zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMijnbouwbedrijf maakt omgeving weer groen

Mijnbouwbedrijf maakt omgeving weer groen

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 17 jul – Mijnbouwbedrijf Grassalco gaat zijn oude mijngebieden proberen te herstellen. Kraters en kaal landschap zullen weer van bos worden voorzien. Een deel van de oude mijnen wordt omgezet in landbouwgebied.

Via het proefproject Upland Rice and Corn zijn al hooglandrijst en maïs ingezaaid. Het publieke bedrijf wil zo zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid aan de dag leggen. “Je kan niet alleen maar kraters achterlaten. Je moet rekening houden met de woongemeenschappen. Het gebied moet weer leefbaar gemaakt worden”, zegt André Forster, coördinator Gezondheid, Veiligheid, Milieu & Gemeenschapsrelaties, tegenover de Ware Tijd.

Als onderdeel van het proefproject worden de planten ook gemeten. Nagegaan wordt of en hoeveel kwik erin zit. “De planten kunnen mooi groeien, maar of de rijst en maïs geschikt zijn voor menselijke consumptie moet nog blijken”, aldus Forster. Grassalco mijnt naar goud in het Maripaston gebied, in Zuid-Oost Suriname. Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname doen mee aan het proefproject.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

5 REACTIES
 1. Binnen hoeveel tijd denkt men dit /deze gebied/gebieden te herstellen en gewoon te gaan telen? Ik hoop niet dat er geplant zal worden zoals de cassave te Para. De gebieden moeten behoorlijk onder handen worden genomen……en dit heb je in een jaar niet in orde gemaakt. DiDiBrie wilt eigenlijk geen 8 december meer in Su. DiDiBrie wilt dus niet meer met wapens doden, maar wel met gif. Directeur Akinboto vreet de groente zelf op(alles dat in deze gif gebieden afkomstig is) verdeel dit alles tussen je vrienden en de rest van de hele DiDiBriekliek. Geef het volk maar de beloofde(landbouw)gronden, zodat ze zelf kunnen verbouwen wat ze zelf willen(mest vrij, gif vrij) Fa a verkiezing e doro ding ndp boi ede e kong boro. Ding boi dinkie dat ze het volk met een dodo MUS zullen/kunnen maken. Maar dat Su volk dja e waktie ding. Donder op toch mang ndp. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 2. Laat dat gebied 10 jaar met rust. De natuur zorgt zelf voor beplanting. Aangepast aan de kraters. Juist een interessanter en afwisselender stukje nieuwe natuur.


  Maak melding
 3. Goed plan van Grassalco om het kale mijnlandschap weer van bos te voorzien door het beplanten van de grond met nieuwe plantjes. Wat mij betreft mogen ze de binnenstad van Paramaribo ook van veel meer bomen voorzien die voor schaduw kunnen zorgen want het is bloedheet in hartje Paramaribo. Veel bomen langs de weg planten staat niet alleen mooier en idyllischer, maar zorgt ook voor gezonde luchttoevoer (= zuurstof) en tegelijkertijd voor afvoer van uitstoot van diesel en benzine uit de vele auto’s in het centrum van Paramaribo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES