woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKLM lijndienst Nederland - Suriname bestaat 75 jaar

KLM lijndienst Nederland – Suriname bestaat 75 jaar

-

Does Travel - naar Suriname

De lijndienst van KLM tussen Nederland en Suriname bestaat deze maand 75 jaar. Deze route van de luchtvaartmaatschappij begon op 4 september 1939 met een vlucht vanuit Amsterdam naar de luchthaven Zanderij. Anno 2014 voert de KLM 3 keer per week vluchten uit tussen Amsterdam en Paramaribo en wel op de dinsdag, donderdag en zaterdag.

Om het jubileum te vieren werden passagiers begin deze maand op de luchthaven Johan Adolf Pengel International Airport in Suriname getrakteerd op een cupcake en aan boord werden desserts geserveerd in de stijl van het jubileum. Eerder organiseerde het bedrijf diverse activiteiten in Suriname, waaronder de Bigi Yari Special van $750,- voor een retourvlucht en een groot kinderevenement bij Villa Zapakara vorige maand.

Voor loyale passagiers en zakenrelaties was er een feestelijke avond in de tuin van het Torarica Hotel in Paramaribo, georganiseerd door KLM’s country manager Alexander van de Wint. Hij kondigde een vierde vlucht aan, die vanaf 1 december van start zal gaan en wel op de maandag. De KLM wil Surinaamse ingezetenen hiermee meer mogelijkheden bieden om naar Nederland, en verder in de wereld te reizen aldus Van de Wint.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
  1. 1 grote oplichtersbende ! Kan er geen andere woorden voor verzinnen. Router Amsterdam – Paramaribo wordt uitgemolken en de passagiers betalen de hoofdprijs. Schandalig !


    Maak melding
  2. De duurste lijnvlucht naar Suriname bestaat 75 jaren.Moeten wij Surinamers juichen of huilen.Dat is mijn vraag.De KLM en De SLM belazeren passagiers.Dat is de juiste conclusie.


    Maak melding
  3. Deze is de gouden route voor de KLM .Op deze route verdienen ze het meest.Ik vraag mij af waarom wij zoveel voor een retourtje Amsterdam moeten betalen als een retourticket Amsterdam-Miami veel langer,maar toch veel goedkoper is.Ook onze eigen SLM doet even hard mee aan deze uitbuiting van ons volk.En wat doet de regering? Het is alsof de regering zwaar beneveld in diepe rust is.


    Maak melding
  4. Het heeft met vraag en aanbod te maken.
    Laat de vraag maar snel zakken en dan kijken we wat het met de prijs doet.
    Misschien wordt de prijs nog hoger door de 100% controles waar passagiers van deze lijn aan worden onderworpen.


    Maak melding
  5. Of we nou gaan klagen over ticketprijzen of niet,,feit is dat de KLM met volle vluchten komt en vertrekt…
    Men is bereid duur voor een ticket te betalen gewoon om de familiebanden die wij hebben met Nederland en Suriname. Ook zij die de vlucht uit Nederland maken betalen duur voor een ticket.. De SLM dito.


    Maak melding
  6. Ipv dat men het feit viert met prijsverlaging van de tickets, worden bestaande horecaklanten van de KLM verheerlijkt met het plaatsen van orders voor cupcakes.
    Typisch Nederlands, want de blanken zijn dol op een gratis hapje. Overal waar er gratis te eten is duikt deze groep op.


    Maak melding
  7. OPHEFFEN die lijn… zijn we gelijk van het gejank en gejammer over dure tickets en 100% controle af. Tegelijkertijd geen criminele drugskoeriers meer uit die Zuid-Amerikaanse narcostaten.


    Maak melding
  8. Gissen is goed, maar doe het dan op een wat objectieve manier.
    Het is de Staat Suriname die andere maatschappijen op afstand heeft gehouden om met een vliegverbinding te starten. Landingsrechten zijn steeds geweigerd. Door wie : de SPA van Derby !

    Ik ben getuige van een deal, waarbij er retourtarief gehanteerd zou worden van €425,00 het ganse jaar door.
    Dat is nu al lang verleden tijd.


    Maak melding
  9. De KLM heeft momenteel actietarieven naar vele van haar bestemmingen in de wereld.

    Mijn vraag: KLM lijndienst Nederland – Surianme bestaat dit jaar 75 jaar, is er ook een actietarief gelet op dit heugelijk feit? Zo ja?
    Hoeveel is deze ticket all-in?


    Maak melding
  10. Deze samenwerking is niets anders, dan kartelvorming.
    Zowel de KLM als de SLM hebben onderlinge prijsafspraken gemaakt, want wat je voor een vlucht Paramaribo – Amsterdam of omgekeerd moet betalen, is werkelijk onvoorstelbaar.
    Alle lijnen naar wat voor andere Zuid, Midden of Noord Amerikaanse landen zijn (veel) goedkoper, dan de lijn Amsterdam – Paramaribo en dat terwijl bijna al die vluchten bomvol zitten.
    Dieven zijn het.


    Maak melding
  11. al bestaan zij 150 jaar of 400 jaar,de uitbuiting van het sme se volk gaat gewoon door met medewerking van ons vertrouwde vleugel..,dank onze onze geweldige lijders..

    en wij volk blijven klagen..,maar wij blijven ook graag vliegen met de uitbuiters..

    we zijn zelf ondankbaar voor ons zelf..


    Maak melding
  12. Mensen weet je waarom de ze route zo duur is?
    Nou luchthaven van Paramaribo is 1 van de duurtse ter wereld om te landen! Dus als een vliegtuig daar wilt landen en service enzo krijgt betalen ze de hoofdprijs en tja ze willen oom winst maken! En ja daarom is het zo duur!


    Maak melding
  13. na 75 jaar onze portemonnee leeg geplundert te hebben met dure tickets vooral tijdens het overleden van familieleden waar je bijna dubbel voor moet neertellen in een emotionele situatie

    mogen wij nu 75 jaar jaar nu gaan genieten van een laag tarief naar Suriname en omgekeerd
    is dat geen goeie deal , Suriname heeft ons gedeeltelijk ook behoorlijk uitgekleed dus niet allen de schuld bij KLM neerleggen


    Maak melding
  14. Jay,

    Ok, maar omgekeerd toch niet? De vlucht van Suriname naar Nederland hoeft dan toch niet duur te zijn voor de KLM ivm dure landingsrechten? En voor SLM hoeft de vlucht naar Suriname ook niet duur te zijn.
    Dus we worden van beide kanten flink uitgeknepen. Waar is die speedboot (varend mbv zonnepanelen) waarmee je binnen 1 dag Suriname kan bereiken vanaf de Noordzee.


    Maak melding
  15. Rovers, uitbuiters en plunderaars! Die KLM!
    De K staat voor Koninklijke en dat staat synoniem voor roven plunderen en uitbuiten.
    Het Koningshuis heeft altijd geroofd, geplunderd en uitgebuit, tot op heden.
    Er zal niets veranderen.
    De SLM even zo met hun onbetaalbare landingsrechten.
    Beide maatschappijen houden deze situatie kunstmatig in de hand.
    Schoften!


    Maak melding
  16. @Blaka bakra,

    Dat had ik nou niet verwacht van de Nederlanders. Ik had gedacht dat ze – als beter opgeleide mensen met meer mogelijkheden en meer geld – verstandiger zouden zijn dan de armere en slecht(er) opgeleide Surinamers.
    Maar je ziet het, zelfs opleiding en de slappe was kan de gierigheidsinstinct niet blussen!


    Maak melding
  17. lekker voor en zacht prijsje naar parelwitte stranden, azuurlauwe zee en vriendelijke dienstverlening. Zaken die Suriname absoluut niet bezit, en toch in dezelfde regio. Dus Suriname is voor de vakantieliefhebber geen optie.


    Maak melding
  18. De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen Martinair en ArkeFly hebben destijds van staatssecretaris Schultz-van Haegen toestemming gekregen om te gaan vliegen op de route Amsterdam-Paramaribo. Per 1 mei 2006 is de luchtverbinding tussen Nederland en Suriname geliberaliseerd. Naast KLM mochten er twee andere Nederlandse carriers op de route vliegen.

    Wat is daar van terechtgekomen ? Martinair is opgegaan in KLM en van Arkefly hoor je niets. Wij Surineds zijn collectief voor de gek gehouden.


    Maak melding
  19. Nog even iets gevonden op het net over Arke

    Een woordvoerster bevestigde dat de directie van TUI een streep heeft gehaald door de plannen om vluchten te organiseren van en naar de voormalige kolonie. TUI vermoedt dat een dergelijke investering nu niet zal renderen.

    Tegelijkertijd sluit de onderneming niet uit dat er op termijn alsnog eigen vliegtuigen richting Suriname gaan vliegen. “Het is en blijft een interessante bestemming, die we zullen blijven volgen”, aldus de TUI-zegsvrouw.

    Volgens TUI zou een retourticket ongeveer € 500,- kosten.

    Deze plannen liggen al jaren in de koelkast. Geef dan iemand anders de kans om te vliegen naar Suriname. KLM en SLM lachen zich dood.


    Maak melding
  20. Van Harte gefeliciteerd met deze uitbuiting.Voorbeeld;ticket koste 800 euro u verhoogd de ticket met 40 euro en daarna bied u ons de werelddeals aan voor 799 euro.Het is een mooi cadeau.


    Maak melding
  21. KLM vraagt 800 Euro per ticket in het hoogseizoen. Werkelijke kosten zijn 250 Euro. Winst per volbezette vlucht: 300 (stoelen) x (800-250) = 165.000 Euro. En dan hebben ze niks meer te besteden dan een karig cupcakeje? Wat een gierigaards.


    Maak melding
  22. Zijn 75 jaren uitbuiting niet genoeg geweest? Waarom zwijgen onze “lijders” als Theo Vishnudat en Amzad Abdoel? Vindt Abdoel goed dat het volk uitgebuit wordt? Of vind hij kratis perceel voor zichzelf genoeg om te zwijgen?


    Maak melding
  23. Bij deze vraag ik de directie van KLM en SLM om een verklaring uit te geven wat de werkelijke kostprijs is van een vlucht Paramaribo-Amsterdam (en omgekeerd) en hoe de berekening tot stand is gekomen.


    Maak melding
  24. 75 lange jaren de Nederlandse en sedert 251175 de Surinaamse staatsburger letterlijk een POOT uitdraaien.
    Voorwaar een leuk staaltje van het alleenrecht en een “lecitfatie” waard.
    Wij gaan of komen louter omdat de familie er woont. Als er een komt te overlijden dan hebben wij de poppen aan het dansen. Als dan loopt het afscheid nemen in de duizenden Euro’s. De Fransen zijn tenminste minder harteloos.


    Maak melding
  25. In 1973 werd Orlandini president-directeur. Hij heeft het goud in Nederland binnen gehaald.
    Goudlijntje Suriname – Nederland vv.
    Daarop heeft Schiphol en KLM nog kunnen bestaan.
    De landingsrechten van Suriname waren in handen van Schiphol en KLM.
    Arron was met een lollipop in rust te houden en Suriname in uitverkoop te doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES