Gratis koe voor Surinaamse boer

53

PARAMARIBO, 22 aug – Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij gaat koeien uitdelen. Binnenkort worden duizend koeien geïmporteerd, volgens minister Soerish Algoe.

De import is een poging om het tekort aan rundvlees op termijn op te heffen. “We zijn bezig met Colombia, de Dominicaanse Republiek en Brazilië”, zegt Algoe tegenover de Ware Tijd. Nagegaan wordt waar het goedkoopst kan worden ingekocht. Elke boer krijgt een koe om de veestapel weer op peil te brengen. Om de veestapel op te krikken is al een samenwerking aangegaan met het particuliere bedrijf Baboenhol Cattle Breeders.

Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar geïmporteerd uit Brazilië. Slachtdieren werden onder de marktprijs verkocht. De import moest het slachten van moederdieren en jong vee tegengaan. Door de import werd ook de marktprijs enigszins beheerst. Afnemers zijn tevreden over de kwaliteit van het vlees. Maar de laatste tijd kan Baboenhol Cattle Breeders niet meer leveren. De Braziliaanse leveranciers liet beslag leggen op de kudde van het bedrijf, vanwege een conflict.

53 REACTIES

 1. Is er weer niet op tijd betaald of helemaal niet betaald?
  Waarom anders zouden de Brazilianen beslag laten leggen op de veestapel ? Ik vind niet dat de boeren een koe gratis moeten krijgen.Waarom kunnen ze de kostprijs niet betalen?


  Maak melding

 2. wie houdt deze saralgoe voorde gek is hiermee het problem structureel opgelost zullen deze koeien werkelijk bij de veeboeren terechtkomen denk aan de tractoren uit iran
  heft saralgoe zich zelf ook meegeteld tussen de duizend runderen


  Maak melding

 3. Kalm blijven reageerders, denk positief !

  Elke veeboer (NDP of volksvijand) krijkt een kratis koe !

  Sranang wordt de vleesschuur van Noord en Zuid Amerika !

  PS : Vanwege het USA-complot denk ik niet dat ik mijn zoon ooit nog te zien zal krijgen !


  Maak melding

 4. Reageerders, odi odi.

  Wij blijven (positief) denken!
  Wat een leuk artikel vandaag over een Gratis Koe aan onze Su. boeren.

  Zullen wij straks ook een over productie krijgen aan (melk) in Su.?

  Vandaag wordt het een Gratis Koeiendag.

  En binnenkort hebben ze een open koeiendag in Marwina & Brokopondo.
  Ook Para zal straks onder leiding van Panka & Mi-Sie-Keba een vier poten dag houden.

  Want via ANTON PISPAALTJE wil het nog steeds niet lukken in het parachtig Kokos district Coronie met de koeien.
  https://www.youtube.com/watch?v=JHDVabNyHXI

  En dit worden de Gratis Koeien van de toekomstige Veehouder (Bravo-Lonnie-Brunsie)
  https://www.youtube.com/watch?v=Ug-C0KmYh0Q

  Maar minister Soerish Algoe is wel in het bezit van een bijzondere koe.
  Kijk maar!
  http://4nieuws.nl/opmerkelijk/1120911/koe-met-vijf-poten-zegent-hindoes.html

  En het volgende moet minister Soerish Algoe niet over het hoofd zien.
  http://veeteelt.nl/nieuws/vruchtbaarheids-begeleiding-echt-taak-van-dierenarts

  Ook onze (pero) krijgt een Gratis Koe met 5 poten.
  En de koeienvlaaien kan hij daarna gebruiken voor bemesting van zijn Cassaveteelt te Para.


  Maak melding

 5. En laat die Jood met al zijn koeien op rust en werk (van Aerle )ook zijn steentje bijdragen.Want dat is ook zo een moderne slavendrijver die geen moer doet voor Suriname.Waar gaan zijn slachtvee naar toe????


  Maak melding

 6. Als iedereen een koe krijgt, dan bouwt niemand een veestapel op. Een koe onderhouden kost geld en is niet gratis. Als de boer de kosten voor het onderhoud van de koe niet meer kan opbrengen, dan gaat deze naar de slacht, zodat deze hem geld oplevert. Alweer een idioot plan uit de koker van de Nutteloze Dommeriken Partij


  Maak melding

 7. Zit er koeienstront in de bedenkers van dit plan hun kop? Als je aan 1000 personen vraagt of ze gratis een koe willen hebben, dan zeggen 999 van hen meteen ja, al hebben ze geen plaats om die koe onder te brengen, al hebben ze totaal geen kaas gegeten van het verzorgen van zo’n beest, je zou toch gek moeten zijn om nee te zeggen. Op het moment dat de gever uit het zicht is, verkoop je die koe aan de eerste de beste slager die hem van je wil overnemen. Dat de overheid wil helpen de veestapel te verbeteren, daar kan niemand bezwaar tegen hebben, maar de boeren mogen de koeien niet gratis krijgen, ze moeten op z’n minst de kostprijs betalen, als dat niet gebeurt, kun je die koeien net zo goed meteen van de Bosje brug in de Suriname rivier dumpen, de invloed van die handeling op de verbetering van de veestapel zal namelijk het zelfde zijn.


  Maak melding

 8. Alweer een pufballlon van gratis Koebeest voor de boeren. De verkiezingen komen eraan.

  Het hele volk en bedrijfsleven zit verlegen om energie/elektriciteit en met deze onzin de aandacht hiervan proberen af te leiden.

  Waarom geen geiten en schapen? Het wol van schapen en het huid van de geiten kan ook voor werkgelegenheid en valuta zorgen, zie maar hoeveel werkgelegenheid hiermee zou ontstaan en als men genoeg kennis, ervaring hierin heeft opgedaan en geld hiermee verdiend heeft, kan men eenvoudiger overstappen naar runderen. Klein beginnen en het vak leren is beter dan de arme veeboeren blij maken met luchtballon met een dode koe erin of het Surinaamse volk te misleiden.

  Het Surinaamse volk en bedrijfsleven wil 100 % energie en elektriciteit en niet 50 % van de apparaten uitschakelen in de (bedrijfs)huishouding. Het bedrijfsleven maakt zware verliezen. De ecomonie loopt vast. Wist DDB, EBS ea niet dat het water in de stuwmeer in de droge tijd laag staat of is het een blackout bij de directie van de EBS. Opzouten!, palongwaaiers.

  Lit a faja bakka/Niks no fout!

  A poe foe a pikin ingie boi, dé tingie morro awarie. A nofo now.

  Volk van Suriname wordt wakker!


  Maak melding

 9. 21 aug. 2014

  Houden hier de kernwaarden van de Hindoes nog stand of spreekt het te verdienen geld meer aan om slachtkoeien te leveren?

  Hindoes, geef Srika hier de juiste uitleg van boven aangegeven gedrag.
  Srika


  Maak melding

 10. Maar voor die Zundapp moeten jullie zelf je ballen gaan zweten, want die moeten jullie zelf verdienen.
  Dit is een mooi en leuk gebaar, maar ik zou het anders hebben gedaan en de boeren desnoods een 50 of 100 SRD te laten betalen.


  Maak melding

 11. Uit zeer wel ingelichte bonnen heb ik vernomen dat reeds een
  2 tal koeien gratis zijn verstrekt, deze koeien zijn geregistreerd onder de namen sra en pero


  Maak melding

 12. och och die arme beesten toch…

  zij krijgen onder dwang de Surinaamse nationaliteit

  ik hoop dat zij bij het zien van hun soortgenoten niet spontaan krijgen een uier-inkrimping 🙂


  Maak melding

 13. Suriname roept de vloek over zichzelf uit door koeien te importeren voor de slacht. Duizenden koeien slachten is gelijk aan duizenden heiligen slachten. Daar verdien je geen voorspoed mee. Ik hoop dat de boeren verstandig zijn en de koe niet aanbieden aan de slager, maar het goed verzorgen en zelf opmerken dat met de komst van de koe in hun tuin het hen ineens beter gaat. De koe is niet alleen een heilige, ze is ook Lakshmi, de Godin van Welvaart.
  Zowiezo moet men geen dieren doden voor consumptie. Alleen wanneer het verstand nog troebel en Asuri is, doet men zoiets.


  Maak melding

 14. Ik heb te doen met de koeien, die gratis worden uitgedeeld.
  Als je naar de koeien kijkt in de Surinaamse weilanden of wat daarvoor moet doorgaan, zie meestal skeletten.
  Een koe heeft een betere toekomst verdiend, dan in Suiriname terecht te komen.
  Dat geeft ook gelijk het probleem aan van de veestapel in ons land.
  Het Surinaamse gras is van slechte kwaliteit – vraag het de biologen – en van bijvoeren heeft een Surinaamse boer nog nooit gehoord.
  Dat kost geld en dat wil hij niet uitgeven.
  Niet zo vreemd dus, dat bijna alle koeien er als karkassen bijlopen.


  Maak melding

 15. 22 aug. 2014

  Beste @Vijay,

  De inhoud van jouw posting is zeer duidelijk en geeft aan hoe hypocriet een belangrijk deel van de hindoes in Suriname zijn.

  Geld – het mesten van de koe voor de slacht – is altijd belangrijker gebleken dan de kernwaarden van de leer van het Hindoeïsme.

  En dan durven zij zich nog Hindoestaan te noemen. zijn ook op de site van Waterkant te vinden.

  Geef Srika maar minpunten navenant de kernwaarden van het Hindoeïsme. Want dat kunnen sommigen van jullie maar doen!!!
  Srika


  Maak melding

 16. Soso lafu: de koeien gaan koeien uitdelen!
  Ai baja, wat je niet allemaal moet doen om stemmen te winnen !
  Het volk wordt gewoon gemanipuleerd door de politieke partijen,
  wat een K zooitje man.


  Maak melding

 17. En waar ging het conflict met de Brazilianen over? 3 keer raden
  1 betalingen
  2 betalingen
  3 betalingen

  Minister Algoe, bij een koe hoort ook een zundap!


  Maak melding

 18. In het gesprek dat hij met de Argentijnse vertegenwoordiging heeft gehad, zijn afspraken gemaakt om samen te werken op het gebied van de versterking van de

  ** teelt van kleine herkauwers **

  in Suriname aldus Lackin in mei j.l.

  straks komt Panka op het idee om kangoeroes te importeren & Misikaba nijlpaarden!!!!!!

  Fer & Law Mang Dja odi odi


  Maak melding

 19. Vijay,ik wou dat die duizend heiligen mij hier in india kwamen helpen om voor Indiaase meisjes scholing te verzorgen. meisjes die niks waard zijn volgens het hindoe geloof.hier is een koe meer waard dan een meisje.hindoe haha.(school4kidsindia.)


  Maak melding

 20. @Srika
  Leef jij nog steeds in de stenen tijdperk?
  Idioot wanneer ga jij het eindelijk snappen dat de hindostanen van Suriname gewoon surinamers zijn ?!
  Wij dragen de surinaamse nationaliteit en wij zijn onze voorvaderen heel dankbaar dat zij naar Suriname kwamen..
  Wij noemen jou toch geen AFRIKAAN in Suriname!
  Nee toch, we noemen je toch geen hutu of tutu of boko haram. en toch ook geen ebola?!
  Wanneer ga jij het nu eindelijk snappen dat de hindostanen van Suriname een Eigen denk, eet en levens wijze hebben dan de inwoners van land van afkomst India?


  Maak melding

 21. Jimmy zegt;


  Vijay,ik wou dat die duizend heiligen mij hier in india kwamen helpen om voor Indiaase meisjes scholing te verzorgen. meisjes die niks waard zijn volgens het hindoe geloof.hier is een koe meer waard dan een meisje.hindoe haha.(school4kidsindia.)

  Hallo Jimmy hebben ze voor jou geen werk in Afrika. Misschien kan je daar de hutus’ en tutu’s en de schoolmeisjes gaan helpen uit de klauwen van je niet zo lieve neven de Boko Haram.


  Maak melding

 22. @de vegetariers hier.
  Hallo wij respecteren de eetgewoonten van de vegetariers en wij vragen de vegetariers hetzelfde te doen voor de eetgewoonten van de NIET vegetariers,

  .


  Maak melding

 23. er zijn koeien zat in het parlement die gratis aan het grazen zijn,denk aan de paarse troep en waarom Columbia, dominicaans republiek en Brazilië gaan lastig vallen terwijl deze beesten zich lekker vol vreten wat eigenlijk van het volk is. ik zou de heer algoe adviseren om hun aan de boeren uit te delen.


  Maak melding

 24. Wat doet de Stichting Sanatan Dharma Suriname? Deze stichting heeft als doel op te komen voor de belangen van de Hindoes, zoals Christelijke-, Joodse- en Islamitische instellingen voor de belangen van hun mensen opkomen.
  Wat is er aan de hand? De Surinaamse regering levert koeien aan o.a. Hindoe boeren met de bedoeling dat Hindoes deze koeien vetmesten en aan de slachterij afleveren ter consumptie voor de niet-Hindoes. Het is een ongeschreven wet in het Hindoeisme dat de koe een heilige (niet een heilig DIER, maar een levende HEILIGE) is. Derhalve dienen Hindoes voor koeien te zorgen zoals ze voor heiligen zorgen. Ze laten afslachten hoort daar niet bij!!! Wat doet nu de Surinaamse regering? Ze stimuleert en moedigt Hindoes aan om te handelen TEGEN hun geloof, door ze koeien te leveren met de belofte deze koeien vet te mesten en naar de slager te brengen!! Mag een regering zo onethisch handelen en mensen van een bepaalde godsdienst vragen hun – voor niemand schadelijke – geloofsovertuiging te overtreden? Nooit en te nimmer!! Waarom doet deze regering dat? Waarom levert ze moslims geen varkens om vet te mesten en de niet-moslims als consumptie aan te bieden? Hier wordt door de regering PURE DISCRIMINATIE en MINACHTING tov de Hindoes gepleegd en getoond!!!
  Dit mogen de Hindoe organisaties niet pikken!!!!!!
  Mijn oproep aan alle Hindoe organisaties in Suriname – m.n. de Stichting Sanatan Dharma en Arya Samaj – om deze onheilsbeleid van de regering te stoppen door dit probleem met de gezagshebbers aan te kaarten. Beide stichtingen moeten nu aankaarten dat de regering hier verkeerd bezig is en Hindoe boeren probeert te laten zondigen tegen hun eigen godsdienst. Indien Hindoes dit soort dingen individueel en op eigen houtje doen moeten ze dat zelf weten, maar de Surinaamse regering mag ze hiertoe niet aansporen!!!
  Tevens dienen beide Hindoe stichtingen hun achterban te informeren dat het not-done is voor een Hindoe om koeien ter slacht aan te bieden en dat dit binnen het Hindoeisme als een zeer zondige daad beschouwd wordt. Vele Hindoes weten dit niet eens. Ze weten alleen dat men geen rundvlees moet eten. Maar dat het de plicht van een Hindoe is om koeien te beschermen wten velen niet. Hier ligt een taak voor Arya Samaj en Sanatan Dharma. Laat ze tonen dat ze het belang van Hindoes en van koeien voor ogen hebben!


  Maak melding

 25. algoe de pieter baas,,gratis koeien verdelen,als alles al verdeelt is wat is er dan nog over..

  koeien ,varkens ,kippen,konijnen,grond wordt al dagelijks geroofd ,ge-ocupeerd..

  de vrouwen lopen dagelijks te hoereren,weten niet van wie de kinderen zijn,vader loze puppies het bewijs is voor jou..

  algoe hierbij heb je duidelijk kleur bekend..


  Maak melding

 26. 24 aug. 2014

  Beste Ray,

  In jouw postings van 2011 – 2014 heb je vaker laten blijken tot de groep van de Hindoestanen te behoren.

  Srika weet precies wie je bent, waar je woont en wat jouw IP is.
  Dat geldt bijv. ook voor Henk Molenaar, Roy, Esmeralda e.a..

  Maar maak je geen zorgen. Uit ethisch besef maakt Srika verder nooit iets bekend.

  Je leest toch niet dat Srika uitgebreid schrijft over bijv. Rijswijk of over een warm eiland waar iemand consultant is, of over bepaalde woonprojecten aan de Kasabaholoweg of een zijstraat in de buurt van de Franchepanestraat of schoonouders heeft in de USA of van rijden over de Surinaamse savanne?

  Dus Srika weet wel wie op deze site actief is.
  PRISM? Misschien!!!
  Srika


  Maak melding

 27. ik weet niet hoe die haas die koeien gaat vangen om ze daarna weer weg te geven.
  ooooohh jaaa natuurlijk….ze komen via de net aan gelegde weg van suri naar brazil .
  je moet wel de weg kennen hor want met al die fly overs raak je makkelijk de weg kwijt.
  volgens mij rij je langs de diepzee haven en uiteindelijk kom je in de buurt van het nieuwe ziekenhuis.
  als je aan het eind die 18000 huizen ziet dan weet je dat je er bent.
  alleen een ezel gelooft in die koeien.


  Maak melding

 28. Koeien zoals we die in Suriname kennen komen oorspronkelijk uit de gematigde zone, als Algoe succes wil hebben met runderen in Suriname dan moet hij zeboes importeren (goed screenen op ziekten natuurlijk), in geen geval Fries stamboekvee. Waterbuffels zouden de beste keuze zijn, magere koeien zie je in Suriname inderdaad veel, maar ik heb in dezelfde weilanden (van Buru’s) waarin die magere koeien lopen, altijd vette waterbuffels gezien, zeboes en waterbuffels zijn tropische dieren, die in Suriname geen aanpassingsproblemen hebben, vooral waterbuffels doen het heel goed in onze drassige jonge kustvlakte. Veel mensen denken dat waterbuffels gevaarlijker zijn dan koeien, maar dat is niet zo en het vlees smaakt volgens Amerikaanse vleeseters ook beter dan dat van Amerikaanse vleesrassen. Vleesetende Hindoes in India hebben er ook geen bezwaar tegen om waterbuffels te eten net zoals ze geen bezwaar hebben tegen geitenvlees (veel Surinaamse Hindoes denken dat het gewoon rundvlees, dus taboe, is). De melk van waterbuffels wordt gebruikt om Mozzarella kaas van te maken.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeboe

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterbuffel

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Mozzarella

  Vijay, jouw probleem is makkelijk op te lossen, de Hindoes, die koeien aangeboden krijgen door de overheid, moeten die gewoon weigeren en eisen dat ze daar varkens voor in de plaats krijgen, en als Moslims varkens aangeboden krijgen dan moeten zij ook maar weigeren en koeien voor in de plaats eisen, ik denk niet dat de regering iemand gaat dwingen die koeien en varkens te aanvaarden tegen hun wil in.


  Maak melding

 29. Alleen koeien geven gratis koeien in de vorm van kalveren.

  Technies gezien om de veestapel te verbeteren moeten ze stieren geven om de volgende generaties sneller te verbeteren. Een koe kan hooguit 4 tot 5 kalveren in Suriname leveren voordat het in direct en onaangename contact komt met een lange mes in de keel. Maar een goede stier kan enkele keren per week een koe beklimmen om zijn job te doen.

  Maar die ndp koeien inclusief de minister zullen dat nooit begrijpen want doordenken is niet hun sterkste kant.


  Maak melding

 30. @ Vijay

  Ik heb slecht nieuws voor jouw. We leven nu in kaljug dus alle wetten en regels zullen geschonden worden. India is nu de grootste exporteur van rundvlees in Azie.
  Verder heb ik nooit gehoord dat een hindoestaan dood is gevallen van eten van rundvlees. Persoonlijk heb ik wel eens rundvlees gegeten maar als een goede hindoestaan is 90% van mijn dieet vegetaries alleen als ik voel dat ik meer eiwitten moet eten dan eet ik meestal kip, goat currie of bbq ik. Maar aub ga geen onzin verkopen over normen en waarden van hindoes want de meeste zijn borderline non sense.


  Maak melding

 31. Ik schrik van de verkoopprijzen. En weet je wat ik niet begrijp? Het kopieergedrag van de Surinamers. Aan de Hobbemastraat in Den Haag opende meneer Sing ooit een tropische winkel. In een mum van tijd waren er tientallen tropische winkels in dezelfde straat geopend. Gevolg: niemand maakte nog winst en de winkeliers keken elkaar aan met een blik van: wanneer ga jij stoppen of aan iets anders beginnen. Het zelfde is gebeurd aan de Kruiskade in Rotterdam. Wat mij de laatste tijd is opgevallen is dat de toko’s aan de Kruiskade andere dingen gaan doen zoals pruiken en parfumerie verkopen aan de zwarte vrouw.
  Mijn probleem? Als je zoveel kan verdienen met vlees en veeteelt zou ik een van de eerste zijn die koeien op na zou houden. Of is het slechte Surinaams grondbeleid de remmende factor in deze?


  Maak melding

 32. @Vijay
  Suriname roept de vloek over zichzelf uit door koeien te importeren voor de slacht.

  Wat voor een ‘vloek’ bedoelt u?

  Indiase koe is lang niet altijd heilig

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/1909679/2010/12/26/Indiase-koe-is-lang-niet-altijd-heilig.dhtml

  En het volgende verhaal is een “waarheid als een Koe”.
  Een ‘koe’ kan nimmer ‘Heiliger’ zijn dan een mens.

  http://www.metropolistv.nl/nl/correspondenten/neeraj-new-delhi/de-kastelozen-in-india

  Zet ons aan tot gebed voor de meisjes van India
  http://www.schreeuwomleven.nl/index.php?paginaID=244&archief=archiefstuk


  Maak melding

 33. @Ram Singh,

  Blijkbaar is iedereen bereid te accepteren dat een Moslim geen varken eet en heeft daar alle begrip voor en faciliteert hem volledig.
  Maar een beetje begrip opbrengen voor Hindoes die geen rundvlees eten – 97% van de Hindoes eet geen rundvlees – schijnt zelfs voor vele Hindoes moeilijk te zijn laat staan voor niet-Hindoes. Wel alle begrip voor Moslims, weinig begrip voor Hindoes, terwijl de Hindoes de koe beschermen uit edele motieven en de Moslims de varken doodschieten omdat ze (de profeet Mohammad) het een vieze wezen vinden.
  Normen en waarden horen bij de mensen zoals tanden horen in een mond. Alleen wanneer de mens aan het afsterven is vervallen die normen en waarden, zoals ook de tanden afvallen naarmate de dood nadert. Dus is het goed te benadrukken dat de mens normen en waarden moet hebben en daarnaar moet handelen.
  Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, maar iemand die zich Hindoe noemt en pro-slacht van koeien is, moet zich afvragen in hoeverre hij wel een binding heeft met de filosofie (van geweldloosheid) van z’n godsdienst.
  Inderdaad ga je niet dood van het eten van rundvlees, maar je gaat ook niet dood van het eten van mensenvlees. Toch kunnen we het opbrengen geen mensenvlees, honden- of kattenvlees te eten, dus waarom zouden we niet zonder rundvlees kunnen?
  Zeer grote geesten hebben geleefd en leven nu nog op een volledig vegetarisch dieet. Het schijnt hun hersencapaciteit niet te hebben aangetast. Hier beweren ze echter dat je een minder mens wordt indien je geen vleeseiwitten binnenkrijgt. De Indiase beschaving – de meest (fysiek en geestelijk) aangevallen beschaving – heeft alle overvallers overleefd en aangetoond dat met een vegetarisch dieet je blijkbaar wel over wilskracht en uithoudingsvermogen kunt beschikken. Je fysieke kracht zal wel wat minder zijn, maar ruim genoeg om een goede menselijke bestaan te leiden.
  Dus wie beweert dat de mens per sé vleselijke eiwitten nodig heeft, die schetst een beeld van een oorlogszuchtige mens.
  Door overtollige dierlijke eiwitten te consumeren zien we dat in heel veel landen het menselijke lichaam enorm expandeert: we zien heel veel zeer dikke mensen.
  Dat India de grootste rundvleesexporteur is, is een feit. Dit komt omdat India – met 75% Hindoes als inwoners – niettemin een niet-Hindoe land is. De Britten hebben de Hindoes geprobeerd te vernietigen door hun veestapel (de oorspronkelijke Indiase koeienras) te vernietigen en te vermengen met inferieure rassen (wat ze ook voor 99% is gelukt), ze hebben de grootste holocaust op koeien gepleegd in de geschiedenis door miljoenen koeien in India te doden omdat de Hindoes zeiden hun (hersen)kracht te ontlenen aan melk van de inheemse Indiase koeienras en ze hebben met opzet hongersnoden veroorzaakt met het doel de mensen te dwingen over te gaan tot het consumeren van rundvlees zodat ze gezegd kon worden dat ze nu dus geen Hindoes meer zijn en zich derhalve kunnen bekeren tot het Christendom.
  De Britten hebben in collaboratie met de moslims de rundvleesbusiness in India opgezet en de Congress partij regering – de voortzetting van de Britten – heeft alle programma’s van de Britten voortgezet. De Congress partij, die India op 10 jaar na heeft bestuurd tot mei dit jaar, is een anti-Hindoe partij en de top bestaat uit vnl Christenen en Moslims. Hun doel is om ervoor te zorgen dat India nooit een Hindoeland wordt en de Indiase grondwet is ook zo aangepast dat het onmogelijk wordt om van India een Hindoe natie te maken. Derhalve mogen we gerust concluderen dat Hindoes nergens op de wereld een land hebben die voor hun rechten zal opkomen. Christenen en Moslims hebben tal van Christelijke- en Moslimlanden, zelfs Boedhisten hebben hun Boedhisten landen, echter Hindoes hebben zero: geen enkel land die Hindoes zal beschermen of voor hun rechten zal opkomen. Ook India niet.
  Sommigen op deze forum denken dat India een Hindoe land is. Dit is beslist NIET WAAR. India heeft een overwegend Hindoe bevolking en cultuur, maar wettelijk hebben Hindoes zelfs minder rechten dan de Christelijke- en Moslimminderheden. Dus geen wonder dat India massaal koeien slacht.


  Maak melding

 34. Ik heb al in KENIA,een school gebouwd voor lieve kinderen.RAY ik zie geen kleuren maar feiten.Ben halfbloed indiaan,hindoestaan en trots! dat ik het goed heb en voor armen kan zorgen.Ik ben in het land van ook jou voorouders waarschijnlijk.Door het geloof en het nog steeds achterlijke kaste rasisme, in dit mooie land heb je armoede. wat ik met mijn liefde hier kom doen is zorgen dat ze beter toekomst hebben.Als je hier loop en doe wat ik! doe dan zie je feiten,dan zie je ook wat hindoe geloof aanricht.En dan nog met je eigen bevolking.En maak je niet druk Ray ik kom ook kinderen in Su helpen uit handen van die hindoestaanse pedofielen.De meeste insest in Suriname is van hindoestanen.Hindoe is onder achterbaks geloof,dat wordt gebruikt tegen arme mensen die al niks hebben nog verder de grond in te duwen. Dan heb jij het over moslims dan zie toch zelf hoe je denk.Ik geloof gelukkig in de mens, wat voor kleur hij of zij ook heeft.Maar dat we elkaar nog steeds in 2014 als beesten behandelen,wil zeggen dat ik sterk moet blijven en voor de kinderen moet zorgen..Jr. SINGH


  Maak melding

 35. “Hindoe is onder achterbaks geloof,dat wordt gebruikt tegen arme mensen die al niks hebben nog verder de grond in te duwen”.

  @jimmy,

  Dat er Hindoes misdadig zijn wil niet zeggen dat het Hindoeisme hen dat voorschrijft. Het Hindoeisme (de filosofie, de leer) is het meest tolerante en mens- en diervriendelijke geloof dat er is. Dat mensen er wat anders van maken in de praktijk, daar moet jij nu achter zien te komen wat hun beweegredenen daarvoor zijn, nu je er toch bent.
  Neem ook de gegelegenheid ten bate om enkele Hindoe heiligen te bezoeken en adopteer ook een koe!


  Maak melding

 36. @Fer E (zondag 24 augustus 2014 om 11:20 uur),

  Wat wilt u eigenlijk aantonen? Dat de mensen zich niet aan de filosofie/leer houden of dat de leer/filosofie hen het slechte leert? Graag uw uitleg.


  Maak melding

 37. @Srika

  houdt op met dreigen en bedreigen!Je kan niemand wat maken.We hebben laatst kraboe dagen gehad.Maar een Srika dag ?Ken je het verhaal van Kojanda Banda Koitie?

  En het is normaal dat God zijn geliefden stuurt om de mens van zijn lasten te verlossen.In de christendom heeft God Zijn enig geboren zoon gestuurd om de mens van zijn zonde te verlossen.Waarom zou hij de hindoe geen koe geven om hen van hun noden te verlossen?


  Maak melding

 38. redactie!! kan Srika uitgebaand worden van deze site svp? want hij begint te ver te gaan met bedreigen!

  @@Srika!! ga geen wind zaaien aub!! dan mag je wel wat anders verwachten!! mi bar yu!!

  Als hier iemand een Hindustaan is, wat dan???


  Maak melding

 39. Het onderwerp luidt “Gratis koe voor Surinaamse boer”.
  De reacties hierop zijn doorspekt met het hindoestanen- en creolengedoe.
  BAH, om er diaRay van te krijgen.
  Strei de’f strei, un no sa frede; un sa tan fu fiti makandra alla dei.
  Suriname voorwaarts, de afgrond in.


  Maak melding

 40. Eerst waren het paarden die jullie mama noemden, nu zijn het koeien die heilig zijn,volgend jaar varkens heilig,maar het geloof blijft schijnheilig.daardoor zal er armoede blijven en de armen zullen nooit van rijkdom kunnen genieten.Degene die licht gekleurd zijn zullen de donkere hindoestaan nooit tot hun kaste laten behoren.GOD zit in je hart en niet in een koe. Zet je hart open dan voel je het! liefde begint bij jezelf,en met die kracht ga ik door het leven om kinderen te helpen die volgens geloof niks waard zijn.


  Maak melding

 41. saralgoe is gewoon een laswatra

  dat kun je zien aan zijn onkudigheid als mini ster

  waar hij goed in is het ene na het andere huwelijk om een vette bruidsschat binnen te halen

  hij is geboren door een schaarste aan condooms tijdens de revo periode


  Maak melding

 42. Gratis Gratis Gratis af te halen ongeveer 70 ezels, aub in de rij gaan staan voor parlement op de Chinese afhankelijksplein. 51 Parlementariers en hun mini-sterren zijn gratis beschikbaar.
  U wordt wel geadviseerd om een eigen ezel mee te nemen in het geval geen quorum gevonden kan worden dan kunt u het zelf maken. In de tussentijd mag uw ezel gratis grazen op de plein.


  Maak melding

 43. onbekend waar die koeien vandaan zullen komen, wellicht besmet met ziektes oa BSE( geeke koeienziekte) dat bij het eten van dit besmet vlees de ziekte Creuzveld Jaco kan veroorzaken een ongeneeslijke hersenziekte dodelijk van afloop voor de mens. Agrarische raad VHP heeft in 2011 gewezen op mogelijke risico’s van die import, maar momenteel zit een ieder weer met de vinger in de neus.


  Maak melding

 44. Onbekend waar deze import vandaan komt en mogelijk besmet is met ziektes zoals de ziekte BSE(gekke koeienziekte) dat mensen bij eten van het vlees de ziekte van Creutzveld Jacob oplopen een ongeneeslijke hersenziekte de dood ten gevolge. Agrarische Raad VHP waarschuwde in 2011 voor de import van koeien, maar momenteel zit kennelijk iedereen met de vinger in de neus of weet niet wat BSE is!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.