zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBrazilië verspreidt muggen met blokker van denguevirus

Brazilië verspreidt muggen met blokker van denguevirus

-

Does Travel - naar Suriname

In Brazilië hebben wetenschappers muggen vrijgelaten die speciaal zijn behandeld om de verspreiding van dengue (knokkelkoorts) tegen te gaan. De muggen zijn geïnfecteerd met een bacterie die het denguevirus blokkeert meldt de NOS.

Als zij het virus niet kunnen oplopen kunnen ze het ook niet doorgeven aan mensen, is de gedachte. De wetenschappers hopen ook dat de muggen de bacterie genetisch doorgeven aan volgende generaties en dat dat er uiteindelijk toe leidt dat muggen het virus niet meer kunnen krijgen aldus de zender.

Jaarlijks raken honderden miljoenen mensen besmet met dengue waaronder ook in Suriname. Het veroorzaakt extreme gewrichts- en hoofdpijn. Een medicijn is er niet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
 1. Jonge posters op dit forum weten het misschien niet, maar eens was er een tijd, dat Suriname op het gebied van de volksgezondheid een toonaangevende rol speelde in Zuid Amerika.
  Die tijd ligt alweer ver achter ons.
  Suriname is van trendsetter een trendvolger geworden.
  Volksgezondheid wordt in ons land helemaal niet serieus genomen.
  De overheids- en gezondheidsorganisaties zijn helemaal niet voorbereid op een epedimie en gaan ervan uit, dat als het zover komt, het buitenland wel te hulp schiet.
  Dat is het Suriname anno 2014, zelf niets doen, achterover blijven leunen en tegen de bevolking zeggen, dat het allemaal wel goed komt en dat er helemaal geen probleem is.
  Veel Surinamers weten inmiddels wel beter.
  We hebben een regering, die volledig is gefocused op de sociale agenda, want dat zijn Bouta’s “speeltjes” en de rest wordt daaraan helemaal ondergeschikt gemaakt.
  Voorbeelden ?
  De misdaadbestrijding, het onderwijs, het huiselijk geweld, het alcoholmisbruik, het aantrekken van buitenlandse investeerders, de milieuproblematiek en zo kan ik nog wel even doorgaan.


  Maak melding
 2. En nu maar duimen dat deze Braziliaanse muggen, net als de Braziliaanse bijen, niet meer problemen opleveren dan men wil bestrijden. De mens veroorzaakt vaak zelf de problemen en dan gaat hij om die problemen op te lossen God spelen, maar zoals we weten, komt hoogmoed voor de val.

  Maar, om eerlijk te zijn, ik zou als onderzoeker dit ook wel willen uitproberen, het zou best het dengue probleem kunnen oplossen, alleen hoop ik echt dat men goed over de eventuele gevolgen van dit experiment heeft nagedacht, ik moet er b.v. niet aan denken dat de muggen het dengue virus niet meer kunnen verspreiden, maar dat ze na deze ingreep met meer ijver het Chigungunya virus gaan verspreiden en het ze in staat stelt ook het Ebola virus te verspreiden. Dan gaan niet alleen de Brazilianen anders piepen, maar wij allemaal.


  Maak melding
 3. Van mij mogen die onderzoekers, een blokker uitvinden die de mug laat afsterven nog voordat hij geprikt heeft.
  Dat zo een klein diertje je zo verschrikkelijk ziek kan maken.
  Weg met de mug, hij veroorzaakt alleen maar ellende. Nergens nuttig voor.
  Mensen gaan naar Mars, naar de maan, kunnen allerlei ingewikkelde genetische manipulaties bedenken, kunnen mensen klonen, maar een kleine rotmug kunnen ze niet uitroeien.


  Maak melding
 4. Goed dat Dengue muskiet bestaat. Ik hoop eentje te vangen en te gebruiken. Allleen moet ik hem nog kunnen africhten. Ik had ook een zeer giftige slang gevangen. Maar het lukte niet hem af te richten. Hij kroop steeds maar naar mij toe, al sissend en vals kijkend. Misschien dat die muskiet wat toeschietelijker is.


  Maak melding
 5. 25 sept. 201`4

  Srika had al op 17 sept. jl. gepost over soortgelijk onderwerp.

  Toen hadden enkelen de inhoud van de post van Srika niet begrepen. Misschien voor hun toen te technische woorden gebruikt.

  Ja, de wereld gaat richting de transgene muskiet. Dit kan ook uiteindelijk een voordeel zijn voor Suriname. Om zo Dengue te kunnen bestrijden.

  Echter blijft voor een wetenschapper de vraag, hoe controleerbaar die transgene muskiet in de natuur blijft en niet gaat muteren in iets dat oncontroleerbaar wordt.

  Maar de Brazilianen weten wat zij doen, mag Srika aannemen.
  Srika


  Maak melding
 6. Nogmaals een aktie van Brazilie? Muskieten moet je toch allemaal bestrijden die je tegenkomt. Wie zegt ons, dat Brazilie de Chikungunya virus niet eerder gemaakt heeft, dus een van hun mislukte proeven, om het nu weer te gaan terugdringen op deze manier. En wie zegt ons, dat deze muskiet weer een ergere vorm van andere ziekten zal veroorzaken, die wij nog niet kennen.

  De beste medicijn is alle muskieten bestrijden, daarmee zijn heel wat landen bezig en Brazilie juist gaat muskieten, ingespoten met bacterien, loslaten in de hoop dat het de verspreiding blokkeert. Wel, als deze muggen mensen gaan steken, dan kan deze bacterien een averechtse werking hebben. Misschien een nieuwe ziekte in wording. Denk aan: Ebola die ook plotseling de kop opstak, want niemand weet vanwaar deze ziekte, zo plotseling komt.

  Het zijn de wetenschappers die de ziekten zelfs ontwikkelen met al hun proeven. De vraag rijst dan, waarom zoveel moeite van Brazilie om muggen te kweken, in te spuiten en los te laten, terwijl je ze allen simpelweg moet bestrijden.

  Muggen zijn een plaag, ze zorgen voor niets nuttigs in de natuur.(Ze zijn alleen voedsel voor andere dieren). Ze zijn de vijand van de mens en dier en veroorzaken veel ziekte en ellende. Bijen zijn daarentegen, toch nuttig en vervullen een belangrijke taak bij de bestuiving van planten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES