Bonus van de minister naar misdaadpreventie

14

PARAMARIBO, 24 sep – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie blijft investeren in misdaadpreventie. Deze keer is er geen pot aangesproken van het ministerie zelf. Belfort heeft in eigen buidel getast.

Het jaarlijkse vakantiegeld van de minister is besteed aan waardebonnen. Tientallen scholieren mogen ermee winkelen naar schoolmateriaal. “Als je het hebt, geef het. Je zal niet armer worden. Wanneer we geven, krijgen we meer terug”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Met deze filosofie op zak is vaker geld besteed aan sociale doelen. Kindertehuizen en armoedige gezinnen zijn bedacht. Laatst was het met een fonds van Justitie & Politie.

Dat viel weliswaar niet in goede aarde bij sommige critici. Belfort had toestemming moeten vragen van de ministerraad, werd gezegd. Belfort zei toen en ook nu weer dat hij het eerst aan de minder bedeelde denkt. “Ik had mijn vakantiegeld al aan de kant gezet voor de leerlinge.” Hij hoopt zo te stimuleren tot standvastig leergedrag en minder drop-out. Vervallen in ongewenst gedrag en uiteindelijk criminaliteit wordt dan ook de samenleving bespaard.

14 REACTIES

 1. Mijn collega-ambtenaar in tob functie zegt:
  “Als je het hebt, geef het. Je zal niet armer worden.”

  Ik heb het niet en kan dus niet geven. Desalniettemin word ik steeds armer.


  Maak melding

 2. zo geeft de vrouw van de pres.alles weg die ze gekregen heeft van de chinezen b.v. laptops, i-pods,kleding stukken,pennen potloden, als het maar gratis te geven door anderen aangeboden en doen als of het van hun eigen zak komt op kosten van lantie met een dik betaalde loon per maand..

  wie wil dit niet doen..

  net als de pres. gratis op kosten van de staat naar venezuela reist en kan hem geen bal schelen, hoe het met het land vergaat al wordt alles vernietigt..

  de arme man/vrouw die een duur ticket heeft gekocht met veel moeite het geld bij elkaar geharkt staat maar te wachten op zanderij/schiphol om zij vlucht te halen die maar niet komt..

  ddb heeft ka met land/volk te maken..

  hij slaapt als een os ,al bombadeer je zijn huis plat..


  Maak melding

 3. Belfort, je moet het probleem structureel aanpakken, met een gift uit eigen zak, waarbij jij bepaalt wanneer en hoeveel je zal geven, bereik je niet veel, in het gunstigste geval verklein je het aantal criminelen in de samenleving (wat ik betwijfel) en vergroot je tegelijkertijd het aantal bedelaars. Of Suriname daar blij mee moet zijn, is maar de vraag.
  Ik ben bang dat af en toe een aalmoes van de absurd veel verdienende Belfort niet veel zoden aan de dijk zal leggen, het zal misschien een lekker gevoel geven in de katachtige barba van hem en zijn echtgenote (wat zijn wij Belforts toch goede mensen!), verder niets.

  Een structurele aanpak van het probleem zou b.v. kunnen inhouden dat de absurd hoge salarissen van ministers en parlementariërs drastisch teruggeschroefd worden, de regeling dat hun pensioenen na een zittingsperiode van één jaar, meteen ingaan, moet ook afgeschaft worden, ze moeten gewoon, net als ieder ander tot hun 60ste jaar wachten tot ze met pensioen gaan, ik heb me laten vertellen dat jonge kerels als Bouva, Adhin en Misikaba nu eigenlijk nooit meer hoeven te werken, ze krijgen tot hun dood een pensioen waar de meeste Surinamers alleen maar van kunnen dromen. Het zou ook geen slecht idee zijn als hun vakantiebonussen afgeschaft werden, meestal vergaderen ze vanwege gebrek aan quorum niet, waarom moeten ze vakantiebonussen krijgen? Ze zouden eigenlijk boetes moeten betalen voor het niet vergaderen. De op die manier uitgespaarde of geïnde gelden worden in projecten geïnvesteerd om studiebeurzen voor veelbelovende arme studenten te bekostigen, niet als een gunst, maar als een plicht van de overheid, na het al of niet succesvol beëindigen van hun studie, betalen ze hun schuld aan de samenleving terug in contanten als ze genoeg verdienen of anders door een aantal jaren te werken als ambtenaar of als vrijwilliger.


  Maak melding

 4. -Vreemd genoeg hebben die mensen in Moengo het harder nodig, maar Belfort blijf maar hangen in de stad.

  Ach, de verkiezingen komen eraan dus er moet iets gebeuren zodat men voor Belfort kan gaan stemmen.


  Maak melding

 5. Klappen in de handjes blij blij blij ! Wie is onze ” GUDU PÁ ” dat is…………….. ??????? Edjeeeeeeeeeeee !!!!

  Dit zou een manier van ” Edje, de Hagedis ” kunnen zijn om zijn ONKUNDE , waar hij alom bekendstaat te CAMOUFLEREN !!!

  Je schakelt als zéér SLAPPE JUSTITIE- minister over en gaat op de SOCIALE tour door hier en daar met wat GOEDKOPE BONNETJES te smijten om op die manier jou NEGATIEVE imago een positieve wending te bezorgen.

  Blijkbaar is deze werkwijze van ” STROOIEN ” hem ingefluisterd door zijn baas LONNIE, ” the Baboon ” from Moengo Tapu of is ” Edje gewoon een ordinaire COPY CAT ?

  Natuurlijk mag je doneren maar dat het steeds vermeld moet worden in de nieuwsbladen vind ik STOREND !!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Ja,ja hij doet zogenaamd aan donaties maar vergeet te vertellen dat hij het dubbele ervan weer in zijn zak stopt dank zij ons, de belastingbetalers van Suriname.
  Zijn Eigen buidel?!
  Zeg maar STAATSKAS!
  Wat een goedkope verkiezingsstunt alleen Belfort kan op zo een idee komen !!!


  Maak melding

 7. Wanneer gaat Belfort eens serieus boeven vangen en achter tralies zetten. De burgers schreeuwen om actie. Suriname heeft al een Sinterklaas en is Desi Bouterse. Wat probeert Belfort met deze actie te bereiken ? Waarschijnlijk zit er tussen de waardebonnen een ABOP voucher verstopt. Arme kinderen

  Kennelijk is de bruine bonen tactiek uitgewerkt. Begint erop te lijken dat Suriname een echte Sheriff nodig heeft.


  Maak melding

 8. Deze minister is zo langzamerhand de grootste lacher van het Zuid Amerikaanse continent.
  Is hij nu minister van Justitie en Politie of van Sociale Zaken.
  Laat deze man zijn werk als minister eerst eens goed doen, want daarin faalt hij aan alle kanten.
  Er wordt nog steeds gemoord, geroofd, aangerand zonder dat deze nobody daar iets aan of tegen doet en dat is juist zijn kerntaak.
  Het strooien met geld, zoals zijn baasje Lonnie doet, is zo doorzichtig, dat iedereen daarom moet lachen.
  Eigenlijk is het heel zielig, wat Bellie doet en dat zoiets de pers haalt, is helemaal een heel grote komkommer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.