maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationale Partij Suriname gaat voor winst

Nationale Partij Suriname gaat voor winst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – De Nationale Partij Suriname, NPS, gaat voor de overwinning. Dit zei partijvoorzitter Gregory Rusland tijdens het partijcongres over samenwerking met andere politieke partijen. De partnerkeus was eenduidig.

De partij houdt het op blokvorming met de oude partners van het Nieuw Front en nog andere politieke partijen. Het congres besliste dit unaniem. Het was een bevestiging. “Goedkeuring wordt gegeven aan de door de voorzitter van de NPS ondertekende intentieverklaring voor samenwerking van negen en twintig mei 2014 met de VHP, DA-91, SPA, PL, BEP en KTPI”, stelt het congres in een motie.

De partijleiding krijgt alle vrijheid dit finaliseren. “Mandaat wordt verleend aan het hoofdbestuur van de NPS om verdere activiteiten uit te voeren die moeten leiden tot het al dan niet in combinatieverband deelnemen aan de nationale verkiezingen voor leden van volksvertegenwoordigende lichamen, van uiterlijk vijf en twintig mei 2015”, aldus de motie. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid eerder wel dan niet samenwerken. Rusland had het over ’twee blokken’, dat van de intentieverklaring en het andere rond Desi Bouterse’s NDP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Gregory Rusland: “Wij zullen districtcommissaris Pollack van Commewijne uit zijn funktie ontheffen en op Drietabbetje stationeren om aldaar het landsbelang te dienen.”


  Maak melding
 2. Off Topic, met permissie.

  “Pa Desi Bouterse zwijgt, nu zoon Dino voor de rechter komt.”

  “De Dino Show kan eindelijk beginnen – die van Dino Bouterse wel te verstaan. Na een jaar wachten zullen Surinamers eindelijk meemaken hoe de zoon van hun president moet opdraven in een Amerikaanse rechtszaal. De New Yorkse rechter Shira Scheindlin heeft bepaald dat het langverwachte proces tegen de wegens drugshandel en terrorisme aangeklaagde Dino Bouterse op 6 oktober begint.

  De zaak-‘USA v. Bouterse’ belooft de nieuwsgierigheid te bevredigen van de Surinamers naar het wel en wee van Dino (42). Van de Bouterse-haters, die uitkijken naar de in het geheim opgenomen video’s waarin Dino zegt coke naar de VS te willen sturen. En van de ‘Boutisten’, die er rotsvast van overtuigd zijn dat de enige zoon van oud-legerleider Desi Bouterse er is ingeluisd door de VS.

  Scheindlin nam haar besluit eind juli maar dat werd nu pas bekend. ‘De selectie van de jury zal de eerste dagen in beslag nemen’, zegt Jose Maria Arrufat Gracia, advocaat van Dino. Hij is een van de maar liefst vier New Yorkse advocaten, van verschillende kantoren, die door Desi Bouterse zijn ingehuurd. Doel: voorkomen dat zoonlief levenslang in een Amerikaanse cel verdwijnt.” etc. etc.

  Bron VK 25/08/14 06.25


  Maak melding
 3. NPS??????
  Bestaan deze strontvliegen nog steeds?
  Wordt het nu geen tijd dat jongeren het roer overnemen?
  Alle vliegen zitten weer te azen op hun deel van die hoop stront.


  Maak melding
 4. Beste Esmerald,

  Dat is verrassend nieuws ! Ben ook benieuwd wat er gaat gebeuren met Edmund Muntslag. Zijn zaak op Trinidad is ook al een paar keer verzet.

  De advocaten van Dino Bouterse hebben alle opties benut om de zaak op te houden. Kan mij niet voorstellen dat de rechter langer uitstel accepteert. 2014/2015 wordt de jaar van de waarheid voor de Bouterse adepten.


  Maak melding
 5. Tai Hori Brada Sisa, Tai Hori libie moes foe dé!.

  Aan alle oud NPS-ers oe flakka tap 25 mei 2015 NPS.

  Libie Moes Foe Dé.

  NPS-ers:
  Lit a Frambo, Lit a Frambo Bakka, tin foe koko lampoe no kan morro, dies ting.

  Time4Change 25 mei 2015


  Maak melding
 6. @Esmerald

  Een van de agendapunten van de komende verkiezingsstrijd dient transparantie over de kosten van de verdediging van Dino Bouterse te zijn. Oftewel, hoeveel is de staat Suriname kwijt voor de verdediging van een privepersoon, die verdacht wordt van zware criminaliteit ten eigen voordele.


  Maak melding
 7. 25 aug. 2014Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) meent dat de VHP niet happig is op een samenwerking met de NPS. Dit stelt hij op basis van het incident dat plaatsvond afgelopen week toen vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) de assembleevergadering leidde. VHP-fractieleden maakten het Wijdenbosch bijzonder moeilijk door dwars door de zaal te schreeuwen en te protesteren tegen haar besluit in de energiekwestie en de wilde occupatie in ressort Santodorp.

  “Het draait allemaal om voornamelijk kiesdistrict Paramaribo met 17 zetels. De recente peilingen hebben aangetoond dat de NDP stabiel is gebleven, wat wil zeggen dat de partij goed is voor minimaal 8 zetels in Paramaribo met potentie om te groeien naar meer. De DOE-partij is goed voor tenminste 2 zetels ten koste van de NPS, SPA en DA91”, zegt Vishnudatt.(Bron: StarNieuws, 25 aug.2014)

  NPS!, wat is hier aan de hand?

  Let op: Srika heeft in 2013 hier op dit forum aangekondigd dat kopstukken van de VHP (in Suriname en Nederland) niet zullen accepteren dat de VHP niet in de regering komt te zitten. Dus uiteindelijk zullen samenwerken met die politieke partijen die instaat zijn de regering in 2015 te vormen. Uit de samenwerking met de NPS stappen is dan niet uitgesloten. De tijd zal ons dat leren!
  Srika


  Maak melding
 8. 40 jaar onafhankelijkheid nog geen ka bereikt met welke regering dan ook. dan lees ik eendracht maakt macht,wel!! wat dit land mis is zelfrespect.Eendracht, zal nooit lukken zolang hindoestanen en creoolen elkaar niks gunnen zal Suriname nooit iets betekenen.Nu zie ik dat Suriname steeds afhanglijker wordt van China.jullie willden onafhankelijkheid van Holland kijk nu Chinees doet nu wat hij wild met jullie.Suriname wordt nieuwe kolonie van China. stelletje losers en zakkenvullers julie allemaal.


  Maak melding
 9. @SZrika
  Who the hell is deze Theo Vishnu Dutt?!
  Hij is gewoon een PAARSE AANHANGSEL in de achterste van bouta !

  Perceeleigenaren van het ressort Santodorp hebben gisteren een petitie overhandigd aan waarnemend Assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch. De eigenaren zijn er niet over te spreken dat hun percelen aan de Frederikshoopweg en Kronenburgweg zonder hun toestemming vorige week zijn geoccupeerd. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 20 augustus 2014.

  Vishnudatt wekt wrevel bij indieners petitie door ongenuanceerde en niet bewijsbare opmerkingen te uiten. (Bron foto: Dagblad Suriname)

  Voordat de overhandiging plaatsvond, raakte het NDP-Assembleelid Theo Vishnudatt in een korte woordenwisseling met de belanghebbenden. Volgens hem hebben de mensen bewust gewacht totdat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons in het buitenland zou zijn om deze petitie in te dienen. Daarnaast zou het Nieuw Front personen hebben aangezet om te occuperen, zodat de Megacombinatie beschuldigd zou worden, aldus Vishnudatt.

  Zijn uitlatingen zetten kwaad bloed bij de menigte, omdat zij van mening was dat Vishnudatt, als Assembleelid van Wanica, geen enkele keer naar de locatie is geweest. ‘De occupanten hebben toch ook niet gewacht totdat Simons terugkeert’, schreeuwde de menigte hem toe.

  Volgens de benadeelden hebben de krakers veel schade aan hun bezittingen toegebracht. Aangezien zij in eerste instantie het recht niet in eigen hand hebben willen nemen, werd besloten om terstond de hulp van de politie in te roepen. Maar, al snel bleek dat er een grote onduidelijkheid bij de agenten heerste. De betrokkenen moesten de politie ervan overtuigen dat zij inderdaad de rechtmatige eigenaren waren.

  Afgelopen zaterdag werden door de politie de door de occupanten geplaatste borden weggehaald. Al gauw waren de borden op zondag weer geplaatst. De politie weigerde echter voor de tweede keer op te treden. Uiteindelijk zijn de borden maandagmiddag weer verwijderd. De rechtmatige eigenaren zijn ook hun vee kwijt.

  Zij eisen dat de politie per direct optreedt, dat de aangerichte vernielingen hersteld worden en dat de verloren eigendommen terug worden gebracht. Wijdenbosch gaf aan zo spoedig mogelijk een oplossing te zullen zoeken. Naast het parlement is ook een petitie ingediend bij het Kabinet van de President.
  August 20, 2014


  Maak melding
 10. Mie tata, mie kaaaadoooooo: ik vraag me zelf af, onder welke steen sommigen vandaan komen, waar waren deze mensen al die tijd, om nu de fatsoenlijke partij NPS verweten te verwijten dat de NPS het land heeft kapot gemaakt. We weten ALLEMAAL wie dit land naar de klote heeft geholpen /gebracht. Het is niemand anders dan de zaka-zaka DiDiBrie en Co vanaf 25 febr. 1980 tot heden. Het enige wat de NDP(onderleiding van deze DiDiBrie)kan/kent is vernietigen, kapot maken van anderen hebben opgebouwd. DAAAAAAROMMMM zal MMMIJNNNN NPS samen met de andere partners terug moeten komen om deze NDP vernielers te verslaan en liefst zodanig dat deze NDP BOEVEN, DIEVEN, GROG GRAAIERS nooit meer aan de macht kan komen, trouwens het zal ze een worst wezen, want ze hebben genoeg gestolen, genoeg dit land kapot gemaakt ze hebben ook dit land voor de zoveelste keer ver achteruit gebracht/gezet. Volk van Su zorg ervoor dat je deze NDP (rovers)bende naar huis stuurt op 25 mei 2015 als je je zelf even weer wilt ademen als volk. Stem 25 mei 2015 massssaaaalllll op het FRONT met natuurlijk de NPS voorop, want de NPS zal zeker groeien. oeng tak so. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 11. “VHP-fractieleden maakten het Wijdenbosch bijzonder moeilijk door dwars door de zaal te schreeuwen en te protesteren tegen haar besluit in de energiekwestie en de wilde occupatie in ressort Santodorp.”

  De toon is gezet, NPS zou het beste aan doen alleen de verkiezingen in te gaan. In Wanica en Nickerie worden ze bijv ook niet geplaats zoals dat in 2010 is gebeurd, maw NPS’ers zullen op eigen kracht zetels moeten behalen, wat een onmogelijke klus is.

  Intussen vraagt NPS Paramaribo om ethische code van Partijen, zo willen ze geen etnische verzuiling van ministeries na de verkiezing.

  Maw na de verkiezingen willen ze nog wat kruimels kunnen krijgen. Dit is van de eens zo grote partij verworden.

  SPA en DA91 tellen al veel langer niet mee, nog geen duizend stemmen hebben deze 2 partijen in 2010 gehad, maar ze zijn wel vertegenwoordigd in de DNA, hoezo zonder achterban.

  Het wordt lachen gebazen met deze rarriteiten mammoet.


  Maak melding
 12. De NPS leidde Suriname naar een rampzalige onafhankelijkheid. De NDP maakte deze ramp af. Beiden verdienen 0,0 stemmen, dus indien een stemmer zich een verstandig mens waant, weet hij dat hij weg moet blijven van de N (NDP, NPS). Geef rampenmakers geen tweede kans, tenzij je op een ergere ramp zit te wachten.


  Maak melding
 13. De NPS is van volkspartij verworden tot een zgn. elite partij. Rusland wil alleen scoren ten koste van het volk. Hij lijkt op Arron die het land naar de afgrond leidde


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES