Cursus Microbiologie in de vakantie

4

Studenten voeren een proef uit tijdens de 6e CELOS cursus Vakantie Microbiologie. Deze cursus is een vijfdaagse training en is bestemd voor leerlingen van mulo en studenten van de middelbare scholen. De eerste groep bestaat uit 16 cursisten. Gedurende de vakantie zullen nog drie groepen worden toegelaten.

Doel van deze trainingen is om studenten al in een vroeg stadium een voorproefje te geven van wat een wetenschappelijke studie inhoudt en vertrouwd te maken met het verrichten van onderzoek. De slogan van de cursus Vakantie Microbiologie is: “Geef hem geen hout om een schip te bouwen, maar laat hem dromen van de grote zee”.

4 REACTIES

 1. 21 aug. 2014

  ”De slogan van de cursus Vakantie Microbiologie is: “Geef hem geen hout om een schip te bouwen, maar laat hem dromen van de grote zee”. (Bron: Item)

  Met dromen kom je niet ver. Je moet er naar verlangen. Het verlangen is de brandstof van de intrinsieke motivatie en dus de brandstof tot succes.

  De slogan van Srika luidt dus: ”Geef hem/haar geen hout om een schip te bouwen, maar laat hem/haar verlangen naar de grote zee”.

  Om leerlingen van de MULO al spelenderwijs de natuur wetenschappelijke denk en werkwijze in de biologie bij te brengen is zeer positief te noemen. Schimmels en bacteriën kweken, koloniën herkennen en verschillen op grond van bijv. kleur te verklaren, zullen door deze leerlingen als zeer interessant gezien worden.

  Hopelijk worden zo een aantal van deze leerlingen geïnteresseerd om later in hun leerpakket biologie, natuurkunde en scheikunde te kiezen en de richting van de microbiologie op te gaan.

  CELOS, veel succes !!!
  Srika


  Maak melding

 2. “Geef hem geen hout om een schip te bouwen, maar laat hem dromen van de grote zee”.

  Een variant: Geef hem geen Playboy om zich te bevredigen, maar laat hem dromen over een bloedmooie vrouw.


  Maak melding

 3. Gefeliciteerd en veel plezier, mijn beste dagelijkse microbiologie toepassingen toepassingen is fermenteren. Ik maak mijn eigen huiswijn, youghurt, af en toe brood. En ik moet nog leren hoe mijn eigen tempeh te maken. Each one teach one ik hoop dat deze science camp op elke mulo school in de toekomst gegeven kan worden.
  In het dagelijks leven moet ik elke dag tegen schimmels, mijten en insecten strijden met een budget van zo een 100000 dollars per jaar. En minstens een dag per maand een dag aan extra onderwijs geven en nemen.


  Maak melding

 4. Cursus microbiologie.
  Vraagjes aan studentjes. Hoe heet de grootste bacterie van Suriname? Waar woont hij? Waar bevindt hij zich nu? Wanneer komt hij weer tevoorschijn? Waar gaat hij dan over spreken? Wie gaat hij de schuld geven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.