Ex-militairen Suriname wilden Brunswijk spreken

18

Ex-militairen begin deze week tijdens een korte ontmoeting in de Palmentuin. Een gepland bezoek aan De Nationale Assemblee(DNA) in een poging parlementariër en coalitieleider Ronny Brunswijk te spreken is tijdens die ontmoeting op de valreep afgeketst. De voorzitter van de Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen, Waldo Jameson, (2de vanuit rechts) zei niet waarom de ontmoeting niet is doorgegaan.

Zijn aankondiging en een brief waarin hij Brunswijk om de ontmoeting heeft gevraagd, is hem niet door al zijn leden in dank afgenomen. Brunswijk was halverwege de jaren tachtig en begin jaren negentig commandant van het Jungle Commando (JC), een rebellengroep die het Nationaal Leger (NL) bestreed.

18 REACTIES

 1. Een zichzelf respecterende MAN gaat at all cost niet te biecht bij een andere man.
  Waar is het zelfrespect en de RUGGEGRAAT van deze heren gebleven???
  Ongelooflijk!!!


  Maak melding

 2. Het geweten van de ex-militairen knaagt aan hen en deze wil in het reine komen.

  Noodtoe foe ti dé tja mie kong na mi vijandtie pé.

  Waar de nood of de dood onder ogen zien allemaal naar toe kan leiden, moet hier wel een les zijn om uit te leren.


  Maak melding

 3. In het besef, dat degene, waar zij voor gevochten hebben, hen verraden heeft door beloften niet in te willigen, hebben de ex-militairen bij de vijand voor een aalmoes aangeklopt. Dit gedrag is indicatief voor de totale Surinaamse samenleving, welke door een ontstellend gebrek aan integriteit gekenmerkt wordt.


  Maak melding

 4. Niet alleen een gebrek aan integriteit Paulus de Boskabouter. Het is ook een gebrek aan fatsoen, moraal en principes. Dit is hypocrisie en opportunisme ten top. Maar ja, hun oude baas heeft vaker op podia geschreeuwd: “Bétré mi lagi mi no dong”. “Wat hij kan, kan ik ook”, dachten ze.


  Maak melding

 5. Die ex-militairen dachten dat nu Brunswijk een diploma HBO gaat behalen, dat hij ineens een beter hart en meer hersencellen heeft gekregen. Hun domheid laat zien waarom Bouterse hen nooit serieus heeft genomen. Die Bouterse kan mensen beter lezen dan menigeen denkt.


  Maak melding

 6. als je de mannen op de bank ziet daar in de palmentuin,vraag je je in alle gemoederen af,waar over klagen deze mannen..

  ze zitten lekker te tjillen genieten van het natuur en roken een bla ka té op,wat komen ze tekort..

  die oorlog is al meer dan twintig jaar geleden en die gasten zien er jong en vrolijk uit..

  ik dacht dat ze oude bokken waren..

  laat ze opdonderen en een werk gaan zoeken,die luie beesten..profiteurs..


  Maak melding

 7. Dit zie ik als een enorme uitglijder van DDB. Hij laat de jongens voor hem vechten om ze daarna aan de kant te zetten. God gaat jouw straffen hoor en je zal extra gestraft worden omdat jij je uitgeeft als groot en onwaardig christen.


  Maak melding

 8. @Paraman, een echte man heeft lanti niet nodig, een echte man heeft een echte vrouw nodig. Alleen zijn er geen echte vrouwen in Suriname, alleen maar broedvrouwen.


  Maak melding

 9. Een grote groep ex militairen is gedurende de binnenlandse oorlog zwaar gedrogeerd geworden om allerlei gruweldaden te plegen.
  Vele van hen zijn nu ergens tussen de 55 en 65 jaar oud, lopen als verslaafde zwerver rond in Paramaribo eo of in Amsterdam, of zijn ondergebracht in het PCS.


  Maak melding

 10. Jong of oud ze moeten weten dat ze niet met hun broeders mochten vechten. Want de genen voor wie de ex-militairen hebben gevochten, zilt zichzelf vandaag de dag vol te vreten en NB met de tegenstaander. DiDiBrie wat voor soort mens ben je? Je geeft duidelijk aan; niets om deze mens en of anderen te geven if joe kang é bloei nomo. Bah. Any way odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. Zijn aankondiging en een brief waarin hij Brunswijk om de ontmoeting heeft gevraagd, is hem niet door al zijn leden in dank afgenomen.
  =
  Vindt je het gek?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.