dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBezetten andermans land gaat door

Bezetten andermans land gaat door

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 sep – Het illegaal bezetten van andermans grond gaat onverkort door. In het district Wanica worden de eigenaren van stukken landbouwgrond openlijk bedreigd.

Zelfs het optreden van de politie schijnt geen indruk te maken. De eigenaar werd van de ene dag op de andere geconfronteerd met tientallen personen die zijn landbouwgrond hadden ingedeeld. Toen hij hen aanzegde zich te verwijderen, kwamen de bedreigingen. “Ze vroegen naar bewijs toen ik zei dat de grond van mij was. Natuurlijk heb ik ze mijn documenten niet laten zien, anders waren die vernietigd”, zegt grondeigenaar Chandrehan Bagwanbien tegenover Apintie.

Hij schakelde uiteindelijk de politie in. Die kwam, nam de bordjes in beslag waarmee de mensen ‘hun’ stukje hadden gemarkeerd en pleegde enkele arrestaties. Enkele uren later waren ze er weer en moest worden opgetreden. Bagwanbien zegt zich niet veilig te voelen. Het is vooral niet te vatten dat grond wordt ingenomen waarvan duidelijk is dat het andermans land is. Het landjepik is al enkele maanden aan de gang en nog onduidelijk is wie of wat achter de beweging zit.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

45 REACTIES
 1. Het is natuurlijk voor 100% de VHP die achter al deze actie’s zit !

  Ze hitsen een stel heel domme jongens en meisjes op (al dan niet tegen betaling) om gronden te bezetten, waardoor deze regering in verlegenheid wordt gebracht, door de te zeggen dat het een wild west situatie is in het land.
  En dat men dus een Sheriff nodig heeft om de boel op te lossen !!

  En dat die bezetters geen hersenen hebben blijkt dat niemand op het idee komt om bij het Kadaster te gaan checken aan wie een bepaald terrein toebehoort.

  Het zijn vnl de Marrons die zich laten (in)pakken door de VHP, maar ze vergeten dat als de VHP éénmaal aan de macht is deze partij vele van hen zal uitroeien !

  De VHP betaalt nu om chaos te veroorzaken maar zal naderhand zeggen it’s payback time, give me my money back !


  Maak melding
 2. @ Milton,
  Het is natuurlijk voor 100% de VHP die achter al deze actie’s zit !

  Hoe dom kun je zijn om zo iets te beweren. De Marrons door de VHP laten leiden tot zulke acties. Man man zelfs een fruitvlieg heeft meer hersenen dan jij je zelf kunt indenken.

  Het gaat maar door mensen. Dit ras blijft maar zuigen en vragen om stukjes land. Laat mij het zo stellen: “als je land wilt hebben en stelt dat Suriname heel veel land bezit dan stel ik voor dat je zoveel land als je wilt hebben kunt krijgen in de buurt van tafelberg of in de buurt van de rivieren sipaloewinie – koetarie en de aramatau. Probeer het daar eens en ik denk at deze groep zeer zeker zal slagen”.
  Voor beide partijen is het goed te noemen t.w.
  1) De stad Paramaribo en omstreken word deels ontlast.
  2) Er is water in overvloed waardoor de druk op SWM wat afneemt.
  3) Er is altijd vers voedsel in de buurt waardoor er geen koelkast of vriezer aanwezig hoeft te zijn dus wordt de EBS deels ontlast (wens van de president)
  4) Verkoeling in de natuur onder de grote bomen (schaduw) is aanwezig dus hoeven de airco’s en ventilatoren niet aan wederom minder stroomverbruik en EBS blij.
  5) Milieu wordt schoongehouden door hout om op te koken dus word er minder deviezen uitgegeven om kookgas binnen te halen dus ook een blije Hoefdraad.
  en zo kunnen wij nog 5 voordelen opnoemen specifiek gericht voorkoming of vermindering van misdaad dus Belfort ook blij.


  Maak melding
 3. Een doorgestoken kaart die in de geschiedenis van Suriname zijn gelijke niet kent. Zelfs een uilskuiken snapt dat jij de grond van een ander niet mag bezetten. Stelletje liegbeesten!!!
  Wil de VHP op die manier stemming maken in dit land?


  Maak melding
 4. @pokai tongo,

  Die plats die jei noem, Sipaliwini, koetarie en aramatau zein al fa ons. Deze plats zein onse uijtweikplats fo keval wei op de hiele kezete worde in Paramaribo.
  Bovedien deze plats heef keen: smartvoons, aai-pets, kompjoeters, tjienese winkels, indoestani frauwe, krondeikenare en nok veel meer.
  Da oe moete we anders leve?

  Daaak,

  Modo Djoe Ka


  Maak melding
 5. Deze meneer heeft 9 hectare min of meer braakliggend land. In de Ware Tijd zegt een buurtbewoner, dus geen bezetter maar een rechtmatige eigenaar het volgende: “Een buurtbewoner zegt tegen de Ware Tijd dat de grond beter bewoond kan worden door mensen, dan door de koeien die er nu grazen. Ook zegt deze bewoner in geen jaren een eigenaar op het terrein te hebben gezien.” De grond dient slechts een speculatief doel, terwijl honderden mensen geen grond hebben. De landbezettingen zijn een uiting van een MAATSCHAPPELIJK ongenoegen in Suriname, die politiek en niet strafrechterlijk aangepakt dient te worden.


  Maak melding
 6. De zgn. complot theorieën dat de VHP hier achter zou zitten werkt op mijn lachspieren. Iets anders kunnen de ongeletterde info act kakkerlakken niet verzinnen. Het is één grote puinhoop en het moreel verval in Suriname is compleet. Bouterse en Brunswijk hebben gefaald, tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.

  Voorlopig profileert de VHP als een serieuze alternatief voor deze poppenkast regering.


  Maak melding
 7. @pokai tongo

  “stel ik voor dat je zoveel land als je wilt hebben kunt krijgen in de buurt van tafelberg of in de buurt van de rivieren sipaloewinie – koetarie en de aramatau”

  Waarom sodemieteren jij en jouw soortgenoten niet daar naar toe? Daar is overvloedig veel land om mee te speculeren. Bovendien is de kans klein, dat je mensen van ‘dit ras’ tegen zal komen. Zolang er Surinamers als jij bestaan, steun ik de landbezetters onvoorwaardelijk.


  Maak melding
 8. Goeie genade !!
  Perceel eigenaren zijn niet meer veilig !!
  De occupanten doen hun criminele dingen nu openlijk en ze zijn niet bang voor de politie,niet iets nieuws hier, ze zijjn nooit bang geweest voor de politie,omgekeerd de politie is bang voor ze!


  Maak melding
 9. @Paulus de Boskabouter

  Oh natuurlijk steun je de criminelen ,waarom wordt je zo boos dan als ik zeg dat jij bouta steunt?!
  Soort zoekt soort.
  Dus volgens jou soort,het paarse volk, Mogen de occupanten andermans grond eigenmaken omdat de andere teveel grond hebben?!
  Adviseer jou soort dat ze moeten gaan werken jij idioot!!
  Dus zonder te werken en of te betalen willen ze eigenaar worden van een stuk grond?!
  Laat de occupanten thuis bij jou komen en laat ze jou perceel verdelen en dan wonen ze bij jou op het erf !! En dan zijn wij van deze problem af!
  Criminelen ondersteunen criminelen,ben jij een neefje van Belfort!!?


  Maak melding
 10. @Ray

  “Oh natuurlijk steun je de criminelen ,waarom wordt je zo boos dan als ik zeg dat jij bouta steunt?!”

  Omdat jij met jouw infantiele geest de Surinaamse politiek versimpelt tot pro- en contra-Bouterse. Derhalve abstraheer je gemakshalve van de graaiende vingers van Santohki.


  Maak melding
 11. De occupanten zijn BARBAARS te noemen, en huiseigenaren geef je documenten waarop staat dat jij de eigenaar bent ,niet aan deze barbaren. Meneer Bhagwanbien heft gelijk. Geef je documenten niet aan deze barbaren want ze gaan het vlak voor je ogen in stukken scheuren of verbranden!
  wees voorzichtig met deze groep barbaren !!


  Maak melding
 12. De politie van Santodorp heeft vanochtend, maandag 22 september 2014, moeten optreden tegen occupanten. Een bus vol leden van de mobiele eenheid (ME) en agenten reed tegen elf uur richting Leiding 22, naar het terrein van Chandrehan Bagwanbien, zo bericht de Ware Tijd.

  Volgens Bagwanbien werd hij een week geleden geconfronteerd met de illegale bezetting van zijn negen hectare groot terrein door ongeveer honderd personen. Hij ging zaterdag alleen naar zijn grond en sprak de bezetters toe. Vervolgens werd hij bedreigd en van zijn eigen terrein gejaagd. Hij zou met bewijzen moeten komen dat de grond hem toebehoort.

  Bagwanbien stapte daarop naar de politie om aangifte te doen. Agenten gingen vervolgens gisteren naar het terrein en verwijderden de illegalen en hun bordjes van het terrein. Maar ‘s middags was het weer raak en keerden de mensen terug naar zijn grond.

  Negen personen werden vanochtend afgevoerd naar het politiebureau. De groep krakers werd na verhoor heengezonden.

  Bagwanbien stelt al ruim dertig jaar de rechtmatige eigenaar te zijn van de grond. Een buurtbewoner zegt echter, dat de grond beter bewoond kan worden door mensen, dan door de koeien die er nu grazen. Ook zegt deze bewoner in geen jaren een eigenaar op het terrein te hebben gezien.
  September 22, 2014

  Oh nu willen de occupanten zelfs het terrein waar de koeien grazen ,overnemen.
  Goeie Hemel,
  mens en dier zijn nu in gevaar dankzij de occupanten!!!

  Maar in het bos zijn grote terreinen leeg en geen eigenaar daar, waarom gaan zij het niet daar de boel occuperen dan?!


  Maak melding
 13. Land mag niet ingepikt worden. Dus als ik een stuk land heb waarvoor ik dik betaald heb mag ik ermee doen wat ik wil, het is immers van mij! Dus mensen niet lullen laat die mensen hun land houden. En de regering moet mensen die gaan land hebben een stuk grong aanbieden. Dus landje inpikken van een ander gaat te ver al grazern er alleen maar koeien!


  Maak melding
 14. @Paulus de boskabouter

  Maar natuurlijk gaat het over een pro en anti bouta ding ,jij ezel!
  Jij bent pro bouta en ik, anti bouta!Jij bent Pro crime en ik anti crime! Je baas bouta is een crimineel!
  Zo waarover anders gaat het politiek dan in Suriname?!
  Waarom denkjij dat wij praten over het paarse volk die jij vertegenwoordig en de rechtgeaarde volk die ik vertegenwoordig ?!
  Sjeesjes alsof jij het niet goed genoeg heb aan bouta , nu ga je nog een andere groep criminelen ondersteunen!!


  Maak melding
 15. @Paulus de boskabouter

  Je praat de taal van je baasje bouta. Santokhi is Amnestie vrij ,betekent hij is onschuldig van alles wat het paarse volk waaronder jij en je baasje bouta beweren. Je baasje geeft de kans van zijjn leven gehad om bewijs te leveren maar toen zei je baasje…snik..snik…ik JOK !!!
  Ik heb geen bewijzen, ik vertel alleen maar sprookjes.
  En je baasje heft Amnestie…hahhaaaaaaaaaa…weet jij dan de defenitie van Amnestie niet ?!


  Maak melding
 16. Ik heb het reeds in een artikel van vorige week omtrent het zelfde onderwerp gezegd dat o wee de GELDSTROOIENDE BAVIAAN uit Moengo Tapoe, leider van dit LAND INPIKKEND TUIG uit de Surinaamse Rimboe, PRESIDENT wordt van het land.

  Het zal dan niet alleen bij ” LANDJE PIK ” blijven maar ook ” HUISJE PIK” zal aan de orde van de dag zijn !!!!!!

  Het zal je bezit maar zijn. Kolere zeg !!!!!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding
 17. ABOP-Assembleelid Walther Bonjaski reageert zeer geschrokken op berichten dat partijvoorzitter Ronnie Brunswijk mensen in het ressort Centrum toestemming zou hebben gegeven om eigendomspercelen van derden te occuperen. Dat bericht het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 23 september 2014.

  Ondernemer Chanderbhan Dassasingh stelt, dat hij nog steeds hinder ondervindt van de groep die zijn in eigendom toebehorend perceel heeft gekraakt. Het perceel is 6.0834 vierkante meter groot en is volgens de ondernemer zonder zijn medeweten en zonder zijn toestemming geoccupeerd door onbekenden.

  De occupanten beweren dat zij toestemming van Assembleelid en ABOP-voorzitter Ronny Brunswijk hebben om op dat terrein te wonen en te werken. Dassasingh zegt verder, dat verzoeken tot ontruiming ook niet helpen, omdat de bezetters zich versterkt voelen door de toestemming die zij van Brunswijk zouden hebben gehad.

  Bonjaski zegt ook, dat zowel de partij als de partijvoorzitter sterk tegen occupatie zijn. Volgens het parlementsld zijn deze beschuldigingen ook eerder aan het adres van Brunswijk geuit. Het beleid is hierin heel duidelijk en dusdanige handelingen zullen dan ook nimmer worden goedgekeurd. Indien deze mensen verkeerd bezig zijn, moeten instanties hard tegen hen optreden. ‘De mensen die nu gaan occuperen, moeten gestraft worden’, aldus Bonjaski.

  Zijn boodschap naar de mensen toe is om zich terstond van de plekken te verwijderen indien zij illegaal bezig zijn. De occupanten moeten volgens hem de normale wegen bewandelen om aan een stuk grond te komen, omdat andere burgers van het land dat ook op die wijze doen. De regering zal volgens hem ook snel moeten inkomen om het occupatievraagstuk op te lossen. Het parlement zal ook zo snel mogelijk een wetsvoorstel tegen dit probleem in behandeling moeten nemen. De volksvertegenwoordiger hoopt dat de commissie, die eerder door het parlement was ingesteld om occupatieproblemen op te lossen, dit probleem ook snel kan oplossen.

  Ondernemer Dassasingh zegt de situatie beu te zijn, omdat de instanties, waar hij zijn beklag eerder ook heeft gedaan, tot nu toe ook geen oplossing hebben kunnen brengen. Hij loopt met een complete kaart in de hand om aan te tonen dat hij het desbetreffende terrein met toestemming van de overheid heeft verkaveld. Het is dus helemaal niet zo, dat het terrein aan de overheid toebehoort. Voorheen hebben occupanten aangegeven, dat het terrein niemandsland is en dat zij daarom tot occupatie zijn overgegaan. Ondertussen heeft hij het besluit genomen om minister Edward Belfort van Justitie en Politie een brief over deze situatie te sturen. De bewindsman moet volgens hem ingrijpen, omdat de groep occupanten met de dag blijft groeien en de situatie daar elk ogenblik kan escaleren. Bovendien worden de mensen met de dag agressiever. De ondernemer haalt in zijn brief aan de bewindsman aan, dat hij bereid is de eigendomskavels aan de occupanten te verkopen, indien ze evenals anderen bereid zijn een kavel te kopen.
  September 23, 2014

  Mooi met deze occupanten!
  Waarom gaan ze geen land opvragen bij boutaen co,dan het bland ontbossen en verkavelen en bewoonbaar maken?
  Waarom gaan zij land inpikken van mensen die het bewoonbaar hebben gemaakt,geld en werk erin gestopt hebben. Straks gaan de boutisten en Paulus de bosmonster weer zitten jammeren dat Dasasingh gratis grond heft gehad.
  Ja Dassasingh heeft grond gevraagd , die bewerkt ,verkaveld en bewoonbaar gemaakt.
  De occupanten die hjebben het heel bos tot hun dienst.
  Waarom kunnen zij een stukje land die ze zo graag willen, niet bewerken en bewoonbaar maken?Waarom land inpikken van anderen zonder dat je ervoor hoeft te werken?!
  Als bouta en co gronden begint weg te geven aan de occupanten in het b innenland dan heeft niemand problemen er mee ook niet ik !Maar als ze zo graag in Paramaribo en omstreken willen wonen dan moeten ze zelf zorgen voor hun lapje grond en niet gaan inpikken!!!


  Maak melding
 18. Suribabwe is één grote roversnest met dank aan deze regering.
  Met Bouterse aan het hoofd heeft men een voorbeeld voor de samenleving dat misdaad loont.

  Een bekende spreekwoord luidt “Goed voorbeeld doet goed volgen”.

  En nog steeds zijn mensen die Bouterse steunen. In ieder ander land hadden ze deze megalomane president met pek en veren het land uitgeschopt.


  Maak melding
 19. Zullen deze gasten straks ook overgaan tot het occuperen van het volgende gebied?

  Jodensavanne in beeld gebracht met behulp van onbemande vliegtuigjes –
  Opnamen ter ondersteuning nominatie voor UNESCO’s Wereld Erfgoedlijst.
  Bron-obsession-magazine.

  En zie tevens de lancering van de Trimble UX5. In het zelfde artikel.
  http://obsession-magazine.nl/?p=70323

  Misschien kunnen wij gebruikmaken van de Trimble UX5 om deze gasten naar een ander planeet te lanceren.
  Natuurlijk ook DADA & co.
  Maar de Koning van Marwina (BRAVO-Ronnie) gaat eerst als proefkonijn worden gebruikt en dan de rest.


  Maak melding
 20. Binnenkort komen de doodseskaders zoals bekend in andere latino landen ook in Suriname. Als de politie de wet niet meer kan handhaven dan neemt men de wet in eigen hand. Na een paar ploffen leren de bezetters het snel af.
  Wel grappig dat als een paar hindoestaanse boeren in Nickerie protesteren worden ze met traangas en arrestaties verwijderd van de weg. En tegen de bezetters niets effectief gedaan.


  Maak melding
 21. Wat de SCHLEMIELEN van politici in Suriname niet beseffen is dat dit hele GEDOE van ONRECHTMATIGE perceel bezetting door de ” BOSJES MENSEN “, de hoofdstad Paramaribo zou kunnen veranderen in een ware SLAGVELD !!!!

  Voorlopig volgen de grondeigenaren nog de hiërarchische weg maar wanneer herhaaldelijk blijkt dat zelfs ” de zonen van Hermandad ” geen oplossing bieden moet men niet vreemd opkijken als een PERCEEL EIGENAAR het RECHT in EIGEN HAND neemt en een paar van die ” BOSNEGERS ” in paniek NEERKNALT !!!!!

  Dan is een RASSENREL in SURINAME gegarandeerd een feit en het EINDE van Suriname als land waar verschillende RASSEN VREEDZAAM met/naast elkaar leven !!!

  Zij die de occupatie GOEDKEUREN, zowel hier op WKN als in het land zelf, probeer indien u het geboorteland een warm hart toedraagt te beseffen waartoe deze acties kunnen leiden.

  Ik word er echt NIET GOED van eerlijk gezegd !!!!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding
 22. dit is exact wat Forbes Burnham in guyana deed, deze zaka zaka dibrie is een kloon van burnham.en er staat nog meer te gebeuren dus sranang mangs blijf wakker niet in slaap vallen goed op je eigendommen letten,voor je het weet heb je vreemde buren in je kamer guyana styling.


  Maak melding
 23. Instead of that they only sit aside and rob and cheat. And oppress the poor. Things change for ever, the table is turned and you’ll have to live, and live and learn. Don’t afraid


  Maak melding
 24. De Marrons zijn hondsbrutaal en claimen nu al het land voor zichzelf. Dit is slechts een voorbode wat Suriname en vooral de Hindoestanen te wachten staat als hun partij(-en) BEP en de partij van Brunswijk nog groter worden bij de komende verkiezingen.

  Dit worden de laatste verkiezingen in een ongedeeld Suriname.

  Degenen die een andere mening op na houden zijn dagdromers !

  Uitscheiden met deze rotzooi en opnieuw beginnen met een nieuw en rooskleurige toekomst, dan blootstaan aan doodsbedreigingen om je grond, haver en vee te redden.

  Geef de Marrons hun eigen land/gebied en bouw desnoods een grote dikke muur er omheen, zodat ze niet meer in staat zijn om anderen lastig te vallen. Misschien dit juist hun bedoeling.

  Suriname is groot zat en ieder bevolkingsgroep kan echt zijn eigen gebied tot een vruchtbaar en economisch welvarende staat maken. Doorgaan met elkaar leidt geheid tot een burgeroorlog !

  Waar wachten jullie toch op ?

  Doen zeg ik, nu ieder een eigen deelstaat oprichten!


  Maak melding
 25. -Er staat geschreven::::::::::::::::::::::De regering zal volgens hem ook snel moeten inkomen om het occupatievraagstuk op te lossen. Het parlement zal ook zo snel mogelijk een wetsvoorstel tegen dit probleem in behandeling moeten nemen. De volksvertegenwoordiger hoopt dat de commissie, die eerder door het parlement was ingesteld om occupatieproblemen op te lossen, dit probleem ook snel kan oplossen.

  =Dit is nou net wat Brunswijk wilt hebben, omdat hij zelfs de mensen NIET op een normale manier kan helpen gebruikt hij geweld op een ander manier.

  -Diko die de Saramaccaners vertegenwoordigd, zijn gedrag vertoont ook geweld.
  Ik vraag mij soms af in hoeverre en tot welk niveau bepaalde mensen geschoold zijn.

  Wanneer houdt het nou op in suriname???

  -Zie Belfort die een goede vriend is van Brunswijk die helemaal niet kan optreden, anders zou hij Brunswijk gaan dwarsbomen.

  -Als deze mensen op deze manier geholpen zullen worden, ben ik bang voor een ander soort burgeroorlog wat ik niet hoop dat moet gebeuren.


  Maak melding
 26. @Paulus de boskabouter
  “Daar is overvloedig veel land om mee te speculeren. Bovendien is de kans klein, dat je mensen van ‘dit ras’ tegen zal komen.”

  Beste Paulus de boskabouter.
  Heb je mijn betoog dan niet begrepen of moet ik alles letterlijk voorkauwen en door je strot heen laten glijden zonder dat je hoeft te kauwen?
  1) Het ras beweert , neen geeft aan, dat er zoveel land in Suriname is eb zij niets hebben om een huis te bouwen en een kostgrond te bewerken.
  Welnu je hebt zelf het antwoord gegeven dat daar tussen de rivieren Sipaliwinie – Koetarie en de Aramatau heel veel land is dus aan de eerste eis is voldaan.

  “Bovendien is de kans klein, dat je mensen van ‘dit ras’ tegen zal komen”
  2) Dat je dit aangeeft duidt dus op enige zelfkennis waarbij je Belfort in de picture zet want er kunnen dan geen roofovervallen, verkrachtingen en moorden gepleegd worden op anderen ja zelfs niet van hun eigen ras.
  Voordeel voor Belfort:
  a) minder celruimte
  b) minder PAS
  c) minder lonen te betalen
  d) minder resocialisatie
  e) minder erkennen dat de gevangenis voor 90% wordt bevolkt door dit ras.

  Ik zal nu even stoppen om je stopcontact de mogelijkheid te geven even stroom op te nemen waardoor je denk en bevattingsmachine kan gaan werken want te stroom no de moro joe no mang dinkie moro


  Maak melding
 27. @Paulus de hoskabouter,

  Indien daar koeien grazen, dan had ook jij kunnen bedenken dat die koeien verzorging nodig hebben, gemelkt moeten worden, water moeten krijgen enz. Maar neen, omdat het je goed uitkomt, geloof je een jaloerse buurtbewoner. Zou die jaloerse buurtbewoner het fijn vinden wanneer zijn erf werd geoccupeerd? Vast niet!
  Morgen zal die jaloerse buurtbewoner aan de occupanten van zijn auto moeten bewijzen dat hij de eigenaar van de auto is. Indien de regering deze illegale bezettingen niet sterk veroordeeld en niet hard er tegen optreedt, dan gaan er een hele hoop andere (soorten) bezettingen en inpikkingen van andermans eigendommen plaats vinden.
  Deze bezetters moeten eens naar het binnenland gaan en de gronden van Bouterse (grote gebieden heel vruchtbare land met genoeg water waar geen landbouw op wordt bedreven) bezetten. Dan zul je zien of ze het ook maar 1 dag overleven!


  Maak melding
 28. stuur al deze joe kas BAVIAAN uit Moengo Tapoe, en leider van dit LAND INPIKKEND TUIG uit de Surinaamse de Rimboe in hoe eerder hoe beter deze zijn de grootste moordenaars en nu ook landje pikker stuur deze joe kas echt met spoed naar de rimboe en bouw een hoog muur omheen dat deze nooit ontsnappen .de leider van deze groep heeft bewezen met geweld kan je alles bereiken in suriname,dus ook iemand zijn perceel


  Maak melding
 29. @Murjim

  “Maar neen, omdat het je goed uitkomt, geloof je een jaloerse buurtbewoner.”

  Hoe weet jij, dat het een jaloerse buurtbewoner betreft, als deze de naakte waarheid meedeelt aan dwt. De realiteit is, dat in Suriname hindoestanen vele hectaren grond uit speculatief oogpunt op hun naam hebben laten zetten, terwijl een hoop mensen niet kunnen huren en geen grond kunnen betalen om een huis te bouwen. Geef jouw ogen eens de kost op websites van woningen en percelen in Suriname. Grond is er ten behoeve van de Surinamers en niet ten behoeve van welgestelde Nederlanders en Chinezen. Die boodschap dient in de politiek door te klinken.

  De occupanten hebben getoond de politie niet te vrezen, want het water staat hen aan de lippen. Degenen, die het in hun broek doen zijn de grondspeculanten. Men durft geen geweld tegen de occupanten te gebruiken, omdat dat nog meer geweld zal opleveren. Onrecht is niet met het strafrecht op te lossen. Slechts door een politiek van eerlijk delen zal de rust wederkeren. De sheriff mag stoere praat uitslaan, maar de occupanten hebben niets te verliezen, dus zullen door niets tegengehouden worden.


  Maak melding
 30. @Paulus de boskabouter
  Waarom benij jij de hindostanen die meer hebben dan anderen?!
  Willen de anderen ook hebben wat de hindostanen hebben dan moeten ze ervoor gaan werken ,jij idioot!
  De occupanten hebben jou zegen om anderen het leven lastig te maken.
  WAAAROM PLAATS JIJ GEEN AANMELDEN oproep voor de occupanten zodat zij hun tenten kunne openslaan op jou erf,jij imbeciel!!!
  Straks kom je ons vertellen dat de rovers,de moordenaars ,de verkrachters , de fraudeurs enz..niet bang zijn voor de politie want hey ze hebben jou zegen om hun criminele daden voort te zetten !!Waarom nodig jij de gehele CRIMINELEN FAMILIE VAN JE OM THUIS BIJ JOU TE KOMEN WONEN?!


  Maak melding
 31. @Kabouter Paulus,

  Ook al krijgen deze occupanten de gronden gratis, over 10 jaar is het dan weer raak want dan zijn ze nog steeds arm en hebben een tekort aan dit of dat en weer moet er door de anderen gedeeld worden. Hoe lang kan men dit volhouden?
  De occupanten hadden ook wel een gesprek met de eigenaren kunnen aanvragen om het grond te huren of dat de eigenaar er huisjes op neerzet die hij dan een hen kan verhuren. Maar nee, men moet en zal gratis moeten krijgen.
  Bouterse heeft duizenden hectares goede grons in het binnenland. Deze occupanten kunnen daar steenrijk worden met bezetting van die grond. Waarom gaan ze niet daar naar toe? Omdat ze het in hun broek doen bij het horen van de naam van de geweldpleger Bouterse. Dus pakken ze maar het bezit van de gewldlozen. Cowards.
  Ze hebben ook de betere optie om terug te gaan naar hun hectares grote landen in het binnenland. Maar nee, ze moetren en zullen het bezit van anderen overnemen voor niks.


  Maak melding
 32. @ Paulus de dwaze boskaboutertje.

  Hindoestanen hebben meer land dan anderen omdat ze harder werken niet al hun geld uitgeven aan buitenvrouwen, sparen en wijselijk investeren. En vooral niet hun hele leven huur willen betalen.


  Maak melding
 33. IK speur hier alleen maar rassenhaat. Wanneer houdt het op. Leren we niet van de globale ontwikkeling. Waarom leent waterkant zich voor deze aktiviteiten. foei.


  Maak melding
 34. Iedereen moet afblijven van het eigendom van anderen of het nu gaat om Hindoestanen of om andere culturele groepen.
  In de meeste andere landen ter wereld wordt iemand vervolgd als hij het land van iemand anders bezet.
  Niet hier in Suriname, daar wordt het bijna aangemoedigd en er wordt veel te weinig tegen gedaan door de overheid.
  Overigens is diezelfde overheid verantwoordelijk voor het scheppen van voldoende ruimte om mensen de mogelijkheid te geven te bouwen.
  Het is alleen jammer, dat dezelfde overheid – afgezien van een paar honderd zgn. Bouta-woningen – volstrekt faalt als het gaat om het ontwikkelen van grondpolitiek voor de bevolking.


  Maak melding
 35. Op zondag 21 zag ik een EBS dienstauto en een Toyota Noah bus in de omgeving van mijn achterperceel op straat. hoek magentakanaal en Helenachristina weg, Bestuurders waren Van Bosse en Sewpal van de NDP. Ik besteedde verder geen aandacht, want ook ik respekteer homorechten. Op dinsdag 23 omstreeks 12.00 uur kwamen veel boslandcreolen met autos met donkere ruiten, waaronder Bosse en Sewpal. Ook een rode nieuwe kleine dienstauto met blauwe dienstplaten ontbrak niet.Met geweld reed een graafmachine de achterpercelen van mij en de buren in. Prikkeldraad omrastering en palen wertden vernietigd. Grote koeien van de buren braken gelijk uit. etc. etc. Laat mij nu kort zijn. Deze regering laat grond inpikken enz. vraag de politie van De Nieuwe Grond en Commissariaat Wanica waar ik ben geweest. Of moet ik het volgnummer ook schrijven van die auto en meer namen noemen.


  Maak melding
 36. Ter voorkoming dat dit probleem gaat escaleren zal er zeker een oplossing moeten komen. Het klopt dat je niet aan het bezit van anderen mag komen en dat er geen Wild West situaties mogen ontstaan in Suriname, maar er zijn vele bezitters en eigenaren die geen moer doen met hun gronden en ze alleen voor speculatieve doeleinden vathouden.
  Aan de andere kant valt het op dat deze occupanten de voorkeur geven aan een stukje grond in het district Wanica. Met andere woorden: Zij zullen een stuk grond in Coronie of in het binnenland niet accepteren. Vreemde situatie dus.
  Mijn oplossing. geef ze allemaal een stuk grond in het binnenland en dan zijn we ook van ze af en als ze terugkomen: opsluiten..


  Maak melding
 37. @ paulus de boskabouter.
  Ik heb jouw vraag gezien en kon het niet nalaten naar mijn rekenmachine te grijpen.
  Suriname is 400 km lang en 400 km diep. De totale oppervlakte bedraagt dus 160.000 km2 oftewel 16.000.000 ha. Stel dat de helft van Suriname om de een of ander reden behouden moet worden, dan blijft 8 miljoen ha over om te verdelen. De totale bevolking van Suriname bedraagt inclusief PSA ongeveer 1 miljoen. Dit betekent dat een ieder zonder probleem 8 ha grond zou mogen hebben.


  Maak melding
 38. Als je je jezelf iets toeeigend wat van een ander is, of hij/zij het nu gebruikt of niet dan je gewoon een dief, rover met de bijbehorende mentaliteit, geen wonder dat juist deze bevolkingsgroep oververtegenwoordigd is in Santo Boma,het is een schone taak voor de overheid wat in deze situatie te veranderen, maar met de huidige? Een mentaliteitsverandering bij velen in Suriname eerst moeten plaatsvinden


  Maak melding
 39. Dit gedrag is begonnen met het aantreden van deze criminele regering. Wat je zaait dat oogst je.
  Desie Bouterse heeft geweld en verderf in ons land gezaaid en nu kan hij oogsten. Zij die hun ogen nog sluiten zien nu wat Desie Bouterse ons land aandoet.


  Maak melding
 40. Land eigennaren kom op voor je zelf laat deze lafaart groep je grond niet afpakken waar zo lang heb gevochten,kom in opstaad schied deze joe kas die ja grond pikken gewoon dood schieten all de bezers opgeruim staat altijd netjes ,je zal nooit meer laast hebben gewoon dood schieten deze joe kas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES