zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentComedyshow in Surinaamse kerk Amsterdam Zuidoost

Comedyshow in Surinaamse kerk Amsterdam Zuidoost

-

Does Travel - naar Suriname

Vanavond vindt er iets unieks plaats in de ‘Wi Eegi Kerki’ van de Evangelische Broedergemeenschap(EBG) in Amsterdam Zuidoost. De kerkzaal wordt omgebouwd tot een theater en er zijn optredens van comedians Roué Verveer, Murth Mossel, Rayen Panday, Jetthy Marthurin en Jacob Spoelstra. Er zal dus hard gelachen worden op deze speciale entertainment night, waarbij ook nog een muzikale verrassing gepland staat.

Het idee van deze avond komt van Roué Verveer, die zelf ook lid is van de EBG in Zuidoost. In januari vorig jaar werd de nieuwe kerk in gebruik genomen. Het modern gebouw dat speciaal ontworpen is door een architect, is door de EBG zelf gebouwd met eigen middelen en een hypotheek. Om deze te helpen aflossen, anders dan met de collecte op zondag, kwam Verveer met het idee om een ‘entertainment night’ te organiseren. Alle opbrengsten van de kaartverkoop voor deze avond worden dan gebruikt voor de aflossing van de hypotheek.

De show, waar alle artiesten belangeloos aan meewerken, vindt dit jaar voor de tweede keer plaats met de thema’s muziek en comedy. Verveer vindt het neveneffect van de avond ook belangrijk; iedereen is welkom en doordat we veel mensen bereiken ontdekken velen onze kerk in Zuidoost. De vorige editie was zo succesvol dat er met de dominee is afgesproken om er een jaarlijks terugkerend evenement in september van te maken” aldus Verveer.

Wi Eegi Kerki entertainment night
Vrijdag 20 september
Aanvang 20.00. zaal open 19.30
Wi Eegi kerki. Kortvoort 73. 1104 NA Amsterdam Zuidoost

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. M.i. een slecht idee. Elke plek heeft een bepaalde vibratie. Waar de vibraties heilzaam zijn, daar wordt gesproken over een bedevaartsplaats. In gebedshuizen vindt meestal weinig zondige handelingen plaats. Het is een gewijde plaats, die de energie wat erin komt via de emoties van de mensen opslaat. Bidden en overdenken zijn vaak hogere emoties. Smakeloos vertier (zoals van vele comedians) zijn vaak van lagere emoties.
  Om de energie van een gebedshuis (hogere emoties) te bezoedelen met lagere emoties van een comedyhouse lijkt mij niet erg verstandig. Het lagere haalt het hogere neer.


  Maak melding
 2. Vijai,

  Door de sterke ontkerkelijking in Nederland de afgelopen 50 jaar worden de meeste kerken zondags alleen nog maar bezocht door een handje vol mensen.
  Ik vind het dan ook heel goed, dat kerkbesturen hun kerkgebouw beschikbaar stellen voor andere activiteiten, zoals stembureau, wijkcentrum of vergaderruimte.
  Anders staan die gebouwen toch maar leeg.
  In de Nederlandse kerksituatie geloof ik niet in het hogere of het lagere en de tijd, dat een kerk alleen een gewijd gebouw was, is allang voorbij.


  Maak melding
 3. @Rudinho,

  Economisch gezien zal een gebedshuis dat alleen daarvoor gebruikt wordt niet rendabel zijn, dat klopt. Maar een zelfde ruimte waar platvloersheid wordt afgewisseld met sereniteit? Zo ontstaat geen stabiliteit. Dat vindt je ook terug in de mens van vaandaag. Mensen voelen zich vnl heilig met Pasen, Divali, Ramadan en de rest van de dagen is het doen waar men zin in heeft of waar men toe wordt opgezweept door de commercie.
  Het is per slot een consumptiemaatschappij.


  Maak melding
 4. Vijay,

  We zijn het met elkaar eens, dat we vandaag de dag worden geleefd door de commercie.
  Over de vraag, wat stabiliteit in het kerkgebeuren betekent, kunnen we een boom van een discussie opzetten, maar dat is volgens mij alleen maar verspilde energie.
  Woorden als stabilteit, sereniteit en platvloersheid zijn heel erg persoonsgebonden.
  Iedereen geeft daar weer een andere waarde aan.
  Je vertelt jouw mening en die respecteer ik, maar er zijn heel veel anderen, die er een heel andere mening op na houden als het gaat om dit thema.


  Maak melding
 5. Het geven van tienden bestaat voor de mens reeds lang niet meer om een Kerk te onderhouden.

  De mens is een stuk wijzer geworden.

  Wat zei de voorganger/dominee/pastoor vroerger aan de kerkgangers?
  Vouw Uw Gave.
  http://www.kleinhaneveld.nl/notities/start.html?onderwerpen/Tienden.html

  En dit kan gewoon nu in een kerk. (Joyful, joyful)

  En middels een voor verkoop van kaarten kan altijd een bijdrage worden geleverd voor het onderhouden van zo’n kerk.
  En niet met het verhaal van bij de (poort) of (ingang) zijn de kaarten duurder.

  https://www.youtube.com/watch?v=MIRFE_1huMc&list=PL02BCD985499F4EBC

  https://www.youtube.com/watch?v=VPpd-6X3tEo


  Maak melding
 6. @Rudinho,
  “Ik vind het dan ook heel goed, dat kerkbesturen hun kerkgebouw beschikbaar stellen voor andere activiteiten”

  Ben je soms dominee of pastor?
  Deze duivels moeten ondanks de ontkerkelijking en het handje vol bezoek door mensen nog steeds dik betaald worden.
  Ik zag onlangs 1 van deze bloedzuigers zijn vette Range Rover Evoque parkeren in de garage op zijn landgoed waar zelfs de minister president z’n vingers bij aflikt.


  Maak melding
 7. Awarrakoko-Amen,

  Ik heb het niet over dit concert, maar trek het gebruik van kerkgebouwen in een breder perspectief.
  Mijn opvatting is, dat je deze gebouwen beter kunt gebruiken voor andere doeleinden als ze 98% van de tijd leeg staan.
  Dat is waarschijnlijk ook de mening van een aantal kerkbesturen, want anders worden er niet zoveel andere activiteiten in kerken georganiseerd.
  Overigens worden er in Nederland veel concerten gegeven in kerkgebouwen, maar ik moet toegeven, dat ik nog nooit heb
  gehoord, dat comedians of wat daarvoor moet doorgaan in een kerk optreden.
  Heeft waarschijnlijk ook te maken met de overlevingskansen van deze kerk en andere kerken.
  Overigens ben ik geen dominee of pastoor, maar heb ik een technische studie afgerond.


  Maak melding
 8. @Rudinho,
  Dan begrijpen we elkaar enigszins; onze standpunten vertonen toch enige raakvlakken.
  Ik blijf van mening dat kerkgebouwen niet gebruikt moeten worden voor het organiseren van concerten die niets van doen hebben met geloof. Als voorgangers het zo menen met hun medemens, gebruik dan de instellingen tenminste als opvang voor dak- en thuislozen. Ik kan er nog meer verzinnen als je wil.
  Maar dat zal niet gebeuren aangezien het een flinke aderlating voor hen met zich meebrengt. En het geld voor het luxe leven van deze “voorbeeldige mensen” moet nou eenmaal ergens vandaan komen.

  Overigens, ik volg je ook al een poos hier op deze site en moet eerlijk bekennen dat jij tot 1 van de weinigen behoort die op correcte en goed onderbouwde wijze discussies kan voeren.


  Maak melding
 9. Kerk,moskee synagoog.allemaal plekken waar de duivel zijn huis heeft,en zeker de onderdanen van hun zogenaamde geloof.geloof in jezelf en behandel je medemens met respect dan gaan alle deuren met liefde voor je open.Wij zijn allemaal goden maar gedragen ons niet zo.Dus werk eerst aan jezelf en geloof in jezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES