‘Open sky’ tussen Suriname en VS

24

PARAMARIBO, 1 aug – Suriname heeft formeel een open sky overeenkomst met de Verenigde Staten van Amerika. Het bilaterale luchtvaartverdrag is eindelijk goedgekeurd door het parlement. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, krijgt een sleutelrol toebedeeld.

Dit zei minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken op aandringen van parlementariërs. De zorg is groot dat de SLM uit de markt wordt gevlogen. De open sky biedt mogelijkheden voor vrijelijk luchtverkeer voor meerdere luchtvaartmaatschappijen. Volgens vicepresident Robert Ameerali moet vooral naar de voordelen worden gekeken. “Ik kan zeggen dat er meer voordelen kleven aan de overeenkomst dan nadelen. We raken uit ons isolement.”

De verwachting is onder meer dat het toerisme naar Suriname er wel bij vaart. Ook worden mogelijkheden bekeken voor doorverbindingen naar Amsterdam. Daar zouden vooral Amerikanen van Surinaamse komaf voor geprikkeld moeten worden. Parlementariërs zijn vooral bang voor een Amerikaans overwicht. Ameerali vindt dat er vooral optimistischer naar gekeken moet worden. “Behalve de bedreigingen, zijn er ook veel kansen bij de ontsluiting van Suriname. We hebben alle vertrouwen in onze nationale carrier.”

24 REACTIES

 1. @ Horatio
  “Ook goed. En nu een een ”Open Sky” tussen Suriname en Nederland”

  Open Sky met Nederland is er al jaren. Er is ruimte voor 2 extra maatschappijen van beider zijde. Martin air heeft het een poosje geprobeerd.
  Als er geen doelen en geen klanten zijn heeft geen enkele Open Sky verdrag zin.

  Wel vreemd dat de Vice President Freudiaans uitspreekt “Ik kan zeggen dat er meer voordelen kleven aan de overeenkomst dan nadelen. We raken uit ons isolement.” UIT WELK ISOLEMENT, Suriname staat toch midden in de wereld gemeenschap of vergis ik mij.


  Maak melding

 2. Ben het helemaal met Jojo eens !
  Hoe wil daarnaast een luchtvaartmaatschappij met maar 3 vliegtuigen overal op vliegen.
  Dat is een echt heel groot logistiek probleem.
  De enige oplossing is meer vliegmaatschappijen vanaf Zanderij te laten vliegen, want alleen met de SLM wordt het niets.
  Ik ben niet tegen de SLM, maar er zijn veel te vaak problemen, waardoor niet of helemaal niet op tijd kan worden gevlogen en er vluchten uitvallen.
  Het grootste probleem is, dat de SLM nog steeds een staatsbedrijf is.
  Gooi de hele luchtvaart in Suriname open en de sterksten zullen overleven en dat zijn in de regel ook de maatschappijen met de beste service en klantvriendelijkheid.
  De klant – en die wordt in ons land nogal eens vergeten – wil namelijk kwaliteit voor haar geld.


  Maak melding

 3. Open sky tussen Suriname en VS is te nadelen van Suriname.
  Iedereen met Gezond Verstand weet dat dit een trojanhorse)) is die het einde van Suriname betekent, de Suriname die wij nu kennen. Zowel de regering Bouterse en de NDP zijn er in geluisd en de VHP heeft gelijk om te zeggen dat we de akkoord niet moeten tekenen. Ik zal uitleggen wat een open sky betekent een open luchtruimte betekent dat de Amerikanen met al hun vliegtuigen gebruik mogen maken van Surinaamse kluchtruimte zonder te hoeven betalen en Suriname mag dat ook in Amerika . De open sky contract is een contract bedacht door de denktank instituten van de Amerikanen en aan Suriname is gepresenteerd als de geldmaker voor Suriname . het woord geld was voldoende om de regering Bouterse overstag te laten gaan zonder het contract goed te laten bestuderen door de regering Bouterse, de opposities en het buitenland om na te gaan als er geen VALSTRIK verborgen is net als de GOUDDEAL die achteraf een groot nadeel voor Suriname blijk te zijn maar het werd als een groot voordeel een geldmaker gepresenteerd. Als een vliegtuig van een andere land Surinaamse luchtruim betreed moeten ze geld aan Suriname betalen voor gebruik van Surinaamse luchtruim. Met deze open luchtruim akkoord mogen alle Amerikaanse vliegtuigen zowel burger als militaire toestellen de Surinaamse luchtruimte betreden. Dit akkoord betekend het einde van SLM want wie de Amerikanen goed kent weet dat ze niet van concurrentie houden en zullen SLM op lange termijn de nek omdraaien zodat de amerikaanse vloot alleen recht heeft.
  Waarom gezond verstand tegen deze akkoord is
  (1) dit betekent het einde van SLM. Amerikaanse luchtvloot is super groot het is in hun voordeel SLM zal worden vernietig
  (2) Amerikanen zijn niet te vertrouwen in alles wat ze doen kijk naar hun handelen in de wereld , bij deze mensen moet je grote afstand nemen en ze vermijden in alles wat je doet.
  (3) De Amerikanen zullen Surinaamse luchtruim voor militaire doel einde gebruiken denk aan Drones om landen als Brazilië en Venezuela te bespioneren.
  (4) Op lang termijn zullen de Amerikanen eisen dat ze Surinaamse luchtruimte mogen patrouilleren met hun gevechtsvliegtuigen om hun burgervloot te beveiligen tegen terrorisme in Surinaamse luchtruim.
  (5) De Amerikanen zullen op lange termijn een militaire vliegbasis in Suriname vestigen om zogenaamd snel te kunnen regeren op gevaarlijke situatie.
  (6) Nadat de Amerikanen hun militaire basis in Suriname hebben gevestigd zullen ze militairen personeel en federale agenten overbrengen om hun basis zogenaamd te bewaken en beveiligen.
  (7) Amerikanen zullen zich brutaal met Surinaamse politiek bemoeien om hun belangen te behartigen en veilig te stellen.
  (8) Amerikanen zijn na een paar jaar de baas in Suriname na het uitvoeren van hun verborgen plan (TrojanPaard) en de Surinaamse militairen staan onder bevel van Amerika.
  (9) Amerikanen zullen Suriname over spoelen met hun genetische gemanipuleerde voedsel en de Surinamers zullen ziek worden en sommige zullen sterven.
  (10) Amerika gaat Suriname economisch aan zich binden net als Haïti. al het rijs en graan zal uit Amerika komen en Suriname zal geen eigen voedsel meer produceren. Surinaamse schuld aan Amerika wordt onbetaalbaar en Suriname is van Amerika om te doen en laten wat Amerika wilt met een puppet regering en president die de bevelen van de Amerikanen uitvoert.
  Wie denk dat Amerika Suriname een contract aanbied dat goed is voor Suriname is blind. De grootste Amerikaanse basis in el Salvador moet dicht. el Salvador verlengt de contract met de Amerikanen niet en wie de berichten volgde weet dat de Amerikanen tijdens de regeerperiode van nieuwfront Venitiaan hadden benaderd om hun militaire basis in Suriname te verplaatsen maar Venitiaan en sardjoe zeiden nee. Boutersem werd ook benaderd en die zei ook nee. Via Open sky’ contract tussen Suriname en VS zullen de Amerikanen op lange termijn op een illegale manier hun militair basis in Suriname vestigen en iedereen slaapt nog.


  Maak melding

 4. Tja, Suriname heeft van onderhandelen geen kaas gegeten.
  De soep zal niet zo heet worden gegeten zoals “gezond verstand ” steld, maar dat het meer nadelen dan voordelen voor de republiek zal hebben is evident.
  Suriname heeft sinds 1975 niet 1 deal goed uit onderhandeld, wie kent MUSA en Berjaya nog? Zelfs voor de onafhankelijkheid is niet goed onderhandeld. Zoals gewoonlijk gaam Suerinamers voor de snelle deal die op korte termijn wat lijkt op te brengen, maar uit eindelijk alleen maar geld kost.

  Ik ben benieuwd of Dino vrij komt binnenkort, als dat het geval is weten we wat als wisselgeld is gebruikt.


  Maak melding

 5. Een ticket Antillen -Amsterdam zal binnenkort ver beneden Euro 500 gaan kosten.Waarom worden wij in dit land dan opgelicht?
  Niet allees door de KLM,maar ook door onze eigen kind SLM?


  Maak melding

 6. Een ticket Antillen -Amsterdam zal binnenkort ver beneden Euro 500 gaan kosten.Waarom worden wij in dit land dan opgelicht?
  Niet alleen door de KLM,maar ook door onze eigen kind SLM?


  Maak melding

 7. @Jako.
  KLM vliegt per week 11 maal naar Curacao. Arke Fly vliegt dagelijks en wil het uit breiden. Air Berlin vliegt dagelijks..
  Daarnaast heeft de HATO nog heel veel ander verkeer.

  Op Pengel International vliegen SLM en KLM samen 11 keer per week of minder en zit groei er naar dagelijks vliegen niet in.

  Wat denkt u wat dat betekend voor de kostprijs. 2 vliegtuigen wekelijks 188 laten vliegen of 1 vliegtuig 72 of 90 uur per week te laten vliegen.

  Op de Antillen zijn genoeg klanten of efficient te werken en met concurrentie te vechten voor volle vliegtuigen en meer markt aandeel.


  Maak melding

 8. Er is kennelijk meer animo foor stranden dan voor bos.
  Laten we eerlijk zijn,, Suriname heeft een toerist niks meer te bieden dan een Costa Rica, Panama of Brazilie.
  Maw: Suriname is niet interessant voor de gemiddelde toerist uit het westen.


  Maak melding

 9. @JoJo
  Hoe kan je beweren dat er geen groei meer mogelijk is ?
  Wij moeten ervoor zorgen dat de juiste condities worden geschapen
  Wanneer de prijzen omlaag gaan zal de vraag vanzelf toenemen.
  Verder moeten we het voor de toeristen veel aantrekkelijker maken.
  De appartementen moeten veel goedkoper en klantvriendelijker worden.
  De restaurant moeten veel betere kwaliteit leveren en ook veel meer variatie.(de kwaliteit moet goed bewaakt worden).
  We hebben geen stranden met blauw water en moeten daarom ervoor zorgen dat reizen naar het binnenland niet zo duur is.
  We moeten ervoor zorgen dat we stad schoon en verzorgd houden.


  Maak melding

 10. @ Jako
  Greetings from Miami. Er zijn zaken waar wij van mening verschillen, maar er zijn ook zaken waar ik het volkomen met je eens ben. Suriname is voor de tourist in een woord te duur; eens met je. Als ik voor een week naar Suriname kom, ben ik aan hotel reeds $500 kwijt. Openbaar vervoer in Suriname is wel uitstekend, maar het moet beter georganiseerd worden. Als je in Miami geen wagen hebt, kom je nergens. In Suriname kom je overal met een lijnbus. Het binnenland van Suriname is een ware schatkist, maar het is peperduur. Ik betaal echt geen $100 om naar de Brownsberg te gaan hoor? Doe ik niet. Kortom, lagere vlieg-en logeer tarieven in Suriname en stimuleren van ons binnenland.


  Maak melding

 11. @Eduard Lupson:

  Het binnenland van Suriname is een ware schatkist, maar het is peperduur. Ik betaal echt geen $100 om naar de Brownsberg te gaan hoor?

  Ik ben dezelfde mening toegedaan.

  Maar dit kwam ik toevallig tegen.
  Ik weet niet wat het kost hoor.
  Maar de directeur had het ook over de wensen van de Amerikaanse & Canadese toeristen.
  Kijk, luister en geniet van een (ware schatkist).

  Video: Oplevering Panorama Suites Kabalebo Nature Resort Zaterdag 26 Juli 2014
  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=10384


  Maak melding

 12. Toerisme neemt ook vervuiling met zich mee. Hoe gaat de staat de grote hoeveelheid afval dat gaat ontstaan uit het binnenland verwerken?

  Suriname moet een keer gaan inzetten op duurzame ontwikkeling ipv snel te cashen.


  Maak melding

 13. Lees alleen maar verhalen over open sky samenwerkingen.

  1 hoe groot is de vloot van slm ?
  2 hoe groot is de animo om naar de states te vlieg ?

  Puur grootheidswaanzin. Zelf de route naar amsterdam wordt slecht nageleeft.


  Maak melding

 14. Er zal voldoende aanbod vanuit de VS moeten zijn om dit te laten werken. Maatschappijen gaan heus niet met lege toestellen vliegen.En laten we eerlijk zijn Su is voor de jonge toerist veel te duur. Die gaan naar Azie.


  Maak melding

 15. De regering zet op te veel paarden in. Ik zie echt geen visie in de dingen die bedacht worden. Het begint erg vervelend te worden en ik word er stront cynisch van.


  Maak melding

 16. @JAKO
  Er is natuurlijk wel wat groei maar op geen stukken na om op het niveau van de Antillen te komen. (Aruba heeft meer dan 30 vluchten per dag omdat het interessant is voor de VS).

  Ik heb met 3 ontwikkelingen geleurd op Nieuw Amsterdam, Marienburg en Peperpot. De eerste een resort met 150 appartementen en 300 bezoekers permanent. 300 bezoekers voor 5 jaar gegarandeerd door een van de grootste reisorganisaties uit Europa.
  Resultaat geen reactie, waarna andere partijen plotseling dachten te weten hoe het moest.

  Zolang men beloond wil worden voor dat de prestatie geleverd is is er geen groei mogelijk anders dan marginale groei.


  Maak melding

 17. 04 aug.2014

  Wat zal Henk Molenaar toch blij zij met de regering in Suriname.

  Eindelijk zal hij nu beter zijn driehoekreizen kunnen maken naar zijn families. Van Ned. naar USA en vandaar naar Suriname, of omgekeerd.

  Wel Henk Molenaar, je bent nu verplicht een bedankkaart te sturen naar de regering en assemblee in Suriname.

  Henk Molenaar, no pley hypocriet !!!!
  Srika


  Maak melding

 18. Suriname kan zijn eigen kist niet onderhouden en gaat een samenwerking aan met die Amerikanen.Op de route Amsterdam hebben ze keer op keer vertragingen en ellende.Suriname moet meer maatschappij op de Surinaamse route laten vliegen.Dat is het beste voor het land.Bij de SLM maken maken ze een rommeltje ervan.Dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.