Suriname vervangt zaakgelastigde Doekhie in Nederland

20

Lucretia Redan(FOTO), nu nog onderdirecteur Consulaire Zaken op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt de nieuwe zaakgelastigde van Suriname in Nederland. De nieuwe diplomatieke vertegenwoordiger van Suriname koerst al volgende week richting Den Haag.

Chantal.DoekhieRedan, die in Nederland Chantal Doekhie, vervangt, is de afgelopen periode druk bezig geweest met de voorbereiding en uitvoering van het project van het document voor Personen van Surinaamse Afkomst (PSA-document).

Ze zal zich onder meer specifiek concentreren op het bijhouden van het register voor niet-ingezetenen.

20 REACTIES

 1. Wat een onzin. Ze gaat zich concentreren op het bijhouden van het register van niet-ingezetenen. Daar heb je niet een wisseling van de wacht nodig, want dat is een administratieve handeling. Redan moet gewoon in Nederland propaganda maken voor de huidige regering. Met die opdracht wordt zij hierheen gezonden. De PSA stelt niets voor. De Surinamers in Nederland hebben meer aan de uitvoering van de Toescheidingsovereenkomst, want daarin zijn onze rechten en plichten gedefinieerd. Ik begrijp die paarse ezels in Nederland daarom niet, die blindelings achter die PSA lopen. Ook die Makka niet, die zich als exponent van de VHP in Nederland opwerpt. Hij weet dat zijn partij de TO onderschrijft, maar hij heeft persoonlijke ambities die hij wil realiseren.Na de verkiezing zou ik graag weer met deze opportunisten willen praten. Op deze lijn kun je ook de heer Venloo plaatsen, die nagenoeg in alles is mislukt. Weg met deze gelukszoekers en laat een nieuwe generatie opstaan.


  Maak melding

 2. Ze moet in kaart brengen hoeveel vermogende SuriNeds er zijn en hoe ze een PSA document aan te smeren. Foei!
  Bovendien moet ze de weg voorbereiden voor betere relaties met Nederland en indien Bouterse wint, bezoek van Bouterse aan Nederland.
  Bouterse wil graag het graf van Hans Valk bezoeken voor hij zelf z’n eigen graf in gaat.
  Wat de oorzaak van het terugtrekken van Chantal Doekhie is, is niet vermeld. Misschien moet ze de NDP gaan versterken voor de a.s. verkiezing. Of misschien functioneert ze niet naar verwachting. Mogelijk komt er nog een verklaring hierover.


  Maak melding

 3. eens met @Pieter. Venlo heeft ook een totaal verkeerde invalshoek. in mijn tijd heb ik Arron ook een goede president /premier gevonden, maar om nu anno 2014 te zeggen dat het standbeeld van Arron een betere plaats moet krijgen anders kan men niet meer op je loyaliteit rekenen is wat mij betreft een brug te ver.


  Maak melding

 4. @ Pieter

  Je hebt hartstikke gelijk. De PSA stelt niets voor. SuriNeds hebben meer aan de uitvoering van de Toescheidingsovereenkomst, maar worden o.a. om financiële redenen bewust op het verkeerde been gezet. Dat gaat makkelijk want, het is in tegenstelling tot Turken en Marokkanen geen groep die opkomt voor hun rechten.

  De Toescheidingsovereenkomst kent de SuriNed “volle burgerrechten en stemrecht toe “, waardoor het systeem wat al jaren geldt van het aanvragen van een verblijfsvergunning en nu het aanvragen van een PSA in principe onrechtmatig is.

  Daarnaast speelt ook het feit dat Suriname de
  Toescheidingsovereenkomst eenzijdig wil opzeggen, maar Nederland haar voet tussen de deur heeft gezet. Suriname denkt sterker in haar zaak te staan als zij straks kan aantonen dat er genoeg SuriNeds zijn die gebruik willen maken van de PSA.

  SuriNeds wake up en doe je huiswerk voordat je het aanvragen van een PSA overweegt. Je hebt er niks aan. De Diasporawet van Suriname is en werkt discriminerend. Binnen deze wet is het enigste recht dat jij als SuriNed hebt; het recht van het inleveren van je hard verdiende centen. Voor de rest vegen ze hun voeten op jullie af.


  Maak melding

 5. Ik zou Ray aanstellen, hij is de enige die de bezem er door heen zal halen.
  Daarna komen Henk Molenaar of Koos de Jong.
  Ray blijft mijn nummer Uno!!

  Ray for president, weg met dbb!!!

  🙂


  Maak melding

 6. De PSA moet op zijn minst de EX-LANDGENOTEN dezelfde rechten geven als de kinderen van Mao krijgen bij hun aankomst.Nu hoeven de kinderen van MAO niet eens op kantoor te verschijnen voor zaken.Voor een verblijf vergunning of naturalisatie worden de kinderen van MAO thuis bezocht door de ambtenaar.
  Als Sur.kennis en geld van de diaspora wil gebruiken,moeten ze met wat meer over de brug komen dan een langere vakantie papiertje.Het toeristen visum expireerde na 1 of 3 maanden en de PSA na 6 maanden.Verschil moet er zijn.


  Maak melding

 7. normal dat Chantal nu plaats moet maken

  dina gaat nu voor 15 of meer jaartjes op detachering dus heft hij zijn doe doe niet meer nodig om zijn b….n te ledigen
  de volgende die nu bedankt zal worden is papa doe ka door baas
  dit omdat door het overmatig snuiven zijn al bekrompen hersencellen zijn aangetast door het ebola virus en dat kan de baas niet gebruiken met het oog op de komende verkiezingen


  Maak melding

 8. Wat een grappenmakerij zeg.
  Met nog pakweg een jaar te gaan en dan komt er een andere regering en die zal zeker een zwaar gewicht op de post in Den Haag gaan neerzetten.
  Dus mevrouw Redan wordt, als dank voor haar ‘inspanningen”?? voor het PSA ( kind met een waterhoofd ) gedoe, en wie weet voor wat nog meer inspanningen beloond, door een jaar vakantie te gaan vieren in Den Haag.
  Geen enkele weldenkende Surined die ertoch maar aan denkt om een PSA aan te vragen
  Er gebeurt verder op deze Ambassade toch niets bizonders, Kijk maar naar Doekhie, wat heeft die voor elkaar gekregen .
  Weggegooid geld deze hele reshuffeling. Stelletje amateurs!!


  Maak melding

 9. Bouta denkt na mensen. Hij wil dat enige zekerheid bestaat bij het garant stellen van hun salaris. Deze ambtenaren blijven ter beschikking et behoud van salaris.

  Dinkie a tori noh:
  Mensen nu vervangen door anderen, Doekhi en Naarendorp e.a., en nieuwe benoemen die straks worden door Santhoki en consorten betekend zoveel als:
  Salaris en emolumenten plus pensioen etc gegarandeerd door Bouta en dan krijgt de regering Santhoki het dubbel zo moeilijk omdat deze salarissen verplicht op zijn begroting moet worden opgenomen.
  Wel een slimme zet van een geslepen vos.


  Maak melding

 10. Mevrouw komt hier gewoon NDP propaganda maken op staatskosten. De NDP doet dat met elke straattegel die wordt geplaatst. Die doekhie heeft hier niks gepresteerd maar is genoeg beloond voor loyaliteit van haar vader aan bouta.


  Maak melding

 11. 07 sept. 2014

  Een nieuw strategisch beleid uit Suriname, naar Nederland en naar de Surineds toe, is aanstaande ! Misschien een meer gematigde persoonlijkheid met wie wel gepraat kan worden en met wie ”bruggen” gebouwd kunnen worden?

  Srika wacht deze ontwikkelingen maar rustig af.
  Srika


  Maak melding

 12. waarom staat één of ander domme surinaamse jurist niet op om de toescheiding overeenkomst nader toe te lichten of te wel ter discussie te stellen of ,waarom kan iemand niet afstuderen op deze zeer belangrijke wet voor geheel de surinamse nederlander..


  Maak melding

 13. “Bruggen bouwen” naar :

  == Sranang politieke-top zonder criminelen
  == een onafhankelijke rechterlijke macht en OM
  == een echte Sranang rechtsstaat
  == snelle terugdringing zware cirminaliteitsgolf
  == snelle vervolging (met eindvonnis) van alle moordenaars
  == passend werk voor de grote groep werk(e)loze Sranangmang
  == dubbele nationaliteit voor Sranangmang die buiten Sranang verblijven, niet meer en niet minder !

  Don’t fool people !


  Maak melding

 14. Hihi, het wordt spannend, ma kut, ondanks al die ontslagen en vervangingen met al die paarse marionetten en pionen, de verwording van SuriBabwe zal niet lang meer op zich laten wachten.


  Maak melding

 15. Waarom Alibuks wort niet teruggehaal? Wat doet hij in Turkeie? Hij sit al jaar daar of meer en hij heef nog niks bereikt. Maar wat hij moet bereiken dan? Chinees heeft meer dan Turkein, dus Turkein is niet noodig in Surinaam. En Surinamer is niet nodig in Turkeie. Dus somaar een ambassaade daar. Die kan sluiten voorgoet.


  Maak melding

 16. Off topic opmerking.

  De voorzitter van het Surinaamse parlement is in Nederland i.v.m. ziekte van haar zoon.Een zoon van Brunswijk is aangehouden met cocaine in zijn reiskoffer en de zoon van baas … dat weten we al. Er was ook wat met de zoon van de min van BUZA met blue wing. Bernard Coard,de man die M.Bischop vermoordde heeft zijn straf uitgezeten en leeft nu verder als vrij man op een eiland in het Car.Gebied. Niemand die nog een vinger wijst naar Coard. Hij heeft zijn straf gehad en het is afgelopen.
  De Surinaamse baas wil niet gestraft worden voor gepleegde moorden en mijn observatie is dat zijn eigen zoon en zonen van personen die hem helpen of faciliteren in problemen geraken dan wel door ziekte worden getroffen. Het is maar een observatie vanuit de overtuiging dat het kwaad gestraft zal worden ,al is het in het volgende geslacht.


  Maak melding

 17. 09 sept.2014

  Jammer dat een aantal, hier op het forum, niet analytisch en strategisch kunnen denken. Srika heeft gezegd dat het strategisch beleid van Suriname naar Nederland toe aanstaande is. Zeker acht personen, vermoedelijk daarbij behorend Ray, Roy, Henk Molenaar, Michael – vonden de posting van Srika niets. Maar Srika krijgt alweer gelijk !!

  De diplomatieke spanning tussen Suriname en Nederland is achter gesloten deuren goed besproken en is er nu consensus bereikt. De recente verschuivingen van ambassadeurs van Suriname was al het voorteken.

  Ray, Roy, Henk Molenaar, Michael e.a., jullie zijn nu aan zet. Probeer Srika maar onderuit te halen !!

  Lees maar eerst mijn vorige posting over dit onderwerp. Veel leesplezier en veel minpunten!!
  Srika

  07 sept. 2014

  Een nieuw strategisch beleid uit Suriname, naar Nederland en naar de Surineds toe, is aanstaande ! Misschien een meer gematigde persoonlijkheid met wie wel gepraat kan worden en met wie ”bruggen” gebouwd kunnen worden?

  Srika wacht deze ontwikkelingen maar rustig af.
  Srika

  zondag 7 september 2014 om 13:18 uur Beoordeel Thumb up Thumb down -8


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.