woensdag, mei 29, 2024
HomeFotoPresident tekent condoleanceregister granman Aboikoni

President tekent condoleanceregister granman Aboikoni

-

Does Travel - naar Suriname

President Desiré Bouterse heeft woensdag op het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) het condoleanceregister getekend en de laatste groet gebracht aan Belfon Aboikoni, de in juni overleden leider van de Saamaka-marrons. Het lichaam van de granman heeft drie maanden opgebaard gelegen in het bestuurscentrum van de stam in het dorp Asidonhopo. Het grootopperhoofd wordt maandag aanstaande op grootse wijze begraven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Wat ik mij afvraag is waarom ” Desiderius” een enorme ” Tigri Tifie ” ( Tijger tand ) aan zijn ketting draagt ?

  Is dat soms zijn Talisman als bescherming tegen ZIEKTE, ONGELUK en GEVAAR ??? Was “meneertje ” daarom naar het binnenland vertrokken voor een bezoekje aan de PIAIMAN en de bijbehorende RITUELEN ????

  Een ander OPMERKELIJKE zaak is het feit dat het lijk al 3 MAANDEN ligt opgebaard. Nou geloof ik niet dat ze daar in het gehucht over een KOELCEL beschikken. Wat voor een vreselijke STANK moet het daar toch wel zijn ????

  Voorts heb ik mij laten vertellen dat sommige van die gasten het LIJK VOCHT opvangen en gebruiken om zich IN TE SMEREN !!!! Rare kwibussen zijn het, die BOSNEGERS.

  Nee, geef mij maar een luchtje á la ” Blue de Chanel “. Eentje uit de beschaafde wereld dus.

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 2. Ach,niet zo moeilijk doen tegen de pres.Hij zit te denken welke weg hij kiezen moet.Op de tweesprong staat hem de weg naar Boma open en die van de lange reis….die nu Aboi Koni gaat.


  Maak melding
 3. Ik ben het helemaal met Fer. E eens.
  Als een begrafenis van een grandman zoveel geld moet kosten, kun je je afvragen, wat een president daar heeft te zoeken met zo ontzettend veel armoede in ons land.
  Overigens is volgens mij de tijd van de grandmans voorbij.
  In veel dorpen in het binnenland worden deze vaak zeer oude mannen door de eigen jeugd niet meer serieus genomen.
  De wereldgeschiedenis heeft ons geleerd, dat dat altijd het begin van het einde van een tijdperk is.


  Maak melding
 4. Iko/Hugo Chavez mangggggg, waarom doe je zo met DiDiBrie hahahaaaa joe e spotoe a DiDiBrie zaaakelijk. Kabel ik kom niet bijjjjj van ’t lachen. Maar hoe zou hij ’t hebben gedaan dan in het binnenland? A DiDiBrie dies e tak altijd: ing na godo-pikin….. ho hohohohooooi, en toch overkomt hem zoveel raars, narigheid, pech, en hi/DiDiBrie zelfj doet zoveel fout. Op deze manier hoef en wil ik geen kind van god(te) zijn. DiDiBrie abie dikatie jereh mang, nogmaals vraag ik me af, of deze DiDiBrie een kind van god is? Bah bah bah, voor de rest zeg ik granmang rust in vrede. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 5. @ Ramon.

  Je bedoeld dat de bril van DDB van de NASA komt !

  Dan is the Hubble die de Nasa gebruikt om de helaal te bespieden ( sterren stelsels )

  @ FER. E

  Fa wakka Mang.

  Ik reageer niet zoveel meer mang,heb het druk met oso wroko.
  Ik help een paar Vrienden met wat wroko mang,zodoende ben ik
  uit de roelatie . Wat de kosten van de begrafenis is geen probleem,dat wordt door de belasting betalers betaald !

  @ Hugo Chavéz.

  Sommige Culturen hebben een andere gewoonte : dus, wat kunnen we zeggen baja.


  Maak melding
 6. @Hugo CHAVÉZ, om Desi hangt alleen een lucht van dode mensen. Zijn zoon wordt iedere avond rectaal geïnspecteerd door de Latino Kings en Aryan Brotherhood. Je wilt niet weten wat lucht daar om heen hangt.

  Al heeft Desi een complete tijgergebit om zijn nek hangen, zijn bruine reet hangt en dat weet hij donders goed. Al besteld hij nog 20 gepantserde auto’s, Obama vindt je waar ook ter wereld.


  Maak melding
 7. @ FER.E
  Ik ben het 100% eens met je. Dit is echt belachelijk.
  Geen geld in kas om leveranciers te betalen. Nog steeds achterstand bij de leraren die overblijven niet te vergeten de Carifeste medewerkers.
  En dan dit:
  Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) trekt een half miljoen Surinaamse dollar uit voor de begrafenis van granman Belfon Aboikoni van de stam der Saramaccaners.

  Als mijn vader of moeder of wie dan ook komt te overlijden dan krijg je geen cent van de verheid om de begrafenis te betalen. Dit moet je uit eigen zak betalen, zoals het hoort.

  Granman Aboikoni RIP


  Maak melding
 8. Hugo CHAVÉZ

  Wat ik mij afvraag is waarom ” Desiderius” een enorme ” Tigri Tifie ” ( Tijger tand ) aan zijn ketting draagt ?

  Iemand die verkouden is gebruikt een vicks inhaler .
  De tigri tifie is voor dada de droga pres een coca inhaler hij heeft het altijd om zn nek hangen, lekker, snuifje links snuifje rechts en dada staat garant voor alles.


  Maak melding
 9. @frofaja: dat geloof ik snel.

  vraagje: wat maakt e begrafenis van een granman zo duur? ik denk wat wij hun maar in leven moeten houden totdat wij wat meer gespaard hebben.


  Maak melding
 10. Nou nou men doet net alsof die Boyke Konie een staatshoofd of zoiets is. Hij is slechts een inwoner van Suriname. Waarom krijgen niet alle Surinbamers zo’n eerbetoon? Het is niet alsof hij de Nobelprijs heeft gewonnen of een Olympische medaille heeft gehaald of iets bijzonders heeft betekend voor Suriname. Dit is grootheidswaanzin van de binnenlandbewoners.

  Overigens, die tijgertand van Bouterse is zeer zeker een talisman. Google maar eens.


  Maak melding
 11. waar is zijn grote bek gebleven en van zijn advocaat piernekie kanaaai, gaat hij niet naar de vn top,zo’n invloedrijke man van zuid-amerika met ambassade’s over de hele wereld,ga ze gaan je boelen klootzak.


  Maak melding
 12. Nu moet iemand binnen de top van de VHP of PL durven te roepen dat dit niet mag.
  Wie ballen heeft in de politiek moet nu duidelijk durven te zeggen dat het niet mag !!!!!!!

  Ze gaan het zeker niet doen want als dat gebeurd dan zijn alle rapen gaar, en wordt het ’t einde van deze NF combinatie.

  Chandrika alias Sheriff ……. where you at !!!
  Somo ………… waar is jou altijd zo grote ‘bigi mofo’ !

  Het zijn de twee grootste broekpoepers van Suriname op dit moment.


  Maak melding
 13. @Milton

  En jij , heb jij het al getekend dan?1
  Moeten de gehele surinamers dan de condoleance register gaan tekenen?
  Was deze Aboikoni de president van het binnenland?!
  Dus als je baasje het condoleance register heeft getekend is dat een groot ding?!
  Kon hij Aboikoni niet liever van de DOOD gered hebben ?!!

  Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) trekt een half miljoen Suirnaamse dollar uit voor de begrafenis van granman Belfon Aboikoni van de stam der Saramaccaners. Volgens RO-directeur Ifna Vrede is het overgrote deel van het bedrag gereserveerd voor het vervoer en accommodatie van personen die de uitvaart willen bijwonen.

  Gaan Srika ,Paulus,en jij bv geen gebruik maken van deze accomodatie mogenlijkheden en een reisje maken naar het thuishaven van Aboikoni?!
  Tijdens zijn leven hebben jullie Aboikoni ooit bezocht?!
  Een half miljoen voor een begrafenis waarom zoveel?
  Oh ja natuurlijk gewoon voor het feest na de begrafenis!
  Ga jij ook op het begravenisFEEST?!


  Maak melding
 14. Ray,

  Aboikoni dansie presierie feest, wedden dat de hele njang dringie presierie partie daar zal zijn,maar!! gelukkig is dinootje met groot verlof anders zou er nog meer verbrast worden.weet je ik denk?
  als brunswijk ooit komt te overlijden, ben ik er zeker van dat dibrie de wereldbank zal vragen om de uitvaart te financieren.


  Maak melding
 15. @Gladvis
  Hahahaaaaaaa..gelijk heb je!
  Stel je voor deze man is overleden in juni en gisteren pas gaat men condoleance register tekenen. En hij heeft niks betekent voor Suriname!!! Waarom al die poeha rond hem is onduidelijk en onbegrijpelijk.!


  Maak melding
 16. 1,2 miljoen voor de begrafenis van een oude man die niets, maar dan ook helemaal niets heeft betekend voor de vooruitgang van de staat Suriname. Hij heeft alleen zijn stam vertegenwoordigd. Voor dat geld kun je hem net zo goed in Afrika begraven. Het is toch gloeiende, gloeiende, gloeiende ten hemel schreiend!!


  Maak melding
 17. hoe jullie deze president ook willen afschilderen maakt hem niets uit ,het is jullie goed recht jammer dat jullie in de minderheid zijn en zitten jullie vol jaloezie en haat .bouterse nog altijd de sterke man van dit land heeft bewezen en bewijst dat hij nog altijd de onbetwiste leider is van dit land .hij werkt voor dit volk en dat hebben wij het surinaamse volk geweten ,bouterse werkt niet in hokjes ,hij is de president voor alle surinamers santhoki segebai kan veel heel veel leren van deze president hoe jij het volk acher je krijgt ongeacht ras of kleur .van santhoki segebai kan je dat niet zeggen die man is een hokjes partij leider genaamd de vhp verenigde hindustaanse partij .leren jullie uit dat hokje te komen anders zijn jullie plannen gedoemd te mislukken .weg met de verenigde hindoestaanse partij.


  Maak melding
 18. @Werkt voor het volk = moet zijn massamoordarbeid op onschuldige ongewapende burgers ! Het Sranangvolk heeft
  dat inderdaad geweten !

  Plus vertrapping Grondwet om te trachten aan vervolging te
  ontkomen ! OAS-uitspraak zal Nep-Amnestiewet definitief
  vernietigen !

  Maarrr Bouta van de Bouta-oranje-coup babbelt weer met de
  verfoeide Nederlanders !

  Maja, DDB weet nog steeds niet wie de USA op het oog heeft
  als mededaders/medeplichtigen van Dino in Sranang !

  Je weet maar nooit waarvoor Nederland goed kan zijn in deze strafcase ?


  Maak melding
 19. @Law mang

  Je bedoeld dat de bril van DDB van de NASA komt

  Met dit bril kan hij de KLEINE letters lezen. want hij tekende tot nu toe ..klakkeloos, panja gas.
  Hij is bang dat hij een verklaring tekent dat Dino WEL zijn zoon is..hihihi


  Maak melding
 20. @ Pero,
  NDP is een verzameling van criminelen onder leiding van een crimineel waarvan de meeste niet in een hok maar kooi horen. Over jaloezie gesproken, no mek spotoe, elke zichzelf respecterende leider bevindt zich in NY, en je zielige amnestie president maakt echt een zielige photo-op voor de binnenlandse ndp aanhangers. O ja jij weet toch wel waarom hij niet in NY is op de jaarlijkse staatshoofdenvergadering van de VN is?


  Maak melding
 21. @Hugo Chavez: Ik heb tijdens een studie vorig jaar ook onderzoek gedaan nadat ik hoorde van het insmeren van lijkvocht. We stuitten enkel op gevallen van niet-bosnegers die dat wel eens deden, voor waar een boze ritueel. We konden dat voor het binnenland niet hardmaken. We kwamen zelfs tot de conclusie dat mensen uit het binnenland bewust worden betichtigd daarvan en dat derden, tegen beter weten in, misbruik maken van het geruct om deze groep Surinamers in een kwaaddaglicht te stellen. Wat je je hebt laten vertellen is dus een leugen. Ik weet niet of je ook hind bent, maar als dat zo is, dan weet je mogelijk genoeg over onze eigen vreemde dodenrituelen. Weet je het niet, laat je ouders het je vertellen, zoniet, ik kan jou in prive veel vertellen over onze eigen hind rituelen en over de dodenrituelen van alle etnische groepen in Su. Ik ga volgende week voor de 3de keer naar Boven Su in verband met mijn voortdurende onderzoeken in culturen. Onderwerp is de ter aarde bestelling van het stamhoofd. Ter info aan jou: Het lijk is gebalsemd en heeft geen luchtje. Je veronderstelling is bijna logisch. Ze hebben daar inderdaad geen koelcel, maar het lijk is gebalsemd en ligt opgesloten in een geisoleerde metalen kist, daarna in een grote kist met allerlei dinges. Als ik jou was zou ik meer lezen, ipv klakkeloos dingen in de wereld gooien om anderen zwart te maken. Vergeet niet dat er ook tal van voordelen zijn op jouw eigen cultuur. Tot welke etnische groep je ook mocht behoren. Name it, en ik geef je zoveel dingen waarover anderen zich vies schamen.


  Maak melding
 22. @ ANWAR

  wanneer u reageert op een posting van ” CHAVÉZ ” moet u wel het begrip BEGRIJPEND lezen in acht nemen en tevens mij geen woorden in de mond proberen te leggen. Waar uit mijn reactie blijkt dat het SPECIFIEK om een RITUEEL en of DODENRITUEEL gaat ???? Men kan zich om ALLERLEI reden INSMEREN.
  Dat u daar tijdens uw onderzoek niet erachter bent gekomen betekent NIET dat het NIET zo is als u begrijpt wat ik bedoel .

  Verder deze opmerking. Als kenner, wetenschapper, onderzoeker, huppel de pup schrijft u ; ” … maar het lijk is gebalsemd en ligt opgesloten in een geïsoleerde metalen kist, daarna in een gesloten kist met allerlei DINGES ” .

  Hoe kunt u het als ONDERZOEKER over DINGES hebben. Hebt u dan nooit geprobeerd om te weten te komen wat de DINGES zijn. Geen onderzoek naar gedaan voor het gemak zeker ???

  Klakkeloos aangenomen dat het ” DINGES ” zijn.

  Een onderzoeker die het over ” DINGES ” heeft neem ik slechts voor een klein GEDEELTE serieus !

  Tenslotte wens ik u een zéér aangename tijd op Boven Suriname.

  Jag önskar dig en trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding
 23. @Hugo Chavez de ontmantelde LEUGENAAR:
  1. Ik praat graag over de dingen die ik kan hard maken.
  2. Jij schijnt er meer behagen te hebben in de dingen die jij niet kan hardmaken.
  3. Kijk es aan wie mij adviseert “Begrijpend” te lezen. Zie het woordenboek of Google om te weten wat een ritueel is.
  4. Ik reageerde op jou leugen en ik heb die ontkracht. Andere zaken in het leugenachtig verhaal van jou zijn op dit moment niet aan de orde. Geef liever gewoon toe dat je bewust hebt gelogen en dat daar wellicht discrimatie in zit. Onze marronbroeders hebben genoeg te verduren. Wij hebben aan de andere kant onze eigen problemen. Laten wij ons daarop concentreren. Punt is dat je hebt gelogen en dat je bent betrapt.
  5. Dinges: Jij ontvlucht de discussie omdat je hebt gelogen. Je bent daarom verzeilt geraakt in dit woord dat ook in het Nederlands Woordenboek voorkomt en waarop ook onderzoekers aanspraak maken. Bovendien, net als eerder gezegd, de details in deze zijweg van het verhaal zijn niet relevant en waren ook niet nodig om je leugen te ontmantelen. Jij hebt zoveel voordelen over de Marrons en als je het echt interesse hebt, stuur mij dan een privemail: [email protected]
  6. Wie schrijft er nou klakkeloos dingen? Ik schrijf wat ik weet en kan bewijzen. Jij schrijft wat jij je hebt laten vertellen. En uitgerekend jij, beschuldig mij van “klakkeloos dingen schrijven”.
  7. Jij schreef “Dat u daar tijdens uw onderzoek niet erachter bent gekomen betekent NIET dat het NIET zo is als u begrijpt wat ik bedoel”. Mijn reactie daarop:Jij bent een aap. Ik heb ook onderzoek gedaan daarnaar maar ik kan het niet hard maken. Echter, NIET omdat ik het NIET kan hardmaken, wil dat zeggen dat jij GEEN aap bent, als jij maar begrijpt wat ik bedoel, aap.
  8. Ik daag je nog altijd uit om te bewijzen wat je beweert. Ik hoopte dat Waterkant.Net ziekelingen als jou zou blokkeren.

  Tack, detsamma …….. Anwar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES