Samenwerking universiteit VS en CIS

12

Florida International University (FIU), gevestigd in Miami (USA) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een samenwerking bevestigd door een intentieverklaring te ondertekenen. Hiermee wordt een kennisdialoog in gang gezet.

Beide partijen hebben belang bij een samenwerking op het gebied van het behoud van biodiversiteit en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. CIS-directeur John Goedschalk beschouwt de intentieverklaring als een institutioneel kader voor de gezamenlijke activiteiten.

12 REACTIES

 1. Voor een aantal posters zal dit wel weer een samenwerking met de duivel (VS) zijn, maar ik vind het een heel goede zaak, dat deze samenwerking is aangegaan.
  Er zouden veel meer van dit soort samenwerkingsverbanden moeten worden aangegaan, omdat vooral Suriname heel veel kan leren van de technische know how in landen, waar science veel meer is ontwikkeld, dan hier.


  Maak melding

 2. Rudinho, als we met deze samenwerking de natuur en de biodiversiteit in stand houden, vind ik het niet erg om met deze duivels samen te werken. En wat voor technische know how hebben we nodig om de natuur in stand te houden, de natuur ‘weet’ zelf wel hoe zichzelf in stand te houden, wij mensen moeten juist met onze poten van de natuur afblijven, hoe meer techniek we erop loslaten hoe meer we het vernietigen, van de technisch verder ontwikkelde landen kunnen we vooral leren hoe de natuur nog sneller te vernietigen.
  .


  Maak melding

 3. Een mooie en goedkope manier voor de Amerikanen om in kaart te brengen wat Suriname allemaal in huis heeft. Daarna gaan de gegevens naar Monsanto en binnen 10 jaar daarna is de Surinaamse biodiversiteit naar de knoppeen of zijn de patenten op gebruik in handen van Monsanto. Great!


  Maak melding

 4. Duivels omdat zij satanisten bestrijden
  Duivels omdat zij de jeugd beschermen tegen volksgezondheidsneergang
  Duivels omdat de drang naar misbruik wereldwijd indammen
  Duivels omdat zij vrijheid hoog dragen
  Duivels omdat zij overal zijn om zware criminelen af te straffen
  Duivels omdat niet vrijelijk criminele activiteiten kan ontplooien
  Duivels omdat zij zelfs wereldleiders in eigen huis oppakken en laten berechten

  Vrienden leer je in nood kennen


  Maak melding

 5. Henkes,

  Ben het in veel opzichten wel met je eens.
  Maar science op het gebied van biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen hebben wij volgens mij juist nodig in Suriname als je bekijkt, wat er met het oerwoud gebeurt en hoe snel de biodiversiteit van diersoorten en planten in ons land afneemt.
  Ik denk, dat moeder natuur hiermee een handje kan worden geholpen, waar dat nodig is.
  Daarnaast is kennisvergroting door samenwerking volgens mij alleen maar toe te juichen.
  Dat was eigenlijk de essentie van mijn posting.


  Maak melding

 6. Rudinho, ik ben niet tegen kennisvergroting en science, de technisch meest ontwikkelde landen gebruiken hun kennis vaak verkeerd als het om de instandhouding van de natuur gaat, als je echt wilt leren hoe de natuur in stand te houden, dan moet je volgens mij bij de inheemsen zijn die nog niet verpest zijn door het commerciële denken van de moderne mens.

  Armand: “alle kennis die nodig is in deze moderne wereld komt uit Amerika” .

  Armand, overdrijven is ook een kunst, de Amerikanen weten er alles van hoe dieren en planten uit te roeien. Heel veel dieren en planten in de V.S. zijn uitgestorven of zijn op het randje van uitsterven gebracht door het kortzichtige optreden van de Amerikanen, ik denk dan b.v. aan de bizon en de wolf, die moedwillig door de Amerikanen bij duizenden zijn afgeschoten, andere dieren zoals de trekduif zijn niet zo gelukkig geweest want die zijn echt helemaal uitgeroeid.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Trekduif


  Maak melding

 7. Rudinho, het gaat hier niet zozeer om techniek, maar om de natuurlijke wereld, en de kennis daarvan. Niet voor niet zijn daarom de inheemse Amerindianen in o.a. Suriname en de Braziliaanse Amazone de beste natuurbeschermers ter wereld.


  Maak melding

 8. Henkes en KlaasVaak,

  Natuurlijk zijn overal in de wereld inheemsen de mensen, die het beste weten, hoe je de natuur in stand moet houden.
  Maar dat is niet de realiteit van vandaag.
  Of je het leuk vind of niet, maar de wereld wordt voor een belangrijk deel gestuurd door science.
  Ik ben iemand, die probeert uit de science van de Westerse wereld het beste te halen voor onze biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen.
  Ook in de Westerse wereld zijn heel veel wetenschappers, die niet denken aan winstbejag, maar de kwaliteit van de natuur voor ogen hebben als belangrijkste doel.
  Niet alles wat science en Westers is, is slecht en die indruk krijg ik wel.
  Mag ik je eraan herinneren, dat de Surinaamse regering de allergrootste vernietiger is van onze schone natuur en dat de grandmans daar allemaal hun graantje van meepikken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.