zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit NederlandCollectief Overzee Suriname opent PSA loket in Amsterdam

Collectief Overzee Suriname opent PSA loket in Amsterdam

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Stichting Collectief Overzee Suriname (COS) start binnenkort met het loket Personen van Surinaamse Afkomst (PSA). Bij dit loket zal informatie verstrekt worden over het PSA document en de daarbij behorende documenten. Ook zal het begeleiding bieden bij de aanvraag van het PSA document.

In Nederland is het document, dat Surinamers in de diaspora diverse rechten biedt, in juni 2014 door mevrouw Lucretia Redan gelanceerd. Zonder een werkvergunning in Suriname arbeid verrichten en maximaal twaalf maanden in Suriname verblijven, zijn enkele van de rechten die houders van het PSA document hebben.

Naast het loket zullen er ook regelmatig informatiebijeenkomsten over de PSA worden georganiseerd.
De eerste bijeenkomst vindt plaats op 10 oktober 2014 bij stichting ZO! in Amsterdam Zuidoost zijn. De tweede bijeenkomst zal op zondag 12 oktober 2014 bij Tori Oso in Utrecht zijn.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Wie gaat de PSAers gratis onderdak willen bieden voor 12 maanden in Suriname? Zijn de PSAers bereid HUUR te betalen en dat wel in ..ja EURO’S en of Dollars??!!
  Terecht deze vraag…waarom zou een PSAer in Suriname komen met de bedoeling te werken voor SRD’s !
  Maar dan gaat Nederland deze PSAers vakantie van 12 maanden geven?! Of zijn het de bejaarde PSAers die gaan komen om van hun nederlandse pensioen te genieten en van het warme zonlicht in Suriname?!
  God zij dank hebben dee PSAers geen STEMRECHT!!


  Maak melding
 2. 23 SEPT. 2014

  ”God zij dank hebben dee PSAers geen STEMRECHT!!” (Bron:Ray)

  Maar @Ray, wat is dit voor contradictie is jouw posting?

  Stemrecht voor bedoelde PSA’s zou toch in het voordeel van jouw geliefde Santokhi moeten werken?

  Of ziet Srika hier het ander gezicht van @Ray? Lijkt dan wel op @Medusa !!

  Gelukkig dat niet alle Surineds op minpunten stemmen !
  Srika


  Maak melding
 3. De PSA is ingevoerd om te profiteren van de rijkdom van de Surineds. Surinaamse politici kijken begerig naar de opgebouwde pensioenen en vermogens (eigen woningbezit) van de door hun verguisde ex-landgenoten.

  Onderwijl wordt het land zelf in snel tempo verdeeld onder leden van de deelnemende regeringspartijen.

  Mogen wij met onze PSA document in de hand ook profiteren van de landverdeling of is dat slechts voorbehouden aan mensen met een Surinaamse paspoort ?

  Als dit zo blijft dan is het verkrijgen van een PSA document slechts bedoeld als een grote belastings-inkomstenbron.

  FUCK de PSA !

  Quote

  ‘Nederland op drie na rijkste land’

  Nederland is het op drie na rijkste land ter wereld, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Global Wealth Report van de Duitse verzekeraar Allianz.

  De ranglijst van Allianz is gebaseerd op het netto vermogen per inwoner. Voor Nederlanders bedroeg dat in 2013 gemiddeld 71.430 euro, 3,8 procent meer dan in het voorgaande jaar.
  Alleen in Zwitserland, de Verenigde Staten en België bezitten de bewoners meer. Ten opzichte van de vorige ranglijst is Nederland een plaats gestegen, van 5 naar 4.

  De hele wereld is in 2013 rijker geworden. Het totale vermogen van particuliere huishoudens wereldwijd steeg met bijna 10 procent naar de recordhoogte van 118 biljoen euro.
  Volgens Allianz is de groei onder meer te danken aan goed presterende aandelenbeurzen in Japan, de VS en Europa.

  Unquote

  Bron: Nu.nl


  Maak melding
 4. Stik met je PSA document Redan, Lafing en DiDiBrie. Die hele PSA is soso KAK… Waarom zo een rotzooi als je niet mag stemmen? Dus we zijn goed ;zoals eerder is opgemerkt om ons geld te komen uitgeven in Su en voor de rest is het opzouten. En trouwens Gert je hebt gelijk; als je 2 weken in Su bent wil je toch wel ergens anders naar toe. Daarom DiDiBrie abie so wang probleem, want DiDiBrie kan niet vliegen naar een land van betekenis. A pa no mang live echt. A pa e go na soso pina kondre en ding mang no e abie ting gie DiDiBrie, vandaar dat hij meestal voor enkele uurtjes uitlandig is, of no moro langa dan 3 dgn, nooit vertrekt ie voor een week. Want wat zal er gebeuren of ze hem plotseling oppakken, maar dat oppakken van deze DiDiBrie is slechts een kwestie van tijd. Volk van Su binnen 8a9mnd zijn jullie bevrijdt van DiDiBrie en zijn gevolg. Stem dus op 25 mei 2015 masssssaaaalllll op het FRONT. We moeten de 34 halen met of zonder, zij die weg willen/zijn. Volk heb maar één doel voor ogen en dat is ervoor zorgen dat deze zaka-zaka NDP en gevolg gwé. We kunnen anders wonen en werken in Su met of zonder PSA kaart. odii.
  Glenny.


  Maak melding
 5. Michael,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  De SuriNeds, die wellicht overwegen terug te keren naar Suriname, zijn de welgestelde ouderen.
  Er zijn maar weinig jongeren, die de oversteek wagen, omdat Nederland hen veel meer te bieden heeft, dan Suriname ooit zou kunnen.
  Meer dan 2000 afgestudeerden zitten hier op dit moment werkeloos thuis, omdat in dit land ouderen het verdommen om plaats te maken voor jongeren.
  We hebben veel te weinig werk voor veel te veel kwaliteit.
  Het is triest, maar niet minder waar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES