Somohardjo: strategie van doodlopende weg

36

PARAMARIBO, 30 sep – De strategie van de doodlopende weg. Dat is wat voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL, als antwoord heeft op het ‘geweld’ tegen het Nieuw Front en haar politieke partners. De andere kant merkt het al.

De reacties zoals het aftroggelen van prominente leden van politieke partijen, spreken boekdelen. Het heet dan dat mensen bedanken omdat ze tegen samenwerking zijn met PL. Maar de werkelijkheid is anders. “Als wij bundelen nemen wij de meerderheid. Daarom maken ze PL zwart. Maar PL is bijna de dood van de NDP. Wij komen niet bijeen om er beter van te worden, maar om Suriname”, zei Somohardjo bij de start van de verkiezingscampagne van partner NPS.

Het is de angst voor PL dus die Desi Bouterse drijft. Maar het huidige staatshoofd had dan niet de blunder moeten begaan PL uit de coalitie te zetten. Kennelijk wordt dat nu deerlijk beseft. “Bouterse heeft PL uit de coalitie gezet, maar dat was een misrekening”, aldus Somohardjo. Hij ziet de bundeling rond het Nieuw Front makkelijk de verkiezingen winnen. Over wie president wordt, hoeft niet te worden getwist. De partij met de meeste parlementszetels krijgt de hoofdprijs.

36 REACTIES

 1. “De strategie van de doodlopende weg…De reacties zoals het aftroggelen van prominente leden van politieke partijen, spreken boekdelen. Het heet dan dat mensen bedanken omdat ze tegen samenwerking zijn met PL.”

  Somo, deze prominente leden zijn niet op een doodlopende weg beland, maar maken gebruik van Boutas FLY OVER. 😆


  Maak melding

 2. “Wanneer komt nieuw front met een gedegen programma”

  Nooit, deze partijen hebben een mammoetblok opgericht enkel en alleen om de President te kunnen leveren.

  Deze President zou mogelijk in de VVV gekozen moeten worden. deze partijen gaan dus niet vanuit dat de President in de DNA gekozen gaat worden maar in de VVV. dat ze waarschijnlijk niet eens genoeg DNA zetels gaan halen om te kunnen regeren ook als ze de President kunnen leveren deert ze niet eens.

  Het gaat om de Presidentschap, ja zo klein, simplistisch en dom zijn de fronters. gekke ray en nog een paar van die ezels hier zijn dan ook typische fronters, lees hun reacties stuk voor stuk, dom en achterlijk is hun kenmerk


  Maak melding

 3. We gaan het zien, geen enkele dief zet zijn eigen strop om zijn nek.
  Bovenstaand is ook het geval met de huidige leider van Suriname.
  Einde presidentschap betekend ook begin strafproces, einde reizen en einde vrijheid.


  Maak melding

 4. @Afu Ede

  OOOOOOOOOooooh dus jij noemt de omkooppraktijken van je baasje bouta gedegen programma’s?!
  Noem jij de luchtkastelen zoals 4 banen weg, weg naar brazilie,flyovers ,tramlijn , enz…gedegen programma’s?!
  Valt bouta amnestie ook onder 1 van de gedegen programma’s van je baasje?
  Noem je het vermijden van limbo om een debat aan te gaan ook 1 van de gedegen programma’s van je baasje, en CORRUPTIE dan onderling bij de ndp…wel die staat zeker op het gedegen programma lijstje van je baasje!


  Maak melding

 5. Afu Sensie, waarom denk je dat de megacombinatie in het leven geroepen is ook toch om reden om baas Bouta in het zadel te helpen, geldt hier niet?, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Pas maar op dat die ezels zoals jij ze onterecht noemt, de paarse kakkerlakken niet vertrappen


  Maak melding

 6. gekke ray, NDP is al jaren de enige partij met een gedegen partijprogramma.

  hans jij geboren hypokriet wij zullen jullie varkenssoort lekker bijelkaar houden zodat jullie elkaar uiteindelijk kunnen opvreten.


  Maak melding

 7. over flay-over gesproken,, de vrouw van de man van amnestie,wilde ook over de flay over in nederland komen,middels een prachtig foto te presenteren aan de domme volk..

  maar helaas, de rijks dienst heeft gauw een stokje voor gestoken..

  dus weer gefrustreerd en maar afwachten op een volgende actie..

  onder tussen is het na dit week-end 6 october a.s. dan gaan de knikkers rollen en kijken wat het gaat worden in new-york..

  papa zit thuis op hete kolen te wachten,kan niet zonder meer afreizen..

  bang,,poept in zijn broek loes beré..


  Maak melding

 8. @ Ray.

  Jammer dat men C.Limbo verbood om een debat te gaan Sharmila, misschien had hij haar lekkere Bara kunnen proeven met zijn varkenskop ! Hij is dik geworden van het gratis eten en zuipen van Ocer. Hij zegt in De ware tijd dat hij niet in debat wil gaan omdat hij geen Politicus is, wat lult hij dan wat Sharmila binnen het DNA doet met haar rok ?????
  Maar goed,het gaat om Somo : ook zo´n eikel binnen de Surinaamse politiek, en met hem veel meer.


  Maak melding

 9. somo alias tjekre tjekre zegt dat hij opkomt voor suriname ,mijn mars kom je op voor suriname somo ,je komt op voor jou familie en de gronden die je hebt ingepikt van anderen deze boef ois een riool rat jij pedofiel .ik snap nog steeds niet hoe de nps kan gaan samen werken met deze boef ik hoop dat die vier zetels van de nps gereduceerd worden tot een in 2015 ,of zelfs nul .
  nps dede kaba !!!!!! somo gaat ze nu de genade klap geven .deze somo is sluw maar niet sluw genoeg voor bouterse .
  somo kan die grap uithalen met de nps en vhp bij de ndp komt hij bekaaid van af .deze somo houdt niet van oppositie al moet hij zijn vrouw verkopen hij wil coalitie .deze man is onbetrouwbaar dat heeft hij bewezen aan vene .ik ben ervan overtuigd dat als vene nog nps voorzitter was hij somo niet zou dulden .rusland joe lagie de nps loopt leeg let op mijn woorden de creolen gaan niet op ze stemmen die stemmen gaan naar bouterse ndp .


  Maak melding

 10. Paul Somohardjo is een voorbeeld dat multiculturele samenleving ook in Suriname niet werkt. We lopen vaak op te scheppen over de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Maar we hebben eigenlijk niks met elkaar gemeen. Of je bent Surinamer of niet zou de slogan van een nieuwe politieke partij moeten zijn.


  Maak melding

 11. @Pero en Armand,
  jullie dienen dank je wel te zeggen aan Somookay,somo zijn handtekening staat ook onder het amnestie document van jullie baasje.,

  Wat denken jullie,dat jullie Somo gaan breken en hiermee de vhp.-PL combinatie?!
  Bij jullie in de MINIE combinatie zit toch ook Brunsie,een beruchte bankrover en amnestie houder netals jullie baasje?
  Hij heft toch ook verraad gepleegd met het volk van Suriname,hij en Somo samen achter een gesloten deur.. Zo waarom is jullie woede alleen gericht op Somo en niet op Brunsie!?
  Somo wil alles wat hij eerder verkeerd gedaan heeft ,nu goed maken. En die kans krijgt hij van ons.Niet dat we hem gaan vergeven voor zijn verraad eerder,maar hij kan goedmaken wat hij eerder kapot heeft gemaakt!


  Maak melding

 12. @Lawmang.Dja

  Lees een artikel over LIMBO,echt een kwaal die je een klap aou willen draaien,

  Limburg heeft op de radiozender SRS (Stichting Radio Omroep Suriname) zijn eigen populaire programma ‘Bakana Tori’. In dat programma bekritiseert hij wekelijks personen op de hem bekende arrogante en intimiderende wijze. Luisteraars kunnen telefonisch rechtstreeks in het programma komen om hun mening over actuele zaken te geven. Ook die reacties zijn veelal hard en vooringenomen van toon.

  ‘De heer Limburg maakt gebruik van overheidsmediakanalen om mensen tegen elkaar op te zetten. En dat zullen wij niet accepteren. Wij protesteren krachtig hiertegen’, aldus Valies stellig. In het dagelijks leven is Limburg de perschef van het Kabinet van de President, maar tijdens zijn radioprogramma herhaalt hij veelvuldig dat hij dat programma presenteert als de persoon, als de burger, Clifton Limburg en niet als woordvoerder van het Kabinet van de President. Maar, hij ventileert in zijn uitzendingen een duidelijk pro NDP-geluid en zet zich af tegen alles en iedereen die tegen de aangenomen gewijzigde amnestiewet of die tegen president Bouterse is

  Somo weet dat hij niet vergeven zal worden voor het verraad eerder gepleegd door hem en brunsie.Maar als hij bereidwillig alles wat hij eerder verkeerd geaan heeft wil rectificeren,dan is hij welkom zulks te doen.
  De vraag is waarom brunsie niet wordt aangevallen door de ndpers?! En notabene..brunsie is een bankrover , oorlogsmisdadiger,amnestie houder…..enz….


  Maak melding

 13. @ Ray.

  Ik ken dat programma van C.Limbo; Bigi bana tori !!!!
  C.Limbo draag twee petten, en hij verkleurt als een agama !
  Of beter gezegd ; hij eet van twee walletjes.


  Maak melding

 14. koosssssss joe na koema koisie boy dape joe sa tang no,mo .
  santhoki segebai jou messias met die roti buik jullie willen dat land regeren maar het wordt schering en inslag .verenigde hindoestaanse partij van jou koossss zal oppositie blijven zolang deze regering met bouterse aan het hoofd is .jullie visie is je eigen verrijken tenkoste van de kleine man .jullie zijn kampioen corrupt en zijn nooit meer in te halen .wat voor visie hebben jullie .de vhp bestaat 65 jaar wat hebben ze gedaan in al die jaren .hokken en het volk verarmen dat deden ze .onafhankelijkheid wilden ze niet .
  dankzij die onafhankelijkheid gaat suriname vooruit dankzij die onafhankelijkheid worden er bruggen gebouwd dankzij die onafhankelijkheid worden straten geasfalteerd en dankzij die onafhankelijkheid en bouterse kent nederland haar plaats om niet te bemoeien in surinaamse zaken .santhoki kan het vergeten dat nederland komt bepalen .jullie vhpers zijn de onafhankelijkheid ontvlucht ,jullie riepen de hindoestanen op het land te verlaten omdat de creolen zouden verkrachten denk daar aan .wij hebben nog altijd normen en waarden in dit land ,oongeacht ras of afkomst ,maar hits niet de mensen op wij zijn een vrdelievend volk .haal die h van de vhp weg dat in peros boodschap aan de vhp meer zeg ik niet .


  Maak melding

 15. Afu sensie
  Na 25 mei 2015 zullen ze anders piepen ,want deze regering zit weer .
  En ook al zouden ze de meerderheid in de vvv behalen zullen ze niet kunnen reageren vanwege de meerderheid van de MC in de Assamblee. hahahahaha.
  Dus leg me uit hoe jij gaat regeren .je kan geen nieuwe wetten aannemen enz dus moeten er uiteindelijk wederom nwe verkiezingen uitgeschreven worden . Dat allemaal ten koste van de staatskas.
  Ik ben blij dat de jongeren dankzij Limbo bewuster geworden zijn .
  Ook de maja´s en de baba´s zijn ook dankzij limbo bewuster geworden. Door Limbo is de schrik voor nw front )mammoet’ hahahahahahahahahahahahahahahahahah

  thanks Limbo.


  Maak melding

 16. Ik denk, dat Somo zelf een doodlopende weg is.
  Waar de man zijn politieke gezicht heeft laten zien, heeft hij een spoor van vernieling achter zich gelaten.
  De man is een opa en zou zo snel mogelijk van het politieke toneel moeten verdwijnen en moeten plaatsmaken voor jongeren.
  Dat laatste geldt overigens niet alleen voor de PL, maar voor meer partijen.


  Maak melding

 17. Een doodlopende weg is de strategie van Bouta om zichzelf
  op de eerste plaats te stellen en het land en het volk als
  tweede en derde. Een grote zwakte van de NDP-partij.

  Een massamoordenaar en drugsdealer kan zijn belangen
  NOOIT laten voorgaan, boven het lands- en volksbelang.

  Bouta veracht het volk, uit de bak blijven ten koste van
  de Sranang democratie dat komt op de eerste plaats.

  De Grondwet is door het aanhouden van de geschetste
  volgorde ernstig geschonden door Desi.
  De Nep-amnestiewet wacht vernietiging door het
  Inter Amerik Hof vd Mensenrechten !

  Somo was een pion voor de NDP en dat is Ronnie B ook, allemaal met als doel de belangen van Desi op plaats 1 te
  zetten en niet de belangen van het volk.

  Door deze foutieve persoonsstrategie zit zoon Dino nu in
  de Amerikaanse bajes en staat maffioso Roger Khan gereed
  om als getuige oom Desi verder naar beneden te halen.
  Een zeer urgent en reeel gevaar voor de eerste man van Sranang.

  Niet voor niets schreeuwt Lackin het uit in de VN dat invasie Grenada vergelijkbaar is met de invasie op de Krim ! Beiden worden volgens hem door de grootmachten met dezelfde
  non-argumenten verdedigd.

  Lackin ziet waarschijnlijk in zijn stoute dromen Obama als
  held de Sranang vlag hijsen, ten teken dat de democratie en de Grondwet van Sranang worden hersteld !


  Maak melding

 18. alles wat jogi en anderen binnen de vhp zeggen moet je niet serieus nemen ,het is wartaal propaganda maken ze maar het volk gaat met ze afrekenen dat weet ik zeker .deze gasten zoeken spijkers op laag water .men zegt zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .jogi komt vaak met beschuldigingen die nooit stand houden ,het volk proberen ze te misleiden .vaak zeg ik tegen de mensen dat de vhp niet nu niet in de toekomst is in te halen wat corruptie betreft .de verenigde hindoestaanse partij is een partij die al meer dan 65 jaar bestaat en opkomt voor hun eigen soort .zij hebben heel veel corruptie gepleegt toen zij aan de macht waren dus nu verdenken ze iedere beweging op openbare werking .wat ze deden proberen ze in de schoenen te schuiven van parmisser …jammer genoeg zonder bewijzen en daarom voorzichtig met de vhp .ze weten heel goed hoe ze het volk hebben uitgebuit in het verleden en nu zie je die jaloezie in hun ogen omdat zij niet in het macht centrum kunnen komen .het is makkelijk bla bla te roepen maar kom en bewijs waar de minister fraude heeft gepleegd jogi beer .
  deze donkere hindoestaan liegt en bedriegt zijn eigen achterban .jou eigen achterban gaat het jullie betaalt zetten .


  Maak melding

 19. Hallo Sabidirie

  Touw Tjouw wie?!
  Hahahaaa….hoe oud is deze man om zichzelve als een politicus te zien.In hoeveel regeringen heeft hij dan gezeten eerder?Heeft hij eerder al gewerkt met bv een somo?!
  Hallo deze jongeman is nog nat achter zijn oren.
  Hij is een AMATEUR politicus!
  Hij heeft de strijd al opgegeven alvorens deel te nemen aan de strijd!
  Ik persoonlijk ben heel blij dat deze zogenaamde politicus het veld heeft geruimd, want hij hield de NPS gegijzeld !!
  Nu kan de NPS verder gaan zonder deze Touw!

  Pssst morgen als hij zich gaat aansluiten bij de NDP zal ik hem vragen waar zijn principes gebleven zijn . Eerder was aangegeven dat deze Touw in financiele problemen zit en toen heeft de NDP hem financoele hulp toegezegd en nu is het wachten wat deze Touw gaat doen!!

  Die Touw moet gewoon weer naar school gaan want een politicus dat is hij niet.!!


  Maak melding

 20. @Sabidirie

  Wat een lamme manier van omkoperij door de NDP!
  Al de verraders die overlopen wordt 1 smoesje geleerd om het aan de volk te verkopen,
  Gangaram Panday zei hetzelfde…ik kan niet met somo werken,maar hij heft geen problemen een post aan te nemen aangeboden door bouta de amnestielijder ,moordenaar en international gezocht crimineel,zijn post op het cabinet van de moordenaar zegt al voorhoeveel hij omgekocht is geworden.
  En deze Touw…wacht maar starkjes heb je persconferentie van de NDP voor het bekendmaken van hun nieuwste lid…TOUW !!


  Maak melding

 21. siki sani ray, maak je niet druk over omkopen van nps’ers en vhp’ers, straks op 25 mei 2015 zullen jullie bij nps en vhp het merken. De Surinamers gaan massaal gewoon paars stemmen, en jullie zullen groen en oranje kleuren om de uitslag, met de vraag hoe kon dat nou gebeuren? Je antwoord is ons al bekend, NDP heeft al die Surinamers omgekocht.


  Maak melding

 22. wat gangaram pandet betreft ‘
  stel dat xijn zijn problem werkelijk somo heet dan moet hij nietn overlopen naar de partij dien hij altijd verfoeid heft maar de politiek gewoon vaarwei zeggen of net als laaghart een Eigen partij oprichten
  ja toch
  dus geloofwaardigheid v kesho is 0.00000000000000
  idem dito voor Gordon touw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.