Gediplomeerde duikers bij Korps Politie Suriname

5

Duikers van het Korps Politie Suriname (KPS) gaan bij een oefening te water in het Van Blommenstein Stuwmeer te Brokopondo. Het KPS heeft sinds kort de beschikking over 12 gediplomeerde duikers. Deze duikers zijn in de periode van 2 tot en met 19 juli jongstleden getraind door het duikersbedrijf Suriname Diving.

De groep bestaat uit agenten van verschillende speciale eenheden. Dank zij deze specialistische opleiding is de politie nu niet meer afhankelijk van een externe organisatie om in operatie te gaan, in geval van calamiteiten waarbij duiken noodzakelijk is.

5 REACTIES

 1. Dus Gediplomeerde duikers bij het Korps Politie Suriname, zijn nu in staat om zelf de overige en toekomstige (duikers) in het KPS op te leiden.

  Prima torie van Korpschef T-L-S.

  Want deze 12 hebben volgens het artikel een snelle & verkorte duikersopleiding binnen 3 weken kunnen volgen en zijn daardoor niet Gecertificeerd maar Gediplomeerd.

  De ruim 12 duikers van het KPS moeten getraind blijven voor levensreddende operaties te water.
  Een v.b. hiervan is (Bosje Brug)!

  Deze 12 krijgen binnenkort ook een salaris verhoging volgens geruchten van van de politiebond.


  Maak melding

 2. @FER. E
  het zijn presidentiele pontons op het meer en worden bewaakt door het presidentiele garde.Alleen het kijken naar de pontons levert levens gevaar op.
  Inplaats van dat deze mensen [duikers]te werk te stellen bij Farzan Ali kunnen ze beter ingezet worden tegen de kinderen van MAO.Die zijn bezig Paramaribo te maken tot een kwik branderij.


  Maak melding

 3. Maar kunnen deze duikers ook duiken in het grote diepe zoete vijver van Mosho Mijt? Als hun dat lukt, pas dan zijn ze echt geslaagd en krijgen zij mijn diploma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.