Verkeersovertreders langer achter slot en grendel

16

PARAMARIBO, 30 sep – Boetes en gevangenisstraffen bij verkeersovertredingen worden verhoogd. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het is een uiterste middel.

Met alles wat tot nog toe is gedaan, is het verkeer er niet veel veiliger op geworden. Het aantal verkeersdoden en andere slachtoffers blijft omhoog gaan. Belfort zegt tegenover de Times of Suriname dat de verkeerswetgeving wordt “aangescherpt.” Boetes zullen duizenden Surinaamse dollars bedragen in plaats van nu hooguit vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd euro). De bedoeling is simpel, een schrikeffect sorteren.

Volgens Belfort zullen verkeersdeelnemers zich vaker bedenken voordat ze zich vergrijpen aan de regels. Er moet worden afgerekend met “onverantwoord rijgedrag.” De strengere wetgeving is volgens Belfort niets anders dan een reactie op de roep vanuit de gemeenschap. Meer wegblokkades en voorlichting door de politie moeten de rest doen. De nieuwe wetgeving gaat binnenkort naar de ministerraad.

16 REACTIES

 1. En hier heb je Belfort weer.

  Als het aan hem ligt wordt iedereen in Suriname liever een MOORDENAAR met Amnestie zoals zijn baas!
  Nooit heeft hij het over de zware criminelen die zich aanmelden bij hem en waarvan wij vervolgens niets meer horen.
  We plaatsen zoveel dievenijzers om ons heen dankzij Belfort en waneer tragedie toeslaat worden wij slachtoffers.
  Nu moeten wij echt een middel zoeken om ons tegen Belfort te beschermen..Zodra hij zijjn mond openmaakt staat ons een ongeluk te wachten.


  Maak melding

 2. Dus volgens Belfort zijn verkeersovertreders zulke zware criminelen dat zij niet eens in aanmerking komen voor een ulo en computer diploma. En Pffff….hij gaat geen aanmelden oproep voor ze plaatsen.


  Maak melding

 3. Verkeershufters kun je het beste straffen door ze het zwaar in hun portemonnee te laten voelen…

  Gewoon zwaarder straffen en hogere boetes…

  Als permanente flitspalen niet werken kun je ook mobiele flitsers gebruiken, steeds wisselen van plek, anders wennen ze eraan…

  Het zal je hard werkende familielid maar wezen die doodgereden wordt door zo een race maniak…


  Maak melding

 4. @Paagal
  Niet doen aan emotional blackmail ,okay,..
  Als een verkeers maniak iemand doodrijdt moet hij gestraft worden .
  Maar zware straffen moeten ook gelden voor amnestie dragers,moordenaars, verkrachters,fraudeurs,oplichters,drughandelaren,.
  Sla de krant open en lees hoe elke dag mensen tot in hun huis of op straat beroofd worden.
  En hun straf….Niks..gewoon een ulo diploma en computer diploma uit handen van Belfort ontvangen .
  Nogmaals straf voor iedereen die de wetten overtreden. Zo kan ik je 15 families opnoemen die na 34 jaar nog steeds om gerechtigheid vragen en hun moordenaars ,zijn lijders,ambassadeurs,ministers,parlementariers …ja zo gebeurd het ook.


  Maak melding

 5. Ray, van harte gefeliciteerd!
  Vandaag heb jij het woord AMNESTIE voor de 100.000 ste keer gebruikt hier op WKN, in het afgelopen jaar.
  De groeven in je grijsgedraaide LP zijn zo diep dat de naald steevast blijft steken bij het woord Amnestie.
  Wanneer komt je nieuwe CD uit? En wat zal daarvan de titel zijn?
  Toch niet weer iets met Amnestie? Please Ray, please!
  Doe maar iets met zetels of verkiezingen of NDP, WC desnoods.
  Maar nooit meer AMNESTIE!! Het lijkt bovendien teveel op NEMASTE!! Of I AM NASTY!!

  Heb geduld Ray, vriend, iedereen krijgt zijn deel. Vandaag niet, dan wel morgen. Wacht……


  Maak melding

 6. Mensen met veel geld bestraf je niet met hoge boete,s gewoon rijbewijs invorderen en nooit meer auto rijden.
  Doe je dit toch,gewoon een paar jaar laten brommen en 24 werken op het veld, met een ijzeren bal aan je voeten !!!!!!


  Maak melding

 7. Ik vraag mij af of dit de juiste manier is om een probleem op te lossen.
  Kijk het verkeer bestaat in feite uit 3 dingen, te weten
  1. de wegomstandigheden
  2, de voertuigen en
  3 de bestuurder.

  Als wij naar deze 3 dingen kijken dan mogen wij de volgende conclusies trekken:
  1. De Surinaamse wegen zijn de slechtste wegen die ik heb meegemaakt en geloof me: ik heb in een heleboel landen auto gereden.
  2. De voertuigen in Suriname verkeren in een hele slechte staat. Ik heb ooit in een taxi in Suriname gereden. Ik moest het portier vasthouden en ik zag door een gat in de bodem van de auto het asfalt van de straat onder ons voortglijden..
  3. De bestuurder. Volgens mij kunnen Surinamers geen auto rijden. Toen ik naar Nederland kwam had ik twee grote problemen.
  In de eerste plaats was het verkeer rechts en in de tweede plaats moet je op de snelweg minimaal 80 kilometer rijden en in Suriname had ik nooit harder gereden dan 50 km per uur Door veel te oefenen heb ik mijn tekortkomingen overwonnen. Ook heb ik een keer ervaren, toen ik naar Afobakka ging, dat de bestuurder van de auto zich tegenover mij wilde bewijzen door met een snelheid van 110 km per uur te rijden. Ik riep hem tot de orde door te zeggen dat ik in Europa deze snelheid mooi vind, maar dat die wegen daar stukken egaler zijn dan hier.

  Conclusie : de oplossing van dit probleem moet je niet alleen zoeken bij de bestuurders, maar een verbetering van het wegennet in Suriname en het verbieden van te oude auto’s op de weg zou zeker positief werken.


  Maak melding

 8. Ik vind het aanscherpen van de verkeerswetgeving op zich een goede zaak, maar ik zou nog veel liever zien, dat Belli veel harder optrad tegen de zware criminaliteit.
  Ook die aanpak heeft nog nauwelijks effect opgeleverd.
  Als ik als minister ergens zou beginnen, zijn het niet de verkeersoverreders, hoe erg de gevolgen soms ook zijn, maar de zware criminaliteit.
  Zorg er eerst voor, dat mensen zich veilig voelen in hun eigen huis en woonomgeving.
  Niet voor niets is ons beloofd – en nog wel door de president – dat we geen dievenijzers meer nodig zouden hebben.
  Van die belofte is nog niets terecht gekomen.


  Maak melding

 9. In eerste instantie is het door verkeerd rij gedrag dat er zoveel doden vallen hier kan je niet de schuld geven aan een slecht wegdek. Ik heb nooit gehoord dat een weg een mens heeft vermoord…

  En natuurlijk moet er ook harde maatregelen genomen worden tegen de criminaliteit maar ook tegen de onveiligheid in het verkeer…

  Ik weet honderd procent zeker dat vele mensen niet durven te lopen, fietsen of brommen op de Surinaamse wegen. Niet alleen omdat de wegen slecht zijn maar omdat er idioten zijn die roekeloos rijden, zonder rekening te houden met kwetsbaren in het verkeer en hier moet verandering in komen…


  Maak melding

 10. Nieuw Front had een goede oplossing. Nooit meer de wegen asfalteren.! gevolg niemand wil zijn auto kapot zien gaan dus minder harde overtredingen. Nu de wegen meer op race banen lijken zou je aan kunnen denken om de auto’s in beslag te nemen. 100% effectief!


  Maak melding

 11. Ram Singh

  helemaal mee eens, maar dan moet de politie ook zijn werk goed doen.
  Kort geleden nog een paar weken in Suriname geweest, en moest regelmatig door Latour over de rotonde over de Rust en Werkweg de Coesiewijne weg op, richting zorg en hoop, jesus wat een puinhoop daar maakt een dame een overtreding ter hoogte van een Apotheek moet stoppen, staan er 3 agenten met haar te lullen terwijl de hele zooi vaststaat, de dame was wel zo aantrekkelijk dat dat kennelijk belangrijker was i.p.v het verkeer te gaan regelen, met gevolg eeen flinke aanrijding, toen moesten ze wel, net over de brug bij de van Duisenburglaan weer zo,n dergelijke situatie, het gesprek wat een paar dienders aan de kant van de weg met elkaar hadden zal ook wel belangrijker zijn geweest, dit zijn maar 2 voorbeelden,bij de Hogerhuysstraat/brug spelen zich ook regelmatig dit soort situaties af, veroorzaakt door vaak puur onbeschoft en a-sociaal weggedrag van automoblisten met name grote terreinauto’s en de lamzakkerige en gemakzuchtige houding van de agenten. Ook dat moet beiden flink aangepakt worden wil de mentaliteit veranderen


  Maak melding

 12. Om in ieder geval de politie en in het bijzonder de verkeershandhavingsteam financieel meer armslag te geven stel ik voor dat er een aparte zelfstandige afdeling komt die alleen belast is met verkeerscontrole etc. Alle boetes komen in de kas van deze afdeling waar zij uit kunnen putten om equipment en materieel aan te schaffen


  Maak melding

 13. Een ieder die zich op de openbare weg bevindt moet aansprakelijk/beboet kunnen worden: voetgangers, (brom) fietsers etc. Elke vervoersmiddel moet aan de gestelde eisen voldoen(wat vaak niet het geval is). Door forse boetes krijg je zeker een schrik effect, maar de minie ster slaat de plank volledig mis door nu ermee te komen. Het kwaad is allang geschiedt: de gemiddelde verkeersdeelnemer is gewoon asociaal. Het is een mentaliteitsprobleem en geen financieel probleem. En dit is al jaren zo. Het is geen enkel regering gelukt om dit recht te trekken. Waarom zou het nu opeens wel lukken..Hij heeft het licht duidelijk nog niet gezien ( o ja, en dat rijden met zwaailicht..reinste onzin) Advies: hij kan maar weer achter zn VI vriendjes en hun compagnons aanzitten of kritisch naar zn beleid kijken en intern eerst de boel op orde krijgen..daar kan hij wellicht een beetje scoren.


  Maak melding

 14. @ John.

  je schrijft dat de Surinamers niet kunnen auto rijden,als ik zo lees dan heb je ook niet veel verstand van auto rijden !

  Wat dacht je van ;

  Rekening houden met je tegenliggers.

  Anticiperen.

  Inzicht in het verkeer.

  Geen alcoholische dranken in het verkeer.

  Aanpassen aan omstandigheden.

  Richting aangeven als je van rijstrook wilt veranderen.( verplicht )

  Er zijn nog legio dingen die ik kan opsommen, maar ik hou het hierbij.

  Een auto rijden is geen kunst, inzicht in het verkeer is een vereiste !!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.