zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVS verhoogt hulp justitie Suriname

VS verhoogt hulp justitie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 aug.- De Verenigde Staten van Amerika heeft de justitiële hulp aan Suriname verhoogd. Volgens de Amerikaanse ambassadeur Jay Anaina, is zijn regering dik tevreden.

De juridische samenwerking tussen beide landen verloopt naar wens. De derde overeenkomst voor juridische samenwerking wordt dan ook als bijzonder aangemerkt. Anaina en minister Edward Belfort van Justitie & Politie ondertekenden de overeenkomst tijdens een speciale ceremonie. Het nieuwe akkoord is goed voor vierhonderd duizend dollar. De vorige overeenkomst bood ruim tachtig duizend dollar aan.

Voor Belfort betekent de verhoging heel veel. “De hulp is verhoogd. Het is veel geld. We hebben veel werk aan de winkel als we het budget willen besteden.” Het geld is bestemd voor capaciteitsversterking. Volgens Belfort zullen vooral trainingen worden verzorgd voor het Korps Politie Suriname en andere gewapende korpsen. De hulp loopt tot 2017. Procureur-generaal Subhaas Punwasi toonde zich ook enthousiast. “Dit geeft aan dat zowel Suriname als de VS wil samenwerken. Het werpt vruchten af.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

27 REACTIES
 1. Ik raad de minister aan om een speciale Interpol afdeling in het leven te roepen ,die in staat is alle loslopende,gesigneerde criminelen op te pakken .


  Maak melding
 2. Het extra geld is bedoeld om drugscriminelen, zoals Dino & Pa in een vroeg stadium op te kunnen sporen. Maar de financiele nood in Suriname is zo hoog, dat Belfort het geld van de Amerikanen geaccepteerd heeft om de gaten in zijn begroting te dichten. Belfort speelt Russische roulette


  Maak melding
 3. Geld zat om te besteden voor het korps politie Suriname om deze weerbaar te maken om de bendeleider en de gang(sters) te bedwingen.

  De satellieten draaien inmiddels 24 uur, 365 dagen per jaar boven Paramaribo – Suriname om de gangen van hen scherp in de gaten te houden.

  Nu nog afwachten wanneer de US – Ambassade aan de Karwafodistraat in Paramaribo-Noord af is en het Hospitaalschip van de United States Army voor medische hulp komt naar Suriname.

  ’s Nachts, hoogwater in het Stuwmeer en grote regentijd.


  Maak melding
 4. -Belfort, ik hoop niet dat je straks je vrienden en families zult plaatsen om die training te gaan volgen, omdat je bekend staat als iemand die naar de gezichten kijkt van anderen wie ze zijn.

  -Morgen van de daken schreeuwen dat deze regering heel veel heeft gedaan, maar niet vertellen van waar dat geld allemaal afkomstig is.

  -Nu zijn de Amerikanen wel goed en straks worden zij het land uitgezet, omdat men het niet leuk vind dat er iets over de rechtstaat van Suriname gezegd wordt.


  Maak melding
 5. @passant

  “Geld zat om te besteden voor het korps politie Suriname om deze weerbaar te maken om de bendeleider en de gang(sters) te bedwingen.”

  Ik neem aan, dat jij met de bovenstaande opmerking Dino & Pa voor ogen hebt.


  Maak melding
 6. Meer juridische hulp. Dus ook eisen omtrent het opppakken en insluiten van personen. Straks zal er geeist worden dat DDB wordt opgepakt ivm hetzij drugssmokkel, hetzij moorden.

  Belfort heeft niet verder gekeken dan z’n stompe neues.


  Maak melding
 7. passant”

  Geld zat om te besteden voor het korps politie Suriname om de rovers en de gang(sters) beter te beschermen en het volk op beestachtige wijze te beroven en moorden. ik zie het zo.


  Maak melding
 8. Suriname land van de onbegrensde mogelijkheden. Als je snel carrière wil maken in su dan ga je de criminaliteit in. Land wordt geleid door criminelen of laten de criminelen ons land lijden. En dat land heb je heel veel bazen en je hebt ook baas boven baas. Hebzucht en landgrabbing kent daar zijn grenzen niet. Het land van names en faces.

  Hoop dat de Amerikanen een beetje sturing kunnen geven aan bandietenland.


  Maak melding
 9. @John2

  Hallo,was meneer Santokhi heden minister van Juspol geweest zou hij deze schenking van de amerikanen niet nodig hebben. Zoveel vertrouwen bestaat er voor Santokhi over de gehele wereld. Het is netalsof Amerika bellie djoekoe moet betalen om zijn werk naar behoren te doen.
  Santokhi leverde R.Khan uit waar in tegenstelling bellie R.khan in bescherming zou nemen. Wie weet zou Suriname het Asiel land van Khan worden en min van Juspol nog erbij en bellie zijn assistant..
  Kom je incompente bellie niet met Santokhi vergelijken okay,


  Maak melding
 10. Chinese immigranten krijgen zonder enige beperking de Surinaamse nationaliteit, stemrecht en toegang tot domeingronden, terwijl ze hun eigen Chinese nationaliteit mogen behouden. Dus een dubbele nationaliteit is geen issue meer voor Suriname om de Surinaamse nationaliteit te verkrijgen ! !

  Dit is discriminerend tegenover geboren Surinamers, die worden gedwongen om hun Nederlandse nationaliteit op te geven, alvorens ze de Surinaamse nationaliteit krijgen toegewezen.

  Nu doet het volgende fenomeen zijn intrede: de genaturaliseerde Chinezen hebben de politiek ontdekt. Niet zo vreemd, dit is altijd het beleid geweest van China. Het overrompelen van een armlastig land, volstoppen met kredieten en ge-importeerde Chinese burgers en vervolgens de politieke macht grijpen.

  Japan heeft het ook gedaan met Peru, waar de vroegere president Fujimori de macht greep met financiele ondersteuning van zijn vaderland Japan. Het lijkt veel op dat Suriname ook dezelfde weg opgaat, alleen is China nu de bovenliggende partij.

  Wij geboren en getogen Surinaamse Nederlanders, die al 40 jaar de Surinaamse bevolking en economie, financieel en moreel, ondersteunen worden met een PSA-wet (de PIS-wet) het bos ingestuurd, terwijl de Chinezen met hun dubbele paspoort nu als engelen worden binnengehaald door die doldwaze Surinamers!

  De PSA wet heeft een discriminatoir karakter en de COS als medeplichtige in Nederland houdt alle SurNeds voor de gek !

  Boycot die fucking Surinamers en de SLM ! Landverraders !

  Quote

  VHP heeft nu ook Chinese leden

  VHP-voorzitter Santokhi ontving ruim honderd inschrijfformulieren voor het VHP-lidmaatschap. Foto VHP
  De VHP heeft nu ook een Chinese tak. Een groep van ongeveer 100 Chinezen heeft woensdag aansluiting gezocht bij de VHP. “Dit is een historisch moment voor ons. Dit is een sucesvolle doorbraak die wij hebben bereikt. Na jaren aan de kantlijn te hebben gestaan willen wij ook via de politiek een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.” Dit zei Wan Ping Guo, de coördinator van de nieuwe leden van de VHP.

  Wan Ping legde uit waarom gekozen is voor de VHP. Volgens hem is de VHP een partij met goede structuren. De leider van de VHP is een zeer integere persoon die bekend staat als de man van wet en recht en veiligheid. De partij is een rechtvaardige partij die opkomt voor de belangen van de samenleving, aldus de coördinator van de Chinese VHP’ers, Wan Ping Guo.

  Ook VHP-voorzitter Chan Santokhi vindt de aansluiting van Chinese VHP’ers een historisch moment voor de partij. Het is zeker een toegevoegde waarde voor de partij, wij zullen nu samen optrekken om dit land verder op te bouwen. Hij gaf aan dat het nu tijd is dat de ‘nieuwe’ Chinezen ook politiek actief worden. “Nu moeten ze op de voorgrond treden. Ze moeten via de politiek zelf strijd gaan voeren op het veld.”

  Volgens de partijvoorzitter wordt er beweerd dat Hindostanen tegen de Chinezen zijn. “Niets is minder waar. Het zijn juist de Hindostanen die hun percelen en woningen aan Chinezen verkopen of verhuren zodat de Chinezen hun bedrijven kunnen opzetten.”

  Criminaliteit
  Voorts haalde Santokhi aan dat sinds het aantreden van deze regering de criminaliteit ernstige vormen heeft aangenomen. Er vinden dagelijks bijkans 45 zware berovingen plaats. Bij de vorige regering was er een gemiddelde van 24 moorden per jaar. Voor dit jaar alleen zijn er tot nu toe al 36 moorden geteld, en dit is zeer trieste zaak, zei Santokhi.

  Unquote


  Maak melding
 11. De hulp zal hard nodig zijn.
  Een actuele statistiek: Onder de vorige regering waren er gemiddeld 24 moorden per jaar,dit jaar staat de meter na 7 maanden al op 36.

  Hoezo meer veilig, hoezo bestrijding criminaliteit, hoezo geen dievenijzers meer


  Maak melding
 12. Ik hoop, dat de VS voorwaarden heeft verbonden aan deze deal en dat het geld niet verdwijnt in de zakken van mensen, die het toch al heel goed hebben, want dat is een heel groot probleem in Su.
  Zodra er geld of subsidies in het geding zijn, komen die vaak niet op de plaats van bestemming.
  Eerst ik, dan een hele tijd niets en wat overblijft is voor de “armen”, is maar al te vaak het motief van veel rijke Surinamers.
  De bevolking wordt er nooit beter van.


  Maak melding
 13. Regel nr1 neem nooit geld van de Amerikanen aan. Geld geeft de Amerikanen macht en zeggenschap over je binnenlands en buitenlandsbeleid. Wanneer je de volgende bevel van de amerikanen niet uitvoert zullen de Amerikanen je straffen, je krijgt geen geld. Wees je eigen baas in huis neem geen geld aan kijk naar hun advies en als het beval neem je die aan zo niet bedank je voor het advies. Blijf je eigenbaas in je eigenhuis en zegt tegen de Amerikanen geen bemoeienis AUB dit is Suriname geen Amerika!


  Maak melding
 14. @ GEZOND VERSTAND

  Maar wel tot over je nek in de schulden werken met kredieten van China !

  Zonder de Amerikanen was Suriname nu een provincie van Brazilie en als de voortekenen niet bedriegen een kanton van China.

  Chinees wordt gauw een verplicht vak in Suriname en dat is niet zonder reden. Zo begon het ook met Tibet. Binnen een paar jaar waren de eerste Chinese adviseurs van de Tibetiaanse regering door China benoemd tot machtige sleutelfiguren in Tibet.

  Suriname is slechts een paar stappen verwijderd van Chinese dominantie, alleen de Amerikanen kunnen dit nog tegenhouden.
  De Amerikaanse geo-politiek is gebaseerd op dominantie in de eigen regio en als zij zich gaan bemoeien met Suriname, dan weet je 100 procent zeker dat China geen goede bedoelingen heeft met Suriname. Dit is een wake-up call van de Amerikanen, dus wakker blijven en geen kredieten van China meer accepteren.

  Waarom denk je dat de Chinezen aansluiting zoeken bij de Hindoestaanse VHP?

  Omdat China en India altijd samen optrekken in hun buitenlandse politiek. En dat zal in het geval van Suriname niet anders zijn. Ze gaan de buit Suriname binnen 10 a 20 jaar onderling verdelen. India heeft voedsel nodig en China heeft grondstoffen nodig. Welnu, geen toeval dat Indiase bedrijven in de agrarische sector investeren en Chinese bedrijven in infrastructuur en mijnbouw.

  Het is nu al 5 voor 12 voor Suriname en hopelijk loopt de batterij van de wekker niet leeg voordat het alarm afgaat.


  Maak melding
 15. michael

  @ GEZOND VERSTAND

  Maar wel tot over je nek in de schulden werken met kredieten van China !

  Zonder de Amerikanen was Suriname nu een provincie van Brazilie en als de voortekenen niet bedriegen een kanton van China.

  Chinees wordt gauw een verplicht vak in Suriname en dat is niet zonder reden. Zo begon het ook met Tibet. Binnen een paar jaar waren de eerste Chinese adviseurs van de Tibetiaanse regering door China benoemd tot machtige sleutelfiguren in Tibet.

  Suriname is slechts een paar stappen verwijderd van Chinese dominantie, alleen de Amerikanen kunnen dit nog tegenhouden.
  De Amerikaanse geo-politiek is gebaseerd op dominantie in de eigen regio en als zij zich gaan bemoeien met Suriname, dan weet je 100 procent zeker dat China geen goede bedoelingen heeft met Suriname. Dit is een wake-up call van de Amerikanen, dus wakker blijven en geen kredieten van China meer accepteren.

  Waarom denk je dat de Chinezen aansluiting zoeken bij de Hindoestaanse VHP?

  Omdat China en India altijd samen optrekken in hun buitenlandse politiek. En dat zal in het geval van Suriname niet anders zijn. Ze gaan de buit Suriname binnen 10 a 20 jaar onderling verdelen. India heeft voedsel nodig en China heeft grondstoffen nodig. Welnu, geen toeval dat Indiase bedrijven in de agrarische sector investeren en Chinese bedrijven in infrastructuur en mijnbouw.

  Het is nu al 5 voor 12 voor Suriname en hopelijk loopt de batterij van de wekker niet leeg voordat het alarm afgaat

  heb jij een oplossing om dit tegen te houden en ervoor te zorgen dat Suriname voor iedereen blijft en niet geplunderd wordt.


  Maak melding
 16. Schakel eerst in de top van Sranang de drugsmaffia uit !!

  Start met het overnemen van vonnissen tegen de leden van de drugsmaffia. Breng de straffen in Sranang tot uitvoer !!!

  Er liggen oa enkele vonnissen uit Nederland en Frankrijk.

  Tracht het OM via effectieve bescherming onafhankelijk te maken van de politiek, nu worden deze ambtenaren ernstig bedreigd !

  Daarom is er geen onderzoeksrapport nav het zonder meer DOODSCHIETEN van vier ongewapende VERDACHTEN !

  Ook is er geen onderzoek in Sranang naar de MISDADEN van DINO, gepleegd in Sranang tegen de staat Sranang ! Hij moet toch vrij rondlopende mede-verdachten/handlangers hebben in Sranang !!

  maw : alleen technische hulp verlost Sranang niet van de drugsmaffia !

  PS : Er wordt totaal geen onderzoek gedaan naar ernstige gevallen van MEGA-corruptie bij de overheid !


  Maak melding
 17. @Raytje,
  Onder het beleid van deze zelfde Sandopie werden zwervers vermoord, mensen uit bomen schieten en politie inspecteur wiens zoons geen rijbewijs had en onschuldige mensen doodreed waarvan 1 ongeboren gewoon vrijuit laten gaan!
  En dan nog niet gesproken over zijn ex of vrouw die zaken met criminelen deed.
  Wat zijn we toch kort van geheugen!


  Maak melding
 18. @ GEZOND VERSTAND

  “heb jij een oplossing om dit tegen te houden en ervoor te zorgen dat Suriname voor iedereen blijft en niet geplunderd wordt.”

  Ja die oplossing heb ik, maar daar kan ik jou op dit moment om strategische redenen niets over vertellen.

  Eerst de verkiezingen afwachten en zien wie aan de macht komt of blijft. Ik hoop natuurlijk op een wisseling van het machtscentrum die positiever staat over de positie van de SurNeds, dan de huidige machthebbers met hun PIS-wetje.

  Vooral voor de SurNeds is het heel zuur om te moeten constateren dat wij amper nog rechten kunnen ontlenen aan ons geboorterecht, terwijl Chinezen op Zanderij (bij wijze van spreken) reeds een Surinaams paspoort in de handen krijgen gedrukt.

  Het is vooral zuur voor de ouderen die hunkeren om de laatste jaren van hun leven in hun geboorteland te kunnen doorbrengen.

  Die kunnen nu wel een PIS-status aanvragen, maar dan moeten ze zoveel papierwerk verzetten en een 40 procent belasting door Suriname op hun AOW-uitkering voor lief nemen.

  Met een dubbele nationaliteit waren alle problemen gelijk uit de wereld. Dus gelijke monniken, gelijke kappen.

  Wij SurNeds zijn niet ondergeschikt aan een Chinees, die amper een woord Nederland of Sranang tongo machtig is.

  Daar moet nu alle verzet tegen de staat Suriname op gebaseerd zijn en wij moeten die verdomde PIS-wet massaal verwerpen.


  Maak melding
 19. @michael:

  Daarom zijn ze reeds jaren bang in SU. om het volgende voorbeeld toe te passen.

  30 jul 2014
  Turken in Nederland en Duitsland mogen stemmen.

  DEVENTER –
  Turken die in Nederland wonen, kunnen van donderdag tot en met zondag stemmen voor een nieuwe president van Turkije. Het is voor het eerst dat stemgerechtigde Turken in het buitenland mee kunnen doen aan de verkiezingen. In Turkije zelf wordt op 10 augustus gestemd.

  In Nederland wonen ongeveer 240.000 stemgerechtigde Turken volgens de consulaten in Rotterdam en Deventer.
  In deze twee plaatsen zijn stemlokalen ingericht in Ahoy (Rotterdam) en De Scheg (Deventer). In Ahoy staan 63 stembussen en in Deventer 24.


  Maak melding
 20. wat is erop tegen,dat de hindoestanen met de chinezen gaan samen werken..

  wie doet dat niet..

  waarom zou dat etnisch zijn..

  met wie werken de djoekaas nou werkelijk samen..,

  hoeveel mensen in de hoogste regionen heeft de abop in zijn partij opgenomen van anderen dan die op die djoekaas lijken..

  neem nou eenvoudig de partij van ddb hoeveel ander soortige mensen zijn benoemt op de hoogste stoel van de partij..,

  je ziet overal oude bokken terug komen om een goed pensioen op te bouwen,allemaal bejaarden zestig plussers die niks meer toegevoegde waarde hebben..

  wanneer is mevrouw amafo voor het laatste in coronie nickerie geweest.,wanneer heeft deze vrouw amafo een hindoestaans vrouw/man aangesproken voor hulp..


  Maak melding
 21. AY..ja..ja, Min.Bellieforte is heel tevreden met zoveel geld. Nou als deze Bellie aan dat geld niet goed gaat besteden,dan gaat alles straks fout. Ten eerste moet hij de drugs criminelen hardhandig aanpakken. Met de Interpol samenwerken met bevriende landen zou een een goede uitkomst zijn. “”Go on Bellieforte””


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES