Financieel onderzoek op ministeries

24

PARAMARIBO, 13 aug – Alle ministeries worden financieel tegen het licht gehouden. Volgens minister Andy Rusland van Financien betreft het de realisatie van een belofte van president Desiré Bouterse.

Het staatshoofd beloofde tijdens de begrotingsbehandeling dat de ministeries worden doorgelicht. Met kritiek vanuit de oppositie op het beheer van publieke middelen zou het onderzoek niets te maken hebben. “Het gaat simpelweg om het uitvoeren van het beleid”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Of het onderzoek politieke gevolgen heeft, valt te bezien. Volgens Rusland zal “navenant” worden gehandeld als er iets verkeerds wordt ontdekt.

In oppositionele kring wordt sceptisch tegen het onderzoek aangekeken. Er is vaker aan de bel getrokken, zonder dat er werd opgetreden. De regering reageert vaak zelfs niet eens. “De gewiekstheid waarmee daders te werk gaan, is onbeschrijfelijk. Bovendien zijn bepaalde leiders tot elkaar veroordeeld en kan men het zich niet permitteren in dit opzicht elkaar aan te vallen”, zegt Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP).

24 REACTIES

 1. O jee, nu komen de apen uit de mouw !!!!
  Wat gebeurt er dan ; als blijkt dat sommige ambtenaren gesjoemeld hebben, volgt er dan sanctie´s ???
  Gaat er koppen rollen, of wordt er geen ruchtbaarheid aan ge – geven ???? ´´ Ik ben benieuwd wat de uitkomst zal zijn ´´


  Maak melding

 2. Slimme set. Sommige bureaucraten zullen worden weggewerkt en worden vervangen door NDP-minded people die dan de verkiezing gaan monitoren. Weg eerlijke verkiezingen!


  Maak melding

 3. FATA MORGANA op en top.
  De ndp oftewel criminele organisatie gaat nu weer zand strooien….verkiezing is in aantocht.

  Het onderzoek heeft toch geen zin want sancties blijven uit..integendeel worden de criminelen royaal beloond voor hun criminele aktiviteiten….hardwerkenden worden buitenspel gezet.

  De wolf denkt..ik ga de domme massa laten horen wat ze willen horen…
  volgende stap…gratis oud vreten in ocer …en de domme massa is weer tevreden.


  Maak melding

 4. Hoe gaat de CLAD alle ministeries binnen een bepaalde tijd kunnen controleren? Wat gaat men onderzoeken? De CLAD rapporteert aan de minister van Financiën .Hoeveel rapporten van de CLAD zijn in de bureaulade’s van de minister al verdwenen?


  Maak melding

 5. ” het staatshoofd beloofde tijdens de begrotingsbehandeling dat de ministeries worden doorgelicht ”

  Ik vraag mijn af of ” NARCO DESI “, kortweg ” DESIDERIUS” , deze quasi heldhaftige belofte ook had gedaan indien zijn ” stanko, stamán of kabel, BRAMPIE de ZAKKEVULLER ” nog minister van OW was ????????

  Jag önskar ni en solig dag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Met welke intentie worden deze onderzoeken uitgevoerd? Om de ministeries te zuiveren van criminele handelingen (fraude) of om mensen te vervangen of om de spendeerzucht van de ministeries te drukken? Feit is dat de NDP-ambtenaren zullen worden ontzien. De oppositie-ambtenaren zouden wel eens de zwarte pieten kunnen worden.


  Maak melding

 7. ‘Bovendien zijn bepaalde leiders tot elkaar veroordeeld en kan men het zich niet permitteren in dit opzicht elkaar aan te vallen”, zegt Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP).

  Klopt als een bus !
  Rusland gaat geen acties durven ondernemen tegen Belfort ,Bouta,Brunsie die ‘staatskas aan het leegroven zijn.
  Belfort rooft het omdat hij jarig is, bouta om voor advocaten van dinootje te betalen en brunsie om geld rond te strooien op zon- en feestdagen,en over Abrahams en de rest van de ndp ministers praten we maar niet…
  We weten idd op wie de pijlen van Rusland en co gericht zijn , op iedereen behalve rusland en co….


  Maak melding

 8. Men heeft toch geen financiële malversaties op het ministerie van OWV geconstateerd nadat Brampie vertrokken was als minister? Wel, dan hoeft de komende 100 jaar geen enkele minister zich zorgen te maken dat deze regering financiële malversaties zal ontdekken op zijn ministerie. Het staat bij voorbaat vast dat na dit onderzoek zal blijken dat NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 9. de gestelde onderzoeksvraag bepaald het antwoord dat uit het onderzoek zal komen!

  er is jaren gestudeerd op een vraag waarmee de regering na jaren potverteren en onverantwoord gedrag kan verklaren dat er geen fouten geconstateerd zijn.

  Wellicht heeft men een blinde, dove en stomme onderzoeker gevonden.


  Maak melding

 10. dit doet de ndp om brunswijk kopje kleiner te maken voor de komende verkiezingen

  ze azen op de zetels van brunsie en co in het binnenland
  geode zet maar desondanks is het afgelopen met de paarsen
  veel ndp ers zeggen we doen alsof we nog ndp gezind zijn maar de komende verkiezing zullen we ze laten dat ook een ezel zich niet 2 keer aan de zelfde steen stoot
  men heft ons al vier jaar voor de gek gehouden a kaba now


  Maak melding

 11. om iedere tegenstelling tegen te gaan zou het goed zijn om alle ministeries aan een fraude onderzoek te onderwerpen en dit te laten uitvoeren door een externe accountantskantoor (één van de the Big Four).
  Een fraude onderzoek is een andere aanpak dan een jaarlijkse controle op ontvangsten en uitgaven. Er zijn bij een fraude onderzoek simpelweg vaste regels en aanpak (sjabloon) van het onderzoek.
  Dus niet de CLAD maar een externe onpartijdige derde waarbij de CLAD mag meedoen in de uitvoering.
  IK zou dus willen zien of dit een uitkomst zou kunnen zijn.
  Ben zelf accountant, sedert 1 jaar met pensioen, en zo een job is een uitdaging en heb dus er oren naar.


  Maak melding

 12. @ pokai tongo

  Ik zou eerder willen opteren voor een rechtmatigheid en doelmatigheidsonderzoek van alle uitgaven van de overheid en dan breng je automatisch alle frauduleuze handelingen aan het licht.
  Je hebt gelijk. De CLAD en ook de ALGEMENE REKENKAMER lopen het risico gereshuffeld te worden dus zullen ze broodvrees hebben. Ze zullen zeker geen objectief rapport uitbrengen.


  Maak melding

 13. hallo tante simons,,waarom wordt de ,,,,corruptie wet,, nou niet behandeld en binnen vijf dagen aangenomen,net als de amnestie wet door jou aan het volk door gedrukt..

  pas dan ,heb ik wat respect voor jou..

  laat het zien als je ballen hebt..


  Maak melding

 14. Op zich geen slecht idee om alle ministeries – top down – te onderwerpen aan een dergelijk onderzoek.
  De vraag is of dit onderzoek door een onafhankelijke instantie zal worden uitgevoerd.
  Ik meen mij te herinneren dat het accountantsbureau Tjong A Hung indertijd ook onderzoeken heeft uitgevoerd en aanbevelingen heeft gedaan om efficiëntie verbeteringen te realiseren. De betreffende aanbevelingen zijn nooit opgevolgd door opeenvolgende regeringen.
  Ik houd me hart vast dat ook nu weer sprake zal zijn van enorme geldverspilling. Immers als insider weet ik dat dergelijke onderzoeken handen vol geld kosten.

  Btw, ik zou graag de Terms Of Reference van het onderzoek willen inzien.


  Maak melding

 15. De regering legt geen prioriteit bij criminaliteitsbestrijding. De regeringselite zit verschanst achter zware beveiliging en is niet geinteresseerd in de zware criminaliteitsgolf die de gewone man en vrouw treft.

  De regering heeft lak aan corruptie door politici en ambtenaren. De anti-corruptiewet is in opdracht van hogerhand on hold gezet. Ministers die laakbare handelingen plegen zijn door de president bevorderd tot staatsadviseur met een MEGA-salaris.

  De onderzoeken van Andy zijn politiek gericht. Groepen ambtenaren zullen om politieke redenen worden overgeplaatst. NDPers komen op hun plek.

  De planning ligt in het algemeen op zijn gat. Het Planbureau valt plotseling onder de minister van Binnenlandse zaken. Er wordt minder gepland, er wordt op krediet besteld bij China. De chinezen plannen voor onze onafhankelijke staat Sranang.

  Over nieuwe en voldoende arbeidsplaatsen voor de werklozen wordt totaal niet gesproken.

  Dus Andy, onderzoek de ministeries en stel vooral geen moeilijke vragen omtrent stijgende staatsschuld en of de afnemende monetaire reserves !!!


  Maak melding

 16. het gaat simpelweg om het uitvoeren van het beleid.
  Beleid was geweest het normaal honoreren van de betrokkenen, had er ook niets onderzocht hoeven te worden, beetje mosterd na de maaltijd zo op de valreep, dus nu is er in enen wel beleid?, een lachertje toch


  Maak melding

 17. Kritiek hebben op de regering NDP is iets wat de NPS en VHP heel goed in zijn maar iedereen met gezondVerstand weet dat de NPS en VHP in hun bijna 40Jaar regeerperiode nog nooit hun ministeries financieel hebben doorgelicht om te kijken hoe gemeenschappelijk Geld wordt uitgegeven. Mijn advies begin bij ministerie van Openbare Werking daar hebben de regering VHP en NPS een corrupte Criminele netwerk neergezet dat geen één minister het kan ontmantelen. Het ministerie van OW moet worden opgeheven en alle mensen moeten ze ontslaan. daarvoor in de plaats moet een andere ministerie komen die transparant is en levenslang onder toezicht staan om mistanden te verkomen.


  Maak melding

 18. @GEZOND VERSTAND, lees hier maar een stukje tekst :::::::::::::

  NDP’ers lopen over naar de VHP

  Ontevreden NDP’ers maken de overstap naar de VHP. Dit meldt de VHP in een persbericht. Volgens de partij zal een 100-tal NDP’ers op een speciale vergadering de overstap maken naar de VHP.


  Maak melding

 19. john
  Ik zou eerder willen opteren voor een rechtmatigheid en doelmatigheidsonderzoek van alle uitgaven van de overheid en dan breng je automatisch alle frauduleuze handelingen aan het licht.

  John,
  Rechtmatigheid zal meestal akkoord zijn daar dit gaat om de handtekening en bevoegdheid.
  Doelmatigheid daar kan er wat uitkomen want Justitie haar bestellingen t.b.v. de sociale instellingen staan net in de doelstelling van deze ministerie.
  In zijn algemeenheid komen deze controles voor bij de gewone reguliere / tussentijdse controles.
  Fraude onderzoek heeft een heel andere insteek en aanpak. Hier krijg je Carte Blanche van de opdrachtgever en dat iedereen 100% verplicht is om meewerken.

  JoJo
  u weet als gepensioneerd accountant ongetwijfeld heel goed dat men een accountant heel goed in de maling kan nemen.

  Hierin heb je deels gelijk maar een goede accountant vraagt door en laat zich niet makkelijk in de luren leggen.
  Samenspanning met meerdere leidt vaak genoeg tot het achterhalen van fraude.

  Ben desondanks nog steeds geïnteresseerd 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.