodig voor woningbouw, infrastructuur, een dijk, een moderne markt en parkeerhavens. (FOTO: spotprent op Facebook)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

86 REACTIES
 1. “…, terwijl het bouwen van een treinverbinding beslist geen geld in het laatje zal brengen.”

  Inderdaad! Het exploiteren van de treinverbinding zal nooit kostendekkend zijn. In vele ontwikkelingslanden vervoert de trein meer zwart- – denk maar aan de beelden van mensen, die op het dak van de trein zitten of op een of andere manier zich aan deze vastklampen – dan betalende reizigers. In Suriname zal het niet anders zijn.


  Maak melding
 2. Je ziet nu al in Nederland dat treinlijnen met verlies worden geëxploiteerd. Vraag mij af of de regering voldoende onderzoek heeft verricht. Wat wordt straks de prijs van een ticket, hoeveel passagiers worden er dagelijks vervoerd, wat kosten de treinen per stuk, wat zijn de onderhoudskosten, hoe zit het met de veiligheid kwesties etc etc zomaar wat vragen.

  Natuurlijk zou een treinverbinding geweldig zijn echter zijn er belangrijkere dossiers op te lossen, om te beginnen de woningnood, corruptie, landbouw, water management, criminaliteit en nog veel meer. Dit project kunnen we rustig plaatsen in de luchtkastelen van Bouterse. Begint druk te worden in de luchtkastelen. De fundering staat op instorten


  Maak melding
 3. -Terwijl ik dit lees hoor ik op de radio dat de aannemer die de brug heeft afgebouwd nog steeds niet is uitbetaald.

  -Ik heb ook begrepen dat mevrouw Wonnie Bodoe hiervoor had gewaarschuwd. Zij wist dat er geen geld was en toch heeft deze regering loze beloftes gemaakt.

  ==Als Suriname nu klaagt dat men zuinig moet zijn met energie, hoe gaan die trams/trein dan rijden????


  Maak melding
 4. Alles dan ook alles richt zich tegen Hindoestaan.
  Alles wordt in stelling gebracht tegen de Hindoestaan .
  En wat doet de Hindoestaan . Die stapt over en gedraagt zich niet als Hindoestaan. Deze bastaard brengt alles in stelling tegen de rest vd Hindoestaan.
  Zolang de Hindoestaan afblijft van rijkdom, bestuurderschap, parlementarier, minister, president, rechter,notaris,advocaat,arts politie inspecteur,commissaris, etc wordt deze toegestaan in zijn geboorteland te leven.

  En zoek vooral de schuld niet bij de creool,Javaan, Chinees, djuka of ander volk.

  Jullie eigen mensen naaien jullie. En je vindt het spannend.


  Maak melding
 5. Surinamers willen helemaal geen tram of trein meneer Bouterse,..veiligheid, goede gezondheidszorg,vrede, duurzame ontwikkeling, werkgelegenheid, dat willen we,.


  Maak melding
 6. @hassan

  “ik vind dat de brug (de Weijdenboschbrug) ook niet moest komen. De veerboot en de korjalen vond ik beter.”

  Jouw opmerking is cynisch bedoeld. De brug heeft een economische waarde – onder andere de ontwikkeling van Meerzorg en grote delen van Commewijne – gerealiseerd, die de kosten van de brug verre overschrijden. De treinverbinding ontsluit echter geen gebied – het veer vormt nu geen bottleneck meer om Commewijne te bereiken – maar zal in reeds bewoond gebied aangelegd worden, die nu reeds door alternatieve vervoersmiddelen te bereiken is. Derhalve kom je met een verkeerd voorbeeld aanzetten.


  Maak melding
 7. Ja na de 18000 woningen moesten we met andere sprookjes
  op de proppen komen.

  De keus was tussen een onderwater korjaal, de eerste Surinamer
  (het liefs de cokedealer Dino) op Mars stationeren, of een tram van Para naar Paramaribo.

  Uiteindelijk is de keus op de tram (streetcar named desire)
  gevallen, dan kunnen de Parakoranties op tijd in Paramaribo
  worden bezorgd.

  De mini-ster van onnozele zaken heeft een verzamelde
  menigte Nationale Debielen Publiek voorgehouden dat dan
  een verdubbeling van staatsinkomsten zal plaats vinden.
  Daar deze kranten op de BERM graag gelezen worden.


  Maak melding
 8. Ik heb over het treinproject nagedacht en ik weet nu waarom Bouterse er zo plotseling mee op de proppen kwam; Bouterse wil helemaal niet herkozen worden als president (toen hij nog geen president was leek het hem allemaal zo leuk en makkelijk), daarom komt hij met zo’n absurd plan dat duidelijk niet te realiseren is, vooral niet in zo’n kort tijdsbestek. Alle Surinamers, ook zijn meest standvastige volgelingen als b.v. Doekhie, hebben dan eindelijk door dat hij dingen belooft die hij niet waar kan maken, m.a.w. ‘mensen ik ben gek’, eigenlijk wil Bouterse zeggen: ‘mensen stem niet op mij want ik kan niets’, alleen durft hij het niet zo direct te zeggen. Zijn partijgenoten zijn er straks ook medeschuldig aan wanneer de NDP de verkiezingen grandioos verliest; terwijl ze zien dat hun Baas zichzelf onsterfelijk belachelijk aan het maken is, zegt niemand iets, waarom proberen Simons, Bouva, Panka, Visnudath en Misiekaba, om een paar van de jaknikkers bij name te noemen, hem niet te behoeden voor het uitkramen van onzin? Alleen Doekhie laat voorzichtig doorschemeren dat de spoorbaan niet haalbaar is, de andere partijleden zien als het ware Bouterse op de reling van de Bosjebrug staan en niemand probeert hem tegen te houden om zijn politieke dood tegemoet te springen. Bouterse is het spoor bijster en de rest van zijn bende doet er niets aan om het ontsporen van de NDP te voorkomen.


  Maak melding
 9. Paulus de Boskabouter: Met mijn opmerking”de Weijdenbosch brug moest ook niet komen”bedoelde ik eigenlijk “wat zeuren die mensen alweer, willen ze geen ontwikkeling” Natuurlijk moet die trein komen. Of wilden jullie nog steeds met de korjaal oversteken?


  Maak melding
 10. @hassan

  Dat had ik wel begrepen. Alleen, de treinverbinding is een project, die altijd de gemeenschap geld zal gaan kosten en niet zoals de Wijdenboschbrug van meerwaarde – in economische zin – zal zijn.


  Maak melding
 11. @De Desi In Mij

  Geen van de Hindostaanse leiders in Sranang heeft
  Ongewapende Burgers uit hun huizen gesleurd, gemarteld
  en in koelen bloede vermoord !

  Daarom hebben zijn geen NEP-amnestiewet nodig en
  hebben zij ook geen onherroepelijk Drugsvonnis op hun
  naam staan !

  Dus laat jouw NDPslavenhersens werken en laat NDP
  eigen geld stoppen in hun bodemloze Ramp-Tram-Project !

  Sranangmangs willen betere beveiliging huizen en bezittingen, een strenge anti-corruptiewet, betere wegen, betere
  bewatering, betere dijken, scholen en banen !

  Stop de bana-bakba-uitgaven aan onnodige ambassades,
  te groot overheidsapparaat, teveel adviseurs die weinig
  weten, een awari-domri en een bange pres-voorlichter !

  Er is genoeg busvervoer, dat met een beetje meer ordening uitstekend kan voldoen !
  Gaat de NDPLeiding de vele kleine zelfstandigen die zich met vervoer bezighouden ander werk bezorgen ???
  Dat zijn toch geen volksvijanden ??

  Of is de tram nodig voor vervoer van de honderduizenden
  zakken cassavemeel van de “LACKIN”-fabriek ???

  PS : De “koelie” Preet Bharara gaat met de tram naar het
  Dino-proces om VIJFTIG jaar te eisen, tegen deze MEGA-crimineel !


  Maak melding
 12. 18000 woningen
  4 baansweg naar Zanderij met flyovers
  diepzeehaven
  Highway naar Bazilie
  Voedselschuur van latijns amerika
  brug naar guyana
  bla bla bla, bla bla bla verkiezings stunt.
  Vroeger konden de mensen in Para worden omgekocht met wat zoute vlees en bakkeljouw. Niemand in Nederland in hun heldere hoofd gaat 130 miljoen lenen aan Sme, Bovendien worden de kosten van infrastructuur altijd zwaar onderschat om het politiek te kunnen verantwoorden. Dus reken maar op een half biljoen US dollars voor de laatste golden spike op de baan en al de tjoekoes. En ik zie ze geen partner vinden zelfs voor een public private partnership voor zo een kleine bevolking om de viability te ondersteunen gaan ze echt 1 miljoen US in kaarten verkopen per week om de variabele kosten te kunnen dekken? En dan kan de staat de vaste kosten niet eens zelf betalen. Bobojantje dent dat hij ook voor deze stunt geld kan drukken om het te betalen.


  Maak melding
 13. Night train to the hell, zal de press bedoelen !!!
  Fata morgana wat coke, niet allemaal kan veroorzaken.
  Hoe meer je snuift, hoe meer je gaat fantaseren; allemaal hersens spinsel van de eerste orde.


  Maak melding
 14. Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten, dat dit project er nooit zal komen.
  Dit is geen vooruitgang, dit is een financiele ramp.
  Vergelijk de aanlegkosten van zo’n lijn met wat je jaarlijks moet afschrijven en het (relatief) geringe aantal inwoners van Suriname, dat van dit traject gebruik zal maken en je komt al heel snel tot de conclusie, dat deze lijn nooit uitkan.
  Ik daag iedereen uit die rekensom te maken.


  Maak melding
 15. =Beste mensen,

  -Om eerlijk te zijn hoef ik niets van de ex militairen vanwege het feit wat ze het volk hebben aangedaan en het land toen ten gronde hebben gemaakt. Verder weten velen wat er toen gebeurt was.

  -Wel ik heb vandaag naar een ex militair geluisterd de heer Sital. Ik kreeg de rillingen van wat deze meneer allemaal vertelt heeft.
  Nou, de filosofie van deze partij bestaat niet meer, maar corrupt dat zijn ze wel.

  -Er wordt helemaal GEEN stroom betaalt als men het gebouw OCER gebruikt. De overheid “belastingbetaler” betaalt dit.
  -Er wordt GEEN contributie betaalt, dus dit betekent dat de “belastingbetaler” de campagnes mag gaan betalen voor de NDP.
  -Mensen die overstappen worden letterlijk en figuurlijk ervoor betaalt.

  -Sital is nu bezig een boer te helpen om een zaak aan te spannen tegen een groep rondom Bouterse die voor eigen belang daar zitten en mensen financieel uitkleden::::::::die man heeft gewerkt en moest # SRD 300,000 ontvangen. Hij moest een deel van zijn geld afstaan, anders zou hij niets ontvangen.

  ==En nog veel meer :::::::

  -Sital is boos, omdat dit nooit de bedoeling was van deze partij, maar helaas gaat het nu om eigen belang.

  ==Het allerbelangrijkste was dat er GEEN geld is en de zorgwet het land kan breken. Wel staat hij achter een zorgwet, maar niet op deze manier.

  -Corruptie, oplichterij, fraude, het volk voor de gek houden en nog veel meer en dat is waarvoor de NDP nu staat. Bouterse luister NIET.

  -Ik hoop dat velen van jullie ook naar geluisterd hebben!!! het was/is heel interessant.

  -Ik hoop dat die namen bekendgemaakt worden,,,

  -Sital heeft ook te kennen gegeven dat hij zich niet gaat verlagen en op het niveau van Doekhie gaat staan of zitten.

  -Het aller belangrijkste was dat hij heeft aangegeven dat het volk goed erover moet gaan nadenken voor wie ze gaan stemmen, omdat als deze groep weer aan de macht komen het land naar de verdoemenis gaar gaan omdat er meer gaat gebeuren. Zie Venezuela.::::: Rillingen::::::


  Maak melding
 16. De president zal binnenkort ook de volgende belofte aan het Surinaamse volk bekendmaken:

  Een reuzenrad dat vele malen groter zal zijn dan de London Eye, de Singapore Flyer en de High Roller in Las Vegas.
  Dit rad zal worden gebouwd achter de Centrale markt. Dit project zal over 2 weken gerealiseerd zijn.

  Het motto van de president: ‘Het Surinaamse volk laat zich toch graag een rad voor de ogen draaien’.


  Maak melding
 17. Die klooooote bruggen over de Coppename- en Surinamerivier waren ook populistisch.
  Hebben de mensen langs het trajekt geen recht op het volgen van avond onderwijs en of sociaal vekeer???
  Het huidig openbaar vervoer rijdt uitsluitend op voor hen rendabele trajecten. Woon je daar tussenin dan ben je het haasje.
  Wanneer dat vervoer er is zijn het diezelfde lulmijers, die er gebruik van zullen maken.


  Maak melding
 18. over doekhie gesproken’

  ik zag hem in de branding hij ziet er uit als een cadaver

  aids heft hem opgevreten als ik hen\m zo bekijk halt hij de komende verkiezingen niet
  dus geloof ik mahawath khan best dat hem gevraagd is de ndp te leiden
  het voordeel is wel dat de ndp een fatsoenlijke leider zal hebben en niet een rioolrat als doekhie
  maar ja de schade toegebracht door doekhie is niet meer te herstelltn
  leve de vhp leve santokhie


  Maak melding
 19. BREAKING NEWS

  heden is op het cabinet vd pres het besluit genomem om het trein spoor in de lucht aan te leggen
  dit omdat de westzijde vd I gandhiweg al volledig bebouwd is en er geen grond beschikbaar is

  dus volk als u staks over de I Gandhi weg rijdt moet u omhoog kijken om de spoorbaan te zien

  cabinet vd pres.

  namens deze de perschef

  bobo limbopersad


  Maak melding
 20. Hoe dom wil NDP het volk hebben ?

  U krijgt GEEN 18000 huizen !

  U krijgt geen “man op de jusite plaats” bij de CTU, wegens
  vakantie Dino in de USA !

  U krijgt geen blijvende MEGA-Ster-Minister op OW, hij is helaas weggepromoveerd naar de eredivisie, is Adviseur vd President !

  U krijgt geen vermindering van zware crimininaliteit, omdat
  NDP deze feiten ontkent !

  U krijgt als ondernemer geen vlotte betaling van de overheid omdat er geld teveel is volgens de NDP !

  U krijgt onvoldoende electriciteit, omdat NDP weigert NU
  snelle investeringen te doen voor stabiele leverantie !

  U krijgt een zorgstelsel zonder goede financiele
  onderbouwing, waarbij de werklozen in de meerderheid
  zijn en gratis meeliften! Wini wai , lant e pai !

  U krijgt toevallig geen ambassade op Mars en op de Maan,
  Desi is nog met de wereldkaart bezig !

  U krijgt geen nieuwe dijken of polders, heeft geen prioriteit !

  U krijgt geen ontwikkelingsleger, maar wel meer militairen !

  U krijgt geen beloofde voedselschuur, doch pin’pinni bakba !

  U krijgt ook weer geen Gouden Kerst, vanwege vertragingen !

  U krijgt geen higway naar Brazil, de meiden komen zelf naar
  u toe !

  U mag als belastingbetaler komende jaren MEGA chinese leningen afbetalen !

  MAARRR, misschien krijgt u wel een GOUDEN TRAM,
  met MEGA-exploitatietekorten ! Soso vooruitgang baja !

  Het Trammelantproject heeft wel prioriteit zei OCER, grondplunderingen/grondroof/goudroof/woningroof kent
  OCER niet !


  Maak melding
 21. Dit tram project is crimineel. Laten we de geldschieters weten dat als ze hieraan mee werken ze niet ervoor terug betaald gaan worden. Dit terwijl er geen goed communicatie apparatuur op de luchthaven voor een veilig vliegverkeer. God, is morgen 25 Mei?


  Maak melding
 22. Vroeger zongen de tegenstanders van de Weijdenboschbrug:”Brood met brug. Vandaag de dag praten ze anders over deze brug. Gaan jullie nu ook zingen : “trein met brug”?


  Maak melding
 23. Als kleine jongen speelde Boutje graag met een speelgoedtrein. Als oude jongen wil hij spelen met een echte trein of tram. Ja, de staat moet zijn hobby toch kunnen bekostigen? Wat zeuren de mensen nou? Die man heeft zoveel voor Suriname betekend. Dan mogen we hem toch een nationaal cadeau aanbieden? De tramlijn!
  Vergeten is dat er al een spoorlijn naar Apoera liep. Het werk van Aron moet worden afgemaakt! Boutje maakt af!


  Maak melding
 24. Vergeet niet dat toeristen het vreemd vinden dat een land geen trein of tram heeft. Dat wekt de indruk van een zeer onderontwikkeld land op. Een tram- of treinlijn zal zeker meer toerisme brengen.


  Maak melding
 25. Niets wat de huidige regering doet heeft in de ogen van de VHP enige waarde, tot dat het resultaat daar is.
  Het aspect ‘public transport’ is in elk land een dienst die de overheid op zich dient te nemen, en maakt het niet uit of het winstgevend is of niet.

  Willen de Surinamers na 50 jaar nog steeds afhankelijk blijven van de PL bushouders met al hun grillen en wispelturigheden ?
  Weten jullie wel niet hoeveel subsidie de overheid aan al deze bushouders verleend ?

  De Indira Ghandiweg is very overloaded & congested, dus is het een prima idee om het personen vervoer over deze weg te minderen door deze tramverbinding aan te leggen.

  Ik ben de mening toegedaan dat dit stuk public transport zeer welkom is, en ligt er nu ook een nieuwe uitdaging voor de bestaande bushouders om het intra-districtsverkeer (in Wanica) te gaan ontsluiten en te koppelen aan deze tramverbinding.

  Waarvan akte !


  Maak melding
 26. Onrendabele spoorlijnen kostten de Nederlandse overheid en de Nederlandse Spoorwegen (NS) afgelopen jaar meer dan 181 miljoen euro. Dit is twee keer zoveel als tot nu toe werd aangenomen. Op sommige trajecten moeten reizigers met vijf- tot tienduizend euro per jaar worden gesubsidieerd. Regionale spoorlijnen in Nederland worden al sinds 1999 openbaar aanbesteed om ze efficiënter te exploiteren.

  Wellicht een oplossing.

  1) de Surinaamse overheid moet als de sodemieter met een gedegen onderzoek komen
  2) de nieuwe treinverbinding exploiteren zonder enige vorm van subsidies

  Anders zie ik het somber in. Natuurlijk zou een deze verbinding geweldig zijn voor het land maar er moet wel visie achterzitten.


  Maak melding
 27. Onrendabele spoorlijnen kostten de Nederlandse overheid en de Nederlandse Spoorwegen (NS) afgelopen jaar meer dan 181 miljoen euro. Dit is twee keer zoveel als tot nu toe werd aangenomen. Op sommige trajecten moeten reizigers met vijf- tot tienduizend euro per jaar worden gesubsidieerd. Regionale spoorlijnen in Nederland worden al sinds 1999 openbaar aanbesteed om ze efficiënter te exploiteren.

  Wellicht een oplossing…

  1) de Surinaamse overheid moet als de sodemieter met een gedegen onderzoek komen
  2) de nieuwe treinverbinding exploiteren zonder enige vorm van subsidies

  Anders zie ik het somber in. Natuurlijk zou een deze verbinding geweldig zijn voor het land maar er moet wel visie achterzitten.


  Maak melding
 28. De regering Bouterse heeft nog nooit gehoord van een prioriteitenschema. Een prioriteitenschema houdt in dat gelangrijke zaken naar voren worden gehaald en dat minder belangrijke zaken naar achteren worden geschoven. De trein geniet, in tegenstelling tot DADA cum suyus, in de ogen van de Surinamers zeer zeker niet de hoogste prioriteit.


  Maak melding
 29. @paraman

  tijdens SAP periode hebben wij ook brood met brug gegeten.

  Een van de posters had het over: A Streetcar Named Desire, dat vind ik de beste benaming van deze gift.

  hoe zal de haalbaarheidsstudie eruit zien? niet die van strukton, maar die van de overheid. waar tegenover staan de kosten voor investering en exploitatie van deze (snel?)trein?

  een van onze posters had haet over de volle rijbaan: hoeveel automobilisten zullen hun auto laten staan om in de Streetcar Named Desire te stappen? (prachtige foto trouwens hierboven. van een blauwe streetcar.)

  dus aan @paraman: waar is de haalbaarheidsstudie? een haalbaarheidsstudie is een manier om niet naderhand te heoeen eggen: dit hebben wij niet geweten, dat was niet voorzien, dit kon niemand weten etc.

  over hoeveel tijd wil de staat die 130 miljoen euro terugverdiend hebben? over het terugbetalen van die 130 miljoen euro maak ik mij geen zorgen, dat is een probleem van de bevolking van suriname. SAP II (brood met trein), maar dit zal langer duren, omdat er nu nog meer schulden betaald gaan worden.


  Maak melding
 30. op Atjoni staat een spiksplinternieuw internaat. dit spiksplinternieuwe internaat had niet leeg hoeven staan, als er van tevoren een haalbaarheidsstudie gedaan was, een goede, dus, die ook oplossingen zou verzorgen.

  Onderwijs VOJ-Atjoni niet gegarandeerd. de ware tijd online van hedenochtend, 6 oktober 2014.

  kan @Paraman me vertellen hoe hij dit oplost? en dit is niet eens zo duur geweest als de trambaan/treinbaan.

  stel dat wij hiervan zouden kunnen leren…..


  Maak melding
 31. Als je hier de reacties leest van de opposanten dan weet je in precies waarom de huidige oppositie nooit aan de macht mag komen in SME. Zij zijn tegen ontwikkeling en vooruitgang; durven niet verder te kijken dan grenzen van hun eigen omgeving; ze zijn dienaren van het groepsbelang; etc. etc.
  Een betere propaganda voor de huidige regering is haast ondenkbaar.


  Maak melding
 32. Dus wat jullie daar in poepland zijn jaloers..mag er geen tram in su rijden, whaahahahahah, typisch die redie moesoes van nl,het is een schande met die zwarte in nl altijd afkeuren,,,kijk naar julie zelf daar in nl hoe jullie pinaren,begin daar aan …
  I LOVE SU WOON EN WERK..黑人吃醋 DESS FOR PRESS 2015


  Maak melding
 33. achterlijk, achterlijk en achterlijk volk (woonachtig in su en ned). als je een varken uit het modder wil halen gaat hij altijd tegen spartelen, want hij is het al gewend en die modderpoel is zijn wereldje en ziet liever geen verandering komen. Misschien moest vene idd nog blijven dan kregen jullie misschien voor dit jaar 5 srd kinderbijslag en bleven jullie nog in die pranasie huizen, gaten wegen, ziekenhuizen die niet goed functioneren, zodra je daarin gaat weet je dat je er niet meer uitkomt.


  Maak melding
 34. “Puur meki njang (pure hebzucht, red.)”

  Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten is hier van toepassing. Als deze Jogi in de DNA zat tijdens de jaarrede had hij wel gehoord wat de plannen zijn.

  Onderstaande wil ik graag onder de aandacht brengen. Dit was anno 1995 het is nu 2014 bijna 20 jaar later, wat is er precies veranderd binnen sommige politieke partijen, als je het mij vraagt helemaal niets. Ik had net zo goed een artikel van 1972 kunnen pakken.

  Als je het mij vraagt is het dieptriest gesteld.

  ——–

  Zitting Surinaams parlement na ruzie opgeschort
  Een ruzie tussen de Surinaamse president Venetiaan en parlementsvoorzitter Lachmon, tevens voorman van de regeringspartij VHP, heeft dinsdag geleid tot het opschorten van de zitting van het parlement….
  JEROEN TROMMELEN 26 april 1995, 00:00
  http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/zitting-surinaams-parlement-na-ruzie-opgeschort~a398574/
  Van onze verslaggever
  Jeroen Trommelen
  AMSTERDAM
  Aanleiding voor de ruzie tussen de regeringsleiders is het onlangs bereikte akkoord om het IMF te betrekken bij de economische herstructurering in Suriname. Een andere reden is onenigheid over de keuze van Surinaamse investeringsprojecten, die binnenkort door Nederland financieel zullen worden gesteund.
  Venetiaan beschuldigde Lachmon ervan de koloniale band met Nederland te willen herstellen, door verregaande samenwerking met Nederland en internationale organisaties te bepleiten. Door de onenigheid zijn de oude etnische tegenstellingen tussen hindoestaanse en creoolse regeringspartijen verscherpt.
  In een verklaring beschuldigde de (hindostaanse) VHP president Venetiaan (creools, NPS) van het nastreven van een overheersende positie in de regering. Voorzitter van de VHP-adviesraad P. Radhakishun beschuldigde de president van racisme. Een ander lid van de adviesraad, de VHP-ondernemer A. Mungra, noemde Venetiaan
  ‘dictatoriaal’.
  In een verklaring zegt VHP-secretaris R. Sardjoe dat de verstoorde verhouding tussen de regeringspartijen ‘de maatschappelijke stabiliteit van de natie zeker niet ten goede zal komen’. Speculaties over een vroegtijdige breuk in de regeringscoalitie worden door beide partijen echter afgewezen. VHP en NPS werken met de partijen KTPI en SPA samen in het Nieuw Front, dat in het parlement over 30 van de 51 zetels beschikt.
  Minister Pronk van Ontwikkelingssamenwerking heeft afgelopen week een technische missie naar Suriname gestuurd om de instelling van een nieuw investeringsfonds voor te bereiden. Omdat Pronk aanvankelijk concrete economische maatregelen als tegenprestatie eiste en die na tussenkomst van minister Van Mierlo heeft laten vallen, wordt dat gezien als een overwinning voor de Surinaamse diplomatie.
  Vooral de VHP-er Lachmon heeft zich opgeworpen als pleitbezorger van het investeringsfonds. President Venetiaan is echter bang dat van dat geld voornamelijk VHP-zakenlieden profiteren en gaat omzichtig te werk bij de toewijzing van projecten. De Surinaamse minister Assen van Ontwikkeling komt op 2 mei naar Nederland voor overleg


  Maak melding
 35. NDP-Financiering o.l.v. ANDY die alleen chinees verstaat !

  Andy hoe wordt tramprojekt gefinancierd ?
  Pres wij nemen kewoon een Klote Chinese Lening !

  Maar Andy hoe moeten de jaarlijks terugkerende zware Tram–exploitatieverliezen worden betaald ?
  Ja, pres ik weet het antwoord al : Wij nemen een nog
  Klotere Chinese lening !

  Pres no musu spang, moni de ! Yu schoonzoon srefi na
  Centrale Bangi e tap ing mofo !

  A volk sa pai ede !!!


  Maak melding
 36. Als er wegen aangelegd worden, die na een jaar al weer gaten en verzakkingen vertonen hoe wil je dan in vredesnaam een fatsoenlijke tram/treinbaan aanleggen, zonder dat de tram/trein over een jaar weer ontspoord, net zoals deze incompetente regering


  Maak melding
 37. su is toe aan ontwikkeling, su is een soeverein land voor de onafhankelijk heeft ned niets gedaan voor su, geen goede infrastructuur, geen goede huizenbouw, e.d. die ontwikkelingshulp van ned bestond uit tweedehands kleren, tweedehands schoolspullen. su was voor ned waarschijnlijk een tweedehands land waarvoor ze geen respect hadden en de surinamers waren heel erg tevreden, want ze willen nog geen steeds aan de borst van moederland ned. deze regering of hij nu goed omgaat met het geld of niet, laat zien waar hij het land en op welk niveau hij het land wil brengen. Armoede was er allang in su, broko oso’s waren er ook allang en je kan zo maar doorgaan. in 4 jaar tijd is er toch nog iets neergezet in su, geef deze regering nog 10 jaar dan zal je zien waar het land zal zijn ondanks de kritiekuitingen en jaloezie. Want welke punten hebben ali baba en de 7 rovers nog voor de verkiezingen om het volk te overtuigen om op hun te stemmen.


  Maak melding
 38. Buiten de trambaan en al zijn loze beloftes om heeft dada de droga pres opnieuw van zich laten horen.
  De puppetmaster heeft gesproken read this.

  ATJONI – President Desi Bouterse heeft zondag gezegd dat het bedrag van kinderbijslag wordt verhoogd naar vijftig SRD. Daarnaast zal ook het bedrag van de Algemene Oudedag Voorziening (AOV) verhoogd worden. De verhoging zullen begin januari 2015 geschieden. Bouterse deed de toezegging tijdens de Bigi Sma dey in Atjoni, in het district Sipaliwini.

  Tijdens de start van de NDP-campagne in Nickerie in augustus had de president de verhogingen ook al in het vooruitzicht gesteld. Toen was echter nog niet bekend wanneer het zou ingaan.

  Hoeveel geld de seniore burgers meer tegemoet zullen zien maakte Bouterse niet bekend. Meerdere pogingen van de Ware Tijd om details bij de president los te krijgen mislukten. Hij weigerde te reageren op vragen over het onderwerp. In Nickerie sprak hij destijds over een verhoging van 525 SRD naar 600 SRD.

  “A no populair sani. O ben tak en bifo.” Hij zegt dat zijn regering de verhoging verantwoord pleegt. “We doen het omdat jullie het nodig hebben.” In zijn ogen was de verhoging van drie naar dertig SRD goed, maar denkt dat vijftig beter zal zijn.


  Maak melding
 39. @Paulus de boskabouter

  jij zegt

  Paulus de boskabouter

  @Ray

  http://www.parbode.com/reportage/item/3143-het-ministerie-van-ruimtelijk-ongemak-grondfraude-en-bosmisbruik

  Daarom zijn er in Suriname occupanten.

  @Paulus de boskabouter
  Hallo,het gehele binnenland van Suriname is van de OCCUPANTEN!
  Wanneer zij in de stad willen wonen dan moeten ze ervoor betalen zoals elk van ons. Als ze het binnenland willen gaan occuperen zijn ze vrij zo te doen!
  Het gehele bos is van hun!!!
  En wie is deze Pieter,broodjes schrijver van je baasje misschien?!


  Maak melding
 40. @Paulus de boskabouter

  Jou 2 baasjes bouta en beruswijk en co hebben prive goudmijnen in het binnenland , je kan bijna zeggen dat heel het binnenland van deze 2 .. Kunnen zij dan hun eigen mensen niet van een stukje grond voorzien in het binnenland?!
  Vreemd dat wij in Suriname 1 sort van occupenten kennen en juist deze groep houd niet van werken. Wat denk jij dat wij het gaan toelaten dat zij GRATIS grond gaan krijgen in de stad?
  Blijf dromen!


  Maak melding
 41. Tram als er geld voor is dan OK, maar Suriname kan het zich niet permiteren. Iedereen weet dat 40km tram door bewoond gebied veel meer dan 100 miljoen kost. Wanneer men een lijn van een paar km bouwt in westerse landen waar men de know how heeft kost het al honderden miljoenen, Suriname die totaal geen verstand heeft van rails, gaat de know how moeten importen en denkt 100 miljoen is genoeg voor 40km.

  Ik denk die 100 miljoen gaat besteed worden aan Njang Dringie Partijgenoten die zogenaamd studies zullen doen over de haalbaarheid en dan vervolgens zullen concluderen dat men in 2020 nogmaals NDP moet stemmen zodat ze het kunnen gaan bouwen. Zo gaat het nu de afgelopen 4 jaar aan toe in Suriname.


  Maak melding
 42. Ha kijk pappie bouta die gaat door met DAGDROMERIJ en dinootje ,tja dinootje….

  Vandaag begint in de VS de rechtszaak tegen Dino Bouterse. Hoe wordt er in Suriname gedacht over het proces tegen zoon van de president? Het dagelijkse Nederlandse actualiteitenprogramma EenVandaag besteedt hier vandaag, maandag 6 oktober 2014, aandacht aan.

  Dino Bouterse werd eind augustus 2013 opgepakt in Panama en uitgeleverd aan de VS. Hij wordt daar verdacht van drugs- en wapenhandel en van contacten met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. Hij zou een pakket van 10 kilo cocaïne naar de VS hebben laten sturen en in het bezit zijn geweest van wapens. Ook zou de zoon van president Bouterse betrokken zijn geweest bij plannen van Hezbollah om een trainingskamp op te zetten in Suriname.

  Bouterse werd in de val gelokt: hij was in de veronderstelling zaken te doen met Mexicaanse drugsdealers en strijders van Hezbollah, maar in werkelijkheid waren het Amerikaanse agenten. Dino Bouterse kan in de VS 30 jaar cel krijgen. Inmiddels heeft hij in ruil voor strafvermindering een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

  De rechtszaak kan, aldus EenVandaag, grote gevolgen hebben in Suriname. Volgend jaar mei zijn er verkiezingen en vader Desi Bouterse gaat voor een tweede termijn.

  In EenVandaag een gesprek met journalist/columnist Iwan Brave, die werkt bij de Surinaamse krant De Ware Tijd. Ook een gesprek met Roy Raymond de Miranda, die door EenVandaag wordt omschreven als ‘adviseur van president Bouterse’, en met Chandrikapersad Santokhi, oud-minister van Justitie en oud-politiecommissaris en huidig voorzitter en parlementslid van de Verenigde Hervormings Partij, VHP.
  October 6, 2014


  Maak melding
 43. Hallo paarsen de president van nickerie Rashied doekhie en tweelingsbroer van bouta jullie lijder, zegt dit ;,

  MC/NDP-assembleelid Rachied Doekhie zegt enorm onder de indruk te zijn van de onlangs gehouden jaarrede van president Desi Bouterse. Volgens de Nickeriaan moet toegegeven worden dat enkele zaken inderdaad niet gerealiseerd zijn geworden, maar dat de regering druk doende is om dit in het komend dienstjaar recht te zetten. Zo zal eerder prioriteit moeten worden gegeven aan gezondheidszorg, goed onderwijs, landbouw en voedselvoorziening. Die zaken zijn zaken die hij warm aanbeveelt en met veel kracht en liefde achter staat. Pas als er ruimte is, kan de aanleg van de spoorverbinding tussen Paramaribo en Onverwacht gerealiseerd worden. In werkelijkheid geniet dat minder prioriteit. ‘Als die trein nu niet komt, dan komt het wel een keertje’, benadrukt de parlementariër

  Hahahaaaaaaa…….whaaahhhaaaaaa…blijf dromen hoor paarsen,blijf doorgaan met dromen,,…..,


  Maak melding
 44. De VHP heeft geen Toekomstvisie voor Suriname behalve voor hun eigen portemonnee.
  Jogi is een corrupt mannetje die zijn eigen zakken vult en aandacht zoekt, Jogi vertelde ons een paarmaanden gelden dat hij wordt bedreigd, hij wordt gevolg door mannen in zwarte auto en hij wordt gegrafeerd en hij gaf subtiel aan dat men in de hoek Bouterse moet zoeken. Bij de VHP denk mij dat als men het op de man gaat spelen dat men zo de verkiezing gaat winnen men schuif Santhoki naar voren als een goede integer man maar de lijken in Santhoki kan men een hele begraafplaats vullen. De tram moet komen het is goed voor Suriname en vandaaruit kunnen we verder bouwen. Men wilt dat Bouterse in 5 jaar doet wat de VHP en NPS in 39 jaar niet is geluk maar Bouterse heeft ons wel de sociale wetten gegeven en wie was ertegen de VHP, Bouterse heeft ons de PSA gegeven wie was ertegen VHP. Bouterse heeft meer gedaan dan de VHP en NPS in 15 jaar en niemand kan daar om heen. Men moet begrijpen dat de VHP ons niet kan vertellen wat ze gaan doen als ze aan de macht zijn omdat Santhoki die niet bepaald hij is een marionet voor de mannen achter de scherm en die hebben niks goed voor Suriname in het vooruitzicht.
  Dit is een stuk uit starnieuws dat VHP brengt als 65 jaar offer voor het Surinaamse volk ik denk dat de mensen die dit hebben geschreven HIGH waren en in alternatief dimensionele Suriname waren . ik denk dat de VHP al 65 jaar het Volk op offer voor eigen rijkdom,. Zie stuk
  De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is meer dan 65 jaar bezig offers te brengen voor land en volk. Zij zal altijd de strijd voeren voor welvaart en welzijn van het volk. De partij streeft ernaar om in harmonie te leven en als we niet leren in harmonie met anderen te leven, zullen we een hoge prijs betalen. Laten we samen, een beter Suriname maken. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25463
  Ik ben het met de reactie van de Koelie in mij eens ,de VHP moeten wij de Born To Lie Partij noemen


  Maak melding
 45. Voor en tegenstanders rollen over de straat om het tram/treinproject van Bouta en dat is nergens voor nodig; over 10 jaar rijdt deze tram/trein volgens mij nog steeds niet en dan zullen we eindelijk beseffen dat we voor ‘soso’ ruzie gemaakt hebben met elkaar. De kans is groot dat Bouta ons na de verkiezingen komt vertellen dat hij bezig was met een T.V. programma in de trant van ‘Poets’, ‘Just for Laughs’ of ‘Cadid Camera’. Zullen we daarom een kleine ‘time out’ inlassen tot na de verkiezingen? Als de tram/treinbaan al in een vergevorderd stadium van constructie verkeert, kunnen we weer verder gaan met over de straat te rollebollen.

  http://www.youtube.com/watch?v=c4WxJ2MG2eQ


  Maak melding
 46. Ray
  Nami en vele waren ook onder de indruk van deze grote leider en ik wens hem het beste toe. Ray ik weet dat je me zal aanvallen want mij reactie over Bouterse is in jou ogen onacceptabel maar wees voorzichtig met mij wanneer je Na Mi flink gaat uitschelden, ik lach mij dood om jou reacties je bent de waterkantclown die onmisbaar wordt. Als ik mij niet goed voelt dan denk ik ga op waterkant j kijken wat gekke ray heeft geschreven en na jou reacties te hebben gelezen lach ik mij rot en voel me iets beter. Ray je moet een standup comediant worden je heb talenten voor!


  Maak melding
 47. @Na Mie

  Ik ben blij dat ik jou dag maken kan. Zelfs je baasje bouta,paulus de boskabbouter en de rest van de paarsen zijn niet in staat een glimlach op je lippen te plaatsen, dat doe ik !!
  Je hebt niks te verliezen ,je kan geoon dank je wel Ray zeggen,ja!

  Hallo niemand in de wereld is jaloers op je baasje.
  Hahahaaaa…telkens wanneer de verkiezingen naderen maakt bouta jou en de rest van de paarsen blij met een eenmalige aov verhoging. Hij weet hoe de paarse kliekje om te kopen . Het paarse kliekje is goedkoop en dat weet je baasje wel. Geen wonder dat hij misbruikt maakt van jou soort,jij dient als stemvee,verder heeft hij niks te maken met zijn volgelingen zoals jij,
  Kijk zijn zoontje heeft hij verstoten en jij denkt dat hij zijn volgelingen zijn Eigen gaat maken….GIVE ME A BREAK!

  Ah kijk nieuws over die zoontje van je baasje en pappie, die maar doen alsof dinootje nooit heeft bestaan.
  Pappie moest kiezen tussen AMNESTIE en Dinootje,en toen koos pappie voor Amnestie om zijn huid te redden !!!

  Vandaag begint in de VS de rechtszaak tegen Dino Bouterse. Hoe wordt er in Suriname gedacht over het proces tegen zoon van de president? Het dagelijkse Nederlandse actualiteitenprogramma EenVandaag besteedt hier vandaag, maandag 6 oktober 2014, aandacht aan.

  Dino Bouterse werd eind augustus 2013 opgepakt in Panama en uitgeleverd aan de VS. Hij wordt daar verdacht van drugs- en wapenhandel en van contacten met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. Hij zou een pakket van 10 kilo cocaïne naar de VS hebben laten sturen en in het bezit zijn geweest van wapens. Ook zou de zoon van president Bouterse betrokken zijn geweest bij plannen van Hezbollah om een trainingskamp op te zetten in Suriname.

  Bouterse werd in de val gelokt: hij was in de veronderstelling zaken te doen met Mexicaanse drugsdealers en strijders van Hezbollah, maar in werkelijkheid waren het Amerikaanse agenten. Dino Bouterse kan in de VS 30 jaar cel krijgen. Inmiddels heeft hij in ruil voor strafvermindering een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

  De rechtszaak kan, aldus EenVandaag, grote gevolgen hebben in Suriname. Volgend jaar mei zijn er verkiezingen en vader Desi Bouterse gaat voor een tweede termijn.

  In EenVandaag een gesprek met journalist/columnist Iwan Brave, die werkt bij de Surinaamse krant De Ware Tijd. Ook een gesprek met Roy Raymond de Miranda, die door EenVandaag wordt omschreven als ‘adviseur van president Bouterse’, en met Chandrikapersad Santokhi, oud-minister van Justitie en oud-politiecommissaris en huidig voorzitter en parlementslid van de Verenigde Hervormings Partij, VHP.
  October 6, 2014


  Maak melding
 48. @na mie,
  lees dit maar even over een vuile rioolrat die samen met santokie gestudeerd heeft, en in vier jaartjes miljonair geworden vuile rat.
  in aruba was hij al corrupt en eruit geschopt.zulke mensen heeft de njang dringie presierie partij van jullie nodig,alleen jammer voor jou rijk ga je niet worden.kontlikker.

  ‘Keerpunt’ De West: ‘Mega golddigger Commissie Ordening Goudsector zelf toe aan rigoureuze doorlichting’
  in Nieuws, Surinaams

  De publiciteitsgeile mega golddigger die leiding geeft aan de zogenaamde commissie die ordening moet brengen in de goudsector is zelf toe aan een rigoureuze doorlichting. Dit blijkt uit informatie die onze redactie (De West) recentelijk is toegekomen.

  Deze ‘goudlord’ baadt in weelde, heeft een kasteel met zwembad laten bouwen, een heel wagenpark voor zich opgeëist en leeft onder bescherming van lijfwachten op grote voet van dubieus verkregen gelden. Hier en daar heeft men forse bedragen bij deze mega golddigger tegoed, maar de man waant zich als God in Frankrijk. Alleen al bij een bedrijf dat ID-kaarten voor zijn commissie vervaardigd heeft, moet een aanzienlijk bedrag nog betaald worden en deze onderneming heeft inmiddels de rechtsgang ingezet om voor de verleende diensten vergoed te worden alsook betaald te worden voor werkzaamheden die privé voor de golddigger werden verricht. De goudlord wenst echter niet over te brug te komen nadat het bedrijf pertinent weigerde aan overfacturering te doen, om zo met het oneigenlijke surplus te worden betaald.

  De autoriteiten zijn overigens schriftelijk in kennis gesteld van de malafide praktijken van de mega golddigger, maar tot nu toe heeft het bedrijf geen enkele reactie gekregen.

  De corruptie die binnen de commissie en bij de golddigger plaatsvindt is slechts een tipje van de ijsberg en het zou goed zijn als bijvoorbeeld een doorlichting geschiedt van het wagenpark dat is aangekocht. Sinds deze figuur werd geparachuteerd om dit nieuw overheidssegment voor te zitten, is de chaos in de kleinschalige goudindustrie alleen maar groter geworden. Criminelen die volharden in hun grootschalige milieuvernietiging en goud – en grondroof worden b.v. volledig geaccommodeerd. En in plaats van over te gaan tot het confisqueren en vernietigen van machines en het uitschrijven van forse boetes aan illegale goudzoekers, krijgen deze milieubarbaren bijvoorbeeld op schandalige wijze honderden hectaren extra Brownsberg natuurreservaat toegewezen om de grootschalige destructie voort te zetten.

  Goudrovers mogen met een gerust hart naar eigen inzichten het hele grondgebied van Suriname occuperen, waterwegen vol dumpen met kwik, bomen, bergen en wat dies meer zij bulldozeren en de natuur transformeren tot een wanstaltig maanlandschap vol kraters. Dit alles nota bene onder het toeziend oog van de allesweter van de commissie, die met gekruiste armen toekijkt tot de wroetvarkens in beschermd natuurgebied uitgemijnd zijn, waarna hij pleit een ander stuk van het natuurreservaat aan de gouddelvers te geven, omdat het gebied waar door hem ordening gebracht moest worden toch al verpest is.

  Scalians varen af en aan op verschillende rivieren en op het stuwmeer en zoals het er nu naar uit zien stevenen we met het wanbeleid van deze mega golddigger af op een nationale ramp van ongekende omvang. De meest effectieve ordening van onze goudsector zou zijn als de overheid deze goudlord begint door te lichten.

  October 5, 2014


  Maak melding
 49. Ga eerst binnenstad van Paramaribo vernieuwen!
  Elke keer als ik er ben zie ik achteruitgang, vernieuw ook de markt en vooral de vismarkt. Ik hou van SU maar het word verpest door deze corrupte mensen! Als ik de baas was zou alles anders zijn!
  Goede afwatering/riolen zou prioriteit nr 1 zijn.
  Maar nee SU word kaal geplukt door deze dieven! Laat mij voor een periode van 5 jaar president zijn dan zul je zien dat het kan!


  Maak melding
 50. dit nieuws zal M.R. P. Bharara zeker goed doen vandaag in rechtszaak tegen de wiswas dinaootja van de counter hezbola group.

  Zeker tien strijders van de sjiitische beweging Hezbollah zijn in Libanon om het leven gekomen door gevechten met de soennitische militie al-Nusra. Dat heeft een bron binnen Hezbollah vandaag gezegd.


  Maak melding
 51. Als front partijen nou de miljarden ontwikkelingshulp goed hadden besteed, hadden we nu al jaren een tram en heel veel bruggen.

  Ondanks al die miljarden hebben we niet een brug of een trammetje van overgehouden, mijn vraag is natuurlijk, waar is al het ontwikkelingshulp naartoe gegaan, we have nothing to show for? Triest.


  Maak melding
 52. Ja meneer Jogi ik ben geen NDPer, maar hier geef je een grote bek over stimuleren van lanbouw. lever eerst je ingepikte lanbouw gronden voor de genen die hard nodig hebben, of jij geen njang gemaakt hebt. Stelletje boeven bijmekaar.


  Maak melding
 53. ik had het ook niet anders verwacht.
  wat heeft de op een volgende regeringen
  van vhp en nps voor land en volg gedaan.
  nu alles wat deze regering doet is niet goed
  tenminste doet de regering wat voor het volk en land
  terwijl de ontwikkelingshulp open en vrij was
  heeft vhp en nps leiders alleen hun zakken gevuld.
  again niks gedaan en zullen ook nooit wat doen.
  het de bovengenoemde leiders pijn om te zien hoe
  deze regering wel wat doet voor het volk.


  Maak melding
 54. was deze school die nu op atjoni is gebouwd in Nickerie gebouwd,dan was het géén één dag leeg gestaan..

  daar willen de mensen in nickerie dus ontwikkeling onderwijs voor uit gang,máár in atjoni,liever roven, stelen,verkrachten,enz enz enz

  jammer voor het geld de belasting betaler zal het weer merken..


  Maak melding
 55. Een goede tramverbinding met de gebieden ten zuiden van Paramaribo kan de sociaal-geografische druk op Paramaribo verminderen.Immers door een goede verbinding met deze gebieden zullen meer mensen het besluit nemen om zich niet in Paramaribo te vestigen.Dit kan een economische stimulans zijn voor de ontwikkeling van lokale en regionale samenlevingen ten zuiden van Paramaribo.


  Maak melding
 56. Sabidieri
  Als front partijen nou de miljarden ontwikkelingshulp goed hadden besteed, hadden we nu al jaren een tram en heel veel bruggen.

  Ondanks al die miljarden hebben we niet een brug of een trammetje van overgehouden, mijn vraag is natuurlijk, waar is al het ontwikkelingshulp naartoe gegaan, we have nothing to show for? Triest.
  )
  )
  Sabidieri
  Je slaat de spijker op de kop ik heb mij altijd afgevraagde wat hebben de NPS en VHP met al dat geld gedaan. Ze hebben geen bruggen gebouwd, ze hebben geen elektriciteit netwerk vernieuwd ze hebben niet voor gezorgd dat Suriname een goeie water afvloeit heeft zodat Paramaribo niet onderwater zit bij één druppel regen. we weten dat onder FRONT de energie regelmatig wegviel ze hebben niks aangedaan. Mijn vraag misschien kan Ray het antwoorden wat hebben ze gedaan met de MILJARDEN ontwikkelingshulp. Sterker we kunnen niks in boeken vinden waaraan ze de miljarden hebben besteed.


  Maak melding
 57. Positive,

  Ik mag toch hopen, dat we niet nog eens 10 jaar met een dementerende Bouta zitten opgescheept.
  De man bepaalt allang niet meer het beleid in Suriname, dat doen zijn onzichtbare adviseurs.
  Hij is alleen nog het uithangbord van de NDP.


  Maak melding
 58. die tram moet komen wij hebben het nodig ,bouterse wij surinamers staan achter jouw plannen laat daar geen misverstand over bestaan .wij willen vooruitgang geen achter uitgang .wat front naar voren brengt is achteruitgang ze hebben gezegt dat ze aan het vernieuwen zijn maar deze partijen als vhp nps ktpi zijn lood om oud ijzer.ze weten niet wat vernieuwen is of met de tijd mee gaan .na soso achteruitgang zal je ondervinden met deze partijen .wij wachter 2015 af dan zullen wij zien wie de sterke man is van dit land .fronters hadden ook gezegd dat die bruggen geld verspilling was maar het zijn deze districten die bloeien waar de bruggen staan . wat hebben deze fronters met miljoenen nee miljarden ontwikkelings geld gedaan sinds hun bestaan ,wat kunnen zij laten zien aan het nageslacht wat ze hebben achter gelaten sinds hun bestaan .smalle wegen zonder voet of fietspaden ,dat hebben ze samen met nederland achter gelaten .de ndp bestaat nog geen 30 jaar en zie wat ze het nageslacht achter laten .als je moet opsommen wat de regering bouterse in korte tijd spreekt dat boekdelen ,ze hebben bergen verzet ,het volk zal de oude politiek niet gunnen te regeren weet ik honderd procent zeker , het zou zelfmoord betekenen,als front nps vhp zouden gaan regeren .
  het volk is niet doof of blind wij zijn los wij zijn wijzer geworden .
  en dat zal weer bewezen worden mei 2015.
  wij laten ons niet voor de domme houden .


  Maak melding
 59. menneer jogi toch ,hoe lang hebben de vhpers suriname geregeerd en wat hebben deze gasten van gebakken .
  kunt u menneer jogi opsommen wat de vhp voor suriname in al die jaren heeft gedaan .ik heb gisteren bij een vandaag de heer santhoki horen praten over dino bouterse en het betrekken van president bouterse bij deze zaak dat de president consequenties
  moet trekken dus met andere woorden de president moet aftreden.
  maar dat is echt kort door de bocht menner santhoki .dino bouterse is 43 jaar een man met eigen verantwoording een man die op zich zelf is en de president moet zich verantwoordelijk voelen .het is wel een goedkope stunt om de president weg te krijgen ,zo voer je geen oppositie .dus bouterse moet nog steeds letten op zijn zoon van 43 met 13 kinderen .ik heb ook gezien dat de journalisten de mensen op straat om een reactie en het enige wat de mensen zeiden was dat het goed gaat met suriname en dat het geen zaak is van de president maar van zijn zoon dino en terecht vindt ik dat het geen zaak van de president is . het gaat goed in suriname santhoki heeft een probleem ze proberen van alles om maan de macht te komen .
  verder vraag ik mij af als die trambaan een goed idee is ik weet het niet maar ik keur het ook niet af omdat het verkeer in suriname vast loopt met die wegen en die tram zou goed van pas kunnen komen .ik ben geen deskundige het is afwachten .wij hadden toch ook al een spoorlijn die verwaarloost werd en later opgedoekt .ook kan die spoorlijk doorgetrokken worden naar het diepe binnen land voor het toerisme .wij moeten ook vooruit gaan denken .zie hoe het verkeer vast loopt in paramaribo wij hadden het ook niet voorzien dus laten wij lering trekken daaruit en toch die tram lijn neer zetten , en niet steeds dingen van tevoren afkammen dat doet het front vaak .steeds wat de regering onderneemt afkraken ,het volk is niet dom ze zien steeds dat wat de regering ook onderneemt wat goed is voor land en volk wordt afgekamt door front .je bent toch verkeert bezig ,het gaat om ons land suriname..


  Maak melding
 60. @pero: vergeet niet te vertellen hoeveel leningen jouw regering is aangegaan en wie deze leningen in het verleden heeft moeten terugbetalen.

  wie zal de leningen deze keer terugbetalen, denk je? jouw regering kan het zich niet permitteren nog een termijn te blijven: stel je voor dat zij zo lang blijven zitten dat zij hun leningen moeten terugbetalen? met rente? als de ndp nog 5 jaar de dienst gaat uitmaken, dan is dat de allerlaatste keer dat dat gebeurd, want daarna zijn de belastingen zodanig verhoogd, dat niemand, de kleine man, natuurlijk, want de grote man kan alles ontduiken, meer kan leven. terug naar de wc rollen in tweeen gesneden etc.


  Maak melding
 61. Binnenkort Broodje Chinese leningen !

  Sranang heeft genoeg vervoersmogelijkheden, met
  een beetje strakke ordening is er niets extras nodig !

  De Op-De-Pof/Leenzieke-regering moet worden gestopt !

  Gewoon starten met bezuinigen en de massale
  ONproductieve uitgaven stopzetten !

  Bijvoorbeeld : GEEN NIEUWE PRUL-AMBASSADES !

  REGEL NU voldoende electriciteit, NDP-uitgavendjunks !!


  Maak melding
 62. Positive,

  Ik vind, dat je een punt hebt als je stelt, dat Nederland destijds geen goede infrastructuur heeft achtergelaten.
  Een aspect was wel heel veel beter geregeld, dan nu het geval is, namelijk het onderwijs.
  Aan de andere kant moet je niet vergeten, dat jij praat over een sitiuatie van 40 jaar geleden.
  Sinds 1975 is Suriname onafhankelijk en moet het zijn eigen broek op te houden.
  In de spiegel durven kijken, wat de republiek Suriname er zelf van heeft gemaakt in 40 jaar tijd, is ook een kwaliteit.


  Maak melding
 63. De Waarheid is Hard noem mij KEIHARD

  Prima, je weet dus dat hindoes slim zijn en zoiets geniaals kunnen bouwen, voor jullie djoek ka’s (Stront ) is er maar een oplossing en enkel een plek , geen treinreis voor jullie gasten maar….DOORSPOELLEM DIE SHIT!!!


  Maak melding
 64. @
  De Waarheid is Hard noem mij KEIHARD

  Suriname moet de langste tramspoor ter wereld bouwen, een één baan spoor 1richtingverkeer naar India. Dan kunnen al die hindoes in Suriname naar huis zie hoe die koelies vanuit Suriname met de trein naar India gaan

  Ik ben het met jou eens mi mang op 1 ding na.
  Een parallel spoor richting afrika met als uithangbord goodbye niggah see you, hoe vind je die?


  Maak melding
 65. dre

  je nkunt die pero niks kwalijk nemen

  met zijn aangetaste snuif hersens begrijpt hij niks van economie
  zolang er coke te krijgen is is alles van de debiele ijder goed
  let maar op na 25 mei zul je pero in het huis der daklozen tegenkomen


  Maak melding
 66. @ De Waarheid is Hard noem mij KEIHARD

  Boi je laat me lachen, ze zouden jou als eerst moeten deporteren.
  Want mensen die zulke nutteloze racistische opmerkingen maken horen niet in SU thuis.


  Maak melding
 67. @ Pero.

  Waarvoor heb je trein nodig, Jou cassave teelt is toch niet zo rendabel dat je een trein nodig hebt ?????
  Pero giem wan brik mang !!!!!


  Maak melding
 68. krofaja
  @
  De Waarheid is Hard noem mij KEIHARD

  Suriname moet de langste tramspoor ter wereld bouwen, een één baan spoor 1richtingverkeer naar India. Dan kunnen al die hindoes in Suriname naar huis zie hoe die koelies vanuit Suriname met de trein naar India gaan

  Logistiek moet die tram over Afrika, Midden Oosten India bereiken.
  Dan kunnen die koelie haters zelf ook uitstappen waar ze willen, Liberia, Nigeria, Mali waar ze hun kennes kunnen delen met E Bhola of Boko Haram, CAR of Congo waar elk uur een honderd vrouwen verkracht en of vermoord worden, Zuid Afrika waar blanken min of meer de dienst uitmaken, Rwanda/Burundi waar ze zich hutu of Tutsi naar eigen keuze kunnen noemen, Somalia, of Zuid Sudan of Darfur waar de poorten van hel beginnen. En als Banglore, India de eindstation is, is het geen probleem voor de meeste hindoestanen een baan te vinden.

  De racisten moeten zich leren gedragen want Suriname is echt niet zo intolerant als de rest van de wereld.


  Maak melding
 69. @Ram Singh

  No spang nanga deng mang, een ka-oso worong kan zich als een anaconda willen gedragen maar het is en blijft een ka-oso worong dus take it easy mi mang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES