Het Bijlmerpark wordt het Nelson Mandelapark

5

Het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost wordt binnenkort het Nelson Mandelapark. In maart dit jaar werd er een verkiezing uitgeschreven waarin Amsterdammers konden stemmen op één van de vijf locaties waarvan zij vonden dat hij naar Mandela vernoemd moest worden. Maar liefst 37,3% van de stemmen ging naar het Bijlmerpark. Bijna een half jaar na de stemming is het dan zover.

Enkele bewoners in Zuidoost vonden het te lang duren en plaatsten deze zomer tijdens het Kwaku Festival al een nieuw straatnaambordje in het Bijlmerpark, zoals te zien is op de foto. Het college van B en W stuurde gisteren een brief naar de gemeenteraad met het voorstel het park te vernoemen naar de vorig jaar overleden Zuid-Afrikaanse staatsman.

Henk van de Belt, één van de voorstanders van het Bijlmerpark, hoopt dat er nog meer komt dan alleen een paar straatnaamborden. ‘Het liefst iets monumentaals, met de beeltenis van Mandela. En een jaarlijkse viering van zijn verjaardag op 18 juli’, zegt hij in Het Parool.(FOTO: Henk van de Belt)

5 REACTIES

 1. En zo is dit de eerste stap van een stel idioten in zuidoost om de rest van ruimte die nog over is voor het kwaku festival ook in te pikken. Mijn god wat heeft , mandela temaken met kwaku! Er is toch al een straat naar hem genoemd, is dat niet genoeg. Straks gaan alle afrikanen ,jullie surinamers de wet voorlezen wie op de kwaku mag staan. Waar zijn deze hersenloze idioten mee bezig.
  De afgelopen kwaku zat vol met afrikaanse eet tentjes en handel .
  Straks ga je horen dat het kwaku terrein alleen gebruiktt mag worden voor recreatie en niet meer voor evenementen.


  Maak melding

 2. En breaking news …. Binnenhof Tweede Kamer Den Haag
  Heet volgend jaar 2015 BOUTA hof { 2015年boutahof }
  我爱苏活和工作 I LOVE SU WOON EN WERK‎


  Maak melding

 3. Flashbericht DNA dei eindelijk weer vergadert :

  Goedgevonden is dat het TIGRI-gebied voortaan het DINO-district heet !

  Wij kunnen BEIDEN vergeten, door toedoen van onze pro-actieve president/regering !


  Maak melding

 4. Dit besluit is democratisch genomen, dus heb ik er geen enkele moeite mee.
  Waarom al die ophef ?
  Omdat vroeger in de Bijlmer veel Nederlanders met een Surinaamse afkomst woonden ?
  Maar de tijden zijn veranderd en er wonen tegenwoordig heel veel andere nationaliteiten, dan alleen Surinamers.
  De hele Bijlmer is veranderd en nauwelijks meer herkenbaar met pakweg 10 jaar geleden.
  Dus waar hebben we het over, zo gan dingen nu eenmaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.